今次🐻又揾到一間人氣 cafe 🥰 門面已經超岩打卡,裝修簡約又帶點清新🌵 裡面位置唔算好多,星期六下午時間來等左一陣子,食物甜品款式都多選擇,今次🐻主要點左幾款打卡必叫款試試先 😆⁡🐻の試食‼️✨松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110✨貝殼窩夫 $88✨菠蘿Fruiticano (Iced) $55✨抹茶鮮奶(HOT) $40⁡今次🐻覺得最有驚喜一定係貝殼窩夫 😍 製作需時,有4大粒熱辣辣貝殼造型窩夫,雞蛋味超香濃,仲有伴埋既焦糖香蕉🍌雲呢拿忌廉🍦雪糕同自家製吉士醬,識食一定將窩夫浸入去一齊食 🤤 菠蘿Fruiticano 造型無得輸,但可能🐻本身唔太好咖啡,再加埋落菠蘿沙冰🍍有點唔慣呢 🤣 貓耳朵既醬汁很濃郁,而且啡菇超足料,加埋軟軟既貓耳朵很開胃的 😋

🐻の試食‼️
✨松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110
✨貝殼窩夫 $88
✨菠蘿Fruiticano (Iced) $55
✨抹茶鮮奶(HOT) $40

2022-04-30 96 浏览
有打卡元素,又有飽肚選擇,任何時候同邊個黎都岩啦😉香蔥蒜茸忌廉芝士包- 性價比超高既肥仔食品‼️香蔥加蒜茸唔夠重口味?加埋creme cheese又點睇?一出爐已經芬香撲鼻‼️可能有d人會厭啖啖cheese膩,但其實分開左六份,每份都只係兩啖,啖啖咸香脆口,要食哂都只係眨眼間既事情😆手撕豬肉班尼迪蛋- 痴左線,又係勁高質‼️手撕豬肉入味入到骨咁滯!肉又香又juicy,正😋😋😋benedict個醬恰到好處,最怕佢太酸搶左個蛋香or掩蓋左個手撕豬肉,但呢到食到蛋香又食到肉香,無懈可擊😍唯一個sourdough略厭有d唔太夾..佢自身係好食既,烘完nuts好香,但even參左蛋汁手撕肉都覺得有d硬,同fd share半份還好,要我一個食哂應該會牙骹軟😛菠蘿fruiticano- 見到好多人嗌呢個,水吧出完一杯又一杯,原先都真係俾佢既外貌吸引,但試過就知佢吸引人之處🤓菠蘿沙冰甜甜地,意外地同個咖啡底合襯🤩So refreshing🍹熱情果sparkling ade- 熱情果香,唔會死甜,唔錯😌栗子蒙布朗- 好似出奇蛋咁一次過滿足我多個願望,又好似洋蔥咁可以一層一層咁打開驚喜🤗頂層係栗子蓉、下面有手指
有打卡元素,又有飽肚選擇,任何時候同邊個黎都岩啦😉
栗子蒙布朗- 好似出奇蛋咁一次過滿足我多個願望,又好似洋蔥咁可以一層一層咁打開驚喜🤗頂層係栗子蓉、下面有手指餅、cream、meringue、雪糕,多種口感、多種口味,但總括黎講唔會太甜,食完好滿足🤭
  • 香蔥蒜蓉忌廉芝士包
  • 栗子蒙布朗
  • 手撕豬肉班尼迪蛋
  • Pineapple Fruiticano
2022-04-30 54 浏览
終於開放食飯喇!今個星期可以放心出去食個all day breakfast 飲杯Latte。今次試左橋底附近呢一家cafe. 店以白色簡約風為主調,semi open plan design. 但不會另人覺得位子窄。 入內九成係女仔🤣。 大家都係靜靜地想嘆杯咖啡咋😅All day breakfast 熱辣辣上枱,好好食。 番茄有潰物感,炒蛋幼滑,牛油果打成蓉,塗在麵包上剛剛好,腸和bacon 沒有過硬過脆,肉感存在,沒有過鹹。朋友叫了煙三文魚配以酸包多士,看他吃的時候麵包鬆脆,很不錯哦。 我的三文魚好吃,沒有太油太鹹。咖啡可以,拉花不錯,下次試下dirty 先。#princeedward #alldaybreakfast #latteart #latte #拿鐵咖啡 #太子美食 #全日早餐 #珈琲 #カフェラッテAll day breakfast 👍🏻👍🏻👍🏻煙三文魚配以酸包多士Latte 好飲,咖啡味濃
終於開放食飯喇!
今次試左橋底附近呢一家cafe.
咖啡可以,拉花不錯,下次試下dirty 先。

All day breakfast 👍🏻👍🏻👍🏻

煙三文魚配以酸包多士
Latte 好飲,咖啡味濃
2022-04-22
  • All  day  breakfast
2022-04-20 67 浏览
Sea shells waffle 貝殼窩夫 ($88)一份有4至5件灑上了少許糖霜的貝殼狀窩夫😋,還有焦糖香蕉、雲呢嗱雪糕同埋焦糖布甸,$88有這樣多料,價錢十分合理呀🤩。我喜歡將雪糕加忌廉拌窩夫一齊食,之後才單獨食焦糖布甸和香蕉😆!貝殼窩夫好香蛋香味,外面烘得脆脆的,內裏的蛋糕好濕潤,口感綿密軟熟🤤!玻璃杯裝了三款食材,有雲呢拿雪糕🍦、雲呢拿籽鮮忌廉和焦糖布甸,相當豐富!為大家推介這個貝殼窩夫~
Sea shells waffle 貝殼窩夫 ($88)

位於洗衣街同弼街交界嘅cafe位置方便食物都有特色 有別於一般cafe有分香蔥味同埋原味本身麻麻哋蔥🙉所以叫原味朋友表示勁like😆表面有好多邪惡的芝士🧀事先已經切件🍴件件都好香蒜蓉味🧄成件事好match好香口👍🏼落咗好多芝士粉🧀芝味十足Menu有講明冇落cream冇落cream嘅carbonara真系好難得😳淨系靠濃厚蛋漿都夠creamy!不過粗管麵本身就偏硬 有心理準備全日早餐都有少見嘅配料牛油果蓉🥑法國麵包🍞蛋黃醬牛油果蓉夠曬健康👍🏼蛋黃醬同其他配料吾多match🙉雞蛋🍳幾滑溜溜💛夏天叫呢款飲品最適合不過🌞菠蘿配咖啡就緊系第一次飲☝🏼菠蘿沙冰仲有啲菠蘿肉喺入面 清新解膩咖啡就同菠蘿吾算match喇 勝在組合新鮮 估吾到咁大舊cream😅伯爵茶布甸茶味幾濃🤎布甸都夠滑 有動L🤣
位於洗衣街同弼街交界嘅cafe位置方便

原味蒜蓉忌廉芝士包

落咗好多芝士粉🧀芝味十足
Menu有講明冇落cream
冇落cream嘅carbonara真系好難得😳
淨系靠濃厚蛋漿都夠creamy!
不過粗管麵本身就偏硬 有心理準備

All Day Breakfast
Pineapple Fruiticano
伯爵茶焦糖布甸
2022-04-14 72 浏览
當日原本想食川之味,點知11:30入隊後排到傻🥶保守估計如果照排的話食定晚餐都得🤦🏻‍♂️結果餓過龍決定轉戰呢間同樣bookmark好耐嘅cafe試佢個包!可幸係一坐低又多咗好多人喺出面排隊,避過咗😂由於太肚餓,叫親都係澱粉質,甜品同嘢飲留待下次再試~.1️⃣香蔥蒜蓉忌廉芝士包($45)一上枱,非常香嘅蒜蓉同蔥味直撲上個鼻👃🏻CLS本身個包已經切開咗6件,每件都會有巨量cream cheese,擺落口鬆軟充滿鹹香,再加埋蒜蓉同蔥味,肥美🤤同時亦好漏.2️⃣卡邦尼粗管意粉($110)食完個包有少少滯,所以有啲後悔嗌呢個🤦🏻‍♂️唔係佢問題。個粗管粉用芝士汁煮,面頭有芝士碎同煙肉,煙肉燒得焦焦脆脆,配埋煙煙韌韌嘅粗管粉都幾好食!不過唔建議同cream cheese包一齊嗌(除非你想一餐就攝取晒幾日嘅卡路里份量).3️⃣手撕豬肉班尼迪蛋($95)同樣地佢燒手撕豬嘅香氣直逼cream cheese包!唔知係咪Benedict嘅罪孽太重,所以上面有啲青瓜絲中和返少少。手撕豬燒得好香亦唔會燒到乾柴柴/過鹹!Benedict個蛋黃嘅濃稠度控制得恰到好處,個醬肥就當然架喇,連埋個多士一齊食可接受🥪.性價比:🌕🌕🌕🌕🌑
1️⃣香蔥蒜蓉忌廉芝士包($45)
2️⃣卡邦尼粗管意粉($110)
3️⃣手撕豬肉班尼迪蛋($95)
性價比:🌕🌕🌕🌕🌑
美味度:🌕🌕🌕🌕🌗
獨特性:🌕🌕🌕🌕🌗
2022-04-13 49 浏览
呢間café依排好出名 我地wkend排左1.5hrs建議大家先食少少野再排 吾係真係會餓死Eggy Carbonara (no cream) 卡邦尼粗管通粉 $110 - 幾好食 通粉好juicy 吾係平係食既creamy feel 無咁滯Cream Cheese & Garlic Bun 香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 - 一定要叫! 上到枱好香 切開d cheese湧晒出黎 個包亦夠暖夠脆 絕對會encoreSea Shells Waffle 貝殼窩夫 $88 - 賣相好靚 食落去都好香 但overall nth special 應該吾會encoreChestnut Mont Blanc 栗子蒙布朗 $76 - 因為無晒pudding所以叫左黎試 都幾正宗 栗子蓉吾係假甜 Pineapple fruiticano $55 - 一定要試! 無諗過菠蘿會match with black coffee 飲落好refreshing整體而言食物同飲品都比到驚喜 下次會揀wkday黎再試個pudding 再排咁耐真係搞吾掂Overall:Taste - 7/10Service - 7/10Env
呢間café依排好出名 我地wkend排左1.5hrs
建議大家先食少少野再排 吾係真係會餓死

Overall:
Taste - 7/10
Service - 7/10
Environment - 7/10
Booking - Walkin only
2022-04-11 42 浏览
黎到我相信每個人都會必食香蔥蒜蓉忌廉芝士包,可惜嚟到已經售罄,唯有試吓佢嘅蒜蓉忌廉芝士包($42),分別係冇咗上面嘅香蔥可能口感會冇咁豐富冇咁香口,不得不讚芝麻包焗到外皮真係好脆,入面滿滿嘅蒜蓉醬再加上濃郁芝士醬好邪惡好味道👍不過如果一個人食可能會覺得比較漏😬另外,伯爵茶焦糖布丁($45) 味道唔錯,好滑溜,香濃帶點苦澀嘅伯爵茶加上焦糖,互相中和返唔會好甜👍

2022-04-01 50 浏览
今日真心瘋狂自己一個人 食兩樣極heavy 做午餐 怕整完牙食唔到晚餐 所以放監甘嘅款 失禮曬 但係我知錯喇 一個人原來食唔到甘多野嫁Carbonara 長通粉焦糖香蕉雪糕配shell waffles一杯 ice mocha 但係我想讚下個長通粉 係No cream make 我本身唔咪好鐘意芝士 但係呢個好香 味道都幾好添 我有wow moment而waffle好香蛋味 最鐘意就係個焦糖香蕉真心好食😋 下次會帶多個朋友去share 保正唔會再做大size鬼 講環境白色主調 會覺得簡約又夠光 打卡好地方 坐落都chill姐食物質素自己覺得都幾好 大家不防去試下
Carbonara 長通粉
焦糖香蕉雪糕配shell waffles
一杯 ice mocha

食物質素自己覺得都幾好 大家不防去試下

⊹📍 𝑇𝑢𝑛𝑒𝑑 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 & 𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟𝑦 °゚・ Mᴏɴɢ Kᴏᴋ🇭🇰 🅒🅐🅕🅔 🅗🅞🅟🅟🅘🅝🅖//旺角確真有不少Cafe 但老實說吸引的不多這間絕對值得再來! 👍🏼上一次來只吃了甜點今次來吃主食!🧄香蔥忌廉蒜蓉包和 🍝 松露油大啡菇忌廉貓耳朵粉是我早早決定要點的!真的好吃😋 ♡´・ᴗ・`♡Cream Cheese 滿滿!貓耳朵粉還灑上松子仁 好香又有口感!基本上每枱都會點的菜單!就是一間值得再訪的店!//🧄香蔥忌廉蒜蓉包 $𝟜𝟝🍝 松露油大啡菇忌廉貓耳朵粉 $𝟙𝟙𝟘🥗 𝔸𝕝𝕝 𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 $𝟙𝟚𝟠☕️ 𝕄𝕠𝕔𝕙𝕒 $𝟜𝟝🍵 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟜𝟘゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2022➪ #kafehopping_mongkok

🇭🇰 🅒🅐🅕🅔 🅗🅞🅟🅟🅘🅝🅖

旺角確真有不少Cafe
但老實說吸引的不多
這間絕對值得再來! 👍🏼

上一次來只吃了甜點
今次來吃主食!
真的好吃😋 ♡´・ᴗ・`♡
Cream Cheese 滿滿!
貓耳朵粉還灑上松子仁 好香又有口感!
基本上每枱都會點的菜單!
就是一間值得再訪的店!

🧄香蔥忌廉蒜蓉包 $𝟜𝟝

➪#kafehoppinginhk2022
➪ #kafehopping_mongkok
2022-03-27
2022-03-26 41 浏览
上網搵食,見到這間cafe個貝殼🐚窩夫賣相好吸引,又想試佢個伯爵茶布甸,今日天陰陰,睇吓多唔多人希望可以有位試吓,好彩一去到就有位,叫了杯熱朱古力、抹茶拿鐵、貝殼窩夫同埋香蔥蒜蓉芝士包,本身想叫埋伯爵茶布甸但又怕太多,所以無叫,個芝士包上枱熱辣辣,好香,有啲蔥油餅味,食落去一啲都唔油膩,麵包軟熟,加上半熔芝士,真係好味,果然網民無介紹錯,至於貝殻窩夫賣相也好吸引,份量十足,有四舊窩夫,其實似雞蛋糕多啲,如果齋食佢係無咩味的,可能係預客人要點埋D忌廉、吉士、雪糕等一齊食,所以特登整到無咩甜味,但口感十足,香蛋味,杯朱古力同抹茶拿鐵也好濃郁,唔會過甜,環境也不錯,服務就還可以啦,價錢算合理,下次會再試其他食物.
  • 貝殼窩夫
  • 香蔥蒜蓉忌廉芝士包
𓊝 ꕁ⋯𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙞𝙣 𝙨𝙝𝙚𝙡𝙡𝙨中午店外已經排滿人龍 等了半小時才入座排隊時已心裏盤算要必點香蔥蒜蓉忌廉芝士包誰知店員說剛剛售罄(;´༎ຶٹ༎ຶ`)幸好餐牌上還有鐘愛的意粉類卡邦尼口味的意粉永不嫌多 每顆小管掛上微微的蛋黃汁 煙煙靭靭的巴馬臣芝士與煙肉配搭起來 咸香可口貝殼窩夫也是一款吸睛的甜點熱呼呼的温度 飽滿的貝殼外形 令人唾涎的蛋香 配搭旁邊的焦糖香蕉 雲呢拿雪糕 吉士醬 成了一道冷熱交替的甜點菠蘿 咖啡 攪拌看似兩樣不相干的元素 成了一杯帶有果香的咖啡 雖然不算是喜歡的味道 但勝在賣相一流 也為當日午餐添加清爽快感⚑ 週末記得要早點去等位 一點多時分最多人唷𓇠@tunedcoffee𖤥 𝙏𝙪𝙣𝙚𝙙 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙧𝙮༶ 𝘌𝘨𝘨𝘺 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢༶ 𝘚𝘦𝘢 𝘚𝘩𝘦𝘭𝘭𝘴 𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦༶ 𝘗𝘪𝘯𝘦𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵𝘪𝘤𝘢𝘯𝘰
𓊝 ꕁ⋯
𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙞𝙣 𝙨𝙝𝙚𝙡𝙡𝙨

中午店外已經排滿人龍
等了半小時才入座
排隊時已心裏盤算要必點香蔥蒜蓉忌廉芝士包
誰知店員說剛剛售罄(;´༎ຶٹ༎ຶ`)
幸好餐牌上還有鐘愛的意粉類

𝘌𝘨𝘨𝘺 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢
𝘗𝘪𝘯𝘦𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵𝘪𝘤𝘢𝘯𝘰
𝘌𝘨𝘨𝘺 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢
2022-03-21 90 浏览
太子有一間人氣Cafe好多人都介紹佢個蒜蓉包好鬼正 我老友更加一早就食咗,當然我就俾佢個mont blanc 吸引住啦😌但我好遺憾係冇叫到嘅-香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 (6.5/10)一入到門口見差唔多台台都會叫,所以我都唔執輸蒜蓉包好香脆,係好鹹香但蒜蓉醬太多調味有少少over,鹹左D。-貝殼窩夫 $88 (6.5/10)外型好過癮,好似台灣嘅雞蛋糕,夠曬大份一份入邊有四件,每件都灑上糖霜,杯入面有焦糖香蕉忌廉雲呢拿雪糕最底有一層吉士醬。個人認為如果窩夫係夾心吉士醬配雪糕加香蕉就已經夠晒完美 唔需要忌廉。
太子有一間人氣Cafe好多人都介紹佢個蒜蓉包好鬼正

香蔥蒜蓉忌廉芝士包

香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 (6.5/10)
一入到門口見差唔多台台都會叫,所以我都唔執輸

貝殼窩夫

貝殼窩夫 $88 (6.5/10)
2022-01-15
香蔥蒜蓉忌廉芝士包
2022-03-14 34 浏览
✿ Seashell waffle 貝殼窩夫 $88窩夫既貝殼形狀好特別 好得意🤩窩夫食落感覺同平時既唔同 比較似雞蛋糕🍰~新鮮焗出嚟熱辣辣 外層脆口入面鬆軟😋配埋隔離嗰杯吉士忌廉配雲呢拿雪糕一齊食🍨一冷一熱咁 再加埋焦糖香蕉一齊食好match😛✿ 松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110黎之前本來想試佢地既卡邦尼粗管意粉🍝但係見到隔離枱既呢碟貓耳朵望落好吸引就叫黎試下🤪果然冇令我失望呀😋松露油配忌廉令到成個意粉食落好香😍配埋松子仁一齊食 口感更加豐富~✿ Iced pineapple fruiticano $55見到呢個配搭咁特別又未飲過就嗌黎試吓~上層係菠蘿沙冰🍍下層就係凍咖啡☕️估唔到兩樣mix埋又幾match😚變咗杯略帶微酸既咖啡 幾清新🍹
✿ Seashell waffle 貝殼窩夫 $88
窩夫既貝殼形狀好特別 好得意🤩
窩夫食落感覺同平時既唔同 比較似雞蛋糕🍰~
新鮮焗出嚟熱辣辣 外層脆口入面鬆軟😋
配埋隔離嗰杯吉士忌廉配雲呢拿雪糕一齊食🍨
一冷一熱咁 再加埋焦糖香蕉一齊食好match😛

✿ 松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110
黎之前本來想試佢地既卡邦尼粗管意粉🍝
但係見到隔離枱既呢碟貓耳朵望落好吸引就叫黎試下🤪
果然冇令我失望呀😋
松露油配忌廉令到成個意粉食落好香😍
配埋松子仁一齊食 口感更加豐富~

見到呢個配搭咁特別又未飲過就嗌黎試吓~
上層係菠蘿沙冰🍍下層就係凍咖啡☕️
估唔到兩樣mix埋又幾match😚
變咗杯略帶微酸既咖啡 幾清新🍹
  • 貝殼窩夫
  • 松露油大啡菇忌廉貓耳朵
  • Pineapple Fruiticano
2022-02-26 45 浏览
呢間雖然open rice教喺太子站去,但其實都勁近旺角東,moko隔離就係🤤巧方便👉🏻 Roasted chicken bowl $85一上枱真係勁意外,份量比預期多好多!烤雞都好好食,不過偏食屁孩表示火箭菜真係好苦😮‍💨⭐️7/10👉🏻Crab meat & Spinach $110個日好似係冇曬蟹肉 所以轉曬做松露&菇🌝😶調味偏濃,適合重口味愛好者🤣⭐️7/10👉🏻Sea shell waffle $88其實本身係想嗌佢個伯爵茶焦糖布甸架 但因為冇曬冇得嗌☹️點知呢個都意外地好食waffle 勁重蛋香又好鬆軟香蕉面有薄薄一層焦糖😚雲呢拿雪糕配熱辣辣嘅waffle呢個組合真係冇得輸🥰⭐️8/10

👉🏻 Roasted chicken bowl $85
一上枱真係勁意外,份量比預期多好多!
烤雞都好好食,不過偏食屁孩表示火箭菜真係好苦😮‍💨
⭐️7/10

👉🏻Crab meat & Spinach $110
個日好似係冇曬蟹肉 所以轉曬做松露&菇🌝😶
調味偏濃,適合重口味愛好者🤣
⭐️7/10

👉🏻Sea shell waffle $88