2022-02-19 108 浏览
終於試到呢間人氣ig cafe!!香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 好軟好香garlic 味!中間有好多sour cream 加埋香蔥,真係好豐富!如果平時覺得法包做嘅蒜蓉包硬嘅話,呢種韓式包一定可以滿足你!另外叫咗個eggy carbonara 粗管面$110 冇cream版相對冇咁漏,其實我從來唔明啲人點解鍾意食,呢個嘅汁有洋蔥粒,大量芝士粉係面,同炸到乾身嘅bacon, 好唔好食就睇吓你本身鍾唔鍾意食carbonara 啦本來想試埋杯菠蘿沙冰咖啡 不過就話暫時未有供應所以直接食甜品啦!貝殼窩夫係呢間店嘅名物!$88貝殼狀嘅窩夫好濕潤 有啲似雞蛋糕😆不過我就覺得係走甜版,可能預你隔離杯焦糖香蕉🍌果度有甜味啦!兩個人share食就岩岩好,焦糖香蕉之外仲有cream, 雲呢嗱雪糕🍨焦糖布甸🍮。成份貝殼窩夫有4件份量十足$88 我覺得價錢好合理!本身都想試埋伯爵茶布甸,不過太飽lu 同埋都試咗布甸,個質感同平時食嘅有少少唔同,但整體唔錯!距離要食外賣嘅日子越來越近盡量試多幾間餐廳🍴
終於試到呢間人氣ig cafe!!

香蔥蒜蓉忌廉芝士包

Eggy  carbonara

本來想試埋杯菠蘿沙冰咖啡 不過就話暫時未有供應
所以直接食甜品啦!
貝殼窩夫係呢間店嘅名物!$88

距離要食外賣嘅日子越來越近
盡量試多幾間餐廳🍴
香蔥蒜蓉忌廉芝士包
2022-02-17 59 浏览
早排Lunch黎左食,order左好多人都試嘅香蔥蒜蓉忌廉包同埋伯爵茶焦糖布甸,另外我地仲叫左杯抹茶(其實menu寫住得凍,但落單時佢問我地要熱定凍,我仲以為佢另外有熱嘅選擇俾我地咁好,咁我地就揀左熱啦,點知到頭來佢俾左杯Matcha Latte我地,雖然拉花係拉得幾靚嘅,但我地其實唔想飲奶類野囉)。個香蔥蒜蓉忌廉包係幾好食,蔥蒜濃味度啱啱好,個包又小小熱熱地咁。布甸都真係唔錯,甜度適中,伯爵茶味唔會搶左本身布甸嘅蛋香味。Matcha Latte就唔想評論了,因為唔係我地本身要order嘅野。環境方面係舒服嘅,服務就認真普通,對答時無乜笑容,然後究竟係喺枱落order定響counter落要我地主動問先知,仲要埋單先話我地知信用卡機壞左,其實應該客人一坐低就要講聲,好彩我地有帶cash啫。如果唔著重服務嘅朋友們,係推薦黎試下嘅,否則要有心理準備呢度服務係一般而已。
,雖然拉花係拉得幾靚嘅,但我地其實唔想飲奶類野囉
)。

2022-02-16 43 浏览
請老闆注意前線員工的企業氣氛和培訓。 員工圍內氣氛和諧但對客就好有障礙,幾好食都無用,靠打卡唔會襟做。 教下啲員工咩叫禮貌,見人要識帶位,朝早要識講早晨,問野要講請問,做野要講唔該,切入要講唔好意思、入黎唔係食你啲黑口黑面。 重新教過啦。
請老闆注意前線員工的企業氣氛和培訓。
今日嚟咗試太子嘅呢一間coffee shop有兩種食物勁impress 我😋🥯 香蔥蒜蓉忌廉芝士包 🌱同原味嘅蒜蓉忌廉芝士包相比,只係相差$3如果你唔對香蔥有任何抗拒嘅話,我就極力推介一定要嗌香蔥味靚靚嘅賣相就不在話下,佢仲會用Rosemary 喺中間作點綴,非常有心思除此之外,佢呢個包勁香脆內軟,而且每一啖都充滿着蒜蓉同埋忌廉芝士加上暖笠笠,實在太好味啦!🧇 貝殼窩夫 🐚本來只係嗌嚟打卡用,不過冇諗過佢都好好味!Tips:由於係即叫即製嘅關係,響我哋食緊正餐嘅中途已經叫定先,等我哋完成正餐嘅時候,這個甜點剛好準備好。每粒貝殼窩夫都大大粒,食落去好似雞蛋糕,係好鬆軟嗰種,伴雪糕同埋忌廉食超正!
今日嚟咗試太子嘅呢一間coffee shop
有兩種食物勁impress 我😋

🥯 香蔥蒜蓉忌廉芝士包 🌱
同原味嘅蒜蓉忌廉芝士包相比,只係相差$3
如果你唔對香蔥有任何抗拒嘅話,我就極力推介一定要嗌香蔥味
加上暖笠笠,實在太好味啦!

🧇 貝殼窩夫 🐚
本來只係嗌嚟打卡用,不過冇諗過佢都好好味!
  • 貝殼窩夫
位於太子和旺角東交界的高質coffee shop 🖤bookmark左一陣子,終於可以係平日既tea time試到,而且很滿意。-🍞香蔥蒜蓉忌廉芝士包真 係 好 好 食 🥺麵包外層覺得好香脆,而中間係塗滿足料既蒜蓉牛油🧈 切開入面係滿滿既cream cheese! 好似係puff入面既cream咁,creamy得黎唔會太厚身既cream cheese,配埋灑係面既香蔥☺️每啖都好滿足!必須試❤️‍🔥🐚 貝殼窩夫 貝殼型嘅窩夫配上焦糖香蕉同雲呢拿雪糕,又係完美既combination! 起初都擔心會得個樣,食落覺得好驚喜👀窩夫既邊脆到好似雞蛋仔既邊,但食落個貝殼到又好soft 好fluffy ☺️配搭雪糕同焦糖香蕉個口感同香味都好好!顏值同實力都滿滿既一個甜點。🍝 松露蟹肉忌廉菠菜貓耳朵 (當日菠菜換成了大啡菇)味道都唔錯,同想像中既差唔多。換成大啡菇都幾夾,個汁都夠creamy 同濃,唔會比貓耳朵整淡咗成個味。見唔少人都推薦卡邦尼粗管意粉,我地當日就無試到啦,大家可以試下😆-咖啡當日飲左Flat white同Latte🖤都好唔錯!十分推薦大家去試,質素好好,絕對唔係得個樣既coffee sh

🍞香蔥蒜蓉忌廉芝士包
🐚 貝殼窩夫

咖啡當日飲左Flat white同Latte🖤
都好唔錯!十分推薦大家去試,質素好好,絕對唔係得個樣既coffee shop✨
2022-01-15 54 浏览
今日嚟呢間太子人氣 cafe 食個 Tea。。。餐廳格調開洋舒服,亦有不少人前來打卡!我嚟到當然係要試佢個 Signature Dish - 貝殼窩夫啦!窩夫外表吸引,而且能做到外脆內軟嘅效果,蛋味十足,十分好吃!而且香蕉表面也弄上了一層薄薄的焦糖,香蕉也能做到外脆內軟的效果。。。十分不錯。至於飲品方面,原本想試他的 Pineapple Fruiticano......可惜當天沒有。。。唯有飲第二樣。。。想試 Pour Over。。。侍應又話今天都無 Pour Over....點解一間 Coffee Shop可以咁多飲品都無 ga......🤔🤔🤔最後唯有飲杯 Signature Drink 試吓。。。賣相不錯。。。但我略嫌糖水太多。。。有點怪。。。下次都係飲 Espresso Tonic 好過。。。😂😂😂總括而言,甜品好味。。。飲品就非常一般!
今日嚟呢間太子人氣 cafe 食個 Tea。。。

最後唯有飲杯 Signature Drink 試吓。。。

總括而言,甜品好味。。。飲品就非常一般!

Tuned Coffee & Roastery貝殼窩夫伯爵茶焦糖布丁Iced Americano價錢💲: $88/ $45/ $40好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.5/5 (窩夫上菜比較慢)環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4.3/5-要搵到間好食到想回頭的cafe好難,長沙灣的contrast做到我會再去的其中一間之後,我終於搵到第二間啦!🤩 就係呢間位於旺角新世紀火車橋下面的tuned! 幾鍾意佢的門口位,環境都幾舒服。今次週末下午茶時間去全場都好爆,證明幾有人氣。-✅✅貝殼窩夫. 一份有4舊貝殼窩夫,突登保留邊位,令佢特別脆🥰 入面鬆軟有蛋香,密度又高,好似食緊雞蛋糕咁🤩 旁邊個杯就有吉士、忌廉、雪糕同香蕉,用窩夫點來食會冇咁漏!吉士偏甜,雲尼拿忌廉就好夠雲尼拿味,有冰火交融的感覺!-✅✅伯爵茶焦糖布丁. 呢個超濃伯爵茶味,入面仲有粒粒茶葉碎的感覺😆 濃郁的佛手柑味中和左焦糖的甜膩,食落無咁漏🤤 布丁震得到,好軟滑,係我鍾意的質地,唔會太實😋 下次要食埋原味!-✅Americano. 咖啡豆偏酸,但同食得多甜野的味道幾夾👍🏻-食的呢2款甜品都好滿意,下次一定
Tuned Coffee & Roastery
伯爵茶焦糖布丁
Iced Americano
價錢💲: $88/ $45/ $40
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 3.5/5 (窩夫上菜比較慢)
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4.3/5

食的呢2款甜品都好滿意,下次一定要正餐時間再來試下d主食😚

2022-01-08 72 浏览
【太子• Tuned Coffee & Roastery】————————————————————————做完運動想去coffee shop都食嘢喺附近搵到呢間幾受歡迎店舖間唔中都見到有人嚟打卡 門口已放置唔同盆栽環境睇落都好舒服 🌟香蔥蒜蓉忌廉芝士包HKD45Cream cheese & Garlic bun 推介‼️‼️‼️唔怪得咁多人叫 真心好食外脆內軟熟 蒜蓉非常香 再配cream cheese夠邪惡😈🌟日式燒雞沙律碗HKD85Roasted chicken bowl 份量大碗的沙律 足夠二人開心share 材料同顏色都好豐富 主要用上火箭菜 如果生菜我會開心啲🤭 但薑黃汁好配呢碗沙律食落好開胃 又有酸薑食 🌟手撕豬肉班尼迪蛋HKD95Pulled pork Benedict 睇相唔夠 大家要睇片🎥呢啲先真正叫Benedict😍豬肉撕成一條條 唔乾身 配上甜甜地醬汁 面頭加少少青蘋果 整體配搭好好 。餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊食物味道:👅👅👅性價比:💰💰💰💰人均消費 HKD76✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🏠 Tuned Coffee & Roastery📮 太子洗衣街163
【太子• Tuned Coffee & Roastery】

🏠 Tuned Coffee & Roastery
📮 太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
  • 手撕豬肉班尼迪蛋
2022-01-02 127 浏览
這家咖啡店在旺角東站附近開業,就在新世紀廣場Moko旁邊。店內樓底高,環境樸素,門面擺了一些綠色植物。我點了一杯咖啡特飲(signature drink),加入了熱情果糖漿的通寧咖啡(espresso tonic),上面放上一塊乾橙,插上迷迭香。一嚐到熱情果的味道,我就想用飲管攪拌,不過我提醒自己這杯是通寧咖啡,通寧水的二氧化碳在攪拌下會噴發。光顧時是中午,我也點了一份卡邦尼粗管意粉。餐牌上標註這款卡邦尼意粉沒有忌廉,而且用上巴馬臣芝士(Parmigiano Reggiano)。這款意粉用上傳統觀念義大利煙肉(Pancetta),用黑椒和食鹽醃製,比較重口味和硬身,未必人人都能接受。品嚐完卡邦尼意粉後,店員便碰上一份伯爵茶焦糖布甸,伯爵茶口味的甜品中和了奶油的油膩感。Signature drink $60卡邦尼粗管意粉 $110伯爵茶焦糖布甸 $45
Signature drink

卡邦尼粗管意粉

Signature drink $60
卡邦尼粗管意粉 $110
伯爵茶焦糖布甸 $45
Signature drink
卡邦尼粗管意粉
伯爵茶焦糖布甸
Sea Shells Waffle $88貝殼窩夫外脆內軟 仲要好大份🤤 加埋焦糖香蕉🍌、Cream、雪糕同吉士醬🍼 夾埋窩夫食層次感十足✨The insta-famous waffle was crispy w/the incredibly golden brown skin in outside layer while inside was soft🤎 Perfect with the sweet🍌, satiny cream🧁, flavourful🍦& rich custard🍼, adding a deeper layer to this appetising waffle🧇, worth a try🥰評分: 9/10🌟Earl Grey Egg Pudding $45伯爵茶焦糖布甸同想像中有出入 賣相差好遠😟 好彩食落好香滑同有蛋香😎 最欣賞濃郁既伯爵茶味可以同焦糖醬平衡返🙈Quite disappointed with the rugged pudding🥺 It’s smooth & eggy with topped w/a scoop of whipped cream
Sea Shells Waffle $88
評分: 9/10🌟

Earl Grey Egg Pudding $45
Quite disappointed with the rugged pudding🥺 It’s smooth & eggy with topped w/a scoop of whipped cream & tea leaf🍂 Rich in Earl grey🫖 flavour just perfectly balanced out the sweetness of the caramel🥳
評分: 8/10🌟

Cream Cheese & Garlic Bun $45
香蔥蒜蓉忌廉芝士包烘至金黃色 外脆內軟既包加上好香口既忌廉芝士同蒜味 成個配搭勁正 份量都比想像中大💛
Garlic was the highlight of the bun, having pungent odour that was pretty heavenly🤩The bun was crunchy with the large portion of cheesy cream inside🧀 Although it was super fat, I still couldn’t stop eating it😩🐖
評分: 9/10🌟

Eggy Carbonara (no cream) $110
無落忌廉既Carbonara食落好重蛋味🥚沾滿蛋汁既粗管通粉配有煙薰味既煙肉好夾🥓 令我好滿足🤞🏻
Carbonara w/ bacon chips was rich, meaty and flavourful, especially the Al dente Rigatoni soaked the eggy sauce was so nice to fill my tummy😋
評分: 8.5/10🌟

Slow Cooked Beef & Deep Fried Potatoes $165
慢煮牛肉眼配炸薯仔角係差過茶餐廳既賣相🙂 牛扒完全咬唔開沙律菜好苦薯角係唯一正常 中伏指數💯💣
Both presentation & quality was not worthy🤢 Rib eye was just yucky & hard to bite🤮 rocket was bitter🥴 Only fried🥔 was normal, such a inedible food 🤯BLACKLISTED⚠️
評分: -100/10🌟

ICED Mocha $48
朱古力鮮奶咖啡飲落唔會太重咖啡味 同朱古力平衡得好好 冇飲開咖啡都好易接受👌🏻
Mocha was smooth and has a great balance of choco🍫 & coffee☕️, which is easily acceptable💫
評分: 7/10🌟

ICED Matcha Latte $44
抹茶鮮奶飲落好順滑 茶味幾濃仲帶點奶香 都算唔錯😆
Rich in matcha flavour with a hints of milky, sweetness and smoothness from the latte🍵 Quite good😚
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
Tuned Coffee & Roastery (太子)
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
Cream Cheese & Garlic Bun
ICED Mocha,  Matcha  Latte
Cream Cheese & Garlic Bun
ICED Mocha,  Matcha  Latte
  • 貝殼窩夫
  • 卡邦尼粗管通粉
𝙱𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔 了這間𝚌𝚊𝚏𝚎 好一陣子趁假期拉埋男朋友一齊去ฅ^•ﻌ•^ฅ♡︎松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $𝟷𝟷𝟶意粉的醬汁調得很好吃還加了松子做點綴味道有層次,很不錯呢~♡︎香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $𝟺𝟻一上枱就聞到好香蒜味名符其實就是充滿忌廉芝士的蒜蓉包很好吃,一點也沒有失望但建議和朋友𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎自己一個食晒可能會有點膩♡︎貝殼窩夫 $𝟾𝟾欣賞窩夫味道不會太甜熱辣辣上枱誠意十足配上雪糕、焦糖布丁和香蕉好睇又好食ʕ•ᴥ•ʔ♡︎伯爵茶焦糖布甸 $𝟺𝟻推薦給濃茶控🌟跟平常吃到的布丁很不一樣喔是濃濃的伯爵茶味,不會太甜!我個人非常喜歡但一向不喜歡苦澀味的男朋友就𝚜𝚊𝚢 𝚗𝚘 了(⊃。•́‿•̀。)⊃♡︎𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚑𝚘𝚗𝚎𝚢 $𝟺𝟺溫馨提示💡餐廳其實比較近旺角東站搭東鐵的話不用跟𝙾𝚙𝚎𝚗𝚛𝚒𝚌𝚎 指示搭去太子站喔
𝙱𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔 了這間𝚌𝚊𝚏𝚎 好一陣子
趁假期拉埋男朋友一齊去ฅ^•ﻌ•^ฅ

♡︎松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $𝟷𝟷𝟶
意粉的醬汁調得很好吃
還加了松子做點綴
味道有層次,很不錯呢~

♡︎香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $𝟺𝟻
一上枱就聞到好香蒜味
名符其實就是充滿忌廉芝士的蒜蓉包
很好吃,一點也沒有失望
但建議和朋友𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎
自己一個食晒可能會有點膩

♡︎貝殼窩夫 $𝟾𝟾
欣賞窩夫味道不會太甜
熱辣辣上枱誠意十足
配上雪糕、焦糖布丁和香蕉
好睇又好食ʕ•ᴥ•ʔ

♡︎伯爵茶焦糖布甸 $𝟺𝟻
推薦給濃茶控🌟
跟平常吃到的布丁很不一樣喔
是濃濃的伯爵茶味,不會太甜!
我個人非常喜歡

搭東鐵的話不用跟𝙾𝚙𝚎𝚗𝚛𝚒𝚌𝚎 指示搭去太子站喔
2021-12-25
午餐
  • 香蔥蒜蓉忌廉芝士包
在旺角洗衣街走往太子,較少人車往來,時針瞬轉慢,生活的步調也漸漸緩和下來。沿路走著一間敞開著玻璃摺門的咖啡小店,我想去的地方就是這裏。服務員安排了近摺門的位置,由於店舖在天橋下,有充足的陽光但又不刺眼、不過熱,十分適合在悠閑的下午進膳。日式燒雞沙律碗下午想吃得清一點可選擇沙律碗,三款沙律包律包括煙鴨胸、燒雞及淨藜麥也十分吸引,最後點了日式燒雞,目的只是增加多一點蛋白質而已。等了不久菜就端上,份量不少,足夠二人分享。碗內色彩繽紛不禁食慾大增,它的配醬十分特別,是用上薑黃根粉跟中東式芝麻醬渾成 ,味道香口。最有趣的是它跟日式汁燒雞出奇地夾,減少燒汁的油膩,一點違和感也沒有。栗子蒙布朗Mont Blanc,除了熟悉的名筆品牌,也是坐落在意大利及法國地區著名的阿爾卑斯山山脈頂端—白朗峰 。一簇簇栗子蓉捆成的白朗峰,香氣撲鼻。享受山外之景後,就要到山內看過究竟。把山劈開後,內裏滿滿的雪糕、軟蛋糕及鬆脆的蛋白酥,一併放進口裏,滿足也。貝殼窩夫貝殼總讓我不禁聯想起海裏的美人魚。四顆蛋香撲鼻的貝殼窩夫,有如兩位可愛的小人魚在海中游樂。側旁以奶黃作底,加上雲呢拿雪糕及蕉糖香蕉,味道更加提升,樂在其中。在

栗子蒙布朗
栗子蒙布朗

貝殼窩夫

在短短數小時裏,肚子有如游走了全世界,享受美好的風景,一止禁足之苦。
2021-12-15
  • 栗子蒙布朗
2021-12-26 131 浏览
Boxing Day在太子逛逛街,下午時路過一間半透明的咖啡店,被它的門面裝修吸引了入去!叫了杯Flat White及熱情果Sparkling Ade 再加一個甜品 Sea Shells Waffle貝殼窩夫🧇Flat White及Sparkling Ade都很快上枱…. 貝殼窩夫就等了很久很久也不來 所以我追問一下一個短頭髮的女侍應,她做了個手勢示意我要再等等,杯熱咖啡已經變了凍咖啡! 我哋足足等了50分鐘….. 那個短頭髮的女侍應將貝殻窩夫很不禮貌地飛上我枱邊!!!無錯!是將貝殼窩夫飛放在枱角邊!我未試過食甜品食得咁唔開心!一個很不愉快的下午茶👎🏻👎🏻👎🏻
2021-12-26
近旺角東嘅鬧市小巷入邊 有間好似唔屬於嗰間巷仔 特別有格調嘅cafe🤣🤍內裏簡約灰黑水泥工業風 餐具同咖啡杯都好有質感嘅感覺😛-🧀Cream cheese and garlic bun with spring onion ($45)就係bookmark左呢個睇落超級邪惡 而且望到都覺得食完會好口臭嘅包😈有得揀有蔥同冇蔥版 不過我諗都冇諗就要咗個有蔥嘅hehe 好正仲要佢俾咗好多🤭個蒜蓉包烘到超脆 有大量嘅芝麻鋪面 咬落好有口感而且多了份香氣😎麵包內裏質感就好鬆軟 蒜香嘅味道突出得黎唔會太過火(過火地臭🤣) 入面仲有海量忌廉芝士 帶點鹹香質感幾滑身🤪每口都好肥仔但滿足😋坦白講食落點都會有啲滯 但係真係不禁令人一口接一口🤪個人喜好關係 我覺得配埋香蔥整體味道有畫龍點睛嘅感覺-🧀Eggy Carbonara ($110)呢個肥仔粉我見都幾多人嗌 所以叫埋😎不過我唔覺得好特別 唔係特別鍾意😗佢嘅芝士醬本身唔係好鹹 所以記得要撈勻灑喺面嘅芝士粉同埋煙肉碎食嗰隻鹹香先會剛剛好😆超粗管通粉食落好有口感 不過整體真係都幾漏下🤣好快就有種唔會食到咁多嘅感覺🤣

🧀Eggy Carbonara ($110)

2021-12-25 846 浏览
開揚的cafe佈局其實是最舒適的設計,不過在香港寸金尺土的地方,空間感變成奢侈。這間cafe長方形的設計,最後特別加了落地鏡增加延伸性,門口還有對街而坐的咖啡區,天氣好的時候其實很適合坐著邊喝咖啡邊看街景。食物方面主食、輕食和甜品都有頗多選擇,當日我留意到大部份人都是吃酸種麵包,可能留肚吃甜品?😂🔹手撕豬肉班尼迪蛋 $95這個配搭在其他cafe比較少見,一上桌已經聞到很香的孜然味,這個味道貫穿每一條豬肉絲,豬肉很甜,有點像泰式串燒般,上面的青蘋果灑上少少香料,和有相當厚度又鬆軟的酸種麵包一起吃,味道多元化同時又互相調和,這個味道真的是很難忘,唯一麻煩位是要把蛋和豬肉分到下層麵包畫面有點不好看😂🔹松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110喜歡重口味的朋友這個才是一定適合你😂份量超多的貓耳朵中有超過一半的爆香蒜蓉,松露油令貓耳朵更有順滑感和香氣,大啡菇切碎後容易吃也很有咬口,忌廉sauce不會太稠,整體味道濃郁而且真的很飽😌🔹貝殼窩夫 $88平日下午大部份的甜品已經賣完😭吃不到伯爵茶布丁😢幸好還有這個人氣窩夫!每一件貝殼形的窩夫都很大,裡面非常實在又有香濃牛油味,怕味道不夠豐富窩夫還灑上糖粉,旁邊的

🔹手撕豬肉班尼迪蛋 $95

🔹松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110
松露油大啡菇忌廉貓耳朵

松露油大啡菇忌廉貓耳朵

🔹貝殼窩夫 $88
貝殼窩夫

平日下午大部份的甜品已經賣完😭吃不到伯爵茶布丁😢幸好還有這個人氣窩夫!每一件貝殼形的窩夫都很大,裡面非常實在又有香濃牛油味,怕味道不夠豐富窩夫還灑上糖粉,旁邊的焦糖香蕉又甜又綿密,依然有微溫❤️下面原來還有香濃雲呢拿雪糕和吉士醬,點窩夫吃或直接吃也很好吃,高分!

🔹Flat White $40
Flat White

咖啡口感滑溜也有足夠奶香,是基本功打得很好的一杯奶啡,放涼喝也不會澀,而且份量絕對怡人,不錯👍🏻
Flat White