2020-11-08 32 浏览
/荃灣好近我工作地點❤️所以成日都係依頭搵好野食🥰今日黎到一間氣氛好好,好relax既一個餐廳食晚飯🤪一入到去燈光較暗,播住啲好柔和既音樂🎼成日既疲倦都一掃而空🥰.🥗香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98估唔到成碟既份量會係甘多😂夠晒兩個女仔食呀👯‍♀️帶子煎得夠香同都好大隻🤤配上羽衣甘藍 🥬醬料方面就酸酸辣辣加埋啲柚子,好開胃❗️🤗.🍕冬陰功海鮮薄餅:薄餅唔會話辣🌶岩晒食少少辣既我🤗成個pizza有一個碟甘大🤗一人一塊岩岩好,pizza既酸味比辣味既多🤪個薄餅放左菇仲有好多芝士🧀啲芝士完完全全可以拉絲🈵.🐽香煎法國有機豬鞍 :我好中意食豬鞍🤪成日都會簡佢黎食🤩成塊扒大約手心甘大,都唔算好細份🤩最重要係成塊豬扒唔鞋口❗️再配埋個醬,酸酸地,都幾夾🤗
🥗香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98

🍕冬陰功海鮮薄餅:

🐽香煎法國有機豬鞍 :
Vici Stage (荃灣) -係有氣氛嘅泰式bar & restaurant 🍸💕 呢度環境氣氛一流又唔會太嘈,而且環境好乾淨企理,喺度同朋友慢慢食下野,傾吓偈,再飲番杯簡直一流💖 -🔍 香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98大大隻帶子同埋大蝦😍 沙律菜主要係羽衣甘藍,仲有青瓜絲、蘿蔔絲、小蕃茄等等,酸酸地,極之開胃🤤-🔍 冬陰功海鮮pizza🍕 $128冬陰功味十足嘅Pizza🤩 再配搭足夠份量嘅芝士,仲有拉絲效果添!😍 一上菜已經聞到好香嘅味道,食落去亦都好濃味,餅底係薄批嗰種,但未去到薄片嘅程度~-🔍 新鮮蟹肉蟹膏意大利飯 $138好香蟹肉嘅味道,上面仲有好多嘅蟹肉,同埋鋪咗金箔,即刻高貴咗好多💕 食落去意大利飯粒粒分明,蟹肉味濃,creamy得來又唔怕太漏👍🏻-🔍 whisper 🍸飲落去好清新嘅感覺!有接骨木花香嘅香味,清新嘅感覺令到好易入口🤤-🔍 happy ending🍸飲落去酸酸地,係好香嘅熱情果味,好fresh, 好吸引!一路食嘢一路飲更加開胃!-📍Vici Stage (荃灣)荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖
Vici Stage (荃灣)

🔍 香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98

🔍 冬陰功海鮮pizza🍕 $128

🔍 新鮮蟹肉蟹膏意大利飯 $138

🔍 whisper 🍸

🔍 happy ending🍸

📍Vici Stage (荃灣)
荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖
2020-11-05 34 浏览
同朋友放左工想去飲杯野🥴🥴經過喱間bar見佢店面都好是正加上佢個店員都幾靚仔😛😛於是就入去食個晚飯加飲杯野🤪🤪間bar既音樂唔會好大聲,岩曬同朋友吹下水🥳🥳而且個氣氛都好好,會點埋蠟燭仔俾我地👏🏻👏🏻🍹Viva star $ 68喱杯係cocktail來😻😻😻一上枱已經嘩一聲😍😍我成日覺得d bartender好犀利🙊🙊整到d野飲好靚仲有3個心心係酒面❣️❣️杯酒好易入口酸酸地有洛神花既味🤤好岩女仔飲🥳喱杯係一杯冇酒精飲品😂我地係問個靚仔店員叫佢地幫我地落一杯冇酒精飲品因為朋友第日要返工所以佢冇飲到酒🤪朋友話杯野飲好好飲😂😂都係偏酸少少同飲落去似雜果賓治🥰🥰店員有同我地介紹過杯野飲叫咩名但我地轉個頭就唔記得左啦😛😛😛🐥自制泰式無骨鳳爪$98 個鳳爪好好味!!🤤🤤認真我覺得好味過出面所謂既泰國餐廳🙊鳳爪仲好有咬口唔似出面有d會煮到淋曬👻酸味都岩岩好唔會太酸🤤🥗香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98好大碗既沙律😂😂😂擺碟擺得好有心思👍🏻而且佢仲好貼心除咗帶子有煎之外連蝦都有煎一煎佢!!🤩好正!煎完之後蝦同帶子都好香🥳🥳加上蝦夠彈牙🦐👍🏻佢個沙律除咗帶子同蝦仲有好多料:有羽衣甘藍,袖子,甘筍,青瓜,車
同朋友放左工想去飲杯野🥴🥴
經過喱間bar見佢店面都好是正
加上佢個店員都幾靚仔😛😛
於是就入去食個晚飯加飲杯野🤪🤪
間bar既音樂唔會好大聲,岩曬同朋友吹下水🥳🥳
而且個氣氛都好好,會點埋蠟燭仔俾我地👏🏻👏🏻

🍹Viva star $ 68

好正!煎完之後蝦同帶子都好香🥳🥳
加上蝦夠彈牙🦐👍🏻
佢個沙律除咗帶子同蝦
仲有好多料:
有羽衣甘藍,袖子,甘筍,青瓜,車厘茄同花生
食落去口感好豐富好抵食😻

🦀蟹肉蟹膏意大利飯$138
店員話喱個係新出既所以就試試佢🤪
果然冇推薦錯👍🏻
蟹肉既分量好多!
除咗面頭果d之外飯入面都仲撈左蟹肉👏🏻👏🏻
一上枱已經聞到好香既蟹膏味😍
唯一我覺得差d既係個飯太濕🙊
以意大利飯來講如果乾身多少少
真係少少就perfect 啦!👏🏻👏🏻👏🏻
2020-11-05 411 浏览
今晚同閨蜜去酒吧餐廳傾計食飯,walk in要等15分鐘到,都幾full幾熱鬧,有2層高,但感覺唔局促。可以放慢節奏來享受,飲品同食物都會慢慢上,30mins到上一個菜,飲住酒,邊傾邊食。Dancing Grape 顏色好美,用巨峰提子、檸汁、菠蘿汁、Gin酒……調成的雞尾酒,有巨峰提子果香,味道酸酸甜甜,酒味都幾重,但易入口。Whisper賣相好靚,用乾花裝飾。係接骨木花同Gin酒調製,有清淡花香,微甜好清新,酒味好輕,好岩女仔飲。大蝦泰式田園沙律我諗應該無哂帶子,所以轉左4隻大蝦,份量幾多。大蝦肉質爽口彈牙,配柚子肉同泰式沙律汁,酸酸甜甜好開胃,有泰式的酸、甜、辣。用少見的羽衣甘藍,菜味重同口感厚實d,可以掛到多d醬汁,食落唔會好甘苦,而青瓜同甘筍都係絲狀,口感更豐富。油醋蒜香牛柳粒上菜已傳來蒜香味,加埋洋蔥同黑椒好惹味,加左醋令牛肉無咁油膩,牛柳粒嫩腍多肉汁,咬感好好,有幾粒偏硬,但整體味道幾好。新鮮蟹肉蟹膏意大利飯蟹肉唔算多,但有鮮味且不腥,意大利飯creamy好味帶點咬口,有蟹膏同芝士的香濃味道,好滋味。

大蝦泰式田園沙律
我諗應該無哂帶子,所以轉左4隻大蝦,份量幾多。

2020-11-04
新鮮蟹肉蟹膏意大利飯
約咗朋友喺荃灣食飯,佢問我有冇食過泰式西餐,我話喺曼谷有香港冇,佢就即刻帶咗我嚟呢度😆,原來係一間泰國風嘅西餐廳兼酒吧,都幾特別😁一坐低就先叫嘢飲😆,我要咗$88嘅Whisper雞尾酒,裏邊有Gin, Lillet Blanc, Elderflower, Tonic Water,非常refreshing非常fruity非常好飲,估計同加咗Lillet Blanc呢種法國出嘅fortified wine有關;呢個seasonal cocktail係店員哥哥介紹嘅👍朋友就要咗$68嘅Happy Ending, 係一杯mocktail裏邊有菠蘿汁、青檸汁、熱情果、梳打水,朋友話都好清新😋$98嘅「香煎帶子大蝦泰式田園沙律」,有帶子、大蝦、羽衣甘藍、柚子、甘筍、青瓜、車厘茄、花生,全部材料都超級新鮮,加埋少少酸少少甜嘅沙律汁,非常好味開胃醒神,呢個有小驚喜😋,呢個沙律賣相仲好靚🥰$128嘅「冬陰功海鮮薄餅」,濃郁嘅冬陰功味再配埋芝士,非常香口特別😋$138嘅「新鮮蟹肉蟹膏意大利飯」,risotto做得好creamy加埋新鮮蟹肉,一個看似簡單但非常考功夫嘅菜式,廚師煮得好味😋和風西餐食過好多,泰

和風西餐食過好多,泰國風意大利餐喺香港真係少有,呢間餐廳做得幾出色😋
2020-11-05
2020-11-04 33 浏览
約了朋友到荃灣的一間bar restaurant「Vici Stage」,餐廳面積都算大,燈光偏暗,氣氛不錯的。香煎帶子大蝦泰式田園沙律 泰式田園沙律的醬汁偏辣,是一道非常開胃的沙律,帶子和蝦都新鮮大隻,非常足料。冬陰功海鮮薄餅Pizza帶淡淡冬陰功香味,食落鹹香,Pizza皮也香脆可口,焗的時間有點久,有點燒焦。新鮮蟹肉蟹膏意大利飯意大利飯上灑了一些金萡,顯得高貴,蟹肉蟹膏鮮甜,而意大利飯粒粒軟熟,也很creamy,食落入味,但相對地也不太漏。香煎法國有機豬鞍豬鞍係有機的,食落都健康啲。法國豬鞍肉質色澤粉嫩,油脂同肉嘅分怖平均,所以食落非常軟腍,好有彈性和啖啖肉汁。左: Cinderella: 有蔓越莓,酸酸甜甜,幾特別。右: Happy Ending: 有Lime, passion fruit,比較清新。

香煎法國有機豬鞍

左: Cinderella: 有蔓越莓,酸酸甜甜,幾特別。
2020-10-28
  • 冬陰功海鮮薄餅
🌈今日約左朋友食晚飯,為左慶祝月頭出左糧😂我哋之前約好左想揾間坐得舒服又可以飲下嘢既餐廳,所以就選左响我哋公司附近既Vici stage💕酒吧&餐廳🥰門口裝修得好有時代感,係我鐘意嘅風格😍我哋响門口望左一陣個menu先入去坐低,睇到好多野都想食🤣餐廳裏面嘅情調同氣氛都好好,我覺得好啱情侶黎撐枱腳🥰✨我哋點左兩杯Mocktail 飲,我果杯叫做Happy Ending,我覺得依杯好好飲,類似果汁梳打,酸酸甜甜,好解渴💕✨香煎帶子大蝦泰式田園沙律-依個勁推介,本身我好鐘意食泰式沙律,沙律裏面嘅醬汁係辣辣地,配埋d青瓜絲同羽衣甘藍一齊食,開胃又健康,另外帶子同大蝦都好彈牙,夠新鮮,讚👍✨冬蔭功海鮮pizza-其實唔係好食到有冬蔭功味🤣但係pizza個醬好夠味同勁多我最愛的芝士,配料又豐富。但我個人略嫌pizza邊燶咗少少,不過我朋友話燶d先正,因為先夠脆😝✨新鮮蟹肉蟹膏意大利飯-依個又係好好食,首先佢放左d金箔响d蟹肉上面,感覺好矜貴☺️蟹肉夠新鮮唔腥,同d意大利飯粒粒分明,口感好好,好味👍整體好滿意,下次會再幫襯😊

門口裝修得好有時代感,係我鐘意嘅風格😍
我哋响門口望左一陣個menu先入去坐低,睇到好多野都想食🤣
餐廳裏面嘅情調同氣氛都好好,我覺得好啱情侶黎撐枱腳🥰
冬蔭功海鮮薄餅
新鮮蟹膏蟹肉意大利飯

整體好滿意,下次會再幫襯😊
2020-11-02
冬蔭功海鮮薄餅
新鮮蟹膏蟹肉意大利飯
2020-11-02 162 浏览
⁣新開嘅一間酒吧餐廳,裝修得型格,一邊係Bar檯,一邊用餐區,坐得好舒服⁣⁣🍽<香煎帶子大蝦泰式田園沙律>⁣-𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽, 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗸𝗮𝗹𝗲, 𝗰𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀, 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁, 𝗰𝘂𝗰𝘂𝗺𝗯𝗲𝗿, 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼, 𝗻𝘂𝘁𝘀-⁣-帶子,大蝦,羽衣甘藍,柚子,甘筍,青瓜,車厘茄,花生-⁣酸酸甜甜辣辣脆脆嘅泰式沙律,個人感覺偏酸多D,柚子嘅果甜味都突出,甘筍同青瓜好爽脆配埋花生嘅香脆,一個唔錯開胃菜⁣⁣🍽<冬陰功海鮮薄餅>⁣𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗚𝗼𝗼𝗻𝗴 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮⁣冬陰功味加傳統Pizza芝士係幾夾味嘅,薄批底嘅香脆,搭埋魷魚嘅煙韌,幾好味⁣⁣🍽<新鮮蟹肉蟹膏意大利飯>⁣𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗡 𝗥𝗼𝗲⁣好豪華嘅一碟,有蟹肉蟹膏,頭頂仲有金箔,飯煮得夠乾身,唔會太濕又無係炒飯一粒粒,大廚掌握得啱啱好,搭埋啖啖蟹肉,口感非常唔錯⁣⁣🍹<𝗩𝗶𝘃𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗿/𝗛𝗛$𝟲𝟴 𝗡𝗛$𝟴𝟴>⁣-𝗛𝗶𝗯𝗶𝘀𝗰𝘂𝘀 𝗚𝗶𝗻, 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻, 𝗘𝗴𝗴 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲-⁣-以洛神花對星海許願,有如其花語細說著點點希望,稍澀而甜蜜-⁣蛋白形成厚

🍽<香煎帶子大蝦泰式田園沙律>⁣
-帶子,大蝦,羽衣甘藍,柚子,甘筍,青瓜,車厘茄,花生-⁣

🍽<冬陰功海鮮薄餅>⁣
𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗚𝗼𝗼𝗻𝗴 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮⁣

🍽<新鮮蟹肉蟹膏意大利飯>⁣
𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗡 𝗥𝗼𝗲⁣

𝗩𝗶𝘃𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗿

🍹<𝗩𝗶𝘃𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗿/𝗛𝗛$𝟲𝟴 𝗡𝗛$𝟴𝟴>⁣
蛋白形成厚厚嘅空氣泡泡加埋洛神花形成多層次嘅口感,好少有,所以好特別⁣

𝗛𝗮𝗽𝗽𝘆 𝗘𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴

🍹<𝗛𝗮𝗽𝗽𝘆 𝗘𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴/𝗛𝗛$𝟰𝟴 𝗡𝗛$𝟲𝟴>⁣
-𝗣𝗶𝗻𝗲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗝, 𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗝, 𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁, 𝗦𝗼𝗱𝗮 𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿-⁣
好有泰國風味嘅Mocktail,酸酸地,好開胃⁣
2020-11-02
𝗩𝗶𝘃𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗿
𝗛𝗮𝗽𝗽𝘆 𝗘𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴
2020-10-29 30 浏览
Flower Bed 係一杯用紫蘇既酒調配出黎 調之前個調酒師比我地聞左睇下接唔接受到 再去調製 呢點覺得好貼心🥰 杯酒偏甜 非常易入口 充斥住花既香味 完全唔覺得自己飲緊酒👍🏻Happy Ending一杯類似fruit punch既飲品 酸酸甜甜 因為裏面加左啲梳打水,菠蘿汁同紅莓汁等等而製成的。香煎帶子大蝦泰式田園沙律 沙律個汁偏酸 非常開胃的沙律 帶子好大隻😍 冬陰功海鮮薄餅冬陰公味就唔係好食得出 但都有小小酸酸辣辣既感覺 薄餅好脆口而且食到麵粉既香味☺️ 平時唔鍾意食薄餅既我 都覺得好味😋薄餅餡好足料!新鮮蟹肉蟹膏意大利飯有新鮮蟹肉 每啖都有小小蟹肉絲痴住左啲飯 好滿足 意大利飯軟硬適中😉

Flower Bed

Happy Ending

沙律個汁偏酸 非常開胃的沙律 帶子好大隻😍

2020-10-23 61 浏览
呢間係發現臨時即晚喺OpenRice度book都book到嘅一間餐廳。 決定試一試佢...唔知道佢同附近另一間同名嘅酒吧有冇關係。不過如果有得揀嘅話應該唔會再黎呢間㗎啦。首先呢度食物嘅選擇唔多。(可能因為酒吧主要都係飲嘢為主啦)叫咗幾款嘢食...都係啲普通炸嘢小食之類呀⋯⋯個Pizza差唔多成個鐘先到。食物普通,飲品普通,個Pizza 似係拎急凍貨返熱。如果你純粹係坐喺度傾吓計...完全完全完全唔趕時間。可以一試
2020-10-16 72 浏览
本身諗住喺另外一個Apps喺荃灣搵吓食泰國嘢,點知訂咗位之後發覺,原來呢間係酒吧, 不過唔緊要,一場嚟到咪試吓囉冇諗過食物質素有驚喜,因為一般嘅酒吧,係食材方面,比較簡單同埋唔可以有要求但冇諗過我哋只係叫咗呢三樣食物,每款都唔錯,佢哋嘅炸魷魚鬚,配以特製嘅燒汁,爽口得來又唔喊!炒雜菜,食得出好有心機煮😊Pizza更係一個驚喜!皮厚薄適中,味道不太濃,啱啱好!嚟到酒吧, 當然要試吓Cocktail啦,於是揀咗我最喜歡嘅mojito🤗👍🏼
2020-10-14
2020-10-13 50 浏览
作為廚師兼且了解過下調酒方面既我對於該餐廳最簡單既評價係:可以再嚟首先經Openrice訂座/walkin,都係有75折優惠從來未試好想食一間餐廳而book枱食飯,都係因為圖一(左邊)Dancing Grape既外觀吸引住~所以先決定選擇該餐廳。左$68:味道非常適合女生/唔太鍾意濃厚酒精既人士飲。雖則個人比較鍾意濃酒精,但呢款絕對令我留低深刻印象。右$78:呢杯配左黑糖瑪仔,唔可以話唔夾,都唔可以話夾到隻味,只係無搶到酒既味,亦可以做到外觀吸引效果呢杯就適合鐘意濃烈酒精既人士飲首先,第一道菜上枱係三文魚芒果莎莎$128。本來對佢有極高期待,但莎莎方面比較差。三文魚,okay 吾會特別有咩問題。芒果莎莎,太甜,正常莎莎應該會有少少偏辣口但呢個完全無。對於我個人口味而言,因為太甜,令到汁係吊吾出三文魚既味。感覺就係兩回事放埋一碟。如果佢可以調翻有小小辣口,相信成件事會更好,更令人回味無窮。之後上枱係串燒$88肉質係林既,唔會鞋口、唔會太過乾沙嗲汁方面,如果係自己調既話,真係好欣賞。好好味,甜度、味道、惹味程度都剛剛好。因為漢堡賣晒,所以改點串燒,幸好無令我失望。希望下次可以試到漢堡。最後
作為廚師兼且了解過下調酒方面既我
對於該餐廳最簡單既評價係:可以再嚟

首先經Openrice訂座/walkin,都係有75折優惠

呢杯就適合鐘意濃烈酒精既人士飲

首先,第一道菜上枱係三文魚芒果莎莎$128。
本來對佢有極高期待,但莎莎方面比較差。
三文魚,okay 吾會特別有咩問題。

之後上枱係串燒$88
肉質係林既,唔會鞋口、唔會太過乾

最後上枱係鱸魚$148
暫時係最抵食既菜式
因為佢大部分骨已起,肉質滑,唔會過熟。
不過配既汁就有需要改善地方。
汁方面太辣。唔係吾食得辣,而係因為魚本身已有香茅等奄製。如果配埋汁,不但會遮住奄製好既味、更會遮住魚本身既魚味。成件事就變得好浪費條魚
但整體上真係好Ok

不過我覺得如果每枱要計人頭收費,每位一坐低就$30(有爆谷),感覺有點奇怪。因為其實訂座吃飯,而吾係食零食,就算收$30都可以接受,但如果計人頭收費,真係好不划算

此外一提,挺欣賞一個廚師製作所有食品
另外侍應都比較nice

餐廳環境氣氛不俗,因為睇食評話入面可食煙,唔知係咪真但個人太接受不到煙味所以只能選近門口,所以無咩feel~有機會會坐入啲試試

好耐無寫食評,呢間值得寫評價的餐廳

2020-10-12
2020-09-15 85 浏览
「想飲邊種酒?」「人最大的煩惱,就是記性太好,如果什麼都可以忘了,以後的每一天,都會是新的開始。那你說多開心。這壇酒本打算送給你,看起來,我們一人分一碗。」「想食咩菜?」「唔食越南泰國野😂」「咁食西餐fusion😛」三文魚芒果莎莎,好靚又好食!煎魚經驗一定好豐富😂💯魚皮香脆,厚肉冇過熟或鬆散冬陰功意粉,欣賞呢度意粉只有3款,寧缺勿濫,做最有信心的,海鮮蘆筍足料,醬汁惹味。白酒煮藍青口,有溫度有份量👍 洋蔥蒜蓉搽面包勁香,數到有18隻😂😂
「想飲邊種酒?」

• 香煎三文魚配芒果莎莎
  • 冬陰功海鮮意粉
2020-09-09 76 浏览
風乾火腿蘆筍卷呢個前菜睇落平平無奇,但係食落我同朋友都勁驚喜,餅皮好煙銀軟熟,風乾火腿加上爽口蘆筍,上邊配上牛油果醬,加埋薄餅啱啱好平衡返偏鹹嘅風乾火腿。白酒煮青口配蒜蓉包青口嘅份量好多,而且好鮮甜都幾大隻,食完之後剩低嘅湯汁用蒜蓉包點蒜蓉包仲要係新鮮熱辣,呢個可以話必叫!冬陰功海鮮意粉朋友好鍾意食冬陰功所以叫咗呢個,佢就話好啱佢口味,不過我就覺得辣咗少少最後仲叫咗個串燒,即叫即燒所以上枱嗰陣時仲係熱辣辣,燒到外脆內嫩,仲有肉汁,不錯不錯。餐廳嘅環境都幾舒服,酒吧來講佢哋嘅菜式真係幾出色。
風乾火腿蘆筍卷

白酒煮青口配蒜蓉包

蒜蓉包仲要係新鮮熱辣,呢個可以話必叫!

冬陰功海鮮意粉

,不錯不錯。

餐廳嘅環境都幾舒服,酒吧來講佢哋嘅菜式真係幾出色。

2020-08-26 98 浏览
餐廳同區差唔多位置有一間叫vinci bar,小心唔好去錯(笑)。先黎要左啲special cocktail Dancing grape($68)調酒冇咩提子味,似仙地,喉嚨少少熱,冰太多飲到尾有啲淡。Yuzu forrest ($68) 正常味道Hakuna Matata ($68)熱帶風情就係Fruit punch 味,比其他甜啲,酒味唔明顯,可能落全部都落左檸檬,搶走左原本嘅酒味同調味。孟婆湯($68)用碗上,扣哂題,聲稱係匯集酸甜苦澀四味。一入口最出嘅係酸味,似係酸梅湯嘅酸,然後慢慢有種甜味,之後就係喉嚨微暖嘅感覺。好難形容係咩味,真係似咁令人五味雜陳,算係味道較為特别嘅一款。到食物啦,餐牌少左好多想食嘅野,本身係ig推介嘅食物都少左好多,有啲失望。先要左嗰豬牛雞串燒($88),一共有八枝,每款兩枝,啲肉本身用左香茅黎醃肉,可能係為左僻啲肉臭,但香茅味太重,變相少少喧賓奪主。沙嗲花生味唔夠香,甜度夠。水牛芝士薄餅($108)最好食嘅一個,芝士味香濃,餅底夠脆。紙包香茅焗鱸魚($148)係ig見到想試嘅菜,味道可以,香料味可以再重啲,魚份量正常,但冇想像中咁驚艷。松露什菌意大利飯
先黎要左啲special cocktail

Yuzu forrest ($68) 正常味道

松露什菌意大利飯($108)份量唔多,唔會飽肚。米太腍,冇咩咬口,似湯飯多過意大利飯,唔係正宗煮法。菇味都出嘅,但感覺普通。

待應一味做野想好快手咁,但又唔係又快又得,幾次都見到佢差啲倒瀉野,望到都牙煙。加上枱面好細,上哂菜好快冇位,逼住快快手食完先放到下一碟,好趕急咁。其實可以做得好啲。室內明明禁煙,但隔離枱係度煲煙都冇人理,焗住吸埋煙味,好彩都差唔多走人。