2015-11-09 392 浏览
又黎一次週末周圍食的日子,蝦餅近排要返星期六上午,中午例牌出街搵食,今次特意叫蝦餅陪我到尖咀掃街。食肆要數"量多款多",非厚福街莫屬,走到此處本應試試久違的麻辣燙,誰知蝦餅被一家熱狗店吸引,看看價錢亦很合理,就試試吧 。店舖雖小,但地理位置非常好,位於厚福街內,cotton on 的側門一出就見到,職員(之後看上面電視機畫面知道是老闆)知道我們想落單,都細心講解如何自選熱狗 ,好快就配合老闆的意見下了單。餐單製作簡單易明,分 4 parts, 頭兩項是腸及醬汁,後兩項是另外自選重量級醬及配料。單是腸類已有4種- 芝士腸、紐倫堡腸、法蘭克福腸及墨西哥辣肉腸。醬汁就以蛋黃醬為主打,分別加芝士、日式芥末、丹麥檸檬及韓國柚子做的4款蛋黃醬,更有BBQ醬及香辣蕃茄醬可供選擇,花多眼亂,幸好老闆幫忙配搭,好快就揀好。蝦餅愛芝士,每part有芝士的都會揀,最後topping 選擇炸煙肉。熱狗包- 選用長條白潛艇包一開二做法,並非本土固有大牌子產品,誠意十足,落單後會即場再烘熱麵包,咬邊會鬆脆,咬內軟熟及有陣陣包香芝士腸- 比包更長,視覺上已佔優,入口雖無脆皮腸的爽脆腸衣,但肉汁非常豐富,啖啖肉但並無
香濃芝士腸+香草芝士蛋黃醬+熱熔芝士醬+炸煙肉
熱狗包

芝士腸- 比包更長,視覺上已佔優,入口雖無脆皮腸的爽脆腸衣,但肉汁非常豐富,啖啖肉但並無過實的韌性,加上不時滲出的芝士,真係好juicy。

熱熔芝士醬 - 老闆用料十足,芝士醬鋪滿熱狗,蝦餅咬開時已有拉絲的效果,芝士味噗鼻,但奈何到我食時已擺放了一陣,效果不再,只得實實的芝士口感,而且應該只用了mozzarella , 芝士味道欠奉,只靠芝士蛋黃醬及芝士腸的芝味搭救,建議可加多一兩類的芝士,令芝士層次更多。
炸煙肉
- 喜出望外的topping, 必食!!!原以為是現成貨,誰知是即炸原片煙肉,入口香脆可口,肉同脂肪比例有8:2,食到煙肉的咸香又不油膩,而且只需加5蚊就食到,誠意之作,性價比特高
紐倫堡腸+丹麥香檸蛋黃醬+白汁雜菌醬+香烤菠蘿
紐倫堡腸- 以往食開都是小小一條,但今次食到比以往大一倍,香料味濃,肉汁仍然豐富,雖比芝士腸脂肪多,但入口更鬆軟
香檸蛋黃醬+白汁雜菌醬
- 我一向喜愛酸甜味,這醬無奈被雜菌醬比下去,酸味不足,蛋黃醬反而與白汁好夾,清新而少了白汁的膩感。白汁雜菌醬值得推介,白汁雖濃,但雜菌的分量好驚人,完全似加左一份雜菌料,入口啖啖蘑菇,加上香草配襯,吸睛又清香。
香烤菠蘿
- 又一次想推介的item, 我是菠蘿迷,對菠蘿有一份情意結,心想菠蘿多汁,如何加入熱狗但唔會水汪汪?老闆可能洞悉這點-->薄切菠蘿,再烤過去蒸發部分水份,又佈滿腸的兩邊,啖啖都有菠蘿肉,甜度適中,中和了紐倫堡腸油膩的感覺,入口清新自然,一絕!!!
在等的過程才知這間有ICE DOG, 屬於甜品,包面加蜜糖烘烤,中間選用3.6牛奶雪糕,再可另選toppings, 但今次同蝦餅來食午餐,ICE DOG就留待下次再試^_^

用小枱食完,本想搵垃圾桶倒垃圾,但職員親切地遞上手接收垃圾,小店的細心好令人窩心 。
题外话/补充资料: 喺Fb like 或用IG follow, 可免費得到一個topping(價值$5)或ICE DOG 2nd件半價
2015-10-24
香濃芝士腸+香草芝士蛋黃醬+熱熔芝士醬+炸煙肉
紐倫堡腸+丹麥香檸蛋黃醬+白汁雜菌醬+香烤菠蘿
  • 香烤菠蘿
2015-11-06 684 浏览
嚮尖咀附近返工既話,都會知道厚福街算係多野食選擇既街道之一,橫街更有不少美味小食。今日lunch就試左呢間熱狗小店!嘩!好多選擇呀,ice dog雖然好吸引好創新,但係正餐我都係想食返d熱野!返到公司一打開,外賣盒都幾是正。即叫即做夠曬熱 我揀左自選熱狗,百吉包包住香口既紐倫堡豬肉腸,厚厚既熱熔芝士鋪面,好邪惡但又好好味 配埋甜甜地既芥末蛋黃醬簡直一絕,加埋多汁既烤菠蘿好fresh,中和返芝士既肥膩感。至於懶同事就揀左另一款熱賣既H2, 唔使諗喎!我試左啖,芝士腸用法包包住,腸仔表面煎到脆口,蘑菇粒粒有咬感,配料滿到瀉呀! 不過都係濃味芝士好味d 最鐘意以任揀既方式,配搭出自己最鐘意既口味呀!下次必定會再試埋ice dog先!
返到公司一打開,外賣盒都幾是正。
即叫即做夠曬熱
紐倫堡腸,日式芥末蛋黃醬,熱熔芝士醬,香烤菠蘿
香濃芝士腸,秘製BBQ醬,白汁雜菌醬,香烤菠蘿
不過都係濃味芝士好味d
2015-11-02
10 分钟 (外卖自取)
紐倫堡腸,日式芥末蛋黃醬,熱熔芝士醬,香烤菠蘿
2015-11-05 581 浏览
星期日,Mr.Cuisine和朋友經過尖沙咀,光顧了一間主打外賣的特色熱狗店——What's Dogs。這裡的裝飾很別緻,檯上放了一些玻璃瓶,內裡盛載各式各樣的糖果,非常漂亮。另外,店舖還在推介新優惠,只要LIKE What's Dogs的Facebook專頁或FOLLOW他們的Instagram即可享有優惠。而店面的上方寫了北海道3.6牛乳雪糕熱狗,想必定是該店的特色招牌熱狗。但因Mr.Cuisine還未吃午飯,所以沒點選到雪糕熱狗。可是,店員非常親切,見我在猶豫選擇什麼食物,主動給了我一份餐牌。原來What's Dogs可以自由配搭香腸、醬汁和其他配料,以切合不同顧客的口味。我對這種自選熱狗特別感興趣,因為能打造一隻屬於自己的熱狗,非常獨特。最後,我選擇了紐倫堡腸配日式芥末蛋黃醬和香烤菠蘿。What's Dogs的日式芥末蛋黃醬十分滋味,芥末的嗆辣刺激和蛋黃醬的幼滑酸甜,兩種元素融合在一起,這樣的組合大大激發食慾。而紐倫堡腸非常香口,而且份量不小,咬下去啖啖肉,配上日式芥末蛋黃醬,風味十足。加上香烤菠蘿,經過火烤香味撲鼻,卻不失清新的感覺,解膩開胃。如果下次再來,Mr.Cuisin

自選熱狗
如果下次再來,Mr.Cuisine一定會嚐嚐雪糕熱狗。
5 分钟 (外卖自取)
自選熱狗
  • 自選熱狗(紐倫堡腸配日式芥末蛋黃醬和香烤菠蘿)
2015-11-01 406 浏览
聽聞附近有間熱狗店有“凍狗”。凍狗原來係中間個餡料唔同,唔用腸仔,而係用3.6牛乳雪糕,有好多唔同配料同醬揀,而我就揀左焦糖爆谷+$4同粟米片+$3焦糖醬+$2(total$32)。凍狗既麵包部分非常脆口,用左蜜糖烘過配上雪糕好新奇,但味道無乜特別除左凍狗,我地仲食左正常既熱狗餐--紐倫堡腸配香草芝士蛋黃醬$37加野飲,另加香烤菠蘿+$5。比起凍狗,我更加鍾意熱狗,蛋黃醬好香蛋黃味,但芝士味就爭d,配上酸酸甜甜既菠蘿。建議配菠蘿,好夾好好味跟餐再加左$15要個忌廉焗薯,忌廉配焗薯好正,可以直接拮黎食,好方便,我同個fd都超like! 可以encore!同時,我地重食左個迷你芝士牛肉醬熱狗$25,細細個好得意,麵包烘得好脆,但真係好迷你😂作為小食就唔錯。
聽聞附近有間熱狗店有“凍狗”。
凍狗既麵包部分非常脆口,用左蜜糖烘過
配上雪糕好新奇,但味道無乜特別
建議配菠蘿,好夾好好味
作為小食就唔錯。

外卖自取
2015-10-30 463 浏览
雖然舖好細 老闆都開張檯俾我地坐有個應該係老闆媽媽幫我地抹檯和提我地影相唔好影咁耐;)冷狗有3.6牛奶雲榚就代替左熱狗腸可以自己選toppings有set 價錢一樣+朱古力醬+Oreo餅碎+薄脆片 $32個包係搽蜜糖之後焗所以脆脆地又暖暖地冷和熱的mixshare食好方便但朱古力醬的味俾蜜糖味蓋過左toppings太碎 咬落冇咩口感冷狗係因為好奇先試可以當甜品下次都係食返熱狗XD
雖然舖好細 老闆都開張檯俾我地坐
有個應該係老闆媽媽
幫我地抹檯和提我地影相唔好影咁耐;)
冷狗有3.6牛奶雲榚

可以當甜品
下次都係食返熱狗XD
2015-10-29
  • 冷狗
長途跋涉入到尖沙咀找朋友逛街,先找美食是常識。經加拿芬道路上發現途人拿著熱狗,好奇追問才知道雪糕熱狗(回來起雜誌介紹過),決定和朋友試試。走到厚福街,餐廳及小店非常多,人流也不少,該店位於在厚福街與加連威老道之間。櫃枱前都貼滿食物相和特色擺設。經老闆介紹下知道HOT DOG AND ICE DOG說到熱狗,一個的麵包中放入一條烚熟的香腸,自己隨喜好在上面點選配料,4款腸,6款醬,另加10元有另外4款醬多加5元有4款食品說到凍狗(打破傳統一個的麵包中放入一條的香腸的概念),以熱狗包配上雪糕,製作成雪糕熱狗。還可以熱狗上(加料),4款醬、9款配料任你加,將傳統熱狗變得別樹一格,絕對適合不同年齡層人士。點餐後,不經不覺已有4-5位客人在店前,老闆忙著照顧客人,同時很快送上HOT DOG,感恩。最面頭碎細的洋蔥粒炸至金黃色,形成獨有的脆香味。口感卜卜脆從今以後洋蔥不再是盤底的調味品日式芥末蛋黃醬,味道強烈酸酸地,以芥末混合蛋黃達到更香濃。大愛白汁蘑菇醬,完全鋪滿曬成個熱狗,白汁奶油味不重依然細滑,配上磨菇味更香更甜美。墨西哥辣腸,頗有咬口嗆辣夠味吃起來口感超過癮,咀嚼間辣香不斷流出以上各式各樣
櫃枱前都貼滿食物相和特色擺設。

經老闆介紹下知道HOT DOG AND ICE DOG
另加10元有另外4款醬多加5元有4款食品

點餐後,不經不覺已有4-5位客人在店前,
老闆忙著照顧客人,同時很快送上HOT DOG,感恩。
(熱狗)墨西哥辣腸+日式芥末蛋黃醬-+白汁蘑菇醬$10+炸洋蔥粒$5
最面頭碎細的洋蔥粒炸至金黃色,形成獨有的脆香味。口感卜卜脆
從今以後洋蔥不再是盤底的調味品

以上各式各樣的醬料配上辣腸互相配合極佳口感。

小總結:
平均30-50 蚊不會貴
再次路過要帶朋友來嘗試這個雪糕熱狗

2015-10-25 299 浏览
焦糖醬 焦糖爆谷 木糖餅碎 $32🌭🌭🌭⋯凍狗 凍狗 凍狗‼️‼️‼️熱狗就食得多, 凍狗你又試過未呢😎😎 我今晚就去左挑戰下Cold Dog啦 你都去試下啦💁🏻焦糖凍狗🌭🌭卜卜脆的焦糖爆谷 加上甜絲絲的焦糖醬 旁邊撒上餅乾碎。有別於一般的熱狗👀 熱辣辣的熱狗麵包 配上冰凍雪糕 焦糖味道突出✌🏻️又凍又熱 的確幾過癮😁

焦糖醬 焦糖爆谷 木糖餅碎 $32🌭🌭🌭

焦糖凍狗🌭🌭
2015-10-25
2015-10-24 241 浏览
之前聽朋友介紹尖沙咀一個好好食嘅熱狗咁梗係要去試吓啦! 個位置真係好易搵喺Cotton On隔離, 一間小小的鋪頭!原來選擇都幾多!有熱狗之外仲有凍狗...係甜品黎架!好特別啊都未見過有凍狗wow!亦有自選熱狗,焗薯。叫左個人氣no.1 - 墨西哥辣腸。咖喱豬肉醬。墨西哥香辣番茄醬。炸洋蔥粒$47!人氣果然係人氣!絕對冇令人失望!香辣番茄醬夠辣之餘仲有少少番茄碎,唔係hea嘅茄汁!仲有炸洋蔥粒好有口感 老闆話係外國入口所以特別爽口!講重點條熱狗腸...正呀!辣得嚟又唔會令人食唔落去 而且彈牙的!成個熱狗一啖咬落去好juicy 要好大個口先食到全部料!哈哈 証明真係好多料!!再叫左一個凍狗…朱古力醬。Oreo 餅碎。 朱古力脆皮$32! 開頭以為凍狗都係有條腸...哈哈 原來佢裏面係北海道牛奶雪糕 好好食呀! 以為凍狗個包係普通面包但原來唔係咁簡單...係脆的!配合牛奶雪糕同Oreo 原來係出奇嘅夾!係一個唔錯嘅甜品!新奇有趣!整體不錯,價錢合理!哈哈 老闆都好人會用心介紹食品!

墨西哥辣腸。咖喱豬肉醬。墨西哥香辣番茄醬。

整體不錯,價錢合理!哈哈 老闆都好人會用心介紹食品!

• 朱古力醬。Oreo 餅碎。 朱古力脆皮凍狗
上回說到朋友請我吃了 Tokyo Secret 甜品后大家邊吃邊鑽入附件的商場邊吃雪糕邊談天說地真的很開心呢~~~吃過雪糕后, 大家都覺得意猶未盡於是就來到在雪糕店旁的熱狗店來買熱狗了~~店名名叫What's Dog主打各式各樣的熱狗熱狗的配料可以自由選擇包括腸仔的類型(可選芝士腸, 法蘭克福腸, 墨西哥腸和紐倫堡腸)再加上自選醬汁(芝士疍黃醬, 墨西哥番茄香辣醬, BBQ 醬, 韓國柚子醬等等可再加錢轉Toppings (如炸洋葸粒, 酸瓜等等)我計過數, 如果貪心點全加錢點了熱狗都是約四十多元與坊間的連鎖熱狗店價錢差不多所以就試了二款~~朋友點了這款法蘭克福腸配芝士疍黃醬再加十元選了白汁蘑菇醬和炸煙肉!!點好餐后, 不用多久店員送上了一件大大個的香噴噴熱狗!!!大大條的法蘭克福腸很脆喔!!!!口感不會太會太咸, 惹味十足上面鋪上了滿滿的焗芝士內裡放滿了脆卜卜的烤煙肉粒和惹味的蘑菇醬一口咬下去芝士味道極其香濃粒粒蘑菇和煙肉令到熱狗更加香脆而且是新鮮熱辣即叫即整熱呼呼的一口接一口地吃着真的好味到叫人不能停下來!!!! 另外我也點了這2款迷你芝士牛肉醬熱狗和迷你芝士白汁雜菌醬熱狗~~面
上回說到朋友請我吃了 Tokyo Secret 甜品

大家邊吃邊鑽入附件的商場邊吃雪糕邊談天說地

真的很開心呢~~~

吃過雪糕后, 大家都覺得意猶未盡

於是就來到在雪糕店旁的熱狗店來買熱狗了~~
店名名叫What's Dog

主打各式各樣的熱狗

熱狗的配料可以自由選擇

可再加錢轉Toppings (如炸洋葸粒, 酸瓜等等)

我計過數, 如果貪心點全加錢點了

熱狗都是約四十多元

與坊間的連鎖熱狗店價錢差不多

所以就試了二款~~
朋友點了這款法蘭克福腸配芝士疍黃醬

再加十元選了白汁蘑菇醬和炸煙肉!!

點好餐后, 不用多久店員送上了一件大大個的香噴噴熱狗!!!

大大條的法蘭克福腸很脆喔!!!!

口感不會太會太咸, 惹味十足

上面鋪上了滿滿的焗芝士

內裡放滿了脆卜卜的烤煙肉粒和惹味的蘑菇醬

一口咬下去

芝士味道極其香濃

粒粒蘑菇和煙肉令到熱狗更加香脆

而且是新鮮熱辣即叫即整

熱呼呼的一口接一口地吃着

真的好味到叫人不能停下來!!!!
另外我也點了這2款迷你芝士牛肉醬熱狗

和迷你芝士白汁雜菌醬熱狗~~

面包是用上香脆較硬口的豬仔包

上面釀了滿滿的 芝士牛肉醬

這款沒有放上香腸

但滿滿的牛肉滋味就是填滿整個包呢~~~

牛肉保持鮮美的肉汁

再混入烤焗好了的芝士

味道非常好的一個小吃!!!

另一款則是有一個大腸腸的 迷你芝士白汁雜菌醬熱狗

這款是以焗芝士雜菌放在包包內

入口一樣美味, 雜菌散發的香味真的不能抗拒!!!

吃時再把腸腸一同咬下

腸腸不會過咸, 美口可口

真的叫人一試難忘!

下次到加連咸老道行街

我都不會太吃雞旦仔了~~

改為吃熱狗呢~~XD

2015-10-23
外卖自取
$50 (宵夜)
2015-10-22 827 浏览
厚福行出名好多小食店,本來係想去食雪糕鯛魚燒,但發覺格離有間熱狗店,賣想都幾吸引,所以即時轉軑 店舖細鈿,但廚房舖面光亮整潔,而且有2張小枱可以比客人係店外到食。門外有個大餐牌,除左有熱狗,仲有凍狗!你可以自選配料,又或者揀店舖Set好嘅餐。我地當然揀左自選配料,因為上至香腸、醬汁,下至Topping,都可以自己一手一腳揀出黎我左要店主推介嘅紐約堡腸,味道香濃,比較咸。而基本醬就要左日式芥末蛋黃醬,芥末配熱狗本來就已經係一流,當中再有微甜嘅蛋黃醬,真係更加滋味 男朋友想味道再豐富一啲,所以加多$10要經典牛肉醬。牛肉碎好多,的確抵食!另外,由於我地大愛洋蔥,所以豪不猶豫就加$5要炸洋蔥粒,雖然香口脆卜卜,但略為油左少少,有啲油膱味。既然有凍狗,梗係試埋係點樣。呢到凍狗係夾北海道3.6牛奶雪糕,其後配料任你點配。我地要榛子醬(HK$2),Oreo餅碎(HK$3)同薄脆片(HK$4)!麵包原個搽蜜糖再拎去烤,所以成個都暖暖地,又香脆。一凍一熱口感都幾特別,而且雪糕軟滑,不過榛子醬味道就食唔出,完全被蜜糖味蓋過左我最欣賞店舖即叫即整,熱狗固然熱辣辣,凍狗個包暖而脆,食物新鮮先係最重要
自選凍狗
我最欣賞店舖即叫即整,熱狗固然熱辣辣,凍狗個包暖而脆,食物新鮮先係最重要!不過店舖只有2張細枱係門口,無枱食真係會比較狼狽。
2015-10-18
自選熱狗
在加連威老道吃過雪糕後,有點意猶未盡,不想花太多金錢吃晚餐,因為shopping 時已經大出血,唯有轉戰厚福街一帶,看看有沒有什麼平價的東東醫肚,沿路轉入小巷,便法現了這間吃熱狗的小店,再看清楚一點,除了熱狗外,還有日本新興的凍狗。凍狗的意思就是將傳統熱狗改良,做法亦與熱狗有點不同,大概就是以軟雪糕作餡料,取代傳統香腸及肉醬,再於上層灑上脆皮朱古力醬或焦糖味爆谷之類的配料。不過,剛剛吃過雪糕,再加甜食的話會有點膩,所以我與朋友都選擇了吃傳統的熱狗,店內熱狗的價錢大概HK$32,腸仔的選擇亦不少,包括香濃芝士腸、紐倫堡腸、法蘭克福腸、墨西哥辣腸,想吃豪一點的話,可以確外多加HK$10 配上topping sauces (牛肉醬汁、雜菌醬、芝士醬或豬肉醬)及HK$5的toppings(蔥粒、酸瓜、菠蘿及炸煙肉)配料。最後我與朋友各自點了一客熱狗分著吃,朋友點的是紐倫堡腸熱狗,配上丹麥香檸蛋黃醬及白汁蘑菇菇,表面再加上德國酸瓜。送上來是熱狗還是熱辣辣的,法包外脆內軟,而紐倫堡腸的肉味雖然較清爽,但勝在夠彈牙,外皮爽脆,加入香檸蛋黃醬及白汁蘑菇菇後,令味道變得更有層次,入口時口感甜甜的非常cr
最後我與朋友各自點了一客熱狗分著吃,朋友點的是紐倫堡腸熱狗,配上丹麥香檸蛋黃醬及白汁蘑菇菇,表面再加上德國酸瓜。送上來是熱狗還是熱辣辣的,法包外脆內軟,而紐倫堡腸的肉味雖然較清爽,但勝在夠彈牙,外皮爽脆,加入香檸蛋黃醬及白汁蘑菇菇後,令味道變得更有層次,入口時口感甜甜的非常creamy,而酸瓜酸甜味道濃郁,既能把胃口打開,亦能幫助消化及消滯。

不過兩者相比,我更喜歡這個香濃芝士腸熱狗,內裏除配上香草芝士蛋黃醬,還有經典牛肉醬,再於上層加了點炸洋蒽粒,令味道變得更惹味。 芝士腸粗粗大大的,肉汁飽滿,帶有微微的煙熏香味,配上牛肉醬及炸洋蒽粒,香濃惹味,令口感更豐富,絶對是傳統滋味之選,個人極力推介。

2015-10-16
2015-10-17 1590 浏览
黎到尖沙咀嘆熱狗😍$32就食到個自選熱狗,包一條腸同一個醬🙊另外仲可以額外加錢選配其他配料😜胃食既我梗係加啦今次嗌左紐倫堡腸同檸檬蛋黃醬,仲額外加左芝士醬($10)同炸洋葱粒($5)自己十分喜歡檸檬蛋黃醬👍食落酸酸甜甜,能夠降低係炎夏食野既膩感,另外炸洋葱粒亦係十分推介😏香脆可口既洋葱,食落吾會油淋淋,而且更帶黎脆卜卜口感平時熱狗夾香腸,今次就夾雲尼拿雪糕⛄($23)配料就逐樣加錢🐼今次加左朱古力醬($2)彩針($2)同粟米片($3)雖然味道無咩特别,但整體賣相一流,而且一凍一熱味道真心不錯👍適合相機食先📷同氹小朋友/女朋友開心喔
自選熱狗 $47

自選凍狗 $31
2015-10-02
下班後打算到利時逛街,走過厚福街的一條巷子,看到了一家新開的熱狗店,反正還未晚餐,一於試試看!從熱狗店的門口看到裡面的廚房蠻乾淨,外邊門口都貼了不同配搭的熱狗。除了一般熱狗外,這家店還有很特別的以雪糕做餡料的Ice Dog。晚餐的話還是先點Hot Dog好了。熱狗的腸、醬汁、還有Topping都可以自己做配搭。香腸都有4種,因為沒有idea有什麼分別,所以就點店推介的紐倫堡腸,再搭日式芥末蛋黃醬,白汁蘑菇醬(加$10)和炸洋蔥粒(加$5)。大約等5分鐘,熱辣辣的就送上了。熱狗是即點即做的,就連麵包也跟一般吃開的不一樣。這個包質地偏硬,外層很香脆,而咬下去就很有彈性有咬口的。而紐倫堡腸肉厚多汁。加上很香的日式芥末蛋黃醬,微辣的芥末更提起熱狗腸的味道。炸洋蔥粒很惹味。跟一般食過的熱狗很不同,每個材料配搭起來都很美味。單是麵包已經深得我心,能食得到店家的誠意,絕不馬虎。真的很推介。下次有機會會再試一下Ice Dog。
大約等5分鐘,熱辣辣的就送上了。
而紐倫堡腸肉厚多汁。
加上很香的日式芥末蛋黃醬,微辣的芥末更提起熱狗腸的味道。
炸洋蔥粒很惹味。
真的很推介。
下次有機會會再試一下Ice Dog。
5 分钟 (外卖自取)
2015-10-14 1024 浏览
新開既what's dogs除左有最原始既香腸熱狗 仲有走左熱狗界最尖端既雪糕熱狗😍 始終都係街舖仔 門面企理亁淨對食客黎講已經留下好印象😀 門口仲有張摺枱 唔習慣行住食或者怕整到周圍都係既 可以選擇係坐低食😀等熱狗既時間都幾長 我地仲一路以為漏左單 其實係因為熱狗係即叫即烘 仲要先係面搽一層蜜糖😋 烘熱既時間控制得啱啱好 唔會過硬之餘 麵包既香同甜會慢慢係口入面散發出黎😛 細心食仲會食到好香既蜜糖味😍加埋上面滿滿既3.6牛乳雪糕 一凍一熱真係好正😍 不過雪糕真係溶得太快啦 我影兩張相已經溶到連個形狀都唔見埋😗 如果可以實淨d就好啦😉 我地明明叫左榛子醬 望住佢落醬既時候已經心有一絲不安 點解會稀成咁既😅 食落個答案就更明顯啦 因為落既係糖漿😑 OREO就中規中矩啦 不過既然加得$3就想有多d oreo碎啦😗

雪糕熱狗 $28

雪糕熱狗 $28
2015-10-14 1000 浏览
厚福街有好多間細鋪既食店, 行到最入有一間幾特別既熱狗店, 主要係做外賣, 出面行住一張好細既二人枱, 我同朋友經過就坐左喺二人枱度叫熱狗食熱狗店既MENU 好簡單, 前後兩頁, 一邊係HOTDOG , 就係平時既熱狗, 一邊比較特別係ICE DOG, 即係雪糕熱狗, 聽個老板講 係從喺東京有間好出面既食店佢地用雪糕連埋包一齊食而創出黎我地點左一個熱一個凍仲有一個薯條, 熱狗可以自由搭配醬料同腸, 我地點左牛肉醬, 炸洋葱粒, 日式介末蛋黃醬, 同扭倫保腸, 熱狗包身比較林, 出面有少少焊過既脆, 洋葱粒係丹麥黎既, 炸得好脆身同有咬口, 牛肉醬十分JUICY, 蛋黃醬有D甜, 配以出面皮脆口入面多肉汁既腸, 十分美味而估吾到薯條都好味 炸過脆身既薯條上面鋪滿充滿充汁既肉醬同芝士, 正最後點左個COLD DOG, 第一次食, 入面有VANILLA雪糕,我地再點左蜂蜜汁, 粟米片, 同朱古力粒, 出面既包同熱狗吾同, 比較硬身同剛剛整熱,有少少甜味, 配以冷既雪糕, 別有一番風味, 呢個值得推介.!

2015-10-13