2021-06-10 40 浏览
好耐之前都已經bookmark左呢間餐廳,近期見到佢哋有個新優惠,終於下定決心去食一次🤓🤓餐廳開正公司斜對面,喺中環閣麟街。嚟呢度當然係食佢哋嘅雞翼,出晒名嘅 #雞翼放題 🤪最貴嘅雞翼放題有17隻味道可以選擇,如果唔想食雞翼放題,佢哋嘅咯咯拼盤都好吸引!我地order左Loads of Birds$398 有24隻雞翼,可選3款口味,及2款side dish😀乾同濕嘅雞翼我哋都有叫,咁就可以平衡返個味道,今次我地叫左咸蛋黃、新加坡辣蟹味、日本蜂蜜芥辣同bbq蒙古燒烤味👍🏻👍🏻推介:咸蛋黃-->日本蜂蜜芥辣-->bbq蒙古燒烤味-->新加坡辣蟹味我哋仲叫左burger,估唔到咁咁咁大份先$78😱Nashhville漢堡,炸雞表面塗上一層入味嘅辣椒油同辣粉,比起乾身炸雞更入味👍🏻👍🏻嗜辣嘅人不能錯過。🤓

2021-06-10 26 浏览
想食呢間好一段時間🤭🤭終於的起心肝約朋友一齊去食🤓超值雞翼放題最平$128起,高級d嘅$178起,最高級嘅$250起,有齊全店17款口味,可試齊全部自家特製口味,包括日本蜂蜜芥辣、日本吉列咖喱味、自家製鹹蛋黃、雞煲味🤤🤤🤤不得了我地order左新出嘅漢堡,餐廳用心特製的美式Nashville辣雞腿包,香脆惹味,份量十足,醬汁又豐富!輪到今日嘅主角,我地叫左$398咯咯拼盤,可選4款味道共24隻雞翼!!我自己私心推介日式蜜糖芥末🤤🤤好有驚喜。鹹蛋黃都值得一叫,相信9成港人都鍾意食🤪平日夜晚都爆晒場,可見餐廳人氣高企👍🏻
想食呢間好一段時間🤭🤭終於的起心肝約朋友一齊去食🤓

平日夜晚都爆晒場,可見餐廳人氣高企👍🏻
雞翼控嘅朋友啱晒!主打食雞翼嘅@wingman.hk推出【𝑨𝒍𝒍 𝒀𝒐𝒖 𝑪𝒂𝒏 𝑬𝒂𝒕】任食2個鐘雞翼放題,自問大食又喺雞翼控嘅快啲挑戰😏!加多$150仲可以享受【𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐰 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬】同朋友無限啤啤🍺!全部雞翼即叫即炸外脆內嫩🐔,提供多款乾身、濕身口感,總共19款味道各有特色🤤!⤑唔係大食怪嘅朋友都唔怕,可以叫【咯咯拼盤組合】 試吓唔同口味嘅雞翼🐥!◽️ 𝑵𝒆𝒕𝒇𝒍𝒊𝒙 & 𝑪𝒉𝒊𝒍𝒍 $268(18隻雞翼、三種口味、1個配菜)⤑🔸自家製鹹蛋黃鋪滿鹹蛋碎鹹香十足,味道非常匹配,每口脆口極邪惡😈!🔸新加坡辣蟹味大量辣椒炸蒜蔥調味🌶,食落香濃夠入味,大概係小辣程度,真係似足大排檔食緊炒辣蟹🤣!🔸巴馬臣芝士蒜蓉芝士加蒜蓉呢個穩陣配搭真係無得輸😍,蒜香味十分出眾🧄再鋪滿芝士碎,勁惹味!⤑◽️配菜🔸墨西哥風薯球除咗可以選擇餐牌上配菜,小食都可以選擇㗎😍,估唔到份量超大份!粒粒脆薯炸得勁香脆,底部先有芝士醬🧀,面層再放上酸忌廉同牛油果醬🥑,送啤酒真係一流🍻!⤑【𝐂𝐑𝐔𝐍𝐂𝐇 𝐓𝐈𝐌𝐄】𝑵𝒂𝒔𝒉v𝒊𝒍𝒍𝒆 / 𝑻𝒉𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓𝒃𝒊𝒓𝒅 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 不得了!呢個漢堡包大過我塊臉,好驚😱!重
雞翼控嘅朋友啱晒!

◽️ 𝑵𝒆𝒕𝒇𝒍𝒊𝒙 & 𝑪𝒉𝒊𝒍𝒍 $268
(18隻雞翼、三種口味、1個配菜)

🔸自家製鹹蛋黃

鋪滿鹹蛋碎鹹香十足,味道非常匹配,每口脆口極邪惡😈!
🔸新加坡辣蟹味

🔸巴馬臣芝士蒜蓉

◽️配菜
🔸墨西哥風薯球

【𝐂𝐑𝐔𝐍𝐂𝐇 𝐓𝐈𝐌𝐄】

不得了!呢個漢堡包大過我塊臉,好驚😱!
重點係做緊買一送一優惠(日期6/6~13/6)‼️‼️‼️

兩款漢堡中間都放上一塊勁厚切炸雞扒🍔,Nashville款配上沙律醬同紫椰菜,雞扒用辣醬調味過,食落會較濃味同偏重口味!
Thunderbird款配上千島醬同青瓜絲,感覺就清新啲冇咁油膩,買一送一嘅話一於試晒兩款,唔使諗咁多😆!
呢個星期唔食brunch buffet,黎試下呢間雞翼放題! 放題有3個種類,我地揀左10款口味連飲品,周末價每位$198。先來一人一罐啤酒🥡黑椒檸檬滴幾滴新鮮清香檸汁係面,入口既黑椒味更加突出,椒粒既鈍感加埋連帶脆既翼皮,口感更豐富🥡BBQ蒙古燒烤味製作夠乾身,食落有一種大漠風沙既感覺,味道相對沉實一點,燒烤、孜然味道慢慢散發出來🥡泰式甜辣醬雞翼搭配不同口味既醬香,味道效果又有顯著分別,呢款泰式甜辣醬,外皮濕濕地味道充滿一份熱情夏日既甜中放辣既感覺,非常惹味開胃,好有熱帶風情🥡紐奧良香粉 微辣既香粉好惹味🥡黑芝麻海鮮蜂蜜甜甜地既蜜香加埋黑芝麻,雙重香脆🥡水牛城醬Tabasco 辣度剛好,汁唔太多,上面既青蔥增添香味,配啤酒一流! 🥡死神醬店員特別強調辣的程度,作為嗜辣之徒既老公話要挑戰一下我就放棄了。外觀真係俾佢鋪滿紅卜卜的指天椒同火辣的醬料嚇怕,老公一口咬完即刻話好勁,超乎想像之辣,咀巴脷尖即刻有麻痺火燙既上天下地感覺,激辣既程度連佢都要回氣先食到下一啖,飲返一口甜檸茶解辣,投降!🥡咖啡香味外皮有點焦香味道,撕開香脆既皮層,嫩滑既雞肉渗著甘香既咖啡豆味,跟前幾款香口既醬汁配搭製作,

呢個星期唔食brunch buffet,黎試下呢間雞翼放題

先來一人一罐啤酒

🥡黑椒檸檬

🥡BBQ蒙古燒烤味

🥡泰式甜辣醬

🥡紐奧良香粉 微辣既香粉好惹味
🥡黑芝麻海鮮蜂蜜
甜甜地既蜜香加埋黑芝麻,雙重香脆
🥡水牛城醬

🥡死神醬

🥡咖啡香味
外皮有點焦香味道,撕開香脆既皮層,嫩滑既雞肉渗著甘香既咖啡豆味,跟前幾款香口既醬汁配搭製作,又有一份優雅從容既感覺

🥡巴馬臣芝士蒜蓉味
磨成乾粉般幼細既芝士,可以因應自己口味喜好再堆疊厚厚一層,夾埋外皮既蒜蓉醬,食落有一股香濃軟滑芝士奶香度,滋味指數爆燈!
🥡田園風味
翼皮之上有很多翠綠鮮嫩既葱粒,入口比較清新自然,葱味貫徹整隻雞翼。

2個人食左42隻雞翼🐔
食完都覺得好犀利,點解食得哂,不過真心好味推介🤣

過份!!!! 明明主打雞翼,但漢堡咁出色!! 😍❤️令平時唔食漢堡嘅我大吃一驚‼️.🍔●「Nashville/ Thunderbird Burger」($108)●絕對係我人生食過最好食嘅漢堡包😍🎊兩款漢堡都以炸雞作為主餡料 配唔同嘅醬汁Thunderbird就係有好多青瓜嗰款 醬汁由蛋黃沙律醬加少少千島醬而成 感覺比較清新+平衡~ Nashville=炸雞配上辣油同埋紫洋蔥 鍾意食濃味嘢或辣嘅朋友可以試下但兩款嘅炸雞都好正😆😆有好多雞汁爆出 好juicy!!😍😍‼️呢排漢堡仲有買一送一 快啲狗衝‼️‼️‼️‼️.🐔●「 田園風味雞翼」($78)● 鷄翼上佈滿酸酸地嘅粉洋蔥、細香蔥同酸忌廉,呢款雞翼係相對清新, 配埋濃味嘅漢堡就唔怕飽濟喇😆😆.🍄●「  松露醬菠菜大啡菇奄列」($78)● 菇控必定唔可以錯過‼️❤️有好rich嘅黑松露醬 夾層塞咗勁多菇塞到爆曬🥳😆每啖都有濃濃菇味 正!!.🍅●「菠菜煙肉番茄卷」($88)●番茄卷用紅色皮包住!好靚!煙肉鹹香滿滿配埋清新嘅菠菜味道非常平衡refreshing!.🥔●「甜薯薯條」($55)● 炸得好香脆,甜薯條係用甜蕃薯去整成,甜甜嘅味道;薯條都好多炸到甜甜

絕對係我人生食過最好食嘅漢堡包😍🎊
兩款漢堡都以炸雞作為主餡料 配唔同嘅醬汁
呢排漢堡仲有買一送一 快啲狗衝‼️‼️‼️‼️
🐔●「 田園風味雞翼」($78)●

🍄●「  松露醬菠菜大啡菇奄列」($78)●

菇控必定唔可以錯過‼️❤️
有好rich嘅黑松露醬 夾層塞咗勁多菇塞到爆曬🥳😆
每啖都有濃濃菇味 正!!
🍅●「菠菜煙肉番茄卷」($88)●

番茄卷用紅色皮包住!好靚!
煙肉鹹香滿滿
配埋清新嘅菠菜
味道非常平衡refreshing!
🥔●「甜薯薯條」($55)●

炸得好香脆,甜薯條係用甜蕃薯去整成,甜甜嘅味道;薯條都好多
炸到甜甜地 蕃薯真係好好食呀嗚嗚😭😭😭
2021-06-06 33 浏览
今日去咗位於中環嘅一間雞翼專門店 @wingman.hk 🐥坐低見到個餐牌有幾十款唔同口味嘅雞翼選擇😍即刻流晒口水🤤最後叫咗以下幾樣食物💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️ ..🥯越式手撕雞翼蒸包($98)賣相好特別,蒸包十分軟熟,雞絲好足料,加埋上面嘅越式醬汁都好夾,入面仲有兩條青瓜,完全唔會覺得膩✨.🍟黑松露醬薯條($65):新鮮炸起嘅薯條條都好脆好香口,黑松露醬好濃味好滑,簡直就係人間極品🤤雞翼($69/6隻):我食咗兩隻口味~🦀新加坡辣蟹味雞翼:辣味同蟹味配合埋惹味嘅燒雞翼,食到人停唔到口🥰🐝黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼:唔食得辣嘅朋友一定要試吓呢隻口味!! 甜甜地嘅蜂蜜再加埋黑芝麻,配搭海鮮風味嘅調味粉,完全襯托出雞翼嘅香味~💗所有雞翼都唔會燒到好乾,超好食!除咗有以上幾款食物仲有好多其他唔同嘅小食架~🤤

坐低見到個餐牌有幾十款唔同口味嘅雞翼選擇😍即刻流晒口水🤤
最後叫咗以下幾樣食物💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️ .
🥯越式手撕雞翼蒸包($98)
🍟黑松露醬薯條($65):

雞翼($69/6隻):
我食咗兩隻口味~
所有雞翼都唔會燒到好乾,超好食!

除咗有以上幾款食物仲有好多其他唔同嘅小食架~🤤
2021-06-06 42 浏览
Having been a big fan of chicken wings for as long as I could rememberDid some digging on the gram and decided to give @wingman.hk a go today.Saw from a poster in store that they have launched the new crunch products, which are the Thunderbird (chicken burger”and Nashville(spicy chicken burger). The Nashville is more spicy and it tastes a bit exotic. The coleslaw and pickles kind of balanced the spiciness and the chicken meat is just so so so juicy and tender. The bun is soft and not too sweet

Saw from a poster in store that they have launched the new crunch products, which are the Thunderbird (chicken burger”and Nashville(spicy chicken burger). The Nashville is more spicy and it tastes a bit exotic. The coleslaw and pickles kind of balanced the spiciness and the chicken meat is just so so so juicy and tender. The bun is soft and not too sweet either.One of the best(non beef) burger I had in a while and god I tell you I am a burger lover myself. Highly recommend. The non spicy one Thunderbird is good, too and it is basically offers the same happiness but without the spiciness. Hard to choose so why not both?

Let’s not forget why are here, wings. Wingsssssssssssssss.

They have tons of wings to choose from like salty egg yolk, espresso, Mongolian BBQ, Gai bo. I really wanna try them all! Only wish I had a bigger stomach but the burger is quite big already and just recovered not long ago.The all you can eat wings deal seems like a steal! Must come back again for this deal later!!!

So we decided to try the 18wings set (3different flavours) and a small plate.

The miso eggplant is absolutely fantastic. Crispy and melt inside your mouth. The miso taste is rich and it is just damn good.

The 3 flavours chosen were the salty egg yolk, bling gold(garlic butter) and Mongolian bbq(cumin).

The wings are all very big and looks tasty. The salty egg yolk one tastes the best. It’s like Irving’s salty fish skin on chicken wings. Not too salty but have that unique taste of Chinese salty egg yolk. The bling gold looks amazing as it is really gold-ish. It is rich in butter taste and I love that, too. The Mongolian BBQ is also exotic and it’s like grilled lamb chop on wings.
All wings are from french and it is juicy and tender.

Really wish I have a bigger stomach so I could try the all you can drink and wings buffet

Heard that they will be doing buy one get one burgers from 6 Jun to 13 Jun so do come by and try it! You will be in love 🥰.

#wingmanhk #besteingsinhk
2021-06-05 58 浏览
網上看見朋友去挑戰雞翼放題我沒有他那麼大的胃 只能去感受一下 順便去看看餐廳的裝潢因為WINGMAN 有很多港式設計,包括仿九龍皇帝墨寶、霓虹燈等如果去悶了蘭桂坊喝酒,那一定要去這 有啤酒喝又可以挑戰除了雞翼 也有時限優惠的買1送1 Burger . .餐牌有不同口味的雞翼、款式主要分為濕身跟乾身濕身主要是醬,乾身是用粉全部雞翼都是即叫即炸,製作需時 而且雞翼是標榜用上法國雞翼.. 當天試了一個sharing Platters套餐Netflix & Chill 套餐包括18隻雞翼 3種口味 1個配菜------------------------------🔸配菜 - 燒牛油果 牛油果平時主要是生吃,但經過火燒的牛油果口感有不一樣 主要有一陣炭燒味再配上微辣yoghurt醬,口感味道特別🐔黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼雞翼入口,完全沒有冰鮮味,真像鮮雞肉。這款雞翼上面的醬汁香甜,像是平時乳豬醬的味道,再加上少少蜂蜜的甜,必食之選🐔金雞炸雞翼上面,噴了一層可吃用金箔名副其實配合它的雞翼名 – 金雞非常吸精咬下去 是迷迭香味的雞翼雞翼皮炸得非常香脆,內裡雞肉嫩滑🐔田園蜂蜜雞翼忌廉跟洋蔥味互相配搭,味道
網上看見朋友去挑戰雞翼放題
我沒有他那麼大的胃 只能去感受一下 順便去看看餐廳的裝潢
如果去悶了蘭桂坊喝酒,那一定要去這 有啤酒喝又可以挑戰
除了雞翼 也有時限優惠的買1送1 Burger

餐牌有不同口味的雞翼、款式主要分為濕身跟乾身
濕身主要是醬,乾身是用粉
全部雞翼都是即叫即炸,製作需時
而且雞翼是標榜用上法國雞翼
當天試了一個sharing Platters套餐
Netflix & Chill
套餐包括18隻雞翼 3種口味 1個配菜
🔸配菜 - 燒牛油果
牛油果平時主要是生吃,但經過火燒的牛油果
口感有不一樣 主要有一陣炭燒味
再配上微辣yoghurt醬,口感味道特別

🐔黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼
雞翼入口,完全沒有冰鮮味,真像鮮雞肉。
這款雞翼上面的醬汁香甜,像是平時乳豬醬的味道,
再加上少少蜂蜜的甜,必食之選

🐔金雞
炸雞翼上面,噴了一層可吃用金箔
名副其實配合它的雞翼名 – 金雞
非常吸精
咬下去 是迷迭香味的雞翼
雞翼皮炸得非常香脆,內裡雞肉嫩滑

🐔田園蜂蜜雞翼
忌廉跟洋蔥味互相配搭,味道似吃薯片叔叔的忌廉洋蔥味一樣
不過它是更加新鮮,配上脆卜卜嘅的雞翼,好吃到 停不了口

2021-06-01 90 浏览
雞翼控出動😆雞翼、小食、啤酒🍻去左間雞翼專門店,共有19種口味既雞翼,同多款小食😆 一入到餐廳真係勁香😂😂 睇餐牌有多種叫法~單叫,拼盤套餐,放題都有!後面既相有餐牌🥰.♡.我地今次叫左拼盤Netflix & Chill $268有18隻雞翼,3種口味,1個配菜🔸 - Espresso BBQ 咖啡香小小咖啡味,滿滿燒烤味🤣 如果咖啡☕️味濃d就好啦🔸 - Singapore Zing 新加坡蟹辣味 🌟推!同行朋友想食辣😝但唔敢叫🔥🔥🔥既「死神醬」,就叫左🔥🔥既新加坡蟹辣味。好惹味🤩甜甜辣辣咁,平時食小辣既我表示依隻辣好ok! 🔸 - Honey 🍯 wasabi 日本蜂蜜芥辣蜂蜜雞翼一直都係咁好食😋甜甜的,芥辣係另外痴左一舊上去,自己想加先加!貼心🔸 - Wingman Avo 火燒牛油果🥑叫牛油果是對的選擇😂 食咁多燒雞翼,食返個水果好balance😁
雞翼控出動😆雞翼、小食、啤酒🍻

.♡.

我地今次叫左拼盤Netflix & Chill $268
有18隻雞翼,3種口味,1個配菜

🔸 - Espresso BBQ 咖啡香
小小咖啡味,滿滿燒烤味🤣 如果咖啡☕️味濃d就好啦

🔸 - Singapore Zing 新加坡蟹辣味 🌟推!

🔸 - Honey 🍯 wasabi 日本蜂蜜芥辣

🔸 - Wingman Avo 火燒牛油果🥑
2021-05-29 40 浏览
晏晝同個朋友喺中環做完野,熱熱地,決定搵間餐廳飲下野抖抖,就揀左間樓上餐廳試下,順便食少少野~全場10張枱左右,環境佈置幾有feel,都有啲打卡位。間餐廳主打雞翼,有好多款揀,仲有雞翼放題添☺️不過我地唔餓,就揀左兩款雞翼試下,順便飲酒吹下水~叫左日式蜂蜜芥末同埋鹹蛋黃味各6隻,本身想慢慢食拖耐啲,但係一食就忍唔到,尤其係鹹蛋黃,好香口,如果攤凍左黎食真係太浪費🙈🙈埋單3百蚊左右,CP值黎講都唔錯~☺️👍🏻

全場10張枱左右,環境佈置幾有feel,都有啲打卡位。

埋單3百蚊左右,CP值黎講都唔錯~☺️👍🏻
2021-05-25
  • 自家製䶢蛋黃雞翼
2021-05-27 7 浏览
今晚放工和朋友出中環食飯,朋友介紹有間雞翼專門店,到了餐廳店員先為每位食客量體温和填寫簡單的電子健康申報表,好快就安排位置👍🏻睇睇餐牌就點左雞翼放題,可以試多款口味的雞巴馬臣芝士蒜蓉味這款生蒜蓉粒和蕃茜碎和生蒜蓉粒,雞翼外皮夠乾身,食既時候都有啲脆口肉質亦好夠嫩滑!田園風味田園風味是以酸忌廉、洋蔥和細香蔥;外脆內軟而多汁之餘,酸酸地和洋蔥充滿田園風味👍🏻黑芝麻海鮮蜂蜜好多黑芝麻海鮮蜂蜜醬汁,酸酸甜甜好滋味,而雞肉炸得好鮮嫩多汁😋任飲指定啤酒和iced tea

巴馬臣芝士蒜蓉味

田園風味

黑芝麻海鮮蜂蜜

任飲指定啤酒和iced tea

Wingman❤️🍗中環人氣雞翼放題店,佢地喺灣仔同旺角都有分店嫁~wingman有好多唔同款式雞翼可以㨂,比較有趣既味道例如係咖啡味同🌊加勒比海香辣味,有興趣試新野既你地可以試下,同時仲有雞翼放題,岩哂大食既朋友們~💡設有加一服務費今次我㨂左Netflix & Chill $268, 包括有18隻雞翼 3種口味 1個配菜~而👅口味我㨂左紐奥良香粉,黑芝麻海鮮蜂蜜同埋加勒比海香辣雞,🥗配菜係黑松露薯條~“有分乾身雞翼同濕身雞翼 超推黑芝麻海鮮蜂蜜味 甜甜的 仲有微微蜂蜜香味""雞翼烤得外脆內軟 入面雞肉仲係juicy嫁~薯條都係即叫即刻 幼身得黎脆卜卜"
Wingman❤️

💡設有加一服務費

1K
挑戰,雞翼放題!大胃王M佬同雞翼控A姐,今日嚟到中環Wingman嚟個雞翼放題PK戰,輸咗嘅就要負責今個星期屋企大掃除啦!一入到嚟Wingman,就會見到好多港式設計,例如仿九龍皇帝墨寶、霓虹燈等等,玩味十足。我哋今日就叫咗10款雞翼放題,連汽水、檸檬茶同啤酒都任飲,夠晒抵食!唔講咁多,即刻挑戰!雞翼放題限時90分鐘,每次最多叫5款味道,而每款味道最多4隻,食完再叫,唔好浪費。呢度嘅雞翼主要分為濕身同乾身,濕身主要係醬,而乾身主要係粉。雞翼全部即叫即炸,製作需時,但就夠晒新鮮熱辣。泰式甜辣醬雞翼呢款泰式甜辣醬都係我同A姐首推嘅味道,每隻雞翼都塗滿泰式甜辣醬,又甜又辣,非常惹味。紐奧良香粉雞翼紐奧良雞翼一直都深受唔少人喜愛,其實紐粵良粉即係混入咗匈牙利紅椒粉paprika、大蒜粉、洋蔥粉、黑胡椒、小茴香粉、辣椒粉、奧勒岡同百里香而成,所以香氣強烈,味道非常有層次。黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼呢款味道深受A姐喜愛,而我就係輸咗一隻黑芝麻海鮮蜂蜜醬俾佢!呢隻雞翼嘅醬汁好似食緊乳豬或片皮鴨咁,味道濃郁!黑椒檸檬味雞翼呢隻味一啲都唔膩,因為黑椒又香又濃,加上檸檬汁,非常清新開胃。蒙古燒烤味雞翼蒙古燒烤充滿

泰式甜辣醬雞翼

紐奧良香粉雞翼

黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼

黑椒檸檬味雞翼
蒙古燒烤味雞翼
蒙古燒烤充滿濃濃嘅孜然味,同土匪雞翼非常相似。

水牛城醬雞翼
水牛城雞翼一向都唔係我同A姐嘅所愛,但嚟到點都要試吓!雞翼塗滿水牛城醬,又酸又辣,味道非常濃郁強烈,鍾意食水牛城雞翼嘅人,一定唔可以錯過。
巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼
勁多芝士粉同勁多蒜蓉呀!雞翼芝士味香濃,加上蒜蓉,味道鹹香又有層次。
咖啡香味雞翼
雞翼灑滿espresso咖啡粉,充滿濃香咖啡味,仲帶有少少咖啡嘅炭焦味,係男人man仔嘅味道。
田園風味雞翼
田園風味有洋蔥、細香蔥同酸忌廉,呢款雞翼係相對淡口嘅清新香味。
死神醬雞翼
呢款死神醬雞翼一定要留到最尾最尾最尾先食!死神醬雞翼充滿辣椒同秘製辣醬,非常非常辣,夠晒刺激,一隻就K.O.左我!

飲品
我哋呢個餐仲包埋飲品放題,其中指定啤酒都係任飲,確實非常抵,啱晒成班friend一齊嚟盡情狂歡,而我就要返去做大掃除啦!
2021-05-25
2021-05-25 74 浏览
已經很久很久沒有來過中環了,放假出來走一走,和老公周圍發掘美食。因為我超級喜歡吃雞翼, 老公便帶我來大吃雞翼放題。Wing man分左三個雞翼放題價錢,三款口味十款口味和17款口味,因為老公對雞翼興趣不大 所以他選擇了All Day breakfast的菠菜煙肉蕃茄卷,而我就散點雞翼,有多達19款雞翼選擇,選擇困難症又發作了,因為每款口味真都很特別,很難選擇啊!巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼這款屬於乾身雞翼,即是油炸的,每客六隻, 每隻雞翼都舖上巴馬臣芝士和蒜蓉,即叫即炸的所以都非常熱辣辣,也比較香脆, 巴馬臣芝士 很香,鹹鹹的芝士味配上微微的蒜蓉味,這個口感很特別。新加坡辣蟹味這款是屬於濕身雞翼,我覺得是因為雞翼帶有醬汁,令雞翼變濕,脆口感減少才叫濕身雞翼吧~這個雞翼唔連辣椒吃, 真的很夠辣味, 非常刺激, 除了辣椒還有些炸蒜蓉粒和香蔥舖面,使味道更加豐富及有層次。菠菜煙肉蕃茄卷這個蕃茄卷味道很美味,大大塊新鮮菠菜捲著鹹鹹的煙肉,再加上蕃茄片的新鮮,整體感覺很清新,真的很有早餐的味道,夠飽肚但又不膩不滯,值得推薦!下次還是帶一個超愛吃雞翼的朋友來品嚐, 感覺應該會吃得更加痛快哩!

巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼

新加坡辣蟹味

菠菜煙肉蕃茄卷

這間名叫 Wingman的餐廳,顧名思義,是吃雞翼的專門店,除了這間中環店外,在灣仔和旺角還有兩間分店,而我這次,還是第一次幫襯。這間位於商廈 6樓,地方不是太大的餐廳,最矚目的,除了一出電梯便可看到的九龍皇帝曾灶財先生的紅牆白字手書外,便是餐廳內寫著「一齊叫雞」的霓虹光管字樣。最近香港因為一個位高權重的官去無牌骨場揼骨斷正而鬧得沸沸揚揚,這次我雖然來到這間餐廳叫雞......翼吃,幸好不只是一個人,而是與太太同來,而且這餐廳還是有牌的,所以除了雞翼外,我還可以多點一兩款食物,吃得豐富些。先說雞翼,在這兒多款乾身、濕身和特製的雞翼中揀了乾身的「巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼」($69/6隻)。這雞翼雖然吃得出沒有怎麼醃過,所以雞翼本身不太夠味,幸好大量的巴馬臣芝士和蒜蓉某程度上把這缺點掩蓋,讓濃郁的芝士與蒜蓉味刺激我的味蕾,仍能讓我吃得津津有味。「菠菜甘藍沙律配柚子醬」($65)雖然簡單,但開胃好味,又夠健康,我甚喜歡。「松露醬菠菜大啡菇奄列」($78)就更得我歡心了。適中的味道,豐富的口感,健康的食材,讓它成為一道美味可口,我很喜歡的菜式。兩杯 Lemonade($50),清爽解渴,也不錯。雖

兩杯 Lemonade($50),清爽解渴,也不錯。
雖然這次吃的雞翼不算特別出色,雞翼本身無甚味道,味道全靠外來勢力加持,幸好另外兩道菜式沙律和奄列都相當好味,總算不枉我特地來這裡幫襯。
午餐
  • 松露醬菠菜大啡菇奄列