2019-03-15 523 浏览
食物賣相可以,但口味偏濃及咸。雜錦拼盤(摩天輪)係幾得意的,雖然食物一般,以食物本身黎講,價錢貴了小小,不過第一次黎食,要叫下,幾吸引的。10.5吋 pizza, 有得自選口味,算係賣點之一。我們2個人去用餐,叫左一個pizza, 一個摩天輪小食, 已經好飽了。餐廳位置算唔錯,在朗豪坊入面, 可能因為咁,店舖內位置較細,枱與枱之間好近,有點迫, 我們叫左2樣野食,已經冇位置再放其他食物或飲品。餐廳有提供水,不過要主動叫職員先會拎俾你。
食物賣相可以,但口味偏濃及咸。

10.5吋 pizza, 有得自選口味,算係賣點之一。

餐廳有提供水,不過要主動叫職員先會拎俾你。

2019-03-13
用餐优惠
信用卡優惠
2019-03-13 367 浏览
小食拼盤只有賣相沒有內涵多款小食味道奇怪。伴隨的醬汁也沒有介紹過。Pizza味道也很一般,比較吸引是餐廳的環境而已。餐廳職員更多次提及夠鐘催你走,感覺不太良好。。。。。
小食拼盤只有賣相沒有內涵
多款小食味道奇怪。伴隨的醬汁也沒有介紹過。
Pizza味道也很一般,比較吸引是餐廳的環境而已。

餐廳職員更多次提及夠鐘催你走,感覺不太良好。。。。。
2019-03-07 458 浏览
同朋友係朗豪坊行到餓餓地就入左黎食西餐呢個樓層經常都有音樂人去演唱好啱中意邊睇表演又邊食野既朋友兩人叫左個pizza,肉丸同埋意粉再加杯野飲味道都可以,但對我來講呢度主要係食環境既,對環境有要求的朋友們,呢家餐廳會係不錯既選擇
同朋友係朗豪坊行到餓餓地
就入左黎食西餐
呢個樓層經常都有音樂人去演唱
好啱中意邊睇表演又邊食野既朋友
兩人叫左個pizza,肉丸同埋意粉再加杯野飲
如題...what the F LAAA...個reception (tattoo妹子)...兩隻字—>趕客8.50 入座8.55 ordered (意粉加pizza)9.00 意粉到9.18pizza到9.19 吹埋單??(pizza仲熱未入到口)真心???

8.50 入座
8.55 ordered (意粉加pizza)
9.00 意粉到
9.18pizza到
9.19 吹埋單??(pizza仲熱未入到口)

真心???

2019-02-23 418 浏览
因為在網上發現可愛的食物擺設,選了這家餐廳。小食拼盤摩天輪的擺盤買相相當吸引,份量也可以。有雞翼、肉丸、炸蝦、芝士波及多士。但可惜食物偏乾身,多士最好吃。趣軟洽到好處。另外附有四色醬汁。但侍應未有介紹。估計其中一種是焦,糖之類、味道亦可。其餘3種真的強差人意。食物及服務有很大進步空間。
2019-02-21
  • 多士
2019-02-18 484 浏览
同朋友吃飯,兩個月前吃過覺得幾好吃,今次吃完,覺得無下次。最正常係D Ham、飲品同雪糕。Pizza可以自己揀配料,揀左蝦、帶子,車厘茄,水牛芝士。一D唔唔脆,濕笠笠咁。好失望。上一次點嘅Pizza係好吃,廚師今晚無返工嗎?食物真係唔得。
同朋友吃飯,兩個月前吃過覺得幾好吃,今次吃完,覺得無下次。
最正常係D Ham、飲品同雪糕。
  • 雜錦拼盤
2019-02-01 661 浏览
今日約左係台灣返黎既朋友食飯,話說佢好耐無食西餐,見呢間餐廳新開就膽粗粗去試吓。我地一行四個女仔,胃口唔太大,決定要一份圖盤以及三份主菜。由於我哋有打電話book枱,所以唔需要等位。七點半正係大家都食晚餐嘅時候,外面都有好多人等位。頭盤方面,我哋order左一份雜錦拼盤,然後order左一份自選Pizza。而另外兩份主菜分別係鹹蛋大蝦意大利飯及黑蒜野菌意粉。店員是以英文溝通,但假如你用中文落單的話他們仍然會明白的。自選Pizza只是餅底已經要$88,但包含一份醬以及一種芝士,已Pizza上的配料需要逐樣加錢加錢由$9至$20不等。最後,我哋嘅自選Pizza要左番茄醬,碎芝士,橄欖,蘑菇,蜆以及巴馬火腿。雖然我哋有order頭盤以及主菜,但係反而主菜是第一道送上的菜式-黑蒜野菌意粉。雖然次序上有錯誤,但係由於我哋好樂嘅關係所以都試咗主菜先。雖然第一道菜好快送上,但係第一啖食落去是凍的,而且好細份。菜及蘑菇沒有味道,而且十分乾身。然後第二道送上的亦是主菜-鹹蛋大蝦意大利飯。大家沒有看錯份量比第一道菜更少,真的用匙羹輕輕一碰便碰到底,同樣也是凍的。菜式略有鹹蛋的味道,但飯汁是非常稀。老實說,

菜及蘑菇沒有味道,而且十分乾身。

老實說,兩份主菜都令我們感到十分失望。因為味道不好之餘而且剛剛送上就已經凍了,但我們還是有把期望放在頭盤上。

圖盤終於從上了,看來是大家必吃的產品,差不多每枱都有這個摩天輪。份量只是足夠每人一件,但醬汁有四款,這點不錯,能夠迎合不同人的喜好。雜錦拼盤分別有方包條,芝士肉丸,炸薯丸,麥棧汁雞翼,青椒及炸大蝦。
方包點蜜糖汁也不錯,兩種肉丸同樣又是冷的,而且十分硬身,叉要很用力才能吉起。炸大蝦雖然是冷的,但是味道不錯點芝士汁亦十分match!麥棧汁雞翼有點辣但是味道也不錯。

最後奉上的是自選Pizza。自選Pizza分量頗大,我們四人能夠每人分得兩份。這是唯一一份送上來的時候是熱的菜式,巴馬火腿每人每發每分Pizza都有一份尚算足料,蜆的味道頗新鮮,而且沒有腥味。

總結頭盤以及主菜的份量很少,我們四人都感覺今次飯局更像試食大會。雖然雜錦拼盤節二至三人用,但是由於兩份主菜的份量都太少,完全沒吃飽。但最大問題是大部份菜式是凍的,相信沒有客人會喜歡吃凍的菜式。味道方面有待改善,但Pizza味道不錯而且份量也合乎期望唯,價格方面可能令人卻步。最後服務方面,店員態度普通但是水和杯都要我們主動到櫃檯拿,希望店員可以近留意周遭的環境。
2019-02-01
2019-01-31 409 浏览
夜晚係朗豪坊睇完戲,周圍搵食醫肚餓,就試一試呢間西菜,呃,只可以講呢個價錢會有其他更好的選擇。叫左個意粉、自選pizza、同最搶眼嘅小食拼盤摩天輪。摩天輪的確是好吸睛過癮,即刻影張相打卡 <3 有方包、肉丸、炸薯丸、雞翼、炸蝦等等幾款小食配4款醬汁。外觀100分,但食落居然都是又乾又硬,食完都唔知食左啲乜嘢,好失望另外兩樣意粉同pizza都是好普通好普通。兩個人埋單都唔平,呢個價錢真是有保留。結論是,應該唔會再食第二次。若果只想影相呃Like的話,可以一試。

2019-01-23 336 浏览
DIY Pizza🍕 (Starts from $88)成日經過 #朗豪坊 12樓都發覺呢間 #Zero 幾多人食😎 原來佢係Cafe Deco既姊妹線😱 所以水準都有所保證😏-除左有幾款特定Pizza可以點外🍕 仲可以自己揀自己想要既Pizza款😍 可以分別揀1款醬料、1款芝士同配料😋 配料我就揀左煙三文魚、沙樂美腸同火煎菜☺️ 每款配料$9-$20🤤 味道好惹味👍🏻 Pizza屬薄身好香脆👌🏻 可以一試😛
DIY Pizza🍕 (Starts from $88)
這間餐廳既菜式很特別,fusion style, crossover左唔同國家既美食,西式為主再crossover東南亞既菜式!鹹蛋大蝦意大利飯味道好特別,加入鹹蛋及意大利飯質地唔錯,有點硬,感覺好正宗!鹹蛋的份量適中,剛好用作點綴!蝦似乎無咩蝦味!自選pizza感覺好開心,可以自己揀,有好多款式,逐款計錢,都好特別!我揀左鰻魚、腸仔、菠蘿、風乾火腿;芝士都可以自己揀,我揀左水牛芝士;醬料都可以自己揀。詳見相片其實有自選雪糕,可惜佢漏左單!(因為自選雪糕在自選pizza既單相反面)但都幸運佢漏左單,因為這餐廳份量好大,2個人食唔晒!自問都好大食!pizza都食淨5塊!墨西哥蜜餞汁雞翼,份量好多,有8隻,好貼心,餐牌寫明有8隻,不過都係照叫左!不過雞翼炸得太誇張!感覺好似kfc, 味道其實不錯!如果唔係炸得咁勁會比較開心!飲品款式好多,但由於個日病,所以無叫!是間款式多既餐廳!值得一試!

鹹蛋的份量適中,剛好用作點綴!蝦似乎無咩蝦味!

飲品款式好多,但由於個日病,所以無叫!
是間款式多既餐廳!值得一試!
鹹蛋大蝦意大利飯
自選pizza
2019-01-15
鹹蛋大蝦意大利飯
  • 自選pizza
2019-01-18 314 浏览
預先在電話預約了8:45pm,接電話職員說沒有8:45pm,要不訂9點,最後訂了9點,職員還禮貌地說用餐時間90分鐘,想說也沒問題呀,在openrice上寫的營業時間至晚上11pm,所以照訂了枱。到用膳當晚帶位職員(女)說我沒訂座,但最後也安排到位置給我們,也說了last order時間是10:30pm,我們也覺得算了吧,反正位置也有。一直用膳至10pm左右,一位男職員忽然把賬單放下要求我們先埋單,那時候我們還在考慮要不要多點些食物,結果在沒問有沒有last order的情況下便埋單了,想說星期五晚想跟朋友多聊一下,算了最後決定轉場。埋了單便把飲料喝完就走,不料到10:15pm門口那帶位的女職員突然拍我們的枱面而且不禮貌地說:「我地閂門了。」我跟朋友們真的呆了,不是說last order 10:30pm?不是營業時間到11pm嗎?要是知道那麼早或者營業時間有改變一定不會光顧這間餐廳,食物好吃也是其次,那位女職員的態度實在有夠惡劣!一定不會再光顧!!!
题外话/补充资料: 是次是提友人慶祝生日,卻弄得那麼惡劣,真有點對不起朋友!!
2019-01-11
庆祝纪念
生日
2019-01-10 381 浏览
其實我係想黎食pizza 但驚食唔晒最後叫咗沙律 小食同一個主菜兩個女仔已經好夠食=烤雞籚筍沙律配水煮蛋及凱薩沙拉醬=其實無好特別 沙律菜火箭菜上面鋪咗隻半熟蛋同沙律醬一定唔會有問題所以都無咩驚喜=墨西哥辣椒蜜餞汁雞翼=本身已經好鐘意jalapeño嘅辣味無諗過配蜜糖咁樣煮雞翼可以咁好食雞翼放耐咗都無淋晒唔食Jalapeño嘅辣味好出 真係會食上引=巴馬火腿蜜瓜意大利飯=主菜決定試啲特別啲嘅口味拎咗蜜瓜去同個飯嘅汁一整煮所以每一啖意大利飯都係甜同滿滿蜜瓜味 火腿有中和返個甜味幾新鮮幾有趣 但唔係好適合我=Apple Berry=西餐黎講佢一啲都唔伏價格亦唔算好貴喜歡試新口味應該會幾鐘意
其實我係想黎食pizza 但驚食唔晒

2018-12-19
巴馬火腿蜜瓜意大利飯
Apple  Berry
2019-01-08 278 浏览
同媽咪喺朗豪坊行下街行到攰想食嘢,不停咁睇有咩新野食,甘岩未食過呢一間西餐廳,就試吓啦!🙆🏻見佢啲Pizza好似好出色咁!今次叫咗一個自選Pizza,一個意粉同埋一碟雞翼,仲叫咗一杯嘢飲,都夠我哋兩個人食到飽飽😋😋加埋都係$500左右👌以朗豪坊餐廳嘅質素,同埋呢間餐廳都幾好錯,嘢食都幾好,所以唔算好貴!嗰個自選Pizza我哋嗌左三隻芝士再加辣肉腸😋😋出到嚟效果唔錯🙆🏻個皮脆又薄薄地,好足料,難肉腸都好多,佢仲要係即叫即整,所以感覺都幾好🙆🏻🙆🏻個意粉我哋嗌咗蜆肉蒜蓉意粉,啲蜆肉好大粒😍😍😍好多😍😍😍成個意粉仲好有蒜蓉味♥️♥️♥️但係份量有啲小所以好快食晒😋我哋仲有叫咗墨西哥雞翼,一共有八隻,份量都真係幾多🙆🏻😍食落辣辣地好開胃,酸酸地甘,搞到我同媽咪係咁食😍😍
2019-01-04 308 浏览
最近同朋友係旺角食左一款喇沙醬pizza。。事源係晚飯時間,同朋友行街行到攰又未諗到食咩,見到呢間西餐廳既pizza 口味種類特別。。(九唔搭八)就吸引左入去🙈我地叫左喇沙海鮮薄餅,一個意粉同兩杯沙冰🤤馬來喇沙海鮮薄餅 $138Pizza 好似得薄批,呢個pizza有蝦、帶子、魷魚,。喇沙醬、芝士。。喇沙海鮮好似米線口味黎,不過套落pizza度就多左份異國風情。薄餅香脆鮮味,醬料微辣開胃,喇沙同芝味係夾得埋既溫泉蛋忌廉煙肉飲管意粉 $105😍最愛流心蛋丫!!蛋黃撈咩都正,飲管型麵條索晒d精華,d煙肉粒就太肥啦、無味。意粉美味搭夠😋(左)脫脂乳酪沙冰 士多啤梨,菠蘿 $42(右)朱古力OREO沙冰 $42呢d天氣食飽飲番杯沙冰,冰冰涼涼咁正丫!脫脂乳酪沙冰加左士多啤梨同菠蘿,沙冰細滑,酸酸甜甜,清新,消濟!朱古力OREO沙冰無想像中濃味,淡淡的,普普通通。

最近同朋友係旺角食左一款喇沙醬pizza。。

我地叫左喇沙海鮮薄餅,一個意粉同兩杯沙冰🤤

馬來喇沙海鮮薄餅 $138

薄餅香脆鮮味,醬料微辣開胃,喇沙同芝味係夾得埋既

溫泉蛋忌廉煙肉飲管意粉 $105

😍最愛流心蛋丫!!

(左)脫脂乳酪沙冰 士多啤梨,菠蘿 $42
(右)朱古力OREO沙冰 $42

呢d天氣食飽飲番杯沙冰,冰冰涼涼咁正丫!

朱古力OREO沙冰無想像中濃味,淡淡的,普普通通。
  • 馬來喇沙海鮮薄餅
2019-01-03 248 浏览
朋友有信用卡野食有七折優惠近近地就試吓呢間野我哋一人買咗一杯特色飲品每一杯都好靚好彩式但唔記得影相 -.-雜錦拼盤有四款唔同嘅醬詳細既名就唔記得但係有一款少少辣嘅醬就好好味 (左一)呢個拼配有5款唔同嘅嘢食有照燒汁芝士肉丸串燒、烤土耳其麵包、黑椒蜜餞雞翼、炸魷魚、炸薯丸以我就係最鍾意食咗雞翼有少少辣但係好多肉好多汁其次就係個麵包好鬆 軟點埋個辣醬食 別有一番風味有少少驚喜嘅馬來喇沙海鮮薄餅第一口食落真係以為自己食緊喇沙面感覺好特別而且海鮮嘅料都好足 每一件都有一定數量嘅海鮮三個人食呢兩款嘢食 其實都好夠飽 份量都算大件但係環境就迫左少少枱魚湯知間就太近自己就唔太鍾意
朋友有信用卡野食有七折優惠
近近地就試吓呢間野

我哋一人買咗一杯特色飲品
每一杯都好靚好彩式
但唔記得影相 -.-

有四款唔同嘅醬
詳細既名就唔記得
但係有一款少少辣嘅醬就好好味 (左一)

呢個拼配有5款唔同嘅嘢食

以我就係最鍾意食咗雞翼有少少辣但係好多肉好多汁