2018-09-27 287 浏览
呢間店賣店係創意Pizza餅底及醬料一個底價+ 芝士 (另計)及其他食材(另計)鐘意食咩就點咩餸咁我地叫咗 海鮮醬+ 煙三文魚+ 菠蘿+ 燒鴨起初都擔心㨂得不倫不類點知出到黎超好食!特別係個燒鴨肉,有點似北京填鴨個味 推薦再來就係 清酒蜆肉意粉感覺不過不失但意粉份量係偏小, 食量大的朋友會唔夠飽喔燒猪仔骨 佢切好曬之餘仲勁淋好好食! 推薦!雖然相無影,但其實個骨係有薯條跟(唔辣的)最後呢個比較失望的牛扒好我地叫5成熟但出黎好乾偏un 唔推薦而佢跟個薯條有辣味的唔食得辣的要注意喔P.S 呢間餐廳蘿條份量係比較多不好炸物的朋友 小食上可不叫薯球/薯條
呢間店賣店係創意Pizza
餅底及醬料一個底價+ 芝士 (另計)及其他食材(另計)
鐘意食咩就點咩餸咁

我地叫咗 海鮮醬+ 煙三文魚+ 菠蘿+ 燒鴨
起初都擔心㨂得不倫不類
點知出到黎超好食!
特別係個燒鴨肉,有點似北京填鴨個味
推薦

再來就係 清酒蜆肉意粉
感覺不過不失
但意粉份量係偏小, 食量大的朋友會唔夠飽喔

燒猪仔骨 佢切好曬之餘仲勁淋
好好食! 推薦!

雖然相無影,但其實個骨係有薯條跟(唔辣的)

最後呢個比較失望的牛扒

P.S 呢間餐廳蘿條份量係比較多
不好炸物的朋友 小食上可不叫薯球/薯條
2018-09-17
  • 自選pizza
環境比較暗,但都舒適的!點了4款菜,但4款都只算ok!沙律菜內得幾款菜有點單調,但醬汁就配合得不錯咸蛋意大利飯,都幾創新可是太多汁同分量太少!另外炸蝦小食配上的獅子辛椒有點不襯!最好算是pizza,都夠脆!但沒有想再去食的沖動!
咸蛋意大利飯,都幾創新可是太多汁同分量太少!
該餐廳位處通道旁,屬頗嘈雜環境,筆者用餐當晚附近有現場表演,令情況更甚,要清晰聽到朋友說話確實頗有難度。該店採用白色瓷磚作枱面,感覺頗為俗套,而當晚瓷磚上留有甚多水漬及油漬,顯見未有作徹底清潔,令印象分大減。摩天輪式雜錦拼盤,心思可能來自high tea。內放肉丸、薯球、麵包、炸蝦及鷄翼。炸蝦是剛炸起,熱度夠且算鬆脆。鷄翼調味濃但醃製時間不足,以致外面有味但裏面則無。幾件麵包尚算可口但肉丸及薯球則祇屬一般。鷄肉沙律賣相祇能用驚嚇兩字形容。大湯碗配上筷子,看似拉麵多於沙律。不中不西的賣相甚不討好且自將格調降級,感受不到正在吃西餐。幾片鷄肉口感粗且韌,其他食材亦祗屬不過不失。煙肉飲管意粉用上較粗的意粉,口感尚可。温泉蛋在碟邊凝固而未能與意粉混合,顯見泡製時意粉熱度未夠且撈意粉速度不足,其他配材味道亦祇屬一般。什錦燒薄餅屬日本鐵板燒小吃,上枱時有薄鐵板墊底惜熱度未夠,欠鬆脆,太韌的餅質令切開頗有困難,未能做出大阪燒或廣島燒的效果,而口感及味道亦祇屬僅可合格。蜆肉意粉一上枱就見敗筆,大部份蜆皆見殼不見肉。雖然蜆殼在碟上安排有序,但沒有蜆肉徒令其變成裝飾品而不是主要食材。兩款飲品賣相與味道不過不

Assorted Patter雜錦拼盤

Chicken Salad鷄肉沙律

Carbonara煙肉飲管意粉

Okonomiyaki Pizza日式什錦燒薄餅

Clams Spaghetti蜆肉意粉

兩款飲品賣相與味道不過不失。
Apple Berry

Rainbow in Passion

在該店進食限時90分鐘,每枱一有人入座就開始計時。其中一位朋友早到十五分鐘,其他則準時到,致令我們落單後没有充足時間進食。未夠90分鐘已有男侍應板起臉要求結帳,一到90分鐘就有女侍應催促離座,幸好該女侍應尚算頗有禮貌。

總括而言,該店的環境及出品皆强差人意,未能與市內其他著名意大利餐廳相比,談情或與友共聚皆有不少其他更佳選擇。
2018-08-30 544 浏览
一行6人慶祝家人生日~ 第一次through Openrice app book 檯成功,真係幾方便!餐廳環境都幾舒服,食物質素質價錢成正比。八爪魚沙律配柚子汁好清新,幾好味,我地食完一碗再encore咗一次!主打嘅perfect match pizza 就相當普通!意粉味道都唔錯,但份量就比較細份。蜆肉甩哂出嚟,其實唔上殼仲好喇!黑松露意粉咸蛋王意大利飯食落個味係幾得意!(無影相)肉眼扒叫5成熟,味道ok!摩天輪小食拼盤就呃like影相必備!P.S. 慶祝生日切蛋糕要收$100切餅費~ 不過主餐牌AE卡有半價,最後$1500左右埋單,6人黎講係幾抵食。

八爪魚柚子汁沙律

主打嘅perfect match pizza 就相當普通!

意粉味道都唔錯,但份量就比較細份。
蜆肉甩哂出嚟,其實唔上殼仲好喇!

黑松露意粉

咸蛋王意大利飯食落個味係幾得意!(無影相)
肉眼扒叫5成熟,味道ok!

摩天輪小食拼盤就呃like影相必備!

P.S. 慶祝生日切蛋糕要收$100切餅費~

2018-08-29
庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
八爪魚柚子汁沙律
2018-08-26 408 浏览
星期五晚上相約朋友晚餐,便選了這間位於朗豪坊的西餐廳。由於預早訂了位的關係,不需等待便可入座。但可惜店員只能安排門口位置給我們,與店外等待的顧客距離不遠,甚有壓迫感。加上當時商場正有live band表演,與餐廳位置也頗接近,若想與朋友靜靜地聊天的話則不太適合。就坐後先點了木魚花八爪魚大根沙律配柚子汁及野菌意大利粉。前者酸甜開胃,後者則略嫌意粉有點過熟。再來點了馬來喇沙海鮮簿餅。材料有蝦、帶子及魷魚等。餅皮簿脆,入口香口惹味。

2018-08-15 664 浏览
出到旺角,行下朗豪坊見到呢間新開嘅pizza舖,就同老公入去試下。基於兩個人都唔係特別肚餓,所以只係叫左一個主食配番個小食同飲點品。椰芒奇亞籽外貌的確幾靚呀,可能好滿,啲沙冰開始溶嘅時候會氾濫。伊利比亞火腿炸薯丸配松露汁薯丸炸得非常外脆,入面係軟滑嘅火腿薯蓉,而且份量一啲都唔少,食極都未食完。跟松露汁簡直係絕配,岩曬我呢個松露怪。DIY pizza除左餐牌上嘅預設pizza之後,呢到可以俾你發揮無窮嘅創意,由餅底,配料,醬汁,芝士都可以自己選擇, 配製一個獨家口味嘅pizza。我地選左烤鴨,鰻魚,煙肉,蘑菇,照燒汁,煙芝士。成件事出嚟完全沒丁點違和感,非常好食呀!下一次要再嚟試下搞搞新意思嚟個另類pizza !

椰芒奇亞籽
外貌的確幾靚呀,可能好滿,啲沙冰開始溶嘅時候會氾濫。

伊利比亞火腿炸薯丸配松露汁

DIY pizza

下一次要再嚟試下搞搞新意思嚟個另類pizza !
2018-08-09 579 浏览
係咩驅使我豪食?係升職吖?定係加人工?係腦細請食飯呀!難得同同事食farewell飯我地梗係邀請腦細共進餐,順便埋單啦🤣叫左個沙律、牛扒同一個雜錦拼盤大家share嚟食。沙律菜同配料同好爽脆,醬汁味道酸酸甜甜好清新,加埋水牛芝士同d不知明嘅topping, 成件事配合得好好😋牛扒方面冇得揀幾成熟,結果口感太韌😐其實食完個扒都飽,個拼盤明顯係呃like用(抗拒唔到摩天輪🙊)不過浪費食物太折墮,結果每樣都試左少少 – 全部都係炸物,有土耳其包、芝士肉丸、火腿薯波、蜜餞雞翼同秋葵魷魚,整體都香口同炸得鬆脆嘅,如果tea time/ happy hour食會開心d囉最後送左個檸檬撻,個味道好似洗潔精,食左一啖就放棄了😓
係咩驅使我豪食?係升職吖?定係加人工?

係腦細請食飯呀!

叫左個沙律、牛扒同一個雜錦拼盤大家share嚟食。

牛扒方面冇得揀幾成熟,結果口感太韌😐

最後送左個檸檬撻,個味道好似洗潔精,食左一啖就放棄了😓
2018-08-08 446 浏览
話說今日同家人去幫襯呢一間之前一直都有支持開嘅餐廳,但冇諗過服務已經不知所謂。我進入的時候雖然正是午餐時間,但他們的服務員竟然在我揮手點餐時多次視而不見直至到我起身去叫人才有人嚟.當我向該餐廳老闆或經理反映時,他沒有聽取意見,反而提醒返我每個人都有佢嘅崗位,便想草草了事,態度囂張. 其實我只想表達你的店員就算不能即時接order也不需扮見唔到再加上該老闆一d 唔好意思都沒.想當年你哋未有咁多人時,你哋服務好,我常和朋友來幫襯,還送coupon, 現在你哋食物水準好,多咗人來幫襯,同生意穩定就已經開始忘恩負義. 很可惜今日之後你又少咗啲生意啦,早知有咁嘅服務都不如去茶餐廳就算啦. 依家嘅香港真係俾錢買難受。出品好 但 服務差=0 做出名 但 不感恩= 0 祝福你啦

出品好 但 服務差=0
做出名 但 不感恩= 0
祝福你啦

2018-08-08
2018-08-05 602 浏览
經Openrice預訂了9:00pm, 去到比原訂時間早到咗40分鐘,睇見門口有多人在等位,就向接待女職員查詢一下,早到咗係咪都要等到原訂時間先安排入座,但女職員話如有兩人枱可即安排,並叫我行一陣,有枱就打俾我,最終8:45pm已可入座!是晚叫咗:-烤肉眼扒配炸薯條:要Medium Well...大大塊好juicy...肉味夠韓式肉醬幼扭繩意粉:肉醬少少辣...好香口...第一次食扭繩意粉好得意...配辣肉醬好入味木魚花八爪魚大蝦沙律及子薑配柚子汁:好fresh...食完肉眼扒同薯條食番呢個沙津...酸酸甜甜...幫助消化另外,叫咗兩杯嘢飲:-Rainbow in Passion: 好好味Hot Chocolate: 老公都話好味其實呢餐係補祝老公生日飯,我地都好滿意呢間餐廳既服務同食物
經Openrice預訂了9:00pm

是晚叫咗:-

另外,叫咗兩杯嘢飲:-
Rainbow in Passion: 好好味

Hot Chocolate: 老公都話好味

其實呢餐係補祝
老公生日飯
,我地都好滿意呢間餐廳既服務同食物
2018-08-03
2018-07-30 352 浏览
去咗試新野,朋友約食飯,梗係去啲比較寧靜又傾到計嘅地方本來諗住去朗豪坊13樓,不過嗰邊有啲嘈,所以落咗半層(朗豪坊商場設計)去到呢一間餐廳門口望入去都算幾靚,睇Menu,原來係意大利餐廳!有啲好奇,所以同朋友試一試~ 我哋經過幾張枱,見到幾枱都係有摩天輪所以一坐底就叫我坐摩天輪,好啱打卡用 因為兩個女仔,所以食得唔係好多,所以我哋另外叫咗意粉就算!位置環境好大,坐得好舒服,兩個人都會有位擺袋,可能人唔係咁多~等咗大概20分鐘,就有得食~ 摩天輪裏邊有五款嘢食,包括:雞翼,炸薯球,芝士肉丸,魷魚同埋麵包我自己覺得本身個摩天輪幾特別,但係食物就還好,佢嘅醬料有黑松露,沙律等算好味,最好食係肉丸同雞翼,其他都一般,尤其係麵包,比較硬身,食咗一啖都冇食!但係肉丸芝士味幾重,又唔會好乾身,所以好唔錯!雞翼就有蜜糖味另外,我哋叫咗香蒜蜆肉意粉(唔係好記得全名係咩🤣😛) 我覺得意粉反而好食過摩天輪,意粉煮得啱啱好,唔會太硬 啲蜆肉好好味,我唔鍾意食海鮮,都覺得好入味,同埋都好清,因為佢唔係小炒,所以感覺唔似有鑊氣嘅煮法,係清新嘅感覺~整體來講,比較一般,我覺得唔算正宗意大利菜
去咗試新野,朋友約食飯,梗係去啲比較寧靜又傾到計嘅地方

所以一坐底就叫我坐摩天輪,好啱打卡用
因為兩個女仔,所以食得唔係好多,所以我哋另外叫咗意粉就算!

等咗大概20分鐘,就有得食~

整體來講,比較一般,我覺得唔算正宗意大利菜
2018-07-29
  • 香蒜蜆肉意粉
2018-07-26 315 浏览
呢排都落雨,出到旺角都係朗豪坊食完野再行下,見到呢間野食都算新,七點去到又唔洗等位就入左去叫左三個菜式,又幾好味喎1)烤肉狂熱薄餅本身對pizza都冇乜期望,不過一咬落口又好鬼juicy,有驚喜,食完又唔口乾又唔油,岩岩好2)芥末籽忌廉汁野菌蠶豆飲管意粉呢個主食相當入味,少少芥末香既意粉味道好夾,意粉中間通心,咬落又多汁😋3)墨西哥辣椒蜜餞雞翼呢個一啲都唔辣,少少失望,不過係好食野!炸得好香,蜜糖味都出
叫左三個菜式,又幾好味喎
1)烤肉狂熱薄餅

2)芥末籽忌廉汁野菌蠶豆飲管意粉

3)墨西哥辣椒蜜餞雞翼
2018-07-25 431 浏览
來到生日月,受到各方寵幸試了一堆餐廳。白羊朋友book了位邀請我們兩隻蟹蟹來到這裡。—APPETIZER—Assorted Starter Platter放在鐵摩天輪上,賣相吸引,明顯打卡用,五格分別裝了:土耳其面包:一般面包,但沾上黑松露沙律醬,即時加分;照燒汁芝士肉丸串燒:其實是芝心肉丸,日式做法灑柴魚片,唔錯;伊比利亞火腿炸薯丸:食落是薯蓉波波,帶點咸香味,好滑,惹味;墨西哥辣椒蜜餞雞翼&炸秋葵魷魚: 一如其名,一般炸雞翼炸魷魚。整體算不錯,絕對適合配啤酒。—MAIN—Pizza全custom made,由sauce到cheese到配料都自由發揮。發揮創意選了海鮮醬+水牛芝士+帶子+燒鰻魚+蘑菇+蘆筍。想像不出這個配搭到底會產生甚麼化學作用。效果卻異常的好,海鮮醬惹味,但沒蓋過鰻魚的軟滑香口,水牛芝士把口味拉得平衡,蘆筍蘑菇又加點淸新及口感。因為配料都好喜歡,拼起來就是完全對胃口,好好食呀!!Best of the day。—DESSERT—也是DIY的甜批,醬選Salted caramel,toppings選strawberry+焦糖核桃+honey crumb,配上cooki
來到生日月,受到各方寵幸試了一堆餐廳。
白羊朋友book了位邀請我們兩隻蟹蟹來到這裡。

—APPETIZER—
Assorted Starter Platter
Assorted Starter Platter

放在鐵摩天輪上,賣相吸引,明顯打卡用,五格分別裝了:
土耳其面包:一般面包,但沾上黑松露沙律醬,即時加分;
整體算不錯,絕對適合配啤酒。

—MAIN—

發揮創意選了海鮮醬+水牛芝士+帶子+燒鰻魚+蘑菇+蘆筍。
想像不出這個配搭到底會產生甚麼化學作用。
鰻魚帶子蘑菇蘆筍水牛芝士海鮮醬PIZZA

效果卻異常的好,海鮮醬惹味,但沒蓋過鰻魚的軟滑香口,
水牛芝士把口味拉得平衡,蘆筍蘑菇又加點淸新及口感。
因為配料都好喜歡,拼起來就是完全對胃口,
好好食呀!!Best of the day。

—DESSERT—
也是DIY的甜批,醬選Salted caramel,
配上cookie n cream雪糕,自然是怎樣也不輸的配搭。
Sweet Pizza DIY

點上蠟燭來一起許下心願吧。
摩天輪轉啊轉啊轉,
身邊人換啊換啊換;
若你的心事作調味料,
也許這主菜帶點苦澀,
但 親愛的 沒關係,
我們仨 結局會是道甜點。
2018-07-16
鰻魚帶子蘑菇蘆筍水牛芝士海鮮醬PIZZA
2018-07-24 330 浏览
因為有下午茶餐👅👅👅因裝潢型格,以黑白色為主調因為在外看偷看到食品看上去不錯我們決定試試這間餐廳🙌🥂酒吧位好吸精,閒時來杯酒也不錯。但由於同行朋友都不嗜酒,唯有下次再試。入到餐廳,望見很多客人也點了二人下午茶($168),摩天輪造型好過癮,但那個二人下午茶餐有不少炸物,我們決定選擇別的餐點。我們最終選了Pizza 餐兩個 及一個意粉餐。飲品的糖漿不是另上,所以要少甜的朋友,記住下單時先通知侍應生。這個飲管意粉比普通意粉粗少少。由於中間是空心的,所以比普通意粉更掛汁,味道更濃郁。最上層放有半生熟雞蛋及芝士粉,雞蛋一拮即流出濃濃蛋黃(如果不愛吃生熟蛋的話,也記落單時緊先通知侍應),加上濃厚的忌廉汁及芝士汁,好滿足自問食量不少,但一人真的吃不下這個8吋薄餅,要點這個就要跟朋友開心分享吧!👅Pizza餅底很薄脆,牛油味濃,很香口,但辣肉腸味濃略鹹(其實這正是辣肉腸的特色,只是這不是我杯茶😅),不過我喜歡它的質感不是死硬那種,略帶彈口感。這個最適合不想吃肉的朋友,同樣Pizza餅底很薄脆,牛油味濃,很香口。野菌份量不少,幾乎每一口也可吃到野菌,配合芽芝士、菜苗、茜蕃茄醬、香濃牛油,味道不會太單調
因為有下午茶餐👅👅👅
因裝潢型格,以黑白色為主調
因為在外看偷看到食品看上去不錯
我們決定試試這間餐廳🙌

🥂酒吧位好吸精,閒時來杯酒也不錯。
但由於同行朋友都不嗜酒,唯有下次再試。

檸檬茶

奶茶

煙肉忌廉飲管意粉

4 八吋意式辣肉腸薄餅

八吋野菌芝士薄餅

這個最適合不想吃肉的朋友,同樣Pizza餅底很薄脆,牛油味濃,很香口。野菌份量不少,幾乎每一口也可吃到野菌,配合芽芝士、菜苗、茜蕃茄醬、香濃牛油,味道不會太單調。
2018-07-21
煙肉忌廉飲管意粉
4 八吋意式辣肉腸薄餅
八吋野菌芝士薄餅
  • 4八吋意式辣肉腸薄餅
2018-07-22 355 浏览
Assorted Starter Platter ($178)睇得又食得既摩天輪🎡小食拼盤,我係咁轉佢玩左成晚🙊 除左影相一流、味道都唔差!拼盤有墨西哥辣椒蜜糖雞翼、炸流心芝士、照燒汁芝士肉丸串燒、炸蝦丸、炸秋葵魷魚、烤土耳其麵包⋯炸物每樣都炸得香脆可口,最愛既係流心芝士肉丸🤤面頭染滿甜甜的照燒汁,內裏流心澎湃又唔漏,唔鐘意芝士既我都輕鬆清晒😍10.5吋自選pizza ($98起)好特別阿Pizza可以自選醬汁、芝士同配料。選擇非常多,例如茄醬、青醬同喇沙醬;海鮮(鰻魚、帶子、魚柳⋯)、蔬菜、肉類(辣肉腸、烤鴨⋯)。我就揀左青醬配Smoked Mozzarella、 蘑菇、烤鴨同辣肉腸。pizza邊脆同埋配料唔會每樣得幾粒好足料,不過食唔岀芝士有煙熏既味道亦冇拉絲既效果,而且青醬令pizza好油,建議大家揀其他醬汁。另外都有甜pizza ,8.5吋 $88起。可自由配搭各式雪糕、醬料及配料。油浸鴨絲乾蕃茄意粉 ($128)好足料配料份量好多,有大量鴨絲、蘑菇、蕃茄乾同parmesan cheese。意粉鹹香好惹味,不過過人認為味道濃左d。

10.5吋自選pizza ($98起)

油浸鴨絲乾蕃茄意粉 ($128)
2018-07-15 358 浏览
前幾日想同一班姐妹搵個地方 傾下計 食下野 飲下野 其中一個朋友話呢間唔錯 所以就黎試下啦~~~間餐廳係最高層 都好易搵到~~ 因為我地都算早到 所以開頭都冇咩人~~ 但後來就愈來愈多客 要等位啦! 佢有吧枱 ~~ 如果想chill chill 飲下野 佢有 cocktail ~~ 如果唔多飲酒 like me可以叫下mocktail~ 我地坐係到傾下計咁~~ 環境有d暗 都幾有feel 但影港女食物相就要自己打光啦我地個時影左好耐都唔太滿意咁 所以staff 好nice咁問我地要唔要幫手影下相 搞到我地都唔太好意思 好似影左好耐相咁我地都好中意自選材料Pizza !!! 可以想要咩配料就加咩 完全唔驚食到唔中意的配料啊! 意粉好creamy 正啊 好中意食!!我地都好中意呢間餐廳~ 有機會再去~
前幾日想同一班姐妹搵個地方 傾下計 食下野 飲下野
其中一個朋友話呢間唔錯 所以就黎試下啦~~~

可以叫下mocktail~

意粉好creamy 正啊 好中意食!!
我地都好中意呢間餐廳~ 有機會再去~