4天前 0 浏览
今日收工同朋友一齊約番屋企食飯聚一聚,由於大家都係食辣之人,點都會想簡川味野食多人吔叫點都抵食同食多d朋友話想食熊貓小雲吞 店鋪環境都好整潔,我地就叫左外賣回家食,真係超級抵食傳統手作涼麵 ($33)麵份量多,好有口感,内裏有花生,好多汁撈撈下就食得,絕對唔會乾,簡直係神還原一樣的好味麻辣手撕雞($39)麻辣手撕雞份量充足,雞肉滑溜,加埋麻辣味,簡直食過返尋味😍😍手帕青瓜青瓜份量充足,而且好有咬口,加埋麻辣醬料,簡直入哂味😘蒜香唐生菜因為朋友諗住減肥,所以加多個唐生菜俾佢,佢表示四川食品店都有菜俾佢簡😎減肥都可以幫襯另外,我地見到店鋪仲有好多醬汁同唔同既野買,最後我地買左香辣菜脯丁,食落好正,送飯一流,辣辣地好正好惹味另外我哋仲叫咗兩隻飲品😊食辣仲可以解渴🔑 熊貓小雲吞 (莊士倫敦廣場) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖

傳統手作涼麵 ($33)

麻辣手撕雞($39)

手帕青瓜
青瓜份量充足,而且好有咬口,加埋麻辣醬料,簡直入哂味😘

蒜香唐生菜

另外我哋仲叫咗兩隻飲品😊食辣仲可以解渴

🔑 熊貓小雲吞 (莊士倫敦廣場) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
2024-11-12 0 浏览
佐敦不乏美食 今日黎到莊士倫敦廣場食呢個小雲吞叫左個超抵二人餐-幸福共味主打20粒鮮蝦豚肉雲吞🦐 小雲吞大細岩岩好可以一口吞 鮮蝦非常彈牙 配上豚肉更可以將鮮味帶出 啖啖肉好滋味酸辣粉🍲好正宗四川口味😛 食得辣嘅可以挑戰中辣以上 唔夠枱面更有辣油同菜脯提供 可另外添加傳統川式涼麵🍜食完辣可以食返個涼麵降辣🌶️ 涼麵夾雜花生 脆皮增加口感 食落唔會好膩小食方面揀左芝麻鹽焗手撕雞手撕雞好嫩口 全部已去骨 所以食得好爽 雞下面更有青瓜🥒絲相伴 非常解膩最後再食埋個甜品 香脆紅糖糍粑食完所有主食個糍粑都仲係熱架🥹 好感動 食落好煙靭 唔會好痴牙 另外更有醬提供 如果唔夠仲可以無限添加

主打20粒鮮蝦豚肉雲吞🦐

酸辣粉🍲

傳統川式涼麵🍜

小食方面揀左芝麻鹽焗手撕雞

最後再食埋個甜品 香脆紅糖糍粑
2024-09-04 316 浏览
其實依家食嘢都會崇尚有唔同嘅一人餐咁我自己嗰日就叫咗一個外賣-我覺得個份量都足夠因為佢好多都係一啲澱粉類別嘅麵啦同埋就係有好多唔同嘅雞有辣有唔辣 浸味道就不過不失-真係冇話食完之後會覺得特別好好食會想再食第二次咁但係其實佢係一啲軟件上面都幾方便去嗌嘅-所以就希望佢加油啦好似都開咗好多唔同分店
其實依家食嘢都會崇尚有唔同嘅一人餐

咁但係其實佢係一啲軟件上面都幾方便去嗌嘅
所以就希望佢加油啦
好似都開咗好多唔同分店
2024-08-03 576 浏览
無意中經過呢個商場 見個店名幾有趣就試下啦揀左一人套餐 包左 水餃+紅糖磁粑+飲品 total $71水餃未食已經 8粒穿左3粒 差唔多一半餡料亦比較鬆散 穿左嗰啲係頭夾唔起不過味道方面我覺得ok 淡淡的 唔會話好重調味旁邊有兩瓶醬料可以加 有一款應該是菜舖吧 入面有三色豆 味道是大陸嗰種化學辣味紅糖磁粑做到外脆內軟 甜甜地都唔錯飲品揀左唔甜的烏龍茶 無意見服務不差的 不過應該唔會幫襯了 話說我唔想飲有糖的飲品 佢都熱心地協助我揀接受唔到啲水餃穿左差唔多一半咁都可以照俾客人同埋啲化學辣食完好唔舒服
無意中經過呢個商場

話說我唔想飲有糖的飲品 佢都熱心地協助我揀
接受唔到啲水餃穿左差唔多一半咁都可以照俾客人
同埋啲化學辣食完好唔舒服

2024-07-06 688 浏览
呢排大陸嘅餐廳喺香港開咗好多分店, 唔使特登搭車返大陸都食到喺深圳食嘅美食。今日經開佐敦莊士敦廣場, 試下呢間熊貓小雲吞。 佢哋嘅二人餐幾抵食所以嗌咗你試試, 分別有鮮蝦雲吞20粒,我哋揀咗青魚湯走辣 ,另一個煮食係肉燥熱撈麵我哋嗌咗小辣。 鮮蝦雲吞雖然每一粒唔算大但係都叫皮薄多料, 肉燥撈麵 就係一般出面食拌面嘅味道, 佢嘅麻辣味都幾好味。 有個獨立包裝嘅鹽焗手撕雞份量都唔少而且啲雞係有雞味, 算係唔錯。 最美仲有個紅糖糍粑作結尾, 新鮮炸起, 外面酥脆入面煙韌。 跟餐有兩個嘢飲分別揀咗西柚茶同雪梨茶, 個人比較推介雪梨茶, 因為西柚茶嗰陣獨特香味未必過過人接受到。除咗二人餐,我哋都試咗一個另外叫嘅高麗菜韭黃豚肉餃子, 餡料畀雲吞飽滿 ,亦都食到菜本身嘅香甜。 見佢嘅麻辣味都幾好食我哋都買咗一樽麻辣醬返屋企, 38蚊又唔算太貴。 推介!

2024-07-03 517 浏览
最近天氣實在太熱見到佐敦呢間有涼麵食,都幾多人食即刻試下先,除左涼麵都有幾多款式馬蹄豚肉冬菇餃餃子一共有八隻,每隻份量十足,餡料味道鮮美,加上有馬蹄,食落去會有少少爽囗鹽焗手撕雞涼麵好似日式便當涼麵配埋涼伴海帶絲,手拍青瓜 ,香辣菜脯丁 手撕雞肉質唔嚡口 涼麵質地彈牙掛汁 拼埋花生粒同脆脆豆,幾夾肥腸油蔥酥熱撈麵麵條煙韌彈牙,食落蔥油味好香,叫左小辣,辣味有後勁,好過癮肥腸都有唔少,入味又軟淋香脆紅糖糍粑外脆得黎入面軟糯煙韌飲品種類選擇好多我地揀左古早味紅茶同烏龍茶,味道都唔錯茶味香濃佢地仲有出售自製醬料我就買左個五仁菜脯丁看門口煮餸同撈麵一樣咁得
最近天氣實在太熱
見到佐敦呢間有涼麵食,都幾多人食
即刻試下先,除左涼麵都有幾多款式

馬蹄豚肉冬菇餃

鹽焗手撕雞涼麵
好似日式便當
涼麵配埋涼伴海帶絲,手拍青瓜 ,香辣菜脯丁

手撕雞肉質唔嚡口 涼麵質地彈牙掛汁
拼埋花生粒同脆脆豆,幾夾

肥腸油蔥酥熱撈麵
麵條煙韌彈牙,食落蔥油味好香,叫左小辣,辣味有後勁,好過癮
肥腸都有唔少,入味又軟淋

香脆紅糖糍粑
外脆得黎入面軟糯煙韌

飲品種類選擇好多
我地揀左古早味紅茶同烏龍茶,味道都唔錯
茶味香濃

佢地仲有出售自製醬料
我就買左個五仁菜脯丁看門口
煮餸同撈麵一樣咁得
2024-06-30 343 浏览
出去佐敦搵食,就在莊士倫敦廣場俾我搵到呢間「熊貓小雲吞」,餐廳光猛乾淨企理,看看餐牌,見到都幾抵食,我們點了一個叫做「幸福共味」的二人餐$148。主食可以任選兩款,於是叫了20粒鮮甜粟米雲吞,真係細細粒容易食!另外也叫了傳統川式涼麵,辣度可以自由選擇,點了微辣確實好啱我口味!小食也可在A B各選擇一款,我們點了芝麻鹽焗手撕雞,原來是獨立包裝, 十分衛生!另外還點了香脆紅糖糍粑,非常好味!這個套餐還跟飲品,還可免費升級茶飲呢!性價比高!
這個套餐還跟飲品,還可免費升級茶飲呢!性價比高!
2024-06-26 247 浏览
去完佐敦行買野,想食下麵,見到呢間有一個二人餐好抵,就同朋友一齊入嚟食吓,二人餐可以揀兩款主同兩款小食,仲有兩款升級茶飲,選擇非常豐富⭐️肉燥熱撈面佢可以揀粗麵同埋幼麵,而我就選擇咗粗麵,因為感覺會比較彈牙,最後果然冇令人失望,麵爽,再加上大量肉燥,prefect match ⭐️傳統川式涼麵同撈麵唔同,呢一款係屬於冷麵,配料上有大量菜譜、青瓜絲同瓜,重點嘅係佢嘅醬汁非常特別,好惹味,就呢一點嚟講,已經好即得推介⭐️炸雞翼雞翼肉質嫩滑,配上上面小小嘅七味粉,味道一流⭐️香脆紅糖糍粑口感非常煙靭,口感嚟講絕對係滿分,甜味亦都恰到好處,正👍⭐️雪梨茶+ 青蘋果茶兩款飲品都好清甜,係一個唔錯嘅配搭⭐️招牌雙拼雲吞 - 爆汁韭菜 + 鮮甜粟米除咗二人餐之外,我哋仲叫咗雲吞,佢雲吞嘅湯底有六種選擇,而我就揀左好健康嘅蕃茄魚湯,湯嘅味道非常之濃郁,蕃茄味十足,而且餃子都好鮮甜,材料非常新鮮除此之外,佢仲有啲自家製醬料同菜脯俾人買,有香脆花生一瓶、五仁菜脯丁、香辣菜脯丁等等,食完佢個麵後,特別推介五仁菜脯丁返去,味道十分香

⭐️肉燥熱撈面

⭐️傳統川式涼麵

⭐️炸雞
雞翼肉質嫩滑,配上上面小小嘅七味粉,味道一流

⭐️香脆紅糖糍粑
口感非常煙靭,口感嚟講絕對係滿分,甜味亦都恰到好處,正👍

⭐️雪梨茶+ 青蘋果茶
兩款飲品都好清甜,係一個唔錯嘅配搭

⭐️招牌雙拼雲吞 - 爆汁韭菜 + 鮮甜粟米

2024-06-23 145 浏览
行到攰攰地天氣又熱又落雨咁就求其入左個商場搵個地方食啲嘢順便避雨叫左野食之後,就問佢俾杯水嚟飲吓啦。但連水都無…同佢講:唔該俾杯水。同我講話冇水⋯⋯逼住要買野飲
行到攰攰地天氣又熱
又落雨咁就求其入左個商場
搵個地方食啲嘢順便避雨
叫左野食之後,就問佢俾杯水嚟飲吓啦。
2024-06-16
2024-06-05 201 浏览
晏晝唔知食咩好,就是但求其入咗嚟,叫咗個豬扒拌麵五十幾蚊嚟講係幾抵食嘅,佢畀咗成塊豬扒,不過個豬扒就炸得好油,味道係正常嘅,亦都唔會好嚡但係嗰面因為冇過凍水,所以黐埋一舊舊,完全拌唔開,個拌面嘅汁係辣辣哋甜甜地,都幾開胃,味道唔錯,但係如果下次來食,我諗我應該都會揀返湯麵,因為呢個面食落去個口感唔係太好。。。個便當包咗嘅前菜有一樣其實就係枱面上面嘅菜甫。。。有少少覺得畀佢呃咗。。。但係喺佐敦尖沙咀交界,五十幾蚊有面有餸算係咁啦。。。
晏晝唔知食咩好,就是但求其入咗嚟,叫咗個豬扒拌麵

但係喺佐敦尖沙咀交界,五十幾蚊有面有餸算係咁啦。。。
2024-06-05 228 浏览
熊貓小雲吞門面乾淨企理,梳化凳坐得舒服,價錢唔貴,但係份量好多,佢哋嘅湯雲吞好好食😁一人餐 $68有主食、小食、飲品,入面可以揀鮮蝦雲吞😍超大碗唔使擔心唔夠食,入邊食到我一粒都有鮮蝦,用料十足,而且爽口,清湯好好飲,食到一半落少少辣椒油,就係雙重享受,份量多都幾抵食。炸雞翼炸得通透好香好好食😁熱辣辣,配西柚柚子茶芫荽豚肉餃 $45芫荽怪會好鍾意🤓好香好好食,每一粒都包得好靚,完全夾得起,大大粒餡料又足。芹菜豚肉餃$45芹菜食落會有一粒粒咬開嘅口感😁配少少醋已好香好好食。芝麻手撕雞$39落左適量麻油好香口,雞絲係人手撕開食嘅時候更加有口感👍🏻📍 熊貓小雲吞 (莊士倫敦廣場) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖

一人餐 $68

炸雞
炸得通透好香好好食😁熱辣辣,配西柚柚子茶

芫荽豚肉餃 $45

芹菜豚肉餃$45
芹菜食落會有一粒粒咬開嘅口感😁配少少醋已好香好好食。

芝麻手撕雞$39
落左適量麻油好香口,雞絲係人手撕開食嘅時候更加有口感👍🏻

📍 熊貓小雲吞 (莊士倫敦廣場) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
2024-05-26 229 浏览
喺佐敦學完嘢想揀間平平哋嘅食晚餐,去咗熊貓小雲吞,主打川式美食,當然唔少得小雲吞本人啦😆所以我諗都唔諗就試咗佢嘅招牌,雲吞可以雙拼,揀咗粟米、鮮蝦雲吞,佢哋啲雲吞細細粒,可以一啖一粒😆都幾足料,一碗碗20粒份量啱啱好。湯底有辣有唔辣,我哋要咗蕃茄魚湯,味道香濃🍅🍅朋友叫咗碗肥腸米線🍜滷水大腸都好入味,配重慶酸辣魚湯,唔算好辣,好開胃。額外加咗雞絲🐥都幾嫩滑。小食方面加多咗個手工涼皮,秘製醬汁有少少麻醬、醋、辣油,都好開胃,夏天食一流。涼皮嘅質感有少少似豆皮,唔係透明嗰種涼皮,配埋脆豆、青瓜絲等等口感都唔錯。最後推介,紅糖糍粑!外皮炸得香脆,口感軟糯,都幾好食🤤每張枱都有菜脯,加落麵好惹味好好食,走個陣都買左樽返屋企😛🔸雙拼雲吞套餐粟米、鮮蝦、番茄魚湯 🔸肥腸米線 重慶酸辣魚湯 BB辣🔸手工涼皮🔸紅糖糍粑📍#熊貓小雲吞 (#佐敦美食)#佐敦 彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖

朋友叫咗碗肥腸米線🍜
最後推介,紅糖糍粑!外皮炸得香脆,口感軟糯,都幾好食🤤
每張枱都有菜脯,加落麵好惹味好好食,走個陣都買左樽返屋企😛

🔸雙拼雲吞套餐
粟米、鮮蝦、番茄魚湯
🔸肥腸米線 重慶酸辣魚湯 BB辣
🔸手工涼皮
🔸紅糖糍粑

📍#熊貓小雲吞 (#佐敦美食)
#佐敦 彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
2024-05-16 224 浏览
🇭🇰熊貓小雲吞·雙拼招牌一口豚肉雲吞(20隻)$48 l 紅油抄手$50 l 重慶酸辣粉$35 l 芝麻手撕雞$39佢呢度既一口雲吞都唔錯 好大粒 而且個皮都算滑 不過我自己就覺得就咁湯雲吞好味啲☺️紅油抄手啲雲吞會乾身啲 口感無咁好🤣🤣之後佢個酸辣粉都唔錯 佢個酸辣粉好Q 質感好好 個手撕雞都大份🐤不過我自己覺得佢雪得有少少太凍 無咁好味🙊🙊·#rbyeat#rby餃子#rby佐敦·📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
🇭🇰熊貓小雲吞
雙拼招牌一口豚肉雲吞(20隻)
紅油抄手
#rbyeat
#rby餃子
#rby佐敦
📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
雙拼招牌一口豚肉雲吞(20隻)
紅油抄手
重慶酸辣粉
2024-05-01 156 浏览
逛街經過了這裡,看到了這家酸辣粉,決定試一下。地點都很方便,佐敦地鐵出來走幾分鐘就可以到了,店面很乾淨,因為就在商場裡面,環境特別好!原來可以選擇的食物也很多!單人套餐68選了水餃系列-芹菜豚肉餃,+3升級魚湯,還可以選擇涼拌皮蛋配可樂!很划算,水餃分量很多,有十幾個,而且每個水餃裡面的肉也很多,可以每口都是肉!皮蛋選了bb辣,是大皮蛋!分量也很多,味道很足!金菇肥牛酸辣粉 52升級了酸辣魚湯,味道很鮮甜!酸辣味道適中,肥牛也不怕很柴,要讚一下它家的泡菜真的味道很不錯!+蒜香唐生菜+炸雞翼(蜜糖芥末味)這幾款味道都很不錯,但要稱讚一下他的蘿蔔小菜,有辣味,很爽口哦!
原來可以選擇的食物也很多!

單人套餐68
皮蛋選了bb辣,是大皮蛋!分量也很多,味道很足!

金菇肥牛酸辣粉 52

+蒜香唐生菜
+炸雞翼(蜜糖芥末味)
2024-04-26
  • 五仁菜脯丁
  • 酸辣粉
2024-04-12 118 浏览
專賣多款口味一口小雲吞,座位寬闊舒適韭菜豬肉雲吞可以選擇上湯/紫菜湯/辣湯。 另外呢我就加咗唐生菜🥬真係一粒粒好細粒,個皮呢好多好薄滑,入邊呢好香韭菜味豬肉都好新鮮。湯底唔錯好香紫菜嘅味道又健康,食落呢應該係唔係多味精嘅湯底幾清。外婆紅燒肉面(上海麵上湯湯底)紅燒肉好多好大嚿,好容易入口,上海麵煮得啱啱好。新鮮雞絲,芝麻鹽焗手撕雞新鮮手撕雞,好香麻鹽味。泡椒雞腳雞腳都好爽滑。最特別係佢嘅飲品,可以拎走,好方便。特製自家製西柚茶—西柚香味好特別,好清甜,平時飲品好容易會好甜好假,但係佢做得幾真。自家製青蘋果茶青蘋果香茶味,清幽茶香仲有呢好多醬料買,可以帶返屋企煮飯食,除咗有花生粒,仲有五仁菜甫丁等等,各種四川辣醬。
專賣多款口味一口小雲吞,座位寬闊舒適

韭菜豬肉雲吞
可以選擇上湯/紫菜湯/辣湯。 另外呢我就加咗唐生菜🥬

外婆紅燒肉面(上海麵上湯湯底)
紅燒肉好多好大嚿,好容易入口,上海麵煮得啱啱好。

新鮮雞絲,芝麻鹽焗手撕雞
新鮮手撕雞,好香麻鹽味。

泡椒雞腳
雞腳都好爽滑。

最特別係佢嘅飲品,可以拎走,好方便。

特製自家製西柚茶—

自家製青蘋果茶
青蘋果香茶味,清幽茶香