2024-08-27
呢日同朋友嚟咗湾仔彩羽寿司家🍣 食超抵食嘅omakase, lunch只需要$480😍!🥗 沙律首先有沙律清新口气☺️🍳 日式蒸蛋蒸蛋入面有超多馅料,有大大只嘅蚬、白果片等,又滑又丰富💗🍙 彩羽太卷第一次食呢种咁多食材嘅手卷😍 馅料有海胆、拖罗、吞拿鱼、青瓜、蛋黄😍 卷埋一齐再切开嘅饭卷,超吸睛💗!师傅建议一啖食晒,口感真系超丰富,啖啖鲜味!🍣 刺身烟熏鲣鱼、真鲷、带子、𩽾𩾌鱼肝泡芙刺身有四款,真鲷同带子都好鲜甜😋 鲣鱼烟熏味香、入口即溶,仲有个泡芙好特别😍! 估唔到鱼同泡芙可以咁夹!🍣 寿司𫚕鱼、鱿鱼、贝柱、池鱼、拖罗、蛋黄粉濑尿虾、太刀鱼、海胆嚟到寿司家,当然要食返多啲寿司🍣!呢度款款都好特别啊🤩 第一次食到濑尿虾寿司!加上蛋黄粉咸香得宜😋 太刀鱼烧过都好香好正㗎! 海胆鲜甜冇海水腥味😚 拖罗啖啖油脂,好推荐🥳🍳 玉子烧玉子烧整成蛋糕嘅外表,一咬落好惊喜!好湿润好好味🤤🍲 面豉汤🍧 红酒提子刨冰最后嘅甜品有几款口味任拣,我拣咗红酒提子🍇
🥗 沙律
首先有沙律清新口气☺️
🍳 日式蒸蛋
蒸蛋入面有超多馅料,有大大只嘅蚬、白果片等,又滑又丰富💗
🍙 彩羽太卷
🍣 刺身
烟熏鲣鱼、真鲷、带子、𩽾𩾌鱼肝泡芙
🍣 寿司
𫚕鱼、鱿鱼、贝柱、池鱼、拖罗、蛋黄粉濑尿虾、太刀鱼、海胆
🍳 玉子烧
玉子烧整成蛋糕嘅外表,一咬落好惊喜!好湿润好好味🤤
🍲 面豉汤
🍧 红酒提子刨冰
最后嘅甜品有几款口味任拣,我拣咗红酒提子🍇