2024-04-26 1008 浏览
上個月同朋友去澳門🇲🇴其中一日中午去咗食法國菜😍餐廳位於巴黎人入邊,適逢係復活節🐣所以餐廳係3月29-31號中午推出咗復活節午餐套餐🍽️餐廳環境華麗,地方寛敞,staff親切有禮👍🏻Easter Lunch Set Menu 每位$348+10%Staff會先上法式麵包🥖麵包外脆內軟😍配上牛油好好味😋前菜自制法式鵝肝酥皮凍肉派伴醋漬蔬菜鵝肝味道幾濃,配上伴菜,中和到鵝肝嘅油膩度👍🏻牛油果大蝦及櫻桃番茄沙拉伴雞尾酒醬底部係一塊牛油果,大蝦爽口彈牙😋配埋沙拉菜,味道清新😍主菜烤杏仁菠菜釀羊鞍伴法式白酒燉煮朝鮮薊 羊鞍軟嫰,肉汁好juicy😍醬汁好入味,配菜吸收哂醬汁嘅精華😋香煎封門柳牛扒伴黑松露烤焗馬鈴薯片配青胡椒汁牛扒叫咗5成熟,可惜有少少過熟,牛味幾濃😋點埋胡椒汁,味道惹味😍甜品復活節彩蛋:希臘乳酪慕斯,杏仁達克瓦茲伴覆盆子啫喱及雪葩甜品賣相好可愛❤️復活節彩蛋裏面係希臘乳酪慕斯同覆盆子啫喱,質地軟滑😍味道酸酸甜甜,唔會膩👍🏻旁邊嘅雪葩味道都係酸酸甜甜😋套餐包含一杯熱咖啡或熱茶LatteAmericano

Staff會先上法式麵包🥖
麵包外脆內軟😍配上牛油好好味😋

前菜
自制法式鵝肝酥皮凍肉派伴醋漬蔬菜
鵝肝味道幾濃,配上伴菜,中和到鵝肝嘅油膩度👍🏻

牛油果大蝦及櫻桃番茄沙拉伴雞尾酒醬
底部係一塊牛油果,大蝦爽口彈牙😋配埋沙拉菜,味道清新😍

主菜
烤杏仁菠菜釀羊鞍伴法式白酒燉煮朝鮮薊

香煎封門柳牛扒伴黑松露烤焗馬鈴薯片配青胡椒汁

甜品
復活節彩蛋:希臘乳酪慕斯,杏仁達克瓦茲伴覆盆子啫喱及雪葩

套餐包含一杯熱咖啡或熱茶
Latte
Americano
2024-03-30
2023-12-24 1413 浏览
Authentic Parisian restaurant located in a hotel in Taipa.The grand interior design provides a luxurious dining experience. Food items are delicately prepared, at a reasonable price. Everything is on point, from the appetiser to desert. It is an overall satisfying experience, totally worth the price given its location and quality.📝Menu: 🔸Carpaccio De Faux Filet Roti Et Salade De Haricot Vert Aux Noix- Roasted sirloin carpaccio, green beans salad with walnut🔸Saumon Fumé Et Cèleri Rémoulade, Sauce

📝Menu:
🔸Saumon Fumé Et Cèleri Rémoulade, Sauce Aux Câpres
- Norwegian smoked salmon and celeriac remoulade with caper sauce
🔸Magret De Canard Aux Pommes
- Roasted duck breast, parsnip puree and port wine apple sauce
🔸Grillade Mixte
- Mixed grill: lamb chop, chicken breast and Toulouse sausage with choron sauce and roasted vegetables
🔸Galette Savoyarde
- Buckwheat crepe with reblochon cheese, lardons, caramelised onion and potato, with green salad
🔸Cheese Cake Mangue-Passion
- Mango passion fruit cheese cake
🔸Crème Caramel
- Traditional crème caramel
🔸Assiette De Fromages
- Selected cheeses from our parisian affineur
2023-11-26 1363 浏览
今天我們去澳門,我們訂了這家餐廳。 餐廳內部裝潢非常好,五星級飯店的古典風格,相當受歡迎!令人難以置信的是午餐套餐不到三百港幣,只係$268,而且服務很好。午餐三道菜有開胃菜、主菜、甜點和飲料。麵包很新鮮,趁熱吃,外面酥脆,裡面鬆軟。每天的湯是南瓜湯,奶油般的絲滑! 南瓜湯有很好的奶油味和南瓜味,好吃!我的主菜是羊架。 羊肉煮得很完美! 肉質軟嫩,帶點羊脂,多汁又好吃! 這部分非常完美。Honey 點了牛排。 牛排還不錯。 牛肉味濃厚,軟糯帶有嚼勁,配上很多香脆薯條,不那麼油膩,相當滿足。我的甜點是清新草莓口味的,擺盤很漂亮,酸甜可口,味道不太濃烈。另一種是巧克力咖啡杯。非常好吃,榛果配上巧克力片和順滑的咖啡慕斯,再配上奶油和巧克力慕斯,好吃極了! 它不會太甜也不會太重!伯爵茶品質優良。 它非常順滑且輕怡。今天是我先生的生日,餐廳給了我們一份免費的甜點,並在上面用蠟燭寫著生日快樂! 他們還給我們拍了一張照片留作紀念,服務很好,很溫暖! 謝謝。

相當受歡迎!

午餐三道菜有開胃菜、主菜、甜點和飲料。

麵包很新鮮,趁熱吃,外面酥脆,裡面鬆軟。

每天的湯是南瓜湯,
奶油般的絲滑! 南瓜湯有很好的奶油味和南瓜味,好吃!

我的主菜是羊架。

另一種是巧克力咖啡杯。

伯爵茶品質優良。
它非常順滑且輕怡。

2023-10-22
午餐
生日
2023-09-01 2040 浏览
位於巴黎人商場中,又係一間去親澳門都會食嘅法國菜,我諗大大話話有食過4-5次。•3 course lunch 💰278/1前菜十分一般1️⃣牛扒配薯條如果同散叫嗰件肉眼比真係無得比🫣只可以話對得住個價錢2️⃣羊架超!級!好!食!好驚艷嘅青醬配medium嘅羊架,又嫩又多肉汁,迅速清碟,下次一定會encore•sides 薯蓉💰75夠曬creamy,配上細蔥,蔥香味唔算重,配扒食令肉質更順滑•頂級生牛肉他他 💰248賣相吸引,不過表現較為普通,不過不失•干邑忌廉龍蝦湯 💰130係我地一直都好鍾意嘅龍蝦湯之一,不過今次相對淡咗同稀咗,希望只係一時失手!•頂級肉眼牛扒 350克 💰548呢塊扒如果返香港食絕對要1000以上,性價比極高,牛油脂同肉味平衡,火候應控制得啱啱好,very nice👍🏻

•3 course lunch 💰278/1
前菜十分一般
1️⃣牛扒配薯條
如果同散叫嗰件肉眼比真係無得比🫣只可以話對得住個價錢
2️⃣羊架

•sides 薯蓉💰75

•頂級生牛肉他他 💰248
賣相吸引,不過表現較為普通,不過不失

•干邑忌廉龍蝦湯 💰130

•頂級肉眼牛扒 350克 💰548
餐廳📍 Brasserie 巴黎人法式餐廳地址:路氹城路氹金光大道連貫公路澳門巴黎人3樓3312號舖菜式:法國菜 、酒店餐廳適合:慶祝紀念日價錢:$$$整體評分: 9/10回頭指數: 9/10澳門法式巴黎人餐廳Brasserie 裝潢設計氣質高雅,桌距不會太近,餐廳店員非常有禮貌,服務態度一流,悉心介紹菜式之餘,會主動問顧客意見,更會集體一齊唱法文生日歌,仲會幫我哋影即影即有連卡送俾我哋留念,仲會送甜品☺️一定會再幫襯,超讚!今次叫咗一個Set Dinner,另外同時都散叫菜式,因為想試更多不同菜式晚餐套餐價錢: 澳門幣 MOP 648 per person開胃菜 Amuse-Bouche❣️蘇格蘭煙熏三文魚及加拿大帶子牛油果韃靼伴橙味油醋汁 三文魚加上牛油果已經好夾,再配埋帶子令整道菜十分鮮甜,加上好香既煙燻味道,口味濃郁,配上橙味油醋汁,係真真正正開胃菜 前菜 Appetizer❣️蘆筍班尼迪克蛋伴伊比利亞火腿片 伊比利火腿號稱世界上最貴的火腿,它貴為歐洲九大傳奇食材之一,肉色會比較深色,類近酒紅色。伊比利亞火腿的咸香味與蘆筍的香甜奇妙融合埋一起,配上細細咀嚼的班尼迪克
餐廳📍 Brasserie 巴黎人法式餐廳
地址:路氹城路氹金光大道連貫公路澳門巴黎人3樓3312號舖
菜式:法國菜 、酒店餐廳
適合:慶祝紀念日

❣️蘇格蘭煙熏三文魚及加拿大帶子牛油果韃靼伴橙味油醋汁
蘇格蘭煙熏三文魚及加拿大帶子牛油果韃靼伴橙味油醋汁

前菜 Appetizer
❣️蘆筍班尼迪克蛋伴伊比利亞火腿片
伊比利火腿號稱世界上最貴的火腿,它貴為歐洲九大傳奇食材之一,肉色會比較深色,類近酒紅色。伊比利亞火腿的咸香味與蘆筍的香甜奇妙融合埋一起,配上細細咀嚼的班尼迪克蛋汁液充盈整個口腔,令人食指大動

餐湯 Soup
❣️杜松子酒風味番茄湯伴火焰蝦及煙熏鯡魚撻
非一般既蕃茄湯,肉眼望湯既顏色似南瓜蕃茄湯呈橙黃色,湯加入了杜松子酒,味道是甜中帶酸,配上埋濃烈味道既煙熏鯡魚撻一齊進食,又十分配合

主菜Main
❣️覆盤子脆皮烤羊鞍伴塔布勒沙拉及雪莉醋醬汁
羊鞍平日唔係經常會食,但覆盤子脆皮烤羊鞍真係第一次食,洋蔥混合香草芥末再沾上麵包糠包裹在羊鞍表面,肉質粉嫩,大約有25% 範圍呈現粉紅色,口感同味道提升不少,更令羊羶味減輕,配上酸酸甜甜的雪莉醋醬汁,絕妙的配搭

❣️香煎封門柳牛排伴薯條配千邑忌廉胡椒汁 $298
有水準既食材,點了五成熟封門柳牛排,肉質軟嫩多肉汁,牛味十足,配埋香草牛油既香同蘑菇汁,仲有我最愛粗身薯條,十級滿足

甜品
❣️焗巧克力流心蛋糕伴香草雪糕
本身好鍾意食心太軟既小編,食到呢度已經好飽😂 朱古力味濃郁,但略嫌蛋糕不夠流心

❣️法式檸檬塔 Tarte au Citron
本身對檸檬味嘅甜品興趣不大,但這個法式檸檬塔當中由檸檬奶油、蛋白酥、檸檬醬及香草奶油伴薄荷雪芭,呈一個白色半圓泡泡狀,味道清新,有驚喜既甜品

❣️新鮮雜莓及士多啤梨果撻
配新鮮嘅雜莓及士多啤梨,果撻底部加咗一層朱古力脆皮,中和雜莓及士多啤梨既酸度,酸甜度拿捏適中,不會有太膩的感覺,值得一試

纪念日
蘇格蘭煙熏三文魚及加拿大帶子牛油果韃靼伴橙味油醋汁
  • 覆盤子脆皮烤羊鞍伴塔布勒沙拉及雪莉醋醬汁
  • 香煎封門柳牛排伴薯條配千邑忌廉胡椒汁
  • 蘆筍班尼迪克蛋伴伊比利亞火腿片
  • 法式檸檬塔 Tarte au Citron
2023-05-22 2086 浏览
老友生日嚟到澳門去咗巴黎法人食呢間brassiere 🤤餐廳氣氛都唔錯,不斷keep住有人入嚟。我哋食飯嘅時候隔離有三枱都係慶祝birthday. 每一次佢哋都唱法文嘅生日歌好特別同埋會幫你哋影相之後晒出嚟擺落張卡度送俾你留為紀念😍🥰我哋先食海鮮拼盤之後食咗個生牛肉味道唔錯,海鮮非常新鮮 最後嗌咗Galette complète.甜品方面就係法式的crème brûlée. 整體非常滿意,味道唔錯,服務又好一定會再返嚟食㗎👍🏻👍🏻
Seafood  platter

生日
Seafood  platter
Beef  tartare
2023-04-13 2246 浏览
聽聞這間法式餐廳值得一試所以我們在是次澳門之旅到訪一下午餐時段為1200-1500因menu會約2星期轉一次,感受到餐廳的用心所以到訪遇到好吃的菜式是緣份平日來到也很熱鬧,我們前一晚才book,只可選1400建議大家有興趣的話早點book位-我們選了三道菜,很豐富及飽足前菜是烤八爪魚及法式蝸牛酥盒提一下烤八爪魚是冷盤,法式蝸牛酥盒是熱食沒有拍攝到,但份量也ok,也有送上法包-主餐是西班牙海鮮燴飯及紅酒燉煮豬面頰肉明顯見到有龍蝦汁,三文魚味道鮮甜每款配料也好好味紅酒燉煮豬面頰肉伴奶油玉米糊這個很推薦,紅酒的味道很濃烈豬很軟熟,玉米也很滑身!-最後到甜品,草莓西柚撻及焦糖布丁🍮好吃!酸酸甜甜,不會很酸,擺盤也很美!焦糖很甜,布丁滑身!午餐也包兩杯飲品,點了mocha& camomile 咖啡會配一件macaron
聽聞這間法式餐廳值得一試
所以我們在是次澳門之旅到訪一下

午餐時段為1200-1500
因menu會約2星期轉一次,感受到餐廳的用心
所以到訪遇到好吃的菜式是緣份
平日來到也很熱鬧,我們前一晚才book,只可選1400
建議大家有興趣的話早點book位

我們選了三道菜,很豐富及飽足

前菜是烤八爪魚及法式蝸牛酥盒
提一下烤八爪魚是冷盤,法式蝸牛酥盒是熱食
沒有拍攝到,但份量也ok,也有送上法包
主餐是西班牙海鮮燴飯及紅酒燉煮豬面頰肉
西班牙海鮮燴飯配龍蝦汁

明顯見到有龍蝦汁,三文魚味道鮮甜
每款配料也好好味

紅酒燉煮豬面頰肉伴奶油玉米糊
這個很推薦,紅酒的味道很濃烈
豬很軟熟,玉米也很滑身!
最後到甜品,草莓西柚撻及焦糖布丁🍮
草莓西柚撻

好吃!酸酸甜甜,不會很酸,擺盤也很美!
焦糖布丁

焦糖很甜,布丁滑身!
午餐也包兩杯飲品,點了mocha& camomile
咖啡會配一件macaron
2023-04-12
西班牙海鮮燴飯配龍蝦汁
草莓西柚撻
焦糖布丁
餐廳裝潢設計好法式,餐廳店員好有禮貌,亦悉心介紹唔同嘅菜式,讚!🗼法式凍肉拼盤份量係大概2-4人用,極其豐富嘅拼盤,有各種類型嘅ham、salami、咸甜醬料同法式麵包,任君選擇,最喜歡黑椒salami薄片,配搭洋酒一流,另鴨肉醬及無花果醬亦很出色。🗼磨菇蟹肉薄餅 薄餅皮較為厚身,與一般法國crepe唔同,脆皮做法,餡料充滿蟹肉同磨菇,醬汁調得好creamy,唔錯!🗼法式龍蝦汁鱈魚擺盤精緻,龍蝦汁配上香煎鱈魚,味道濃郁。配咗一碗特色米飯,飯粒比較幼細,較一般米飯有嚼口。🗼法式牛骨髓 好少地方做呢款菜式,牛骨髓煮出嚟其實好似醬汁,用嚟點麪包食,真心一流。🗼頂級肉眼牛扒有水準嘅食材,煎出嚟嘅扒一定唔會差。7成熟唔會韌,可以選擇配薯條或薯蓉。🗼經典焦糖燉蛋配新鮮嘅雜莓,中和番焦糖嘅甜度,做法可算正宗,值得一試。🐷🛎️ 必試指數 : 9.5/10🌟

🗼法式凍肉拼盤

🗼磨菇蟹肉薄餅

🗼法式龍蝦汁鱈魚

🗼法式牛骨髓

🗼頂級肉眼牛扒

🗼經典焦糖燉蛋
配新鮮嘅雜莓,中和番焦糖嘅甜度,做法可算正宗,值得一試。

🐷🛎️ 必試指數 : 9.5/10🌟
2023-02-19
2020-01-19 3670 浏览
跟友人專程來這裏試一試他們的午市套餐. MOP198 包前主甜算有物值. 加MOP40 有一杯紅或白酒. 兩者味道也算不錯。時次頭盤選了大蝦, 一個熱的頭盤. 蝦爽口, 汁醬清新配上一點紅黃椒味道還可但蝦應不能叫大吧。主菜點了煎羊扒5成熟. 出來的效果剛好. 味道很不錯. 最後點的甜品味道也很好吃起來感覺很舒服. 友人主菜點了牛扒(medium rare)。上桌時看來已有點奇怪。薄薄的應該六安士不到. 友人一口眉頭一皺說過熟了. 也難怪, 那麼薄身實在難以做出medium rare. 這牛扒就像快餐店的出品,跟那煎羊架放在一起只令我們摸不着頭腦.
主菜點了煎羊扒5成熟. 出來的效果剛好. 味道很不錯.
最後點的甜品味道也很好吃起來感覺很舒服.
煎羊扒
咖啡焦糖布丁
煎羊扒
咖啡焦糖布丁
2019-12-11 2576 浏览
好耐都無去過澳門,咁啱11月份去澳門的車票有半價,所以我同老公去左一日澳門之旅,我哋乘搭的巴士尾站就係巴黎人,而呢度都係我們最想去的地方之一,我地㨂左巴黎人法式餐廳,本來我們想點set lunch,但因為已經3點,所以叫左High tea,佢個價錢真係好抵,比起香港平一半,而且擺盤精緻,又有一個巴黎鐵塔做裝飾,真係好靚,而食物質素又高,特別係咸點,餓肝龍蝦湯,三文魚牛角包,最最最想推介比大家係朱古力心太軟,食完好有滿足感,濃濃的朱古力流出來,最後最意想不到係餐廳送左2張觀景台的票比我們,真係好amazing,極力要推介比大家!
2019-12-11 1849 浏览
想平平地二百蚊食個法式午餐?禁就要試下巴黎人法式餐廳,二百蚊就有前菜,主餐,甜品,係香港都幾難搵得到。餐廳地方寬敞,都坐到一百級十人。午市都算多人,有時都要等位。待應多數都係講英文,一黎就會比個法式麵包你,用自製報紙包住,新鮮熱辣辣,跟住就係你揀既前菜,有湯、沙律等等。主餐既牛排推薦,雖然唔似和牛入口即溶,但牛味十足,淋滑易咬,薯條新鮮炸,正。魚就無想像中禁滑,但都都ok鴨胸都唔錯。禁平既價錢就試到法式午餐,未試過可以試下。
魚就無想像中禁滑,但都都ok
鴨胸都唔錯。
禁平既價錢就試到法式午餐,未試過可以試下。
顶级牛扒伴薯条配香草牛油汁
慢煮鸭胸配欧芹炒土豆片伴红酒汁
烤魚
三文魚前菜
2019-10-28 1570 浏览
I truly recommend anyone wishing to have an authentic taste of France to try out this restaurant. In spite of being located within a massive complex, the restaurant's staff members offer each and every guest a personalised experience. Half of the guests were regular. Service is worth a 3 star Michelin, the menu is very affordable Food is excellent. Thumbs up to the French cook and manager and another thumbs up to waiter Jack.
2019-09-21 1942 浏览
在網上見到有人攤推介來法式餐廳慶祝生日,會有生日蛋糕同埋生日相,所以訂了平日晚上同朋友慶祝生日干邑忌廉龍蝦湯好濃好濃的龍蝦同干邑味,我唔係太鐘意,覺得比較鹹同刺激喉嚨,但我朋友就好鐘意~蘑菇蟹肉煎餅勁多蟹肉同芝士,外皮好薄脆脆地,味道都ok羅西尼牛排呢個真心推介,美國的菲力牛排就算叫左7成熟都一d都唔韌,配埋鴨肝同超香的黑松露汁雖然聽落有d肥,但真係會忍唔住一啖接一啖,佢仲會配埋薯條同沙律,薯條炸到外脆內軟,點埋黑松露汁,正呀!我地兩個人一人叫左一個甜品,其中一份會寫上法文生日字句同名字,上甜品時會有一班人一齊唱法文生日歌,同埋會有一張免費相,之後會print 出黎放入去有個巴黎鐵塔的卡入面,都幾靚~~~經典法式拿破倫上面鋪滿雜莓同忌廉,中間的酥皮脆卜卜,齊體甜而不漏蛋白雪山中間係軟綿綿的蛋白,配上橙酒忌廉同杏仁片,蛋白淡淡地夾埋都幾甜下的忌廉,啱啱好中和返,不錯埋單$800幾蚊,唔算太抵都氣氛不錯!

干邑忌廉龍蝦湯
干邑忌廉龍蝦湯

蘑菇蟹肉煎餅
勁多蟹肉同芝士,外皮好薄脆脆地,味道都ok
法式磨菇蟹肉煎餅

經典法式拿破倫
上面鋪滿雜莓同忌廉,中間的酥皮脆卜卜,齊體甜而不漏
拿破崙

蛋白雪山

埋單$800幾蚊,唔算太抵都氣氛不錯!
拿破崙
2019-09-04 1452 浏览
前幾日同男朋友過大海住孔黎人既酒店,天氣唔算太好,時不時落雨,所以我地就決定近近地巴黎人入面揾間餐廳食,之後就search到呢間法國餐廳決定黎試下。入到去個裝潢非常復古,成感覺好高貴既環境,幾有法國既風味。一叫完野食,店員就拎左條法式麵包,呢個都算唔錯,食落脆口。首先黎左個香煎法國鴨肝伴奶油包配青蘋果黑松露汁 MOP 178.呢個賣相非常好,食落樣冇得頂,鴨肝滿滿既油花配上黑松露汁既麵包非常夾,最驚喜係個青蘋果浸過紅酒,食落既味道都唔錯,唔會話好奇怪。第二個就係法式漢堡 MOP 158 一黎到塊肉仲大過塊包,可見份量有幾足,入面既料有頂級和牛肉,孔泰芝士,洋葱醬,芥末蛋黄醬,生菜,番茄配薯條。食落滿滿既芝士同醬汁爆曬出黎,加埋塊非常有牛味既和牛,十分滿足。最後點少得頂級肉眼牛扒350克 MOP 378.我最怕食到好靭既牛,但呢個食落唔會靭,而且非常有牛味,配埋香草牛油既香同蘑菇汁,好滿足,貴啲都值得呀
入到去個裝潢非常復古,成感覺好高貴既環境,幾有法國既風味。
一叫完野食,店員就拎左條法式麵包,呢個都算唔錯,食落脆口。
第二個就係法式漢堡 MOP 158
最後點少得頂級肉眼牛扒350克 MOP 378.
香煎法國鴨肝伴奶油包配青蘋果黑松露汁
法式漢堡
頂級肉眼扒
2019-08-31
香煎法國鴨肝伴奶油包配青蘋果黑松露汁
法式漢堡
頂級肉眼扒
2019-08-29 1238 浏览
之前已經聽朋友說這家餐廳服務極好,而且午餐的價錢不貴,這次和家人到澳門旅遊慶生,就決定一試。打電話訂位時,對方已主動問是不是什麼特別日子,我說是家人生日。到達餐廳,我們有一件小行李,店方替我們寄存,並交給我們一個牌子,方便離去時取回行李。看看餐牌(午餐牌每15日轉換一次)在這樣的餐廳來說,午餐真的一點不貴。我們一行四人,點了以下各款菜式:八爪魚風乾番茄沙律:八爪魚肉質柔軟,沙律菜新鮮可口。法式蒜香牛油炒田雞腿:田雞腿有五隻,每隻都很大隻,有蒜蓉香味,原來這前菜是餐廳新推出的,餐廳經理特意走來問我們喜不喜歡這道菜,我們都說讚。每日例湯(蘆筍湯):較清淡橄欖油慢煮鱒魚伴蔬菜配檸檬牛油汁:魚肉質地柔軟嫩滑,味道好。頂級牛扒伴薯條配香草牛油:我們點了五成熟,肉質好,有牛味,以全個餐二百元也不用的價錢來說,真的是超值!煙燻豬肩肉,自製香腸及腌肉伴小扁豆:豬肩肉和腌肉也是肉質柔軟,味道很好,香腸一般。菠菜蘑菇酥盒配奶油松露汁:很香,醬汁味道很好,好吃。法式焦糖布丁伴新鮮雜莓:餐廳把這布丁裝飾成生日蛋糕,驚喜!味道也得好。在送上「生日甜品」時,三個服務員唱出法語、英語、中文的串燒生日歌,另一驚喜!此
八爪魚風乾番茄沙律:八爪魚肉質柔軟,沙律菜新鮮可口。
每日例湯(蘆筍湯):較清淡
菠菜蘑菇酥盒配奶油松露汁:很香,醬汁味道很好,好吃。
在送上「生日甜品」時,三個服務員唱出法語、英語、中文的串燒生日歌,另一驚喜!此外,還有職員來拍照,之後送上附照片的鐵塔卡。
總括來說,這餐廳食物味道好,價錢不貴,服務優質,一定會再去光顧。