2017-03-03
成日聽人地講一品雞煲好好食,但係我就一次都冇食過,唔係等唔到位就係唔得閒去,今次咁arm成班人約左去食,我就終於可以食啦,所以我係有d期待既。我地今晚約左係荃灣分店,地方好大,環境都唔錯,入到去已經聞到濃濃既香辣雞煲味👍🏻👍🏻👍🏻我地嗌左個秘制牛什雞煲,同d火鍋配料,個雞煲真係好香,我地打開蓋撈下佢,仲好似啫啫雞咁喳喳聲,食落d雞仲好滑好入味,個汁煮得好好味,越食越辣,越辣又越想食,佢個辣度我覺得可以接受到喎,不過都要嗌杯大檸茶黎解解辣。講開個雞煲,雖然我地嗌左牛什雞煲,不過由於個汁好濃味所以唔太覺有牛味,但係個重點去左條牛根度,因為條牛根索晒d汁,超級入味,好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過好珍貴架,因為得3條咋🙈🙈🙈至於其他火鍋配料都ok,無論係賣相分量都ok,而且都幾新鮮,而我最講既係佢既響鈴,真心覺得同平時食到既好唔同,就算浸左我都食到佢入面既鬆軟,而且係有層次架👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻至於個杯大凍檸茶都唔可以唔提,因為真心夠大杯,而且有差唔多大半個檸檬係入面,冇話慳皮放一兩片檸檬👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻正呀但係食雞煲就要預左走既時候帶埋d雞煲味一齊走🤤🤤🤤
我地嗌左個秘制牛什雞煲,同d火鍋配料,個雞煲真係好香,我地打開蓋撈下佢,仲好似啫啫雞咁喳喳聲,食落d雞仲好滑好入味,個汁煮得好好味,越食越辣,越辣又越想食,佢個辣度我覺得可以接受到喎,不過都要嗌杯大檸茶黎解解辣。 講開個 雞煲,雖然我地嗌左牛什雞煲,不過由於個汁好濃味所以唔太覺有牛味,但係個重點去左條牛根度,因為條牛根索晒d汁,超級入味,好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過好珍貴架,因為得3條咋🙈🙈🙈
但係食雞煲就要預左走既時候帶埋d雞煲味一齊走🤤🤤🤤