餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2024-09-16 371 瀏覽
同屋企人係觀塘食飯慶祝生日。因為爸爸鐘意食飯飲小小酒。有朋友仔就介紹咗一間係APM 4樓既日式居酒屋食。間居酒屋叫做一杯鐵板燒居酒屋。首先叫咗個海鮮沙律無諗過咁大盤,入面好多魚肉四個人由頭食㺯落尾先食得哂好開胃😆叫咗支梅酒白蘭地,甜甜非常易入口,女仔都讚好🍷胡麻火炙三文魚,燒香咗三文魚係面,飯入面包咗d紫菜同入咗味既植物!好味道🤗串燒叫咗好多😂鹽燒活鰻勁爆汁,外脆內軟無野講😳豚肉燒蘆筍,有d植物係內面解一解個油膩,食得好舒服🤗極上四品拖羅,估唔到居酒屋都有咁出色既刺身!全部都勁鮮甜😆大牛油蜆石頭鍋,粒粒都勁大隻,鮮甜無沙,鐘意食蜆既必叫👍白身魚石鍋鯛魚湯,濃濃既魚湯已經無得彈,重有勁多魚肉😜一杯關西燒,估唔到個招牌最尾先上。入面有勁多,勁大舊既牛舌,同埋牛根,個口感同層次增加咗勁多👍估唔到apm入面既居酒居都咁有驚喜👍聚會gathering 值得推介😁

海鮮沙律

首先叫咗個海鮮沙律
無諗過咁大盤,入面好多魚肉
四個人由頭食㺯落尾先食得哂
好開胃😆

梅酒白蘭地

叫咗支梅酒白蘭地,甜甜非常易入口,女仔都讚好🍷

胡麻火炙三文魚

串燒叫咗好多😂
鹽燒活鰻勁爆汁,外脆內軟無野講😳

豚肉燒蘆筍,有d植物係內面解一解個油膩,食得好舒服🤗

極上四品拖羅

極上四品拖羅,估唔到居酒屋都有咁出色既刺身!全部都勁鮮甜😆

大牛油蜆石頭鍋

大牛油蜆石頭鍋,粒粒都勁大隻,鮮甜無沙,鐘意食蜆既必叫👍

白身魚石鍋鯛魚湯

白身魚石鍋鯛魚湯,濃濃既魚湯已經無得彈,重有勁多魚肉😜

一杯關西燒

海鮮沙律
梅酒白蘭地
胡麻火炙三文魚
大牛油蜆石頭鍋
一杯關西燒
< 📍觀塘 - 一杯 鐵板燒居酒屋 >呢次係一間喺觀塘APM已經開咗好耐嘅日本居酒屋,入邊嘅裝修都好特別,好有氣氛☺️,店員服務仲要幾好,幾有禮貌。生日去嘅話仲有特別嘢送~🎉🎉-▫️燒牛舌串 $𝟞𝟚 ▫️鐵板海膽海鮮炒飯 $𝟙𝟠𝟘▫️大蝦關西燒 $𝟙𝟘𝟠▫️燒油甘魚頭 $𝟙𝟡𝟠 ▫️鐵板 日本時菜 $𝟡𝟠-嘢食雖然唔錯,但係價錢比較上貴,嘢食嘅上菜時間都比較耐。如果想搵個地方慶祝又想食日本嘢可以去試吓-
< 📍觀塘 - 一杯 鐵板燒居酒屋 >
▫️燒牛舌串 $𝟞𝟚
▫️鐵板海膽海鮮炒飯 $𝟙𝟠𝟘
▫️大蝦關西燒 $𝟙𝟘𝟠
▫️燒油甘魚頭 $𝟙𝟡𝟠
▫️鐵板 日本時菜 $𝟡𝟠
2024-09-12 250 瀏覽
又去我私藏居酒屋雖然佢位於APM,環境又充滿日本氣氛,但定價一啲都唔貴;服務好,座位闊落,唔限時,同朋友聚會啱晒!🥢海鮮沙律$118 💜💜用上三文魚、吞拿魚、蝦、蕃茄魚生肥美新鮮 唔係講笑❣️吞拿魚完全冇筋🥹 睇佢既淡色就知重油脂,入口即化,食個沙律都有咁既質素大癲🫨!🥢白身魚薄切麻油風味$280前幾日喺一遊食完念念不忘,好喜歡佢酸甜清新又有香濃麻油味🥰🥢串燒❣️燒牛舌 // 乍看以為燒得太乾,但入口軟嫩多汁,牛味爆發💜💜❣️燒墨魚//非常彈口爽口,佐酒一流🥢關西燒💜💜嚟一杯可以話係必點 尤其是坐bar枱可以睇住師傅即場烹製上枱時可以請店員先讓你拍照打卡,然後才切開關西燒切絲椰菜配燒汁簡直係完美平衡有牛腩牛筋好特別,彈牙又入味,仲炆得好軟淋價錢 <$100 但非常飽肚,抵食呀🥢鰹魚湯 🥹飲完酒最喜歡飲碗熱騰騰嘅湯,魚肉濃郁,好暖好滿足🍶店員介紹具果香易入口的sake
又去我私藏居酒屋

🥢海鮮沙律$118 💜💜
用上三文魚、吞拿魚、蝦、蕃茄
魚生肥美新鮮 唔係講笑❣️

🥢白身魚薄切麻油風味$280
前幾日喺一遊食完念念不忘,好喜歡佢酸甜清新又有香濃麻油味🥰

🥢串燒
❣️燒墨魚//非常彈口爽口,佐酒一流

🥢關西燒💜💜
嚟一杯可以話係必點 尤其是坐bar枱可以睇住師傅即場烹製
上枱時可以請店員先讓你拍照打卡,然後才切開關西燒
切絲椰菜配燒汁簡直係完美平衡
有牛腩牛筋好特別,彈牙又入味,仲炆得好軟淋
價錢 <$100 但非常飽肚,抵食呀

🥢鰹魚湯
🥹飲完酒最喜歡飲碗熱騰騰嘅湯,魚肉濃郁,好暖好滿足

🍶
店員介紹具果香易入口的sake

2024-09-10 230 瀏覽
又到Happy Friday捱左⼀星期真係需要抖抖放工同同事去Apm 食個飯吐下工作煩心事我地獲安排坐卡座靜靜地幾好mood正好可以俾我地細聲講大聲笑😂點左清酒黎開下胃先侍應細心介紹左兩款清酒俾我地⼀心淡麗配刺身神龍濃味配肉食特上刺身六點有牛鰍魚幾特別仲有火炙過嘅鯖魚幾好味👍海膽手卷海膽量慷慨入口甘美再啖清酒感覺鮮味更突出白身魚石窩鯛魚湯魚湯奶白暖胃無腥味和牛鐵板炒飯和牛超嫩超滑炒飯香口吃吃飲飲笑笑渡過左開心嘅一晚將假期快樂延長再延長
又到Happy Friday

吃吃飲飲笑笑
渡過左開心嘅一晚
將假期快樂延長再延長
2024-08-27
因為好掛住日本嘅關係,今晚揀咗食日本嘢~果然冇令我失望!餐廳佈置好有日本特色,侍應啲衫、牆上面嘅招牌等等,各樣都有令我置身於日本嘅感覺。經理好有禮貌,又細心,話呢個時候池魚當造,就建議我哋叫池魚刺身兩食,啱晒我呢啲咁貪心嘅人,一邊係醋味,好襯新鮮嘅魚肉,另一邊薑蔥味,勁惹味!刺身厚薄啱啱好👍🏻跟著佢又介紹咗一款清清地嘅清酒比我,都幾好飲👍🏻之後叫咗中拖羅壽司,深粉紅色拖羅油脂分布OK,😋好滿足另外叫咗大阪燒,裏面熱辣辣,有好多餸,當中嘅牛筋好特別!仲有叫咗柚子牛油蜆,勁肥美!特別在淡淡柚子香氣超好味😋值得一提嘅係串燒牛舌心👍🏻👍🏻👍🏻超級Juice肉味一流!鹽燒油甘魚鮫一樣好高質!皮脆肉嫩👍🏻調味和酸汁都好好味!送酒一流👍🏻整體很滿意😊😊

跟著佢又介紹咗一款清清地嘅清酒比我,都幾好飲👍🏻

之後叫咗中拖羅壽司,深粉紅色拖羅油脂分布OK,😋好滿足

另外叫咗大阪燒,裏面熱辣辣,有好多餸,當中嘅牛筋好特別!

仲有叫咗柚子牛油蜆,勁肥美!特別在淡淡柚子香氣超好味😋
值得一提嘅係串燒牛舌心👍🏻👍🏻👍🏻超級Juice肉味一流!

整體很滿意😊😊
2024-09-04
2024-09-07 208 瀏覽
舊同事升職又加薪,今晚我們在APM的日本居酒屋慶祝!餐廳乾淨整潔,無論是鐵板燒還是串燒,整體環境都沒有油煙味,讓人感到舒適自在。經理非常細心,為我們推薦了兩款清酒。我們選擇了一支清爽的清酒,味道非常不錯👍🏻。一開始我們點了新鮮的池魚刺身,分為兩種吃法,一邊是醋味,清新爽口,完美襯托了魚肉的鮮甜;另一邊是薑蔥味,風味獨特,真是讓人食指大動!刺身的厚薄剛好,讓人一口接一口,十分滿足👍🏻接下來,我們品嚐了五件中拖羅壽司,拖羅的深粉紅色讓人垂涎欲滴,油脂分布恰到好處😋。另外叫了串燒牛舌心,這道菜讓我們印象深刻!師傅告訴我們,每條牛脷只有一片,極其珍貴,尤其是那前面5公分的部位,真是難得一試😂。鹽燒油甘魚鮫同樣讓人驚喜,外皮烤得香脆,內裡卻超級Juicy,調味恰到好處,搭配的酸汁可以選擇是否添加,各有各的風味👍🏻整體來說,我和朋友對這餐飯都表示非常滿意😊😊,完美慶祝!

整體來說,我和朋友對這餐飯都表示非常滿意😊😊,完美慶祝!
2024-09-03
2024-09-07 238 瀏覽
良朋歡聚點可以無酒?所以我地都喜歡喺居酒屋聚頭美食美酒人生⼀樂今日我地去到觀塘APM嘅⼀杯居酒屋餐廳非常大設有鐵板燒吧枱同壽司吧枱仲有唔少廂座好適合⼀班朋友仔,夠晒privacy⼀杯居酒屋餐點豐富串燒壽司鐵板燒熟食應有盡有清酒選擇又多最近仲有吟釀の絕配優惠大大支720ml 大吟釀都唔過$400酒鬼們都兩眼發光🤩我地點左支神龍酒味濃配濃淡食物皆宜🍶食物就主要點刺身壽司飲酒唔想食太飽😂特上刺身六點六款都係頂級美味我尤其鐘意佢個自家磯煮鮑魚彈牙入味送酒⼀流👍廚師推介壽司共有十款⼀字排開排場非常海膽壽司令人回味無窮🤤朋友見狀即刻加點海膽吞拿魚蓉手卷手卷爆多新鮮海膽極邪惡!海膽甜吞拿魚鮮大滿足!最尾點多個豚平關西燒唔似傳統圓形燒餅不過味道都好似濃濃燒汁澆面餅邊少脆⼀杯居酒屋氣氛好幾適合朋友歡聚淺酌
良朋歡聚
點可以無酒?
所以我地都喜歡喺居酒屋聚頭
美食美酒人生⼀樂

今日我地去到觀塘APM嘅⼀杯居酒屋
餐廳非常大
設有鐵板燒吧枱同壽司吧枱
仲有唔少廂座
好適合⼀班朋友仔,夠晒privacy

⼀杯居酒屋餐點豐富

⼀杯居酒屋氣氛好
幾適合朋友歡聚淺酌
2024-08-27
2024-09-04 212 瀏覽
周六在觀塘找吃😂,朋友推介的一間富日本🇯🇵特色的店,從門口已感受到一股,日本🇯🇵大阪,神戶的風情😅又或者好像去了日本的居酒屋🏮,感覺很多古典物品,食物方面刺身拖羅都非常新鮮😍,我本人比較吃這個燒餅,我算是吃過很多店舖的燒餅,在大阪也經常吃,個人感覺這間做的配料比例非常豐富,而且入口美味不會過濃😋,另外燒物也燒得啱啱好,牛舌不會太乾或硬,只是感覺餃子🥟做的不太均勻而已😜服務員非常之好值得讚👍
2024-08-31
  • 一杯關西燒
>>想食居酒屋我一定揀呢間 小菜豐儉由人<<>>初試清酒隱藏飲法 必點刺身 魚湯 關西燒<<🥢🥢 高質 x 氣氛 x 物超所值 = 回訪率 90% 🥢🥢真係好正!原本係諗住去飲幾杯,點知食物都咁正!⭐️呢晚我哋叫咗好多海鮮,全部大推⭐️刺身三點:鯛魚、帶子同海膽搭配魚籽海藻,三種爽口大海風味,真係一流!道湖淺蜊:飽滿清甜又大隻,配菇菇煮超正!鯛魚湯更加係必試!用多種海魚:石斑魚骨、牛秋魚、左口魚骨餚製而成,乳白色的湯底濃而不膩,飲過返尋味!⭐️除咗居酒屋嘅鐵膽串燒(牛舌、露筍豚),我哋特登叫關西燒嚟試下,成塊面咁大嘅關西燒超竟然保持到好飽滿嘅形狀,真係勁考功力!蛋、牛粒同椰菜絲分佈平均,包裹係外面嘅餅皮軟軟糯糯,口感超正!⭐️酒水方面:「善之水」純米清酒產自奈良,跟店員推介咁落咗一片青瓜,原來可以令味道更清新!海鹽荔枝梳打同日落黃昏都係水果入饌,後者仲有西柚x橙香!🏷️魚湯、淺蜊、串燒、關西燒$30-$88🏷️燒酌、梳打$42-$49 清酒$180 刺身 $280#食在觀塘 #放工食咩好 #居酒屋 #關西燒 #刺身三點
>>想食居酒屋我一定揀呢間 小菜豐儉由人<<

• 海鹽荔枝梳打
  • 善之水清酒
  • 刺身三點
  • 鯛魚湯
🔸一杯關西燒$88口感香口軟熟,盡顯師傳手藝功架,有牛肉粒、椰菜絲等豐富餡料,加埋特製調味及醬汁,香氣滿溢,令人食唔停口🤗!🔸刺身三點 $280是日精選刺身係鯛魚、帶子同海膽,色澤鮮嫩,食落鮮味無窮,配埋三文魚籽/海藻一齊食,口感更加豐富🫶🔸道湖淺蜊 $88蜆肉隻隻肥美飽滿,肉質鮮甜,個湯都好濃,可以飲埋😗🔸豚肉露荀卷$48🔸燒牛舌串 $62燒牛舌帶油脂香,香濃惹味;豚肉露荀卷口感豐富,肉質嫩滑,大推串燒👏🔸鯛魚湯 $60絕對係被低估嘅魚湯! 集合左多種海魚🐟,鯛魚、石斑魚骨、牛鰍魚、左口魚骨等,火喉好夠,奶白鮮甜,滿嘴濃香🤤🔸善之水清酒 $180/300ml🔸海鹽荔枝梳打 $42🔸日落黃昏 $49飲「一杯」邊度夠~ 小酌幾杯先夠🍹最鍾意日落黃昏,帶西柚、橙果香,酸甜開胃,海鹽荔枝少少鹽味更顯荔枝鮮甜,再飲返杯清酒,善之水甘甜清爽,醇厚淡雅, 好滿足🥰
🔸一杯關西燒$88
🔸刺身三點 $280
🔸道湖淺蜊 $88
蜆肉隻隻肥美飽滿,肉質鮮甜,個湯都好濃,可以飲埋😗
🔸豚肉露荀卷$48
🔸日落黃昏 $49
2024-08-26
  • 燒牛舌
2024-09-02 148 瀏覽
呢間日式居酒屋位於Apm商場內,充滿濃厚的日本風!入到去staff 好熱情咁介紹各種菜式,特別推薦嘅係時令嘅魔鬼手卷。首先嚟嘅係刺身三點,包括咗日本直送的池魚、帆立貝和海膽,新鮮爽口,質量絕對有日本水準,同日本食嘅味道一樣!然後係期待已久的魔鬼手卷!北海道的馬糞海膽和吞拿魚蓉鋪滿在卷中,組合天衣無縫,帶出深海的鮮味,入口即溶,搭配日本米的香氣,超夾充滿味蕾享受。而燒牛舌串和鹽燒活鰻魚都好出色,肉質鮮嫩多汁,讓人回味無窮。現場燒製的鰻魚,油脂與肉的比例均衡,散發出鰻魚的獨特香氣,絕對值得一試。最後係主食的立魚湯稻庭烏冬吅生薑豬肉石頭鍋飯。立魚湯用大量的大地魚每日新鮮熬製而成,濃郁的鮮魚味一飲而盡,搭配上稻庭烏冬,每一口都能品嚐到鮮魚的風味。食完好滿足😆

食完好滿足😆
【觀塘•一杯鐵板燒居酒屋】@ππππππππππππππππππππππππππππππ木系日式居酒屋格調 傾計食物環境都好正正刺身三點UNI DONG 220番茄海鮮石頭鍋燒牛舌串鹽燒活鰻關西燒二品一娘纯米吟醇300m]巨峰乳酸梳打刺身三點 (Sashimi Trio)新鮮的生魚片是日式料理的精髓所在。這份刺身三點包含了三種頂級魚類,如鮪魚、鮭魚和鰤魚,色澤豔麗,肉質鮮嫩,口感細膩醇厚。伴以薑片和芥末,為整道菜添加了清新的風味。UNI DONG 220海膽蓋飯份量十足,海膽肉質細膩香濃,與溫熱的米飯完美搭配。海膽的海鮮香氣在口中化開,留下悠長的餘韻。番茄海鮮石頭鍋石頭鍋菜品,將新鮮的海鮮如蝦、貝類和魚肉與酸甜的番茄調味完美融合。石頭鍋的高溫烹煮讓食材保持原汁原味,湯汁濃郁鮮美,十分滿足。搭配軟綿的白米飯,令人胃口大開。燒牛舌串牛舌是日式燒烤的經典菜色之一。這道燒牛舌串肉質軟嫩,帶有燒烤的香氣,表面微焦酥脆,內裡仍保持汁水充沛。佐以特製醬汁,增添了一絲酸甜鹹味,讓人回味無窮。鹽燒活鰻活鰻肉質肥美彈牙,經過鹽烤後外層酥脆,內裡軟嫩多汁。鰻魚特有的香醇味道在口中散發,令人垂涎欲滴。這道菜簡
【觀塘•一杯鐵板燒居酒屋】@
木系日式居酒屋格調 傾計食物環境都好正正

UNI DONG 220
番茄海鮮石頭鍋
關西燒二品
一娘纯米吟醇300m]
巨峰乳酸梳打

刺身三點 (Sashimi Trio)

UNI DONG 220

番茄海鮮石頭鍋

鹽燒活鰻
活鰻肉質肥美彈牙,經過鹽烤後外層酥脆,內裡軟嫩多汁。鰻魚特有的香醇味道在口中散發,令人垂涎欲滴。這道菜簡單卻美味,是日式料理的經典之選。

關西燒二品
這道關西風格的燒烤拼盤包含了兩種精選肉品,口感層次豐富。一項為嫩滑多汁的牛肋條,另一項為肥美多汁的五花肉。

一娘纯米吟醇300ml
吟釀酒清香爽口,酒體輕盈,口感細膩醇厚。

巨峰乳酸梳打
清新爽口的巨峰乳酸梳打是一款絕佳的解渴飲品。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1250
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
一杯鐵板燒居酒屋
2024-08-24 317 瀏覽
同朋友收工來了期待已久的鐵板燒居酒屋聚舊,呢度氣氛好好,食物質素一流,仲可以睇到食物製作過程,好似去咗日本咁☺️刺身三點每一片刺身都切得十分精緻,不論是海膽、帶子,每一口都能感受到食材的鮮美。配上微辣的芥末和紫菜包裹著一起,入口即溶,令人回味無窮!海膽丼每一塊海膽都充滿了濃郁的鮮味,與底下的壽司飯完美結合。蕃茄海鮮石頭鍋濃郁的蕃茄湯底,每一口都有著濃厚的蕃茄香氣,裡面的海鮮如蝦、蛤蜊都非常新鮮,肉質緊實Q彈。鍋內還有一些青蔬和菇類,增添了整體的層次感。鹽燒活鰻鰻魚選用新鮮的活鰻,以鹽燒的方式將其原有的鮮味鎖住,外皮微脆,內裏肉質細嫩,沒有一丁點腥味,每一口都充滿了驚喜。燒牛舌串牛舌切成薄片,經過適度的烤製,外邊微焦,內裏保持著軟嫩。每一口都能感受到牛舌的彈性和香氣,再搭配一些簡單的調料,極具風味。關西燒二品(魷魚、豚肉)魷魚肉質鮮嫩而富有彈性,厚實的豚肉片濃郁的肉香和獨特的風味。豚肉片煎得表面微焦,內裡卻保持了濕潤和嫩滑。關西燒都被撒上了一層厚厚的木魚花,再淋上厚實的美乃滋和甜醬油,增添了幾分甜美和濃郁。娘純米吟釀這款清酒香氣怡人,口感順滑,帶有一絲微甜,與各種料理非常搭配。巨峰乳酸梳打

海膽丼
每一塊海膽都充滿了濃郁的鮮味,與底下的壽司飯完美結合。

蕃茄海鮮石頭鍋

燒牛舌串

關西燒二品(魷魚、豚肉)

娘純米吟釀

巨峰乳酸梳打
巨峰葡萄的香味與乳酸的微酸形成了絕妙的平衡,汽水的清爽氣泡更是為整體增色不少。
2024-08-24 284 瀏覽
一杯鐵板燒居酒屋 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-20&21號舖Apm日本野必選一杯,環境食物服務優質裝修好有日本大板感覺,一入去長長嘅走廊,旁邊有大阪嘅中町設計,兩旁一幅鏡牆,仲有木長凳,非常有心思嘅裝修設計,一入到去仲有一張長長嘅bar,園景設計,環境非常之咁舒服海膽丼做緊海膽祭既期間限定菜式鋪滿豐富嘅海膽加上粒粒三文魚籽,帆立貝帶子豐富嘅吞拿魚蓉墊底每一啖都好鮮味刺身三點北海道海膽 日本北寄貝 池魚王包海藻海膽超級好食 鮮甜既海膽喎 入口即溶 回味無窮海藻脆身,薄薄嘅池魚片包住海藻入口卜卜脆串燒好多款都好好食,同好特別好少見到會有燒牛舌或燒番薯等等牛舌肉質淋,少少黑椒日本燒番薯,少甜味,內軟,非常好食燒白鱔更加不可以錯過,肉質厚爽,juicy 串燒任何一款都唔會令你失望關西燒超級驚喜!關西燒係可以用Juicy來形容包住一層層嘅椰菜椰菜軟軟 又香又滿足清酒煮蛤蜊石頭鍋蜆肉非常多,大大粒飽滿白身魚石鍋鯛魚湯Keep住沸騰嘅狀態上枱湯頭清甜,清新好飲石鍋鰻魚飯份量非常之多嘅石鍋飯,感覺可以夠晒一台八位分飯粒飽滿有光澤,少少濕度得黎又粒粒分明帶值得一讚,非常推薦
一杯鐵板燒居酒屋 (觀塘)

Apm日本野必選一杯,環境食物服務優質
裝修好有日本大板感覺,
一入去長長嘅走廊,
旁邊有大阪嘅中町設計,
兩旁一幅鏡牆,仲有木長凳,
非常有心思嘅裝修設計,
一入到去仲有一張長長嘅bar,
園景設計,環境非常之咁舒服

海膽丼
做緊海膽祭既期間限定菜式
鋪滿豐富嘅海膽加上粒粒三文魚籽,帆立貝帶子
豐富嘅吞拿魚蓉墊底
每一啖都好鮮味

北海道海膽 日本北寄貝 池魚王包海藻
海膽超級好食 鮮甜既海膽喎 入口即溶 回味無窮
海藻脆身,薄薄嘅池魚片包住海藻
入口卜卜脆

串燒好多款都好好食,同好特別
好少見到會有燒牛舌或燒番薯等等
牛舌肉質淋,少少黑椒
日本燒番薯,少甜味,內軟,非常好食
燒白鱔更加不可以錯過,肉質厚爽,juicy
串燒任何一款都唔會令你失望

關西燒
超級驚喜!關西燒係可以用Juicy來形容
包住一層層嘅椰菜
椰菜軟軟 又香又滿足

清酒煮蛤蜊石頭鍋
蜆肉非常多,大大粒飽滿

Keep住沸騰嘅狀態上枱
湯頭清甜,清新好飲

石鍋鰻魚飯
份量非常之多嘅石鍋飯,
感覺可以夠晒一台八位分
飯粒飽滿有光澤,少少濕度得黎又粒粒分明帶

值得一讚,非常推薦,食物非常高質!
職員非常有禮,周不時過嚟加水
2024-08-23 211 瀏覽
原來係觀塘 APM 上便有一間以昭和時期街道為主題嘅鐵板燒居酒屋店內裝潢充滿日本風,設有大量坐位、長長壽司吧枱位、鐵板燒吧枱及梳化卡位,地方非常大,空間感十足主要提供大阪系料理如大阪燒及鐵板燒等,適合大夥朋友下班後小酌,甚有氣氛而且近排餐廳仲做梗期間限定海膽祭,咁鐘意食海膽嘅我,又點可以錯過食物方面 :刺身三點 : 有齊深海池魚王、帶子及北海道海膽,池魚王肉質鮮嫩肥美,魚油甘香細膩,入口質感爽脆,帶子伴北海道三文魚籽,鹹中帶鮮,再後用紫菜夾住味道濃郁入口即溶嘅北海道海膽一齊食,非常豐富海膽海之幸丼 : 海膽祭期間限定必食海膽海之幸丼,有齊海膽、吞拿魚及帶子,簡單加入豉油再將三款新鮮剌身撈埋一齊食,滿足視覺與味覺的享受串燒 : 選擇左魷魚軟骨爽、豚肉蘆筍卷及燒牛舌- 魷魚軟骨爽 : 魷魚頸嘅部份,口感軟滑得來又帶點爽脆- 豚肉蘆筍卷 : 蘆筍清鮮爽口,再用豚肉卷住一齊食,味道非常 juicy- 燒牛舌 : 牛舌燒到表面焦脆,肉質嫩滑白身魚石鍋鯛魚湯 : 湯底煲到濃濃的奶白色,魚味夠曬鮮甜濃郁,再加上葱花及豆腐做配料,非常高質的石鍋鯛魚湯一杯關西燒 : 麵粉厚度適中,餡料係滿滿嘅椰菜、牛肉

食物方面 :

串燒 : 選擇左魷魚軟骨爽、豚肉蘆筍卷及燒牛舌

- 魷魚軟骨爽 : 魷魚頸嘅部份,口感軟滑得來又帶點爽脆

- 燒牛舌 : 牛舌燒到表面焦脆,肉質嫩滑
一杯關西燒 : 麵粉厚度適中,餡料係滿滿嘅椰菜、牛肉、牛腩、牛筋及雞蛋,外皮再有酸酸甜甜關西燒醬汁及沙律醬,口感軟綿,非常滋味
生薑豚肉石頭燒飯 : 豚肉肉質嫩滑,再配上生薑醬汁接埋熱辣辣嘅石鍋飯,夠曬惹味
2024-08-19