2020-08-12 49 瀏覽
今日喺元朗行街中午時段,又想食日本嘢,在附近搵了一間日本料理這間日本料理做優惠,好像十分吸引,當然我並沒有錯覺入到店舖店員好有禮貌招呼我們坐低,細看一下餐牌有很多優惠正值疫情時間,所以店舖做的抗疫措施也很充足我點了這個軟殼蟹反卷,反卷的表面滿佈蟹子,10分吸引,而裏面的餡料滿滿的,食一口壽司外面蟹子卜卜脆,而軟殼蟹外脆內軟口感一流這個蟹子壽司新鮮做的,紫菜卜卜趣,加上蟹子的口感,我10分喜歡食這個三文魚腩刺身,食一口魚生油脂的甘香,滿佈口腔魚腩爽脆非常新鮮好食這個小食泡芙一口一粒也不錯最愛也是這個拖羅,魚油油脂分布均勻,十分新鮮,食一口魚生滿口魚脂甘香,不得了非常好食加上一支波子汽水非常滿足
這間日本料理做優惠,好像十分吸引,當然我並沒有錯覺
入到店舖店員好有禮貌招呼我們坐低,細看一下餐牌有很多優惠
正值疫情時間,所以店舖做的抗疫措施也很充足
這個小食泡芙一口一粒也不錯
加上一支波子汽水非常滿足
2020-08-07 63 瀏覽
Since it was Friday today, we decided to have a better dinner, thus we suggested Japanese cuisine. My wife decided on 一番日本料理, several minutes walk from Long Ping MTR.Despite being a humble-looking restaurant, it offered comprehensive range of Japanese cuisine such as sashimi, sushi, rice or noodles, fried item, skewer and snacks etc.For their take-away, they offered a can of free soft drink for every rice or noodle ordered.  Ika sushi - It was smooth and chewy, with shining texture. I was able t

Ika sushi - It was smooth and chewy, with shining texture. I was able to taste it's freshness.

Chicken skewer - It was marinated till smooth and juicy, chewy as well. The sauce was sweet and flavourful.

Sliced pork with kimchi rice - The staff was attentive with the packaging, with the rice packaged separately with the meat. Sauce was slightly spicy and sweet, and sliced pork was chewy and smooth, cut into thin slices. Kimchi was crunchy and juicy.

Eel fried rice - Fried rice was fried till chewy and flavourful, and eel was cooked till soft and smooth. Rice was fragrant, with carrot cubes and green beans in it.
2020-08-07 70 瀏覽
星期一晚想唞下氣,去左一番買外賣,外賣自取全單九折呀~三盒壽司沉澱澱的,十分重手。點了雜錦壽司A款及加州卷,落單時無睇清楚雜錦壽司原來已經有加州卷,店員貼心題醒,不過是晚很趕時間就廢事再揀了,而且家裡的小朋友好喜歡食加州卷,多點一份也好。雜錦盤有三文魚,立魚,蟹籽,黃金魷魚各樣兩件。新鮮做的所以軍艦的紫菜很脆,超爆餡,啲蟹籽多到瀉呀!立魚好鮮味喲,平時好少點呢樣,試下新野唔錯喎。三文魚唔使講係至愛,大大塊魚生片正呀!第一盒加州卷,六件裝,旁邊有沙律醬附送。第二盒同樣靚仔,全部大大舊,壽司飯加wasabi,豉油同埋沙律醬真係好好味㗎~落完單十分鐘左右就有得攞,有效率。壽司大大件十分飽肚,除左食物size特大外,wasabi都比一大盒,同埋兩盒豉油!完全點唔晒咁多,哈哈,留返下餐。
星期一晚想唞下氣,去左一番買外賣,外賣自取全單九折呀~
三盒壽司沉澱澱的,十分重手。
雜錦盤有三文魚,立魚,蟹籽,黃金魷魚各樣兩件。
新鮮做的所以軍艦的紫菜很脆,超爆餡,啲蟹籽多到瀉呀!
立魚好鮮味喲,平時好少點呢樣,試下新野唔錯喎。
三文魚唔使講係至愛,大大塊魚生片正呀!
第一盒加州卷,六件裝,旁邊有沙律醬附送。
落完單十分鐘左右就有得攞,有效率。

2020-08-03
5 分鐘 (堂食)
2020-08-07 531 瀏覽
疫症仍然嚴重, 多了時間在家, 幾乎都沒見朋友, 沒出去玩, 唯一安慰的, 是吃點美味的食物, 滿足一下味蕾。今晚到元朗買東西, 順便也買外賣回家吃, 外賣自取, 這樣的生活已變成了常態。元朗的一番幾有名, 刺身壽司都很新鮮, 今晚來這裡外賣吧。即叫即做, 大約要等15分鐘左右。當然少不得叫一堆壽司, 高興一下, 這裡的米飯量較多, 吃得飽飽的。鮮帶子壽司$13  - 大大件鮮帶子又夠厚, 味道鮮甜軟潤。京蔥拖羅茸壽司$15 - 蔥香好突出, 令拖羅茸少了膩感, 拖羅十分香口。皇帝蟹柳壽司$19 日本的皇帝蟹柳是KING SIZE的, 帶點爽口感, 像日本吃到的味道。佐口魚裙邊壽司$10 - 比較薄片, 魚油豐富。加拿大海膽壽司$25 - 本來想叫日本的但無貨, 但加拿大的都不錯, 很甜無腥。牡丹蝦刺身$26大大隻牡丹蝦, 鮮甜而有點蝦膠質。鹽燒三文魚頭$48 - 本來想食池魚但無貨, 三文魚也好吧, 穩穩陣陣, 餐廳燒得著實惹味, 脆香的外皮, 軟滑的三文魚頭肉, 還有魚鮫, 加起來有幾件, 十分滋味, 有酸汁、檸檬和蘿蔔蓉味道更開胃吸引, 值回票價。
元朗的一番幾有名, 刺身壽司都很新鮮, 今晚來這裡外賣吧。
即叫即做, 大約要等15分鐘左右。

佐口魚裙邊壽司$10 - 比較薄片, 魚油豐富。

牡丹蝦刺身$26
大大隻牡丹蝦, 鮮甜而有點蝦膠質。

15 分鐘 (外賣自取)
  • 鹽燒三文魚頭
  • 鮮帶子壽司
  • 皇帝蟹柳壽司
  • 加拿大海膽壽司
2020-08-03 79 瀏覽
一番日本料理是我和家人經常光顧的日本餐廳 這裏的壽司大大份 真係好抵食 六點後晚市外賣全單可享九折優惠 一於買回家和家人分享餐牌上面嘅所有食物都可以提供外賣 選擇多羅羅 真係讓人有點眼花繚亂 樣樣都好想食 當中包括:定食,鍋物 ,小炒王 ,拉麵 ,烏冬,炸物 ,天婦羅 ,串燒, 冷食 ,一品料理 ,小食,刺身 ,壽司 ,卷物 ,沙律等等!軟殼蟹卷 軟殼蟹是新鮮炸起的 外脆內軟 香而不油 當中包含了沙律醬和青瓜絲 外面還有一層卜卜脆的蟹籽 味道相當配合 口感相當有層次海膽壽司 海膽味道鮮甜 軟淋淋嘅海膽味道濃沃 充斥整個口腔 外面包著的紫菜還是脆脆的吞拿魚蓉壽司 魚蓉混合䓤花 咀嚼時釋出一種辛辣的味道 非常特別有趣 魚蓉肥美 入口有種瞬間融化的感覺鰻魚壽司 大大片的鰻魚又肥又厚 魚皮堅韌 肉質淋滑 配上惹味帶甜的鰻魚汁 確實好吃非常 三文魚壽司 細心一看三文魚片超長超大片 真係好抵食 最鍾意刺身大過舊飯外賣仲有可樂送 真係開心外賣等候時間快速 而且能夠保持堂食的水準 餐具/調味料都冇執漏 值得稱讚 最開心的是外賣有九折 真係抵食 下次必定再來光顧
一番日本料理是我和家人經常光顧的日本餐廳

餐牌上面嘅所有食物都可以提供外賣 選擇多羅羅 真係讓人有點眼花繚亂 樣樣都好想食 當中包括:定食,鍋物 ,小炒王 ,拉麵 ,烏冬,炸物 ,天婦羅 ,串燒, 冷食 ,一品料理 ,小食,刺身壽司 ,卷物 ,沙律等等!

外賣仲有可樂送 真係開心

最開心的是外賣有九折 真係抵食 下次必定再來光顧
2020-08-03 62 瀏覽
疫情嘅關係而家真係好少出街食飯 日日喺屋企煮飯其實都幾辛苦 諗食乜 都已經諗到頭都大埋六點後所有餐廳只會提供外賣服務 部分餐廳仲會提供外賣優惠 今日光顧的一番日本料理 外賣服務提供九折優惠 仲有可樂送添外賣紙上面嘅食物全部都可以外賣 種類真係超級多 但係我今日主攻壽司同刺身 買返屋企同朋友開party六點過後餐廳已經不准堂食 點完外賣之後本身諗住行一陣再返餐廳拎 由於落雨嘅關係只好進店等候 店內環境衛生非常好 非常乾淨一番日本料理有提供生食熟食 本人已經不是第一次光顧 價錢非常親民 而且份量超足的蟹子沙律 分量超足 主要材料包括青瓜絲,蟹柳絲,粟米粒及大量蟹子 青瓜絲非常爽脆 粟米夠甜 蟹子口感卜卜脆三文魚刺身是我每次必食的 片片厚切 新鮮又肥美 魚脂味豐富大蝦刺身隻隻手板咁大隻 非常巨型 肉質爽彈鮮甜 蝦頭嘅膏甘香唔腥三文魚壽司 色澤鮮艷 呈現鮮橙色 一睇就知好新鮮帆立貝壽司 味道清甜又厚肉 口感軟嫩海膽壽司 分量超足的 味道非常鮮甜 中間仲放咗青瓜絲增加爽脆口感吞拿魚蓉/三文魚粒軍艦 餡料快要滿瀉 未食已經流曬口水來一個簡單總結 整體壽司非常大嚿 刺身配料選擇種類繁多 壽司是屬於大

外賣紙上面嘅食物全部都可以外賣 種類真係超級多 但係我今日主攻壽司刺身 買返屋企同朋友開party

三文魚刺身是我每次必食的 片片厚切 新鮮又肥美 魚脂味豐富

三文魚壽司 色澤鮮艷 呈現鮮橙色 一睇就知好新鮮

帆立貝壽司 味道清甜又厚肉 口感軟嫩

吞拿魚蓉/三文魚粒軍艦 餡料快要滿瀉 未食已經流曬口水

來一個簡單總結 整體壽司非常大嚿 刺身配料選擇種類繁多 壽司是屬於大份量的 賣相亦相當唔錯 壽司飯唔會一夾就散 而且有好香嘅醋味 外賣的水準與堂食一樣好!
2020-08-03 50 瀏覽
朋友住喺元朗,一直推介一間日本料理,最近因疫情關係,亦都需要四圍去買外賣醫肚,就去一探究竟。入到去見到有個午餐餐牌,最平嗰個餐竟然29蚊就有交易。當然亦都有正價餐牌,就算正價我覺得價錢都合理。結果我叫咗兩個lunch set,加埋$5兩件同款壽司,再正價要一個卷物都只係149蚊!!返到屋企第一時間打開曬啲外賣盒, 雖然自己殘攞得唔係咁好,所以有少少影響賣相,但都令我食指大動。三文魚壽司、玉子壽司(跟餐$5兩件)~ $2.5一件,簡直係跟餐必點,日本料理除咗熟食之外,壽司係必需嘅!! 壽司雖然係跟餐,但絕無欺場 ,新鮮好味!牛油果反卷($55) ~ 牛油果熟成度係 剛剛好唔會太淋亦唔會太硬, 配上蟹子,增添鮮味!牛柳粒鍋飯($55)~ 超推介!!!! 牛柳粒夠曬淋,而且蒜味濃,蒜片夾埋牛柳粒,簡直係絕配 !加上濃味嘅汁佐飯一流! 吉列豬扒定食($29) ~ 最令我期待嘅item, 好耐都冇見過一個set銀碼可以係二字頭,究竟29蚊可以有啲咩質素? 結果完全冇令我失望!!豬扒唔乾, 肉質ok, 粉亦都唔厚,CP值超高!!整體嚟講非常滿意 ,下次一定會再幫襯!!!!

入到去見到有個午餐餐牌,最平嗰個餐竟然29蚊就有交易。

當然亦都有正價餐牌,就算正價我覺得價錢都合理。

豬扒唔乾, 肉質ok, 粉亦都唔厚,CP值超高!!

整體嚟講非常滿意 ,下次一定會再幫襯!!!!
2020-07-18 112 瀏覽
店內燈光偏暗,睇到睇花花,店內燈光偏暗,睇到個人都攰攰地,啲櫈唔多好坐,硬櫈黎,坐耐啲都銀住,位又窄,肥嘅會坐得唔舒服,瘦嘅坐得落,衛生程度麻麻地,地下有啲立,裝修比較舊,有啲位黃黃地,價錢偏貴,兩個人埋單$350,剩係叫咗壽司同兩杯野飲,野飲就普普通通咁,啲壽司都尚算新鮮嘅,啲壽司上面塊野都叫大舊,一舊有1.3陪平時啲咁大到la,你叫我食完再黎,呢間食完真係無下次la。。。。。。。。。。。。。。。。。

2020-07-05 77 瀏覽
2020/07/05 lunch罪狀...1.食用器皿,殘留已乾水積,類胎記一樣。2.沒有定時查看客人是否需要添茶。3.豉油出現寄生蟲,並沒有歉意,只解說全新的,並沒有抽起全店的豉油作處理。4.左口魚火灸,只燒舊飯的痕跡,刺身並沒有。5.串燒系列,叫了3串..叫了有汁燒及非汁燒。我不介意同一隻碟奉上,竟然可將食物重疊。(請問你的食物品質如何保證)優點(萬中無一)1.生蠔全死,整碟棄置,其一個員工主動前來了解。(可惜此員工與處理寄生蟲是同一個人)你地可能覺得我冇圖冇真相,不要緊,請直接去嘗試下吧,不過唔好話我冇提醒你😏(溫馨提示:大部分食物品質差,要試就只試刺身吧)我上來說,不是要店舖改善,而是想顧客有心理準備中伏😏(自求多福😂)我最不能理解,佢憑甚麼收加1服務費🙈(我總消費804元-2人)
2020/07/05 lunch

罪狀...
1.食用器皿,殘留已乾水積,類胎記一樣。
2.沒有定時查看客人是否需要添茶。
4.左口魚火灸,只燒舊飯的痕跡,刺身並沒有。

優點(萬中無一)

(溫馨提示:大部分食物品質差,要試就只試刺身吧)

我最不能理解,佢憑甚麼收加1服務費🙈
(我總消費804元-2人)

2020-06-29 140 瀏覽
星期五晚上想說好不容易明天不用上班,想吃點海鮮慶祝一下這個難得的週末,經過了一番,心想很久沒吃了,加上他外賣在做9折優惠,那就外賣試一下吧!但從這裡就是不開心的開始了,首先,門口的短髮女服務生態度很差,我們說要刷卡之前我們要先看單,他卻直接刷完卡之後才給我們看收據,導致我們點餐其實有些餐點是錯誤的,漏點,點錯菜,不在話下,跟著她的態度還極為不耐煩。確認餐點收據之後它讓我們去附近逛逛,餐點沒那麼快,之後我們發現有一個清酒煮蜆沒有點到,我們有寫上單,漏單了,但是卡已經刷了,剩下的單沒滿100元所以不能刷卡,只能付現金。服務生的疏失造成我們極大的不方便。芥末跟醬油的容器根本隨便擺上就裝進袋,我們一拿袋子的時候,芥末直接爆出來跟我的袋子說hello。回到家後發現,我點的10片魷魚生魚片只有9片??我相信一般人可能出去吃飯都不會特別去數,但是由於門口服務生給我的壞印象,我真的不得不去確認一下我的餐點是不是有打折扣。可樂.....是常溫,我真的第一次見到外賣是給常溫飲料。不得不說,一番的水準真的越來越下降,以前午市還常常去幫襯他們,但是最近食物品質越來越不穩定,加上服務態度糟糕,我想此後都不會再光

回到家後發現,我點的10片魷魚生魚片只有9片??我相信一般人可能出去吃飯都不會特別去數,但是由於門口服務生給我的壞印象,我真的不得不去確認一下我的餐點是不是有打折扣。可樂.....是常溫,我真的第一次見到外賣是給常溫飲料。不得不說,一番的水準真的越來越下降,以前午市還常常去幫襯他們,但是最近食物品質越來越不穩定,加上服務態度糟糕,我想此後都不會再光顧了。
魷魚生魚片
清酒煮蜆
2020-06-19
20 分鐘 (外賣自取)
2020-05-24 951 瀏覽
身在元朗,想食日本菜梗係去我首選嘅『一番』啦,大大話話都幫襯左六七年,食開真係有感情重點係,咁多年都冇乜點變一樣大件夾抵食👍🏼👍🏼先來一客人氣刺身今次試吓磯煮鮑魚個set~當然唔少得珍寶赤蝦啦🥰鮑魚好彈牙,仲好細心咁切開咗四塊👍🏼一啖一塊剛剛好。油甘魚好厚肉😍大愛!珍寶赤蝦又大隻又鮮甜❤️❤️食一隻絕對唔夠喉🤤『一番』其中一個好處係超級多選擇!淨係壽司都5、60款🤩今次想食多幾款壽司,所以叫咗少飯將原本巨型嘅相撲壽司變返正常size😂特別推介💁🏻‍♀️馬刀貝:新鮮爽口,越咬越鮮甜😍油甘魚:雖然冇刺身嗰塊咁厚肉,但係壽司又係另一種風味,兩種食法都係咁正👏🏼👏🏼仲有夏日推出嘅「香芒芥末脆脆卷」雖然賣相有啲凌亂,但食落有驚喜😮卷內包住三文魚同炸漿整成嘅脆脆,外層鋪滿木魚絲上面仲擠左芥末/芒果醬口感好豐富之餘,仲有清新嘅感覺原來間中試吓新野都唔錯😆三百幾蚊已經夠兩個人食一餐咁豐富、咁新鮮嘅日本菜,真心抵😎
身在元朗,想食日本菜
梗係去我首選嘅『一番』啦,
大大話話都幫襯左六七年,食開真係有感情
重點係,咁多年都冇乜點變
一樣大件夾抵食👍🏼👍🏼

先來一客人氣刺身
今次試吓磯煮鮑魚個set~
當然唔少得珍寶赤蝦啦🥰

鮑魚好彈牙,
仲好細心咁切開咗四塊👍🏼
一啖一塊剛剛好。
油甘魚好厚肉😍大愛!
珍寶赤蝦又大隻又鮮甜❤️❤️
食一隻絕對唔夠喉🤤

『一番』其中一個好處係超級多選擇!
淨係壽司都5、60款🤩
今次想食多幾款壽司,所以叫咗少飯
將原本巨型嘅相撲壽司變返正常size😂

特別推介💁🏻‍♀️
馬刀貝:新鮮爽口,越咬越鮮甜😍

仲有夏日推出嘅「香芒芥末脆脆卷」
雖然賣相有啲凌亂,
但食落有驚喜😮
卷內包住三文魚同炸漿整成嘅脆脆,外層鋪滿木魚絲
上面仲擠左芥末/芒果醬
口感好豐富之餘,仲有清新嘅感覺
原來間中試吓新野都唔錯😆
三百幾蚊已經夠兩個人食一餐咁豐富、咁新鮮嘅日本菜,真心抵😎

2020-05-19
  • 油甘魚刺身
  • 香芒芥末脆脆卷
  • 珍寶赤蝦
2020-05-15 241 瀏覽
之前食過一番日本料理嘅晚餐🥣已經覺得非常抵食,今次去食下午茶估唔到下午茶更加係破底價😝大約20至$30就可以食到個日式小食或者日式烏冬🤩見到餐牌嘅價錢都係大眾化😋遇到餐廳做promotion刺身大割價,珍寶赤蝦刺身超級巨大仲要好鮮甜蛋牙得來又有膠質$9隻食10隻都唔肉赤,另外叫咗海膽又係非常抵食嘅熱點海膽嘅甘味超正香濃日式炸雞只係$19真係超值😁雖然炸粉少少厚,但係雞肉都非常嫩滑,咬落都唔乾身好Juice肥牛烏冬湯底用咗豬骨湯底🥰都好濃郁😀肥牛份量都算多🤫有大約八片🤩烏冬彈牙😚天婦羅嘅炸蝦去到日本餐廳不得不試今日都唔例外蝦彈牙爽口外脆內香下午茶仲更加抵食蒜蓉蒸扇貝$13隻,用咗大量嘅蒜蓉放上去新鮮嘅扇貝上面😍蒸完出嚟非常鮮甜,海鮮味充足😍性價比非常高嘅海鮮食品
日式炸雞只係$19
真係超值😁雖然炸粉少少厚,但係雞肉都非常嫩滑,咬落都唔乾身
好Juice
天婦羅嘅炸蝦去到日本餐廳不得不試
今日都唔例外
蝦彈牙爽口
外脆內香
下午茶仲更加抵食
2020-05-13 203 瀏覽
入到元朗就諗起有很多美食,這間日本料理上次我們已經來過,非常抵食入到店舖,店員很有禮貌地招呼我們坐低,這裏地方整潔,而且座位舒服細看餐牌有很多選擇近期超人氣之選,珍寶赤蝦,一版海底價錢非常超值點了一個鰻魚烏冬,食一口烏冬很滑而且彈牙,而他的昆布湯底十分清甜,這款鰻魚他的皮爽脆,加上燒汁非常嘢未這個珍寶赤蝦非常新鮮,蝦肉鮮甜蝦頭的蝦膏咁香,非常好味,海膽也非常不錯食一口甘香鮮甜,濃濃的海膽味在口腔徘徊帶子刺身鮮甜,而且北寄貝爽脆,甜蝦也非常新鮮質素也很高這個軟殼蟹反卷,食一口軟殼蟹卜卜脆,加上表面的蟹子非常有口感,而且很好味滿滿的餡料眼見非常吸引
細看餐牌有很多選擇
近期超人氣之選,珍寶赤蝦,一版海底價錢非常超值
這款鰻魚他的皮爽脆,加上燒汁非常嘢未
這個珍寶赤蝦非常新鮮,蝦肉鮮甜蝦頭的蝦膏咁香,非常好味,
海膽也非常不錯食一口甘香鮮甜,濃濃的海膽味在口腔徘徊
帶子刺身鮮甜,而且北寄貝爽脆,甜蝦也非常新鮮質素也很高
滿滿的餡料眼見非常吸引
2020-05-09 204 瀏覽
叫左兩個午餐(壽司拼盤湯烏冬餐+滑蛋吉列豬扒飯)再加1客三文魚壽司同1客螺肉壽司仲有一杯凍檸茶同凍咖啡。上菜:首先上左一客中華沙律壽司🤨 無叫到跟住上一客三文魚壽司同螺肉壽司☺️有叫到再黎類似魚生飯既野🤨 又係無叫到再黎多碟螺肉壽司🤨 已經黎過啦跟住一碟小食類既野🤨 無叫到終於⋯滑蛋吉列豬扒飯☺️終於黎左一個餐跟住就黎左個素菜類壽司拼盤🤨???????????! 唯有吾知第幾次同返職員講 我吾係叫呢樣最終黎左個新.壽司拼盤同烏冬不過⋯食完再望返個餐牌 先發現壽司拼盤有1件壽司係吾同 將仿鮑片壽司轉左做蟹柳壽司🤨 食物質素:價錢平 要求吾太多 魚生算不上好新鮮 湯烏冬吾好食滑蛋吉豬飯同其他野算正常 不過杯凍咖啡好難飲 服務態度:差 因為我一而再 再而三 咁提醒返佢地上錯野顯得我係一個好煩既客 所以佢地無乜好面色俾我而由第一次上錯野 再係咁上錯野 佢地做野應該好亂 而當時其實吾多客總結:絕對吾會再黎食。
叫左兩個午餐(壽司拼盤湯烏冬餐+滑蛋吉列豬扒飯)
再加1客三文魚壽司同1客螺肉壽司
仲有一杯凍檸茶同凍咖啡。

上菜:
首先上左一客中華沙律壽司🤨 無叫到
跟住上一客三文魚壽司同螺肉壽司☺️有叫到
再黎類似魚生飯既野🤨 又係無叫到
再黎多碟螺肉壽司🤨 已經黎過啦
跟住一碟小食類既野🤨 無叫到
終於⋯滑蛋吉列豬扒飯☺️終於黎左一個餐
跟住就黎左個素菜類壽司拼盤🤨???????????!
唯有吾知第幾次同返職員講 我吾係叫呢樣

顯得我係一個好煩既客 所以佢地無乜好面色俾我
而由第一次上錯野 再係咁上錯野
佢地做野應該好亂 而當時其實吾多客

總結:
絕對吾會再黎食。
今日下午嗌左2個餐,上第一樣野就知道張單入錯枱號,因為送左隔離再隔離張枱,人地話無嗌,我話係我地既,咁一上錯即刻拎走我覺得都ok,但知道左錯枱號之後其他野食繼續送錯哂,直到人地發現無嗌又拎翻過嚟比我地,我同侍應講放左係人地枱咁耐我唔要,隔左一陣又攞翻同一碟比我,我話我唔要佢又攞翻走,之後無再送過黎,完全唔知發生咩事,一開始佢哋已經知道錯枱號,仲搞到咁。最後我只係食左一開始送黎個兩舊壽司,但錢照收,一句唔好意思都無。
今日下午嗌左2個餐,
上第一樣野就知道張單入錯枱號,
因為送左隔離再隔離張枱,人地話無嗌,
我話係我地既,
咁一上錯即刻拎走我覺得都ok,
我同侍應講放左係人地枱咁耐我唔要,
隔左一陣又攞翻同一碟比我,
我話我唔要佢又攞翻走,之後無再送過黎,
完全唔知發生咩事,一開始佢哋已經知道錯枱號,仲搞到咁。
最後我只係食左一開始送黎個兩舊壽司
但錢照收,一句唔好意思都無。