2018-06-08 86 瀏覽
自從有左網上外賣平台之後 叫外賣真係方便左好多選擇亦增加唔少係網站/電話就有唔同既餐廳/菜式提供而且可以較定送餐時間同信用卡比錢亦可減少要搵錢比既時間今日突然好想食上海菜見呢間又幾近公司唔食好d又點捱得過ot最後決定食嫩雞煨麵我地較左19:15送餐19:10就送到了食物仲係好熱 食物一凍就唔好食了雖然d菜望落唔討好咁不過食落一d都唔差唔老唔會好淋的確係嫩雞份量適中 味道不錯湯底唔會好咸不過食到底d麵有少少碎 夾起上黎都有d辛苦總括黎講 都唔錯下次會試下叫其他
自從有左網上外賣平台之後

總括黎講 都唔錯
下次會試下叫其他
外賣送餐
2018-06-07 135 瀏覽
今日和朋友往黃大仙上海廳食晚餐, 我們點了排骨湯拉面, 嫩雞煨面、上海小籠包、三絲春卷、生煎鍋貼、豆漿和酒釀湯丸。排骨湯拉面賣相吸引, 排骨炸得金黃, 食落啖啖肉,好惹味,職員好細心, 應我們的要求剪面, 拉面食落爽口, 湯底有雞湯鮮味, 配上爽口的荷蘭豆, 蘿蔔絲和蔥花, 整碗排骨湯拉面口感十足, 食落惹味;上海小籠包肉質鮮甜, 皮薄餡靚, 湯汁鮮甜味美;三絲春卷炸得金黃香脆, 食落口感鬆脆而不會感到油膩;生煎鍋貼煎得乾身, 外皮晶瑩通透, 肉質鮮甜, 食落肉質鮮甜口感十足;豆漿甜度適中, 豆香味濃;最後酒釀湯丸有濃香酒味, 食落香醇, 桂花帶出淡淡清香, 湯丸份量十足, 食落香甜。餐廳座位舒適, 食物美味又夠熱, 而且上菜速度甚快, 我和朋友食了一頓美味抵食上海菜。
酒釀湯丸
排骨湯拉面
2018-06-07
2018-06-06 78 瀏覽
呢間上海廳都好似開左一段時間 但一直都未去食過 最近父親大人話想食上海菜就終於去左一試通常食上海菜淨係花生茶芥加埋都十幾廿蚊一位 但呢間只收四蚊茶芥 亦無附加花生前菜等收費點咗兩個冷盤 蒜泥白肉同話梅花雕醉雞醉雞好重酒味 雞皮夠爽口 仲俾咗小妹鍾意嘅醉轉彎 (醉雞翼) 酸辣湯係媽咪最愛 呢個酸辣湯夠酸但唔會太辣 亦好重料食上海嘢又點少得小籠包小籠包嘅皮 厚薄合格 入面係滿滿既肉汁生煎包新鮮滾熱辣 不過如果個包底可以再煎燶啲就更加好除左擔擔麵 當晚仲叫左碗紅油牛麵 唔好睇佢平平無其 實情係估佢唔到咁辣連一向食慣辣既小妹我都一邊食一邊讚嘆"有料到"最後要讚下個甜品 香蕉高力豆沙 甜度適中 香軟綿綿 呢個似曾相識嘅味道 原來係因為呢間餐廳係上海婆婆集團成員唔怪之得

點咗兩個冷盤 蒜泥白肉同話梅花雕醉雞
酸辣湯係媽咪最愛 呢個酸辣湯夠酸但唔會太辣 亦好重料

食上海嘢又點少得小籠包
小籠包嘅皮 厚薄合格 入面係滿滿既肉汁
生煎包新鮮滾熱辣 不過如果個包底可以再煎燶啲就更加好

除左擔擔麵 當晚仲叫左碗紅油牛麵
唔好睇佢平平無其 實情係估佢唔到咁辣
連一向食慣辣既小妹我都一邊食一邊讚嘆"有料到"

最後要讚下個甜品 香蕉高力豆沙 甜度適中 香軟綿綿

呢個似曾相識嘅味道 原來係因為呢間餐廳係上海婆婆集團成員
唔怪之得
  • 香蕉高力豆沙
2018-06-04 73 瀏覽
黃大仙地鐵站一出 入到去個商場就已經見到佢哋啦😍😍裝修古典得黎有少少華麗嘅感覺 用嚟影相 打卡一流 而且每個area都有唔同嘅職員負責 所以服務非常之好♥️ 地點就腳 亦都坐得舒適 空間好大 第一下印象分已經爆燈😁😁酸辣湯拉麵 唔會好咸或者好辣 而且拉麵好有口感 份量好大 酸酸辣辣嘅好濃好結既湯底配上好足料既湯料 cp值超高😋紅油炒手 大大粒 食落仲有麻味 正!初初以為佢係燒賣 點知原來係糯米飯黎嫁真係好得意 煙煙unun咁😎小籠包 上海野必叫既 夠熱 夠juicy 比起某d大型連鎖店 我覺得更好味😎上海炒年糕 個年糕煙un到不得了 亦好入味 強烈建議叫埋碗飯一齊食!!呢個甜品入面仲有紅豆同埋香蕉 口感同味道都好豐富 仲要有成四大粒咁多 好滿足呀😍😍
黃大仙地鐵站一出 入到去個商場就已經見到佢哋啦😍😍

紅油炒手 大大粒 食落仲有麻味 正!

初初以為佢係燒賣 點知原來係糯米飯黎嫁
真係好得意 煙煙unun咁😎

呢個甜品
入面仲有紅豆同埋香蕉 口感同味道都好豐富
仲要有成四大粒咁多 好滿足呀😍😍
2018-06-03 83 瀏覽
lunch嚟呢度食上海嘢最鐘意食上海嘅粉麵,飽肚得嚟又有功夫,所以叫咗兩個麵點套餐一個紅油牛展麵配小籠包,一個蔥油開揚拌麵配金絲蝦燒賣,另外套餐仲加咗凍豆漿同雞絲粉皮店員好貼心,落單嘅時候問我哋紅油牛麵要唔要少辣/走辣同埋個蝦燒賣係糯米餡,問我哋o唔OK最先嚟嘅係冷盤小食雞絲粉皮滑溜溜嘅粉皮上面淋咗麻醬同芝麻,旁邊配少許青瓜絲呢個天氣凍食一流,粉皮爽滑,醬汁香濃,撈埋一齊食真係個唔錯嘅小菜蔥油開揚拌麵上面有好多香菇粒同荀粒,仲有炸過嘅乾蔥,整體十分濃郁,調味都較重個麵嘅質地係上海麵,粗幼有致,醬油拌得均勻,係好易撈完食哂嘅一個麵紅油牛展面湯底都算係幾清,上面有薄薄哋嘅一層紅油,因為叫咗少辣所以都只有少許麻香,配上蜜糖豆同蔥粒,材料簡單但美味牛腱肉係薄切,炆得好淋,幾乎一咬就斷整個麵有上海特色,重麻辣又不失清香四隻小籠包上檯好多蒸氣等蒸氣散開發現每粒小籠包下面都有一小片瓜,原本都冇為意,但係一夾就發現原來片瓜係為咗防止小籠包皮穿咗,啲湯汁可能會漏出嚟而切,十分細心當然小籠包都冇令我哋失望包住滿滿嘅肉汁金絲蝦燒賣係糯米燒賣,上面有好多元貝絲,增加香味,蝦仁就比較細食親小籠包都一定要同朋友討
lunch嚟呢度食上海嘢

最鐘意食上海嘅粉麵,飽肚得嚟又有功夫,所以叫咗兩個麵點套餐

店員好貼心,落單嘅時候問我哋紅油牛麵要唔要少辣/走辣
同埋個蝦燒賣係糯米餡,問我哋o唔OK

最先嚟嘅係冷盤小食雞絲粉皮
滑溜溜嘅粉皮上面淋咗麻醬同芝麻,旁邊配少許青瓜絲

牛腱肉係薄切,炆得好淋,幾乎一咬就斷
整個麵有上海特色,重麻辣又不失清香

四隻小籠包上檯好多蒸氣

當然小籠包都冇令我哋失望
包住滿滿嘅肉汁

食親小籠包都一定要同朋友討論嘅係:究竟應該係側邊咬開定係上面
其實輕輕咬開包皮,都係為咗令小籠包嘅湯汁稍為放涼,食落唔會辣親條脷啫

而且無論邊個做法,只要最後可以一口將滿滿肉汁嘅小籠包放入口,已經好滿足

餡料係豬肉同蔥,簡直得嚟做得有水準,值得推介

• 上海小籠包
  • 雞絲水晶粉皮
2018-05-29 67 瀏覽
Shanghai teng is part of the SH PoPo group which serves delish prawns in salted egg yolk coating.Unfortunately, they didn't have it here but had coated beans in salted egg yolk.The beans were good and didn't let me down.The sweet and sour chicken wasn't good because the chicken was not fresh, the meat was severely dehydrated that you can see the signs on the chicken meat.The soup was good but it was quite Hong Kong style with green and orange carrots.

2018-05-29 3024 瀏覽
前排糧尾約埋fd 上海廳相聚,除左因為好耐無食上海菜,亦因為預先網上睇過menu 唔貴又幾好坐麵大多$45-$60之間,今次想試平時少食d麵,所以難得無選擔擔麵,最後選左紅油牛展麵$48睇落湯底好似水水地,但食落又okay wor. 帶少辣幾香. 幼麵據說手打,口感唔錯,唔會太腍酸辣湯雲吞$52喜歡佢個酸辣湯,足料又夠味. 雲吞有4粒大大粒,味道不過不失,幾抵食既呢個鱔糊撈麵$60 最貴既麵,但有點失望. 其實d 鱔都幾香,但主要問題係個sauce 偏淡無咩味. 最後放埋d 麵係酸辣湯食. 建議選其他麵會更好上海小籠包$36 皮有點厚,不過湯汁都唔算少. 味道okay四川雞柳炒年糕$68 呢個幾推薦,雞肉嫩滑入味. 上海年糕qq有口感. 而sauce 香濃中帶微辣,幾好食而且好大一碟,食年糕真係超飽肚但又忍不住食哂無dessert 又點算係完滿一餐. 最後order 左碟高力香蕉豆沙做為句號應該即order 即整所以都要等一陣,出面一層熱熱軟軟蛋白帶蛋香,中間包住香甜既香蕉同豆沙. 上面灑上一層糖粉,好滿足呀

酸辣湯雲吞$52

上海小籠包$36
皮有點厚,不過湯汁都唔算少. 味道okay

四川雞柳炒年糕$68
而且好大一碟,食年糕真係超飽肚但又忍不住食哂

• 高力香蕉豆沙
  • 四川雞柳炒年糕
2018-05-29 86 瀏覽
同幾個住附近既朋友約食飯,每次都會諗到呢間上海廳,價錢合理,食物味道同份量都令人滿意。四小拼 $96我同朋友一行四人,食呢個四小拼就最適合!無黎一段時間發現四小拼既份量多左,尤其是魚同排骨,確實抵食。四川怪味雞 $72我自己就最鐘意呢份冷盤怪味雞,一啲都唔怪味之餘仲越食越惹味,雞肉嫩滑,配上微微的麻辣醬油真係忍唔住一件接一件咁食~糖醋魚塊 $76糖醋魚塊酸酸甜甜,最啱夏天呢啲咁熱既天氣食,特別開胃。魚塊軟硬適中,仲有菠蘿伴碟,下飯一流。肉鬆燒餅 $32呢份燒餅係每次黎必點既菜式,燒餅熱辣辣,外層酥化,中間充滿香口肉鬆,咸咸地好好味!桂花蜜汁火方 $96好有趣~朋友選擇既火方對我黎講真係新奇有趣,麵包上夾有青瓜,脆片及火腿,口感豐富。上海粗炒 $68黃瓜海蜇 $48

四小拼 $96

四川怪味雞 $72

糖醋魚塊 $76

肉鬆燒餅 $32

桂花蜜汁火方 $96

上海粗炒 $68

黃瓜海蜇 $48
2018-05-27 57 瀏覽
上海點心真係好好味,小籠包係百食不厭㗎,是晚又黎食上海菜。八點幾來到食客不算太多,都有好幾張大大小小的吉枱,選了坐靠邊的四人枱,但店員似乎不太高興,示意要我倆到後面一張撘枱……不過對方也不太想我倆坐下,就作擺了。茗茶($4)店員好快送上熱茶及餐牌,餐具幾簡潔,茶也夠熱,感覺還不錯。上海小籠包($36)幾乎一落單食物已經送上了,效率很快呀~先來的是大愛的小籠包,熱騰騰皮薄餡料飽滿,湯汁也多,好好味酸辣湯雲吞($52)接著是酸辣湯雲吞,酸辣湯的酸同辣好平衡,十分開胃。雲吞有五粒,大大粒的菜肉雲吞口感十足,入口滑溜,好吃!炸銀絲卷($20)朋友說好耐無食過銀絲卷便點一條試試吧,炸得很香脆呀。太久沒吃,跟印象中不同,沒有一絲絲的嗎?口感似炸饅頭,點煉奶也是很好味啦。金絲蝦燒賣($35)再來是燒賣,一籠有五粒,別看它小小的,可是十分飽肚。燒賣皮包著蝦同瑤柱絲,內餡仲有糯米飯,煙煙韌韌的口感很不錯,味鮮副飯香,好吃。京蔥牛肉包($35)本想點羊肉包,但朋友不好羊已改點牛肉包,小小的包點一客有三件。一口咬下肉汁不算多,餡料味道濃郁,但麵包不夠鬆軟,味道一般。菠蘿黑醋排骨($73)最後還點了一款小菜,
上海點心真係好好味,小籠包係百食不厭㗎,是晚又黎食上海菜。
茗茶($4)
店員好快送上熱茶及餐牌,餐具幾簡潔,茶也夠熱,感覺還不錯。
上海小籠包($36)

酸辣湯雲吞($52)
接著是酸辣湯雲吞,酸辣湯的酸同辣好平衡,十分開胃。
雲吞有五粒,大大粒的菜肉雲吞口感十足,入口滑溜,好吃!
炸銀絲卷($20)
朋友說好耐無食過銀絲卷便點一條試試吧,炸得很香脆呀。
金絲蝦燒賣($35)
再來是燒賣,一籠有五粒,別看它小小的,可是十分飽肚。
京蔥牛肉包($35)
菠蘿黑醋排骨($73)
最後還點了一款小菜,醬汁有蜜餞效果,甜甜的完全黏在排骨同菠蘿上,甜甜酸酸有點像京都骨,但多了果香,好食

因為好喜歡食上海點心,幾乎全部都點了點心系列,但朋友還兼不夠,下次要一人一籠小籠包才過引呢
2018-05-21
2018-05-23 2075 瀏覽
每逢夾到時間都會想同爸爸媽媽一齊食多點晚餐,因為這已成為了生活中不可缺少的一部分今日爸爸在黃大仙附近收工..我同媽媽就去搵間舒服嘅餐廳等食⋯⋯餐廳門口非常氣勢逼人同好闊落...裝修帶有舊時年代的上海風但都算加入了摩登元素...坐位欣賞佢係比較寬敞所以爸爸媽媽坐得非常舒適見佢都有所不唔同坐位嘅組合!有大有小也不怕呢因為覺得呢度同上海婆婆有點似...經一Search之下原來上海廳真係 係旗下嘅一間餐廳!我諗食物是不錯的食物款式好多啊~睇睇Menu!原來...原來...原來...呢度係有素菜Menu呀!好特別啊!出面真係好少有素菜與上海菜合而為一嘅餐廳!雖然我冇叫素但真心都覺得吸引嘅!先來一份🌟上海小籠包 $36呢樣係我去到邊間食上海菜都會哪嘅野食!!!相信係即叫即蒸!上枱個陣熱辣辣...小籠包皮算薄同熱!輕輕咬一口!內餡真心唔夠多汁!多點就好了!因為肉汁係精萃之一!肉質方面都不錯唔太實我係幾喜歡嘅!佢同樣都有青瓜片在小籠包底唔怕痴住!一個人可以三至四粒喔另外媽媽點了🌟清炒河蝦仁 $112清清淡淡 岩晒鍾意食得健康嘅媽媽!蝦仁是一口可以吃掉的Size...因為清炒的關係可以帶出蝦仁的鮮味!雖

今日爸爸在黃大仙附近收工..我同媽媽就去搵間舒服嘅餐廳等食
⋯⋯
餐廳門口非常氣勢逼人同好闊落...

見佢都有所不唔同坐位嘅組合!有大有小也不怕呢

食物款式好多啊
~睇睇Menu!

雖然我冇叫素但真心都覺得吸引嘅!

先來一份🌟上海小籠包 $36
呢樣係我去到邊間食上海菜都會哪嘅野食!!!

一個人可以三至四粒喔

另外媽媽點了🌟清炒河蝦仁 $112
清清淡淡 岩晒鍾意食得健康嘅媽媽!蝦仁是一口可以吃掉的Size...因為清炒的關係可以帶出蝦仁的鮮味!雖然我不太知道「河」這個字的意思!
但呢味是可以解膩的!相反喜歡濃味嘅就不要點這個了!份量同價錢都是合理的

清炒河蝦仁

爸爸就點了🌟韭黃炒膳糊$92
呢個係出面唔係間間都整得好食!
但爸爸就是愛點這個!鱔糊同韮黃都是一個絕配就如抹茶跟紅豆一樣!鱔糊一上枱熱到出了點微煙!火🔥喉十足!見到都想即刻食了!鱔糊份量都算多!食落覺得都幾厚身同爽口!好多汁啊!

韭黃炒膳糊

配飯好好食!芽菜又少得入味!韮黃配埋上海廳既醬油炒埋一齊好惹味啊!最快清晒就係呢樣呢!

我地仲點左碗🌟雪菜肉絲湯拉麵 $48
呢碗係普通野但佢用黎配其他濃味嘅上海菜又唔錯Wor!! 仲開胃點!
餸多返少少會開心D!麵偏淋身不算彈牙!但份量都係算大碗的!
雪菜肉絲湯拉麵

雪菜肉絲湯拉麵

最後點了三個都非常喜歡吃的🌟高力豆沙香蕉 $46
4粒大大粒!放入口都是熱辣辣!值得讚嘅係佢上菜速度好快!因為每樣野食都好熱辣辣呢
高力豆沙香蕉

呢個豆沙香蕉炸得剛剛好!豆沙加左香蕉好喜歡!甜度適中剛剛好!一咬開好軟熟呀!蛋白皮好好吃!!推介!

高力豆沙香蕉

論服務:成餐飯侍應不斷添茶!非常貼心!執野清理速度都好快手!
論環境:這裡非常舒適同充滿上海風格
論食物:價錢同質素成正比!
***茶位是$4位及有加一服務費

經過又順路可以一試喔!
2018-05-18
2018-05-21 1455 瀏覽
今日天氣太熱, 熱到完全打消出街買送煮飯既念頭, 所以夜晚就係屋企附近搵食醫肚。經過上海廳, 諗起好耐之前幫襯過, 印象中食物質素唔差, 所以我地就決定入去食Dinner~平日晚人流很旺, 似乎吸引唔少街坊客幫襯。我地Order左幾款小食share一齊食~【話梅花雕醉雞】HK$72其實唔太食得出話梅味, 反而陣陣既香醇酒味更為突出, 雞肉嫩滑入味, 凍食岩哂解悶熱。  【紅油抄手】HK$43抄手皮薄滑身, 內裡有鮮甜肉汁, 加上炸蒜, 個汁帶少少辣, 幾惹味 【紅袍辣子雞】HK$73每件炸雞件表面都包上一層薄薄既辣汁, 亦冇影響到炸皮既脆感, 入口辣味慢慢滲出, 刺激一下味蕾, 正!【生煎鍋貼】HK$35鍋貼中有豐富湯汁, 一咬之下, 湯汁四濺, 肉汁豐富, 如果鍋貼底部再煎香一點會更好~【高力豆沙香蕉】HK$46表面鬆軟, 灑上糖粉增加少少甜味, 內裡有豆沙同埋一小片香蕉, 整體唔會太甜。晚上茶位每位$4, 待應們都很主動加茶, 收碟, 服務質素唔錯, 而且上菜速度幾快, bookmark成為我家飯堂之一!

平日晚人流很旺, 似乎吸引唔少街坊客幫襯。
我地Order左幾款小食share一齊食~

【話梅花雕醉雞】HK$72

話梅花雕醉雞
紅油抄手
紅袍辣子雞
2018-05-18 94 瀏覽
放工朋友相約於黃大仙會面,食東西。 我就希望可以坐耐啲,話曬咁耐冇見可以傾多啲計 朋友就建議不如食中菜,我哋 揀咗一間中菜館,位於地鐵站附近地理上好方便。我哋點了,小籠包,生煎包及排骨擔擔麵。第一樣嚟嘅就係小籠包,好明顯係即叫即蒸,新鮮度十足,放咗喺度一陣,外皮開始 變化,係時候食啦。 用筷子一夾,最重要外皮完全冇爛, 咬落充滿肉汁。第二章就係排骨擔擔麵,排骨香脆可口,至於擔擔麵最重要嘅就係湯底,湯底濃郁充滿花生味 , 辣到剛剛好 ,唯一美中不足就係個面比較淋,口感無我想像中咁好。最後一樣就係生煎包,都係新鮮咁做,最值得讚賞嘅就係麵包底夠曬香脆,加上麵包皮做得好,完全唔癡牙,值得嘉許。雖然唔係食咗好多嘢,但係真係飲咗好多杯茶,下次都會再來,因為佢唔會吹我走。

我哋點了,小籠包,生煎包及排骨擔擔麵。

2018-05-17 72 瀏覽
喜歡食小籠包的我,又來到黃大仙北館的上海廳食小籠包,因為已經食了午飯,所以真的一人一籠小籠包。幸而平日人流不多,一去到已經有位,其實餐單都好多上海菜,不過真的太飽,所以都只能叫小籠包一客。等了10分鐘左右就已經上菜,看到個個包滿的小籠包,心裡有一種滿足感,配上醋再沾的話,一口小籠包,一口汁緩緩流出來,微熱的湯汁真的好好食,吸收肉味,更顯鮮甜。環境方便,也是寬躺而舒服,幸而下午人並不多,真的坐了很久才離開,希望下次去的時候,也能保持質素,不會失色。

2018-05-16 77 瀏覽
今晚又約了老朋友去黃大仙附近食飯,餐廳裝修方面十分有上海式的格調,門口還放着一架人力車供客人拍照。我們坐下後店員十分殷勤地介紹菜單上的菜式選擇,環境方面比較寬敞坐得舒適,上海小籠包$36黎食上海野又點少得叫小籠包呢?皮薄之餘,最重要係內餡會爆濃濃既肉汁,先係小籠包既精萃。佢哋都做到,勁有衝動想再叫一籠自私食呀!上海廳炒飯 $68上菜時,本身以為見到顏色咁深色會好濃味, 但出奇地味道剛好,蝦仁爽口,飯粒分明,雖有點油,但整盤炒飯炒到乾香入味干貝賽螃蟹$76蛋白同蟹肉既味道係勁入味,加上佢上面有一層干貝,成個味道好配合,而且唔覺唔覺一啖一啖就食哂成個宋!份量都算多,質素係對得起個價錢的!高力豆沙香蕉 $46高力豆沙香蕉 - 炸得o岩o岩好, 而且唔太甜, 加上有香蕉, 好食. 而家唔係間間餐廳o既高力豆沙會放香蕉啦!酸辣湯拉麵$50酸辣湯拉麵: 材料有粉絲﹑木耳﹑豆腐粒﹑腐竹﹑等等,酸辣度黎講我覺得偏辣,反而酸味唔係好夠,呢個酸辣湯拉麵其實都幾大兜!

上海小籠包$36
黎食上海野又點少得叫小籠包呢?

上海廳炒飯 $68

干貝賽螃蟹$76

高力豆沙香蕉 $46

酸辣湯拉麵$50
2018-05-16 111 瀏覽
今日心血來潮想食中菜,但得2個人驚叫唔到好多送,個Frd 就介紹上海廳,因為有lunch set 叫,仲有得揀唔同小食,好抵玩!我同Frd 一人叫左一款麵食,再揀2款小食share。我揀左擔擔麵,好香花生麻醬味,而且唔會太辣,好開胃,而且仲有少少花生碎,係好足料既湯底。試左個Frd 叫既雲吞麵,粒雲吞好大粒,一樣都好足料,雖然係清湯但啲麵都好入味。2個麵既份量都好大,我地2個食完都已經7成飽。仲有2個小食,分別係小籠包同蔥油餅。Total 有4粒小籠包,以$60幾蚊既餐有咁多野真係好抵。小籠包唔會乾,啲皮好薄,入面好多肉汁,一定要用𡙡盛住食。另外蔥油餅好香口,應該係新鮮炸出黎。我地每人加左$5 轉飲凍豆漿,好滑唔會太甜。雖然食完小食已經9成飽,但女仔食甜品係有第2個胃,我地忍唔住加左個酒釀丸子做甜品。 啲小丸子好彈牙,糖水好香桂花味,感覺好fresh。2個人lunch $150 有找就食到咁多樣野真係十分滿足,下次帶屋企人黎試下先。

我同Frd 一人叫左一款麵食,再揀2款小食share。

2個麵既份量都好大,我地2個食完都已經7成飽。

另外蔥油餅好香口,應該係新鮮炸出黎。

我地每人加左$5 轉飲凍豆漿,好滑唔會太甜。