2021-05-20 154 瀏覽
尖沙咀Battle 其實已飲很多次了,一直都未寫評語.但我發覺我係喜歡飲既程度是100%因為試過疫情期間佢地有早收,去到摸門釘,跟住就特登MESSAGE佢地問關門時間…….好了,我每次都飲一款口味,就是最basic 既黑糖波霸厚醇奶,其實佢既珍珠係我飲過咁多間,佢地做得最好,因為不會太硬,好好咬感,所以一直都很怕佢地不再做,好彩呢排去都仲有在,我一直都要支持此鋪的.
尖沙咀Battle 其實已飲很多次了,一直都未寫評語.

2021-01-21 235 瀏覽
黑糖波霸厚鮮奶 $30台中都有分店的飲品店~✨最佳飲用攻略是:先品嚐一口黑糖, 再用飲管攪拌12下😇綿密幼滑的鮮奶😋但黑糖珍珠口感未算非常彈 黑糖略嫌不夠濃郁整體感覺都係一般 並無想像中咁好
黑糖波霸厚鮮奶 $30
台中都有分店的飲品店~
✨最佳飲用攻略是:
先品嚐一口黑糖, 再用飲管攪拌12下😇

綿密幼滑的鮮奶😋
但黑糖珍珠口感未算非常彈
黑糖略嫌不夠濃郁

整體感覺都係一般 並無想像中咁好

2020-12-14 207 瀏覽
之前介紹過李圓圓係我心目中黑糖珍珠鮮奶嘅三甲,而下站帖亦都係我嘅三甲名單之一。呢一間嘅掛杯做得好靚,而且好濃密。拎上手嘅時候,杯底嘅珍珠都係暖暖地既,飲落去珍珠都有好足夠嘅黑糖味,而且會有少少脆脆嘅焦糖香,可能就係人手炒珍珠嘅威力,就算浸耐左,黑糖味都依然有!口感軟腍腍而又不失彈牙感。平時飲嘅黑糖珍珠鮮奶,鮮奶底通常都大同小異,因為佢哋都係用日本明治牛奶。不過呢一間就唔同啦,好明顯佢有一層好厚嘅奶霜係面,入口嘅感覺好似融化咗嘅棉花糖咁樣,軟綿綿嘅,而且好滑!(如果唔用飲管飲,我相信絕對可以做到兩層白色嘅泡泡喺嘴唇嘅四圍)重點係,呢一間好需要比大家懲罰㗎!

呢一間嘅掛杯做得好靚,而且好濃密。
黑糖波霸厚醇奶

重點係,呢一間好需要比大家懲罰㗎!
  • 黑糖波霸厚醇奶
2020-04-05 894 瀏覽
這間 #黃店 飲品店位於尖沙咀店舖,我先介绍這杯黑糖太極厚鲜奶!賣相好吸引!味道真係好特別!加入咗花生、芝麻配搭?效果真係好特別!味道好香花生、芝麻味,味道好重!我只係甜度叫咗小小甜,味道恰恰好!飲到入口真係好滑真係唔錯!另外叫咗杯白雪莓莓,賣相都好吸引!係一杯沙冰!但係天氣熱溶得好快!飲到入口味到好特別!又唔需要叫其它甜度!味道恰恰好!草莓味香加埋D芝士撈揾好正!味道香濃又夠滑甜度恰恰好!至於價錢又唔算貴,同其它飲品店價錢差咭多!飲品又有水準!價錢差情多!點解唔去試吓飲番环
2020-03-21
2020-03-27 421 瀏覽
在尖沙咀逛街逛到累了有點口渴,經過這家店舖決定一試❤。店舖環境簡約,另外有一個打於位置會轉換主題,這次的打卡主題是中國風園子,還有很多銅錢挻特別的感覺呢🤩。💥黑糖太極厚鮮奶 HKD$33,這杯可以選擇甜度,所以靜靜選擇了微糖🤩。配料方便當然要貪心一點要齊兩款,有芝麻和花生。攪拌過後味道很香,飲品味道不太甜,黑糖珍珠煙韌有咬感。💥白雪莓莓(含四季春茶) HKD$40,這杯是甜度冰度固定,所以不能選擇調色。原本以為會很甜,但味道酸酸甜甜有驚喜❤。面頭是芝士奶蓋,味道小小咸很惹味。

2020-03-23
10 分鐘 (堂食)
小黃店😻🙆🏻‍♀️-無得飛去台灣都無有怕,係尖沙咀有一間由台灣人開嘅珍珠奶茶鋪🥤台式手搖店愈嚟愈多,點都會有幾間係你隔離但呢間Next Battle出名嘅唔單止係黑糖珍珠鮮奶仲有佢哋嘅芝士白雪果茶系列都有得到個好多個好評👍🏻-黑糖波霸口鮮奶( $30 )呢間嘅茶底超級香滑🤤拎到上手d珍珠係暖嫁😻配上凍冰冰嘅奶茶真係絕配黑糖珍珠口感煙韌又唔會好甜💕-白雪哈哈( $40 )比佢個哈密瓜味沙冰吸引左點無令我失望之餘 仲愛上左🙆🏻‍♀️一入口就有好creamy嘅芝士味雖然無叫少糖個d但杯飲品都唔會話好甜仲有好濃嘅哈密瓜味絕對值得一試💜
小黃店😻🙆🏻‍♀️

台式手搖店愈嚟愈多,點都會有幾間係你隔離
但呢間Next Battle出名嘅唔單止係黑糖珍珠鮮奶
仲有佢哋嘅芝士白雪果茶系列
都有得到個好多個好評👍🏻

黑糖波霸口鮮奶( $30 )
呢間嘅茶底超級香滑🤤
拎到上手d珍珠係暖嫁😻
配上凍冰冰嘅奶茶真係絕配
黑糖珍珠口感煙韌又唔會好甜💕
黑糖波霸口鮮奶

白雪哈哈( $40 )
比佢個哈密瓜味沙冰吸引左
點無令我失望之餘 仲愛上左🙆🏻‍♀️
一入口就有好creamy嘅芝士味
雖然無叫少糖個d但杯飲品都唔會話好甜
仲有好濃嘅哈密瓜味
絕對值得一試💜
2020-03-17
5 分鐘 (外賣自取)
黑糖波霸口鮮奶
  • 白雪哈哈
Next Battle✨✨✨✨Support the Yellow💛..疫情下,出街食飯要小心 同樣地想飲杯野🍹 都要睇真。要睇什麼❓就係黃唔黃💛 相信大家飲野食野之時,都會多左睇顏色,愈黃當然想愈支持吧。手作飲品店林,大家要點樣揀❓經過尖沙咀加連威老道,真係不乏手作飲品店,但正正就係呢間 佈置黏滿滿MEMO紙,五顏六色既小店吸引左我眼球👀。戴住口罩都想買返杯特飲支持下。ll $30Brown Sugar Milkbw/ Tapioca黑糖花紋整得好靚🖤,掛滿杯身外圍 紋路好靚呢。而且珍珠仲有帶微暖,咬落更加煙韌有口感,而黑糖甜甜既味道 配茶亦剛好。ll $40Cantaloupe Smoothie w/ Cheese哈哈哈哈 其實係哈蜜瓜🍈。本身已經夠甜蜜味,愛甜愛生果系會覺清新。而面層厚厚既海鹽芝士奶蓋,奶香中帶少許咸香味道,更加滋味。..以後係尖沙咀行街想飲杯野❓呢間黃店💛 相信你都會識揀喔。👻 支持一下,香港加油🇭🇰..

l[黑糖波霸厚鮮奶]l $30
Brown Sugar Milkbw/ Tapioca

l[白雪哈哈]l $40
Cantaloupe Smoothie w/ Cheese

經過見到呢間黃到發光嘅小店,就算戴住口罩都忍唔住要幫襯一下,支持下~睇menu見到呢度啲飲品配搭都幾特別,可能我真係比較少飲呢啲野,但真係第一次見鹹蛋黃奶蓋😱下次再試~.haven’t been drinking boba ever since the virus 😷 decided to give this boba place a try 😊 saw there were a lot of different boba selections even had salted egg yolk milk foam😆 overall, the two drinks i ordered were pretty decent 🥤 not too sweet and won’t get u too stuffed! loved their tea the most 🤤 there is a nice scent of honey!.《下站帖波霸厚醇奶》$30 😋😋😋呢個黑糖珍珠奶茶飲落好滑好creamy🤩!黑糖唔會話過甜,個人覺得啱啱好~.《白雪蜜香紅》$35 😋😋😋我哋叫咗三份糖,甜度啱啱好
《下站帖波霸厚醇奶》$30 😋😋😋
《白雪蜜香紅》$35 😋😋😋
我哋叫咗三份糖,甜度啱啱好~就咁聞都聞到好香嘅蜜糖味,但反而飲落就只有淡淡的蜜糖香係茶底裏面,味道清甜!雖然話就話配芝士奶蓋,但芝士味唔會太濃郁,唔會話重到遮蓋左個茶味,亦都唔會話飲完會有好飽好膩嘅感覺!唔錯~
下站帖 𝐍𝐞𝐱𝐭 𝐁𝐚𝐭𝐭𝐥𝐞
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_drinks
#BELLYwongs_sweets 😇
下站帖波霸厚醇奶
下站帖波霸厚醇奶
2020-03-06 127 瀏覽
💛呢排帶口罩帶得多,焗住個口,想飲返啲清涼嘅嘢爽爽喉嚨🤪同同事見到呢間有季節限定芝士水果Smoothie😋決定爽呢間😹白雪莓莓 $40甜度冰度固定,第一口飲到芝士奶蓋,咸咸哋好興奮😻好重芝士味夠creamy同好厚厚☺️慢慢飲落去嘅粉紅色部份,喺天然幽香嘅草莓甜味,無咩人工添加甜👍🏻白雪芒芒 $40一拎上手好冰涼,咁啱個日有啲熱,消暑一流啊😙 芝士奶蓋好濃郁,同下面淡淡嘅芒果香味,一濃一淡兩者好夾😌如果有埋芒果粒仲好🤣🤣
💛

白雪芒芒白雪莓莓
  • 白雪莓莓
  • 白雪芒芒
2020-03-04 145 瀏覽
呢排疫症真係少咗飲手搖茶,因為要除口罩呀嘛 🙈 不過好多都係黃店黎架,所以都要支持吓 💪下站帖太極厚醇奶 📍$33黑糖花紋好靚,攞上手嘅時間啲珍珠仲係暖架 😁 飲落有甜甜嘅黑糖味,珍珠都好煙韌,係杯頂仲摻咗半邊黑芝麻半邊花生粒,口感豐富咗,香味都多咗 (PS. 隻杯仲好得意,係貓貓頭黎架)白雪蜜香紅 📍$35好耐之前係大陸飲過一次芝士茶,覺得有啲漏,不過今次一啲都唔漏喎 😋 淡淡嘅海鹽芝士味入口好滑,加埋蜜糖黑茶,竟然覺得有啲清新

下站帖太極厚醇奶 📍$33

白雪蜜香紅 📍$35
下站帖太極厚醇奶
下站帖太極厚醇奶
  • 日出蜜香紅奶蓋
2020-03-04 90 瀏覽
🥤 🥤 🥤 秘笈黑糖·最佳飲用絕招.第一招:搖晃後完美口感🤓拿起手中飲品帥氣搖晃後,均勻混合後呈現好喝口感與甜度;.第二招:拌12下霸氣暢飲🥰先品嚐一下黑糖最初的香氣,再用吸管攪拌12下,享受黑糖、鮮奶與獨家配料融合的濃厚風味。.白雪鹿兒島抹茶🍵$38茶🍵味濃厚,奶味十足,中午喝一杯,精神一下午,抹茶控的你,不能錯過~.黑糖芝士厚鮮奶$36奶蓋香濃,芝士潤滑口感,加上鮮奶的融合,一切只融在口,甜美心間。...下站帖 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地舖
🥤 🥤 🥤
秘笈黑糖·最佳飲用絕招

白雪鹿兒島抹茶🍵$38

黑糖芝士厚鮮奶$36
下站帖 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地舖
1K
2020-03-03 81 瀏覽
尖沙咀開好多手調飲品店就係人都知㗎啦,不過邊啲係年青人必去嘅黃者之選就未必知喇,較為出名係黑X堂,不過向博物館方向再行過啲,都有間貼晒memo紙嘅手調飲品店在街頭唔使用apps,都知佢黃到入血啦,啲memo紙貼到一店都係,充滿正能量呀除咗連儂牆係打卡位外,連杯嘢飲都相當高顏值,同連儂牆相映成輝除咗美貌,奶蓋並重㗎,同莓莓一樣,rich上加rich飲黑糖珍奶飲呢間好過飲老苦堂啦,好咬口咁多有好多想嗌嘅都賣晒,睇嚟俾人懲罰得好金,抵死

白雪莓莓

除咗美貌,奶蓋並重㗎,同莓莓一樣,rich上加rich

黑糖波霸厚鮮奶

飲黑糖珍奶飲呢間好過飲老苦堂啦,好咬口咁多

有好多想嗌嘅都賣晒,睇嚟俾人懲罰得好金,抵死
2020-03-01
5 分鐘 (堂食)
黑糖波霸厚鮮奶
  • 黑糖波霸厚醇奶
2020-02-16 124 瀏覽
一日一黃店 勁特別黑糖珍珠厚鮮奶呢間之前黎過都好評 今日再黎見到變黃左 再飲門口有連儂牆文宣 捐錢 仲有免費揮春可以攞(老闆仲係台灣人 傾過計都幾nice).⭐️黑糖太極厚鮮奶$33 不時有優惠半價😍呢杯味道真係好特別 呢間獨有👍🏻表面有大量花生同埋芝麻餡 味道似糯米糍😆同黑糖鮮奶真係好夾 多咗一份層次👍🏻珍珠軟熟 黑糖味 同奶味都夠 冰量岩岩好好高質 但整體口味偏甜(奶加 黑糖珍珠 再加花生芝麻餡)‼️甜加甜加甜 整體飲完可能會有飽濟感.#下站帖 (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4/5 不時有優惠
一日一黃店 勁特別黑糖珍珠厚鮮奶
呢間之前黎過都好評 今日再黎見到變黃左 再飲
門口有連儂牆文宣 捐錢 仲有免費揮春可以攞
(老闆仲係台灣人 傾過計都幾nice)
⭐️黑糖太極厚鮮奶$33 不時有優惠半價
😍呢杯味道真係好特別 呢間獨有
👍🏻表面有大量花生同埋芝麻餡 味道似糯米糍
😆同黑糖鮮奶真係好夾 多咗一份層次
👍🏻珍珠軟熟 黑糖味 同奶味都夠 冰量岩岩好
好高質 但整體口味偏甜
(奶加 黑糖珍珠 再加花生芝麻餡)
‼️甜加甜加甜 整體飲完可能會有飽濟感
#下站帖 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4/5 不時有優惠
學星爺話齋,做人如果無夢想,咁同條咸魚有咩分別呀?生命當中只要你Keep住團火,你一定可以創出一片天。就好似呢兩個由兩位台灣年輕人,將呢種精神運用台式飲品發揚光大,以經典而不失創新既黑糖醇奶打響名堂。而呢間「下站帖」鋪面以簡單穩重既灰黑調,感覺舒服。一於挑下佢地機,睇下佢地有幾Battle!👇📌白雪蜜香紅 - $35👉一定要試既以海鹽芝士奶蓋,再加埋紅茶底既人氣Top 2皇牌,奶蓋入口夠鹹香厚身,唔會太"杰"身。同紅茶融為一體後飲落更加有少少奶茶味feel,幾特別,我揀左無糖,我平時唔係太鍾意飲咁甜,反而咁樣仲飲到純茶既淡淡既濃香,個人建議呢杯必定要試!📌白雪烏龍 - $32👉至於烏龍亦都唔惹少,深色茶底顯得有股神秘感,深不見底,加埋芝士奶蓋層次更加豐富。始終烏龍入口比較重,所以呢杯加返少少甜度中和返。反而相對顯得純茶無咁單調,

感覺舒服。一於挑下佢地機,睇下佢地有幾Battle!👇

📌白雪蜜香紅 - $35

📌白雪烏龍 - $32

2019-12-28
  • 白雪蜜香紅
  • 白雪烏龍
2020-01-06 158 瀏覽
尖沙咀好多間台式飲品店,我就好鍾意逐間逐間試今次就試到呢間下站帖,近THE ONE果頭嘅食完飯趕到過嚟,撞正佢就嚟收鋪~好彩老細好人做埋我地飯後嘅飲品有著落啦~一日唔飲手搖真係會差咁D野咁(上晒癮哈哈)咁講下杯野飲啦,我叫咗杯白雪(?)芒芒,唔係好記得個名不過都係奶蓋啦,個人覺得奶蓋份量係少咗D,好在個奶蓋都夠香濃,再飲下個芒果,甜度適中,飲到D碎冰更添口感,應該係新鮮芒果嚟仲因為仲食到D芒果芯嘅絲份量方面都好大杯下,下次多返D奶蓋就更好啦鋪頭有D打卡位影相都唔錯架最正係其實我嚟到先知原來黃店嚟有個小小嘅連儂墻同埋寫低一張紙可以有返個9折架~不過折咗嘅錢我都擺咗落個捐款箱度~~希望大家多D幫襯下黃店啦
食完飯趕到過嚟,撞正佢就嚟收鋪~好彩老細好人做埋我地
咁講下杯野飲啦,我叫咗杯白雪(?)芒芒,唔係好記得個名
不過都係奶蓋啦,個人覺得奶蓋份量係少咗D,
好在個奶蓋都夠香濃,

再飲下個芒果,甜度適中,飲到D碎冰更添口感,
應該係新鮮芒果嚟仲因為仲食到D芒果芯嘅絲
份量方面都好大杯下,
下次多返D奶蓋就更好啦

鋪頭有D打卡位影相都唔錯架
最正係其實我嚟到先知原來黃店嚟
有個小小嘅連儂墻
同埋寫低一張紙可以有返個9折架~
不過折咗嘅錢我都擺咗落個捐款箱度~~
希望大家多D幫襯下黃店啦
2020-01-02