2021-03-29 76 瀏覽
今次黎旺角試依間串串燒都幾有水準,雖然佢選擇上相對其他串燒掂黎講吾算特別多,但大部食物都可以話係必叫之選佢地既魚鮫燒得好香脆。(8/10)分牛舌同羊架佢地既肉味都好濃郁,係我認為去到必試既選擇。(8/10)分 另外,講到最出色既非牛小排莫屬,食落每一塊都係入口即溶,好有油香。(9/10)分但個蠔就相對差少少,食落比較瘦同埋偏乾少少(5/10)分雞翼同茄子燒得唔錯 最後如果鐘意飲酒既話,依間可以一試,佢有好多吾同既選擇清酒,梅酒,紅酒,白酒,啤酒, cocktail等等,種有得加錢任飲!

佢地既魚鮫燒得好香脆。(8/10)分

但個蠔就相對差少少,食落比較瘦同埋偏乾少少(5/10)分

雞翼同茄子燒得唔錯

2021-03-29 44 瀏覽
早排去咗串串燒食串燒,串燒嘅選擇係串燒店嚟講屬於中規中矩不過最吸引我嘅就係$168一位嘅無限時任飲。可以任飲紅酒﹑白酒﹑清酒﹑氣酒同雞尾酒。食串燒長期都會好口渴,呢個任飲plan真係幾抵。 Menu有唔同嘅選擇例如唔同嘅肉類﹑丸類﹑海鮮﹑蔬菜同鍋物等等。 我最推介一定要食嘅就係燒頂級牛小排同埋燒霜降頂級牛小排,2隻嘅牛味都好重而且有油脂感。不過就唔太建議點佢地嘅醬汁,因為佢遮掩咗肉嘅味道。 另外燒雞脾肉同埋雞翼都唔錯,外面燒得焦香而入面又juicy。 仲有次次去串燒店我都會嗌嘅燒油甘魚鮫,有滿滿嘅油香。 魷魚加咗好多蒜落去,食落去一D都唔un。 元貝同埋燒蠔就一般般 最後梗係要食埋燒菠蘿同埋燒茄子,個茄子真係好辣
早排去咗串串燒食串燒,串燒嘅選擇係串燒店嚟講屬於中規中矩

仲有次次去串燒店我都會嗌嘅燒油甘魚鮫,有滿滿嘅油香。

魷魚加咗好多蒜落去,食落去一D都唔un。

元貝同埋燒蠔就一般般

最後梗係要食埋燒菠蘿同埋燒茄子,個茄子真係好辣
2021-03-29 40 瀏覽
有時壓力大😩都想去下串燒、飲下嘢🍻就同朋友去咗「串串燒 by Season」.風味焗蠔定食(明太子+黑松露)🦪雖然明太子同黑松露都係濃味嘅食材,但份量適中😉所以仲食到生蠔鮮味.燒頂級牛小排(2串)🐄嫩滑juicy,牛味重😋.麻辣牛舌👅份量都幾多,麻辣醬小辣🌶.芝士大元貝🐚邪惡芝士同元貝都幾夾👍🏻.蒜蓉大元貝(3隻)🧄蒜蓉汁加上粉絲、元貝,不敗組合😙.燒日本雞泡魚🔥食落有少少味醂嘅味道,脆得尼有啲咬口😆.黑松露焗海鮮軍艦💧有廣島蠔、大元貝同虎蝦🦐幾款都大隻啲,廣島蠔好飽滿☺️虎蝦爽口.燒韮菜(2串)🌱1串有好多條😱不過略嫌乾咗啲🥺.燒芝士翠玉瓜🥒軟熟多汁加上半熔芝士🧀.孜然蒜蓉茄子🍆茄子孜然味同蒜蓉味都好重🤤一絲絲滑溜茄子肉🥢.酒水任飲🍹可以任飲雞尾酒🍸葡萄酒🍷啤酒.鮮檸檬可樂(1 L)🍋2個人share飲就最好
燒頂級牛小排(2串)🐄嫩滑juicy,牛味重😋
麻辣牛舌👅份量都幾多,麻辣醬小辣🌶
芝士大元貝🐚邪惡芝士同元貝都幾夾👍🏻
蒜蓉大元貝(3隻)🧄蒜蓉汁加上粉絲、元貝,不敗組合😙
燒日本雞泡魚🔥食落有少少味醂嘅味道,脆得尼有啲咬口😆
燒韮菜(2串)🌱1串有好多條😱不過略嫌乾咗啲🥺
  • 串燒
  • 麻辣牛舌
  • 孜然蒜蓉茄子
2021-03-24 761 瀏覽
今晚同男朋友一齊食飯,我地叫左勁多野食,食物整體黎講幾高質,好滿足。麻辣牛舌 $48好好食,同麻辣好夾,而且上碟係成條脷,份量十足,一定要食!吉列炸蠔(4隻)$38雖然係炸既,但都食到蠔既鮮味。燒雞髀肉 $12燒自家製滷水大腸 $28燒羊柳 $18燒火雞腎 $12除左大腸可以唔需要叫之外,其它都可以。汁燒雞肝 $18燒雞心 $16好內臟既人可以食。燒金菇牛肉卷 $28孜然蒜蓉茄子 $38兩個都唔錯。蒜蓉大元貝 $28一隻勁多蒜,元貝好食。燒頂級牛小排串 $48鹽燒雞翼 $18 不過不失。壽喜燒野菜頂級小肥牛鍋 $78呢個抵食,好多料,驚唔夠飽既話一定要叫。風味焗蠔四食 $99分別係明太子醬、黑松露醬、蒜蓉、柚子醬。柚子醬幾特別,面頭有啲肉鬆,食落竟然無違和感。$168/位就可以任飲紅酒+白酒+清酒+汽酒+雞尾酒。我地飲左名城大吟釀、嘉美心純米大吟釀、鶯宿梅梅酒、嘉美心桃子酒。建議唔飲得苦既可以揀甘口既清酒,桃子酒同梅酒都易入口。
麻辣牛舌 $48
好好食,同麻辣好夾,而且上碟係成條脷,份量十足,一定要食!
麻辣牛舌
吉列炸蠔(4隻)$38
雖然係炸既,但都食到蠔既鮮味。
燒雞髀肉 $12
燒自家製滷水大腸 $28
燒羊柳 $18
燒火雞腎 $12
除左大腸可以唔需要叫之外,其它都可以。
汁燒雞肝 $18
燒雞心 $16
好內臟既人可以食。
燒金菇牛肉卷 $28
孜然蒜蓉茄子 $38
兩個都唔錯。
蒜蓉大元貝 $28一隻
勁多蒜,元貝好食。
燒頂級牛小排串 $48
鹽燒雞翼 $18
不過不失。
壽喜燒野菜頂級小肥牛鍋 $78
呢個抵食,好多料,驚唔夠飽既話一定要叫。
風味焗蠔四食 $99
$168/位就可以任飲紅酒+白酒+清酒+汽酒+雞尾酒。
建議唔飲得苦既可以揀甘口既清酒,桃子酒同梅酒都易入口。
2021-03-24
$490.5 (晚餐)
麻辣牛舌
2021-03-24 444 瀏覽
『上菜超快,一啖串燒一啖酒吹吹下水就一晚』同酒鬼朋友食飯點可以冇酒呢,呢間串燒就啱晒我地(//̀Д/́/)款式又多價錢又貼地,每款串燒都係$15-$38不等㊙️位於旺角地庫位置有啲隱蔽,居酒屋的格局令人好放鬆,忍唔住一坐就係三個鐘。🔅值得一提兩個酒類任飲嘅優惠‼️$98任飲多款紅白啤酒,而$168仲可以額外任揀24款清酒,每款清酒嘅特性都貼心標明唔驚揀唔到自己心水嗰杯推介 🥢玉子肉鬆燒 🥢麻辣牛舌 🥢燒日本雞泡魚 🥢燒金菇牛肉卷 🥢風味焗蠔四食 🍶瀨祭 🍶大丈夫————————————————————1️⃣◆玉子肉鬆燒◇𝐇𝐊𝐃𝟐𝟖 玉子柔嫩細膩,滿滿的肉鬆令味道更豐富2️⃣◆麻辣牛舌◇𝐇𝐊𝐃𝟒𝟖好少見凍食牛舌,份量好大,滑溜爽彈微微帶麻,送酒一絕3️⃣◆燒日本雞泡魚◇𝐇𝐊𝐃𝟑𝟖乾身鹹香的雞泡魚向來都係清酒的絕佳配搭4️⃣◆燒金菇牛肉卷◇𝐇𝐊𝐃𝟐𝟖金菇爽脆多汁牛肉頗香5️⃣◆風味焗蠔四食◇𝐇𝐊𝐃𝟗𝟗明太子、柚子醬、黑松露、蒜蓉焗蠔,肥美香口

『上菜超快,一啖串燒一啖酒吹吹下水就一晚』

————————————————————
1️⃣◆玉子肉鬆燒◇𝐇𝐊𝐃𝟐𝟖
玉子柔嫩細膩,滿滿的肉鬆令味道更豐富

2️⃣◆麻辣牛舌◇𝐇𝐊𝐃𝟒𝟖
好少見凍食牛舌,份量好大,滑溜爽彈微微帶麻,送酒一絕

3️⃣◆燒日本雞泡魚◇𝐇𝐊𝐃𝟑𝟖
乾身鹹香的雞泡魚向來都係清酒的絕佳配搭

4️⃣◆燒金菇牛肉卷◇𝐇𝐊𝐃𝟐𝟖
金菇爽脆多汁牛肉頗香

5️⃣◆風味焗蠔四食◇𝐇𝐊𝐃𝟗𝟗
明太子、柚子醬、黑松露、蒜蓉焗蠔,肥美香口
  • 清酒煮蜆
  • 燒茄子
  • 燒菠蘿
  • 麻辣牛舌
  • 美國生蠔
2021-03-23 70 瀏覽
听友人说这里的串烧做得不错,网上的评论也是正面的,就约了朋友去聚餐。餐厅位于地库,进入后会感觉到日本和风的味道。可能通风关系,空调开得很大,坐着是有点凉。他们有98元任饮啤酒和鸡尾酒的优惠,鸡尾酒的选择不少,啤酒就只提供青岛纯生。其实吃烧烤和喝啤酒是很好的配搭,而且这样任喝也划算。点单要先在清单上挑选,有几十款不同串烧,价钱算不上便宜。由于是即叫即烧,上桌时东西还是热的,调味是恰到好处,味道很不错,牛肉和鸡肉做的得最好吃。再加上啤酒,与朋友边吃边聊天,是不错的享受。其实这里的东西不便宜,但味道真的是不差,偶尔吃一次也没所谓。

点单要先在清单上挑选,有几十款不同串烧,价钱算不上便宜。

炸蠔

2021-03-22
炸蠔
2021-03-23 45 瀏覽
滿枱美食,有滷水大腸,台灣腸,火雞腎,墨魚丸,有燒羊架,菠蘿,金薯,秋葵,有清酒煮蜆……事關呢日來到太子附近,經過彌敦道某處,只見日式紅色燈籠高高掛,再睇吓廣告牌,串燒好抵食,每串9蚊起……入到地庫的餐廳,好似去到日本咁,還有日本歌曲播,yeah,我來到日本喇。宜家呢度做緊168蚊任飲清酒推介,平時飲清酒都唔平㗎,因此168任飲係鍾意飲酒人士的福音。自家製滷水大腸够味,燒到略為脆皮,唔錯; 話過我係海鮮控,清酒煮蜆中等size,漲卜卜,個量亦多,估佢唔到,食到好滿足; 燒菠蘿亦係我鍾意的食物,師傅好畀心機燒,食到好似creme brulee咁,面有層焦糖,正吖; 壽喜燒野菜小肥鍋亦唔錯,有嫩嫩的牛肉,滑滑的豆腐,2款菌及菜,好飽肚。

2021-03-23 41 瀏覽
一去到餐廳門口就見到掛滿左一個個紅色燈籠,充滿日本風情,最重要係路痴唔會認唔到間餐廳!經過樓梯行落去嘅時候,空氣瀰漫住下面傳上黎嘅串燒香氣,未食先聞就已經按捺不住。店舖裏面嘅裝潢同燈光基本上與日本居酒屋一樣,猶如置身於日本。係我同友人就座之後,店員十分細心地介紹店鋪嘅推薦菜及日本酒菜單。由於我地想飲啲酒精含量唔會太高嘅日本酒,店員就推薦左鶯宿梅梅酒比我地,結果比想像中嘅更加好飲,非常易入口同開胃,忍受唔到清酒嘅朋友不妨一試!鍾意飲酒嘅朋友亦可以考慮加$168/1位 無限時任飲添~咩酒都可以試下咁~風味焗蠔四食,可以一次過滿足四種口味嘅焗蠔,當中包括柚子醬、黑松露醬、明太子醬以及蒜蓉口味。最令我大開眼界嘅就係柚子醬味,本來驚佢會太酸,但配上一層肉鬆後,食落去岩岩好,唔會覺得好酸;而係呢四種最無得輸嘅⋯當然就梗係蒜蓉焗蠔啦,簡直係完美配搭,連好驚海鮮腥味嘅友人亦覺得好美味。另外,我地仲點左個清酒煮蜆。我同友人都一致認為煮得唔夠入味,稍為比較失望嘅一道菜。如果可以煮濃啲會比較吸引,值得去改善嘅一道菜。味道尚可接受,唯獨未夠入味。最後係串燒方面,個人認為比較出色嘅就有燒牛柳、燒頂級牛小排串同鹽

最後係串燒方面,個人認為比較出色嘅就有燒牛柳、燒頂級牛小排串同鹽燒雞翼,不過私心推薦蒜蓉茄子,食串燒必點之一。

呢兩款以牛做食材嘅菜式,燒完後完全唔硬,唔會燒到硬哂咬唔到,而肉味鮮嫩可口;
至於鹽燒雞翼比起其他坊間嘅串燒店更加入味,食開輕口味嘅友人都覺得鹹度適中,可見在醃製方面有做足功夫,有做足調整;

最後到私心推薦嘅蒜蓉茄子,蒜蓉同蔥都好夠,所以好入味~另外唔會食到好油,茄子皮亦冇燒到燶哂。本來呢道茄子就已經係微辣嘅,個人認為大家可以再係上面加多少少辣粉,會令佢嘅味道更上一層樓。總括而言,所有串燒都燒得出色嘅,冇出現未熟、燒燶同過熟嘅情況,亦唔會燒到乾硬哂,不過最重要梗係 趁熱食~因為凍左會硬,所以記得要趁熱食啊~

吉列炸蠔都炸到好香口,而且仲唔會好乾👍👍

整體黎講,我地都好滿意!餐廳嘅環境同氣氛係非常之適合同朋友/同事聚會,大家可以係呢個舒適嘅環境暢食暢飲~另外店員嘅服務態度亦十分好,好有禮貌,每上一道菜都會告知食物名,以作簡介同確保冇漏單。👍👍👍
2021-03-22 48 瀏覽
今次兩個女仔走去食千幾蚊串燒,我哋真係食到捧住個肚🤰🏻1️⃣Free Flow 任飲無限時大放送 $168/位任飲紅酒,白酒,清酒,氣酒及雞尾酒!今次我哋就飲咗四款清酒:大丈夫純米吟釀,久保田萬壽純米吟釀,獺祭四割五分純米大吟釀,大七生酛純米。我自己就最鐘意獺祭四割五分純米大吟釀及大丈夫純米吟釀啦!一款就帶乾果嘅熟成芳香,口感豐富!另一款則散發出淡淡嘅清新香氣!🙆🏻‍♀️好味指數: 7.67/102️⃣玉子肉鬆燒 $28呢個出面真係好少見到!玉子燒蛋香味突出,配上肉鬆,口感豐富!🙆🏻‍♀️好味指數: 7.65/103️⃣燒日本雞泡魚 $38送酒一流,雞泡魚乾有噍口!🙆🏻‍♀️好味指數: 8/104️⃣麻辣牛舌 $48牛舌爽口彈牙!一上抬好有韓式風味,好特別!🙆🏻‍♀️好味指數: 7.78/10💡整體來講,性價比唔錯,食到捧住個肚。串串燒 by Season (旺角)地址🐾:旺角彌敦道733號振宜大廈地庫
[旺角~ 串串燒 by Season]
今次兩個女仔走去食千幾蚊串燒,我哋真係食到捧住個肚🤰🏻
1️⃣Free Flow 任飲無限時大放送 $168/位
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.67/10
2️⃣玉子肉鬆燒 $28
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.65/10
3️⃣燒日本雞泡魚 $38
送酒一流,雞泡魚乾有噍口!
🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10
4️⃣麻辣牛舌 $48
牛舌爽口彈牙!一上抬好有韓式風味,好特別!
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.78/10
💡整體來講,性價比唔錯,食到捧住個肚。
串串燒 by Season (旺角)
地址🐾:旺角彌敦道733號振宜大廈地庫
之前幫襯過Season Plus旗下西餐廳,發現佢地仲有一間主打串燒嘅店,評價都唔錯。加上最近涼咗少少,行完街就即興同朋友walk in試吓。一落樓梯入餐廳,好多裝飾同設計都充滿日式居酒屋感覺,好似去咗日本咁,私隱度都高啲。原來餐廳做緊$168任飲優惠,可以任飲日本清酒、雞尾酒、紅白酒同氣酒。最啱星期五放工或者放假個陣同朋友暢飲兼談心,夠晒抵飲。雞翼方面試咗三款,包括:炸惹味雞翼 $38(左下)、焗七味芝士雞翼 $48(右下)同味椒鹽燒雞翼 $20(上)。第一款微辛夠鹹香;第二款加入芝士感覺更特別;第三款最接近雞翼原味,同樣多汁。同樣係上圖嘅蜂蜜魚腐燒 $25,估唔到睇落普通嘅魚腐,加入蜂蜜燒烤後,味道會咁驚喜,食落甜甜地又彈牙雞翼方面試咗三款,包括:炸惹味雞翼 $38、焗七味芝士雞翼 $48同味椒鹽燒雞翼 $20。第一款微辛夠鹹香;第二款加入芝士感覺更特別;第三款最接近雞翼原味,同樣多汁。身為牛魔王,必試燒日本和牛粒 $36(上)同燒頂級牛小排串 $48(下),兩款肉質都唔錯,口感幾鬆軟。身為牛魔王,必試燒日本和牛粒 $36同燒頂級牛小排串 $48,兩款肉質都唔錯,口感幾鬆軟。七味蒜

七味蒜蓉肥牛 $48
肥牛加入咗青椒等調味料烹調,食落唔太辣,底層仲藏有粉絲,拌勻後食用更佳。

孜然蒜蓉茄子 $38
大大條蒜蓉茄子,加入孜然後更顯惹味。

燒鰻魚 $38
鰻魚肉質肥美,唔會食到魚刺,啖啖魚肉好滿足。

燒日本雞泡魚 $38
呢到竟然食到坊間少見嘅燒雞泡魚,可惜質感略為厚身。

風味焗蠔四食 $99
分別有柚子醬、黑松露醬、明太子醬同蒜蓉味,四款醬汁各有風味,最推薦黑松露口味。焗蠔質感幾飽滿。

麻辣牛舌 $48(上)份量超多,擺盤令我諗起韓國啲蒜蓉豬手。質感偏厚身,咬落軟韌,配埋麻辣醬好惹味。最後仲加點咗燒雞脾肉 $12同燒冬菇 $15,兩者發揮都唔錯。

嘉美心桃子酒
襯住有任飲優惠,今次特別試咗唔同酒。呢款8%嘅果味清酒相當易入口,桃味雖然唔係好突出,但都品嚐到少許果味。

雞尾酒就試咗Tequila Sunset(左)同Screw driver(右)。前者菠蘿味好突出,後勁帶少許酒精苦味;後者就好似鮮榨橙汁味,苦味會再強烈啲。無論男女都好適合飲。

*本身預期串燒店上菜速度會慢啲,但呢間好抵讚,每碟串燒上菜速度好相近,話咁快就齊晒。店員態度都幾好,樂於幫食客解答問題。
2021-03-21
2020-12-30 85 瀏覽
-之前疫情無咁嚴重,瘦編同朋友去左旺角始創中心附近嘅「串串燒By Season」的手工串燒店,夜晚同朋友食住串燒最有feel!依間營業時間去到凌晨,見到愈夜愈多人。👍🏿-同朋友先叫兩杯飲品,柚子蜜同可樂,之後再慢慢揀串燒。飲品一黎到真係嚇親,係用1L杯裝住,勁抵!串燒方面,店內超過40款串燒,包括豬肉、牛肉、羊肉、雞肉,同埋多款海鮮。全部都係即叫即燒,$9一串起,好多都好吸引,同朋友叫左好多,例如紐西蘭草飼牛柳、美國穀飼豬脊、美國穀飼豬頸肉、美國進口雞脾肉、雞軟骨等等。🥰-有幾款必叫,原個燒椒絲蒜蓉茄子,好惹味好濃味。烤雞翼、燒韭菜、糖心菠蘿都係人氣之選!另外瘦編同朋友見到好多枱都有叫每日精選生蠔食,應該都唔錯,下次試下先!😍-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 串串燒 by Season (旺角)📍 旺角彌敦道733號振宜大廈地庫
依間營業時間去到凌晨,見到愈夜愈多人。👍🏿
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 串串燒 by Season (旺角)
📍 旺角彌敦道733號振宜大廈地庫
旺角依間地下串燒店「串串燒By Season」真係性價比高,依度嘅串燒食過翻尋味,巨型一公升汽水仲要超盞鬼,配串燒一流。壽喜燒野菜頂級牛小排鍋,壽燒燒湯底味道正宗,牛小排肉質肥瘦適中,口感嫩滑,材料好豐富,包括有娃娃菜、雞脾菇、魚板、雞蛋、金菇、香蔥,食落好入味。燒日本雞泡魚,口感薄脆,味道甜鮮,配以美乃滋食用,味道更佳。吉列炸蠔4隻,口感外酥脆內鮮嫩,炸蠔味道清甜,配以芥末沙律醬食用,味道甜辣。燒魷魚,原條魷魚食落鮮味十足,肉質厚肉、爽彈,味道惹味。惹味燒雞翼,肉質肥美,肉汁飽滿,味道咸中帶辣。2串燒海螺片,海螺口感爽口,味道鮮甜。燒芝士牛柳,肉質軟腍,味道咸香,配以酸椒粒食用,味道更加獨特。4串燒牛柳,肉質厚度適中,牛味濃郁,黑椒味道濃香。蒜蓉金菇,份量多,金菇充滿蒜蓉、醬油味道,食落好香口。蜂蜜魚腐燒,魚腐口感Q彈,味道鮮香,配以蜂蜜食用,味道咸中帶甜。2串燒雞軟骨,口感爽脆。鮮檸檬七喜1L大杯裝汽水,味道酸甜,飲落好清爽。

燒魷魚,原條魷魚食落鮮味十足,肉質厚肉、爽彈,味道惹味。

惹味燒雞翼,肉質肥美,肉汁飽滿,味道咸中帶辣。

2串燒海螺片,海螺口感爽口,味道鮮甜。

4串燒牛柳,肉質厚度適中,牛味濃郁,黑椒味道濃香。

蒜蓉金菇,份量多,金菇充滿蒜蓉、醬油味道,食落好香口。

2串燒雞軟骨,口感爽脆。

鮮檸檬七喜1L大杯裝汽水,味道酸甜,飲落好清爽。
  • 吉列炸蠔
  • 串燒
2020-12-20 62 瀏覽
冇得去旅行,經過旺角見到呢一間串燒店掛滿大紅燈籠🏮, 非常之有日式串燒店feel就入去試一試。凍檸檬水 ~ $28 超大杯, 食串🔥必備。 胡麻醬豆腐沙律🥗~ 份量超大,用嚟中和串燒嘅熱氣就啱啱好。燒火雞腎爽脆, 有咬口。鹽燒雞翼味椒鹽燒雞翼燒雞翼有辣有唔辣任揀,皮脆肉嫩。 燒牛舌, 唔算厚切,但非常入味。蜂蜜魚腐燒~ 絕對係大辣,啱晒鍾意食辣嘅朋友墨魚丸~ 呢個係用蜜糖燒,甜甜的彈牙, 很好吃。燒生蝦, 好惹味燒魷魚, 比較普通。 蒜蓉大元貝, 新鮮, 大隻。 壽喜燒野菜豚肉鍋食咗咁多全消,食少少有湯底嘅,都話一下,甜甜地幾好。豚肉 軟軟的。

凍檸檬水 ~ $28 超大杯, 食串🔥必備。
胡麻醬豆腐沙律🥗~ 份量超大,用嚟中和串燒嘅熱氣就啱啱好。

燒火雞腎
爽脆, 有咬口。

鹽燒雞翼
味椒鹽燒雞翼
燒雞翼有辣有唔辣任揀,皮脆肉嫩。

燒牛舌, 唔算厚切,但非常入味。

蜂蜜魚腐燒~ 絕對係大辣,啱晒鍾意食辣嘅朋友
墨魚丸~ 呢個係用蜜糖燒,甜甜的彈牙, 很好吃。

燒生蝦, 好惹味

燒魷魚, 比較普通。

蒜蓉大元貝, 新鮮, 大隻。

2020-12-18 58 瀏覽
本打算到旺角覓食,途經一家外面放滿日式燈籠的地方,細看之下,一家位於地庫的居酒屋。拾級而下,入面佈置十足日式的居酒屋。沒想到日式串燒店不只有串燒,還有生蠔供應。飲品有各款的酒精類、啤酒、紅酒等等。美酒佳餚配上生蠔  ,半打份量起,那就點了六隻蠔吧,應該是珍珠蠔,蠔肉不多,細細隻,不過蠻新鮮的。點了很多款串燒,玉子肉鬆燒、燒多春魚、柚子醬比目魚、墨魚丸、蒜蓉大元貝、燒雞髀肉、燒海螺片等等。每款價錢都很便宜,幾十元已經有,這樣就可以每樣試一試。所有都是即點即燒,製作需時。串燒跟調味粉及鹽一起燒得香口,掃上蜂蜜,甜甜的。
拾級而下,入面佈置十足日式的居酒屋。
沒想到日式串燒店不只有串燒,還有生蠔供應。
串燒跟調味粉及鹽一起燒得香口,掃上蜂蜜,甜甜的。
2020-12-18 193 瀏覽
精選生蠔No.4 size雖小,勝在夠平$9/隻,當作前菜小食很不錯🦪🥰 蠔肉新鮮爽滑有海水味,晚市回復正常要再去吃生蠔😚手調啤酒較特別,SAPPORO生啤調出來的啤酒,帶有甜甜的水果味🍇 邊喝啤酒邊期待串燒,有日本居酒屋氣氛🏮孜然蒜蓉茄子,茄子肉的微辣和甘香,遠遠也聞到🤤 捲起綿綿的茄子肉、蒜蓉、葱花,非常惹味😋燒日本和牛粒、燒生蝦、燒火雞腎、都是日式串燒的做法,生蝦吃得多,原來燒生蝦也挺特別的,爽脆的半透蝦肉沾上七味粉原來是另一種風味🔥配生啤一流🍺燒火雞腎爽脆入味,臨走前還encore了兩串🤤惹味燒雞翼 雞皮沾滿豐富的調味料,香脆可口,雞肉嫩滑,切開了的雞翼更入味而且易於進食😋玉子肉鬆燒、燒鰻魚賣相都很精緻,甜甜的玉子燒配鹹鹹的肉鬆竟然這麼好吃😋又甜又鹹正是日本料理的特式啊😂 燒鰻魚肉質嫩滑,燒得恰到好處🤤如果你也喜歡吃蒜,蒜蓉大元貝和蒜蓉雜菌也是必點的😚燒菠蘿🍍有一層焦糖衣,甜甜的吃個壽喜燒野菜豚肉鍋作結,份量和材料也不少,除了豚肉片還有溫泉蛋、冬菇、金菇、娃娃菜、紅蘿蔔、鳴門卷、芋絲、香葱、豆腐,豚肉片看似肥肥的,但一點也不膩!還很彈牙好吃!所有材料跟壽喜湯底也很夾,推介😍
精選生蠔No.  4

SAPPORO生啤及手調啤酒

孜然蒜蓉茄子(微辣)

燒日本和牛粒、燒生蝦、燒火雞腎、都是日式串燒的做法,
燒火雞腎爽脆入味,臨走前還encore了兩串🤤
燒生蝦

惹味燒雞翼

玉子肉鬆燒、燒鰻魚

如果你也喜歡吃蒜,蒜蓉大元貝和蒜蓉雜菌也是必點的😚
蒜蓉大元貝
蒜蓉雜菌

燒菠蘿🍍有一層焦糖衣,甜甜的
燒菠蘿

2020-12-03
精選生蠔No.  4
SAPPORO生啤及手調啤酒
孜然蒜蓉茄子(微辣)
燒生蝦
惹味燒雞翼