2015-11-10
週六時間想忙裡偷閒又唔太想周圍去...最好同朋友去cafe坐下傾下計!今日朋友帶我去左呢間叫串燒咖啡嘅地方,之前食開嘅cafe都好少以串燒做主角,覺得都幾特別,今次有機會會一會佢啦!入到去地方雖然唔大,但起碼唔會係好逼,啲枱好大,三五知己嗌幾多都得啦!串燒價錢雖然唔係特別便宜,但仲有其他意粉焗飯選擇!價錢都唔貴!估唔到咁好味!@@"用左我最愛嘅日式胡麻醬,酸酸地凍冰冰勁開胃!加埋啲蔬菜食好fresh!不過隻天婦羅炸蝦就粉多左啲,但整體都好好味!同樣用左日式嘅胡麻醬,但火箭菜比較多,普普通通。終於到戲肉嘅串燒啦,串燒有張list可以比人寫,方便落單! 因為朋友唔食茄子,所以無試到佢嘅招牌燒原隻茄子/__\"燒雞脾菇($15/串) : 驚喜佢唔會燒到好韌,咬落裡面仲keep到有水份,真係考功夫之作。燒雞腎($15/串) : 雞腎最怕又硬又韌,但佢燒到剛剛好,食落辣辣地!幾惹味!燒香蕉($8/條) : 一見到佢黑媽媽,有啲唔想食-___-"不過試落又香蕉燒到焦香!甜甜地都幾好味!燒菠蘿($13/份) : 本身已經勁中意食菠蘿!呢個係必叫之一!菠蘿好甜,咬落去仲好juice!值得推薦!!燒車厘
同樣用左日式嘅胡麻醬,但火箭菜比較多,普普通通。
燒車厘茄($8/串) : 燒得腍左少少...雖然仲有好多水份...但可惜車厘茄味唔突然。
燒煙鴨胸($18/3片) : 煙鴨胸係厚切,加左少少辣味,不過不失!
飲品方面,朋友嗌左杯水果茶($40),我就嗌左杯士多啤梨優格乳($40),水果茶我就無試到...不過杯士多啤梨優格乳又係超值得推薦!!酸酸地嘅yogurt 加埋士多啤梨嘅甜味,飲落覺得好清新!仲會咬到粒粒嘅果肉!而且2杯都大大杯,結果坐左一個下晝,店員都無好唔耐煩咁趕我地走,真係無介紹錯!一定會再幫襯!