今年真係好多人都去camping,兵仔同娘娘都有去添呀!但係開始熱⋯就冇得成日,估唔到喺長沙灣又可以俾我重拾露營嘅感覺😗!💂🏻‍♀️《龍蝦沙律》$48用啲紫菜包住啲龍蝦沙律食口感真係唔錯,加上啲龍蝦味好出🦞份量比較少~如果真係想試龍蝦味嘅可以一試!評分: 82.5/100💂🏻‍♀️《沙嗲&冬蔭功雞肉片/和牛板腱/西班牙黑豚腩》$22/$68/$28串燒一燒好就睇到我流曬口水,全部都外脆內嫩✨冬蔭公雞肉串幾開胃,牛肉唔會硬,啱啱好。豚腩個位啲油脂都燒得好香口,幾惹味🍡評分: 85/100💂🏻‍♀️《厚切餐肉麻辣撈一丁》$58咁厚切嘅仲要煎香左嘅餐肉,好難唔好食🤣加上煎蛋嘅蛋黃汁,又有少少麻辣味,更加香🔥唔會好辣大家唔洗擔心~評分: 82.5/100總結:成個環境好舒服,好啱大家同朋友食下串燒傾下計。啲露營鄧同碗碟都係露營平時會見到嘅,露營友一定好有親切感!頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖

💂🏻‍♀️《龍蝦沙律》$48

總結:

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
2022-06-14
2022-07-01 14 瀏覽
室內露營風體驗,入邊裝修同枱櫈都係同真實既一樣咁的骰.以下為當日1-2人廚師發板.龍蝦仔沙律………有紫菜同青瓜拌龍蝦仔加沙律醬,酸酸甜甜開胃.串燒拼盤 (兩串+玉子燒)……...牛舌芯…………好食,軟滑得黎有口感免治雞肉串…….大大粒,好少係串燒店食到…..芝士玉子燒..又係好少係串燒店店食到,惹味呀…..流心炸芝士波波….熱辣辣芝士流晒出嚟……忌廉黑松露烏冬……忌廉湯加埋黑松露味相當突出………..

室內露營風體驗,入邊裝修同枱櫈都係同真實既一樣咁的骰
以下為當日1-2人廚師發板
龍蝦仔沙律………
有紫菜同青瓜拌龍蝦仔加沙律醬,酸酸甜甜開胃
串燒拼盤 (兩串+玉子燒)……..
牛舌芯…………
好食,軟滑得黎有口感

免治雞肉串…….
大大粒,好少係串燒店食到…..

芝士玉子燒..
又係好少係串燒店店食到,惹味呀…..

流心炸芝士波波….
熱辣辣芝士流晒出嚟……

忌廉黑松露烏冬……
忌廉湯加埋黑松露味相當突出………..
2022-06-30 27 瀏覽
以露營風設計為主題嘅餐廳都係第一次見😍 呢間位於長沙灣嘅小店面積唔大但五臟俱全~ 露營燈🕯 摺枱🛖 摺凳⛺️餐具🍴 等設備都好有露營feel💫 而食物方面就主打串燒🍢 炸物🍘 海鮮🍤 公仔麵🍜 等,十分適合同朋友嚟吹水打卡😌🦞 龍蝦沙律 $48龍蝦肉質細膩Q彈😬 配新鮮嘅青瓜🥒 同紫菜食,口感十分豐富🫣🐮 牛舌芯 $38 牛味濃郁🥹 口感嫩滑,生熟程度啱啱好好!加埋少許鹽同黑椒調味好好食呀😋🧀 一口芝士 $28 幾有驚喜🤩 未食已經聞到好香嘅芝士味,咬落去外脆內軟,芝士味非常濃郁😱 非常推介!🍡 雞軟骨 $22 雖然外表好油但食落去完全唔油膩!整體口感爽脆而且有咬口,唔錯😎🧆 脆骨雞肉丸子 $22 外皮燒到輕輕帶有焦香🤪 裡面搭配少量雞軟骨,口感非常特別😝 整體味道偏向日式照燒汁,配烏冬食一流~🍲 黑松露忌廉海鮮湯烏冬 $98 湯底係以忌廉混入黑松露烹調而成😏 香味四溢😙 醬汁濃郁得嚟完全唔漏!烏冬麵質偏淋身但好掛湯~ 加埋雜錦海鮮料都幾match🥰
黑松露忌廉海鮮湯烏冬

🍲 黑松露忌廉海鮮湯烏冬 $98
黑松露忌廉海鮮湯烏冬
龍蝦沙律
串燒
原來長沙灣有一間香港人開嘅串燒店小店⛺️主打露營風格, 幾有特色✨餐廳雖然唔大, 但佈置得幾有心思🤎簡約露營風為主題(=´ω`=)帶少少日系風味, 坐得幾舒服 ♪♪好多露營用品, 連水杯都係露營專用款🌟露營主題貫徹始終, 氣氛十足, 好正~♥︎🦞龍蝦沙律 ($48): 3.8/5前菜食龍蝦沙律🥗夏天食呢個𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭♥︎♥︎🍣味道似平時軍艦壽司上面嗰啲龍蝦沙律仲食到幾舊小龍蝦肉❤️❤️龍蝦肉幾彈牙爽口♬♬配左紫菜同青瓜一齊食🥒味道清新又開胃 (‘∀’●)♡🍜厚切午餐肉麻辣撈一丁 ($58): 3.8/5午餐肉真係幾厚切♡(ŐωŐ人)煎到外層香脆 仲𝐤𝐞𝐞𝐩到肉汁🤤流心蛋都煎得焦脆嘅( ˭̵̵̵̵͈́◡ु͂˭̵̵̵͈̀ )ˉ̞̭♡配上 麵質煮到啱啱好嘅一丁🍜好滿足 一丁又唔會話黐埋一舊 都幾彈牙 麻辣味辣度啱啱好🌶微辣微麻咁 幾惹味\(●´ϖ`●)🥟 雞皮餃子 ($38): 3/5有兩隻雞皮餃子🥟🐣賣相就睇唔出原來佢係用咗雞皮包食落雞皮油香流出😚😚夾埋餃子餡食 調味啱啱好如果表皮可以再焦脆啲就更好(●´ω`●)🍡脆骨雞肉丸子🍢($22): 3.8/5食得入面有啲絞碎嘅雞軟骨🥰一口一粒 容易入口表面仲淋咗照燒汁🫗少少偏鹹但幾惹味

原來長沙灣有一間香港人開嘅串燒店小店⛺️
主打露營風格, 幾有特色✨
餐廳雖然唔大, 但佈置得幾有心思🤎
簡約露營風為主題(=´ω`=)
帶少少日系風味, 坐得幾舒服 ♪♪
好多露營用品, 連水杯都係露營專用款🌟
露營主題貫徹始終, 氣氛十足, 好正~♥︎

🦞龍蝦沙律 ($48): 3.8/5

龍蝦肉幾彈牙爽口♬♬
配左紫菜同青瓜一齊食🥒
味道清新又開胃 (‘∀’●)♡

🍜厚切午餐肉麻辣撈一丁 ($58): 3.8/5

午餐肉真係幾厚切♡(ŐωŐ人)
煎到外層香脆 仲𝐤𝐞𝐞𝐩到肉汁🤤
配上 麵質煮到啱啱好嘅一丁🍜
好滿足 一丁又唔會話黐埋一舊
都幾彈牙 麻辣味辣度啱啱好🌶
微辣微麻咁 幾惹味\(●´ϖ`●)

🥟 雞皮餃子 ($38): 3/5

有兩隻雞皮餃子🥟
🐣賣相就睇唔出原來佢係用咗雞皮包
食落雞皮油香流出😚😚
夾埋餃子餡食 調味啱啱好
如果表皮可以再焦脆啲就更好(●´ω`●)

🍡脆骨雞肉丸子🍢($22): 3.8/5

食得入面有啲絞碎嘅雞軟骨🥰
一口一粒 容易入口
表面仲淋咗照燒汁🫗
少少偏鹹但幾惹味 都唔錯 (≧◡≦)

🍛沙嗲咖喱味雞肉串 ($22): 3.8/5
🍗冬陰功味雞肉串 ($22): 4/5

兩款味都唔錯(●´ω`●)
雞肉唔會燒到又乾又柴
味道都唔會話太辣 💕
兩款都幾惹味 (͡° ͜ʖ ͡°)
我就鍾意冬陰功味多啲🧡

📍 串點 (長沙灣)
🐰: 4/5

#eatwithkeikei #串點 #長沙灣
#sweetiedaily_cheungshawan
2022-06-28 7 瀏覽
如果唔去露營可以嚟呢間餐廳食串燒,年輕店主把店舖打扮成營地咁款,同成班朋友嚟食嘢傾計幾開心又有氣氛雞肉燶邊蛋煲仔飯Claypot Rice with Chicken and Egg> 喺偽camp地食煲仔飯零舍有風味。首先講佢嘅雞肉醃得唔錯,鹹甜調味適中帶少少檸酸,肉質算柔軟腍滑香口,燶邊蛋真係幾燶。個豉油都唔錯,再落多少少撈飯焦就更正脆骨雞肉丸子 Chicken Cartilage Meat Ball Skewer 雞肉串Chicken Yakitori 雞心 Grilled Chicken Hearts> 個人較鍾意脆骨雞肉丸子口感好脆卜卜聲,肉汁豐富較有口感;雞肉串燒得幾香唔錯,如果鍾意食內臟可以試下雞心,幾特別有咬口威士忌檸檬梳打Whiskey Lemon Soda> 覺得唔飲多飲酒嘅人都可以當梳打水咁飲,大熱天時飲返杯都爽㗎、酒精成份唔多重

脆骨雞肉丸子

Whiskey Lemon Soda

Whiskey Highball
Whiskey Highball
脆骨雞肉丸子·雞肉串·雞心
夜晚上堂後又唔想食得太多太heavy,見平時經過有間小小的串燒店,一於入去食先🫶🏻店內面積小小,只有2張高枱及2張露營枱。裝潢以木系為主,營造出小木屋的感覺,配上柔和的燈光,有種很warm的感覺❣️ 可惜當時只有高枱可以選擇,未能享受露營的感覺🥴 老闆非常友善,會向客人互動✨ 仲見到廚師哥哥忙碌地處理食物。最後我地就點了幾樣小食:🫶🏻口水鵝腸 $48/份配搭非常有新鮮感✨鵝腸爽脆,配上口水汁,微微的麻麻辣辣,超開胃的涼菜!🫶🏻雞皮餃子 $38/份見幾得意又試下先☺️ 雞皮包住肉餡,雞皮燒得香脆唔會油膩👍🏻 咬開會爆雞油,油香夠讚,個人喜愛💕🫶🏻脆骨雞肉丸子 $22/串啖啖雞肉,咬落食到有雞軟骨,口感不錯👍🏻🫶🏻冬陰公雞肉串 $22/串超香冬陰公味,燒得有微微焦脆,非常香口❣️🫶🏻蜜糖豬頸肉 $48/份豬頸肉燒完唔會乾柴,仲好juicy有肉汁🤤🫶🏻雞翼 $22/串看似好普通,但調味非常入味,豬先生話幾好食喎✨🫶🏻雞腎 $22/串呢個就稍為普通少少🤏🏻個人認為味道較淡(重口味人士🙊)🫶🏻黑松露忌廉海鮮烏冬 $98呢個上枱就聞到陣陣黑松露香味。烏冬掛汁🤤 海鮮就有青口魷魚蜆肉,我地極速清碗🤣🤣可惜

🫶🏻口水鵝腸 $48/份

🫶🏻雞皮餃子 $38/份

🫶🏻脆骨雞肉丸子 $22/串
啖啖雞肉,咬落食到有雞軟骨,口感不錯👍🏻

🫶🏻冬陰公雞肉串 $22/串
超香冬陰公味,燒得有微微焦脆,非常香口❣️

🫶🏻蜜糖豬頸肉 $48/份
豬頸肉燒完唔會乾柴,仲好juicy有肉汁🤤

🫶🏻雞翼 $22/串
看似好普通,但調味非常入味,豬先生話幾好食喎✨

🫶🏻雞腎 $22/串
呢個就稍為普通少少🤏🏻個人認為味道較淡(重口味人士🙊)

🫶🏻黑松露忌廉海鮮烏冬 $98

可惜最近食緊中藥,飲唔到啤酒,串燒燒物配啤酒🍻,絕對更開心❤️
2022-06-24
  • 口水鵝腸
  • 雞皮餃子
2022-06-23 91 瀏覽
長沙灣露營風高質小店🤍-👀沒有立場資訊-🍽串點set ($280)-🍞前菜—芝士豬肝醬多士多士好足料,小編同朋友本身都唔係好食豬肝,同埋好驚好腥,但係食落口完全冇腥味之餘仲好香口,而且好多芝士,多士外脆內軟,幾好味~🐟炸物—芝士魚手指咬落口完全唔油,炸衣好脆,唔會太厚,魚肉夠軟嫩,同埋好入味!!另外個芝士醬幾入味同幾濃,幾推介👀🐂燒物—燒和牛舌芯牛味幾濃,唔會好韌,咬落幾爽口,口感同熟度啱啱好,而且好多汁,調味亦都唔會過鹹🤓-🐔燒物—燒脆骨雞肉丸子有啲雞軟骨係入面,令口感幾特別,味道係日式照燒汁嘅味道,一樣都係幾夠入味同埋味道偏甜,送酒好正~-🥘燒雞肉串 (冬蔭味)冬蔭公汁微辣,好入味,食落幾香口,同埋雞肉夠滑嫩多汁,幾有驚喜😚🫕主食—黑松露忌廉海鮮湯烏冬未食已經聞到好香黑松露味,同埋啲烏冬好掛湯,食落夠彈牙,唔會太淋,湯底有好濃嘅忌廉同松露味,又唔會太漏!而且入面好多海鮮料,有青口、蜆、魷魚,食落都幾鮮~不過就唔算好大隻😗🥬炒雜菜好似係用咗娃娃菜,食落幾清甜之餘都幾夠鑊氣,而且夠多汁,上面仲加咗啲木魚碎,感覺幾日式!餐廳嘅裝修同擺設都勁有露營風味,有露營枱櫈,亦都有高枱,不過露營枱櫈
長沙灣露營風高質小店🤍
👀沒有立場資訊
🍽串點set ($280)
🍞前菜—芝士豬肝醬多士

🐟炸物—芝士魚手指

🐂燒物—燒和牛舌芯
🐔燒物—燒脆骨雞肉丸子
🥘燒雞肉串 (冬蔭味)

🫕主食—黑松露忌廉海鮮湯烏冬

🥬炒雜菜

餐廳嘅裝修同擺設都勁有露營風味,有露營枱櫈,亦都有高枱,不過露營枱櫈對於比較高嘅人就會坐得辛苦啲,因為張凳同張枱都幾矮🤣舖頭位置唔多,但係食物味道同埋質素都幾高,會想encore試埋其他串燒!發現小店真係成日都會好有驚喜😛仲有店員服務都幾好,好搞笑🤣

味道 9/10
📍串點
長沙灣興華街38號地下3號舖
2022-06-22
2022-06-23 239 瀏覽
近來很喜歡到串燒店,愛其款式多份量少少的可以多試幾款,最重要是在等待美食的途中可以跟摯友詳談,一起渡過非常快樂的時光!串燒店多得很,但這天就放棄到熱門吃串燒的地段,而是來到絕少串燒店的長沙灣,與多月不見的男閨蜜一同相聚用餐~口水鵝腸 $48未食串燒,先來一份前菜喚醒味蕾這個口水鵝腸是店員推薦的單品,口水汁搭配鵝腸絕對是新鮮的組合,爽脆的鵝腸以層次豐富的口水汁拌勻,辣中帶香、香中帶麻的味道會令人一試上癮,惹味十足,讓人想一口接一口,實在大推!牛舌芯 $38雞軟骨 $22羊肋肉 $24吃過開胃菜就來到主角的份兒,除了豬肉外,牛肉、雞肉跟羊肉各來一份:牛舌芯比起一般牛舌更嫩口更腍滑,加上牛味濃郁,普通加上鹽跟黑椒已經好吃到不得了;雞軟骨爽脆又有咬口,幾乎是每次吃串燒都必備!而羊肋肉就比較少吃到,喜歡吃羊的我對這串很滿意啊~ 滿滿的油脂香不太大羊羶味,肉燒得剛好,還是嫩嫩的,真的很好吃~蟹肉可樂餅 $28在串燒店吃可樂餅真的比較少,這次來一個蟹肉可樂餅,炸得金黃而且外脆內軟,切開內餡,濃厚的蟹肉忌廉慢慢流出來的感覺看著看著就覺得很治癒~ 味道當然是好吃啦!黑松露忌廉海鮮湯烏冬 $98如果覺得吃

口水鵝腸 $48
未食串燒,先來一份前菜喚醒味蕾

牛舌芯 $38
雞軟骨 $22
羊肋肉 $24

蟹肉可樂餅 $28

黑松露忌廉海鮮湯烏冬 $98
如果覺得吃串燒不夠飽,店家也會有麵食供應,點了一份黑松露忌廉海鮮湯烏冬,一上檯就發發超濃烈的黑松露香!湯頭以忌廉湯混入黑松露烹調而成,帶有陣陣黑松露味,是中間偏濃稠的質感,搭配烏冬實在適合,掛湯力十足!配料方面有不同款式的雜錦海鮮粒,包括青口、 魷魚、蟹柳等,口感豐富,惟味道方面比較重口味,與湯頭跟烏冬不太配合,但整體味道真的很不錯啊~
同場加映:原隻啤酒雞 $208(只限堂食)
這道菜其實是鄰座點的,不過實在太吸睛的關係,請老闆在正式上菜前給我拍錄影~
這個是醃好的原隻雞掛起來再倒入啤酒後火燒,畫面非常IGable!在短暫的火焰表現前店家還會關燈讓大家都在注視這個啊~ 燒過後店家會幫忙
有機會要再來試試這個!

店家在長沙灣開業,這個地方因近年有不少新樓盤的關係而越來越新式餐廳進駐,要突圍就必須要有記憶點才能記住,先不說食物,店家的裝潢絕對充滿特色,全店以露營風為主題,由門口到店內的裝潢擺設都是加入露營的元素,如枱櫈、餐具、燈飾等,非常有心思!而全店只有大概廿人的座位,有高檯也有露營用座位,想指定座位的話不妨提早預訂啊~
2022-06-16
2022-06-18 17 瀏覽
早左放工之後,同朋友係長沙灣食少少野,傾吓計🤓餐廳以露營為主題,好多露營嘅裝飾同埋椅,可以坐得好舒服同朋友慢慢傾偈今次就叫咗幾樣小食,麻辣鵝腸,鵝腸超爽脆配上麻辣汁,超好味😋,食唔停口☺️另外仲叫咗個全消拼盤,裏面有雞皮餃子,三串雞肉串燒,各有風味,有沙嗲,冬陰功同香茅,味道都唔錯,仲有幾片牛板腱,好有口感,同牛嘅味道🤓最後仲叫咗個黑松露忌廉海鮮湯烏冬,好creamy 同有啲蜆肉粒同帶子粒,而且忌廉汁都好掛係個烏冬上面😌
早左放工之後,同朋友係長沙灣食少少野,傾吓計🤓

2022-06-17 69 瀏覽
📍「串點Grill Point」- 長沙灣⭐️鬧市露營⛺️串燒店⭐️今次食食食之旅黎到長沙灣😌係IG見到有間走露營風⛺️嘅串燒店,好岩打卡,👦🏻決定帶👧🏻嚟試試佢😆📷餐廳位於長沙灣,店舖唔算大,但座位都算闊落,有露營專用嘅座位,亦都有bar 枱俾你揀,任君選擇😇睇嚟店主應該係露營發燒友⛺️🤣餐廳大部分用嘅野都係露營野,例如枱櫈、餐具🍳🍴,枱面仲有露營燈添😆每個角落都好岩打卡💯💯💯餐廳仲會播住音樂,岩哂同朋友吹水飲啤酒chill 下🤗🍴龍蝦沙律💰HK$48擺盤好靚🤩佢有青瓜同紫菜俾你包住龍蝦沙律食,食到龍蝦肉,連埋新鮮爽口嘅青瓜片,口感豐富🤗🍴蜜糖豬頸肉💰HK$48豬頸肉切開咗5️⃣件,好岩share🤗食落幾爽口唔會太韌太乾,不過可以再多少少🤏🏻蜜糖😇🍴羊肋肉串💰HK$24 咬落去係滿滿嘅油脂好邪惡😆雖然有少少酥,但可以接受到🙂🍴雞軟骨串💰HK$ 22雞軟骨幾爽口,口感幾豐富😇🍴雞心串💰HK$22 平時比較少見到,原來係限定版!食落幾爽口彈牙,有少少🤏🏻似雞腎嘅味道😆😆😆🍴黑松露忌廉海鮮湯烏冬💰HK$38 黑松露味超級香!食落忌廉味都幾重,有蜆肉同魷魚,味道較為清淡,重口味人士表示可以咸多少少🤏🏻😇
📍「串點Grill Point」- 長沙灣
⭐️鬧市露營⛺️串燒店⭐️

今次食食食之旅黎到長沙灣😌

餐廳仲會播住音樂,岩哂同朋友吹水飲啤酒chill 下🤗

🍴龍蝦沙律
💰HK$48

🍴蜜糖豬頸肉
💰HK$48

🍴羊肋肉串
💰HK$24
咬落去係滿滿嘅油脂好邪惡😆雖然有少少酥,但可以接受到🙂

🍴雞軟骨串
💰HK$ 22
雞軟骨幾爽口,口感幾豐富😇

🍴雞心串
💰HK$22
平時比較少見到,原來係限定版!
食落幾爽口彈牙,有少少🤏🏻似雞腎嘅味道😆😆😆

🍴黑松露忌廉海鮮湯烏冬
💰HK$38
2022-06-16 18 瀏覽
間鋪嘅感覺好木系有啲座位呢就好似去露營咁樣好特別啊個環境!我哋兩個人叫咗個二人套餐有口水鵝腸呢個菜有驚喜就好似口水雞嗰啲汁咁不過轉左係鵝腸 麻辣爽口出邊好似好少咁嘅配搭串串x6 💛💛💛💛牛舌,脆骨雞肉丸子, 冬陰雞, 羊肋肉, 汁燒牛肋肉,炸雞 d串燒偏重口味,最鍾意個牛舌同雞🐤🐤厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁💛💛佢個撈丁係超級麻辣🤭🤭唔食得辣嘅真係唔好叫呀我朋友食到爆汗 笑死…日式油醋茄子💛💛好細心🤭會將條茄子切到細細粒咁🍆🍽串點📍地址:長沙灣興華街38號地下📞電話:91422474
間鋪嘅感覺好木系

有啲座位呢就好似去露營咁樣
好特別啊個環境!

我哋兩個人叫咗個二人套餐

厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁
💛💛
佢個撈丁係超級麻辣🤭🤭
唔食得辣嘅真係唔好叫呀
我朋友食到爆汗 笑死…

日式油醋茄子💛💛
好細心🤭會將條茄子切到細細粒咁🍆

🍽串點
📍地址:長沙灣興華街38號地下
📞電話:91422474
2022-06-15 10 瀏覽
呢間串燒店以露營風為主題,幾有特色平時鐘意露營嘅朋友應該會覺得幾岩feel🤪🌝沙嗲+ 咖哩雞 $22🌝冬陰功雞 $22兩隻味既雞都好食,d雞肉好嫩唔會乾,唔會太辣少少辣幾頂癮。🌝雞皮餃子 $38呢個幾特別,一食落去有d雞皮既油好香,點埋個柚子醋,食落同平時d餃子好唔同,有驚喜👍🏻🌖西班牙黑豚肉 $28口感似叉燒,豚肉味濃食落唔乾岩岩好😋🌝口水鵝腸 $48平時食鵝腸都係打邊爐食,原來加麻辣汁凍食都正,鵝腸口感脆冇腥味,個汁唔算好辣岩岩好。🌝厚切午餐肉麻辣撈一丁 $58見到嚿午餐肉咁大嚿嚇親😂,真.厚切!午餐肉煎到外脆內軟,火候控制得超好👍🏻麻辣汁少少辣食落好過癮

呢間串燒店以露營風為主題,幾有特色
平時鐘意露營嘅朋友應該會覺得幾岩feel🤪

🌝沙嗲+ 咖哩雞 $22
🌝冬陰功雞 $22
兩隻味既雞都好食,
d雞肉好嫩唔會乾,
唔會太辣少少辣幾頂癮。

🌝雞皮餃子 $38
呢個幾特別,
一食落去有d雞皮既油好香,
點埋個柚子醋,
食落同平時d餃子好唔同,有驚喜👍🏻

🌖西班牙黑豚肉 $28
口感似叉燒,
豚肉味濃食落唔乾岩岩好😋

🌝口水鵝腸 $48
平時食鵝腸都係打邊爐食,
原來加麻辣汁凍食都正,
鵝腸口感脆冇腥味,
個汁唔算好辣岩岩好。

🌝厚切午餐肉麻辣撈一丁 $58
見到嚿午餐肉咁大嚿嚇親😂,
真.厚切!
午餐肉煎到外脆內軟,
火候控制得超好👍🏻
麻辣汁少少辣食落好過癮

2022-06-14 19 瀏覽
口水鵝腸 💛💛💛💛佢個味同口水雞好似,好特別串串x6 💛💛💛💛牛舌,脆骨雞肉丸子, 冬陰雞, 羊肋肉, 汁燒牛肋肉,炸雞 d串燒偏重口味,最鍾意個牛舌同雞🐤🐤厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁💛💛佢個撈丁係超級麻辣🤭🤭日式油醋茄子💛💛好細心🤭會將條茄子切到細細粒咁🍆🍽串點📍地址:長沙灣興華街38號地下📞電話:91422474
口水鵝腸 💛💛💛💛
佢個味同口水雞好似,好特別

串串x6 💛💛💛💛

🍽串點
📍地址:長沙灣興華街38號地下
📞電話:91422474
2022-06-10 282 瀏覽
餐廳以露營為主題️⛺️無論係枱枱櫈櫈、碗碗碟碟都係露營用品。聽住播緊嘅流行歌,叫埋酒呀汽水咁,邊食邊同朋友傾下計,真係好chill~好有露營feel 😎😎食好嘢要等一等,因為係即叫即整架♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 芝士豬肝醬多士 $22/件多士烘到表面金黃,入口好酥脆,而香濃嘅肝醬配上芝士都唔咸😋兩者嘅味道配合得好好❥ 燒物:૪大蔥雞肉串 $28蔥段切到同雞肉大細一樣,雞肉嫩滑,醬汁帶啲甜味,口感好夾好軟腍😋૪冬蔭公雞肉串 $22一啖就知佢係泰式-冬蔭公😎加埋嫩滑雞肉,好想即刻嚟碗冬蔭公湯😆會想再叫多串!૪沙嗲雞肉串 $22肉眼見冇多餘嘅醬汁,但濃濃嘅沙嗲味不斷係雞肉入面慢慢滲出,愈食愈惹味🤩૪西班牙黑豚腩 $28燒到焦香、好厚身,齋睇外表估佢唔到,原來肉質好軟腍,口感唔膩,配sake一流👍🏻❥ 厚切餐肉蛋麻辣撈一丁 $58厚切餐肉外層煎到香脆,入面仲保留到有汁唔乾👍🏻麵質煮到啱啱好,唔散彈牙,仲辣辣哋,配埋滑溜嘅蛋汁,好滿足呀😊∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
食好嘢要等一等,因為係即叫即整架♥️

❥ 芝士豬肝醬多士 $22/件

❥ 燒物:
૪大蔥雞肉串 $28

૪冬蔭公雞肉串 $22

૪沙嗲雞肉串 $22

૪西班牙黑豚腩 $28

❥ 厚切餐肉蛋麻辣撈一丁 $58

• 芝士肝醬多士
串點 @grillpoint1005 📍:長沙灣興華街38號地下3號舖🚗:長沙灣地鐵C2出口 步行7分鐘📞:+852 9142-2474💲:~HKD100/head for dinner Food quality✔️:口水鵝腸、西班牙黑豚腩👌🏼:雞肉串、脆骨雞肉丸子、厚切餐肉蛋麻辣撈一丁總結:😋一間露營⛺️風嘅串燒小店 價錢就平有平食 貴有貴食 小店坐位9-12個左右 由兩個後生仔開嘅 食嘅同時會問你啲嘢點呀 小店嘅魅力😋口水鵝腸作為前菜真係一流 滷水汁辣辣哋幾入味 鵝腸又洗得乾淨 忍唔住口不停食‼️ 最好食就係佢😋黑豚腩瘦同肥豬肉都均勻 食落去油脂豐盈 一口size剛剛好👍🏼😋所有嘢食都係即叫即整 一碟一串咁上 同埋有燒酒叫 見隔離枱飲得都幾開心下 但我聽朝又要做奴隸所以就冇叫🤔️雞肉串有兩種口味分別係地獄麻辣同沙嗲咖哩 各叫咗一串 後者出色啲 作為一個食辣嘅弱者 呢間辣嘅程度我覺得幾辣嘅但算可接受 因為係小店嘅原故 想再辣啲嘅可以同老闆針着下🙏🏼🤔️雞肉丸子🍡就真係冇係出面見過類似嘅嘢 幾特別但食落就正常雞肉淋咗啲照燒汁咁 🤔️嗰餐肉蛋撈一丁隻蛋做到流心 午餐肉又真係厚切 麻辣又真係幾辣下 但
串點 @grillpoint1005
📍:長沙灣興華街38號地下3號舖
🚗:長沙灣地鐵C2出口 步行7分鐘
📞:+852 9142-2474
💲:~HKD100/head for dinner

Food quality
✔️:口水鵝腸、西班牙黑豚腩
👌🏼:雞肉串、脆骨雞肉丸子、厚切餐肉蛋麻辣撈一丁

總結:

🤔️嗰餐肉蛋撈一丁隻蛋做到流心 午餐肉又真係厚切 麻辣又真係幾辣下 但係鹹咗啲同埋我覺得可以再辣啲

😨店舖較細間 同隔離枱嘅都冇咩距離 不過店內音樂好極 所以可以蓋過所有聲線🫰🏼