2022-05-17 20 瀏覽
🍢串點收工想食少少嘢,行過見到呢間裝修風格幾特別嘅小店就入咗去😌舖頭得1個師傅應該係老闆,最後決定叫老闆整個一人份量嘅廚房發板比我🤣🥢前菜:口水鵝腸:口水汁調味惹味,鵝腸口感好爽,好開胃🥢串燒:沙喱雞:沙嗲+咖喱汁嘅雞肉串,味道幾特別,有齊晒啊香港人鍾意嘅口味脆骨雞肉丸: 食落爽脆有咬口,配埋醬汁好正雞軟骨:唔會燒到好乾,仲係好Juice蜜糖豬頸肉: 燒到外脆內軟,肉質夠爽,加埋少少檸檬同蜜糖味,唔錯👍🏻炸雞:唔會好厚粉,火候啱啱好🥢主食:厚切餐肉蛋麻辣撈一丁 午餐肉係厚切,啖啖肉好爽煎蛋係最正嘅燶邊蛋😋撈一丁嘅醬汁同鵝腸個個一樣,估唔到可以咁好食呢個麵好有驚喜🌟1個人埋單$128價錢唔算貴,食物有水準走個陣見到隔籬枱仲有個燒雞好似好正咁,下次要試吓餐廳行Camping風格,可以叫多幾個朋友一齊嚟坐喺露營枱度食仲有feel📍 長沙灣興華街38號地下3號舖

🍢串點

收工想食少少嘢,行過見到呢間裝修風格幾特別嘅小店就入咗去😌

🥢前菜:
口水鵝腸:口水汁調味惹味,鵝腸口感好爽,好開胃

🥢串燒:
脆骨雞肉丸: 食落爽脆有咬口,配埋醬汁好正
雞軟骨:唔會燒到好乾,仲係好Juice
炸雞:唔會好厚粉,火候啱啱好

🥢主食:
厚切餐肉蛋麻辣撈一丁
午餐肉係厚切,啖啖肉好爽
煎蛋係最正嘅燶邊蛋😋
撈一丁嘅醬汁同鵝腸個個一樣,估唔到可以咁好食
呢個麵好有驚喜🌟

1個人埋單$128
價錢唔算貴,食物有水準
走個陣見到隔籬枱仲有個燒雞好似好正咁,下次要試吓

📍 長沙灣興華街38號地下3號舖
2022-05-15 15 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 長沙灣 - 串點‎ ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 以露營⛺️做主題 感覺幾特別入面嘅枱枱凳凳都係露營用品實行喺室內都可以感受到露營嘅感覺🔹厚切餐肉蛋麻辣撈一丁 $58夜媽媽 想食宵夜 有呢個撈丁夠曬邪惡餐肉厚切咬落又脆又啖啖肉麻辣醬撈丁夠香辣🔹沙喱沙嗲咖哩雞肉串 $22沙嗲咖哩雞肉串夠濃味 又特別🔹脆骨雞肉丸子 🍡 $22雞肉丸子入面有啲脆骨有口感 未食過 好好食🔹冬蔭公雞肉串 $22冬蔭公味帶微辣又甜甜地◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 串點 (長沙灣)長沙灣興華街38號地下3號舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee長沙灣🔎發掘同類美食:#ee串燒#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger

以露營⛺️做主題 感覺幾特別

雞肉丸子入面有啲脆骨
有口感 未食過 好好食

🔹冬蔭公雞肉串 $22
冬蔭公味帶微辣又甜甜地

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 串點 (長沙灣)
長沙灣興華街38號地下3號舖

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee長沙灣
🔎發掘同類美食:#ee串燒

2022-05-14 15 瀏覽
串點 係一間串燒店,裝修以露營為主題,枱櫈以至餐具都係露營嘅用品,仲有露營燈放枱面,有特色!但店舖坐位唔多,最好預先訂坐!龍蝦沙律將撈咗沙律醬嘅小龍蝦粒粒 用紫菜包住食,幾開胃!辣味炸雞 炸雞外層香脆,帶有少少麻辣味,唔錯!西班牙黑豚腩 半肥瘦嘅豬腩肉 油香出眾!冬陰功雞串 帶香辣冬陰功味嘅雞肉 充滿泰式風味!沙喱雞串 沙嗲加上咖喱醬嘅雞肉 幾惹味!脆骨雞肉丸子口感豐富,唔錯!厚切餐肉蛋麻辣撈丁麻辣度頗高,辣得過癮!

龍蝦沙律

將撈咗沙律醬嘅小龍蝦粒粒 用紫菜包住食,幾開胃!

辣味炸雞

炸雞外層香脆,帶有少少麻辣味,唔錯!

西班牙黑豚腩

半肥瘦嘅豬腩肉 油香出眾!

冬陰功雞串

帶香辣冬陰功味嘅雞肉 充滿泰式風味!

沙喱雞串

沙嗲加上咖喱醬嘅雞肉 幾惹味!

脆骨雞肉丸子

口感豐富,唔錯!

厚切餐肉蛋麻辣撈丁

麻辣度頗高,辣得過癮!

2022-05-12 302 瀏覽
長沙灣興華街地舖一間以露營風為主題嘅串燒店,門口牆上貼滿各式各樣洒嘅貼紙,門牌就以簡單一塊木牌寫住店名,店舖面積唔大,有三張四人枱,兩張二人吧枱,枱櫈就係露營風設計,每張枱上面就放住一張露營用既燈,非常型格👍🏻店主係一個好有禮貌嘅後生仔,全晚我都見佢只係一個人做嘢,我估店舖係屬於小本經營,概念係希望露營都可以食到高質素嘅嘢食👍🏻👍🏻🦆▪️口水鵝腸 $ 48必食推介,麻辣汁超級惹味,鵝腸少少肥,入味爽脆,我老細唔係好食得辣佢都覺得好好味,我哋食完一點再encore左多一碟🤫🦪▪️鹽燒廣島蠔 $ 88廣島蠔燒到外脆裏面好Juicy ,一咬落去完全爆汁,調味剛剛好,好鮮味🐮▪️串▪️燒肉拼盤 $ 188和牛頸脊。牛小排。牛舌芯。和牛板腱好高質素嘅牛肉拼盤,燒至生熟程度剛剛好,只需要加少少黑椒海鹽檸檬汁調味,已經非常好食🐷▪️西班牙黑豚腩 $ 28豬腩肉半肥瘦,肉質帶爽脆,應該係用咗麵豉醬嚟調味,醬汁好好食🐔▪️辣味炸雞 $ 38炸雞有少少麻辣味道,外層爆脆,肉質嫩滑,送啤酒一流🐥▪️冬陰功雞串 $ 22未食已經聞到好香冬陰功味,配雞肉幾好食🐥▪️沙喱雞串 $ 22店舖推介沙嗲咖喱醬嘅雞肉串燒,兩種醬汁配合得

🦆▪️口水鵝腸 $ 48

🦪▪️鹽燒廣島蠔 $ 88

🐮▪️串▪️燒肉拼盤 $ 188
和牛頸脊。牛小排。牛舌芯。和牛板腱

🐷▪️西班牙黑豚腩 $ 28

🐔▪️辣味炸雞 $ 38
炸雞有少少麻辣味道,外層爆脆,肉質嫩滑,送啤酒一流

🐥▪️冬陰功雞串 $ 22
未食已經聞到好香冬陰功味,配雞肉幾好食

🐥▪️沙喱雞串 $ 22
店舖推介沙嗲咖喱醬嘅雞肉串燒,兩種醬汁配合得非常之好,少少微辣帶花生香,好好食

🐥▪️大蔥雞肉串 $ 28
醬汁甜甜有點像麵豉醬嘅味道,配上大蔥雞肉,雞肉好滑好入味,正

🐥▪️燒雞肝 $ 22
雞肝外層有少少焦燶,內裏好淋滑,傳統日式雞肝既口感

🐥▪️燒雞翼 $ 22
燒雞翼係用香茅醬料醃製,燒得幾好,雞皮外層脆脆,好入味

🥪▪️芝士豬肝醬多士 $28
估佢唔到咁好食,多士即烘,塊面包唔知咩構造好好食,配上自家製嘅豬肝醬好似鵝肝醬,好濃味好正,加左溶化嘅芝士更加不得了

🍜▪️厚切餐肉蛋麻辣撈丁 $ 58
全晚最精彩竟然係呢碗撈麵,喺屋企自己都唔會食,去到呢度店主竟然話係一定要食,面質爽口彈牙,午餐肉好厚身煎到外脆內軟,雞蛋就係流心蛋黃,最正係佢嘅麻辣醬,所有材料一齊食,意想不到咁好食,一碗咁基本嘅面可以整得咁用心,所以話佢嘅概念就係露營都可以食到好嘢,我相信係真嘅😋😋😋

🍺▪️白啤 $ 58
啤酒係食串燒必須的,白啤清涼解渴,食下講吓不知不覺又飲咗幾杯🤭

✨一定會再幫襯既小店,後生仔對食物有熱誠,用心做食物,所以整得好好食,一個人一腳踢經營,支持支持✨
  • 厚切餐肉蛋麻辣撈丁
  • 口水鵝腸
  • 芝士豬肝醬多士
2022-05-04 34 瀏覽
長沙灣呢一間串燒小店以露營為主題,雖然位置唔係係最熱鬧路段,但門口擺放兩張camp chair,好有辨識度!整間餐廳以木調為主,入面有兩張高枱,其他位都係以露營用品為主,好有特色。 龍蝦沙律嗌咗龍蝦沙律做前菜,估唔到入面龍蝦肉大大舊,調味適中,仲有幾塊紫菜同青瓜可以一齊食,有唔同口感雞肉丸子、雞軟骨、雞肉幾串雞串燒各有特色雞肉丸子肉質軟稔,醬汁比較濃稠,配埋較淡味既丸子味道剛好。雞軟骨正常發揮,最鍾意呢d只用鹽簡單調味既鹹香🤤 雞肉就比較有咬口,但唔怕燒得乾身,鎖得住肉汁。黑松露忌廉海鮮湯烏冬烏冬口感彈牙掛湯力強,黑松露忌廉與其話湯更加似醬汁,每一啖都係濃厚忌廉香,撈埋一粒粒海鮮食口感好豐富,好味!
長沙灣呢一間串燒小店以露營為主題,雖然位置唔

龍蝦沙律

雞肉丸子、雞軟骨、雞肉
幾串雞串燒各有特色

黑松露忌廉海鮮湯烏冬

2022-04-30 229 瀏覽
String Dot 🎈串./Glamorous + Camping = Glamping/試諗吓 如果喺露營嘅時候🏕整幾串 乾番杯 應該都幾爽一望就覺得呢間餐廳好特別俾人一種好隨心 慢活嘅感覺👅口水鵝腸 係屬於凍食冷盤嚟 第一次食鵝腸 雖然係麻辣口水汁 但辣度比想像中微鵝腸好爽脆 帶微微辣感🔥唔經唔覺就已經食晒一碟🐓酥炸雞扒 金黃色外皮 加厚實質感內裏雞扒鬆軟 夠哂肉汁夾住芝士同火腿加添左鹹香層次 用嚟送酒一流呀🍜厚切午餐肉麻辣撈丁 野外露營見到呢個一定好滿足因為係邪惡嘅東西呀厚切午餐肉 煎蛋 出前一丁不得了啦🤣 不過呢個麻辣會高階少少🍆和風燒茄子配柚子醋 茄子軟腍 完全唔會油膩沾上柚子醋 帶有開胃而清新嘅酸味好似有種食緊壽司飯嘅感覺🍣特別得嚟幾得意嘅味道喎🍢串燒及燒物分別有大䓤雞肉串 雞肉丸子 同燒豬頸肉大䓤雞肉質結實 略嫌鹹左少少不過配埋啤酒就啱啱好🍻雞丸子肉質嫩滑 口感較彈牙燒豬頸肉油脂豐厚 油香喺口腔中回蕩一個好特別有露營感覺嘅用餐體驗趁未好熱嘅時候 係時候去次露營之旅啦💚
String Dot

係時候去次露營之旅啦💚

• 口水鵝腸
  • 酥炸雞扒
2022-04-29 23 瀏覽
長沙灣串燒居酒屋長沙灣新開呢間居酒屋真係好有日本新宿的居酒屋味道,感耐無去旅行,真係好掛住日本呢!外賣左d菜式打算回家好好品嘗下!叫左幾種串燒!有燒牛舌,好香,一向都好中意食牛舌,去食燒肉必備!加埋黑椒,好香脆!脆骨雞肉丸子!呢個軟身,用醬油汁塗面燒過,都吾錯!雞肉串,沙爹加咖喱溝埋一齊,好特別!汁好得意,有別一般串燒!另外仲有至愛雞軟骨串,好正,燒得好好食!全部串燒即叫即整,熱辣辣!另外叫多個主食,厚切午餐肉蛋芝士撈一丁,午餐肉好厚,芝士好多,撈埋出前一丁,好香芝士味!呢間串燒店吾錯!好日本風味!
長沙灣串燒居酒屋
脆骨雞肉丸子!呢個軟身,用醬油汁塗面燒過,都吾錯!
全部串燒即叫即整,熱辣辣!
呢間串燒店吾錯!好日本風味!
2022-04-29 57 瀏覽
串點 🍢口水鵝腸 (9.5/10) 🍲好有驚喜嘅前菜,因為平時食得口水雞多,以為好似川味口水雞啲frd好濃味。點知食落口好fresh✨鹹鹹地好輕微嘅辣,配埋入哂味爽口又有咬感嘅鵝腸,好perfect😋串燒(沙喱雞、脆骨雞肉丸子、冬陰雞、汁燒牛肋肉、黑豚五花腩)9/10 🍢先講沙嗲雞同冬陰雞都好入味,兩種調味都好出,冬陰味好有驚喜,因為真係好冬陰🥘脆骨雞肉丸子要俾100分,超級好味唔單止入味,而且啲脆骨撈入去豐富咗口感👍🏻然後牛肋肉係好脆口,略嫌偏濃咗少少🤏黑豚五花腩有油脂得黎,肥瘦適中,掂檔🥓炸雞 (9.5/10) 🍗 好脆炸粉亦都好滑,食落口脆卜卜又唔油膩❣️ Even 個Cream都好夾個雞,相信配酒黎食係一流🍻厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁(8.5/10)🍜估唔到撈丁都做到咁出色,全部入哂味得黎,又有彈性,唔會太乾或者太濕,味道係微微麻辣,好過癮🌶 厚切午餐肉又係啱啱好,外脆肉軟,唔係cheap cheap午餐肉質感,配埋濃邊蛋,真係邪惡嘅美食🍳Extra comment🖍•餐廳主打串燒Omakase ,有做埋Dinner Set Promo,around 280蚊包前菜、炸物、串燒、主食、
串點 🍢

口水鵝腸 (9.5/10) 🍲

炸雞 (9.5/10) 🍗

厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁(8.5/10)🍜

Extra comment🖍

•餐廳主打串燒Omakase ,有做埋Dinner Set Promo,around 280蚊包前菜、炸物、串燒、主食、炒雜菜同飲品🥙
•唔見餐廳有招牌,但門口放咗露營椅都幾易認,入面座位唔算多,比較啱一兩個人黎食⛺️
黑豚五花腩
厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁
炸雞
黑豚五花腩
厚切餐肉煎蛋麻辣撈丁
炸雞
2022-04-27 33 瀏覽
[長沙灣]串點第一次食以露營風格主題既餐廳入面既枱枱凳凳都係露營風真係幾有特色.口水鵝腸食剩指數:0/100鵝腸好爽脆食落唔會有內臟果啲味口水汁辣中帶甜係香辣既感覺做前菜幾開胃.芝士魚手指食剩指數:0/100魚手指魚肉唔鬆散炸得幾香脆芝士汁幾夾.牛舌芯食剩指數:0/100到串燒既部分~牛舌芯口感較彈牙有胡椒調味燒到剛剛好唔會過火.蠔食剩指數:0/100蠔無腥味燒完入面都唔會好乾好鮮味.燒菠蘿食剩指數:0/100菠蘿超多汁超甜燒完有焦糖面脆脆地表現出色.脆骨雞肉丸食剩指數:0/100呢個雞肉丸有3粒肉質幾有彈性用燒汁調味去燒甜甜地幾好味.雞肉串(地獄麻辣)食剩指數:3/100雞肉串就比較辣~如果鍾意食辣可以一試.厚切午餐肉蛋麻辣撈一丁食剩指數:0/100餐肉好厚好大塊唔會好咸蛋煎得好靚麻辣底好香唔算好辣可能餐肉蛋好多人覺得唔算特別但係諗深一層如果真係露營既時候有碗高質素既撈丁其實都真係好爽😛.飲品方面呢度雖然都係得啤酒茶同汽水但係佢會配露營杯同冰底真係好有feel杯杯碟碟都真係做到一致既露營風
[長沙灣]串點

呢個雞肉丸有3粒
肉質幾有彈性
用燒汁調味去燒
甜甜地幾好味
雞肉串(地獄麻辣)
食剩指數:3/100
雞肉串就比較辣~
如果鍾意食辣可以一試
但係佢會配露營杯同冰底
真係好有feel
杯杯碟碟都真係做到一致既露營風
2022-04-25 24 瀏覽
🎪 串. (長沙灣)長沙灣興華街38號海華麗軒地下3號舖露營主題既串燒屋,很適合與友人酌酒取樂⛺️🌟龍蝦沙律少見地以紫菜配上沙律,用紫菜包住沙律食,幾有風味️,每一啖有龍蝦肉,加埋蟹籽,頗有口感。🌟白汁芝士魚柳魚柳炸得金黃脆口,肉質嫩又有魚香,加上白汁,減低了油膩感。🌟餐肉蛋麵餐肉係厚切的,太陽蛋可以吉爆黎撈麵,公仔麵沾上蛋黃和麻辣汁,食材簡單見心思。🌟燒物🌟款式有好多:黑豚五花腩,帶有焦香味富有油脂;大葱雞肉,兩者係最佳的配搭;雞肉丸子,喜歡它的軟骨,很有嚼勁。超辣雞,要介紹俾好辣嘅朋友,辣味有少少蓋過雞肉味,不過後勁強,會有想追食嘅衝動;冬蔭公雞則辣中帶酸,頗開胃,雞肉鮮嫩帶點清新嘅感覺,充分吸收冬陰功嘅味道😗
🎪 串. (長沙灣)
長沙灣興華街38號海華麗軒地下3號舖

露營主題既串燒屋,很適合與友人酌酒取樂⛺️

🌟龍蝦沙律

🌟白汁芝士魚柳
魚柳炸得金黃脆口,肉質嫩又有魚香,加上白汁,減低了油膩感。

🌟餐肉蛋麵

🌟燒物🌟
2022-04-23 21 瀏覽
長沙灣呢間餐廳主打露營風,餐廳內既枱櫈、餐具、露營燈係用採用露營物資,令人仿如置身露營屋一樣,感覺非常特別!🌟龍蝦沙律用紫菜包住龍蝦沙律食都幾特別,仲食到粒粒龍蝦籽🌟串燒🍢大蔥雞:燒汁味,唔會太咸,雞肉嫰滑,大蔥超香🍢雞腎:雞腎口感結實有嚼勁🍢冬蔭雞:重冬蔭公味,值得一試🍢超辣雞:有麻香味,食完後勁零麗,仲係好辣🌟厚切餐肉蛋麻辣撈一丁餐肉係厚切咖,撈丁落麻辣汁夠晒惹味!麵煮到剛剛好,食落有彈性,唔會太淋!📍串. (長沙灣)長沙灣興華街38號海華麗軒地下3號舖

🌟龍蝦沙律
用紫菜包住龍蝦沙律食都幾特別,仲食到粒粒龍蝦籽

🌟串燒
🍢大蔥雞:燒汁味,唔會太咸,雞肉嫰滑,大蔥超香
🍢雞腎:雞腎口感結實有嚼勁
🍢冬蔭雞:重冬蔭公味,值得一試
🍢超辣雞:有麻香味,食完後勁零麗,仲係好辣

🌟厚切餐肉蛋麻辣撈一丁

📍串. (長沙灣)
2022-04-19 35 瀏覽
最近見好多朋友去camping,自己都好想去,可惜一直都未有適合嘅時間!今日行行下俾我見到呢間門口擺住camping嘅嘢,忍唔住停低左。點知原來係一間食串燒既露營居酒屋🤩佢哋入面既布置都係平時camping既枱櫈杯,仲有露營燈,加埋個牆都係以木材為主調,好有置身於野外嘅感覺😍仲一解我想去camp既心願🥹入到去我地叫左個2人 lunch set ,埋單都係$150左右😚認真抵✨明太子沙律平時食開既明太子都係切到好碎,呢個非常有口感👍伴碟仲有紫菜可以夾埋一齊食,好開胃😋✨炸雞拼雞皮餃子炸雞外皮非常脆,內裏肉質夠嫩口及juice😋😋雞皮油香滲入餃子,食落非常滿足✨串燒-雞/豬脆骨雞肉圓子,超推介👍✨西班牙黑豚腩燒得剛剛好,有炭燒的焦香,又將油香全部迫出,但唔會有肥膩感,食落仲有彈牙嘅口感👍✨厚切餐肉蛋撈麻辣一丁麵餐肉超厚身,食落好滿足;流心蛋好juice,d蛋汁好香滑;個麵雖然叫麻辣,但我呢啲唔係好食得辣嘅食落都覺得好正,完全食到,如果你真係仲覺得可以將啲蛋汁撈埋食,會減低辣度‼️呢個麵係必推…👍

✨明太子沙律

炸雞拼雞皮餃子
炸雞外皮非常脆,內裏肉質夠嫩口及juice😋😋
雞皮油香滲入餃子,食落非常滿足

✨串燒-雞/豬
脆骨雞肉圓子,超推介👍

✨西班牙黑豚腩

✨厚切餐肉蛋撈麻辣一丁麵

2022-04-18
5 分鐘 (堂食)
2022-04-18 27 瀏覽
今日行過一間好有特式既鋪頭。比佢門口既露營椅子吸引。再望入去 直頭好似去左露營甘 。成間鋪都充滿露營風格。坐得好舒服 好有feel. 頭盤 係明太子 加紫菜明太子新鮮 紫菜 脆口。紫菜 包住 明太子 外脆 內爽 。佢地連上菜既碟 都係露營個d款 十分搞笑。炸物 我叫左 辣味炸雞 + 雞皮餃子兩款都即炸 熱喇喇,好刺激。炸雞 皮脆 肉入味 。雞皮餃子 塊皮充滿邪惡,但勁香,個涵都好夠味。串燒 脆骨雞肉丸:好有咬口,好新奇,值得一試 。沙爹雞串:沙爹味 好濃 ,沙爹迷必食。冬陰公雞串:食完後酸酸辣辣yup 泰文流利,good good yup.。麻辣雞串:入口唔辣 越食越停唔到口,後勁麻麻辣辣 ,想感嘆人生麻木自己必點。最尾叫左 厚切午餐肉蛋麻辣一丁大廚根本入左魔,佢唔係厚切甘簡單 佢直頭係切成大西瓜片甘 。連我沙煲拳頭大既口,都唔可以一啖食哂,就知大廚幾入魔。煎得勁脆口。隻蛋真係世界級 有賣相 又好食。 大廚每煎一隻蛋,世界就會消失一隻QQ彈彈蛋黃哥。個麵軟硬處理得岩岩好 不淋亦絕不硬 加上麻辣撈埋落去 當今世上 得我頂得順 呢種 口腔衝擊,唔信自己去試下。 我到而家 久久未能平伏,我
今日行過一間好有特式既鋪頭。
比佢門口既露營椅子吸引。
再望入去 直頭好似去左露營甘 。
成間鋪都充滿露營風格。
坐得好舒服 好有feel.

頭盤 係明太子 加紫菜
明太子新鮮 紫菜 脆口。
紫菜 包住 明太子 外脆 內爽 。

佢地連上菜既碟 都係露營個d款 十分搞笑。

炸物 我叫左 辣味炸雞 + 雞皮餃子
兩款都即炸 熱喇喇,好刺激。
炸雞 皮脆 肉入味 。
雞皮餃子 塊皮充滿邪惡,但勁香,個涵都好夠味。

串燒
脆骨雞肉丸:好有咬口,好新奇,值得一試 。
沙爹雞串:沙爹味 好濃 ,沙爹迷必食。

最尾叫左 厚切午餐肉蛋麻辣一丁
大廚每煎一隻蛋,世界就會消失一隻QQ彈彈蛋黃哥。
個麵軟硬處理得岩岩好 不淋亦絕不硬 加上麻辣撈埋落去 當今世上 得我頂得順 呢種 口腔衝擊,唔信自己去試下。 我到而家 久久未能平伏,我下次去到一定再點呢款美食。

題外話:烏龍茶配露營杯冰底,比我既感覺 樸實無華又帶點高調,成件事升華哂。你地一定要試下呢種風味 因為 就算你係屋企 係成個地球都未必會甘做。 但係呢間 :(串.)就為你做出呢種風味!
2022-04-16 42 瀏覽
長沙灣開咗間主打串燒嘅露營風格嘅居酒屋。Weekend下晝食個輕盈啲嘅early dinner。當日環境好靜,好啱拍拖傾偈。🥢龍蝦沙律$48裏頭有唔少蝦肉同埋蟹子,口感彈牙爽脆。既有蛋黃醬嘅甜味,又有少少芥末嘅辣味,味道清新開胃。🥢羊肋肉$24/串肉質偏向結實,膩味唔重。🥢脆骨雞肉丸子$24/串雞肉丸子口感軟嫩,配埋醬油同生雞蛋,甜味超重🤤。🥢沙嗲咖喱雞肉串$22/串雞肉嫩滑多汁,沙嗲咖喱味道濃郁,少少辣,有勁重香茅味。🥢汁燒牛肋肉串$38/串肉味濃郁,同甜味嘅燒汁好夾。🥢芝士豬頸肉撈一丁$58啖啖一丁都有鹹香嘅芝士味。豬頸肉燒得香口又爽牙。🌟推薦:脆骨雞肉丸子📍串. (長沙灣)長沙灣興華街38號海華麗軒地下3號舖

🥢龍蝦沙律$48

🥢羊肋肉$24/串
肉質偏向結實,膩味唔重。

🥢脆骨雞肉丸子$24/串
雞肉丸子口感軟嫩,配埋醬油同生雞蛋,甜味超重🤤。

🥢沙嗲咖喱雞肉串$22/串
雞肉嫩滑多汁,沙嗲咖喱味道濃郁,少少辣,有勁重香茅味。

🥢汁燒牛肋肉串$38/串
肉味濃郁,同甜味嘅燒汁好夾。

🥢芝士豬頸肉撈一丁$58
啖啖一丁都有鹹香嘅芝士味。豬頸肉燒得香口又爽牙。

🌟推薦:脆骨雞肉丸子

📍串. (長沙灣)
2022-04-15 17 瀏覽
前幾日經過興華街發現有間露營式既小店 幾特別咁☺️岩晒而家冇得去旅行 又有限聚令等等既限制🚫去扮吓露營 Chill下入面既裝修 真係好有露營既感覺 枱頭有盞露營燈🤣咁我地叫左明太子沙律🥗唔會太鹹四款串燒🍡冬陰功雞肉串、沙嗲咖喱雞肉串、雞軟骨串、脆骨雞肉丸子冬陰功雞肉串 充滿冬陰功湯味酸酸辣辣好似浸住左冬陰功湯底即雞串 第一次食呢一隻味既串燒😆雞軟骨串好爽口!脆骨雞肉丸子好特別 好爆汁Juice😋炸雞肉質嫩滑 外皮金黃香脆 脆卜卜好好食!
前幾日經過興華街發現有間露營式既小店 幾特別咁☺️

入面既裝修 真係好有露營既感覺 枱頭有盞露營燈🤣

咁我地叫左明太子沙律🥗唔會太鹹

四款串燒🍡
冬陰功雞肉串、沙嗲咖喱雞肉串、雞軟骨串、脆骨雞肉丸子

雞軟骨串好爽口!脆骨雞肉丸子好特別 好爆汁Juice😋

炸雞肉質嫩滑 外皮金黃香脆 脆卜卜好好食!