2022-03-13
前段時間喺尖沙咀staycation,夜晚喺樓下諗住搵吓有冇啲咩宵夜好,見到開咗呢一間細細間嘅串燒店,一於試吓點知都幾驚喜!廚師推介嘅嘢都好特別,竟然有雞泡魚乾!好似日本居酒屋咁樣,但係價錢非常之親民,$48就有!我哋梗係即刻試吓啦!雖然舖頭好細,我哋睇到老闆係即刻燒嘅,熱辣辣,同居酒屋嘅雞泡魚乾真係有得揮!蔬菜類嘅選擇都好多,最正就係有蒜蓉牛油雜菌菇同埋金針菇,仲有娃娃菜添!肉類方面都有好多選擇,可惜我哋太遲過去,有好多嘢都已經冇咗下一次嚟一定要試吓午餐肉!我哋叫咗蜜糖台灣腸,黑椒台灣腸,燒冬菇,燒翠玉瓜,燒豆卜,仲有鹽燒雞軟骨全部都係老闆即刻燒嘅所以都要等一等,食落去全部都好新鮮,而且唔會死鹹,叫咗老闆加少少辣非常Perfect台灣腸我哋再encore左一轉!好少地方有得食呢款台灣腸蒜蓉娃娃菜熱辣辣好新鮮~之後再黎就係燒墨魚丸,燒牛丸,孜然雞中翼,我地再叫老闆撒多少少辣粉,好惹味雞翼同埋墨魚丸係必食!本身仲驚扇貝唔太新鮮,但係食落又真係幾唔錯,呢個價錢都幾抵食!$58/2隻最後我哋試咗呢鹽燒京蔥熊本牛,味道都幾好,不過牛肉就少左d,下次想試下牛仔骨
台灣腸我哋再encore左一轉!好少地方有得食呢款台灣腸
蒜蓉娃娃菜熱辣辣好新鮮~
雞翼同埋墨魚丸係必食!