2022-01-31 21 瀏覽
今日喺尖沙咀行完街我哋就去咗呢間全消店度食串燒,行過呢間舖頭已經覺得好香,所以就決定食呢間啦,而且座位都好舒服😌冷氣都好夠,唔會好大油煙,坐得非常舒服食物好多款式,而且唔貴好新鮮即叫即整,但係又唔會等好耐👍👍超級正,一上到枱已經香噴噴我哋兩個人叫咗好多嘢食全部都燒得啱啱好,,,,,燒雞皮超香脆,唔會話好油!超正燒雞肉好好食,佢哋仲自家製咗個醬汁係泰式風味😋😋😋超級好食用黎點串燒一流!蒜蓉雜菇超級好食,有落牛油同埋蒜蓉大大兜

食物好多款式,而且唔貴
好新鮮即叫即整,但係又唔會等好耐👍👍
超級正,一上到枱已經香噴噴
我哋兩個人叫咗好多嘢食
全部都燒得啱啱好,,,,,
燒雞皮超香脆,唔會話好油!超正
燒雞肉好好食,佢哋仲自家製咗個醬汁
係泰式風味😋😋😋超級好食
用黎點串燒一流!
蒜蓉雜菇超級好食,有落牛油同埋蒜蓉大大兜
台灣腸
燒墨魚丸
燒午餐肉
雞泡魚干
2022-01-31 18 瀏覽
今日黎到尖沙咀{串}食串燒兩個人叫左好多野食😋全部新鮮即叫即整叫咗台灣蜜糖腸😋雞軟骨😋雞腎,,燒牛丸,,蒜蓉燒蠔,,多春魚,,瓜,,燒燒買,,煙鴨胸.,,芝士腸,,豬頸肉,,,,牛柳粒,,,,同埋我最鍾意嘅燒雞翼豬頸肉好香好好食😋牛柳粒亦都好重牛味好正!燒雞翼皮脆肉超多肉汁!蒜蓉燒蠔好鮮甜,好多蒜蓉😋😋超香其他食物都燒得好香口!尤其是係多春魚!佢仲有一個自己整嘅醬汁可以點非常好食😋下次會再嚟食
今日黎到尖沙咀{串}食串燒
兩個人叫左好多野食😋全部新鮮即叫即整

豬頸肉好香好好食😋
牛柳粒亦都好重牛味好正!
燒雞翼皮脆肉超多肉汁!
蒜蓉燒蠔好鮮甜,好多蒜蓉😋😋超香
其他食物都燒得好香口!
尤其是係多春魚!
佢仲有一個自己整嘅醬汁可以點
非常好食😋
下次會再嚟食

2022-01-29 12 瀏覽
『串』是一種態度?更是一種美食!自從禁晚市堂食實施後,BeautySearch 總愛出街時順道買外賣回家,始終對於一個「無飯家庭」來說,每天考慮三餐菜單並下廚煮理,實在不容易喔!而這次,我便被位於尖沙咀的《串燒烤王》店內傳出的香烤氣息吸引,決定主食串燒!《串燒烤王》是一間外賣店,甫進店,當然第一時間取點餐紙,揀選喜愛的食物,雖然店子小小,食物選擇也不少喔!大概等待 20分鐘,就可拿走四盒熱烘烘、香噴噴的外賣。而我揀選了燒茄子 ($38)、燒秋葵 ($16)、蜜糖台灣腸 ($18)、秘製豬頸肉 ($24)、孜然雞中翼 ($40/ 4隻)、蒜蓉大扇貝 ($58/2隻)、浦燒特級鰻魚 ($30) 及香草羊架 ($48) 等,相當豐富。大大條燒茄子原條而上,足足佔據了整盒空間,茄子搭配了大量的蒜蓉,還有辣粉及孜然粉,相當惹味!絲絲茄子肉,入口軟腍,非常味美,只是對 BeautySearch 而言,辣度高了一點,不能多吃呢!蒜蓉大扇貝,大大隻$58 有 2隻,相當超值,用上蒜蓉煮理,與扇貝可謂最佳組合,鮮甜味美,試問又怎能抗拒!?不一定吃日食才可吃浦燒鰻魚,這次串燒外賣我便點選了一客浦燒特級鰻魚
『串』是一種態度?更是一種美食!

大概等待 20分鐘,就可拿走四盒熱烘烘、香噴噴的外賣。
不一定吃日食才可吃浦燒鰻魚,這次串燒外賣我便點選了一客浦燒特級鰻魚,分量也不少,而且肉質香嫩腴滑,還相當厚實,創造出令人無法抗拒的濃郁香味!
相信好多人都愛吃燒雞翼,而我更愛孜然雞中翼,孜然的味道相當獨特,味道較濃郁,且非常香口惹味!令人越吃越想吃,真的停不了!

連放在孜然雞中翼旁的燒秋葵,也變得份外香口惹味。
個人覺得,孜然粉配羊肉味道更夾,香口惹味之餘,更能去除羊肉的腥膻味,味精一流,絕對不可不吃!
2022-01-28 18 瀏覽
天氣潮冷,最好就是吃串燒。眼見尖沙咀韓國街有一間串燒店,香噴噴的燒烤味道,令人欲欲想試。餐牌上的食物選擇多,有牛豬羊海鮮及素菜,而且還有廚師推介的食物,總有一款合乎你口味。所有串燒都是即點即燒,熱辣辣更有風味。燒韮菜,翠肉瓜,四季豆翠肉瓜燒得爽脆,韮菜很香口,四季豆味道清爽。蜜糖台灣腸,招牌蜜味叉燒王,香草羊架,孜然雞中翼,鹽燒雞皮台灣腸原汁原味,叉燒香甜,羊架的羊味濃郁,雞翼和雞皮很脆口,有啖啖雞香味。鹽燒京葱熊本牛,鹽燒雞全翼,鹽燒大虎蝦牛味非常突出,雞翼也很厚肉,虎蝦味道嫩滑。最後是燒孜然雞脾大隻且已半去骨,有陣陣孜然味,非常抵食。

燒韮菜,翠肉瓜,四季豆
翠肉瓜燒得爽脆,韮菜很香口,四季豆味道清爽。

蜜糖台灣腸,招牌蜜味叉燒王,香草羊架,孜然雞中翼,鹽燒雞皮

鹽燒京葱熊本牛,鹽燒雞全翼,鹽燒大虎蝦
牛味非常突出,雞翼也很厚肉,虎蝦味道嫩滑。

最後是燒孜然雞脾
大隻且已半去骨,有陣陣孜然味,非常抵食。

2022-01-26 20 瀏覽
因為疫情關係 而家夜晚冇堂食 但係心血來潮好想食串燒 經過尖沙咀見到呢間好地道嘅串燒店就決定試吓佢 選擇眼花撩亂 最後揀咗金菇肥牛 台灣腸 手撕雞 麻辣雞翼 叉燒同埋牛仔骨 返到屋企都已經過咗成個鐘 喺唔夠熱嘅情況下竟然都仲好好食 尤其是係個金菇肥牛配埋佢嘅秘製汁勁Juicy好味 另外嗰個手撕雞都好出色佢有少少麻辣汁食起上嚟好開胃 雞翼就唔使講好大隻啖啖肉 凍咗都唔會唔好食 叉燒葉得好入味 呢間真係好高質素下次一定會再嚟encore
2022-01-23 17 瀏覽
尖沙咀漆咸圍嘅「串」,名符其實嘅串燒店,食物即叫即燒,價錢亦頗為親民,值得一試!招牌蜜味叉燒王 $18/串「串」嘅招牌貨之一,叉燒香口得嚟仲好肥美,既有油香又有蜜糖嘅甜,正!祕製豬頸肉 $24/串爽口又夠多汁,同辣辣哋嘅泰式醬好夾!鹽燒厚切牛脷 $22/串肉味濃厚,風味十足!鹽燒雞全翼 $16/隻鹽燒雞中翼 $16/2隻雞翼有全翼同埋中翼揀,燒到皮脆肉嫩!燒蜜糖味台灣腸 $18/4條燒蒜蓉味台灣腸 $18/4條甜美嘅台灣腸,18蚊就有4條,真係好抵食呀!燒特級墨魚丸 $18/串好爽彈,仲幾鮮甜!鹽燒京蔥熊本牛 $24/串牛肉肉香出眾,入口軟腍!燒韭菜 $12/串燒到香口惹味!厚燒韓式午餐肉 $18真係好厚,啖啖肉!

招牌蜜味叉燒王 $18/串

祕製豬頸肉 $24/串

爽口又夠多汁,同辣辣哋嘅泰式醬好夾!

鹽燒厚切牛脷 $22/串

肉味濃厚,風味十足!

鹽燒雞全翼 $16/隻

鹽燒雞中翼 $16/2隻

雞翼有全翼同埋中翼揀,燒到皮脆肉嫩!

燒蜜糖味台灣腸 $18/4條
燒蒜蓉味台灣腸 $18/4條

甜美嘅台灣腸,18蚊就有4條,真係好抵食呀!

燒特級墨魚丸 $18/串

好爽彈,仲幾鮮甜!

鹽燒京蔥熊本牛 $24/串

牛肉肉香出眾,入口軟腍!

燒韭菜 $12/串

燒到香口惹味!

厚燒韓式午餐肉 $18

真係好厚,啖啖肉!
2022-01-18 17 瀏覽
係尖沙咀搵緊係咩既時候,先發現呢到原來新開左間串燒店,好自然被啲燒烤既香味吸引住入左黎啦~餐廳有少量bar檯位置比人坐,而且通風好好,所以地下都唔會好大油煙或者油淋淋,有返堂食之後再黎過!✨蒜蓉牛油金針菇一份都好大兜,裝滿哂個錫紙盒。入面有超多蒜蓉,加埋啲牛油,令金針菇食落去好滑身,充滿香氣!✨燒翠玉瓜唔少鋪頭既燒翠玉瓜都燒到淋哂,但呢到就啱啱好,仲有啲爽脆既口感之餘食落去一樣爆哂汁!✨燒豆卜開頭都會諗燒豆卜會唔會好怪,但原來係好好食架!豆卜燒過之後,外層變到卜卜脆,但入面仲keep到嫩滑既口感,點埋老闆特調既燒烤汁,味道酸酸辣辣,非常開胃。肉類串燒既種類非常多,有豬、牛、雞、羊等,而且仲有唔少海鮮架,以下揀幾款推介~✨燒鱔柳平時係出面食最多都係得兩、三舊仔,但呢到有一大條肉,而且好厚身。鱔柳夠肥,食落去爆哂肉汁出黎。加埋啲胡椒、香料,非常惹味!✨蜜味叉燒王好少地方食申燒有得食叉燒!叉燒肥瘦適中,肉質嫩滑彈牙。味道甜甜地之餘,因為燒過既關係亦帶有少少焦香。✨厚切牛脷厚切既牛脷真係好吸引!燒到啱啱好,唔會好韌難咬,仲保持到牛脷既彈性。調味冇加好複雜既香料,輕輕加左啲鹽,保留左牛肉本身既香

✨蒜蓉牛油金針菇

✨燒翠玉瓜

✨燒豆卜

✨燒鱔柳

✨蜜味叉燒王

✨厚切牛脷
厚切既牛脷真係好吸引!燒到啱啱好,唔會好韌難咬,仲保持到牛脷既彈性。調味冇加好複雜既香料,輕輕加左啲鹽,保留左牛肉本身既香氣!

• 燒鱔柳
  • 蒜蓉牛油金菇
疫情下又再一次停晚市 今日唯有叫外賣 發現新串燒店決定今晚同朋友黎到尖沙咀'串‘試吓呢間新開的串燒……即叫即燒 上菜都好快 大約等20分鐘左右我諗..從此以後宵夜外賣有著落了👍🏻炸物:有我最鍾意嘅麥樂雞外酥里充滿雞肉香🙃回味無窮菜類:燒四季豆同燒韮菜都好好食😋一樣地道蒜香四溢肉類:我最愛既 鹽燒雞全翼 外皮燒好香脆 味道濃厚 超脆滿口油香同埋配上辣粉真係無得頂🤤海鮮:燒蠔(半打)有冇人同我一樣都好鍾意食蠔❤️呢度既燒蠔一個字’鮮‘甜 軟 都算大隻食完已經計劃緊下個月再來呢間食「串」燒..😎
我諗..從此以後宵夜外賣有著落了👍🏻
食完已經計劃緊下個月再來呢間食「串」燒..😎
2022-01-11
宵夜
2022-01-15 25 瀏覽
.呢排政府又禁返晚市堂食🥲唯有買外賣返屋企食啦~呢間串燒店位於尖沙咀同佐敦中間 但唔算好難搵 款式全部應有既都有 即叫即整夠晒熱辣辣我叫左🐓雞軟骨 雞腎 雞全翼 牛舌 多春魚鰻魚 牛筋丸 蒜蓉茄子 廚師腸同蒜蓉娃娃菜🥬我最愛一定係呢個濃汁娃娃菜 鰻魚同牛舌娃娃菜用錫紙盤裝 加左少少牛油🧈更香口 煮到好腍又入味👍🏻鰻魚都大大件 邊位略帶脆口 肉質嫩滑厚身 連細骨都無 真正啖啖肉😋牛舌爽口彈牙 係屬於厚切 牛味香濃!男朋友就鍾意食爽口雞腎同蒜蓉茄子🍆茄子切半 好多肉 燒到好腍 仲加左大量蒜蓉 十分惹味 重點既係我拎呢啲外賣返屋企大約半個鐘 食落仲熱的🤤
呢排政府又禁返晚市堂食🥲唯有買外賣返屋企食啦~
我叫左🐓雞軟骨 雞腎 雞全翼 牛舌 多春魚
鰻魚 牛筋丸 蒜蓉茄子 廚師腸同蒜蓉娃娃菜🥬
我最愛一定係呢個濃汁娃娃菜 鰻魚同牛舌
娃娃菜用錫紙盤裝 加左少少牛油🧈更香口 煮到好腍又入味👍🏻
牛舌爽口彈牙 係屬於厚切 牛味香濃!
男朋友就鍾意食爽口雞腎同蒜蓉茄子🍆
茄子切半 好多肉 燒到好腍 仲加左大量蒜蓉 十分惹味
重點既係我拎呢啲外賣返屋企大約半個鐘 食落仲熱的🤤

2022-01-12
10 分鐘 (外賣自取)
My wife has a sudden craving for skewers and since we can only order take-away now, I walked around nearby to see if there is any nice ones around. I chanced upon BBQ Skewers, which was located at Chatham Court, in between of Tsim Sha Tsui and Jordan MTR.They catered mainly for take-away, even though they have a bar table for few customers to dine in if required. They served a wide range of skewers such as beef, pork, chicken, lamb, seafood, vegetables and balls etc. Besides that, they provide s

They catered mainly for take-away, even though they have a bar table for few customers to dine in if required. They served a wide range of skewers such as beef, pork, chicken, lamb, seafood, vegetables and balls etc. Besides that, they provide snacks and appetizers as well.

Chicken nuggets were fried till crispy and chewy, with sauce provided to dip onto it.

Gyoza were fried till the skin was thin and crispy and yet the fillings inside was juicy, with vinegar sauce provided to enhance the taste.

Mala shredded chicken udon with soup - They were attentive to details in a way that they separated the udon and shredded chicken from the soup so that it will not become soggy. Soup was spicy and flavourful, with strong Mala taste. Udon was smooth and chewy and shredded chicken was juicy and smooth.

We ordered a varieties of skewers such as honey roasted pork, chicken wings, chicken skin, chicken cartilages, black pepper beef ribs, ox tongue, lamb skewers and Taiwanese sausages. They were grilled till flavourful and chewy, with spice powder added to it to enhance the flavour. The portion was huge as well.
2022-01-13 23 瀏覽
佐敦一間做晚市串燒店, 即叫即整,用料十足,味道濃沃。蒜蓉大扇貝 $58大大粒扇貝燒得好靚,唔會燒得太乾,仲會有蒜蓉汁浸住粒扇貝,成粒扇貝連埋啲汁食落口, 蒜蓉味香濃,扇貝肉彈牙,好好味。蒜蓉牛油金針菇/蒜蓉娃娃菜 $28/$26用了十足,未食已經聞到好香既蒜蓉味,而且大大份,兩個人分都夠食,菜同菇煮得軟淋,好易咬。燒茄子 $38比我想像中大條好多,同樣夠兩個人分,調味粉好似唔使錢咁落咗好多,鋪滿曬成個面,十分惹味,應該有落少少辣椒粉或者七味粉, 鍾意食辣既人應該會鍾意。香草羊架 $48正常一支骨厚切羊架,食落會話太騷,調味調得幾好食,肥瘦分佈適中,有咬口。秘製豬頸肉 $24大細適中既厚切豬頸肉,一啖食落口啖啖肉,肉質軟淋,帶有少少咸味,好食。牧然雞中翼/鹽燒雞全翼 $20/$16雞翼外皮燒得微焦,略帶香脆,唔會整得過熟,裏面仲帶有肉汁,雞肉嫩。牧然粉味道突出,鍾情於牧然粉嘅一定要試。鹽燒都ok,咸味適中。鹽燒雞軟骨/雞皮 $14/$10正常串燒,雞軟骨易咬碎,雞皮滑,咸味適中。
佐敦一間做晚市串燒店, 即叫即整,用料十足,味道濃沃。

蒜蓉大扇貝 $58

蒜蓉牛油金針菇/蒜蓉娃娃菜 $28/$26

燒茄子 $38

香草羊架 $48

秘製豬頸肉 $24

牧然雞中翼/鹽燒雞全翼 $20/$16

鹽燒雞軟骨/雞皮 $14/$10
正常串燒,雞軟骨易咬碎,雞皮滑,咸味適中。
2022-01-13
15 分鐘 (外賣自取)
有一次經過尖沙咀其中一條街想行去紅磡火車站,點知見到有間串燒店,就決定下次一定要嚟試吓佢。咁轉眼間就到咗呢一日,雖然唔大間但係都有幾個位坐低堂食,仲有佢袛係開夜晚。咁我就坐低食,因太肚餓了!都諗咗陣就叫咗好幾樣:雞泡魚乾、燒茄子、鹽燒牛脷,燒鱔柳。全部等咗陣佢就整好了,首先嚟咗雞泡魚乾先,原來真係雞泡魚嚟,再用味醂方式去燒烤佢,真係幾特別!仲要幾好食😋呢樣食過番尋味;之後就嚟咗兩件牛脷,嘩!好厚呀塊脷,好少出去食牛脷會咁厚上碟,加上用咗鹽去燒佢,所以更加出汁!值得再試吓呢樣;再嚟就係燒鱔柳,呢樣佢反而無特別推介,但係我好鍾意食鱔嘅,所以唔會放過!點不知無叫錯仲想叫多幾份!起多汁又厚肉,仲好香又入味,無腥味重鹽味,又可以保持住鱔嘅味道!!!我勁鍾意食呢樣👍🏻最後就到燒茄子,佢唔係就咁一般咁樣去燒,而係灘開佢再加蒜茸同鹽去燒佢,所以十分好食,當食吓菜咁。另外仲有手撕雞芝士烏冬,同其他串燒,同燒雞扒,如果係外賣番屋企配啤酒就真係不得了的配搭!手撕雞好夠辣,配上芝士烏冬岩岩好,可以中和少少的辣味又唔會好咸~

2022-01-11 337 瀏覽
呢幾日天氣凍左,所以想黎韓國街食下韓國野,不過俾呢度嘅串燒香味吸引左入黎因為疫情嘅關係,晚上6點之後冇得堂食,只能夠買外賣,但係小店門外都有幾個人排緊隊等買外賣雖然店舖唔大,但食物嘅種類繁多,唔想食串燒嘅仲有張細menu有飯食錫紙蒜蓉牛油金針菇 $28$28蚊黎講,呢兜金菇真係超級多,一兜都已經可以食到我飽金菇好香蒜蓉同牛油味,而且仲好多汁一啲都唔乾!食串燒叫呢味真係永遠冇死!日式餃子🥟 $26/8件$26蚊有8隻餃子,又係超級無敵扺!餃子面頭好脆,入面係暖暖嘅肉同菜店員好細心,仲用兜仔幫我裝住啲餃子汁!呢兜先係重頭戲!全部嘅串燒都係哂度!招牌蜜味叉燒王 $18/3件我見倒menu有個👍🏻,同埋第一次響串燒見倒有叉燒所以先叫咋!估唔倒又有驚喜喎!蜜汁叉燒好入味,叉燒口感好彈牙,串住咁食叉燒都幾得意!除左叉燒之外,我仲叫左鹽燒大虎蝦,不過收埋左係底鹽燒大虎蝦 $38/2串大虎蝦用鹽帶出左佢嘅鮮味,而且燒完之後好爽口!鹽燒雞皮 $10/1鹽燒雞軟骨 $14/1燒雞皮同雞軟骨都係我食串燒必叫嘅食物!呢兩味襯啤酒真係一流!雞皮燒到側邊好脆而又唔會乾,加埋雞軟骨咬落口每咬”kwok kwok”聲

錫紙蒜蓉牛油金針菇 $28

$28蚊黎講,呢兜金菇真係超級多,一兜都已經可以食到我飽

日式餃子🥟 $26/8件

$26蚊有8隻餃子,又係超級無敵扺!

餃子面頭好脆,入面係暖暖嘅肉同菜

店員好細心,仲用兜仔幫我裝住啲餃子汁!

呢兜先係重頭戲!全部嘅串燒都係哂度!

招牌蜜味叉燒王 $18/3件

估唔倒又有驚喜喎!

蜜汁叉燒好入味,叉燒口感好彈牙,串住咁食叉燒都幾得意!

除左叉燒之外,我仲叫左鹽燒大虎蝦,不過收埋左係底

鹽燒大虎蝦 $38/2串

大虎蝦用鹽帶出左佢嘅鮮味,而且燒完之後好爽口!

鹽燒雞皮 $10/1

鹽燒雞軟骨 $14/1

燒雞皮同雞軟骨都係我食串燒必叫嘅食物!
呢兩味襯啤酒真係一流!

雞皮燒到側邊好脆而又唔會乾,加埋雞軟骨咬落口每咬”kwok kwok”聲真係不得了!

店員好有禮貌,啲食物好快就有而且扺食又好食,期待快啲有番晚市可以黎堂食!

• 招牌蜜味叉燒王
  • 鹽燒雞皮
  • 鹽燒雞軟骨
2022-01-11 17 瀏覽
這間位於尖沙咀的串燒店,有少量座位可供堂食,但因疫情關係,晚市只能外賣。串燒由十幾蚊起,全部都即叫即燒,新鮮熱辣,建議堂食味道會更佳,企係門口等外賣都聞到香味。串燒主要都要豬、牛、雞、羊、丸、腸及蔬菜,款式都幾多,還有少許熟食供應。羊架醃得很入味,孜然粉味很香,而且羊架完全唔騷,十分JUICY。牛肉類要了幾串,牛舌是厚切,十分爽彈;京葱熊本牛燒至外面微焦,牛肉味濃郁。豬肉類要了豬頸肉及叉燒,豬頸肉焦脆有油脂,所以很爽口;叉燒帶蜜汁甜香,肉質嫩腍。司華力腸腸衣很脆,入口啖啖肉;墨丸就正正常常,不及豬牛羊好味。整體燒得焦香,而且肉類都醃得入味,燒出來都很惹味。

整體燒得焦香,而且肉類都醃得入味,燒出來都很惹味。
2022-01-03 28 瀏覽
行過尖沙咀呢條街,突然聞到好香嘅味道,原來係呢間串燒舖。入去睇到餐牌忍唔住就想叫返幾串😆除左肉類,都有好多唔同嘅蔬菜類同小食。超大份,就咁睇啲肉類已經覺得好Juicy而且烤得好靚。雞翼同雞腎雞軟骨都烤得好香口,孜然粉嘅香味好出,雞軟骨好爽脆, 雞腎亦唔會話太硬,重點係味道好足夠。牛舌味道都好香,但係略嫌有小小過火,但味道仍然好香口。 連埋啤酒食真係超夾。多汁軟嫩既茄子搭配濃香既孜然粉同蒜蓉,味道令我一食就愛上!😆😆秋葵同其他蔬菜類散滿孜然粉,又係非常惹味!不過唔係人人都鍾意食秋葵,但鍾意既,真係要試試啊!整體嚟講食物質素都幾唔錯,大部分(我試過)嘅串燒都係好味。😆👍🏻👍🏻
行過尖沙咀呢條街,突然聞到好香嘅味道,原來係呢間串燒舖。

入去睇到餐牌忍唔住就想叫返幾串😆

除左肉類,都有好多唔同嘅蔬菜類同小食。

超大份,就咁睇啲肉類已經覺得好Juicy而且烤得好靚。