2021-08-21
走入偽韓國的九重鮮,店外店內都係韓式風格,食物除左泡菜,都冇咩令小編諗起韓國。 入去坐低,第一個感覺係好少店員,好似得一至兩個人係度走黎走去。 坐低後店員放低一個QR Code的紙,講左一句掃描code就可以了!小編掃描後發現係網站,可以看到套餐價錢,包鮑魚,龍蝦,帶子,甜品每人一份。 其他食物$0.0即係免費任點,有炸物,串燒,前菜,蒸煮。飲品要加錢,$15/人 無酒精飲品任飲。 $45/人,酒精飲品任飲。小編點左無酒精。試左菠蘿烏龍茶,偏甜,後來加另一罐烏龍茶,就覺得剛剛好。其他飲品有忌廉溝鮮奶,梳打,咸柑桔,竹蔗茅根,仙草凍。。。送每人一份的鮑魚,龍蝦,帶子,小編覺得還好,有口感但味道偏淡。燒蝦比蒸蝦更香,各款串燒都好味,菠蘿不太夠,可以再燒得入味些就更好。前菜同出面超市買到既無分別,不過不失。炸物有吉列蠔,炸粉有些厚,但蠔好味。蒸煮的蝦,蠔都不錯,蜆上第二輪比較鮮甜,蒸煮時間大概7-10分鐘就夠。店舖人流比較少,想靜靜地食野或者多人聚會都可以訂座,環境都算放鬆,坐得舒服。位置係黃埔花園紫荊苑附近,行落幾級樓梯就到。
位置係黃埔花園紫荊苑附近,行落幾級樓梯就到。