2024-04-25 56 瀏覽
這間本來只做單點的火鍋店,最近推出了放題套餐🌟這次選擇了鴛鴦鍋底~分別是冬瓜咸豬骨湯和沙嗲湯♥️前者清甜冬瓜味香~後者沙嗲味夠濃郁🌟以前吃火鍋只會吃肥牛,現在會點部位了~由牛小排、牛板腱到吊龍~愈吃愈刁鑽~牛小排肉味濃郁♥️吊龍位置阿婆很愛🌟肉質細緻嫩滑,味濃香口♥️難得放題也有這部位可點,要多吃多吃🙈🙈記得第一次見到牛爽肉時,真的不敢吃,樣子太邪惡了🙈但試過一次後,便回不去了😂濃厚的牛油味,但竟然爽脆不油膩🫨沒想到白白的一大片脂肪,煮熟後竟然是這樣的口感♥️響鈴卷/油條,兩款同樣給湯的配料,浸湯2秒即可食用,脆口又多汁♥️與沙嗲湯底是最佳拍檔🌟除了火鍋配料,還有一系列的小食♥️阿婆大愛椒鹽豆腐粒,香脆惹味,是好吃的佐酒小食👍🏻這間的鯇魚片與其他地方的較厚身🌟魚肉夠鮮,味道鮮甜,口感爽彈♥️也要留意魚刺的部分喔🌟鮮蝦滑、墨魚滑是每次火鍋都會點的兩款滑~Q彈好吃♥️另外的丸類和雲吞同樣相當不錯👍🏻

2024-04-23
  • 安格斯牛小排
  • 吊龍
  • 牛爽肉
  • 脆鯇片
朋友介紹佐敦一間食任食火鍋,喺逸東酒店隔離的海鮮火鍋,任食每位都只係$228 ,牛肉、豬肉、雞肉、丸類、餃子、水產、小食都係任叫,有自家製竹蔗茅根,仲有雪花啤酒、汽水任飲。呢度嘅牛肉全部都係採用新鮮本地牛肉,吊龍肉、牛小排、封門柳,連牛骨髓、牛王喉等等比較特別嘅部位都有,我地試左牛小排、封門柳都好嫩滑,質素唔錯。湯底揀左沙嗲拼芫荽皮蛋鴛鴦鍋,沙嗲非常濃郁,會牛肉一流,仲有出前一丁🤭店家對食材好有要求,如雲吞、水餃、魚皮餃全部每日新鮮製作,蝦滑、墨魚滑都係自家製,唔似現成比較霉,食得出係用比較新鮮嘅食材打成嘅,特別推介蝦膠、墨魚膠好爽口彈牙!呢度除咗打邊爐,最特別係有好多美味嘅小食,有骨魚皮、酒香鴨舌、涼拌水魷都好惹味,非常有水準。服務亦要讚賞,店員都有禮熱情🫰🏻

服務亦要讚賞,店員都有禮熱情🫰🏻

2024-04-14
2024-04-18 48 瀏覽
在油尖旺區很多餐廳選擇,我們選擇了任食的火鍋套餐!鍋底選擇了胡椒猪肚鷄鍋(半隻),豬肚很嫩滑,胡椒味很重,很濃郁,湯底也很不錯!肉類都很優質品質不錯,我們最喜愛的是手切本地吊龍肉,牛味很重!另外也有安格斯牛小排和安格斯封門柳,適合不同口味的人我們也點了很多蔬菜,很鮮甜!丸類嘅選擇也很多!我們也點了鮮蝦雲吞!這個是任食套餐很適合我們這種食量大的人,這裏嘅有大小枱,適合一大班人或者兩至三個朋友,也有不同嘅選擇~~

另外也有安格斯牛小排和安格斯封門柳,適合不同口味的人

我們也點了很多蔬菜,很鮮甜!

丸類嘅選擇也很多!我們也點了鮮蝦雲吞!

2024-04-17 55 瀏覽
好少去佐敦,見到有任飲任食火鍋,就試下😆性價比高🤤仲有得揀椰子雞火鍋,另外仲有好多唔同湯底選擇打邊爐一定要有牛肉,呢度有得揀手切本地吊龍肉,牛爽肉,比平時食開既有更多選擇仲有唔同熱食,試左椒鹽脆肉鯇,幾特別😝酒香鴨舌辣辣哋好好味😋超開胃一開始都驚點太多會食唔晒,但餐廳會根據返人數去俾點左既野食,份量岩岩好~唔會太多食唔晒飲品方面除咗汽水,仲有自家製飲品~二八火鍋地址: 佐敦北海街17-19號地舖至1樓
好少去佐敦,見到有任飲任食火鍋,就試下😆性價比高🤤

仲有得揀椰子雞火鍋,另外仲有好多唔同湯底選擇

仲有唔同熱食,試左椒鹽脆肉鯇,幾特別😝

酒香鴨舌辣辣哋好好味😋超開胃

飲品方面除咗汽水,仲有自家製飲品~

二八火鍋
地址: 佐敦北海街17-19號地舖至1樓
2024-02-09
10 分鐘 (堂食)
  • 安格斯封門柳
【勁抵食港式地道火鍋—二八火鍋】最近火鍋店做緊$228二位起任食2小時,勁抵食!有齊唔同牛肉、豬肉、丸類,仲有好多特色小食,飲品任飲(呢度嘅啤酒都係任飲,啱哂一班朋友嚟book VIP房隊酒聚餐🍻)!.👍🏻湯底鴛鴦湯底本身要加錢,但最近做緊優惠,鴛鴦湯底都係$228任食!我哋就叫咗瑶柱冬瓜咸豬骨湯底同馬來沙爹湯底!瑶柱冬瓜咸豬骨湯底清清地加上瑤柱的甘香,好鮮甜;沙爹湯底濃香而不油膩,食材燙熟後裹上一層薄薄油脂,既有微微花生香,又帶點點辣意,惹味十足😝.👍🏻火鍋料最值得讚賞嘅係,呢度嘅精選牛肉好高質,有手切本地吊龍肉、安格斯牛小排、安格斯封門柳等,三款都肉質鮮嫩,大大塊,碌完都冇縮過水,勁有牛味!菜單上亦有其他唔同嘅雞類、魚類、丸類、餃子🥟,各種菜類,甚至係新鮮嘅海鮮🦞選擇,我就最鐘意佢哋嘅手工胡椒豬肉丸🍡,豬肉味香濃加上少少胡椒味,更加惹味。💖.👍🏻小食菜單上有齊各種惹味嘅煎炸小食,如油炸花生🥜、椒鹽豆腐粒、椒鹽粟米🌽,全部都係新鮮即叫即整,熱辣辣上碟!我最鐘意椒鹽豆腐粒,外脆內軟,好惹味❣️💖.👍🏻飲品有各種汽水,仲有自家製健康飲品,一渣渣嘅竹蓆茅根水、白茅檸檬薏米水、龍鳳檸檬!健康清
【勁抵食港式地道火鍋—二八火鍋

👍🏻湯底
👍🏻火鍋

👍🏻小食

👍🏻飲品
有各種汽水,仲有自家製健康飲品,一渣渣嘅竹蓆茅根水、白茅檸檬薏米水、龍鳳檸檬!健康清熱!愛酒之人仲可以同friend一齊嚟飲酒!全場雪花啤酒🍻都係任飲!

👍🏻環境
平時啲日式放題火鍋兩人座位可能會好逼,但呢度就算兩個人食都有張大圓枱!好大嘅空位放食物,一齊都唔逼!店內有上下兩層,上層座位更加有VIP房可以啱哂一大班朋友gathering!!

📍:二八火鍋
地址: 佐敦北海街17-19號地舖至1樓
#hotpot#火鍋#港式火鍋#佐敦#油麻地#佐敦美食#油麻地美食#打邊爐#聚會#酒#啤酒勁抵食
2024-04-09
慶祝紀念
紀念日
  • 安格斯封門柳
  • 炸紫菜響鈴
2024-04-14 31 瀏覽
同朋友一齊打邊爐。☺️地點方便,星期五客人不算多,環境OK。食物質素尚可,豬牛雞菜類丸類齊全,服務員態度很好。😉但欠缺海鮮☹️另外有點可惜,但多款在點餐紙上的食物,因為沒有存貨而沒有得選擇。😰付款只限現金。
同朋友一齊打邊爐。☺️
地點方便,星期五客人不算多,環境OK。

付款只限現金。

2024-04-12
2024-04-12 29 瀏覽
沒有什麼煩惱是一頓火鍋解決不了的💓如果有 那就兩頓✌🏻和三五知己任食𣈱飲 香港人首選當然係港式火鍋✨湯底和Menu選擇多而且高質招牌沙嗲湯底⭐️麻辣清油湯底 川弓白芷魚頭湯底🥥竹笙椰子鷄湯底瑤柱冬瓜咸豬骨湯底🐷番茄雜菜湯底等今次選擇了✨胡椒豬肚鷄✨🐽胡椒風味越煲越入味 豬肚爽口吃不停雞肉另上 肉質嫩滑 👍🏻👍🏻👍🏻必食牛肉也有三款🐮有手切本地吊龍肉安格斯牛小排和安格斯封門柳其中手切本地吊龍肉牛味特別濃牛王喉 牛骨髓也值得推介 鴛鴦手打丸🐙蝦滑和墨魚滑爽口彈牙 必點多種類小食🦐冇吉列蝦餅 墨魚餅 🥟炸鮮蝦雲呑 香煎韭菜餃等 🥟午餐肉煎香上 真的驚喜✨環境寬敞有二層 新裝修整潔光猛 適舒度高二樓也有獨立房間和大枱 整體性價比高食物 飲品 湯底種類多 而且新鮮 價錢仲好抵雪花啤酒都係任飲🩷
沒有什麼煩惱是一頓火鍋解決不了的💓

食物 飲品 湯底種類多 而且新鮮 價錢仲好抵
雪花啤酒都係任飲🩷

2024-04-10
2024-04-10 23 瀏覽
見呢間火鍋自從有做仼食之後,都係好評,見仲未係好熱之前,一定要試試每人228 ,包湯底,仼食,同飲品仼飲我哋叫咗鴛鴦湯底,麻辣牛油湯底拼沙嗲湯底 麻辣湯底有牛油嘅香味,夠香夠辣,而沙嗲湯底超級驚喜,花生同芝麻嘅香味好濃郁,再加上,食咗咁耐,都唔會話越嚟越咸,依然好食至於食物方面,絕對冇將貨就價! 牛肉竟然有手切吊龍,安格斯牛小排同安格斯封門柳 不特止,仲有牛舌心,牛爽肉,牛王喉 呢啲特別部位食! 要知道出面一細碟都已經收幾十至一百蚊!真係超抵食 ,而份量、肉質 絕對唔會比出邊輸蝕 😍😍😍 超!高!質!另外都好推介佢啲小食,都係有心之作,吉列蝦餅同吉列墨魚餅,個餡超足料,彈牙好食;椒鹽豆腐粒,香煎韭菜餃 似足出面賣既,飲埋啤酒,真係爽皮野飲方面,汽水,啤酒都仼飲 (枝裝除外),仲有自家製涼茶整體黎講,呢個價錢真係無得輸! 性價比超高! 記得訂位呀 (座無虛席㗎!)
每人228 ,包湯底,仼食,同飲品仼飲

我哋叫咗鴛鴦湯底,麻辣牛油湯底拼沙嗲湯底
麻辣湯底有牛油嘅香味,夠香夠辣,

野飲方面,汽水,啤酒都仼飲 (枝裝除外),仲有自家製涼茶

2024-04-05 32 瀏覽
今次到訪佐敦嘅二八火鍋,本地牛肉質素超新鮮,仲有汽水啤酒任飲🥰💕▫️火鍋放題 🍲 $228湯底選擇咗竹笙椰子雞鍋,滑雞件鮮嫩彈牙,配搭椰子湯底極為鮮甜!設有本地牛肉任食性價比十足,不論其安格斯牛小排、封門柳及比較少見的吊龍肉,全部肉味濃郁,肥瘦均勻,入口啖啖肉❤️其他肉類嘅質素亦相當唔錯,另外不得不讚佢哋嘅各種丸類,粒粒都係新鮮即製鮮肉丸👍🏻蔬菜及即食小食類亦有極多選擇🥗🥬仲有啤酒任飲超級加分!💬 如此高質嘅火鍋配料,價錢都只係$228,性價比超高 ,推薦!This time I visited 28 Hot Pot in Jordan. The local beef is extremely fresh, and they offer unlimited soft drinks and beer to drink. 😍💕▫️ 𝐇𝐨𝐭𝐩𝐨𝐭 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $228 🍲I chose the bamboo mushroom coconut chicken broth, the chicken slices were tender and paired perfectly with the co

▫️火鍋放題 🍲 $228

蔬菜及即食小食類亦有極多選擇🥗🥬仲有啤酒任飲超級加分!

▫️ 𝐇𝐨𝐭𝐩𝐨𝐭 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $228 🍲

I chose the bamboo mushroom coconut chicken broth, the chicken slices were tender and paired perfectly with the coconut broth which was delightfully sweet!

They offer a great value for local beef, including Angus beef short ribs, sirloin, and the less common hanging tender, all with rich flavor and well-marbled, melt-in-your-mouth goodness. ❤️

The quality of other meat options is also very good, and their various meatballs are freshly made and delicious.👍🏻

They also have a wide selection of vegetables and ready-to-eat snacks 🥗🥬, plus unlimited beer, which is a huge plus!

💬 With such high-quality hot pot ingredients, the price is only $228, making it a super high-value option. Highly recommended!
2024-04-05 47 瀏覽
📍佐敦《二八火鍋》本地新鮮牛🐮🐮極級上等現牛肉真材實料 值得一試👍🏻手切本地吊龍肉🐮💯推介安格斯牛小排🐮安格斯封門柳🐮鹿兒島黑豚肉🐷多款配料 魚滑蝦滑墨魚滑🦑棉花魚肚 脆鯇骨腩🐟竹笙👍🏻(吸晒湯底嘅精華🤩)牛柏葉 魚皮餃 手工牛丸 胡椒豬肉丸仲有多款小食都好出色✅✅✅炸紫菜響鈴吉列墨魚餅👍🏻好香口冰火水魷 辣辣地好惹味酒香鴨舌有超過10款湯底任君選擇我哋最後揀咗鴛鴦湯底份量十足 非常足料只係$228加10%😱‼️任食 任飲雪花啤酒/汽水/自製飲品😋性價比真係好高👍🏻值得encore難怪閒日都坐滿晒🤭
📍佐敦《二八火鍋

性價比真係好高👍🏻值得encore
難怪閒日都坐滿晒🤭

2024-03-08
2024-03-29 50 瀏覽
呢日去左油麻地佐敦一帶,又想食火鍋,係Openrice見到呢間火鍋店評價唔錯,所以就選左呢間試試,連加一$250一位,係呢個區食相當抵食,入到火鍋店環境唔錯,第一印象都收晒貨😂湯底火鍋店提供多款湯底任點,唔似其它火鍋店咁選一D特別湯底要加錢,呢間火鍋店選任何一款都唔駛加錢,有椰子雞、胡椒豬肚雞、魚頭鍋等等既特別湯底,再有麻辣湯、沙嗲湯底等。好多款都想食,最後選左椰子雞,湯底清甜、雞肉嫰滑,唔錯。小食有多款小食任點,今次點左椒鹽豆腐粒,好好味,外脆內軟,味道不會太咸,又唔會無咁,剛剛好,好味火鍋料多款火鍋料任點,牛肉都有三款,有誠意。而且肉質好也有牛味。其它食材質素都好好👍飲品有罐裝同自家製飲品任飲,款式多火鍋店向各樣野都做得唔錯,而且連加1只係$250一位,值得試試
湯底
小食
火鍋
飲品
有罐裝同自家製飲品任飲,款式多
椰子雞湯
炸魚皮
椰子雞湯
炸魚皮
2024-03-28 26 瀏覽
吊龍、牛小排、封門柳,覺得吊龍最好食,之後encore 都係叫佢,配埋個濃郁沙嗲湯底真係唔係再點醬,唔好嘥咗個湯底,仲有仲有,要叫棉花魚肚索沙嗲湯呀喂🤭除咗打邊邊,仲有好多少食,不過我哋又係得兩個人試唔到幾多,叫咗酒香鴨舌同埋椒鹽脆鯇片都幾好食😋呢間抵食又高質,好開心😁

呢間抵食又高質,好開心😁
2024-03-26 27 瀏覽
講真的,任食火鍋通常的材料都同散叫差好遠  (除咗蔬菜粉麵類啦)。 今次嚟到呢間火鍋店 ,本來打算散叫,點知睇佢餐單,任食每位只係HK$228, 仲要有多款食物選擇!最緊要係肉類同散叫嘅一模一樣,即刻唔諗咁多,決定搏一鋪 😂 火鍋湯底揀咗,椰子雞,感覺清淡滋潤,大人小朋友都好啱食🥥🐔 喺揀緊火鍋食材嘅同時,因為太肚餓嘅關係,就先揀咗幾款小食嚟試下, 椒鹽豆腐甚為驚喜,質素同小炒/酒樓食到嘅一樣,佐酒一流! 火鍋一定要食牛肉!呢度任食都有三款牛揀, 我最喜歡嘅就係安格斯牛小排,呢個價錢有呢個質素,真係冇得挑剔。 飲品方面有自家製嘅 竹蔗水薏米水,另外有大量罐裝汽水,仲有雪花啤酒,加少少錢可以變做其他啤酒任飲。如果有無糖茶就更加好喇。

2024-03-14
2024-03-25 55 瀏覽
120分鐘任食放題每位$228,全場雪花啤酒、汽水、自制飲品任飲。鍋底揀左胡椒豬肚雞很足料,有好多豬肚和雞件。雞件好嫩滑,豬肚夠冧,胡椒湯濃好惹味。 精選牛肉有手切本地吊龍肉油花比較濃郁,食落半韌半嫩 有股淡淡香氣。安格斯牛小排牛肉味香濃,肉質嫩、安格斯封門柳係牛的橫膈膜的肌肉肉質鬆軟。墨魚滑同蝦滑好彈牙真材實料,有驚喜。小食種類太多,只叫左幾款試下,即叫即做熱辣辣,酒香鴨舌好入味,椒鹽豆腐粒外脆豆腐滑,絕味雞腳好香辣佈滿辣粉同孜然粉,好啱送酒。

2024-03-23 24 瀏覽
今日去咗佐敦一間食任食火鍋,喺逸東酒店隔離嘅二八火鍋,任食每位都只係$228 ,牛肉、豬肉、雞肉、丸類、餃子、水產、小食都係任叫,仲有雪花啤酒、汽水任飲。呢度嘅牛肉全部都係採用新鮮本地牛肉,吊龍肉、牛小排、封門柳,連牛骨髓、牛王喉等等比較特別嘅部位都有,我地試左牛小排、封門柳都好嫩滑,質素唔錯。丸類都係手工丸,唔係現成比較硬身嘅丸,食得出係用比較新鮮嘅牛打成嘅,特別推介豬肉丸有胡椒味幾特別。呢度除咗打邊爐,最特別係有好多美味嘅小食,有骨魚皮、酒香鴨舌、撈汁皮蛋都有,我哋試咗吉列蝦餅同埋椒鹽豆腐粒,炸得超香脆惹味,蝦餅仲要超級彈牙,非常有水準。整體來講呢間任食火鍋嘅性價比好高,超抵食。

整體來講呢間任食火鍋嘅性價比好高,超抵食。