2022-12-07 29 瀏覽
尖沙咀時限為120分鐘的晚市火鍋放題,座位蠻多,大部份都是沙發卡位,環境舒適、乾淨企理,供應款式多元化。掃描二維碼就可以下單。外面則是火鍋配料,如蔬菜、瓜類、丸子、麵條等等。火鍋有5款套餐選擇,由最基本的一般牛肉、澳洲M4和牛至高級的日本和牛海鮮盛均有,每一個套餐價錢不同。頭盤四選一:招牌麻辣雞煲、老檀酸菜魚、韓式芝士雞、味鮮卜卜蜆。而餐廳推介幾款新選擇,酥皮麻辣芝士雞煲、椰香香茅青檸烤魚、麻辣烤魚/藤椒烤魚。烤魚較少吃,所以一於試試藤椒烤魚。大大條魚,蠻多肉。火鍋吃完主菜後,便可選擇湯底,轉鍋打邊爐了。一共8款湯底,各有特色。推介以下火鍋配料:澳洲M4和牛方面,美國特選牛舌心、特級美國牛胸爽較少見的部位,尤其出色,大大塊又很爽彈。芫茜燒賣入面有粒粒芫茜,芫茜愛好者不容錯過。花膠片膠質豐富,真材實料,也是任添。廣島蠔上枱的時候是冷藏得非常冰硬的,放進滾湯後廣島蠔變細了一點點,但蠔肉依然飽滿多汁。自製DIY甜品,將豆腐花、芋圓、仙草、薏米等放在一碗,瞬間演變成台式豆花仙草甜品。
頭盤
烤魚較少吃,所以一於試試藤椒烤魚。
大大條魚,蠻多肉。
火鍋
推介以下火鍋配料:
芫茜燒賣入面有粒粒芫茜,芫茜愛好者不容錯過。
花膠片膠質豐富,真材實料,也是任添。
High quality all you can eat hotpot/grilled fish/chicken casserole buffet@TSTMy families and I went to a restaurant called "mooner chicken pot" (人和月雞煲火鍋店)located in 3/F, Zhongda Building, 38-40 Haiphong Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓2-min walk from Exit A1, Tsim Sha Tsui / East Tsim Sha Tsui MTR StationThere are 5 buffet dinner sets with different prices.All buffet dinner sets include 1 grilled fish/perserved veg fish/ chicken casserole .We chose the cheapest set A which costs HKD$298 pe

尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

We chose the cheapest set A which costs HKD$298 per adult

We chose the spicy grilled fish(麻辣烤鱸魚).The fish is a sea bass.

The sea bass is fresh and flaky.

There are cooked snack in the self serving bar I.e. drunken abalone(醉鮑魚),spicy chicken drumsticks, spicy beef...etc

The drunken abalones infused with
aromatic wine fragrance!

The spicy chicken drumsticks have golden brown crispy skin

After finished the fish,we chose wintermelon with asserted mushroom soup base from 8 hotpot soup base!!

The asserted mushrooms are earthy and nutty with clean,sweet and bright watermelon!delish!

There are 5 different cut of beef includes

-premium marbled beef
-selected beef chuck
-selected beef Oyster blade
-Ox tongue center
-beef grease

The premium marbled beef is very soft,tender and luscious grease render out!yummmmmm!

There are various hotpot ingredient to choose from I.e. chicken,pork,beef tripe,dumplings,duck blood pudding etc

The beef tripe is soft yet with a bite that soaked up the essences of the soup.tasty!!

There are numerous desserts such as tofu pudding,stick rice taro balls,herbal jelly with different topping I.e.red bean,green bean...etc.

Loveeeeeee mixing the tofu pudding with stick rice balls topped with red and green bean!sooooooooo healthy wholesome and delish!!

ice cream with 3 flavours are also provided on an unlimited basis

Drinks are free flow

2 分鐘 (堂食)
2022-12-06 26 瀏覽
今晚朋友帶路嚟到海防道嘅人和月話呢度嘅雞煲勁有特式喎雞煲咋嘛 食過十幾間啦 有咩咁勁呀?酥皮芝士麻辣雞煲Sorry係我錯 真係好勁 勁邪惡呀!!超香嘅酥皮入面係可以拉芝嘅麻辣雞煲嫌唔夠芝 職員仲俾左大大兜我地自己加 正到痴線呀勁香勁惹味 芝士中和左辣度 我地揀中辣都ok呀加埋酥皮一齊食 卡路里係咩嚟㗎?唔理啦🤣食完就轉湯底打邊爐呢排有啲熱氣 揀個清熱嘅野菌冬瓜鍋就啱晒我地揀嘅B餐包左8款高級牛肉其中澳洲M4和牛 封門柳同安格斯牛小排只得一輪其他5款都可以任食 質素都好高 牛板腱encore左幾次另外仲可以掃QR code同出面自己攞火鍋料海鮮我地食左海蝦 鯇魚片 花膠 都幾高質蝦唔算大隻但好爽甜餃類 豚肉 醉雞都唔錯 可以一試蔬菜選擇都唔少 皇帝菜洗得好乾淨出面仲有好多熟食 我食左泰式豬頸肉 另外仲有幾款冷盤就太飽食唔到喇甜品除左雪糕仲有仙草凍同豆腐花豆腐花豆味都幾濃又夠滑 勁滿足呀一定會翻兜呢間!
今晚朋友帶路嚟到海防道嘅人和月
話呢度嘅雞煲勁有特式喎
雞煲咋嘛 食過十幾間啦 有咩咁勁呀?

酥皮芝士麻辣雞煲
Sorry係我錯 真係好勁 勁邪惡呀!!
超香嘅酥皮入面係可以拉芝嘅麻辣雞煲

出面仲有好多熟食 我食左泰式豬頸肉
另外仲有幾款冷盤就太飽食唔到喇

甜品除左雪糕仲有仙草凍同豆腐花
豆腐花豆味都幾濃又夠滑 勁滿足呀
一定會翻兜呢間!
2022-12-04 24 瀏覽
開始涼涼地又漸有寒意!依個時候緊係黎打邊爐 ! 我今天到訪咗尖沙嘴一間任食嘅牛肉火鍋店!A出口一出唔洗行五分鐘就可以行到啦!餐廳人員工殷勤有禮 , 會好主動咁幫你加湯同收碟!食客自助掃描點餐! 好環保!餐廳座位寬闊 , 裝修仲要同店名一樣有大大個月亮畫係店面添!頭盤同一般火鍋店唔同。依到唔單只可以打邊爐,仲可以食埋雞煲、韓式芝士雞、酸菜魚、卜卜蜆煲!可以四揀一!今次試咗bb辣嘅雞煲!有少少辣之餘仲要帶少少甜!雞肉又超滑、份量仲好足添!湯底 - 藥膳養生牛奶湯 今次唔想食太辣就試咗 藥膳養生牛奶湯 湯底奶白色 非常好睇 仲好香 一嚟到就先飲咗頭啖湯。湯底好濃豬骨味,再帶啲藥膳味道。中意藥膳嘅朋友就唔可以錯過啦!Set A 精選牛肉食到飽 $298 120 分鐘今次試咗Set A 精選牛肉食到飽 。店員好快手就上曬啲精選牛肉- 嚴選美國牛下肩 - 嚴選美國牛板腱 - 特級美國牛胸爽 (必試)- 精選美國金錢展 - 高級美國雪花肥牛 特級美國牛胸爽好少地方有得食。口感好爽口之餘仲帶好香牛油味,真係一定要試嚴選美國牛下肩好重牛味。簡單煮一下,唔洗任何調味都已經好好味 必試清單嫩滑脘魚片 入口

頭盤

湯底 - 藥膳養生牛奶湯
今次唔想食太辣就試咗 藥膳養生牛奶湯

Set A 精選牛肉食到飽 $298 120 分鐘

- 嚴選美國牛下肩
- 嚴選美國牛板腱
- 特級美國牛胸爽 (必試)
- 精選美國金錢展

成日好驚會食到有魚骨但依到完全唔會!值得一讚

鮮打家鄉墨魚滑 鮮打蟹子蝦滑
兩款滑都好鮮味 唔會有雪藏味

無糖冷泡荔枝茶
食得咁飽 咁多罪惡感咁重嘅嘢 係時候嚟返杯無糖嘅冰凍冷泡荔枝茶 入口有好香嘅荔枝香味

小食區
聽講日日都唔同款色 今次試咗好香口嘅酥肉條同香滑豬頸肉

甜品
今日有芋圓旁邊嘅配料區仲會有好多唔同芋圓嘅配料例如紅豆椰果
仲有熱辣辣嘅豆花添
2022-12-04 22 瀏覽
晚市嘅火鍋放題選擇好多,由頭盤、火鍋湯底、和牛、海鮮揀,我哋見到已經有好多嘢食,就揀咗最基本既set A精選牛肉試下。飲品、小食、甜品、醬料都係自取當日有招牌叉燒腩、台式蛋餃、泰式鳳爪同涼拌木耳我每樣都拎咗少少試下,味道都唔錯部份火鍋配料都係自助形式,擺放得整齊衛生,食幾多拎幾多,就唔會浪費食物啦原創酥皮麻辣芝士雞煲酥皮雞煲真係第一次聽,一場嚟到梗係要試吓呢度嘅招牌菜,酥皮焗到金黃色脹卜卜,店員會幫我哋切開酥皮,然後將入邊嘅芝士同醬汁撈勻。味道好似平時嘅麻辣雞煲加咗芝士咁,醬汁香濃惹味,點埋酥皮食,估唔到又幾新奇喎。椰青香茅青檸湯呢度食完雞煲唔係加湯打邊爐,會換上一個全新嘅火鍋湯底,啱啱就食左比較濃味嘅雞煲,所以湯底就揀咗一個比較清新嘅椰青香茅青檸湯,味道有少少酸都幾開胃。套餐包左一個牛肉拼盤,可以一次過食晒牛肉唔同嘅部位,我就最鍾意食牛板腱,牛味重,亦都冇太多嘅肥膏。部份嘅火鍋配料係用手機落單,我哋叫咗墨魚滑、蟹子蝦滑同韭菜餃,質素都唔錯。最後仲自製左一碗芋圓豆花,亦都有唔少配料供應,為呢個晚餐畫上完美句號。

飲品、小食、甜品、醬料都係自取
當日有招牌叉燒腩、台式蛋餃、泰式鳳爪同涼拌木耳
我每樣都拎咗少少試下,味道都唔錯

原創酥皮麻辣芝士雞煲

椰青香茅青檸湯

朋友係外國番黎話好耐冇食過雞煲🍲,好掛坐陣味,所以陪佢黎過下癮😂😂橫掂都係就緊係揀間可以打埋邊爐任食🌙Set A 精選牛肉吃到飽 $298頭盤可以揀雞煲/酸菜魚/卜卜蜆/韓式芝士雞,+$58仲可以升級食酥皮麻辣芝士雞煲今次揀左中辣嘅雞煲,一黎到就覺得勁香🙈雞件都好多肉,香辣惹味,食完之後,店員成個煲換做火鍋湯底,唔會直接加湯,加分🫶🏻湯底可以另揀,我地就試左藥膳養生牛奶湯底有菇、蔘等等滋補材料,有鮮味呢個餐本身包左一客嚴選高級牛肉,包括牛胸爽、雪花肥牛、牛舌芯、牛板腱等等擺盤都特別靚🤩食完仲可以掃QR code落其他肉類等等另外仲可以係自助區拎配料,炸蛋餃幾特別!!可以一試飲品方面,除左有罐裝汽水、涼茶、果汁外,仲有自家製冷泡荔枝茶、梅茶同洛神花蜜。三款都試晒😆梅茶同洛神花茶都帶淡淡甜味,好解渴最尾食埋芋圓豆花同雪糕🍦完美😋地址係正海防道又近地鐵站,放左工過黎食非常方便

🌙Set A 精選牛肉吃到飽 $298

另外仲可以係自助區拎配料,炸蛋餃幾特別!!可以一試

最尾食埋芋圓豆花同雪糕🍦完美😋

地址係正海防道又近地鐵站,放左工過黎食非常方便

2022-12-02 27 瀏覽
呢度既裝修好有特色, 好有舊香港既打卡情懷, 我都影左不少靚相哈哈頭盤我揀左既係麻辣雞煲, 由於係即點即煮既關係, 等左大約10分鐘先上台, 然後再等佢再一次滾左就食得係等緊既時候店員同我地講可以去抽一次獎, 有機會係可以全單有折都打邊爐環節揀咗嘅係麻辣火鍋,紅紅的一盤,啱晒我最鍾意食辣打邊爐食材方面選擇都幾多,大路嘅選擇都有,而且質素唔差,一定滿足到極力推薦呢個花膠,唔好以為任點質素一定差,超高質,size唔細之餘,仲好有咬口最後仲有個糖水食!超滿足

都打邊爐環節揀咗嘅係麻辣火鍋,紅紅的一盤,啱晒我最鍾意食辣

最後仲有個糖水食!超滿足
2022-10-25
2022-12-02 17 瀏覽
今日食既呢間係位於尖沙咀既任食火鍋,除左有唔同既套餐可以選擇之外,最大既特色就係可以先叫一個頭盤再加火鍋湯底頭盤有好多不同既選擇,最普通既雞煲以至酸菜魚都有!因為天氣都開始凍凍地,所以我地叫左個雞煲食雞煲既雞件非常多,而且好入味,骨位唔算多,啖啖肉!呢盤牛肉並不是任點的,可以見到佢既質素都係比較高,雪花既紋理海鮮都係套餐廳包埋的,非常新鮮!!仲識郁吓郁吓任點嘅項目都好多,仲可以出去拎,除咗有火鍋食品之外,仲有熟食炸物飲料嘅種類都非常多仲有甜品!一定要食埋個雪糕先好走!
今日食既呢間係位於尖沙咀既任食火鍋

頭盤有好多不同既選擇,最普通既雞煲以至酸菜魚都有!

因為天氣都開始凍凍地,所以我地叫左個雞煲

雞煲既雞件非常多,而且好入味,骨位唔算多,啖啖肉!

海鮮都係套餐廳包埋的,非常新鮮!!

仲識郁吓郁吓

飲料嘅種類都非常多

仲有甜品!一定要食埋個雪糕先好走!
2022-10-04
2022-11-30 751 瀏覽
難得今晚準時走,就跟朋友放工去尖沙咀搵食。 佢帶左我去一間新開嘅任食火鍋。係海防道嘅樓上店唔太顯眼,都係要朋友帶先知上樓有得食任食火鍋套餐,仲要唔貴,好大份。餐廳簡約裝修,店員服務非常親切。如果早些到,仲有窗口卡位坐,非常舒服。餐廳嘅海鮮拼盤超抵食,但因為我哋唔肚餓所以冇加$198叫。只叫了$298精選牛肉吃到飽Set A. 提供一份美國高級牛肉一客(美國牛板腱、牛下肩、金錢展、牛胸爽同雪花肥牛)不同部位嘅牛肉,脂肪比例都不同。 可以一次過品賞牛既不同部位,對於有選擇困難症既人來說,非常好👍🏻 尖沙咀來講,呢間自助火鍋CP值超高。之後可無限追加日本豚肉、五花片、魚片、墨魚滑、蝦滑同醉雞件。唔夠仲可去自助雪櫃任拎蔬菜、菇類、豆腐、腸類及丸類。 食唔夠飽,仲有公仔麵、韓國辛辣麵拎。如太餓可以拎熟食食住先任飲無酒精飲品,有餐廳自家製酸梅湯、洛神花茶及無糖青茶。首先可選原創酸皮麻辣芝士雞煲/椰青香茅青檸烤魚/麻辣烤魚或藤椒烤魚。 仲可以選味鮮卜卜蜆。 我哋選左較開胃嘅椰青香茅青檸烤魚。烤魚非常新鮮、超大條鑪魚。店主將魚劏開,無乜骨。肉質非常新鮮滑溜,香茅味超夠香再搭上椰青嘅清甜味,好有置身

唔夠仲可去自助雪櫃任拎蔬菜、菇類、豆腐、腸類及丸類。

食唔夠飽,仲有公仔麵、韓國辛辣麵拎。

如太餓可以拎熟食食住先

任飲無酒精飲品,有餐廳自家製酸梅湯、洛神花茶及無糖青茶。

首先可選原創酸皮麻辣芝士雞煲/椰青香茅青檸烤魚/麻辣烤魚或藤椒烤魚。 仲可以選味鮮卜卜蜆。 我哋選左較開胃嘅椰青香茅青檸烤魚。烤魚非常新鮮、超大條鑪魚。店主將魚劏開,無乜骨。肉質非常新鮮滑溜,香茅味超夠香再搭上椰青嘅清甜味,好有置身泰國嘅感覺。

食完頭盤,就可轉火鍋湯底打邊爐。 我哋選了藥膳養生牛奶湯,飲落好重紹興酒味、好補身。

食飽左,仲可以出雪櫃任拎雪糕食,獨立包裝非常衛生。下次再會返來encore!
2022-11-24
  • 椰青香茅青檸湯
2022-11-29 21 瀏覽
天氣開始凍, 食定個雞煲過冬!人和月好耐之前幫襯過, 記得個質素唔錯, 今日路經尖沙嘴, 再嚟返啅!今日點咗A餐, $298吃到飽套餐!前菜要咗麻辣雞煲(小辣), 火鍋湯底揀咗胡椒豬肚湯!雞煲好快就上檯, 小辣辣度好輕微, 唔食辣嘅人都應該頂得順。 雞肉嫩滑, 麻辣味度好入味, 而且雞件數量好多(太多, 攪到好易飽)!食完雞煲之後, 就換胡椒豬肚湯打邊爐,套餐先嚟一個牛肉拼盤 - 雪花肥牛、牛舌、牛板腱、牛下肩同埋牛胸爽。 胡椒豬肚湯味道濃郁,一開頭嘅胡椒味唔算重,但越食越辣,而豬肚嘅份量係非常之多!牛肉拼盤嘅牛全部都好重口味,質素非常之高。個質素唔會因為298呢個價錢而降低!贊! 個人推介雪花肥牛同埋牛板腱, 牛味超勁, 入口鬆軟! 好正!除咗牛肉之外,仲有好多唔同嘅食物選擇,出面自助區域有泰式燒豬頸肉、冰鎮醉鮑魚、炆牛腩、各式各樣丸類同埋唔同嘅蔬菜! 而嘢飲亦都係應有盡有! 最後仲有全食牛奶公司雪糕、 豆腐花等甜品! 人和月呢間餐廳價錢、質素、服務態度等等都10分高質,誠意推介呢間餐廳!
天氣開始凍, 食定個雞煲過冬!
今日點咗A餐, $298吃到飽套餐!
前菜要咗麻辣雞煲(小辣), 火鍋湯底揀咗胡椒豬肚湯!

差唔多到冬天已經開始心郁郁想瘋狂打邊爐試試尖沙咀呢間人和月雞煲火鍋放題餐廳環境光猛闊落 好新淨坐得好舒服依家仲有聖誕裝飾添🎁Staff親切有禮 食物高質 好推薦👍🏻Set A 精選牛肉吃到飽 $298@頭盤可以揀雞煲 烤魚 酸菜魚 卜卜蜆等等我就揀咗味鮮卜卜蜆 估唔到好有驚喜蜆份量好豐富 隻隻都開到口好新鮮 蜆肉飽滿另外仲有八隻海蝦 大大隻粉絲鋪底 啲粉絲吸曬海鮮嘅鮮味超好食 蒜香味濃郁食完卜卜蜆就可以換打邊爐湯底湯底揀咗藥膳養生牛奶湯湯底質地好滑溜 越煮藥膳味越香濃首先上咗碟又靚又豐富嘅牛肉高級雪花肥牛 肥瘦適中 肉質嫩滑牛舌心 煙韌有咬口特級牛胸爽 好爽口嚴選牛板腱 牛肉味好濃 肉質緊緻嚴選牛下肩 雪花紋好靚 食落軟嫩適中另外肉類仲可以用QR Code落單好方便 祝你選擇都好豐富有 豬肉 牛肉羊肉 雞肉 仲有鯇魚片 墨魚滑 蝦滑 餃類 等等蔬菜 菇類 麵類 丸類 豆腐 都可以去出面嘅自助區自己拎選擇都非常豐富 好乾淨整齊除咗邊爐料餐廳仲準備咗凍食同埋熱食凍食居然仲有冰鎮醉鮑魚 勁吸引 鮑魚夠新鮮彈牙打完邊爐仲可以食埋雪糕 芋圓  豆腐花 水果等等飲品都放滿咗兩個大櫃除咗罐裝飲品仲有

差唔多到冬天已經開始心郁郁想瘋狂打邊爐

飲品都放滿咗兩個大櫃
除咗罐裝飲品仲有多款自家製健康茶飲

Menu:
2022-11-28 22 瀏覽
天氣開始轉涼 又係打邊爐嘅季節雞煲打邊爐就食得多💁🏻‍♀️酥皮雞煲你食過未❓人和月首創✨酥皮麻辣芝士雞煲🐔套餐C 澳洲 M4 和牛海鮮大滿貫有雞煲、海鮮盤、澳洲M4牛肉拼盤仲可以追加多款食物 好豐富 🤩✨頭盤~有8款選擇🔸招牌麻辣雞煲 🔸麻辣烤魚🔸老檀酸菜魚 🔸藤椒烤魚🔸韓式芝士雞 🔹酥皮麻辣芝士雞煲🔸味鮮卜卜蜆🔸椰香香茅青檸烤魚✨招牌酥皮麻辣芝士雞煲✨極大塊酥皮焗到酥脆香口撈埋芝士同麻辣汁 口感豐富 味道亦都好夾雞髀肉厚肉多汁 質感嫩滑 麻辣刺激✨火鍋湯底✨都有多款選擇我揀咗川式麻辣湯 🌶️🌶️🌶️✨海鮮盤~全部食材都好新鮮🦐有鮑魚、青口、日本扇貝、大蜆、鮮海蝦及深海龍躉片✨美國牛肉大滿貫~有七款牛肉 🐮有高級雪花肥牛、牛舌心、嚴選牛下肩、特級牛胸爽、嚴選牛板腱、手切頂級封門柳及澳洲M4和牛木盒份量好多 可以一次過食到唔同牛嘅部位✨仲有多款無限量添加食品特別推薦黑豚肉五花片、花膠、家鄉墨魚滑、蟹籽蝦滑✨自助區都有多款火鍋配料/冷盤/甜品飲品自助供應冰鎮醉鮑魚必定要試 😉由於太飽 好多款食材都未食到下次再去食多次 揀其他頭盤同湯底 😉✨✨✨扭蛋活動優惠✨✨✨惠顧 C 餐或以上套餐可以扭蛋贏取獎

天氣開始轉涼 又係打邊爐嘅季節

雞髀肉厚肉多汁 質感嫩滑 麻辣刺激

火鍋湯底✨都有多款選擇
我揀咗川式麻辣湯 🌶️🌶️🌶️

✨海鮮盤~全部食材都好新鮮🦐
有鮑魚、青口、日本扇貝、大蜆、鮮海蝦及深海龍躉片

✨美國牛肉大滿貫~有七款牛肉 🐮
木盒份量好多 可以一次過食到唔同牛嘅部位

✨仲有多款無限量添加食品
特別推薦黑豚肉五花片、花膠、家鄉墨魚滑、蟹籽蝦滑

✨自助區都有多款火鍋配料/冷盤/甜品飲品自助供應

惠顧 C 餐或以上套餐
可以扭蛋贏取獎品/折扣券
我抽中咗Moscato 麝香葡萄酒 Cheers🥂
  • 酥皮麻辣芝士雞煲
位於尖沙咀的雞煲火鍋店,提供雞煲、烤魚、火鍋,全部都是放題形式。火鍋放題套餐包含一次頭盤、一款火鍋湯底。近日更推出特別的頭盤餐牌,包括酥皮麻辣芝士雞煲、3款烤魚。火鍋配料、飲品及甜品都是自助形式,食物選擇甚多。晚市時限主菜:藤椒烤魚藤椒在湯裡面泡得越久,辣度會越強烈,很過癮。烤魚大大條,肉質蠻肥美、厚實,不過有細骨頭,吃魚時要小心點。烤魚鍋裡的配菜還有大白菜、豆卜、萵荀。火鍋湯底:藥膳養生牛奶湯十分奶白色的湯,不過沒有牛奶味道,反而是藥膳配料較突出。Set C:澳洲M4和牛海鮮大滿貫 首先來一盤牛肉及海鮮拼盤,M4和牛拼盤有多款牛肉,每一款都寫了其名字,方便食客辨別。和牛肉質軟腍,油脂分佈平均。海鮮方面,有日本扇貝、鮮海蝦、鮑魚、貝類、青口、深海龍躉片。除了手機下單外,外面的自助區有眾多選擇。熟食區:熟食不多,只有兩三盤,是日的有海中蝦及炸物天婦羅。火鍋配料區:40多款火鍋配料自助供應,外面的自助區有蔬菜、丸子、菇菌、香腸等一般的配料;其他則在手機上自行下單。麵條區:選擇蠻多的,一包包的即食麵、烏冬、火鍋寬粉、上海伊麵排列在架上,而不是拆開了包裝,比較衛生。冷盤區:火鍋醬料上面放了兩三
晚市時限主菜:藤椒烤魚

火鍋湯底:藥膳養生牛奶湯

十分奶白色的湯,不過沒有牛奶味道,反而是藥膳配料較突出。
Set C:澳洲M4和牛海鮮大滿貫

除了手機下單外,外面的自助區有眾多選擇。
熟食區:熟食不多,只有兩三盤,是日的有海中蝦及炸物天婦羅。
冷盤區:火鍋醬料上面放了兩三款冷盤,當日供應的有青瓜雲耳、酸辣鳳爪。
甜品區:很特別、新奇的自家製作甜品配料區,材料有紅豆、芋泥、綠豆、涼粉、糖水等;另一邊廂,還有雪糕櫃、木桶裝著熱豆腐花、芋圓及地瓜圓。
飲品區:全部都是凍飲,有自家製作的冷泡茶、洛神花茶、罐裝茶飲、可樂、果汁等。
2022-11-26 21 瀏覽
終於出糧而且天氣轉涼仲唔係時候食雞煲打邊爐🍲😋肥仔同朋友就嚟咗依間位於尖沙咀嘅雞煲火鍋放題 人和月雞煲火鍋店食餐好嘅👏我哋揀咗SET C又有澳洲M4和牛又有海鮮,而且係自助Bar可以自由選擇火鍋配料小食同飲品,打邊爐之前仲有一個頭盤👍頭盤當然揀個最特別嘅 酥皮麻辣芝士雞煲啦🧀🥘熱辣辣新鮮焗起,用刀切開酥皮果下香味同蒸氣一齊湧出嚟,即時食欲大增😝酥皮配合芝士同少少麻辣嘅醬汁一齊食真係好惹味,雞煲份量一啲都唔少,雞肉鮮嫩味道豐富,仲食得出香料味🌶️主菜邊爐就揀左 藥膳養生牛奶湯做湯底🌿🐄🥛湯底呈乳白色,味道就偏咸左少少,餐廳會先上一客海鮮盤,有鮑魚、大蝦、青口等等,另外會上一客牛肉大滿貫,種類都唔少架👍食得差唔多,當然要食甜品啦,有雪糕同一啲自家製嘅糖水甜點🍮由其係豆腐雪糕我幾鍾意食

2022-11-22
  • 酥皮麻辣芝士雞煲
2022-11-25 23 瀏覽
雞煲加放題,其實在坊間非常流行,但是這家的菜單卻非常特別,吸引了我來試試環境非常乾淨企理,完全沒有在火鍋店的油煙感女侍應服務態度超好,除了很熱心為我們介紹食物,也每每細心提醒我們有什麼可以選,幾時截單$298 SET A 基本盤 已經有很多好西吃限量系:先來限定的酥皮芝士雞煲!+58記得小時候很喜歡吃酥皮海鮮湯,這個size 簡直是珍寶版,超巨量的酥皮加上大量的芝士簡直是邪惡到極!跟口感軟滑的大大件雞件配起來,吃完大滿足!點個中辣剛剛好~辣辣的酥皮比只配芝士更好吃!超多蛋白質又惹味,用的芝士質素也高,以這價格來說實在超值吃完飽飽的酥皮火鍋,再戰椰青香茅青檸湯,清新之餘不會膩,正點!來個一個限量的牛肉拼盤,最好吃的肯定是牛下肩,雪花齊全牛鮮味濃,亦不會太油牛板腱則是比較爽口,但依舊好吃牛胸爽非常肥美,入口滿滿的牛脂香,在牛肉專門店是十分牛魔王受歡迎之物!牛舌心亦是爽彈,雪花肥牛則是半肥半瘦,各有捧場客手機下單系:黑豚肉沒有絲毫的豬羶味,而且不會肥,不俗羊肉超羶,是羊特有的味道,喜歡吃羊的人肯定了解這種味道的吸引力!韭菜餃比想像中好吃,韭菜飽滿豬肉多,質素不俗蟹子蝦滑,口感彈牙鮮味濃!自助

雞煲放題,其實在坊間非常流行,但是這家的菜單卻非常特別,吸引了我來試試

環境非常乾淨企理,完全沒有在火鍋店的油煙感

$298 SET A 基本盤 已經有很多好西吃

限量系:

先來限定的酥皮芝士雞煲!+58

牛板腱則是比較爽口,但依舊好吃
牛舌心亦是爽彈,雪花肥牛則是半肥半瘦,各有捧場客

手機下單系:
黑豚肉沒有絲毫的豬羶味,而且不會肥,不俗

韭菜餃
比想像中好吃,韭菜飽滿豬肉多,質素不俗
蟹子蝦滑,口感彈牙鮮味濃!

自助系:

菜類
非常新鮮又多汁,難得的高質,在清淡椰青湯的搭配下,食感不會肥膩

自助櫃位還有腸仔跟丸類,吃到這裏我已經很飽了,沒有空間再吃了呢

很特別的甜品
有紅豆,八寶粥,椰果,豌豆,還有一種不知名的豆類(甜),很少見的搭配呢!

飲品中有自製梅茶跟菊花茶,都是甜又解熱氣的好物呢!