2019-05-25
大坑有各式各樣美食,日本菜係其一,今晚去嘅呢間日本菜非常隱蔽Menu上有多款食物選擇先來一客麥豆味噌料理麥豆係咸咸地同青瓜一齊食,效果幾fresh!食物陸續送上,明太子蝦仙貝,其實係明太子醬撈蝦同元貝,明太子微微辛辣令蝦同元貝食落更惹味刺身拼盤,大概有7-8款,擺盤非常靚,每款睇落都好新鮮肥美!店員介紹飛魚就咁食就可以,因為師父用左薑、蔥、醬油腌過,美味!其他刺身仲有深海池魚、烏賊、薄切牛鰍、拖羅、元貝、牡丹蝦同蝦膏等等.....好野留最後,拖羅一定要最後食,非常肥美又無根!不得了!海之幸,實情係軍艦,上面放左大糧海膽、拖羅蓉、魚子,下面係帆立貝小卷,唔錯嘅配搭海老蓮根片,炸物,蓮藕用赤醋腌過,少少酸,唔過火,中間夾住左海老,蓮藕嘅爽脆,海老嘅彈牙,口感一流!味噌煮蠔每客有兩隻,係宮城蠔,蠔肚飽滿,用左勁多麵豉但都唔覺得鹹雞肉捧呢到嘅雞肉捧係加入左雞軟骨,食落口感大增虎蝦明太子燒虎蝦非常大隻,燒得岩岩好,保留住蝦嘅肉汁同鮮味,加上明太子嘅味道,唔錯!奶奶朱炸蛋個名一聽就知係甜品啦,即叫即製!外層嘅質感非常軟綿,咬到中間係朱古力流心,香濃嘅朱古力味道,外熱內暖嘅感覺,不錯!
Menu上有多款食物選擇
先來一客麥豆味噌料理
麥豆係咸咸地同青瓜一齊食,效果幾fresh!
好野留最後,拖羅一定要最後食,非常肥美又無根!不得了!
味噌煮蠔
每客有兩隻,係宮城蠔,蠔肚飽滿,用左勁多麵豉但都唔覺得鹹
雞肉捧
呢到嘅雞肉捧係加入左雞軟骨,食落口感大增
虎蝦明太子燒
奶奶朱炸蛋個名一聽就知係甜品啦,即叫即製!