2019-01-13 26 瀏覽
今日lunch和友人到八幡屋涮涮鍋打邊爐。八幡屋涮涮鍋用QR Code下單, 十分方便快捷,又環保,不會漏單。海膽龍蝦湯底配澳洲和牛, 真係好正!半隻龍蝦,真材實料。澳洲和牛色澤鮮紅,夠靚。任食美國特選牛肉,美國豚肩肉,海鮮火鍋配料,丸類和日式刺身放題。lunch 時間$288一位。刺身種類不少, 點了三文魚,劍魚腩,甜蝦,馬刀貝,鮑魚片,八爪魚等刺身。各種刺身皆新鮮。各類海鮮火鍋配類如生蠔,蟶子,象拔蚌,東風螺,海蝦等我喜歡的海鮮都有。我們不斷吃, 真是不吃就執輸了。燒物都不錯。雪糕,飲品當然任吃任飲。

海膽龍蝦湯底配澳洲和牛, 真係好正!
lunch 時間$288一位。

燒物都不錯。

雪糕,飲品當然任吃任飲。
2019-01-13 24 瀏覽
油塘既大食代非常多選擇,其中就係呢間日式火鍋店!海膽龍蝦湯底配澳洲和牛,夠哂豪華!不能錯過相機食先喔雖然係任食,但只係頭一碟會係澳洲和牛,之後任食的是美國特選牛肉、美國豚肩肉及海鮮等火鍋配料,都不錯呀!除此以外,另外仲有刺身、串燒、雪糕飲品都可以任食,非常多選擇!海鮮選擇非常多元化,蜆隻同蟶子都好新鮮,入口食鮮甜!薄切既美國牛肉滾兩滾就食得!牛肉肥瘦相間,入口滑嫩!壽司精緻小巧,唔驚食完壽司飯會飽哂食唔到其他嘢食!串燒好有水準呢!燒得唔會太燶,很香口惹味!
油塘既大食代非常多選擇,其中就係呢間日式火鍋店!

海膽龍蝦湯底配澳洲和牛,夠哂豪華!不能錯過相機食先喔

海鮮選擇非常多元化,蜆隻同蟶子都好新鮮,入口食鮮甜!

薄切既美國牛肉滾兩滾就食得!
牛肉肥瘦相間,入口滑嫩!

壽司精緻小巧,唔驚食完壽司飯會飽哂食唔到其他嘢食!

串燒好有水準呢!燒得唔會太燶,很香口惹味!
2019-01-12 26 瀏覽
今晚收工系油塘食飯,又唔知食咩好,見到有間八幡屋涮涮鍋又可以有刺身壽司又可以打邊爐幾正。餐廳坐位舒適又寬闊,燈光明亮。好多種類特色壽司,揚物,軍艦/卷物,燒物,刺身,海鮮火鍋配料和肉類。刺身好新鮮又冇雪藏味。選擇了特選美國牛肉套餐。海膽龍蝦湯底。有半隻龍蝦🦞,仲有配一碟澳洲和牛。海膽龍蝦🦞湯底好鮮甜唔使點醬汁已好夠味,牛肉牛味和濃,肉又唔會鞋口。海鮮配料新鮮蝦肉爽,又有生蠔,聖子,螺和墨魚滑又彈牙。蕃薯仔好香甜,帆立貝又好味。壽司飯好軟熟又好味。汽水任飲,雪糕任食和又有甜品
餐廳坐位舒適又寬闊,燈光明亮。
刺身好新鮮又冇雪藏味。
選擇了特選美國牛肉套餐。
海膽龍蝦湯底。
有半隻龍蝦🦞,仲有配一碟澳洲和牛。
海鮮配料新鮮蝦肉爽,又有生蠔,聖子,螺和墨魚滑又彈牙。
蕃薯仔好香甜,帆立貝又好味。
壽司飯好軟熟又好味。
汽水任飲,雪糕任食和又有甜品
2019-01-02
放工後特地到油塘和朋友晚膳,大本營商場中的餐廳選擇不少。火鍋和放題都是港人最愛的任食任飲,適合三兩知己小聚,更適合與一大班朋友暢談。八幡屋涮涮鍋更是融合了兩者,既可以一邊吃火鍋,又可以一邊吃刺身、壽司。和一般涮涮鍋相類近,因應肉類的品質而定價。最高級的澳洲和牛,也不過$268。湯底方面亦有不少選擇,加點了一鍋海膽龍蝦湯,還送上有一隻大龍蝦和海膽。店員特別提醒這兩份海膽不能生吃,要先煮熟。橙黃色的湯底中亦是滿滿的海膽。火鍋配料款式眾多,可自行到凍櫃選擇。凍櫃以外,菜類和豆製品也不少。自助火鍋以外,沒想到放題選擇也如此多,整整八張菜單(少拍了一張),花多眼亂。大家還可以下載Ricepon App,掃描一下QR code便能下單,享受額外優惠之餘,亦更環保。這裡的刺身是意想不到的高品質,三文魚肥美,希靈魚鮮甜,令人一再encore。各款壽司和燒物也水準不俗,其中燒菠蘿更是帶焦糖脆面,實是特別。除了火鍋配料和放題食品,飲料和甜品亦是不可或缺。飲品罐裝、樽裝應有盡有,布甸、啫哩、泡芙亦有。雪糕也有數款,最驚喜的是有牛奶樂,充滿少時回憶。
放工後特地到油塘和朋友晚膳,大本營商場中的餐廳選擇不少。火鍋放題都是港人最愛的任食任飲,適合三兩知己小聚,更適合與一大班朋友暢談。八幡屋涮涮鍋更是融合了兩者,既可以一邊吃火鍋,又可以一邊吃刺身壽司

橙黃色的湯底中亦是滿滿的海膽。

雪糕也有數款,最驚喜的是有牛奶樂,充滿少時回憶。
2019-01-09 108 瀏覽
今晚在油塘大本營覓食,發現這家在大食代最裡面的八幡屋涮涮鍋,有日式放題加火鍋,於是決定今晚放縱一下。有淨火鍋及放題加火鍋,今晚中庸之道選擇了特選美國牛肉套餐。有多款不同的湯底可以自選,今晚豪一豪,加$30選了新的海膽龍蝦湯。可以使用app下單,方便又環保。海膽龍蝦湯味道剛好不會過濃,可以突出食料本身的鮮味,湯底中更有大量的海膽粒,入口新鮮甘香。湯底包含的龍蝦是真龍蝦,並非常見次一等的波士頓龍蝦,蝦頭有膏,肉質爽口。特選美國牛肉牛味濃郁,肉質鮮嫩,上乘之作。其他海鮮配料同樣新鮮,其中生蠔更是大隻鮮味不縮水。刺身刺身水準超出預期,三文魚肥美甘香,甜蝦鮮甜。炸物及燒物,可以看到開放式廚房的師傅即叫即造,上枱新鮮熱辣。其他火鍋配料、飲品及甜品在雪櫃自取,選擇多樣。
今晚在油塘大本營覓食,發現這家在大食代最裡面的八幡屋涮涮鍋,有日式放題火鍋,於是決定今晚放縱一下。
有淨火鍋放題火鍋,今晚中庸之道選擇了特選美國牛肉套餐
可以使用app下單,方便又環保。

海膽龍蝦湯
特選美國牛肉牛味濃郁,肉質鮮嫩,上乘之作。
其他海鮮配料同樣新鮮,其中生蠔更是大隻鮮味不縮水。
刺身
刺身水準超出預期,三文魚肥美甘香,甜蝦鮮甜。
炸物燒物,可以看到開放式廚房的師傅即叫即造,上枱新鮮熱辣。
其他火鍋配料飲品甜品在雪櫃自取,選擇多樣。
2019-01-09
2019-01-06 400 瀏覽
位置闊落,好適合任食。😂揀咗特選美國牛肉加任食刺身,星期一至四 $248,再要個海膽龍蝦湯每位加$30。湯底鮮甜,龍蝦唔算好大隻,但系好新鮮。 可以掃QR code 落單,好環保。醬料都算好多款刺身都幾多種類,有三文魚,劍魚腩,赤貝,甜蝦希靈魚,吞拿魚,北寄貝,螺片,馬刀貝,鮑魚片,鯛魚。八爪魚🐙虎蝦。壽司方面,左口魚味道較淡,但鰻魚非常出色,同埋啲飯唔會好大舊,👍🏻👍🏻等我留反個肚食其他款式既壽司🍣。火鍋配料有蜆,生蠔,海中蝦,墨魚滑,聖子,凡立貝,魷魚,象拔蚌,東風攞,花膠仔。海鮮非常新鮮,特別係生蠔,超好味又肥美,鮮甜唔腥。美國黑豚肉片,切得非常薄,炸物有炸蝦🍤天婦羅,番薯仔天婦羅,南瓜天婦羅,蟹棒天婦羅 ,炸魷魚🦑,炸餃子🥟。飲品齊整,多元化。甜品有雀巢雪糕🍦,好多款唔同味,又有朱古力牛奶🥛條,仲有芒果布丁🍮,啫喱,泡芙,泡芙好味,但食左一轉就冇再refill

位置闊落,好適合任食。😂

湯底鮮甜,龍蝦唔算好大隻,但系好新鮮。

可以掃QR code 落單,好環保。

醬料都算好多款

美國黑豚肉片,切得非常薄,

飲品齊整,多元化。

今日探朋友所以去左油塘個邊。咁食飯就係個大商場大本營到搵啦🤩。我地去左大食代個邊睇,因為諗住可以食自己鐘意嘅野食,😝同埋地方又大,傾計方便。見到門口有個關於打邊爐嘅牌,心已經動左一動🧐,近期天氣好凍,好想打邊爐,再行左一圈,最後決定.....涮涮鍋!🥰🏮個到環境幾好,地方大又乾乾淨淨。⭐️出面有醬汁,蔬菜同麵食,佢呢到有好特別選擇-拉麵。另一邊就有⭐️飲品,甜品同雪糕。本身諗住食佢個打邊爐-⭐️特選美國牛,二百都唔洗,都幾合理,我呢個晚餐時段係最貴,其他時段仲平!之後俾我見到+$50 就可以有刺身同sushi 放題! Why not 😂 ⭐️所以就揀左呢個日式料理+火鍋放題。⭐️湯底-海膽龍蝦湯底本身個湯底已經有海膽,佢另外再會俾個龍蝦同一細底海膽俾你加。我好少食熟嘅海膽,今次食下,又幾得意一粒粒咁,但我個重點係隻龍蝦🦞!好好食,可惜呢個冇得追加。⭐️刺身新鮮+厚切⭐️壽司🍣佢個壽司質素係比我想像好,本身加個$50其實係想食刺身,但佢d壽司種類都幾多,紫菜又脆,上面塊刺身又唔細,我prefer 佢d火炙系列,燒得幾香。⭐️除左打邊爐,仲有其他嘅熟食

🏮個到環境幾好,地方大又乾乾淨淨。
⭐️出面有醬汁,蔬菜同麵食,佢呢到有好特別選擇-拉麵。

另一邊就有⭐️飲品,甜品同雪糕。

⭐️所以就揀左呢個日式料理+火鍋放題
⭐️湯底-海膽龍蝦湯底

⭐️刺身
新鮮+厚切

⭐️壽司🍣

⭐️除左打邊爐,仲有其他嘅熟食

2019-01-03 68 瀏覽
今日見天氣好凍,自己一個人Lunch去咗打邊爐放縱一下。我揀咗最平嗰個火鍋放題,肉類方面有美國肥牛同兩種豬肉,而湯底我就揀咗骨膠原豬骨湯,汽水同其他蔬菜配料係自己出去任攞嘅。先講講個湯底,豬骨湯係奶白色嘅,有好濃嘅豬骨味,唔會太鹹,飲咗細細一啖,覺得好夠骨膠原。跟住就講下個美國肥牛,肉切得好薄,放落湯底好易熟,每set只係得幾片,所以好快食晒又要加單,肉嘅脂肪比較多,所以唔使咀嚼太耐,但牛嘅肉味就比較少啦。而美國黑豚片一樣切得好薄,咁樣烚熟咗食起上嚟反而唔會韌,脂肪比較少,幾有肉味。最後total食咗2碟牛、2碟豬再加其他蔬菜、丸同汽水就完結左我呢餐啦,非常之咁飽。
今日見天氣好凍,自己一個人Lunch去咗打邊爐放縱一下。
我揀咗最平嗰個火鍋放題,肉類方面有美國肥牛同兩種豬肉,
骨膠原豬骨湯

先講講個湯底,豬骨湯係奶白色嘅,有好濃嘅豬骨味,
唔會太鹹,飲咗細細一啖,覺得好夠骨膠原。
美國肥牛

跟住就講下個美國肥牛,肉切得好薄,放落湯底好易熟,
每set只係得幾片,所以好快食晒又要加單,
肉嘅脂肪比較多,所以唔使咀嚼太耐,但牛嘅肉味就比較少啦。
美國黑豚片
而美國黑豚片一樣切得好薄,咁樣烚熟咗食起上嚟反而唔會韌,
脂肪比較少,幾有肉味。
非常之咁飽。
2019-01-03
骨膠原豬骨湯
美國肥牛
美國黑豚片
2019-01-02 144 瀏覽
大本型呢間八幡屋新開冇耐,同朋友嚟試下,可以揀淨食火鍋或火鍋加刺身,我們 選擇了連埋刺身,火鍋底點了海膽龍蝦湯底配澳洲和牛。店內環境舒適,今日早嚟到可以被安排坐卡位。飲品區提供多種款式飲品:罐裝、瓶裝任君選擇。醬料區齊備各種配料,包括:芫茜、蔥花、炸蒜、辣椒、胡麻醬等等。蔬菜、雜菌及丸類是自助形式,擺放得十分整齊,食客可隨意選擇,另一邊廂擺放了面類、響鈴、麵筋等。一開始當然來個魚生拼盤,包括:三文魚、吞拿魚、鯛魚、希靈魚、赤貝、馬刀貝等等,各款刺身都十分新鮮,朋友最喜歡劍魚腩,肥美。本身火鍋包括龍蝦、海膽及澳洲和牛,賣相非常吸引,龍蝦放了入鍋很久,依然非常鮮甜,湯底又香又濃,有大量海膽,很香。另外,我們點選了一些海鮮:海蝦、墨魚滑、蜆、象拔蚌片、生蠔、蟶子等等,都非常新鮮。肉類最喜歡特選美國牛肉及美國肥牛,件件肥美。我自己吃了一些炸物,包括:南瓜天婦羅、蟹棒天婦羅、芝士蝦丸、餃子及香芋丸,都是即叫即炸,熱辣辣,脆卜卜。
大本型呢間八幡屋新開冇耐,同朋友嚟試下,可以揀淨食火鍋火鍋刺身,我們 選擇了連埋刺身火鍋底點了海膽龍蝦湯底配澳洲和牛。
店內環境舒適,今日早嚟到可以被安排坐卡位。
飲品區提供多種款式飲品:罐裝、瓶裝任君選擇。

肉類最喜歡特選美國牛肉及美國肥牛,件件肥美。

2019-01-02
2018-12-28 212 瀏覽
萬眾期待,屋企樓下嘅大本型翻新過後,終於都輪到開咗八幡屋涮涮鍋,十二月份喎...點可以唔拉阿肥放工齊齊嚟打邊爐(?!)今次仲有bonus係連埋放題都可以一齊叫,啱哂我呢啲未夠鐘放工已經開始肚餓嘅為食怪,重點係我喺觀塘番工,一放工搭兩個站狗衝番嚟已經可以開餐^^好彩時間尚早,六點零七點未夠嘅話嚟到就唔洗排隊等位,直接入座,新開嘅環境始終乾淨企理,又冇乜油煙味~兩個人可以坐卡位夠哂地方放置食物,室內裝修帶啲和風氣息令人舒服又放鬆。睇完份餐牌之後,我哋一致決定要叫最吸引嘅海膽龍蝦湯底配澳洲和牛兩小時任食火鍋+日式料理放題~每位都只係$318蚊免收加一,抵呀!!!沿路入座嘅時候見到有自助區域,一點完餐趁個鍋未到就梗係齊齊出去睇吓有咩嘢食夾番嚟啦廚房邊位有幾種蔬菜類別同調味料之外,另一邊廂仲有多款火鍋必備嘅丸類、瓜類、菇類、腸仔、豬皮同麵食等等,真係冇理由會唔飽,只會怕自己變成大嘥鬼,我都係揀咗自己喜歡嘅食物,份量小小就算喇。坐番埋位,又輪到要揀選放題食物嘅時候,一疊八色彩虹嘅紙條有齊哂壽司/炸物/燒物/刺身/肉類/串燒等等超豐盛嘅項目,真係應有盡有。我哋都分別點咗一啲刺身+串燒+天婦羅咁,各方
坐番埋位,又輪到要揀選放題食物嘅時候,一疊八色彩虹嘅紙條有齊哂壽司/炸物/燒物/刺身/肉類/串燒等等超豐盛嘅項目,真係應有盡有。我哋都分別點咗一啲刺身+串燒+天婦羅咁,各方面都平均水準以上,我哋點嘅刺身有甜蝦+螺片+鮑片同北寄貝,呢幾款都新鮮唔會馬虎,黑洞嘅朋友可以多點!!!我就超鍾意食南瓜天婦羅,呢度嘅炸物都不過不失,唔厚粉之餘溫度仲好夠熱,抵讚

龍蝦海膽湯底
呢個海膽龍蝦湯底果然係重頭戲,一碟新鮮嘅龍蝦加海膽送到面前,感覺就好似一鍋三食咁,本身金黃色嘅湯底已經有所調味,龍蝦就請客人自行放進其中,um......個刺身海膽我諗應該唔係放入個湯度嘅
所以我就成板放咗入口,滿足又鮮甜!隨伴嘅澳洲和牛色澤紅潤,感覺新鮮,驟眼望已經判斷佢屬於靚牛肉片,烚熟之後肉味夠濃,質地冇渣又唔韌
湯底富有海膽嘅香氣比起出面嘅雞湯或者麻辣湯更有新鮮感,放任嘅我倆不停咁encore牛肉無限輪迴咁食,除咗牛肉之外仲可以點海鮮材料就如蜆仔/帶子/象拔蚌,墨魚滑咁,愉快嘅晚上就由滿足食慾嚟解決。戰鬥力高嘅朋友仲可以出去雪櫃度自取飲品,除咗可樂雪碧汽水之外仲有幾款茶類,連無糖嘅都有,本人認為甚為貼心呢~甜品種類雖然唔會話好多,只係有小布甸,啫喱同埋糯米滋咁,但係佢仲有好多雪糕杯同埋雪條呢
各種天婦羅
龍蝦海膽湯底
各種天婦羅
各種刺身
2018-12-27 47 瀏覽
同朋友相約去食火鍋放題,近地鐵非常就腳!我地叫左個海膽龍蝦湯底,原隻龍蝦與海膽,仲要有埋和牛食!雪櫃裡有不同種類既野飲!醬料都有好多款!我地大家都可以揀自己喜歡既!正!我地揀左個特選美國牛肉! 味道都很好!另外,仲有好多款野食可以揀!有好多刺身壽司🍣可以點,熟食亦叫左雞翼好美味,粟米超甜!仲有多款天婦羅、燒物可以點!食完咁多樣野,仲有好多款打邊爐食物可以叫!有不同種類既海鮮!大蝦🍤實在太吸引!我地忍不住都叫左多款海鮮!任叫既特選美國牛肉同豬肉都唔錯,我地都忍不住再叫!仲要出去出面揀左多款丸子🍡,菜亦有多款選擇,連窩荀都有!真特別! 第一次任食有拉麵!值得一試!食左咁多野之後真心飽到嘔!但係甜品對於我地黎講係另一個胃!有個香芋味既雪糕!唔係唔食呀!當然要食啦!食完走個時大家都好滿足了!
2018-12-23 234 瀏覽
今晚和大胃王同事食飯,諗都唔使諗一定係食放題,佢提議八幡屋,因為集日式放題和火煱一身,一於試下la位處於油塘"大本型" food court那一層,其實我之前未黎過,但我同事卻很熟路,幸好有他帶路,才很快到達目的地日式放題種類豐富,有壽司/沙律,特色壽司, 軍艦 /卷物,刺身,燒物和揚物類,真係樣樣都想試下未食火煱前,首先食左日式放題先芥末明太子沙律~芥末沙律醬配埋新鲜沙律菜和明太子好開胃刺身~甜蝦好鮮甜,赤貝爽甜,劍魚腩油脂豐脥,飽魚片也不錯明太子蝦,海膽和葱拖羅軍艦鮮甜美味針魚壽司和小肌魚壽司肉質爽脆,魚味清甜特色壽司以黑松露和火炙系列為主,黑松露油甘魚,帶子,火炙左口魚裙邊,蟹膏蟹棒壽司也很出色有九個鍋底可供選擇,我加左$20揀左蕃茄龍蝦海鮮湯底湯底有好濃的龍蝦香味,配以蕃茄和洋葱,還有整隻龍蝦在湯中,酸酸甜甜亦有龍蝦的鮮味,令人好開胃,未開始放食物已飲左成碗湯海鮮火鍋配料有蜆,生蠔,海中蝦,墨魚滑,蟶子,帆立貝,魷魚和象拔蚌,全部都非常新鮮,其中以脹卜卜的大蜆,爽甜的海水蝦,肥美的生蠔最吸引我,所以repeat叫左幾個round特選牛和美國牛~特選牛牛味濃郁,淥幾秒就食得,腍身

未食火煱前,首先食左日式放題

芥末明太子沙律~芥末沙律醬配埋新鲜沙律菜和明太子好開胃

刺身~甜蝦好鮮甜,赤貝爽甜,劍魚腩油脂豐脥,飽魚片也不錯

明太子蝦,海膽和葱拖羅軍艦鮮甜美味
針魚壽司和小肌魚壽司肉質爽脆,魚味清甜

有九個鍋底可供選擇,我加左$20揀左蕃茄龍蝦海鮮湯底

所以repeat叫左幾個round

特選牛和美國牛~
特選牛牛味濃郁,淥幾秒就食得,腍身而嫩滑
美國牛雖然油花不多,但仍帶有口感和牛味

美國黑豚片和豬腩肉片~
美國黑豚片切得很薄,所以易熟又嫩口,還很有豬肉的甜味
豬腩肉片油脂與肉相間,又爽口又有頭

菜類,丸類,腸仔,烏冬都可以在這個自助凍櫃自取,乾淨整齊
當然一定唔少得打邊爐必備嘅午餐肉la

飲品選擇多元化,連甘蔗汁,碧螺春,仙草爽都有,最開心竟然有我最愛的玉泉西柚汁
甜品方面 芒果布甸和啫喱也是不錯的選擇

雖然已經好飽,但最後我都係要食番杯香芋雪糕先至覺得心滿意足

2018-12-05
我素來甚少主動要吃自助放題,直至跟朋友們看到網上關於【八幡屋涮涮鍋】資料,其中一位朋友心中竟然湧起無窮慾望要到來一試,因為有一個海膽味的火煱湯頭,挺特別的訂了位也不停回味別人食評的相片,她的舉動令我知道到來前一定要將整個胃空出來,可惜最後才發覺,一個胃原來是不可能足夠的....【八幡屋涮涮鍋】於大本型新開了,新店開張而其中一位家住油塘,當然選址這裡吧!湊一湊熱鬧,位於大本型3樓在大食代之中,8號檔位比較入呢。入面分為兩個場,感覺是前場與後場,前場人頭湧湧,後場較靜,而我們四個女生被安排坐後面。也好,因為我們笑聲也不細啊!呢度係除左食火鍋仲有日式料理供應。正好這幾天轉涼了,我們一於盡慶點,Order了「火鍋+日式料理套餐」。價錢上主要以入座時間及牛肉質素去分級。讓客人自由選擇!我地揀左澳洲和牛及選擇了朋友期待的「海膽龍蝦鍋底」,呢個湯底要加$30呢。湯底其實有多款選擇,唔岩食海膽龍蝦鍋可以試試其他。「海膽龍蝦鍋底」...一開始入面已有好多海膽粒係入面慢慢滾緊,所以飲落都算有鮮甜味。不好期望太高有濃濃的 海膽味,慢慢煲開會變淡呢...澳洲和牛同半隻龍蝦仲有兩大排海膽,頭盤望落非常吸引!以上

呢度係除左食火鍋仲有日式料理供應。正好這幾天轉涼了,我們一於盡慶點,Order了火鍋+日式料理套餐」。價錢上主要以入座時間及牛肉質素去分級。讓客人自由選擇!

湯底其實有多款選擇,唔岩食海膽龍蝦鍋可以試試其他。

「海膽龍蝦鍋底」...
以上三樣都只係一次性,沒有任點啊!
海膽龍蝦鍋底

煮熟既海膽味道帶甜,欣賞龍蝦蝦肉,因為彈牙新鮮。澳洲和牛雪花均勻牛肉味不算濃口感尚算嫩口味道較溫和,食得出非常新鮮,用來打邊爐已經足夠有餘!牛質感不錯帶一點嚼頭,但切記不用在湯裡太耐,10秒就食得,如果唔係過熟就不好吃了。
海膽龍蝦鍋底

普通的牛肉都見得下人,唔好以為低級又好差,事實上又唔係呢,喜出望外呀!

配料可以去自助吧自行調配...

各式海鮮火鍋配料等等都可以用ORDER紙下單,任點任食。

朋友說生蠔是必食因為好飽滿又新鮮爽口。另外仲有東風螺、蜆等等

各式菜類、丸類、是自助形式,挾幾多食幾多不浪費

雖然主打涮涮鍋,但其他和食仍然做得絕不馬虎。

日式料理種類裡刺身當然少不了,刺身🐟算新鮮,三文魚肉質爽口彈牙另外,甜蝦、鮑魚片、赤貝、、北寄貝等十分爽口,味道相當鮮甜,沒有腥味及雪藏味。

另外,壽司、燒物、天婦羅、一一都有供應。
壽司🍣質素比想像中好,每件份量剛好,飯量相對較少,試多少少也不怕!

壽司軍艦卷物勁多種類,但我喜歡火炙左口魚裙邊壽司、火焰三文魚壽司及其他火炙類既壽司都推介的,喜歡經火炙後入口即融,凸顯魚油香,少了油膩感。

燒物同樣即點即製,海蝦、菠羅、紫薯仔,發揮正常,不過不失。

天婦羅,炸物反而做得不錯,炸粉外層香脆非常,又唔油,內裡熱熱,炸粉選得不錯,當然時間手勢也非常重要吧!

自助區仲有一個凍櫃,汽水及果汁等飲品慢慢揀。

入面有幾格有啫喱及布甸,泡芙同凍杯。選擇唔多,當中我選了泡芙同凍杯,因為泡芙內餡好多餡呀滿滿都係cream同吉士。份量一囗Size,好方便,不過吃多了都唔覺呢...

另外仲有仲有食完火鍋熱熱地可以食埋凍冰冰嘅雪糕份外滿足。相信有人會瘋狂食幾杯呢。食到幾乎行唔郁!

【八幡屋涮涮鍋】呢到食物種類都算多了,包羅萬有,價錢同平時放題相約,但食物質素,環境,員工服務態度方面令我感覺良好,沒有不愉快的經歷,有機會經過既朋友可以一試。不是伏喔!海膽味的火煱湯頭令我們胃口大增,真係飽飽的抱腹回家。
  • 炸物
  • 火炙左口魚裙邊壽司
  • 火炙類既壽司
  • 三文魚
最近屋企附近商場foodcourt 裝修完,開左一間日式料理+火鍋放題,就同堂妹黎食下先!店員安排左個卡位比我地坐,十分舒適!我地就點左個特選美國牛肉及加左$30 要左個龍蝦海膽湯底,仲附送龍蝦海膽澳洲和牛一客!呢度係自助式拎野食,檯上有2隻大碟比客人出去拎火鍋料,出面有自助吧比客人拎各種既丸類、豆腐、腸仔等等!還有幾款蔬菜類、麵條、響鈴等等既火鍋料,各款既醬料都可以自由配搭!最方便就係可以do 一do 紙上個barcode 就可以用ricepon app 落單,餐廳收到order就好有效率咁將你點既火鍋料送上檯!唔錯既idea! 仲有各類飲品同雪糕都係任食!😋話咁快我地點既火鍋湯底及火鍋料都到齊晒!首先卓一卓個澳洲和牛,雪花❄️鮮明均勻,大約10-15秒左右就食得,肉質好嫩滑!海膽入口即溶唔會太咸太重海水味!龍蝦肉都好鮮甜彈牙,可惜只得半隻!海膽龍蝦湯底都好鮮甜,好多海膽粒。特選美國牛肉同豬腩肉都好腍身,所以之後都encore左2碟! 再叫左點刺身,三文魚、榮螺、馬刀貝、冰山貝(小北寄貝)、希靈魚,都十分新鮮甜美!面而壽司就唔敢點太多,只係點左鰻魚同火炙左口魚,好彩唔係太大件,味道都唔
壽司就唔敢點太多,只係點左鰻魚同火炙左口魚,好彩唔係太大件,味道都唔錯!而墨魚滑都好爽口彈牙,蘿蔔同豆腐索晒d湯好鮮甜!粟米都好爽口甜美,食到噴汁!最後梗係食番杯芋頭味既雪糕降下溫!捧住個肚食飽飽好滿足既晚餐🥣!😋👍

+++++++++++++++
Ricepon  app
海膽龍蝦澳洲和牛
Ricepon  app
海膽龍蝦澳洲和牛
2018-12-19 40 瀏覽
今日咁岩入到黎油塘順便行下大本型同搵飯食。由於最近天氣轉涼,所以想食火鍋,係food court入面比我地搵到呢間日式料理加火鍋放題,一於試一試佢。一開始見到有9款湯底,其中有海膽龍蝦湯,雖然要加錢但有海膽又有龍蝦,我地就叫左佢一試。 一開始個湯經已有好多海膽粒係入面滾緊,飲落都算有鮮甜味。 後來我地叫既澳洲和牛同半隻龍蝦仲有兩大粒海膽,一黎個頭盤望落都非常吸引!煮熟既海膽味道偏甜,另外龍蝦蝦肉都彈牙新鮮。澳洲和牛雪花均勻,入口軟滑。日式料理放題當然要叫剌身,係呢方面我覺得赤貝同甜蝦質素唔錯,其他剌身就普普通通。同時日式料理有壽司,其中火灸左口魚邊油香豐富值得一試。最後仲有炸物同串燒,燒雞翼同多春魚都算好味。之後講下另一重點就係火鍋啦,我地後來叫左特級美國牛肉,相對雪花少啲但肉味更濃厚,比較討好我胃口。 海鮮之中生蠔都係我既推薦,雖然細隻但好乾淨同鮮甜。其他配料已自助形式供應,稻庭烏冬的確好味。 總結呢到食物種類包羅萬有,價錢同平時放題相約,飲品、雪糕同布甸啫哩一樣係自助式放題,重點一提係餐廳點餐可以用app落單,免去搵職員既時間就可以食多啲啦!服務態度方面令我感覺良好,其中有顧客曾打

同時日式料理有壽司,其中火灸左口魚邊油香豐富值得一試。

最後仲有炸物同串燒,燒雞翼同多春魚都算好味。

海鮮之中生蠔都係我既推薦,雖然細隻但好乾淨同鮮甜。

其他配料已自助形式供應,稻庭烏冬的確好味。

總結呢到食物種類包羅萬有,價錢同平時放題相約,飲品、雪糕同布甸啫哩一樣係自助式放題,重點一提係餐廳點餐可以用app落單,免去搵職員既時間就可以食多啲啦!服務態度方面令我感覺良好,其中有顧客曾打破碗碟,職員第一時間上前關心食客同清潔地方以免釀成危險。有機會經過既朋友都可以一試。