2023-07-23 26 瀏覽
Foodie IG @foodpilgrimage.gps ➲ 中環 八時神仙草中環歌賦街19號地舖➳ 抹茶嫩仙草雪花盛 ⁽⁸/¹⁰⁾抹茶雪糕球雖然抹味較低,奶香奶香。好特別嘅係仙草冰有一絲絲互相連住,有啲難潷,底層仲有仙草Base,可以滿足曬所有欲望。仲有一碗小配料,芋圓好煙靭,有咬口大大粒,白珍珠比較普通,中間有啲硬。份量有大細簡,好貼心。➳ 芋泥嫩仙草盛盤 ⁽⁸/¹⁰⁾芋泥球唔會死甜,有啲椰香,顏色都係好可愛嘅乾燥玫瑰粉。⤵ @pashih.hk中環歌賦街19號地舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #terapancake #香港美食 #香港食評 #中環美食 #中環 #燒仙草 #仙草 #芋圓 #芋泥 #抹茶
Foodie IG @foodpilgrimage.gps

➲ 中環 八時神仙草

➳ 抹茶嫩仙草雪花盛 ⁽⁸/¹⁰⁾

➳ 芋泥嫩仙草盛盤 ⁽⁸/¹⁰⁾

芋泥球唔會死甜,有啲椰香,顏色都係好可愛嘅乾燥玫瑰粉。

@pashih.hk
中環歌賦街19號地舖

相信芋圓控/仙草控/台式甜品控都會bookmark咗呢間過江龍甜品鋪😆 期待咗好耐喇,因為我真係好鍾意食手工芋圓,而鐵飯腳咁啱幾鍾意食仙草,見天氣咁熱,我地就甜品當正餐了😛➿ 芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤 ($98)鍾意食刨冰類🍧嘅甜品控必點🌟 用仙草製成嘅雪花冰實在太特別啦😍 一不起就知道佢嘅唔同,係絲絨嘅質感!芋泥綿密,整體嘅甜度唔高,好啱香港人嘅口味🇭🇰 好鍾意呢度嘅芋圓大大粒,口感煙韌同埋味道好突出到原材料嘅味道🍠➿ 抹茶嫩仙草盛盤 ($56)鍾意食仙草嘅一定要試埋呢個盛盤😆 /天氣熱都好適合食仙草,清暑解熱~ 咁你仙草份量多,同坊間嘅仙草唔同,口感實在啲,味道帶微微嘅甘香😋 盛盤入邊仲有紅豆、紫米、白珍珠,完全滿足到口感型嘅朋友🙌🏽➿ 圓仔芒果甘露凍 ($42)楊枝甘露都幾足料🥭 柚子嘅酸味同芒果嘅香甜恰到好處,加咗仙草,豐富咗整體口感😋➿ 焙茶仙草凍奶茶 ($42)焙茶撞仙草呢個配搭又幾少見~ 微糖嘅程度先突出奶味,之後就飲到微微嘅焙茶香,再食到甘香嘅仙草~

➿ 芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤 ($98)

➿ 抹茶嫩仙草盛盤 ($56)

➿ 圓仔芒果甘露凍 ($42)

➿ 焙茶仙草凍奶茶 ($42)
這家甜品店源於台中逢甲夜市,環境以簡單的白色灰色綠色調為主,主打多款仙草甜品,炎炎夏日消暑一流💦☀️🍨”芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤”這家將嫩仙草製成冰磚後刨成牽絲,因此變成入口即溶的雪花冰,吃起來有拉絲的質感,另外雪花冰下有仙草置底,口感超獨特的,在香港其他地方吃不到的喔😍 香濃奶蓋與幼滑的芋泥配上超級煙韌的芋薯圓,都是使用來自屏東、大甲的芋頭及大肚山地瓜製作的,個人超推介✨..P.S. 香港分店也有香港限定的甜品,就是芒果系列的雪花冰和嫩仙草🥭

🍨”芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤”

2023-07-13
$80 (宵夜)
芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤
近來天氣真係好熱,食下冰就最好不過啦,不過中環呢邊食冰品真係黎黎去去都係果幾間而呢一間刨冰店除左冰之外,佢地既芋圓都同樣有名,聽講比起其他台式甜品店既更加彈牙今次食完飯後,就同朋友山長水遠行左上山會一會呢間甜品,未到店鋪都已經爆曬汗啦不過好彩8點幾到左,因為店舖位置唔多,坐低左無耐已經開始要排隊啦如果行到上後無得食我實會熱死哈哈我同朋友點左一份細既芋泥嫩仙草雪花盛盤 $78  Share 食,其實都幾大份嫁而佢地芋圓同蕃薯圓都好平均,每款有4粒首先講下個冰,佢其實食得出食用左仙草雪冰凍再刨成冰山,所以食既每啖都有仙草味道而且有少少黏黏的,好似絲絨既質地,食落既解渴,又解暑雖然店鋪另外有提供到練奶俾客人自己調整味道,不過我就覺得佢原味已經幾好食再落練奶就會太甜啦
如果行到上後無得食我實會熱死哈哈
而佢地芋圓同蕃薯圓都好平均,每款有4粒
而且有少少黏黏的,好似絲絨既質地,食落既解渴,又解暑
再落練奶就會太甜啦
2023-07-10
5 分鐘 (堂食)
  • 芋泥嫩仙草雪花盛盤
兄弟姊妹們快啲book mark🥳 中環有新甜品店呀‼️ 仲要平靚正有特色🥰 50幾蚊大份到可以兩個人食🍧🍡 原來喺台中逢甲夜市過江龍🇹🇼 難怪一開業就咁高質 依家唔使排隊就食到(`✪︎ω✪︎´) 夏天無論幾時都可以入去食碗冰🧊🍧❣️抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤 $98超愛呢一個( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ ) 焙茶抹茶係我心頭肉💚🤎焙茶奶蓋好綿密濃郁 同shari有得揮😍抹茶雪糕係高級味🍵 日本餐廳嗰種creamy 又唔會太甜 配埋蕎麥脆脆係超夾👍🏻🥳冰底一開頭食落好疑惑 係從來冇食過嘅口感仲會牽絲‼️竟然係仙草雪花冰🫣 用嫩仙草冰磚刨食落入口即化又有少少仙草絲 好奇妙🍧底部仲有好多仙草😂 店家係咪賣大包 我唔知佢仲有芋圓 張圖明明好少🙀 有6粒煙韌巨大嘅芋頭番薯圓🍠 仲食到有粒粒芋頭番薯 仲有另外糖水底配紅豆紫米珍珠🍼🧋 唔夠味可以落埋花奶 勁豐富( •̀∀︎•́ )✧︎ 兩個人都好難食得晒😋❣️圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58熱門推薦‼️ 有芒果小丸子🥭🥭 芒果酸酸甜甜好開胃🤤仙草又係超滑 滑到可以sir入喉嚨😂 唔會太甜👍🏻 配埋個芒果汁 好似傳統涼粉配搭💁🏻‍♀️ 但仙草比較溫和冇咁寒涼 亦都天然🥰點解碟芋圓又出現🧐 好飽
抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤

❣️圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58
熱門推薦‼️ 有芒果小丸子🥭🥭 芒果酸酸甜甜好開胃🤤
點解碟芋圓又出現🧐 好飽 打包返屋企食了🤣

另外仲有芋泥我都勁想試🍠台灣芋頭係點都好食🙈
整體呢間性價比超高 我鍾意台式甜品 呢個仲好食過台灣食到的😍 仙草雪花冰好特別一試難忘🍧
抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤
圓仔芒果嫩仙草盛盤
小編同朋友係烈日當空下行左20分鐘左右…差啲要原地往生前🫠,醒起附近有間新開既八時神仙草,就即去食個冰降降溫🥵🍧 芋泥焙萊奶蓋雪花盛盤 - 小 ($98)每次嚟都必叫佢哋嘅焙茶雪花盛系列,無他,因為佢哋個一層嘅焙茶奶蓋真係好香好好食。奶蓋帶有焙茶嘅甘香味而唔會太濃,而奶蓋本身口感綿密,兩者搭配埋一齊令我次次食嘅時候都覺得好可惜,點解只有得一層焙茶奶蓋🥹🍨 圓仔芒果嫩仙草盛盤 ($58)最近佢哋做緊香港限定嘅芒果甘露系列。今次食嘅呢一款仙草盛內有芒草粒、薯圓、小丸子、白珍珠,再搭配埋新鮮自製嘅芒果醬,每一口都係夏日嘅味道🏖️ 薯圓大大粒煙煙靭靭,可以食到明顯嘅蕃薯味,坊間少有 😉兩款盛盤均會配埋一小碗配食,內裏包括3粒芋圓+3粒薯圓+白珍珠+紅豆紫米。如果兩人食叫一份雪花盛盤都好足夠飽肚,因為佢哋嘅一粒芋圓差不多係人哋嘅2-3倍大🫨🥤仙草紫米牛奶冰沙 ($42)🥛仙草紅豆牛奶冰沙 ($42)一人一份甜品嘅後果就係…飽到連飲品都飲唔落,要攞走邊行邊飲😂 每一杯都好足料😇滿滿紫米/紅豆味,同時又會食到好香嘅仙草味。💡佢地既仙草堅持用「無鹼」方式熬煮八小時而成,呢個就係佢地取名為「八時」嘅原因喇

🍧 芋泥焙萊奶蓋雪花盛盤 - 小 ($98)

🍨 圓仔芒果嫩仙草盛盤 ($58)

🥤仙草紫米牛奶冰沙 ($42)
🥛仙草紅豆牛奶冰沙 ($42)

💡佢地既仙草堅持用「無鹼」方式熬煮八小時而成,呢個就係佢地取名為「八時」嘅原因喇⏳
2023-07-08
  • 圓仔芒果嫩仙草盛盤
  • 芋泥焙萊奶蓋雪花盛盤
2023-07-14 24 瀏覽
◐台式雪花冰|仙草芋丸控摯愛相比日式冰,台式冰更特別口感,有種一絲絲連住感覺🤣🤣。鍾意仙草和芋丸就唔好錯過啦😲 夜晚都幾多人排隊🧐 諗定叫咩先好排隊😆😆⎊ 抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤 • $98整體唔會太甜,上層抹茶雪糕,中層焙茶奶蓋,伴有牛奶倒入後仲好味,底層有仙草好Q 彈😍😍⎊ 芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤 •$98芋泥好綿滑🥰🥰,唔會太甜⎊ 芒果嫩仙草雪花盛盤 • $92芒果好甜👍🏽👍🏽,同仙草好夾😍😙
◐台式雪花冰|仙草芋丸控摯愛

⎊ 抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤 • $98

⎊ 芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤 •$98
芋泥好綿滑🥰🥰,唔會太甜

⎊ 芒果嫩仙草雪花盛盤 • $92
芒果好甜👍🏽👍🏽,同仙草好夾😍😙
2023-07-12 29 瀏覽
每次經過這家都看到大排長龍 難得早起完晚餐 經過看到沒有人排隊 當然趕快進去吃🤭芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤 💰98芋泥做到好似雪糕一樣放在雪花冰上 焙茶奶蓋做到香滑而且厚身 上面還灑上玄米粒 增添口感 雪花冰綿密 跟仙草混在一起 吃起想一絲絲的 淋上煉奶後 味道更香甜 雪花冰下還鋪著仙草 Q彈且滑溜 盛盤還有芋圓 珍珠 紅豆 跟紫米提供 芋圓做到煙韌 跟冰合著或分開吃也可以 消暑一流👍🏻

芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤 💰98

2023-07-11 24 瀏覽
我哋嗌咗抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤同香草芒果嫩仙草雪花盛盤,其實佢哋嗰base係一樣,分別主要係上層嘅topping!先講個base,佢係仙草雪花冰下面再有層仙草置底,一食你就會明點解佢話釋放到仙草自身嘅膠質,因為係真係啖啖都微拉絲超神奇!店舖無額外加糖水,令客人更食得出仙草嘅清甜🌿而上層有多款唔同味道選擇,超鍾意抹茶焙茶奶蓋!抹茶雪糕回甘好味,焙茶奶蓋同樣出色!而芒果係香港限定口味,芒果味道天然清甜,芒果迷必試!🥭 兩款冰都有加上玄米茶脆米,個人認為呢點係推高咗個層次,真係意外地超match!盛盤會附帶芋圓、薯圓同紅豆🫘 客人亦可以加配其他配料,個人超推介芋泥喔💜.八時仙草茶 $28食冰就同時想飲下熱飲balance下🤣 八時仙草茶可以揀無糖,飲落滿滿天然味道,帶微微甘草回甘,非常暖心呢~

.八時仙草茶 $28

2023-07-11 46 瀏覽
小店裝潢簡約, 予人寧靜感。食物選擇不少, 一心想吃冰, 故範圍收窄了不少。芒果嫩仙草雪花盛盤 $92芒果嫩仙草雪花盛盤會配上一碗芋圓和地瓜圓, 大大粒的, 面頭有紅豆, 底下有白珍珠, 都很QQ。本人比較喜歡日本刨冰的綿綿細滑口感, 對於台灣的刨冰, 冰粒明顯又硬, 便沒那麼鍾愛。這裡的芒果嫩仙草雪花盛盤, 冰的質感比台灣的冰幼細, 沒有明顯冰粒, 但又未到雪花冰的幼滑, 當中混合了一絲絲的仙草和蕎麥脆粒, 入口即溶, 口感特別。仙草如髮菜般一絲絲的, 滑捋捋, 與冰混合, 有藕斷絲連的感覺。入口黑糖甜味不重, 冰和仙草的混合令冰量減少, 沒有凍至頭痛的感覺。冰面有少量芒果點綴, 亦有一小杯芒果醬汁供客人添加。盤底有仙草, 十分滑溜, 且帶有膠質, 一個刨冰吃到仙草兩種口感, 值得一讚。

小店裝潢簡約, 予人寧靜感。

食物選擇不少, 一心想吃冰, 故範圍收窄了不少。

芒果嫩仙草雪花盛盤 $92

2023-05-29
芒果嫩仙草雪花盛盤
從網上飲食資訊得知,上年 9月,屹立台灣9年,台灣過江龍 <P-a Shih 八時神仙草> 在中環歌賦街開設香港首店! 令我期待口感軟嫩嘅台灣仙草呢!店內設有堂食,有足夠空間感,桌上備有紙巾好周到! (繁忙時間入座,用餐只限45分鐘) 主打口感軟嫩嘅台灣仙草,加上聽講仙草對腸胃好呢!Haha!Menu:香港限定、萃茶系列、焙茶系列、冰沙系列、萃嫩系列、萃雪系列、暖心系列 冷熱飲俱備,因應不同食客要求,就算冬季也適合,相當周到!甜度:無糖、微糖 (三分糖)、半糖 (五分糖)冰度:去冰、微冰 (三分冰)、溫熱飲仙草配搭不同溫度的飲品及不同的食材,也有不同的口感變化,頗有趣呢! 個人覺得總比坊間嚐到的仙草較軟嫩!平日放工或星期六下午間中來幫襯! 開業大半年,價錢沒有什麼變動!反而,不時增添新口味產品,帶給食客新鮮感吧!在店內,以 QR code 落單;我通常一走入門口便落單付款,然後搵位坐!萃嫩系列:抹茶嫩仙草特盛 $56抹茶雪糕、紅豆、仙草跟地瓜圓及芋圓分開上以加入黑糖,無添加!清新健康!嫩仙草質感有別於坊間的仙草,零舍軟身,同時,滑不留口又少甜!抹茶雪糕甘甜平衡,不及日本
 令我期待口感軟嫩嘅台灣仙草呢!
店內設有堂食,有足夠空間感,桌上備有紙巾好周到!
 (繁忙時間入座,用餐只限45分鐘)
 主打口感軟嫩嘅台灣仙草,加上聽講仙草對腸胃好呢!Haha!

Menu:
冷熱飲俱備,因應不同食客要求,就算冬季也適合,相當周到!

甜度:無糖、微糖 (三分糖)、半糖 (五分糖)
冰度:去冰、微冰 (三分冰)、溫熱飲
 個人覺得總比坊間嚐到的仙草較軟嫩!

平日放工或星期六下午間中來幫襯!
 開業大半年,價錢沒有什麼變動!
反而,不時增添新口味產品,帶給食客新鮮感吧!

萃嫩系列:抹茶嫩仙草特盛 $56
抹茶雪糕、紅豆、仙草跟地瓜圓及芋圓分開上
以加入黑糖,無添加!清新健康!

抹茶雪糕甘甜平衡,不及日本的抹茶雪糕那種甘中帶甜,
勝在令我透心涼;
口味見仁見智,我個人較喜歡日本口味!
紅豆大粒卻並非預期的粉糥,
 作甜品還可以;如果紅豆冰是這種質感,我會要求退貨!
店方選用晶瑩剔透的白珍珠,
 在香港好難嚐得到!加上,我又好少飲台式飲品及食台式甜品
地瓜圓芋圓兩者外表不平滑,勝在質感綿密帶結實;芋圓的芋頭味香濃突出!

底部的紫米最為煙韌,整體口感清爽!
 這份甜品,足以填飽我個肚!
抹茶嫩仙草特盛
嫩仙草
地瓜圓及芋圓
暖心系列:熱鮮奶紅豆紫米粥盛盤 $52
包羅萬有,包括:鮮奶、紅豆、紫米,及分開上的白珍珠、地瓜圓及芋圓!

混合起來,熱食令我想起港式糖水喳喳,
 口感豐富,入口甜度剛好;加入鮮奶比喳喳更健康!
熱鮮奶紅豆紫米盛盤
焙茶系列:(溫熱)  焙茶仙草奶茶 $42 (半糖)
焙茶仙草奶茶呈朱古力色,入口頗熱燙,
 焙茶口味溫和,加上半糖的甜度已經夠甜!
 不論口味抑或賣相,層次感卻比不及抹茶啊!

仙草約佔三份之一,以飲品價位比較甜品,相對唔抵飲!
焙茶仙草奶茶 (溫熱)
香港限定:圓仔芒果甘露凍 $42
凍飲較多選擇!
  凍飲用上透明杯,可知仙草其比例!

當楊枝甘露遇上仙草的配搭,入口頗凍,
 未至於好冰凍,春季初夏飲還不錯!

加入口感煙韌的白色珍珠圓仔!
 芒果獨特的香甜,把仙草本身的甘苦也變得溫和易入口嘞!

果酸尤其突出的柚子肉、圓仔、鮮甜軟腍的芒果、腍滑不留口的仙草...混合起來口感豐富,反而這價位比前者更加值!
萃雪系列:芋泥圓仙草雪花冰 (小) $68
雪花冰有層次感,而且軟綿綿入口即溶,除了底部的仙草之外,還有一絲絲的仙草在雪花冰上,

芋泥圓及地瓜圓分開上,另有甜美的煉奶增添甜美度!
芋泥圓仙草雪花冰 (小)
萃茶系列:仙草凍奶茶 $38 (少冰、半糖)
就算半糖都足夠甜味,口味清甜,
 凍飲的仙草口感相對挺身及煙韌一點,
 店方落足料!絕不欺客!少冰已有透心涼的感覺,又未至於很冰凍,方便入口!如果太凍,我覺得會影響味蕾變得遲鈍,之所以,感覺越凍的飲品要加多些糖才會夠甜!
抹茶嫩仙草特盛
熱鮮奶紅豆紫米盛盤
圓仔芒果甘露凍
芋泥圓仙草雪花冰 (小)
2023-07-09 40 瀏覽
同好鍾意食仙草嘅朋友一齊去中環呢間甜品店到店時門口已經好多人排隊,等咗一陣先有位坐白色嘅門面,環境裝修用咗台灣文清風格,一邊係吧台位,一邊係卡位,排緊隊睇到餐牌甜品款式有好多選擇,每款都好吸引,每款都好想食好特別嘅甜品 [ 芒果嫩仙草雪花盛盤 $92 ] 加入仙草嘅刨冰,棉棉冰有一條條仙草拉絲,最底層係口感爽滑嘅仙草凍,最頂放有粒粒酸甜芒果加奶蓋,食到一半仲可以倒煉奶落去,可以加埋配料芋圓、地瓜圓、紅豆、白珍珠一齊食[ 芋泥嫩仙草盛盤 $56 ] 一大球芋泥及滿滿紅豆放係嫩滑仙草上,濃郁芋泥香,口感棉密又香滑,仙草口感爽滑彈口,加埋一小碗配料芋圓、地瓜圓、紅豆、白珍珠一齊食口感更豐富,芋圓及地瓜圓口感外滑內煙韌,比平常嘅更大粒叫咗兩杯飲品,一杯係大大杯嘅 [ 仙草紫米牛奶冰沙 $42 ] 份量十足,裡面加入仙草,每啖都食到配料,味道又唔會好甜。另一杯係茶味甘香嘅 [ 焙茶仙草凍奶茶 $42 ] 加入爽滑仙草,令奶茶更豐富八時神仙草中環歌賦街19號地舖
同好鍾意食仙草嘅朋友一齊去中環呢間甜品
到店時門口已經好多人排隊,等咗一陣先有位坐

八時神仙草
2023-07-07
  • 仙草紫米牛奶冰沙
  • 焙茶仙草凍奶茶
  • 芒果嫩仙草雪花盛盤
  • 芋泥嫩仙草盛盤
🌼 圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58這道菜品讓我一試愛上。每一口都有濃郁的芒果味,加上入口即化的仙草,讓人忍不住一口接一口。盛盤的裝飾也非常精美 。🌼 焙茶仙草凍奶茶 $42這是我非常喜歡的一道飲品。奶茶的味道非常濃郁,加上焙茶的香氣和仙草的口感,讓人整個人都被這種美味征服了。而且這杯奶茶的份量非常足,足以滿足一個人的口腹之欲。🌼 芋泥嫩仙草盛盤 $56這道菜品的芋泥非常的順滑,加上仙草的口感,讓人感到非常的舒適和滿足。而且這道菜也足以滿足一個人的飢餓感。🌼 仙草紫米牛奶冰 $42口感非常的綿密,加上紫米的口感和牛奶的濃香,我們太喜歡了!ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ八時神仙草📍 中環歌賦街19號G/F

🌼 圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58

🌼 焙茶仙草凍奶茶 $42

🌼 芋泥嫩仙草盛盤 $56

🌼 仙草紫米牛奶冰 $42

口感非常的綿密,加上紫米的口感和牛奶的濃香,我們太喜歡了!

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

八時神仙草

📍 中環歌賦街19號G/F
🌈抹茶焙茶奶蓋雲花盛盤 $98仙草冰夠特別😍台式冰又係另一樣感覺 正!綿密的雪花冰 帶有一絲絲的仙草 牽絲的效果~ 入口即溶 焙茶味夠濃 唔係得個甜字 奶蓋同抹茶雪糕都好好味 雪糕茶味濃😆食到底 會有熬煮左8個鐘的仙草 好嫩滑 重點都係唔會好甜 我係可以清盤☺️係我暫時食過最好食仙草!另外 甜品仲配有芋圓同紅豆🫘好味🤤芋圓煙韌 Q彈 清楚食得出芋頭同蕃薯味 唔係食粉團👍🏻紅豆係新鮮煮 唔係甜到爆炸既罐頭紅豆 我係大讚!🌈芒果嫩仙草雲花盛盤 $92冰係外賣平台有得落order有啲surprise 冰喎 點外賣攞走呀 事實又真係可以同好正!!take away version係仙草一半 冰一半咁放 奶蓋同芒果放係仙草冰上 可以全部同一時間食😆芒果甜 全部食落都好夾!都係另上芋圓同紅豆🫘拎走去第二到食 好正🩵———————————————整體評分👅好味🧡🧡🧡🧡🧡抵食💜💜💜💜💜再戰率💛💛💛💛💛

🌈抹茶焙茶奶蓋雲花盛盤 $98

抵食💜💜💜💜💜
再戰率💛💛💛💛💛
宵夜
2023-07-07 32 瀏覽
作為一個仙草控知道呢間八時神仙草已經bookmark左好耐.啱啱好踏正夏天當然要食返碗仙草刨冰黎降一降溫.焙茶奶蓋雪花盛盛焙茶奶蓋香滑而且厚身,奶蓋上加上粒粒玄米粒,茶味更香之餘亦帶淡淡米香.仙草雪花冰質感輕綿,食起上黎帶住一絲絲牽絲感,帶出入口即化嘅感覺.味道帶淡淡仙草甘味,加上奶後味道香甜又更滑,雪花冰下嘅仙草甘質感滑嫩Q彈.圓仔芒果甘露凍HK限定!!芒果好甜又唔酸,入口啖啖果肉.底下配搭香滑仙草,充滿層次感仙草凍奶茶仙草奶茶帶濃濃仙草甘味,仙草同樣滑嫩Q彈

仙草凍奶茶
仙草奶茶帶濃濃仙草甘味,仙草同樣滑嫩Q彈
下午茶