2023-07-08
位於觀塘商廈嘅呢間餐廳主打台灣菜,有便當、牛肉麵、拌麵,還有台式火鍋,見到唔少人都有叫火鍋食,我地當然都要打邊爐喇😋邊爐要收加一服務費,但其他食物就唔洗!叫左蔬菜養生鍋配鹿兒島豚梅肉套餐$128,材料有蔬菜、丸,粉麵飯都可以自己揀!豚梅肉一碟都有7-8塊,豚肉脂肪比例均勻,唔會有豬膻味,入口都幾軟腍😋火鍋套餐加$28可以追加甜品,荔液滿白峰,係燒仙草加雲呢拿雪糕,仲有三色芋圓同荔枝爆爆珠,呢個配搭好正好好味,燒仙草好滑溜,芋圓就好Q彈😆而且仲好大碗,必點!👍🏻👍🏻牛肉麵就係紅燒湯底,仲可以揀濃度,即使揀咗最濃味都唔會太咸😆味道剛剛好。牛肉亦唔會覺得韌,炆到好軟淋,完全唔覺得柴😋小食就點左最愛嘅鹽酥雞,雞粒炸到好酥脆,唔會沾上厚粉,肉質嫰滑🤤叫左兩杯台式飲品,檸檬綠茶多多同粒粒西柚多多,兩杯都唔錯,但粒粒西柚多多個口感會正D,有埋果肉🥰