2019-06-04
復活節長假前的晚上,約左另一半去屋企附近新開張無耐既火鍋店。本身想去食粥底,點知見到有$248一位海南椰子雞煲,之前係深圳食過好正,所以就揀左黎試。Book了八點半位,一去到前一輪d人仲未走,但等左5-10分鐘就有位了。雖然人流都好多,但員工都好有禮貌咁帶我地埋位坐,仲好細心介紹d野食同落單方法。我地揀左最出名嘅海南椰子雞煲,先來了一份雞,d雞食得出唔係雪藏雞,因為d雞骨入面無咩血,都係新鮮的(老闆講明係海南雞),真心唔錯。食完雞,飲淡湯,好鮮甜。之後仲有海鮮,d海鮮好新鮮,有蟹,蚌,好大隻嘅扇貝,蠔,沙白,蜆。D蟹新鮮到仲識動的。呢一餐真係好豐富,食完雞同海鮮仲可以揀6款邊爐料,有西班牙豬肉,美國肥牛呢d揀,呢兩個肉都好好食,好有肉味,絕對係好抵食,d食材絕對對得住個價錢,好飽好滿足,人均300蚊唔洗,呢個價出到尖沙咀同cwb應該要400-500一位,一定會再黎!