2019-02-02
今日收工約左2個舊同事一齊食晚飯,因為大家做野既地方好唔同,所以約左係旺角區見面,對大家都方便。行行下見到呢間餐廳都幾多捧場客,加上入面既設計都算精緻同幾有特色,所以決定試試。餐廳入面以卡位為主,印象最深刻既地方就係餐桌上用左好多唔好花紋同顏色既磚做裝飾,好吸睛! Menu入面有好多唔同選擇,前菜有沙律、小食、湯;主食有意粉、意大利飯、扒類、魚、羊等,另外仲有甜品。至於價錢方面就同一般Café差唔多,不過當晚做緊晚市全單8折優惠,加上份量比其他Café多,所以性價比都幾高。 香煎挪威三文魚扒配香草忌廉汁加配薯菜 ($88)一上枱已見到塊三文魚扒份量十足,仲大過我隻手! 一上菜果時見到塊扒金黃色,好吸引。另外D魚皮煎得好香脆,而中間既魚肉嫩滑,尤其係中間個腩位好Juicy。呢個菜有香草忌廉汁同埋茄汁,分別用兩個小盤裝起。呢個做法幾好,因為如果醬汁倒哂落去隻碟入面,薯角好快會變軟身。不錯! 初心拼盤 ($128)雖然比set dinner 既價錢貴少少,但係呢個初心拼盤係集合哂前菜、主菜同埋甜品於一身。前菜有凱撒沙律、炸蝦同雞中翼,主菜有芝士牛肉漢堡,而甜品就係法式焦糖燉蛋同埋芒果布甸,可
香煎挪威三文魚扒配香草忌廉汁加配薯菜 ($88)
初心拼盤 ($128)
雖然比set dinner 既價錢貴少少,但係呢個初心拼盤係集合哂前菜、主菜同埋甜品於一身。前菜有凱撒沙律、炸蝦同雞中翼,主菜有芝士牛肉漢堡,而甜品就係法式焦糖燉蛋同埋芒果布甸,可以share食!值得一提既係個牛肉漢堡好足料,而且有豐富的肉汁,啖啖肉!加上芝士仲做到少少拉絲既效果,真心推薦!
另外我地仲發現有個優惠可以 +$25 換購芝士焗西蘭花 / 田螺焗薯蓉 / 蜜汁單骨雞翼 (三揀二)。作為食肉獸既我地,當然就係揀田螺焗薯蓉同雞翼啦!薯蓉面頭輕輕焗到金黃色,入面好綿滑好香。另外,雞翼面頭加左蜜汁,食落去好香脆。加上係單骨,食得好方便。
食完主菜之後仲有黑芝麻雪米磁,正!
食到好飽,埋單每人都唔洗$100!呢間餐廳真係又平,又正,又好食!推薦!!!