2024-05-13 79 瀏覽
呢日經過商場俾呢間餐廳嘅櫻花樹吸引咗 原來呢間係台式火鍋放題 有得揀坐櫻花樹下打邊爐 真係好特別鍋底可以選擇一人一個鍋底 免費拼湊成一個鴛鴦鍋😗 我哋嗌咗招牌麻辣鍋同埋惹味沙茶鍋🌶️ 麻辣鍋嘅味道唔算好嗆喉 我就更鍾意沙茶鍋肉類我地嗌咗澳洲M7牛胸腹套餐 呢個套餐包括咗六款牛肉🥩 澳洲M7牛胸腹 澳洲250日穀飼卡樂beef 精選牛板腱 日本鹿兒島茶美豚梅肉 西班牙栗飼豬梅肉同埋羊肉卷🐑 日本鹿兒島茶美豚梅肉好嫩滑 忍唔住一塊接一塊🤣台式小吃多款小吃包括麻辣鴨血 阿嬤金錢肚 台南府城蝦捲 宜蘭蔥肉餅 澎湖花枝丸 鹽酥雞 紹興醉雞 台式小雞扒同埋榴連炸彈 每款都係即叫即炸 上碟時熱辣辣😝個人最鍾意佢嘅台式小雞扒 入面仲保持好多肉汁火鍋配料自助吧嘅食物有好多可以選擇 有新鮮蔬菜 同埋火鍋嘅丸類 當中我最有印象嘅係牛骨濃汁牛丸同埋香菇香辣貢丸👍🏻 真係好有台式風味 仲可以用QR code落單嗌 台式墨魚滑 高麗菜豬肉水餃同埋韮菜豬肉水餃🥟飲品有多款台式飲品可以揀😻 連甜度冰度都可以自己揀 真係好貼心🫶🏻 我地試左別忘了水果茶 珍珠奶綠 蜂蜜檸檬綠茶 別忘了四季春🍵 個人最愛珍珠奶綠🧋甜品有得食

鍋底

肉類

台式小吃

火鍋配料

飲品

甜品
有得食waffle 我哋揀咗朱古力雪糕配迷你窩夫 同埋棉花糖小芋圓配迷你窩夫🧇 發現小芋圓同埋迷你窩夫非常之夾 小芋圓口感煙煙韌韌 係個幾特別嘅甜品😉 更可以揀Mövenpick雪糕 不過就只限嗌一杯🍦

呢度整體環境闊落 感覺舒適 提提大家 食放題要量力而為 唔好浪費食物 一齊做個惜食之人啦
午餐
最近心思思想食台灣火鍋🍲荃灣呢間火鍋店以櫻花主題佈置🌸晚餐時段有90/120分鐘,4款火鍋set揀台式火鍋鴛鴦湯底,分別揀咗壽喜燒同Set B 有澳洲M7牛胸腹、澳洲卡樂Beef、牛板腱、日本鹿兒島豚梅肉、西班牙豬梅片、羊肉卷最鐘意食澳洲M7🐮口感嫩滑,油脂比例分布平均,滾一滾就食得🤤羊肉卷帶小小臊味,喜歡食羊肉一定要追加!沙茶湯底好惹味,牛肉同配料吸哂湯底精華,好滋味壽喜燒味道甜甜地,有洋蔥同香菇,感覺較日式~有唔少台灣丸類、台灣豆腐、血米糕、甜不辣、蛋餃、麻吉燒等款式比較特別,而且質素高除咗火鍋配料,仲有唔少台灣小食任食包括鹽酥雞、地瓜條、炸香蕉🍌、台灣腸、芋泥丸每款都有台灣風味🤟🏻😎甜品都好多選擇~除咗每人一杯Movenpick 雪糕或日本森永牛奶布丁等仲可任食窩夫雪糕、綿花冰等大滿足🙌🏻
最近心思思想食台灣火鍋🍲
荃灣呢間火鍋店以櫻花主題佈置🌸

晚餐時段有90/120分鐘,4款火鍋set揀

台式火鍋鴛鴦湯底,分別揀咗壽喜燒同

最鐘意食澳洲M7🐮

口感嫩滑,油脂比例分布平均,滾一滾就食得🤤
羊肉卷帶小小臊味,喜歡食羊肉一定要追加!

沙茶湯底好惹味,牛肉同配料吸哂湯底精華,好滋味
壽喜燒味道甜甜地,有洋蔥同香菇,感覺較日式~

有唔少台灣丸類、台灣豆腐、血米糕、甜不辣、蛋餃、麻吉燒等
款式比較特別,而且質素高

除咗火鍋配料,仲有唔少台灣小食任食
包括鹽酥雞、地瓜條、炸香蕉🍌、台灣腸、芋泥丸
每款都有台灣風味🤟🏻😎

仲可任食窩夫雪糕、綿花冰等
大滿足🙌🏻

2024-05-13 60 瀏覽
上次經過已經比門口的櫻花樹吸引,今日我地晚餐就去左「別忘了」食火鍋放題。餐廳以櫻花為主題的餐廳,入面有擺放了幾棵櫻花樹擺設,有滿滿的櫻花氣氛,打卡一流,門口位置設計亦好特別,可以寫上許願卡再掛上去。餐廳有4款套餐選擇,我地簡了Set B 澳洲M7 120分鐘任飲任食。湯底有十多款湯底,而芝士牛奶鍋、新鮮椰皇湯底、惹味沙茶鍋湯底比較特別,比較少見,我今次點了我至愛的惹味沙茶鍋,這款沙茶火鍋的風味濃厚,湯頭超濃郁,所有火鍋配料都好入味,不沾上任醬都已經好夠味。牛肉有3款選擇,今次我地主打食精選牛板腱和澳洲M7牛胸腹,這兩款肉類質素亦相當高,澳洲M7牛胸腹相對會比較重牛味,而精選牛板腱口感較軟腍,我地encore 左好多盤。除了火鍋,以到亦有多款不能錯過的台式小食,鹽酥雞、台式香腸、小雞扒、夜市甜不辣、宜蘭蔥肉餅、蝦卷等等,連我最愛的榴連炸彈都有,小食質素都相當不錯。餐廳有QR落單,亦設有自助區,有醬料區、三十多款火鍋配料、炸物小食區,擺放乾淨企理,令人花多眼亂,款款都好吸引呢。我勁鍾意以到飲品,超級多款台式飲品選擇,有熱有凍,最緊要有得選擇自己的甜度、冰塊。除左飲品多,連甜品款式都好多款式

除左飲品多,連甜品款式都好多款式,有雪糕、窩夫,雪花冰、杏仁凍、檸檬愛玉、仙草等等,食埋甜品真係超級飽。
2024-05-11 40 瀏覽
這家間台式火鍋放題餐廳長期深受歡迎,提供豐富的選擇,尤其是甜品部分,包括窩夫、刨冰、自家製豆腐花,還有各種台式飲品,是甜品愛好者的天堂!座位間距寬敞,坐在櫻花樹下享受火鍋,增添幾分浪漫,快來和朋友一起體驗吧!澳洲M7火鍋套餐售價$308,提供120分鐘無限量享用,所有套餐的選擇大致相同,只是主打的肉類略有差異。這次選擇的中價位套餐主打澳洲M7牛胸腹、卡樂Beef和牛板腱,性價比極高!肉類選擇包括:- 澳洲M7牛胸腹:肉質濃郁,油花分布均勻。- 澳洲250日穀飼卡樂Beef:肉質柔軟,油脂豐富。- 精選牛板腱:較少油脂,肉感醇厚。- 西班牙粟飼豬梅片、日本鹿兒島茶美豚梅片、羊肉卷。火鍋配料和台式小食種類繁多,如芋泥貢丸、麻吉燒、紹興醉雞、鹽酥雞等,每樣都美味可口。甜品方面,紅豆巧克力窩夫、雲呢拿雪糕窩夫等選擇令人垂涎。餐廳位於荃灣,裝潢整潔明亮,中間的櫻花樹和許願牆增添特色。我們選擇了【澳洲M7和牛餐】,湯底有11種,有鴛鴦鍋嘅選擇。牛肉品質上乘,【澳洲M7牛胸腹】嫩滑,【精選牛板腱】肉質結實。台式小食如【澎湖花枝丸】和【紹興醉雞】令人回味無窮。此外,台式飲品任飲,珍珠奶茶是必試之選。自

肉類選擇包括:
- 澳洲M7牛胸腹:肉質濃郁,油花分布均勻。
- 澳洲250日穀飼卡樂Beef:肉質柔軟,油脂豐富。
- 精選牛板腱:較少油脂,肉感醇厚。
- 西班牙粟飼豬梅片、日本鹿兒島茶美豚梅片、羊肉卷。

自助區的蔬菜、丸類、小食擺放整齊,讓人放心享用。甜品包括台式和西式,如芋圓、雪花冰和雪糕窩夫,下次一定要再來品嚐更多!

總的來說,這家台式火鍋店提供多樣化的選擇和優質的用餐體驗,是荃灣區的理想晚餐選擇。
2024-05-11 69 瀏覽
呢間放題同其他放題唔一樣,佢嘅環境超正有櫻花樹同埋氛圍好好。可以喺櫻花樹下食火鍋打邊爐係咪好寫意呢?食材的新鮮度極好和品質。別忘了嘅放題提供新鮮的海鮮、嫩肉和新鮮的蔬菜。保持良好的品質同埋食材多樣化,可以自己拎好多配料,丸仔果d都好好吃,滿足大家的需求。不同人的口味需求。提供嘅湯底都好多有辣湯沙嗲蕃茄清湯等。餐廳服務質素好好,補貨快,並且會保持桌面的整潔,及時補充食材和湯底,並提供良好的客戶服務。好推薦大家來試試

好推薦大家來試試

2024-04-29
2024-05-10 119 瀏覽
落超大雨又涼涼地,我地今日留係室內活動,行完商場我地去左位於千色匯的「別忘了」吃台式火鍋。餐廳裝潢佈置採用櫻花為主題,店內更四處擺放了櫻花樹,可讓客人打卡拍照,而且客人亦可以寫上許願卡寫願望落去,再掛上去,非常有心思的設計。Set B 澳洲M7湯底有11款選擇,我地點了鴛鴦鍋,芝士牛奶鍋+香濃豬骨鍋,大推芝士牛奶鍋,好香,味道相當濃郁,但又不會膩。牛肉有澳洲M7牛胸腹、澳洲250日穀飼卡樂Beef、精選牛板腱,這三款都各有特色,澳洲250日穀飼卡樂Beef比較實,但牛味最濃郁,而我就最鍾意精選牛板腱,口感最軟腍,除了牛肉,亦有雞肉、豚肉、羊肉供應。台式火鍋一定不可以錯過的台式小食有台式香腸、鹽酥雞、夜市甜不辣、澎湖三枝丸、宜蘭蔥肉餅等等,味道都不錯。除了QR落單之外,自助吧亦提供了多款火鍋配料、炸物、醬料選擇。飲品都有十多款選擇,必飲珍珠奶茶,珍珠煙韌Q彈、鮮果茶、荔枝綠茶等等,最正以到可以選擇熱飲,唔飲凍野既朋友岩晒。甜品除了每人一款雪糕、雪糕或布丁外,仲有多款窩夫、雪花冰、檸檬愛玉、仙草凍、杏仁凍,食完真係飽到上心口。

Set B 澳洲M7

台式火鍋一定不可以錯過的台式小食

2024-05-08 119 瀏覽
午餐60分鐘定量火鍋 精選牛板鍵餐 $103 + 10%呢間主打台式邊爐,之前都有唔少youtuber 同foodie 介紹過,賣點係除咗overall高性價比之外,仲有任叫嘅台式飲品同好多款甜品😍 餐廳佈置都幾靚有一棵棵假嘅櫻花🌸樹😛定量邊爐餐可以揀唔同level嘅牛肉,仲有雞肉、豬肉或者魚嘅選擇,份量都比一般嘅多好多🤩 湯底方面推介芝士牛奶鍋🫕/ 麻辣鍋🌶️/蕃茄鍋🍅,鰹魚湯比較淡🙅🏼‍♀️ 外面自取區嘅邊爐料唔算豐富但都足夠🙉仲有少量熟食嘅台式小食😙野飲幾正一杯杯同出面台式飲品鋪嘅差唔多☺️ 甜品有仙草/檸檬🍋愛玉/雪花冰🍧/waffle🧇/雪糕🍦😍 不過lunch 食嘅時間得60分鐘最後15分鐘截單會比較rush要預先叫定甜品😛 總括嚟講呢個價錢真係好抵☺️ 不過呢之前食過呢間唔係邊爐嘅台式野,會講都係食番邊爐好啲🤫📍別忘了 荃灣眾安街68號荃灣千色匯I 2樓2032號舖🍽️7.6/10Cp value 9/10
午餐60分鐘定量火鍋 精選牛板鍵餐 $103 + 10%

📍別忘了
荃灣眾安街68號荃灣千色匯I 2樓2032號舖
🍽️7.6/10
Cp value 9/10
我哋嗌咗Set B澳洲M7和牛餐($298)咁首先講咗我哋揀咗咩湯底先啦我哋揀咗要酒香麻油雞/台式壽喜燒麻油雞聞落去真心幾香💖💖食落去亦都覺得幾入味(同埋都真係幾重酒味😂😂)而台式壽喜燒就食落去比較甜兩邊口味完全唔一樣咁之後就講吓佢哋嘅肉類先啦M7牛胸腹食落去真心幾高質素❤️❤️食落去好入口即化(同埋佢嗰個紋路真心幾靚‼️‼️)牛板腱食落去牛肉味就比較濃郁之後嘅鹿兒島茶美豚梅肉食落去都幾煙靭唔知🥰🥰而且唔會覺得好乾羊肉卷食落去味道唔會太羶除此佢亦都有好多台式小食可以任嗌~~我自己最鍾意嘅就係鹽酥雞同埋台南虎食蝦卷😉😉因為兩個都係新鮮滾熱辣炸起嘅所以真係幾脆口(宜蘭蔥肉餅都唔錯)最尾當然唔少得就係佢哋嘅甜品放題啦佢哋嘅窩夫食落去都幾脆配埋雪糕一齊食就更加有冰火兩重天嘅感覺😋😋飄雪世界食落去都幾Creamy
我哋嗌咗Set B澳洲M7和牛餐($298)

咁首先講咗我哋揀咗咩湯底先啦
我哋揀咗要酒香麻油雞/台式壽喜燒
麻油雞聞落去真心幾香💖💖
食落去亦都覺得幾入味
(同埋都真係幾重酒味😂😂)
而台式壽喜燒就食落去比較甜
兩邊口味完全唔一樣

咁之後就講吓佢哋嘅肉類先啦
M7牛胸腹食落去真心幾高質素❤️❤️
食落去好入口即化
(同埋佢嗰個紋路真心幾靚‼️‼️)
牛板腱食落去牛肉味就比較濃郁
之後嘅鹿兒島茶美豚梅肉食落去都幾煙靭唔知🥰🥰
而且唔會覺得好乾
羊肉卷食落去味道唔會太羶

除此佢亦都有好多台式小食可以任嗌~~
我自己最鍾意嘅就係鹽酥雞同埋台南虎食蝦卷😉😉
因為兩個都係新鮮滾熱辣炸起嘅
所以真係幾脆口
(宜蘭蔥肉餅都唔錯)

最尾當然唔少得就係佢哋嘅甜品放題
佢哋嘅窩夫食落去都幾脆
配埋雪糕一齊食就更加有冰火兩重天嘅感覺😋😋
飄雪世界食落去都幾Creamy

• 宜蘭蔥肉餅
  • 飄雪世界
出到黎荃灣行完街,晚餐就決定左黎呢間人氣台式火鍋店,佢有4款價錢嘅套餐可以揀,我地今次就揀左SET B 澳洲M7套餐($308/位),可以任飲任食120分鐘😄以櫻花樹下嘅粉嫩少女心裝潢,吸引左唔少打卡一族🥰而且店鋪裡面仲有許願牆,掛滿大家嘅許願籤出面自助區亦有數十款蔬菜、丸類、粉麵、熟食等可以拎,當然唔少得仲有台式火鍋配料啦😎有別於平時嘅火鍋放題餐廳,呢到係冇自助飲品區,取而代之嘅係有十多款台式飲品選擇,透過QR CODE手機落單😉喺等個鍋裡面D食物滾之前,最啱先食住D熟食小吃😄自家醃製蘿蔔酸酸地好開胃。台南府城蝦捲外酥內軟,蝦肉鮮甜彈牙。台灣香腸鹹香美味,麻辣鴨血口感Q彈,辣得過癮。阿嬤金錢肚滷得入味,口感爽脆😋湯底我地揀左鴛鴦鍋,一邊藥膳當歸湯,另一邊就酒香麻油雞湯。藥膳當歸湯湯頭濃郁,帶有淡淡當歸香氣,非常滋補🥰酒香麻油雞湯就麻油嘅香氣撲鼻而來,雞湯嘅鮮味同酒香完美融合👍🏻澳洲卡樂BEEF、精選牛板腱:肉質鮮嫩,輕輕一涮就可以品嚐到牛肉嘅原始風味M7牛胸腹:今次SET B套餐嘅主角,呢款肉嘅油花分佈得好均勻,入口即化,絕對係肉食愛好者嘅最愛🤤ENCORE好幾次都仲係高質水準火鍋配
麻辣鴨血, 自家醃製蘿蔔, 花雕嫩雞肉, 台南府城蝦捲, 台灣香腸
湯底我地揀左鴛鴦鍋,一邊藥膳當歸湯,另一邊就酒香麻油雞湯藥膳當歸湯湯頭濃郁,帶有淡淡當歸香氣,非常滋補🥰酒香麻油雞湯就麻油嘅香氣撲鼻而來,雞湯嘅鮮味同酒香完美融合👍🏻
澳洲卡樂BEEF, 精選牛板腱, M7牛胸腹
M7牛胸腹
澳洲卡樂BEEF精選牛板腱:肉質鮮嫩,輕輕一涮就可以品嚐到牛肉嘅原始風味
台式墨魚滑
火鍋配料方面,集中講以下幾樣,花雕嫩雞肉嫩滑,帶著淡淡花雕酒酒香。澎湖花枝丸口感Q彈,花枝鮮味十足。台式墨魚滑滑嫩爽口,墨魚味濃郁。另外出面自助區拎嘅娃娃菜生菜粟米等都幾新鮮清甜,麻吉燒米血糕蛋餃充滿台灣風味😍
荔枝乳酸梳打酸, 別忘了水果茶
台式飲品任飲真係夠晒爽,一餐可以飲到咁多唔同口味嘅飲品🤩荔枝乳酸梳打酸甜可口,非常消暑。別忘了水果茶水果嘅甜味同茶嘅清香結合,飲落去好舒服。爆打檸檬四季春酸爽夠味。桂花四季春回味甘甜。鳳梨綠茶清甜可口,帶有淡淡鳳梨香氣🤤
棉花糖小芋圓配迷你窩夫
檸檬愛玉凍
甜品方面選擇眾多,兼且極為吸引,所以下半場留返第二個胃食甜品😝朱古力雪糕配迷你窩夫,朱古力嘅濃郁味道同窩夫嘅酥脆感覺,絕配!棉花糖小芋圓配迷你窩夫,小芋圓Q彈有勁,棉花糖嘅甜蜜感覺,好適合甜品控。檸檬愛玉凍酸甜清涼,愛玉凍口感滑嫩,消暑一流🤩
Movenpick朱古力味雪糕, 森永牛奶布甸
最後嘅甜品,每人只限一份,我地揀左Movenpick朱古力味雪糕森永牛奶布甸Movenpick朱古力味雪糕香濃醇厚,讓人回味無窮。森永牛奶布甸口感細膩,奶味香甜,好有滿足感🥰

整體來講,火鍋配料同熟食都夠晒大路應有盡有,再加埋多款台式飲品同甜品,令呢餐火鍋放題更多元化,大食嘅朋友同甜品胃朋友都一定各有各滿足🥰
題外話,佢呢到有個惜食之人嘅牌,鼓勵大家唔好浪費食物,做到嘅話會有COUPON送返😉
補MENU
  • 荔枝乳酸梳打酸
  • 別忘了水果茶
  • Movenpick朱古力味雪糕
  • 森永牛奶布甸
想要吃到正宗的台式火鍋,可以試下別忘了(荃灣)台式火鍋任食!不僅有各式各樣的肉類和海鮮,還有獨特的鴛鴦鍋,絕對能滿足味蕾。招牌鴛鴦鍋選擇了日本壽喜燒和芝士牛乳兩種口味,令人垂涎欲滴。壽喜燒加入鮮嫩牛肉和蔬菜,搭配另一濃郁的芝士牛乳湯底,營造出一種絕妙的味道。可以先品嚐清香的壽喜燒,再將肉片沾上芝士牛乳,享受不同口感的組合。肉類方面提供了多種選擇。M7牛胸腹帶有豐富的油花,入口即化;清選牛板鍵肉質鮮嫩,帶有濃郁的牛肉香氣;澳洲卡樂Beef則帶有濃郁的牛肉味道,口感彈牙。此外,茶美豚梅肉和羊肉卷也是不容錯過的選擇,豬肉的鮮嫩和羊肉的香濃相得益彰。如果喜歡豬肉,西班牙栗飼豬梅片絕對是首選,帶有濃厚的豬肉香氣,肉質鮮嫩多汁。除了肉類還提供其他美味的食物。麻辣鴨血口感彈牙,辣味十足,絕對能滿足辣愛好者的味蕾。榴槤炸彈則是一種新奇的甜點,外層酥脆,內部滿滿的榴槤餡料,回味無窮。讚岐烏冬絕對不容錯過,細緻的烏冬配上濃郁的湯頭,簡直是一絕。此外,蘭王生雞蛋是一道營養豐富的小吃,蛋黃濃郁,可加入壽喜燒湯底,口感滑嫩。在飲品方面有好多種選擇。別忘了水果茶是一種清涼解渴的選擇,口感清新,水果的甜味恰到好處。

在飲品方面有好多種選擇。別忘了水果茶是一種清涼解渴的選擇,口感清新,水果的甜味恰到好處。手煮珍珠奶茶(凍)則是一種香濃的飲品,珍珠Q彈有嚼勁,回味無窮。別忘了春映桃花紅茶則是一種獨特的紅茶,帶有花香和茶香的結合,口感清爽宜人。

最後品嚐一下甜品。Movenpick士多啤梨味冰淇淋帶有濃濃的士多啤梨風味,口感柔滑順口。牛乳サリン森永牛奶布甸則是一道綿密滑順的甜點,牛奶的香甜在口中綻放。鳳梨雪花冰是一道清涼的甜品,鳳梨的酸甜味與冰的清爽完美結合。最後,雲尼拿雪糕配迷你窩夫是一個完美的結束,雲尼拿雪糕的香氣和窩夫的酥脆口感相得益彰。

別忘了(荃灣)台式火鍋任食的環境也值得一提。裝潢簡潔時尚,櫻花主題,打卡位多多,氛圍輕鬆愉快。餐廳的服務員熱情友好,樂於為客人提供幫助。無論是和家人一起享受美食,還是和朋友聚會,這裡都是一個理想的選擇。
2024-05-04 50 瀏覽
最近調咗去荃灣返工,收工食飯多咗好多選擇,今晚就去咗千色匯嘅【別忘我】食火鍋放題。餐廳裝潢整潔光鮮,中間大棵櫻花樹,食客可以寫下祝福語句掛上去,幾有意義~我哋叫咗【澳洲M7和牛餐】,食足120分鐘。湯底有11款選擇,揀咗好耐最後叫咗【酒香麻油雞】同【椰皇雙子鍋】。個人比較鍾意【椰皇雙子鍋】,香甜之餘又唔會搶走食材味道。呢度啲牛肉都幾高質,【澳洲M7牛胸腹】嫩滑,雪花紋分佈均勻;【精選牛板腱】就肉質結實肉味濃,各有千秋;【日本鹿兒島茶美豚梅肉】就肉味香甜,必食之選。食台式火鍋必食台式小食,【澎湖花枝丸】熱辣辣又彈牙、【紹興醉雞】酒味香濃。台式飲品更不容錯過,出面三四十蚊杯呢度係任飲,我哋就狂隊珍珠奶茶~自助區有多款蔬菜、丸類、小食選擇,擺放乾淨整潔,食得放心。最後就到甜品,台式代表有芋圓、雪花冰;西式就有各款口味雪糕窩夫。可惜戰鬥力有限,下次要食多啲!

自助區有多款蔬菜、丸類、小食選擇,擺放乾淨整潔,食得放心。

2024-05-02 58 瀏覽
呢間台式火鍋店放題,長期都人氣爆棚,任食品項選擇多,特別係甜品嗰part,有窩夫、刨冰同自家製豆腐花,仲有好多款台式飲品,完全啱晒鍾意食甜品嘅朋友仔!餐廳座位之間幾闊落,喺櫻花樹🌸下面烚吓烚吓,都幾浪漫🤪,快啲約埋朋友一齊嚟試試佢!------------------------------🐂◖澳洲M7套餐◗ $308120分鐘任食台式火鍋,每個套餐任食部份大致都一樣,只係主打嘅肉類有少少唔同,今次揀咗個中間價位,主打澳洲M7牛胸腹、卡樂Beef同牛板腱,性價比超高!/肉類🍖澳洲M7牛胸腹|澳洲250日穀飼卡樂Beef|精選牛板腱|西班牙粟飼豬梅片|日本鹿兒島茶美豚梅片|羊肉卷一坐低三款牛都會上咗先,每隻都好食各有特色!牛板腱油脂比較少,肉感比較重;卡樂Beef肉質軟腍,油邊相對上會多少,油脂豐富;牛胸腹肉質比較實,肉味最濃郁!/火鍋配料🥟有多款配料喺出面自助區自己拎,主要都係蔬菜同丸類。推薦佢個芋泥貢丸同麻吉燒,芋泥貢丸彈牙,裏面嘅芋泥餡好軟綿;麻吉燒好似湯圓咁,口感比較實淨,都好食!/台式小食🍤紹興醉雞|夜市甜不辣|鹽酥雞|澎湖花枝丸|台灣香腸|宜蘭蔥肉餅|台南府城蝦捲|榴槤炸彈|
呢間台式火鍋放題,長期都人氣爆棚,任食品項選擇多,特別係甜品嗰part,有窩夫、刨冰同自家製豆腐花,仲有好多款台式飲品,完全啱晒鍾意食甜品嘅朋友仔!餐廳座位之間幾闊落,喺櫻花樹🌸下面烚吓烚吓,都幾浪漫🤪,快啲約埋朋友一齊嚟試試佢!
🐂◖澳洲M7套餐◗ $308

/肉類🍖

/火鍋配料🥟

/台式小食🍤
紹興醉雞|夜市甜不辣|鹽酥雞|澎湖花枝丸|台灣香腸|宜蘭蔥肉餅|台南府城蝦捲|榴槤炸彈|陳醋木耳

小食款式幾多,仲有鹽酥雞同炸排骨,有誠意!其他嗰啲味道正常,花枝丸、甜不辣、香腸都唔錯,仲有必食嘅榴槤炸彈!

/甜品🧇
紅豆巧克力窩夫|棉花糖小芋圓窩夫|朱古力雪糕窩夫|雲呢拿雪糕窩夫|鳳梨雪花冰|火龍果雪花冰|飄雪世界|芋圓仙草凍|檸檬愛玉凍|自家製黑糖豆花

火鍋放題,佢嘅自家製甜品款式都幾多,最鍾意佢個窩夫🫶🏻,即叫即整,即叫一定分開雪糕同窩夫,出到嚟口感最香脆🤫!其他好似雪花冰、豆花呢啲都唔錯,唔會太甜~

🌟Encore指數:8.9/10
如果你好鍾意❤️台式小食、台式飲品、台式甜品,黎呢間邊爐放題就岩曬喇😆先講湯底,每人可以揀一款湯底,我地揀左椰皇湯同埋蕃茄湯底,椰皇湯都幾推介,會有陣陣椰子🥥香味,肉肉唔洗再點其他調味都好夠味。餐廳一開始會先上幾碟肉,份量都夠,可以食住再慢慢點其他餸。我自己就最鍾意牛板腱,首先色水好靚,食落牛味重、脂肪少。除左牛之外,豬、雞、羊都有,大推花雕嫩雞肉😆,好滑,又香酒味。蔬菜🥬、炸物、丸等火鍋配料可以自己出去夾,而台式小食鹽酥雞同炸雞扒等熟食都好夠脆,又大大粒夠多肉🤤,好似番左去台灣夜市咁~到飲品喇,平時香港飲一杯手搖飲品要成20蚊30蚊一杯,呢度唔洗顧忌咁多,盡情叫啦😆我地飲左珍珠奶綠、鳳梨乳酸梳打、水果茶,大部分冰度甜度都可以自己選,勁幸福😍至於甜品,除左movenpick牌子既雪糕係每人限一杯之外,窩夫🧇、愛玉凍、仙草凍、雪花冰、雪糕等等都係任食😛記得要預留肚仔食甜品呀

🫕澳洲M7和牛放題 $298🔸呢間一向係我放題火鍋嘅最愛之選之一,事隔兩年,再食都係咁出色!有幾個點係令到佢咁特別:🔸火鍋湯底選擇好多,鴛鴦鍋唔洗加錢!我揀咗牛奶芝士同藥膳湯,非常之互補,牛奶芝士用嚟煮肉一流,但有時食到膩,轉一轉藥膳湯即刻解膩🔸我呢款餐嘅牛肉有M7牛胸腹,精選牛板腱,同卡樂Beef,再加上一啲豬肉,雞肉同羊肉選擇,全部都有水準,食咗好多盤🔸飲品可以任飲台式飲品係佢嘅另一特色,款式夠齊,奶茶奶綠唔同水果口味都有,又有近年爆紅打卡檸檬茶,飲到回本!🔸呢間嘢嘅任食甜品仲好食過好多甜品店,佢主打係迷你窩夫,窩夫熱住咁上,外脆內軟,堅係好味道💖~另外仲有仙草凍,愛玉凍,紅豆湯,雪花冰等等選擇!最後仲有Movenpick雪糕或者日本牛奶布丁(呢兩款非任食)🔸而且佢仲有好多台式小食,可以用比較少份量咁上菜,每樣試少少,無敵🥸
🫕澳洲M7和牛放題 $298

2024-04-25 50 瀏覽
Ooo台式火鍋ooO以櫻花樹及許願牆為主題的特色台灣火鍋放題店有多款不同價格的任食套餐供客人選擇我就揀咗澳洲M7 和牛套餐既SET B $308 多款湯底、肉類、台式小食、台式飲料及甜品等供應🫶🏻 OooooO🔸自助區十多款的丸類及十多款的瓜菜類供選擇 炸物也有6款最欣賞係嚮鈴及炸雞翼台灣的滷肉飯、王子麵等都有OooooO🔸肉類牛肉: 澳洲M7牛胸腹 牛板腱 卡樂beef牛前胸腹肉筋膜較多但口感較好牛板腱油脂均勻 個人喜歡呢個部位卡樂bee牛味較重 各有特色另外尚有豬肉, 羊肉及雞肉供應OooooO🔸飲品 心心眼 多款台式飲品選擇 檸檬綠茶、珍珠奶茶、水果茶等等一次可以試晒所有既廢水 仲要可以微甜岩晒我💕OooooO🔸台灣小食鴨血、台式香腸、鹽酥雞、宜蘭蔥肉餅、花枝丸等OooooO🔸甜品多款窩夫、雪糕等最後仲有各人一杯Movenpick雪糕
Ooo台式火鍋ooO

以櫻花樹及許願牆為主題的特色台灣火鍋放題
有多款不同價格的任食套餐供客人選擇
我就揀咗澳洲M7 和牛套餐既SET B $308
多款湯底、肉類、台式小食、台式飲料及甜品等供應🫶🏻

🔸自助區
十多款的丸類及十多款的瓜菜類供選擇
炸物也有6款最欣賞係嚮鈴及炸雞
台灣的滷肉飯、王子麵等都有

🔸肉類
牛肉: 澳洲M7牛胸腹 牛板腱 卡樂beef
牛前胸腹肉筋膜較多但口感較好
牛板腱油脂均勻 個人喜歡呢個部位
卡樂bee牛味較重 各有特色
另外尚有豬肉, 羊肉及雞肉供應

🔸飲品
心心眼 多款台式飲品選擇 檸檬綠茶、珍珠奶茶、水果茶等等
一次可以試晒所有既廢水 仲要可以微甜岩晒我💕

🔸台灣小食
鴨血、台式香腸、鹽酥雞、宜蘭蔥肉餅、花枝丸等

🔸甜品
多款窩夫、雪糕等最後仲有各人一杯Movenpick雪糕