2023-06-16
最近同朋友聚會, 又食厭左一般大型連鎖店既外賣套餐。就想試一試D新野,咁岩上網搵到呢間Fever Food HK ,佢地有好多唔同既款式既套餐,FOR唔同人數既需要。 因為今次比較多人參加聚會,所以我地order左 10-12人既份量 $1356/餐❤️份量十足,送到黎都仲係暖笠笠,而且有齊晒餐具同碟,所以一送到黎就食得!好方便,開party 岩晒‼️Total 12款野食,有齊前菜、主菜同甜品:💫沙爹豬肉 ,雞肉串(各5串)💫黑松露熔岩芝士炸薯角(約2磅裝) 💫鮮蝦生果薯仔沙律(1.5磅)💫香脆炸春卷拼咖喱角配甜辣雞醬(各13件)💫日式炸蟹餅(15件)💫蟹膏蟹肉三重芝士焗魚柳飯(約2磅)💫甘甜番薯條、栗子紫薯餅配黑松露沙律醬(約2磅裝)💫黑松露野菌蟹肉燴長通粉配西班牙火腿(約2磅) 💫白酒忌廉汁煙肉紐西蘭藍青口(約2磅裝)💫46小時慢煮紅酒燴美國牛肋條(約2磅裝)💫芝士意大利青醬焗澳洲大啡菇(切24件)💫流心蘋果冬甩(12件)樣樣都份量十足, 依家就等我推介裡面最出色果幾樣啦‼❤️⚪ 鮮蝦生果薯仔沙律(1.5磅)呢盤沙律好大兜好足料呀,沙律醬亦唔會太甜或者太酸,個味道恰當好處。小朋友食都
Total 12款野食,有齊前菜、主菜同甜品:
💫沙爹豬肉 ,雞肉串(各5串)
💫黑松露熔岩芝士炸薯角(約2磅裝)
💫鮮蝦生果薯仔沙律(1.5磅)
💫香脆炸春卷拼咖喱角配甜辣雞醬(各13件)
💫日式炸蟹餅(15件)
💫蟹膏蟹肉三重芝士焗魚柳飯(約2磅)
💫甘甜番薯條、栗子紫薯餅配黑松露沙律醬(約2磅裝)
💫黑松露野菌蟹肉燴長通粉配西班牙火腿(約2磅)
💫白酒忌廉汁煙肉紐西蘭藍青口(約2磅裝)
💫46小時慢煮紅酒燴美國牛肋條(約2磅裝)
💫芝士意大利青醬焗澳洲大啡菇(切24件)
💫流心蘋果冬甩(12件)
樣樣都份量十足, 依家就等我推介裡面最出色果幾樣啦‼❤️
⚪ 鮮蝦生果薯仔沙律(1.5磅)
呢盤沙律好大兜好足料呀,沙律醬亦唔會太甜或者太酸,個味道恰當好處。小朋友食都食得好開心😊
🔴 蟹膏蟹肉三重芝士焗魚柳飯(約2磅)
呢個真係好出色,飯粒好煙韌,而且蟹膏蟹肉加埋落去,變得更加惹味。必叫之選。而且分嘅時候啲芝士拉晒絲勁邪惡🥰
🟡甘甜番薯條、栗子紫薯餅配黑松露沙律醬(約2磅裝)
平時都好鍾意食番薯同埋栗子,呢個薯餅都幾出色,栗子同紫薯亦都好夾,仲要好足料,啖啖紫薯蓉。
🟢 黑松露野菌蟹肉燴長通粉配西班牙火腿(約2磅)
呢個通粉啱晒大人同小朋友食,好快俾人搶!大家一定要叫呀。通粉質感好煙韌,而個醬又好夠味但唔會漏,加埋ham 真係好夾。
🔵 白酒忌廉汁煙肉紐西蘭藍青口(約2磅裝)
食到會都想有啲海鮮食下,叫呢個青口就最好不過啦!青口大大隻,個份量仲要唔少添!白酒忌廉汁一定唔失禮! party食啱晒✨✨
🟣 芝士意大利青醬焗澳洲大啡菇(切24件)
食咗咁多澱粉質同埋肉,有時都想食啲蔬菜,所以就揀咗大啡菇。呢個都有啲驚喜,估唔到都幾好味,啲菇夠晒軟熟又唔會話出太多水。