2022-05-15 935 瀏覽
上次冷氣壞左食唔到 今日黎補返🤣🤣✨生燒鰻魚飯 $388呢個set 包左青芒果海藻沙律 仲有赤味噌湯 青芒果好香甜 👍 海藻爽口👍 赤味噌湯就比平時嘅白味噌湯濃味但唔咸嘅 😋 主角鰻魚飯用左日本鰻 非常厚肉 佢係生燒而唔係先蒸後燒所以肉質彈牙 個汁用左鱔骨黎煮 皮亦都燒到脆 👍✨即開即燒生蠔 (4件)$102呢個燒出黎好嫩口 保留到生蠔嘅鮮甜味 而且生蠔都好肥美🤤 值得一讚係蒜頭切到變蓉 同生蠔口感上都唔會有衝突😆😆 呢個真係好正 🤩 仲要買三送一 抵食👍✨香濃醬燒肥牛海鮮菇卷(2件) $38肥牛燒得有啲乾 🙈 海鮮菇好爽口多汁 😋 醬汁好香濃✨特製生燒叉燒 $44邊位係燒得幾脆嘅 但係甜味唔係好夠 冇咁多汁可能因為係用生燒🤔總括黎講味道都唔錯 而且佢款式都有好多 老闆同老闆娘都好熱情 尤其係老闆娘 好熱心介紹煮法 來貨 又會關心你嘅意見 我覺得係間好有人情味嘅小店 不過環境黎講就好一般般 就算開左風扇冷氣同埋而家天氣涼涼地但都覺得會有少少熱 唔會食到出汗嘅 而且得四張枱 記得要黎食就book 定枱味道 ❤️❤️❤️❤️抵食 ❤️❤️❤️💔服務 ❤️❤️❤️❤️💔環境 ❤️❤️💔💰晚餐人均~$300✅再幫襯
上次冷氣壞左食唔到 今日黎補返🤣🤣

💰晚餐人均~$300

✅再幫襯
2022-05-14
  • 即開即燒生蠔
小店位於大角咀,近奧運站,紅底黑字招牌。小店門面簡單,冇特別裝修,容納十零廿人。不過食物意外地驚喜!服務好好,好似當我係bb咁😂✨味道78分,環境65分,服務82分。.🔸招牌馬來西亞喇沙湯摻摻配泰式燒豬頸肉($57)⭐️喇沙湯底好濃郁,椰汁香,辣辣地好惹味,另有豆腐卜,菜附送,好吸湯底。麵底揀左摻摻,係油麵溝米粉,口感更多層次。燒豬頸肉超級正,燒到表面香脆,肉質依然juicy,咬落爽口彈牙,個醬汁酸得黎都幾辣,正!
小店位於大角咀,近奧運站,紅底黑字招牌。
小店門面簡單,冇特別裝修,容納十零廿人。

不過食物意外地驚喜!服務好好,好似當我係bb咁😂
✨味道78分,環境65分,服務82分。
🔸招牌馬來西亞喇沙湯摻摻配泰式燒豬頸肉($57)⭐️
喇沙湯底好濃郁,椰汁香,辣辣地好惹味,
另有豆腐卜,菜附送,好吸湯底。
麵底揀左摻摻,係油麵溝米粉,口感更多層次。
招牌馬來西亞喇沙湯摻摻

燒豬頸肉超級正,燒到表面香脆,肉質依然juicy,
咬落爽口彈牙,個醬汁酸得黎都幾辣,正!
泰式燒豬頸肉
2021-07-24
招牌馬來西亞喇沙湯摻摻
泰式燒豬頸肉
  • 燒豬頸肉
2022-02-06 438 瀏覽
🇭🇰💛匯味堂 大角咀港式串燒🔥小店其實都幾易搵 串燒種類好多仲不時有時令既魚同食材🐟食材即叫即燒 所以都要啲時間 不過呢道冇用餐時間限制係幾好店員都係超級熱情同nice🥰🍖泰式燒豬頸肉(💰$44)燒豬頸肉已經切開細細件 脆口 肥瘦適中配帶點港式風味的辣醬汁🌶🦴燒雞軟骨片串 (💰$24/串)雞軟骨燒熟到度OK 唔會好乾 🍄蒜蓉牛油焗什菌(💰$36)平時BBQ 成日食 都知吸引蒜蓉🧄好重手 香得黎但唔會鹹 🍆蒜蓉生燒原條茄子 (💰$42)原條茄子切開幾大份 大量蒜蓉好香🧄🧄茄子燒到非常腍身 加辣粉 味道⬆️⬆️⬆️🦪即開即燒生蠔 (💰$34/pcs 買3送1)生蠔黎到比相像中大隻 要留意返係大約半生熟可以要求全熟 而家做緊買3送1都幾抵👍🏻🍖香濃醬燒肥牛海鮮菇卷 (💰$38/)大隻版金菇肥牛卷 海鮮菇比較肥美同juicy肥牛都係大大片 配濃味一點既燒汁 非常邪惡🤤 🍢燒Washabi芝士魚蛋 (💰$28/2件)中間芝士芥末 不過不失 屬填飽肚之選🍱極上生燒饅魚飯(💰$388)係饅魚飯定食 跟左小小嘅關東煮 味噌湯生燒饅魚肉質比平時食到既 厚一點同重膠質食得出明顯魚肉本身既味道 燒到外脆內軟饅魚
🇭🇰💛匯味堂 大角咀港式串燒🔥
小店其實都幾易搵 串燒種類好多
仲不時有時令既魚同食材🐟
食材即叫即燒 所以都要啲時間
不過呢道冇用餐時間限制係幾好
店員都係超級熱情同nice🥰

🍖泰式燒豬頸肉(💰$44)
燒豬頸肉已經切開細細件 脆口 肥瘦適中
配帶點港式風味的辣醬汁🌶

🦴燒雞軟骨片串 (💰$24/串)
雞軟骨燒熟到度OK 唔會好乾

🍄蒜蓉牛油焗什菌(💰$36)
平時BBQ 成日食 都知吸引
蒜蓉🧄好重手 香得黎但唔會鹹

🍆蒜蓉生燒原條茄子 (💰$42)
原條茄子切開幾大份 大量蒜蓉好香🧄🧄
茄子燒到非常腍身 加辣粉 味道⬆️⬆️⬆️

🦪即開即燒生蠔 (💰$34/pcs 買3送1)
生蠔黎到比相像中大隻 要留意返係大約半生熟
可以要求全熟 而家做緊買3送1都幾抵👍🏻

🍖香濃醬燒肥牛海鮮菇卷 (💰$38/)
大隻版金菇肥牛卷 海鮮菇比較肥美同juicy
肥牛都係大大片 配濃味一點既燒汁 非常邪惡🤤

🍢燒Washabi芝士魚蛋 (💰$28/2件)
中間芝士芥末 不過不失 屬填飽肚之選

🍱極上生燒饅魚飯(💰$388)
係饅魚飯定食 跟左小小嘅關東煮 味噌湯
生燒饅魚肉質比平時食到既 厚一點同重膠質
食得出明顯魚肉本身既味道 燒到外脆內軟
饅魚汁係小店自己用鱔骨熬製
關東煮有牛磅 豆卜 蘿蔔去煮 蘿蔔做到清甜無渣
味噌湯用左赤味噌 味道特別 成個定食都係心機之作嚟
匯味堂真係一間隱世小店 喺條街行過都未必留意到 可能正因為咁 令佢地喺疫情嘅禁堂食下撐得更加辛苦( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ ) 燒烤店原本就主打晚市禁左晚市堂食而家一至五做外賣星期六日做埋午市堂食( •᷄⌓•᷅ )佢地嘅燒物好食之餘仲好特別即叫即燒好似Omakase咁逐樣上非常有生活態度 好好品嚐食物值得更多人認識同支持🥲🥲佢地隔離仲有想甜嚐甜好似我咁食完燒物食番個甜品就大滿足(๑´ڡ`๑)´•ᴥ•`健力士黑啤燒羊扒($72)除左羊扒有黑啤燒咁特別之外仲有另一款啤酒腸( ・⌓・̥ )老闆表示啤酒腸仲要係啤酒廠自己出的 黑啤味超濃郁 好惹味🤤🤤羊扒黑啤味冇啤酒腸咁濃但肉質非常鮮嫩 多肉少骨 大滿足´•ᴥ•`生燒脆豬腩肉($48)外皮超脆⸜( ⌓̈ )⸝份量亦好多 都有成20粒🤤不過就唔係好嫩滑個種豬腩但脆脆外皮都係街坊最愛´•ᴥ•`醬燒肥牛海鮮菇卷($38)金菇肥牛卷真係見得多用海鮮菇真係夠曬過癮!個醬係獨家調製 菇味好香同肥牛配埋一齊食比金菇更有口感順帶一提 牛油蒜蓉雜菇都好足料蒜味極香₍₍ (̨̡ ;ᯅ; )̧̢ ₎₎ 佢地嘅菇都好鮮味(∩´∀`∩)´•ᴥ•`生燒鰻魚飯($388)用鎮店之寶嚟形容都不為
燒烤店原本就主打晚市
禁左晚市堂食而家一至五做外賣
星期六日做埋午市堂食( •᷄⌓•᷅ )
佢地嘅燒物好食之餘仲好特別
即叫即燒好似Omakase咁逐樣上
非常有生活態度 好好品嚐食物
值得更多人認識同支持🥲🥲
佢地隔離仲有想甜嚐甜
好似我咁食完燒物食番個甜品就大滿足(๑´ڡ`๑)

´•ᴥ•`健力士黑啤燒羊扒($72)
除左羊扒有黑啤燒咁特別之外
仲有另一款啤酒腸( ・⌓・̥ )
老闆表示啤酒腸仲要係啤酒廠自己出的
黑啤味超濃郁 好惹味🤤🤤
羊扒黑啤味冇啤酒腸咁濃
但肉質非常鮮嫩 多肉少骨 大滿足

´•ᴥ•`生燒脆豬腩肉($48)
外皮超脆⸜( ⌓̈ )⸝
份量亦好多 都有成20粒🤤
不過就唔係好嫩滑個種豬腩
但脆脆外皮都係街坊最愛

´•ᴥ•`醬燒肥牛海鮮菇卷($38)
金菇肥牛卷真係見得多
用海鮮菇真係夠曬過癮!
個醬係獨家調製 菇味好香
同肥牛配埋一齊食比金菇更有口感
 佢地嘅菇都好鮮味(∩´∀`∩)

´•ᴥ•`生燒鰻魚飯($388)
用鎮店之寶嚟形容都不為過
真人真事 食食下有客人嚟訂位
都專登訂定要食鰻魚飯(*´∀`*)
老闆都話要食都要早啲訂( ・᷄ὢ・᷅ )
老闆表示坊間鰻魚汁多數現成貨

所以亦有賣下肉骨茶 喇沙等真空包
情人節亦會賣下西湯湯包ฅ•ﻌ•ฅ
佢地嘅燒物真係好食又抵食
希望大家多多支持🥲
今次到訪大角咀依間串燒小店,店家會即叫即燒所以預咗要等一段時間先會有得食🥢串燒都會一件件咁上所以氣氛好啱同朋友一齊傾下計再食下嘢🥰而且店家都主張慢食文化,所以即使門外有客人都唔會催趕客人幾好 唔會食到勁有壓力!至於食物嘅用料都好有誠意,感受到佢哋對食物有要求,所以食到嘅串燒都好食😆💛.① 燒青提子煙肉卷 ($38/2串)// 本身𝙈𝙚𝙣𝙪嘅款式係燒荔枝煙肉圈🐖,不過因為咁啱個日到訪有當造波子提🍡所以即刻叫咗客✨波子提子即使燒完都好爆汁💦 煙肉燒完唔會過老之餘,仲保留到煙韌口感🤏🏻 提子同煙肉都意外地夾意外地夾,煙肉仍唔會蓋過提子香甜,2款食材平衡得唔錯😻//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑② 蒜蓉生燒原條茄子🍆($42)// 原條燒茄子真係𝙓𝙓𝙇 𝙨𝙞𝙯𝙚!!!😳🔥表層鋪咗啲蒜蓉所以蒜香濃,茄子多汁又唔會俾蒜香蓋過,濃口味之選嘅燒物但很可以🤤!小編第一次食燒茄子先知原來茄子可以咁好食,仲有幾抵食🤞🏼!//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌗③ 即開即燒生蠔🦪 ($34/隻)// 見到有唔少街坊叫到成格海鮮就知道燒海鮮會好食~燒蠔勁肥美😻,肥嘟嘟食落好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮同埋事前功夫做得好好,完全唔會食到腥味,仲可以保持
① 燒青提子煙肉卷 ($38/2串)
燒青提子煙肉卷

② 蒜蓉生燒原條茄子🍆($42)
蒜蓉生燒原條茄子

③ 即開即燒生蠔🦪 ($34/隻)
// 見到有唔少街坊叫到成格海鮮就知道燒海鮮會好食~燒蠔勁肥美😻,肥嘟嘟食落好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮同埋事前功夫做得好好,完全唔會食到腥味,仲可以保持到生蠔嘅鮮甜,燒蠔好食!//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
即開即燒生蠔

④ 健力士黑啤燒羊扒🍖 ($72/2件)
// 羊扒夠羶😻,正中小編下懷!小店用咗黑啤預先餣定羊肉,特別得嚟第一啖咬落去會食到好香嘅啤酒味🍺!師傅燒烤功力好強可以做到羊架好多肉汁而且肉質嫩滑,餘韻仲會淡出啤酒嘅酒香,愛羊者一定會好滿意!//
健力士黑啤燒羊扒🍖

⑤ 特製生燒叉燒🐖 ($44)
// 叉燒燒到好軟腍,而且肥肉多啲先係叉燒嘅精髓💦!表面搽埋蜜汁比起一段燒味店食到嘅好好多🍯 //
特製生燒叉燒

⑥ 生燒饅魚飯定食🍱 ($388)
// 想食依個饅魚飯記住要先向店家提早預約啊🤞🏼✨店家用咗新鮮饅魚製成,第一次食饅魚係真係食到魚肉口感而唔係勁腍嘅口感😲✨,所以好驚喜仍都覺得咁嘅定價係合理。饅魚油脂感好重,外邊烤到好脆而且魚皮好有厚度,用料超靚🥰。老闆仍有解釋饅魚嘅醬汁係用咗好多骨精髓熬製而成,所以真係好用心好有誠意~出面絕對食唔到依種溫度💛!店家仲推薦食饅魚飯可以依正宗嘅日本食法:生椒粉。加咗真係幾唔錯,味道清新仲會吊出饅魚嘅鮮甜,好食啊!

一份定食會跟配味噌湯同埋關東煮🍢,店家用咗赤味噌所以相對坊間用嘅白味噌味道會濃味啲;而關東煮用咗牛蒡湯同埋加咗豆卜、蘿蔔、牛蒡💦//
生燒饅魚飯定食

⑦ 燒雞軟骨片串 ($24/串)
// 雞軟骨望落好似粒粒都的的色色咁🤏🏻,估唔到食落脆卜卜之餘仲保留到雞汁,唔會燒到好乾好犀利!欣賞欣賞✨~//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑

⑧ 燒𝙬𝙖𝙨𝙖𝙗𝙞芝士魚蛋🥢 ($28/2件)
// 魚蛋都爽口彈牙🤏🏻,中間係芝士芥末流心,帶有微微𝙬𝙖𝙨𝙖𝙗𝙞味不過就唔算好濃,所以會變咗好似食緊芝士丸咁🧐。唔算好有驚喜,相對比較普通,好在係即叫即燒即上所以唔怕中間流心會硬曬。//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑
燒𝙬𝙖𝙨𝙖𝙗𝙞芝士魚蛋

⑨ 香濃醬燒肥牛海鮮菇卷🥓 ($38/2件)
// 海鮮菇保持到水份而且飽滿,每一口都帶有汁好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮! //
香濃醬燒肥牛海鮮菇卷

🍖🍺匯味堂 (大角咀)
大角咀利得街6號千歲大廈地下6號舖
即開即燒生蠔
健力士黑啤燒羊扒🍖
特製生燒叉燒
燒𝙬𝙖𝙨𝙖𝙗𝙞芝士魚蛋
香濃醬燒肥牛海鮮菇卷
  • 健力士黑啤燒羊扒
2022-01-15 156 瀏覽
近排又禁堂食幾個禮拜🤷🏻‍♂️對於啲火鍋/燒肉/串燒嘅黃店真係會好傷,大家一定要多多支持!有啲開晚市嘅小店都要開埋午市先叫做無咁蝕💸.1️⃣燒芥蘭苗($20)同普通食開芥蘭嘅口感好唔同!佢啲菜嘅位燒得脆到好似紫菜咁,好新奇!加埋辣粉一流.2️⃣燒秋刀魚($36)店主特登唔切開燒,為咗鎖住肉汁。一掰開就睇到皮脆肉鮮甜,唔會好乾(唔建議食埋魚肚因為好苦).3️⃣生燒脆豬腩肉($48)呢個係必食!佢脆嘅位唔喺皮,而喺骨!每一舊都燒得好香脆,一舊接一舊食唔停口!.4️⃣青提子煙肉卷($38)口感幾得意,同埋好少聽提子攞去燒烤🤣.5️⃣蒜蓉生燒原條茄子($42)好大條,刮極都有好多肉🍆滿足.6️⃣煙肉荔枝圈($32)無諗過荔枝燒完係咁juicy同夾!好似飲緊有煙肉嘅荔枝玉露而成件事係好match!.7️⃣健力士黑啤燒羊扒($72)好特別嘅係羊扒用咗啤酒燒,上枱時會聞到麥味,羊扒又燒得好羶好香.8️⃣燒健力士啤酒腸($28)同上,有啲啤酒味之餘口感仲幾得意,有啲嘢咀嚼下🌭.9️⃣極上生燒饅魚飯($388)見到價錢唔好嚇親住!佢用嘅饅魚係日本饅,即香港嘅「白鱔」,自身已經有好濃嘅鱔味,唔需要靠汁吊起,膠質感亦好重。店主都要花好多時間嚟煮
1️⃣燒芥蘭苗($20)
2️⃣燒秋刀魚($36)
3️⃣生燒脆豬腩肉($48)
4️⃣青提子煙肉卷($38)
口感幾得意,同埋好少聽提子攞去燒烤🤣
5️⃣蒜蓉生燒原條茄子($42)
好大條,刮極都有好多肉🍆滿足
6️⃣煙肉荔枝圈($32)
7️⃣健力士黑啤燒羊扒($72)
8️⃣燒健力士啤酒腸($28)
同上,有啲啤酒味之餘口感仲幾得意,有啲嘢咀嚼下🌭
9️⃣極上生燒饅魚飯($388)
見到價錢唔好嚇親住!佢用嘅饅魚係日本饅,即香港嘅「白鱔」,自身已經有好濃嘅鱔味,唔需要靠汁吊起,膠質感亦好重。店主都要花好多時間嚟煮,絕對係心機菜🍲
性價比:🌕🌕🌕🌕🌘
美味度:🌕🌕🌕🌕🌖
獨特性:🌕🌕🌕🌖🌑
📍匯味堂 (大角咀)
🍢大角咀利得街6號千歲大廈地下6號舖
@wuimeitong #匯味堂 #大角咀黃店 #大角咀美食 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去處 #九龍好去處 #新界好去處 #性價比高 #香港美食指南 #852food #相機食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover #食評 #食好西 #必食 #人氣美食
2022-01-08 87 瀏覽
味道:🌟🌟🌟🌟🌟黃店💛又再禁晚市堂食 對於小店黎講生存更加艱難要大大力支持下📢一間充滿人情味嘅生燒串燒小店🔥生燒嘅食物 食材嘅味道更加原汁原味地呈現🌈每日都有唔同是令既美食😌即叫即整 慢工出細貨⏱❶極上生燒鰻魚飯定食 $388鰻魚用上日本鰻 配搭自家製鰻魚醬🌊鰻魚醬一啲都唔馬虎 係用大量鱔骨熬製而成🦴味道比坊間既鰻魚汁更加香濃🧂主角鰻魚每一件都要好有厚度😍魚皮帶有豐富膠質🥰魚肉細膩柔滑🐟香甜嘅鰻魚汁加上魚油香要來撈飯 連啲飯都想encore🍚呢個定食仲會配上一份關東煮同麵豉湯✨想食嘅朋友記住早啲同小店預訂啦🔖❷健力士黑啤燒羊扒 $72/枝用上黑啤製作嘅牛羊扒 食落完全唔會有羶味味🐑而且黑麥既味道完全滲透羊扒當中🌾大大減少油膩感 識落Juicy到會噴汁💦❸即開即燒生蠔 $34/隻當日剛剛好有買三送一嘅優惠 真係超抵食🈹生蠔本身已經非常肥美🦪廚師燒得鮮嫩可口 搭配蒜蓉、孜然粉等配料❤️惹味得黎又保留到海鮮獨有嘅鮮甜🌅❹蒜蓉牛油焗雜菌 $36/客呢個係用錫紙包住黎燒📦一打開就會聞到勁香濃既蒜蓉牛油味🧈❺蒜蓉生燒原條茄子 $42/條茄子表面鋪滿蒜蓉 非常香口🧄至於一絲絲既茄子肉都相當濕潤軟腍🍆入
味道:🌟🌟🌟🌟🌟

大大減少油膩感 識落Juicy到會噴汁💦

❸即開即燒生蠔 $34/隻
當日剛剛好有買三送一嘅優惠 真係超抵食🈹
生蠔本身已經非常肥美🦪
廚師燒得鮮嫩可口 搭配蒜蓉、孜然粉等配料❤️
惹味得黎又保留到海鮮獨有嘅鮮甜🌅

❼羅漢果海燕窩茶 $11/枝
呢個係自家製嘅飲品🍸
飲起上嚟好甘甜 👍🏻
有清熱潤肺嘅功效最啱食完串燒飲🍖
💛黃店推介💛💛💛又要禁晚市堂食喇 大家真係要多啲幫襯黃店🥲💛大角嘴有間串燒小店係良心黃店嚟🤩店主超級好客 招呼又周到基本上一坐低就會同大家先介紹佢地嘅招牌菜🥰而且老闆超用心 亦都好努力經營 💛係每朝開舖之前 佢都會特登親自去買最新鮮嘅海鮮同蔬菜務求大家食到嘅食物都係最有質素嘅😍所以餐牌上邊列嘅食物並唔係全部架仲有好多隱藏嘅「期間限定」食物 大家可以慢慢聽老闆嘅介紹😬燒物精選:海鮮類🦪🐠🐟🐙🦑🦐🦞🦀即開即燒生蠔 🦪($34@1 買3送1)熱焫焫一上枱 蠔入面嘅蒜蓉汁都仲滾緊每隻蠔都成隻手板咁大😍 size好誇張仲要啖啖肉 勁鮮甜 食得出超級新鮮🤩燒多春魚($32)有BBQ經驗嘅朋友都一定知道燒多春魚真係好難燒 成日都燒到條魚爛晒 不過今次嘅呢間餐廳係燒咗三條超級完整嘅多春魚😱 大條又多魚春😚肉類🐖🐂🐓生燒脆豬腩肉($48)豬腩肉燒得啱啱好 唔會太燶 食落好脆口上面沈咗少少辣粉🤏🏻 再點埋特製醬汁 👍🏻好惹味香濃醬燒肥牛海鮮菇卷 ($38)燒完嘅肥牛肉汁都鎖住晒係被包住嘅菇入邊一咬落去超級Juicy🤩煙爆醬煙肉鵪鶉蛋($28)煙肉同鵪鶉蛋永遠都係絕配 ☺️平時食煙肉好怕太油但今次燒完都唔覺油
💛黃店推介💛
仲有好多隱藏嘅「期間限定」食物
大家可以慢慢聽老闆嘅介紹😬

燒物精選:

海鮮類🦪🐠🐟🐙🦑🦐🦞🦀

即開即燒生蠔 🦪($34@1 買3送1)
熱焫焫一上枱 蠔入面嘅蒜蓉汁都仲滾緊
每隻蠔都成隻手板咁大😍 size好誇張
仲要啖啖肉 勁鮮甜 食得出超級新鮮🤩

燒多春魚($32)
有BBQ經驗嘅朋友都一定知道
燒多春魚真係好難燒 成日都燒到條魚爛晒
不過今次嘅呢間餐廳係燒咗三條超級完整嘅多春魚😱
大條又多魚春😚

肉類🐖🐂🐓

生燒脆豬腩肉($48)
豬腩肉燒得啱啱好 唔會太燶 食落好脆口
上面沈咗少少辣粉🤏🏻 再點埋特製醬汁 👍🏻好惹味

香濃醬燒肥牛海鮮菇卷 ($38)
燒完嘅肥牛肉汁都鎖住晒係被包住嘅菇入邊
一咬落去超級Juicy🤩

煙爆醬煙肉鵪鶉蛋($28)
煙肉同鵪鶉蛋永遠都係絕配 ☺️
平時食煙肉好怕太油
但今次燒完都唔覺油膩 😶

蔬菜類🥦🥬🥒

燒芥蘭苗($20)
呢個蔬菜喺Menu上面係冇㗎 🤫
老闆話係「期間限定」喺菜市場見到靚所以先買
啲菜葉食落脆卜卜好似食緊紫菜咁👍🏻好過癮🤭

燒翠玉瓜($20)
同樣都係Menu上邊冇嘅蔬菜
翠玉瓜超級清甜 燒完仲保留到好多水份🤣

定食推介:🍱

極上生燒鰻魚飯($388)
定食除左鰻魚飯之外仲會跟埋麵豉湯同小食(蘿蔔、豆卜同牛蒡)
唔好睇個鰻魚飯表面黑蚊蚊咁

所以食物上枱嘅速度會耐少少 不過絕對新鮮熱焫
另外因為餐廳位置唔多
所以都會建議客人訂枱 咁就食得盡興啦🤪
2021-12-28 70 瀏覽
大角咀出名多小店,今日選擇咗一間好特別嘅燒烤店,舖頭唔大,得幾張枱,但係老細每日入啲新鮮嘅海鮮同菜,所以每日都可能食到唔同嘅嘢。菜單上冇嘅食材,佢哋會畫幅畫挂係牆上俾客人睇,好得意😍而且佢哋好樂意同客人交流,話啲串燒冇落味精㗎,希望健康啲同埋等大家可以食到新鮮食材嘅味道,真係好少有咁用心嘅餐廳。極上生燒鰻魚飯舖頭最出名係鰻魚飯,而且係生燒,真係好少有,佢哋連醬汁都係自家製,用鰻魚骨熬製嘅,真係好好味。鰻魚亦好重本咁用日本嘅鱔,所以每一塊都勁肥美,勁滿足。不過老板娘話唔係日日有貨,所以最好打去book定。附送嘅關東煮都好好味,煮到勁入味,正。因為點咗太多嘢食,重點介紹吓一啲特別啲嘅菜或者下次去會再點嚟食嘅嘢😊特製生燒叉燒 -- 生燒叉燒,又係要用好多時間同心機整嘅,燒得好香,甜度啱啱好,好好味。健力士啤酒腸 -- 呢隻腸好特別,係健力士啤酒廠整嘅,真係有啤酒味,好味。煙肉荔枝圈 -- 好特別嘅配搭,食過煙肉同其他水果嘅串燒,不過都係覺得同荔枝最夾,好味。蒜蓉生燒原條茄子 -- 呢度嘅燒茄子同出邊嘅有少少唔同,冇咁重口味,食完唔會口乾。燒芥蘭苗 -- 又係好特別嘅嘢,未試過燒嚟食,原來都幾

極上生燒鰻魚飯

附送嘅關東煮都好好味,煮到勁入味,正。

燒芥蘭苗 -- 又係好特別嘅嘢,未試過燒嚟食,原來都幾好味,菜葉脆脆地,值得一試。
琥珀焦糖萍果 -- 鍾意甜嘅人可以試吓呢個,好特別,可以當飯後甜品

好熱情嘅一間小店,所有嘢都親力親為,重視品質同客人感受,好滿足嘅一餐飯😊😊已經推介俾身邊嘅朋友,希望大家有興趣都去幫襯吓,不過舖頭唔大,所以建議大家book定位。
2021-12-21 253 瀏覽
要搵好嘢食,其實大角咀呢區真係有好多選擇~今次試咗呢間燒物黃店真係好高質,唔止食物好食,連老闆同老闆娘都好有人情味,成餐飯有傾有講有笑,感覺好窩心🥰 同佢哋傾開先知,佢哋店嘅海鮮係每日親自去揀,唔靚唔新鮮都唔會買返嚟比客人,就連蔬菜都係😱,淨係呢樣嘢就知佢地出品一定有保證😳,老闆亦會調教唔同嘅醬汁配合返食物,唔會只係識落孜然粉,大推畀大家試吓💛▪️極上生燒鰻魚飯 $388▪️係燒物店好少會見到生燒鰻魚😱,見到呢間到有,緊係要叫嚟試試!一大件鰻魚1開4件,鰻魚皮質感好有膠質,魚肉超厚身肉質好緊致,食落好有一陣炭香味,配埋用上鱔骨熬製嘅鰻魚汁真係好夾😍 另外仲有個小小嘅關東煮,分別係牛蒡、蘿蔔、豆卜,食完再飲埋自制嘅赤麵豉湯,唔會得陣死咸味👍🏻▪️豉汁燒沙插 $52/隻▪️沙插即係我哋平時食開嘅帶子,殼係比較大,用上自家製嘅豉汁嚟燒,唔會太咸太濃味,但又可以提到本身嘅鮮味出嚟,帶子肉本身就夠結實,韌韌地好正好爽口😍▪️即開即燒生蠔 $34 /隻 買3送1▪️落order後即開即燒!生蠔好肥美好大隻😍,燒到半生熟好鮮味🤤,因為佢地燒海鮮唔會燒到全熟,如果想要全熟記得同老闆講聲🥰▪️蒜蓉生燒原條茄子 $42

▪️極上生燒鰻魚飯 $388▪️

▪️豉汁燒沙插 $52/隻▪️

▪️即開即燒生蠔 $34 /隻 買3送1▪️

▪️蒜蓉生燒原條茄子 $42▪️
茄子用上大量蒜蓉同適量嘅辣粉,燒到岩岩熟一絲絲拉起嚟食好吸引🥰

▪️生燒脆豬腩肉 $48▪️
上枱時已經切開細細舊方便食🥰,豬腩肉半肥瘦燒到好脆口,絕對係係肥而不膩🤤,再點埋佢小辣嘅醬汁,真係勁惹味🤣

▪️健力士黑啤燒羊扒 $72▪️
羊扒係用上黑啤醃完再燒😳,食落唔會大陣羊羶味,唔會太重啤酒味同羊扒都幾夾😍

▪️海鹽燒牛脷-厚切 $36▪️
牛脷入面好嫩口,唔係燒到全熟,面又燒到好夠脆口😍,仲要厚切!真係滿滿幸福感🥰

▪️日式鹽燒雞全翼 $28▪️
好貼心地將雞鎚嘅骨起咗😱,食嘅時候只係雞翼同尖先有骨,雞皮仲要燒到超脆口🤤,真正係啖啖肉好爽😍

▪️燒健力士啤酒腸 $28▪️
呢隻啤酒腸唔係自家醃嘅,係健力士啤酒出嘅腸,食落有少少酒同豬肉味好香口👍🏻
  • 鰻魚飯
2021-06-20 792 瀏覽
店舖少少,人情滿滿對食材有要求嘅年青廚師和熱情嘅侍應姐姐,深深感受到家庭式和集團式嘅分別!全店得五張檯,想食記得要訂位啊!炎炎夏日,第一時間點飲品先,一支日本啤酒同自家製羅漢果茶經侍應姐姐耐心介紹當天入貨嘅海鮮和烹調方法,我選了風暴貝$168/兩隻,OH MY GOD,超厚肉,燒到剛剛好,果然無介紹錯😚👍🏻即開燒生蠔,新鮮!仲買三送一,成為$84/四隻,抵食我見幾檯食客和外賣嘅人都叫馬友魚一夜干,所以都點了。燒得好香脆,連魚頭都食埋😂,送酒一流,不過就唔夠日本多油肉厚,有比較就有高低😉⋯⋯廚師推介肉骨茶,配上油炸鬼($128)肉質嫩,略嫌不夠藥材味整體味道不錯,遺憾太飽食唔落鰻魚飯😫,見到檯檯都有叫,唯有下次再試。由奧運站行過去十分鐘左右,尚算方便。
店舖少少,人情滿滿

炎炎夏日,第一時間點飲品先,一支日本啤酒同自家製羅漢果茶
自家製羅漢果茶

風暴貝

即開燒生蠔,新鮮!仲買三送一
,成為$84/四隻,抵食
即開燒生蠔

馬友魚一夜干

廚師推介肉骨茶,配上油炸鬼($128)
肉質嫩,略嫌不夠藥材味
肉骨茶配油炸鬼

由奧運站行過去十分鐘左右,尚算方便。
風暴貝
即開燒生蠔
都係上youtube睇到片介紹跟住黎嘅,可能因爲甘而期望過高?要提前訂位否則walk in有位有難度。堂食座位好少,裝修好普通,空間細,應該係主打食物好味。猶豫左好耐寫唔寫尼篇食評,加上當時有d失望就圖片拍得少,過左兩個禮拜又唔小心刪除左幾張剩番好少圖。先講好葛啦,沙插大只入味。個招牌燒叉燒味道真係幾好,嫩滑又香,衰在太膿,我花左好多時間去搣走d膿左嘅地方。雖然我明白可能要膿先會香,但有d位真係好黑,有圖睇,大佬,致癌架喔?錫紙包蝦醬通菜,蝦醬味夠膿,但睇黎尼種整法少左沙煲乾炒果種香味。最令我想彈葛就係個鷄皮包虎蝦,我覺得店家用鷄皮包係想搞特色啦,但我完全食唔出有乜特別咯,米就係有塊鷄皮包住而已咯!而渠尼樣價錢竟然收到118一隻,其實尼個size虎蝦(有圖),又唔係高級餐廳,地區小店,78-98一隻先合理啦。仲食左好几樣野,例如牛仔骨,都係普通,其他就真係無印象。總結黎講,話尼閒野一無是處又太嚴重,可能因爲我睇左片期望太高,因爲d片講到厨師好有心思。但價錢真心偏高,地區小店,食海鮮高質過渠大把,最後我一個人唔算飲酒都600-700埋單,又唔係話環境好有氣氛果種,裝修平價,空間狹窄。只有

仲食左好几樣野,例如牛仔骨,都係普通,其他就真係無印象。

但價錢真心偏高,地區小店,食海鮮高質過渠大把,最後我一個人唔算飲酒都600-700埋單,又唔係話環境好有氣氛果種,裝修平價,空間狹窄。只有個別兩個菜過得去,整體味道無法令人留下印象,但又不至於劣評。
招牌燒叉燒
燒鷄皮包虎蝦
2021-04-02
招牌燒叉燒
2021-04-02 1113 瀏覽
呢間之前都黎過食叻沙同串燒唔錯架…當時偷聽到哥哥仔同客人傾個鰻魚飯…之後再去食時問有鰻魚飯未…哥哥仔就話有…不過要預訂先。打電話去訂時…哥哥仔問要腩定尾…講解左腩既油份相對尾部份再高d再香d…不過就會漏少少…魚既質感就一模一樣…咁就要尾啦…因為仲要叫串燒食到左…哥哥仔為求將最好味既鰻魚飯呈獻俾我😂😂…所以等我到左先正式開始整…大家要等下…本身鰻魚飯就跟個味曾湯同關東煮(牛蒡湯底)鰻魚飯到左…已經閒到好香…撥開鰻魚見到汁同魚油…即刻撈混D飯😍😍😍鰻魚好香好肥美…個汁都好好味哥哥仔話係大鱔整(無記錯的話)…個飯粒粒分明…連埋個鰻魚汁好正味曾湯都好濃好好飲…關東煮都好味…好少有牛蒡…個湯好香牛蒡…整得唔錯…如果你鍾意鰻魚飯既推介你去試下

本身鰻魚飯就跟個味曾湯同關東煮(牛蒡湯底)

味曾湯都好濃好好飲…

關東煮都好味…好少有牛蒡…個湯好香牛蒡…

整得唔錯…如果你鍾意鰻魚飯既推介你去試下

• 鰻魚飯
  • 串燒
2021-03-27 1050 瀏覽
一向串燒店都係夜晚先開,但今次嘅小店竟然午市都有即叫即燒嘅串燒,實在令我有surprise !不過今日就無食串燒啦,始終晏晝一支公食個飽肚嘅午餐緊要💛呢到嘅招牌就係叻沙湯底,聽老板講係每日新鮮用香料打碎嚟煮,所以比出面既味道比較清香,有種mix冬蔭功嘅感覺,少少辣好開胃,而啲海鮮亦都幾有誠意,剪過嘅蝦,青口,帶子,魷魚,比較淡口嘅食材配濃味湯就啱啦。呢個香茅特飲係自己煲,冇落糖架,一啲都唔甜,完全係解渴又健康嘅消暑飲品。第一次見咁樣裝飲品,又好好喎拎埋個蓋就可以攞走。

海鮮叻沙

香茅南薑特飲

• 叻沙
2021-03-24 855 瀏覽
lets straight to the point.there is sth dissappointing for lunch.1) lasak pork belly noodle 53$soup is fair, rich shrimp flavour u can see the shells thats mean is from real ingredient.there is one important ingredient absent that coconut milk as u cant taste any creamy flavour. 2) Courgette bbq 20$only 2 thin slices... totally unaccepptable.100% overpriced.
lets straight to the point.

2) Courgette bbq 20$
100% overpriced.
lasak  pork  belly  noodle
Courgette