2016-06-18
是日係中學同學聚會的日子 當我們想不到吃什麼的時候 我便在open rice內找找有什麼好吃的 看見食物的種類和餐牌都冇很合我們的口味 所以我們便挑選要這一家吃 而且這間還是新開的店鋪呢!入到去看見裝修擺設都很有風味 看得出店主有小小心思放係裝修 而且感覺好舒服 乾淨利落 通常食呢d野既店舖都好少甘乾淨 值得一讚!而係服務方面 店員經常都會幫我地換碟 清理枱面 添加紙巾等等 服務非常周到先講食物~1.涼拌皮蛋皮蛋數目唔算多 但味道一流 皮蛋上面有少少調味料 但食上去就吾辣 仲幾有口感tim 而且外觀幾令 幾吸引我!2.經典香鍋配上不同的配料 包括年糕、山根、墨魚丸、寬粉 仲叫左兩碗飯添!而最值得推介嘅係年糕 年糕系好入味 而且夠晒堅韌 咬起上嚟又唔會好似香口膠咁咁難咬 份量又夠多!寛粉幾彈牙 份量又夠多 一個女仔額去食啱啱好 配上少少麻辣 簡直係絕配 又夠哂飽肚而香鍋就叫左微辣 入面有好多辣椒花生等等 唔好睇佢個樣好似好辣咁 但其實食上去一啲都唔會好辣 啱晒一啲食唔到難但又想試嘅朋友仔!總括而言 得閒我都會再去 因為味道真係好難忘 好少機會食到呢隻味 快啲帶埋朋友仔一齊來試啦😎😎
先講食物~
1.涼拌皮蛋