2021-10-10 89 瀏覽
💛開係佐敦,但係商場比較唔顯眼既位置,十二款總有一款啱心水😜今次揀左芝士竹輪壽喜燒同台式麻辣鍋,當中有唔同既配料,如果唔夠既話可以另外再加,小鍋一個人食但都夠😊d餸都幾多而且食落個味都幾好,湯底都夠味,仲有一杯野飲(凍既紅/綠茶送),仲免費揀一個飯/粉絲,都幾抵食🙈唯獨一個比較大問題就係…上枱既時間個鍋已經差不多熟成,個人唔鍾意食太淋,所以d菜同蟹棒一上枱滾左兩下已經要夾起,都搞到幾忙😂
  • 台式麻辣鍋
  • 芝士竹輪壽喜燒
選擇困難症嘅人尼到呢度會好糾結😛因為足足有1️⃣2️⃣款鍋比大家揀‼️每款鍋物跟套餐都係$88(已包白飯🍚/粗粉絲🍜) +餐飲🥤✨芝士竹輪壽喜燒鍋✨🧀 (可配牛/豬肉)湯底甜甜的🥰我最愛的芝士竹輪真係好好食‼️一咬落去d芝士漿係爆出尼🤤忍唔住extra嗌多左碟✌🏻🧀🧀🧀望落去個鍋好似唔係好多野但其實係夠哂飽(我都食唔哂😌)✨台式麻辣鍋✨🌶 (可配牛/豬肉)估唔到辣度都夠喎😍麻辣湯底好香好惹味👍🏻蜂巢豆腐同鴨血索哂湯汁好好食🤤推介‼️

選擇困難症嘅人尼到呢度會好糾結😛
因為足足有1️⃣2️⃣款鍋比大家揀‼️

每款鍋物跟套餐都係$88(已包白飯🍚/粗粉絲🍜) +餐飲🥤

✨芝士竹輪壽喜燒鍋✨🧀 (可配牛/豬肉)

湯底甜甜的🥰

我最愛的芝士竹輪真係好好食‼️
一咬落去d芝士漿係爆出尼🤤
忍唔住extra嗌多左碟✌🏻🧀🧀🧀

望落去個鍋好似唔係好多野
但其實係夠哂飽(我都食唔哂😌)

✨台式麻辣鍋✨🌶 (可配牛/豬肉)

估唔到辣度都夠喎😍
麻辣湯底好香好惹味👍🏻
蜂巢豆腐同鴨血索哂湯汁好好食🤤
推介‼️
  • 台式麻辣鍋
  • 芝士竹輪壽喜燒
台式沙茶牛肉鍋🐂$115疫情之下食一人邊爐又衛生好食😇今次揀咗呢個沙茶牛肉鍋😇超重沙茶香味🥰🥰同埋都有好多配料🤪例如有超索汁嘅蟹柳😏冬菇🤩貢丸😜最有特色嘅係有一個台灣麵線😀😀又幼身得黎又爽口😎我都叫左兩個粗粉絲😚好快熟得來又可以索曬沙茶醬既香味😀😀同埋沙茶醬配牛肉真係絕配😛😛幾好食芝士竹輪豬肉壽喜燒🍲$115另一個就叫壽喜燒😀甜豉油都意外地配豬肉😎豬肉薄切同埋肥瘦比例均勻😝另外中間打咗一隻生蛋🤪可以煮耐啲就咁成隻蛋食😘或者邊蛋花湯撈肉食😀佢有個竹輪一咬爆芝士🥳🥳超好食🤗兩個鍋都各有風味🥳各有千秋

台式沙茶牛肉鍋🐂$115

芝士竹輪豬肉壽喜燒🍲$115
又發現抵食自私邊😍一人一鍋+澱粉質+飲品=$88💕🔺蟲草花藥膳羊鍋+滷肉飯(+$7)+凍低糖紅茶ᶜᵒʳᵈʸᶜᵉᵖˢ ᵐⁱˡⁱᵗᵃʳⁱˢ ʷⁱᵗʰ ʰᵉʳᵇ ᶠᵃᵛᵒᵘʳᵉᵈ ʰᵒᵗᵖᵒᵗ超多料:羊肉片新鮮唔羶,濃汁豬肉丸、爆汁牛丸都入味多汁😋 蛋餃、芝士魚豆腐都好好味🥰 仲有爽甜娃娃菜、冬瓜、冬菇、金菇、蟲草花、鮮淮山等。勁豐富呀🥳 🔺芝士竹輪壽喜燒+粗粉絲+凍古早味冬瓜茶(+$7)ᶜʰᵉᵉˢᵉᶜʰⁱᵏᵘʷᵃ ˢᵘᵏⁱʸᵃᵏⁱ鍋中牛肉香嫩,重牛味😍 芝士竹輪、芝士魚豆腐、蛋餃都好鬼吸引呀🤣 除咗一人一鍋,啲小食都唔錯🤗🔺夜市雞皮捲 $36🔺芫荽腐皮捲 $42🔺台式麻辣鴨血 $38雞皮香脆,包住嫩滑雞肉,正呀👍🏻 腐皮捲皮脆,香芫荽味😚 鴨血香辣入味。總體都覺得唔錯,開開心心又一餐,抵食又滿足足💓
又發現抵食自私邊😍
一人一鍋+澱粉質+飲品=$88💕

🔺蟲草花藥膳羊鍋+滷肉飯(+$7)+凍低糖紅茶

🔺芝士竹輪壽喜燒+粗粉絲+凍古早味冬瓜茶(+$7)
ᶜʰᵉᵉˢᵉᶜʰⁱᵏᵘʷᵃ ˢᵘᵏⁱʸᵃᵏⁱ

除咗一人一鍋,啲小食都唔錯🤗
🔺夜市雞皮捲 $36

🔺芫荽腐皮捲 $42

🔺台式麻辣鴨血 $38

總體都覺得唔錯,開開心心又一餐,抵食又滿足足💓
2021-10-05 39 瀏覽
Celebrated my friend's bday, we had Taiwanese hotpot dinner▪︎Hotpot▪︎Milk HotpotI had milk hotpot which tasted rich, creamy & soothing. Ingredients included fish maw, chicken slices, cuttlefish ball, cheese fish tofu, shiitake mushrooms, narutomaki, egg dumpling, honeycomb tofu, veggies & glass noods. Milky broth made everything sweet, silky and nourishingMy friends' orders:Taiwanese Shacha Beef HotpotCheese Chikuwa Sukiyaki▪︎Sides ▪︎Taiwan Salted Crispy ChickenTaiwan Spicy Duck BloodCrisp Salted Te

▪︎Hotpot▪︎

Taiwan Salted Crispy Chicken

Taiwan Spicy Duck Blood

Crisp Salted Tempura

▪︎Drink▪︎

Four Season Tea + Rainbow Jelly

近排真係多生日飯局,今餐係為另一位朋友慶生。點解揀呢間人氣台式火鍋店?因為1人1鍋兼有12款湯底可選、各適其適揀啱自己口味,材料仲幫你諗好晒、皆大歡喜!尤其鍾意佢個清淡美肌鍋、湯和食材好香好甜又滋潤🥰

▪︎1人小鍋▪︎

美肌鍋(牛乳)

奶白色牛乳湯底又香又滑又creamy,咪睇佢係一人小火鍋,材料算好豐富一啲都唔少:有花膠、雞肉、特級花枝丸、蛋餃、蜂巢豆腐、鮮淮山、芝士竹輪、鳴門卷、蟲草花、炸枝竹、金菇冬菇娃娃菜等,啲料索晒湯熱辣辣咁食好好味,食到最後加入韓國粗粉絲吸收埋湯的骨膠原精華,滑lyut lyut,成個鍋料連湯都比我清晒

▪︎小食▪︎

塔香鹽酥雞

炸得香口的台灣經典小吃,記得要趁熱食、唔好似我咁掛住食火鍋,攤凍咗口感無咁酥脆㗎

麻辣鴨血

嫩滑、麻辣幾過癮,薄薄地食兩件都仲頂得住、我唔多嗜辣

鹽酥甜不辣

口感煙韌,一貫台式夜市嘅酥脆香口小食風味

▪︎飲品▪︎

四季春茶+彩色寒天

食完火鍋同炸物,係要飲番啲下火清涼飲料,我叫咗少甜,茶味淡淡地、加埋rainbow jelly影相好靚

友人們另外叫了:

台式沙茶牛肉鍋

芝士竹輪壽喜燒(牛肉)
慶祝紀念
生日
🔸芝士竹輪壽喜燒🔸美肌鍋(牛乳)壽喜燒鍋就揀咗牛肉,而牛乳鍋揀咗雞肉。不嬲都好鍾意壽喜燒湯底,一見到Menu有就想叫😆湯底夠濃,好味😋朋友揀咗牛乳美肌鍋,呢個就比較重奶味,仲有好多款湯底選擇。每個鍋嘅材料都好豐富,有蟹柳、芝士竹輪、冬菇、娃娃菜、金菇、南瓜等等,咩都有啲。仲可以配粉絲或者白飯,我哋就揀咗一個粉絲,一個加錢要滷肉飯。其實我都好鍾意定量既一人一鍋,細細地,唔使好似放題咁喪食,份量啱啱好👍🏻佢個湯底都好夠味,我覺得唔使點醬料都好食!🔸鹽酥甜不辣、墨花臣雙色腸🦑呢度最正就係仲有啲台式小食,咁啱揀咗呢兩款都唔錯。🔸蜜桃四季春、貴荔翠紅飲品就加咗少少錢轉特飲,茶味都幾香,唔會剩係得糖水味,唔錯😋
🔸芝士竹輪壽喜燒
🔸美肌鍋(牛乳)

🔸鹽酥甜不辣、墨花臣雙色腸🦑
呢度最正就係仲有啲台式小食,咁啱揀咗呢兩款都唔錯。

🔸蜜桃四季春、貴荔翠紅
食過幾次,試過幾款都好滿意,座位舒服,環境唔會好嘈,非常享受嘅一餐仲有32蚊下午茶包飲品,有機會再試下。服務態度非常好,交通方便就佐敦地鐵站,方便過其他間,會經常黎^_^
  • 美肌牛乳鍋
2021-10-04 60 瀏覽
今日行開佐敦肚餓就上OpenRice睇下附近有咩食,睇睇下就見到呢間十二鍋好似幾吸引。呢間餐廳地理位置都幾方便,鄰近地鐵站行幾分鐘就到。呢間餐廳主打一人一鍋,$88套餐有12款唔同嘅鍋可以選擇,仲包埋飯或者粉絲同低糖紅茶或者綠茶。今次就叫左台式沙茶牛肉鍋同台式麻辣鍋。台式麻辣鍋入面有牛肉、麻辣鴨血、牛丸、蟹子丸、娃娃菜、金菇等等,配料都算幾多。味道方面辣度十足唔係咁食得辣嘅朋友可以叫小辣。台式沙茶牛肉鍋配料有牛肉、牛丸、貢丸、娃娃菜等等,面頭仲有台灣麵線,再加埋配既粉絲食完都幾夠飽。
2021-10-02 55 瀏覽
夏天嘅尾巴,唔需要抓住🤓因為入秋就係火鍋控出場嘅時間💁‍♀️ 呢間台式火鍋店有十二款一人一鍋可以揀😁另外仲有台式小食同台式飲品,啱晒我😍 火鍋套餐免費配飯/粉絲,烏冬同滷肉飯就要另加$7。另外,仲免費配低糖紅/綠茶,或者加$7配其他$28以下台式飲品。 黃金南瓜鍋🎃$115湯底係南瓜配肉嘅味道,都幾清甜。一開始比較薄身,因為南瓜同部分澱粉配料加熱,去到尾段都會好稠身,有2種口感。配料豐富💁‍♀️我尤其鍾意佢完整嘅南瓜片同埋芋泥肉丸😍芋泥綿密爆出,鹹鹹地佈滿成個口腔。配薯粉索味好開心😍 美肌鍋🥛(牛乳)$115牛乳湯底都係鹹鹹地有啲奶香(其實好似仲有啲豆腐味💁‍♀️),質感都幾順滑。入面仲有雞肉同花膠,舊花膠都幾大舊架🤓+$7配咗滷肉飯,等水滾嘅時候有飯食都幾開心💁‍♀️ 我地都加咗$7加凍茉香奶綠,打完邊爐飲台式飲品食係爽🤓🤓 另外加咗$42雜菜盤,同埋$21半份芝士魚豆腐😍因為店員話火鍋個火唔會好旺,所以大家如果想加配料記得預翻時間。因為限時90分鐘,我地中途先加,等佢熟都要啲時間💁‍♀️

黃金南瓜鍋🎃$115

美肌鍋🥛(牛乳)$115

我地都加咗$7加凍茉香奶綠,打完邊爐飲台式飲品食係爽🤓🤓

2021-10-02 1272 瀏覽
一人一鍋真係幾好,各自可以選擇不同嘅湯底,唔需要同人share,疫情之下打邊爐係最衛生架啦😆👉 紅麴蕃茄🍅鍋($115)~廣島蠔🦪、蝦🦐、蟹棒🦀、特級花枝🦑丸、芝士🧀魚豆腐、蜂巢豆腐等打邊爐最緊要就係湯底🍲,靈魂的蕃茄湯🍅蕃茄味好重之餘酸酸甜甜地仲有小小🤏🏻海鮮🦞味tim🤤配料整體都非常足料,份量又夠大bo提大家加$7仲可以upgrade埋讚祺烏冬🍜超抵食😉👉 美肌鍋(牛乳)💇🏻‍♀️($115)~雞肉🐓、花膠、蟲草花、芝士竹輪🧀、特級花枝🦑丸等鐘意養顏嘅你一定唔好錯過啦,大條花膠同好多雞肉、蟲花草,濃濃嘅骨膠原呀😂湯底仲有淡淡的牛奶香,清得來又入味👍🏻👉 夜市雞皮捲($36)必食推薦💁🏻‍♀️雞皮捲,連薄薄脆脆地的雞皮,中間有骨膠原,整體煙煙韌韌又彈牙,口感好特別😍👉 台灣韮菜盒子($28)韭菜盒子比較雞皮捲遜色少少🤏🏻,中間嘅涵料非常足料有汁💦,但皮偏厚身🥲最後推薦小編一個好奇怪的習慣🤔,鐘意將炸野🔥放入湯度浸淋食🤣吸曬味又唔會太熱氣🤪

👉 紅麴蕃茄🍅鍋($115)

👉 美肌鍋(牛乳)💇🏻‍♀️($115)

~雞肉🐓、花膠、蟲草花、芝士竹輪🧀、特級花枝🦑丸等

👉 夜市雞皮捲($36)

👉 台灣韮菜盒子($28)

2021-09-28 72 瀏覽
好耐冇打binlo,今日上完堂就約咗朋友仔食一人鍋。我地嗌咗好多嘢食,好興奮! 鍋物晚市套餐有好多配料,另外仲可以揀牛肉/ 豬肉、飯/ 粗粉絲,同埋低糖綠茶/ 低糖紅茶,非常豐富!芝士竹輪壽喜燒 $115我同朋友都鍾意甜甜地嘅湯,所以叫咗壽喜燒湯底。我地揀咗牛肉、粗粉絲同埋低糖綠茶。配料方面,有蟹棒、芝士竹輪、炸枝竹、蛋餃、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐等等。牛肉份量都幾多,唔會韌。蔬菜同蜂巢豆腐吸滿湯汁,甜甜地,非常吸引!綠茶係少糖版本,好解渴。台式沙茶牛肉鍋 $115另外,我地仲試咗個台式嘅湯底,一樣配咗牛肉、粗粉絲同低糖紅茶。配料方面就同壽喜燒唔同,我覺得咁樣幾好,可以試多啲款式!比較特別嘅係爆汁牛丸、芋泥貢丸同台灣面線!牛丸彈牙多汁,貢丸裏面有滿滿嘅芋泥(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。面線係幼身嘅,同湯底好夾。紅茶好解膩!塔香鹽酥雞 $42鹽酥雞份量多,舊舊都好大舊。鹽酥雞外層酥脆,又唔會太油,內裡雞肉嫩滑,推薦!墨花臣雙色腸 $42雙色腸係紅色同黑色,原來係台灣腸配墨汁花枝腸。墨汁花枝腸幾特別,真係睇到同食到八爪魚。另外,仲可以配埋蒜片一齊食,會更加香😋。

芝士竹輪壽喜燒 $115

台式沙茶牛肉鍋 $115

塔香鹽酥雞 $42

墨花臣雙色腸 $42
2021-09-28 31 瀏覽
由於喺IG見到好多人食過哩間 而望落去又幾靚仔 於是就約埋朋友去食😗 間野環境唔算太大 坐落都幾舒服 主打一人一鍋 最近更新咗menu 有齊12款唔同既湯底 午餐$88 晚餐$115 包飲品同粉絲/飯 價錢都算親民😎 想升級台式滷肉飯/轉特飲就+$7 選擇配搭都豐富 總有一款岩心水👌🏻🔺芝士竹輪壽喜燒鍋湯底幾濃 唔會太甜 加粗粉絲落去好索味 配料有齊牛肉 芝士竹輪 蜂巢豆腐 芝士魚豆腐 鳴門卷等等 隨鍋會跟隻生雞蛋 撈埋牛肉一齊食都幾juicy🤩🔺台式沙茶牛肉鍋湯底既沙茶係自家製 香濃唔會太膩 有台灣麵線 相當得意既搭配 爆汁牛丸同芋泥貢丸都唔錯 兩樣咬落都有爆汁既效果 仲有齊牛肉 蜂巢豆腐 芝士魚豆腐 蛋餃 炸枝竹等等 配埋個粗粉絲 相信好難唔夠飽😝🔺麻辣鴨血 $38鴨血慢慢成為打邊爐必食之選 哩度既鴨血夠哂花椒味 辣中帶麻 食完會忍唔住講返句: 好爽! 鴨血嫩滑 唔腥 有口感😋🔺芋香奶綠 同台式飲品店賣既味道相若 唔算太甜🔺菠蘿四季春+三色寒天 茶底幾清香有菠蘿味寒天QQ彈彈有口感 飲落味道正常
由於喺IG見到好多人食過哩間

同台式飲品店賣既味道相若 唔算太甜
🔺菠蘿四季春+三色寒天
茶底幾清香有菠蘿味寒天QQ彈彈有口感 飲落味道正常
2021-09-26 791 瀏覽
上星期同屋企人去左佐敦買d 野,順便去左莊士倫敦廣場搵食,比我地見到佢地下有呢間一人一鍋既小火鍋幾吸引,就去試下佢😚😚佢每個小火鍋餐都係$115,包左火鍋,飯或者粉絲同埋一杯低糖綠茶或者紅茶,如果改烏冬或者滷肉飯可以+$7, 飲品又可以+$7~15改餐牌上其他野飲,都幾彈性👍🏻👍🏻芝士竹輪壽喜燒配嘅肉類可以揀豬肉或者牛肉🐮🐮,我就揀咗牛肉同受喜燒湯底最夾,中間仲有一粒雞蛋添,個火鍋都幾足料,除咗芝士竹輪仲有芝士魚腐,蛋餃,蜂巢豆腐等等,其實食完個鍋都差唔多飽,差d 食唔落個粉絲😝😝但吸左甜豉油汁既粉絲又好好食,飽都要食多幾條🤣美肌鍋(牛乳)🥛🥛另一個就叫咗美肌鍋,非常之滋補,入邊有雞肉,花膠,蟲草花,鮮淮山等等,個湯底飲落都幾香濃,淡白色既湯底同我個壽喜燒好大對比,不過兩個都咁好食😋😋台式麻辣鴨血 ($38)雖然細細碟,但係啲鴨血炆得好入味,面頭仲有啲花椒夠香夠麻🌶塔香鹽酥雞 ($42)🐣🐣食台式嘢點少得髯鬚雞我哋一去到就肚餓,所以就叫個即食嘅炸物,估唔到都幾大碟雞粒揸得夠香脆,唔會太厚粉,幾好食冬瓜茶(+$7)低糖凍綠茶 (跟餐)跟餐嘅綠茶細細杯😙其他飲品就可以加錢轉,我就改咗一個做

芝士竹輪壽喜燒

美肌鍋(牛乳)🥛🥛

台式麻辣鴨血 ($38)
雖然細細碟,但係啲鴨血炆得好入味,面頭仲有啲花椒夠香夠麻🌶

塔香鹽酥雞 ($42)🐣🐣

冬瓜茶(+$7)
低糖凍綠茶 (跟餐)
跟餐嘅綠茶細細杯😙其他飲品就可以加錢轉,我就改咗一個做冬瓜茶都幾好飲

📍 十二鍋 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下4&5號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry佐敦 #十二鍋 #火鍋 #一人一鍋 #台式小火鍋
  • 美肌鍋
  • 美肌牛乳鍋
  • 鹽酥雞
  • 麻辣鴨血
十二鍋👻好耐無得去旅行太掛住台灣啦所以好想食下啲台灣野見到依間台式一人一鍋好似好特別即刻比佢吸引咗入去😛.🔅胡椒豚骨濃湯鍋 HKD 115佢個湯底好有驚喜胡椒味好濃一路食都有胡椒既辣味出黎少少辣得黎又好正豚肉夠多仲有我最鍾意既鴨血好食又夠大份配埋粉絲一定夠哂飽🔅老薑麻油雞鍋 HKD 115濃濃既麻油香最上面仲配有啲台灣麵線成個台灣既感覺出哂黎老薑配雞成個感覺都幾得意好豐富既組合🔅台灣韭菜盒子 HKD 28加多咗個小食試下佢個韭菜盒子韭菜夠足料每個盒子都包得好滿脆脆地咁很不錯喔🔅蜜桃梳打/雜莓梳打 HKD 15 (跟餐)餐本黎跟咗低糖綠茶加錢轉飲梳打又好飲又大杯好吸引😆😆.整體黎講:一人一鍋 好味抵食😚.🎈 十二鍋 (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下4&5號舖
十二鍋👻

試下佢個韭菜盒子
韭菜夠足料
每個盒子都包得好滿
脆脆地咁很不錯喔

🔅蜜桃梳打/雜莓梳打 HKD 15 (跟餐)
餐本黎跟咗低糖綠茶
加錢轉飲梳打
又好飲又大杯
好吸引😆😆

整體黎講:
一人一鍋 好味抵食😚
🎈 十二鍋 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下4&5號舖
2021-09-23
2021-09-23 43 瀏覽
早排見到好多人post呢間火鍋店,今日lunch行過見到唔洗排隊就入去試下喇 Menu一共有12款鍋,其中一款係期間限定,今次見到嘅係芫荽鍋 lunch $88有一個鍋 飯/粉絲同指定飲品,呢到係用qr code自己落單,呢12款鍋有一半嘅配料都係一樣  另外呢到嘅加點食材可以半份半份咁嗌,可以試多啲唔同款 #台式麻辣鍋 ($88)😋好味指數:(7.5/10) 牛肉、麻辣鴨血、爆汁牛丸、蟹籽丸、娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐同蜂巢豆腐 牛肉肉質正常而肉味都幾濃~平時好少會食到蛋餃,我最中意就係Q彈嘅鴨血 最正就係一啲吸汁嘅食材,例如炸枝竹同蜂巢豆腐 麻辣鍋唔會得死辣味,食到有其他香料嘅味道,一開頭覺得麻辣味唔算太重,不過越食麻辣味越重,後勁十足同時帶有麻香,中意食辣嘅人就要試下  #美肌鍋 ($88)😋好味指數:(7.5/10) 呢個鍋就有雞肉片﹑花膠、鮮淮山﹑芝士竹輪﹑花枝丸﹑蟲草花﹑娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐同蜂巢豆腐。好耐冇食芝士竹輪同芝士魚豆腐,好中意一咬落去就FEEL到啲芝士爆出嚟嘅感覺,個湯嘅牛乳味好香。花膠都幾大塊,仲有鮮淮

另外呢到嘅加點食材可以半份半份咁嗌,可以試多啲唔同款

#台式麻辣鍋 ($88)
😋好味指數:(7.5/10)
最正就係一啲吸汁嘅食材,例如炸枝竹同蜂巢豆腐

#美肌鍋 ($88)
😋好味指數:(7.5/10)
好耐冇食芝士竹輪同芝士魚豆腐,好中意一咬落去就FEEL到啲芝士爆出嚟嘅感覺,個湯嘅牛乳味好香。花膠都幾大塊,仲有鮮淮山都好滋補好岩女仔食~ 不不過就建議唔好轉烏冬,因為呢個湯配烏冬都幾濟~

小食我就嗌咗鹽酥雞~有原味同埋芫荽味,我就試咗芫荽鹽酥雞,其實就係有啲炸芫荽係上面,我自己平時就麻麻地,估唔到炸咗又幾好味!