2021-09-05 110 瀏覽
一人鍋set$115入面包左一份主食鍋,食/粗粉絲及凍紅茶/綠茶.主食鍋一共有12款可以選擇,當中第12係限定鍋物而店員亦會係入座後介紹,當日既第12款鍋物係荽茜鍋,啱晒荽茜控!台式沙茶牛肉鍋(配料:牛肉,爆汁牛丸,芋泥貢丸,娃娃菜,炸枝竹,蜂巢豆腐,蛋餃,嗚門卷,芝士魚肉豆腐,金菇及冬菇.)沙茶湯底帶住陣陣花生香,味道好有台灣沙茶風味,微甜又帶沙茶花生香.吸湯力超強既蜂巢豆腐迅間吸收晒沙茶湯既香味,咬開溢出大量湯汁.加上麵線吸湯力強而且配埋沙茶湯變得香滑.芝士竹輪壽喜燒鍋(配料:牛肉,蟹棒,芝士竹輪,南瓜,粟米,雞蛋,娃娃菜,炸枝竹,嗚門卷,冬茹,針菇,蛋餃,蜂巢豆腐及嗚門卷.)鍋面上加上一隻生雞蛋,由熱鍋滾起後睇住雞蛋慢慢變熟,整個過程夠晒治癒.壽喜燒湯底帶隻甜醬油昆布香,配上牛肉及蔬菜都好搭配,帶出香甜既鮮味.今次就選擇左加$7配烏冬,烏冬將壽喜燒既湯汁及配料既精華吸收晒而變得好香而烏冬煙韌彈牙又唔會變糊.台式麻辣鍋基本上配料同台式沙茶牛肉鍋相近,只係將芋泥貢丸及台灣麵線轉成鴨血及蟹籽丸.麻辣鍋既辣度分唔同級數可以選擇,今次就先點小辣試試.麻辣鍋味道夠麻香而且充滿香料辣味.鴨血內

台式麻辣鍋
基本上配料同台式沙茶牛肉鍋相近,只係將芋泥貢丸及台灣麵線轉成鴨血及蟹籽丸.麻辣鍋既辣度分唔同級數可以選擇,今次就先點小辣試試.麻辣鍋味道夠麻香而且充滿香料辣味.鴨血內裏嫩滑而外層咬開帶點彈牙感,味道唔會腥又吸收左麻辣鍋既香味.

鹽酥甜不辣
外在鹹鹹香香,炸過既甜不辣外在變得蓬鬆而內裏煙韌又有咬口.

塔香鹽酥雞
鹽酥雞炸得乾脆又唔會好油膩,入口脆卜卜而內裏雞肉又唔會炸得過乾柴.

鹽酥花枝丸
口感相當彈牙又帶住花枝香,花枝丸內亦帶有花枝粒增加口感.

夜市雞皮捲
雞肉外層被雞皮包裹住,雞皮香脆又香口,入口唔會過油膩.內裏雞肉捲肉質嫩滑又多汁,相當惹味.

荔枝紅茶
水果紅茶唔會過甜,清香解膩又解渴.
貴荔翠紅
貴荔翠紅
  • 鹽酥雞
2021-09-05 191 瀏覽
▪️$115 芝士竹輪壽喜燒因為每個火鍋都有一個火烘住,所以食落都保持住熱辣辣嘅溫度壽喜燒的湯底偏向甜甜的牛肉的份量就正常,而且食落都唔會好鞋✨其中,我好欣賞芝士竹輪同埋芝士魚豆腐,因為入面的流心芝士好正😋.▫️$115台式麻辣鍋麻辣鍋係可以自己選擇辣度,分別有大中小辣我哋就叫咗小辣,初初都覺得辣味正常,但慢慢地,食到後期,就覺得越食越辣,而麻辣味就可以再加重啲🤣整體上份量都好多,配料都好豐富,例如有牛肉、爆汁牛丸、麻辣鴨血等等我地都幾欣賞麻辣鴨血,因為唔會一夾就散👍🏻.▪️+$7 台式滷肉飯跟餐都可以選擇加$7升級滷肉飯或者烏冬而我哋就揀咗滷肉飯😊滷肉飯的size 幾大碗,而肉粒係半肥瘦因為份量足,而滷肉的質素唔錯,所以都幾值得加錢叫.▫️$42 塔香鹽酥雞▪️$32 鹽酥花枝丸鹽酥雞炸得好酥脆,而炸粉的厚度適中配埋調味粉一齊食好惹味另一方面,花枝丸的size偏向大粒咬落外脆內軟,都係一款唔錯的小食😏.▫️+$7 四季春茶▪️+$7 苿香奶茶跟餐加$7可以升級選擇$28以下嘅飲品咁我哋梗係唔執輸,升級咗啦茉香味同奶茶味好夾飲落有淡淡的茉莉花味清香,唔會有太濃烈的感覺呢☺️
▪️$115 芝士竹輪壽喜燒
因為每個火鍋都有一個火烘住,所以食落都保持住熱辣辣嘅溫度
壽喜燒的湯底偏向甜甜的
牛肉的份量就正常,而且食落都唔會好鞋✨

▫️$115台式麻辣鍋
麻辣鍋係可以自己選擇辣度,分別有大中小辣
我地都幾欣賞麻辣鴨血,因為唔會一夾就散👍🏻
▪️+$7 台式滷肉飯
跟餐都可以選擇加$7升級滷肉飯或者烏冬
而我哋就揀咗滷肉飯😊
滷肉飯的size 幾大碗,而肉粒係半肥瘦
因為份量足,而滷肉的質素唔錯,所以都幾值得加錢叫

▫️$42 塔香鹽酥雞
▪️$32 鹽酥花枝丸
鹽酥雞炸得好酥脆,而炸粉的厚度適中
配埋調味粉一齊食好惹味
另一方面,花枝丸的size偏向大粒
咬落外脆內軟,都係一款唔錯的小食😏

▫️+$7 四季春茶
▪️+$7 苿香奶茶
跟餐加$7可以升級選擇$28以下嘅飲品
咁我哋梗係唔執輸,升級咗啦
茉香味同奶茶味好夾
飲落有淡淡的茉莉花味清香,唔會有太濃烈的感覺呢☺️
2021-09-04 28 瀏覽
好耐都冇出去打邊爐嚕,呢日放假就同左朋友去食一人火鍋😆湯底有12款選擇咁多,呢期限定湯底係芫茜,相信芫茜迷會好開心😏我哋嗌哂佢3款皇冠推介!咁就實冇死😎台式麻辣鍋有大中小辣程度揀,唔係好食得辣嘅我揀咗小辣,呢個辣到對我來講啱啱好,唔會食得好辛苦,麻辣兼備,麻辣香料唔會濃到變苦。其實每款啲鍋底嘅配料都大同小異,基本都會有一款肉,菜,雜丸,枝竹,蛋餃同蜂巢豆腐等。麻辣鍋就會有台式麻辣鴨血,口感不俗!台式沙茶牛肉鍋特別之處係有啲炸麵條喺上面,索咗湯之後會變淋身,變咗好似食麵線咁推介唔食得辣嘅朋友試呢個芝士竹輪壽喜燒,甜甜甜地但又唔膩,輕鬆食晒成個鍋之後仲嗌咗唔少小食!全部都熱辣辣好酥脆!甜不辣算厚身,有口感!鹽酥雞調味唔會過鹹,炸衣厚度適中花枝丸夠哂大粒雞皮卷都幾特別,入面肉質嫩滑兼多汁
好耐都冇出去打邊爐嚕,呢日放假就同左朋友去食一人火鍋😆
我哋嗌哂佢3款皇冠推介!咁就實冇死😎
鹽酥雞調味唔會過鹹,炸衣厚度適中
花枝丸夠哂大粒
雞皮卷都幾特別,入面肉質嫩滑兼多汁
2021-09-03 27 瀏覽
一人一鍋 自己調配醬料極多配料香菇 肥牛 娃娃菜 金菇 香菜 蟹柳等邊食邊滾 湯汁越食越鮮美-起初猶豫叫唔叫雞皮捲 結果意外嘅好食外皮香脆 包住滑嫩雞腿肉🍗👍🏻值得一試~-雙色腸 色澤誘人第一次試墨魚腸滿滿墨魚肉粒 好彈牙———·芝士竹輪壽喜燒/$115·一品酸辣白玉鍋/$115·夜市雞皮捲/$36·墨花臣雙色腸/$42
一人一鍋 自己調配醬料
·一品酸辣白玉鍋/$115
·夜市雞皮捲/$36
·墨花臣雙色腸/$42
2021-09-02 21 瀏覽
🔺 十二鍋 (佐敦)自從冇再食吉xx 之後,我都一直冇再接觸一人火鍋呢樣野,直至我遇到佢。。。呢到所有一人火鍋set 都係$115, 跟飯/粉絲同埋一杯飲品。就咁睇每個鍋既餸都係大同小異,我覺得主要都係揀你想要咩湯底為主,咁就揀得快d 啦😌😌🔻芝士竹輪壽喜燒 ($115)呢個鍋真係高級版吉xx, 呢到最少都有十款唔同既配料,牛既份量都唔少,再加埋個粗粉絲真係食到反艇😂飲品我就叫阻蜜桃四季春+彩色寒天,有好香蜜桃味,甜度岩岩好,同出面茶飲買$2-30杯差唔多味道,彩色寒天即係蒟蒻。🔻一品酸辣白玉鍋($115)呢個湯底屬於愈滾愈出味既湯底,所以一開始食d 餸既時候冇乜感覺,跟住愈食愈惹味😋最後連湯都飲埋。飲品叫阻檸檬冬瓜茶,飲落都幾似檸檬薏米水d fd, 稍微比較酸既。🔻夜市雞皮捲($36)呢個真係必嗌!!超好食!!雞皮炸到勁香口😍入面雞肉勁juice 同啖啖肉又熱辣辣,好正❤️🔻台式麻辣鴨血($38)呢個麻味比辣味偏強烈,唔係好夠辣,鴨血嫩滑,份量唔太多,同可以再入味d,有待改進😉總結:唔好以為一人邊爐份量好少會唔夠飽,我想講我剩係食晒d 餸已經飽死阻,都仲未食個粗粉絲🙈🙈🛋環境方面d 位
🔺 十二鍋 (佐敦)

🔻芝士竹輪壽喜燒 ($115)

🔻一品酸辣白玉鍋($115)

🔻夜市雞皮捲($36)

🔻台式麻辣鴨血($38)

🛋環境方面d 位都夠坐唔會話好迫,同埋d 凳應該貴料黎坐得好舒服😂下次黎一定會再嗌雞皮捲😍

• 夜市雞皮捲
2021-08-30 27 瀏覽
佐敦呢個商場一入門口就見到十二鍋呢間火鍋店,環境幾舒服夠冷氣,須知道食火鍋最緊要係個冷氣😂套餐一人鍋總共12款,每款只需$115就可以嘆齊自選火鍋、主食粉麵及餐飲🌠台式麻辣鍋🌠材料有牛肉、麻辣鴨血、爆汁牛丸、蟹子丸、娃娃菜、炸枝竹、嗚門卷、金針菇、冬菇、蛋餃、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐湯底麻得嚟好香口,基本上唔需要再加其他調味料,咁多餸再加埋粉絲都經已非常飽肚,湯底會越食越惹味,越食越辣😋🌄美肌鍋(牛乳)🌄材料有雞肉片、花膠、蟲草花、鮮淮山、芝士竹輪、特級花枝丸、娃娃菜、炸枝竹、嗚門卷、冬菇、金針菇、蛋餃、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐呢個湯底味道好舒服,牛乳香味非常重,加上少許忌廉味,個人比教喜歡呢款,而另外升級+$7的烏冬除咗份量大之外,質素仲非常唔錯,彈牙又掛湯👍🏻🎆麻辣鴨血 $38🎆呢個麻辣鴨血小食比台式麻辣鍋入面嘅鴨血味道更多,鴨血軟滑咬落去有湯汁👍🏻🌌草莓雪香 $35🌌原本套餐已經有杯低糖紅/綠茶,但見佢有咁多手搖揀,所以又叫咗杯試下😂又幾好飲,嗌咗少甜個人認為岩岩好總括而言,呢間一人火鍋真係幾出色,足料又好味👍🏻

🌠台式麻辣鍋🌠

🌄美肌鍋(牛乳)🌄

🎆麻辣鴨血 $38🎆

🌌草莓雪香 $35🌌
又幾好飲,嗌咗少甜個人認為岩岩好

總括而言,呢間一人火鍋真係幾出色,足料又好味👍🏻
2021-08-29 30 瀏覽
第一次去食lunch叫咗沙茶醬牛肉鍋得好少牛肉 同埋好少配料有好多菜 如果要加牛肉嘅話就要另外再俾錢性價比唔係好高見到有唔少喺附近返工嘅人食特登去食嘅話就會可能有啲失望
第一次去食lunch
性價比唔係好高
見到有唔少喺附近返工嘅人食
特登去食嘅話就會可能有啲失望
2021-08-29 26 瀏覽
禮拜五Happy Friday Lunch time同幾個同事去左食台式一人一鍋由於各人口味唔同,一人一鍋就啱哂啦😌呢度嘅一人一鍋款式好多,而且搭配嘅飲品都有好多選擇,啱哂鐘意多花款嘅人啦我鐘意食辣,同事們一個鐘意食羊一個鐘意食壽喜燒所以我地揀左三款唔同嘅鍋台式麻辣鍋中辣🌶芝士竹輪壽喜燒蟲草花藥膳羊鍋味道唔錯價錢唔貴又多選擇,下次我地又可以再試其他款式嘅鍋啦😄
由於各人口味唔同,一人一鍋就啱哂啦😌

台式麻辣鍋中辣🌶

芝士竹輪壽喜燒

午餐
2021-08-23 30 瀏覽
Hotpot night is very much needed after a hectic day of work and so we visited this hotpot place on a weekday. There were quite a lot of customers and was quite full considering it was a weekday. If you arrive after 7:30pm, you might have to queue for a bit.The two hotpot sets we ordered - Taiwanese Spicy Hotpot & the Cheese Suntyaic With Chdcuwa Hotpot. There were a lot of ingredients inside the hotpot, including various meat and vegetables. To be honest, it is normally far more than enough for
Lamb
Spicy Duck Blood

There were a lot of ingredients inside the hotpot, including various meat and vegetables. To be honest, it is normally far more than enough for a lady's appetite, yet we were too hungry on that day we needed extra dishes to satisfy our hunger! The extra add-ons we ordered were lamb meat and spicy duck blood, which were both good choices and matched very well with both of our soup bases.

The drink I ordered was the Winter Melon Punch, a must-order every time I have a Taiwanese meal. It was indeed very rich in flavor and well-matched with the hotpot.

To conclude, it was a very satisfying and filling meal indeed and we felt so contented after devouring so much food! The service provided by the waiters were efficient and the price is also very friendly and reasonable as well.
2021-08-18
Lamb
Spicy Duck Blood
2021-08-22 493 瀏覽
無論天氣凍定熱,有陣時唔知點解都會想打邊爐🤣今日就黎到哩間十二鍋,顧名思義即係有12款鍋可以選擇。哩到既午市套餐都幾抵食,只係$88,已經包一個鍋、飯或粗粉絲、凍低糖紅茶或綠茶,加$7可以將飯或粉絲升級做滷肉飯或烏冬,加$7可轉飲餐牌上$28或以下飲品。我同朋友就一人叫左一個鍋,再加左小食。🍲台式麻辣鍋 $88麻辣鍋麻香味重,但又唔會太辣,配料非常豐富,有唔少牛肉、麻辣鴨血、爆汁牛丸、蟹籽丸、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃等,估唔到芝士魚豆腐都幾好食,而娃娃菜同蜂巢豆腐索曬啲湯汁,本身跟既粉絲都入味好食。🍹加$7飲菠蘿四季春🍲芝士竹輪壽喜燒 $88壽喜燒湯底甜甜地,好夠味,仲要有我最愛既芝士竹輪,其他配料仲有牛肉、蟹棒、南瓜、粟米、雞蛋、娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐等,真係幾鍾意蜂巢豆腐,口感好特別,我地加左$7轉烏冬,唔知有冇人同我一樣覺得壽喜燒一定要配烏冬先得🤣🍹加$7飲古早冬瓜茶➕另外加點左爆汁牛丸同包餡芋泥貢丸各半份 各$21兩款丸都夠彈牙,包餡芋泥貢丸入面既芋泥綿軟,幾推薦哩款丸。小食👇🏻台式麻辣鴨血 $38鴨血入口滑溜,亦夠麻辣,都幾好食。墨花臣雙

我同朋友就一人叫左一個鍋,再加左小食。

🍲台式麻辣鍋 $88

🍹加$7飲菠蘿四季春

🍲芝士竹輪壽喜燒 $88

🍹加$7飲古早冬瓜茶

➕另外加點左爆汁牛丸同包餡芋泥貢丸各半份 各$21
兩款丸都夠彈牙,包餡芋泥貢丸入面既芋泥綿軟,幾推薦哩款丸。

小食👇🏻
台式麻辣鴨血 $38
鴨血入口滑溜,亦夠麻辣,都幾好食。

墨花臣雙色腸 $42
雙色腸包括墨汁花枝腸同台灣香腸,墨汁花枝腸好有驚喜,裏面有花枝粒,勁有咬口,兩款腸既外皮都好脆,加埋佢比既蒜片一齊食特別香口。

整體黎講,餐廳既食物質素唔錯,性價比高,想食一人一鍋既話都可以試下。

午餐
2021-08-21 48 瀏覽
我都幾鍾意食一人一鍋,因為可以自己一個淥下淥唔洗爭野食😂😂朋友知道帶我嚟佐敦食呢一間「十二鍋」呢度有12款鍋選擇,名副其實十二鍋呀😆我哋一人一鍋,每個鍋都好豐富多材料,仲有飯或粉絲及一杯飲品都只係$115我哋揀嗰兩款都係人氣之選😍🔸芝士竹輪壽喜燒 $115材料好豐富有南瓜、粟米、雞蛋、娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐🤤芝士竹輪一咬入面既芝士溶出嚟,呢個好有驚喜。蜂巢豆腐吸晒壽喜燒湯底的味道,甜甜的😍 另外牛肉份量都多呀!🔸台式麻辣鍋 $115叫咗一個甜嘅湯底,打邊爐有點會可以唔麻辣呢🙈 叫咗依一個人氣台式麻辣鍋🌶 材料有有麻辣鴨血、蜂巢豆腐、蛋餃、炸枝竹、牛肉片蛋餃平時好少會食到,都係要去台式嘅火鍋店先有,蛋餃係用蛋皮包成的餃子🥟湯底用左花椒八角來烹調,麻辣味濃好刺激到味蕾👅🔸夜市雞皮捲 $36呢個好特別~因為我哋都未聽過😂 原來係台灣夜市嘅小吃睇到個皮炸得好香脆咁😍 雞皮捲係脆香外皮包住雞肉,好香口。🔸台式麻辣鴨血 $38雖然個麻辣鍋都有鴨血,但係我同朋友都係鴨血控,所以我哋叫多一份鴨血小食🤤鴨血都算厚身,入口嫩滑,麻辣味同樣濃味!🔸貴荔翠紅🔸金橘檸檬寶
呢度有12款鍋選擇,名副其實十二鍋呀😆

我哋揀嗰兩款都係人氣之選😍

🔸芝士竹輪壽喜燒 $115

🔸台式麻辣鍋 $115

湯底用左花椒八角來烹調,麻辣味濃好刺激到味蕾👅

🔸夜市雞皮捲 $36
呢個好特別~因為我哋都未聽過😂 原來係台灣夜市嘅小吃

睇到個皮炸得好香脆咁😍 雞皮捲係脆香外皮包住雞肉,好香口。

🔸台式麻辣鴨血 $38

🔸貴荔翠紅
🔸金橘檸檬寶綠
飲品方面我哋就加咗$7,叫咗$28以下嘅台式飲品,個size係細杯裝,都夠我哋打邊爐嘅時候飲😆

2021-08-20 50 瀏覽
放工嚟咗尖沙咀佐敦食晚餐,兩個人心思思想打下邊爐,但附近嘅火鍋放題都爆曬棚,只好搵間仲有位嘅餐廳填飽個肚啦!經過呢間餐廳,見到仲有位,而且又有鍋物,就決定揀呢間啦!呢間餐廳都有幾多款唔同嘅鍋物配搭,我就揀咗個牛乳美肌鍋,睇落清清地夠哂健康!呢個鍋嘅配料有花膠、淮山、蟲草花,睇落真係幾滋補!另外仲有啲丸、蛋餃、豆腐同菜嘅配料,食哂都夠飽。我哋之後仲追加左一份牛肉同鹽酥雞,牛肉質素好靚,好鮮色,食落都重牛味。鹽酥雞好夠熱,炸完都仲有啲肉汁,唔會好乾。呢間餐廳食落去正正常常,可以過下打邊爐嘅癮已經好滿足!

呢間餐廳食落去正正常常,可以過下打邊爐嘅癮已經好滿足!
2021-08-19 31 瀏覽
/ /一人一鍋之選🥘呢間人氣黃店,一人一個鍋慢慢十下十下有好多款湯底可以揀! 款款嘅配搭都唔同,我就揀咗呢兩個湯底🤩台式麻辣鍋🌶湯底好濃,今次揀咗小辣,又唔會太辣係麻嘅感覺會多啲!入面有好多餸🤩全部都係我最愛!牛肉、麻辣鴨血、爆汁牛丸、蟹籽丸、娃娃菜、炸枝竹、嗚門卷、冬菇、金針、蛋皎、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐吸哂麻辣湯嘅精華🤩🤩🤩芝士竹輪壽喜燒🫕比呢個芝士竹輪吸引著😙😙湯底食落甜甜地,都好惹味牛肉、蟹棒、芝士竹輪、南瓜、粟米、雞蛋、娃娃菜、炸枝竹、嗚門卷、冬菇、金針、蛋皎、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐個套餐仲包咗粗粉絲,同一杯低糖紅茶/綠茶🍵我就加錢升級左烏冬(+$7)同埋叫咗招牌珍珠奶茶🥤同茉香珍珠奶茶🧋珍珠夠哂彈牙,茶底又夠濃!
/ /
一人一鍋之選🥘
呢間人氣黃店,一人一個鍋慢慢十下十下
有好多款湯底可以揀!

款款嘅配搭都唔同,我就揀咗呢兩個湯底🤩

台式麻辣鍋🌶
湯底好濃,今次揀咗小辣,又唔會太辣
係麻嘅感覺會多啲!

入面有好多餸🤩全部都係我最愛!
吸哂麻辣湯嘅精華🤩🤩🤩

芝士竹輪壽喜燒🫕
比呢個芝士竹輪吸引著😙😙

湯底食落甜甜地,都好惹味

個套餐仲包咗粗粉絲,同一杯低糖紅茶/綠茶🍵

我就加錢升級左烏冬(+$7)
同埋叫咗招牌珍珠奶茶🥤
同茉香珍珠奶茶🧋
珍珠夠哂彈牙,茶底又夠濃!

• 芝士竹輪壽喜燒
  • 鹽酥雞
2021-08-19 22 瀏覽
💛🍲🎃 黃金南瓜鍋 $115 🎃🍲💛好耐無食邊爐,來來去去都係千篇一律配料,再轉個湯底揀個肉類就當係新款。所以其實見 @12pots.jd 晚市都係一百多少少所以都無咩期待🤣,覺得應該都係正常味道但食落出奇地覺得好不錯‼️👍🏻南瓜湯底看落個樣清淡以爲無味🥶,但實際飲落帶有蔬菜的甜味,不油膩又幾清甜,用來淥食材不會只食到來來去去只食到重覆嘅湯底味之餘仲幾突顯食材原本的味道~中意。🙉😻😎雖然係一人火鍋,但因爲每種火鍋原本搭配的湯底和配料全部固定左無得轉...所以似我一樣心大心細每個鍋都會有啲野想食,建議都係要叫多幾個人不同火鍋Share先得🥺不過呢個setting都令人覺得餐廳真係有擺心思係就湯底而搭配相應嘅食材,可接受!🤗👌🏻另外嗌了美肌鍋(牛乳) 湯底就比起南瓜湯淡味一點,不過同預設的食材花膠,蟲草花又幾夾,幾好~👍🏻驚喜位在於丸類都有些平日中嘅少見款式:芫荽豬肉丸,爆汁牛丸,我一向中意食嘅芋泥貢丸同蛋餃!😛味道就各有風味仲要我煮到最后先食都無變形發脹!呢個價錢居然無食到劣質麵粉丸反而素質幾好真心出乎意料,少感動🥺👌🏻鍋内其他配料嗦湯就正常好味,整體份量恰當,飽得剛好~最方便係所有配料加
💛🍲🎃 黃金南瓜鍋 $115 🎃🍲💛

👌🏻鍋内其他配料嗦湯就正常好味,整體份量恰當,飽得剛好~最方便係所有配料加點都有得嗌半份,都係二三十蚊,不過都好容易因為咁嗌得太多而埋單好貴(失去平食邊爐嘅原意),所以大家電話落單陣時記住似我一樣唔好喪撳😂
👍🏻整體通風做得幾好,離開時都不會附送埋陣邊爐的餘味!店員親切有禮,會介紹餐牌同埋換燃料都好樂意幫手,不過都唔好意思太麻煩佢地幫手🥵
📝推薦,平食打邊爐好選擇!鋪頭舒服幾好坐又無邊爐味,百幾蚊價錢,連飯連野飲咁豐富仲想點,食材質素又幾好,食完不會湯底太重味精而頸渴到死,滿意。
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 O̾n̾e̾ ̾M̾a̾n̾ ̾H̾o̾t̾p̾o̾t̾ ̾S̾e̾t̾ @ 🌟 十二鍋《👽食神大媽打邊爐》.💁‍♀️ 圖中展示美食為:蟲草花藥膳羊鍋 HKD 115台式麻辣牛肉鍋 HKD 115麻辣臭豆腐 HKD 48芫荽腐皮捲 HKD 42菠蘿四季春配彩色寒天 HKD 28低糖綠茶 HKD 24.👽 追蹤大媽足夠耐嘅老友記都會知道大媽超鐘意打邊爐,最近再次發現一間性價比超高、位置超方便嘅一人一鍋火鍋店!今次仲要方便在,全部食材配好晒一鍋,就算趕時間或者一個人都可以打邊爐 😍.👀 價錢就絕對係超級抵呢,因為佢每一個鍋入邊嘅材料真係唔講得少,份量十足!本身大媽都真係以為會普普通通,點知。。。.🐂 以呢個「台式麻辣牛肉鍋」為例,佢裏面有牛肉,麻辣鴨血,爆汁牛丸,蟹籽丸,娃娃菜,炸枝竹,嗚門卷,冬菇,金針,蛋餃,芝士魚豆腐,蜂巢豆腐!仲要唔係得一件咁少,全部都係兩三件!牛肉完全無雪藏臭味,辣度仲可以自己揀!🤤.🐑 另一款較溫和嘅「蟲草花藥膳羊鍋」,則包括羊肉片,蟲草花,鮮淮山,濃汁豬肉丸,爆汁牛丸,冬瓜,娃娃菜,炸枝竹,嗚門卷,冬菇,金菇,蛋餃,芝士魚豆腐,蜂巢豆腐!D
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
芫荽腐皮捲 HKD 42
菠蘿四季春配彩色寒天 HKD 28
低糖綠茶 HKD 24

台式麻辣牛肉鍋

🐑 另一款較溫和嘅「蟲草花藥膳羊鍋」,則包括羊肉片,蟲草花,鮮淮山,濃汁豬肉丸,爆汁牛丸,冬瓜,娃娃菜,炸枝竹,嗚門卷,冬菇,金菇,蛋餃,芝士魚豆腐,蜂巢豆腐!D羊肉竟然係有羊味架!一定要提一提呢個濃汁豬肉丸同埋呢個爆汁牛丸,真係爆汁、索曬D湯超級鮮味!👅

爆汁牛丸

🤩 唔夠喉嘅話仲可以有多款小食選擇,大媽就選擇左期間限定嘅「芫荽腐皮捲」,好彈牙,話就話得三條,點知原來係剪開後足足一大碟!

芫荽腐皮捲

「麻辣臭豆腐」就唔係一般所認知炸嘅,唔算好辣,都幾得意。

麻辣臭豆腐

🌟 呢個價錢,咁嘅食材、份量、環境,簡直難以置信!打邊爐係一年四季都適合嘅活動,呢間真係性價比超高又方便,大家記得一個人又好、約齊朋友仔都好,試下黎呢度吹水打邊爐喇!❤️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下4&5號舖
☎️ +(852)2669-2118
5 分鐘 (堂食)
爆汁牛丸
芫荽腐皮捲