2018-02-26
日本過江龍既牛丼店呢間專食牛丼既日式店黎左銅鑼灣次次去大阪都無咩留意呢間餐廳 所以佢開到黎銅鑼灣都令我有些少好奇今日就試下佢先叫左兩個set珠穆朗瑪峰丼 Mt everest DON $159 (OP$189)好食指數:5/10恕我直言 真係唔係幾好食揀左呢個丼 因為見佢係安格斯牛翼板肉丼 見個名係威係勢咁 黎到都堆到滿滿😍😞可惜呢 得個樣囉牛肉無牛味 亦無肉汁 得果少少既燒肉汁吊吊味 每件牛肉都係十成熟 韌到不得了絕對係唔會想將牛肉同飯一啖放落口 因為驚更加難咬隔離既蒜片唔脆 痴牙既上面既蘿蔔絲正常 就係蘿蔔味下面好彩係用日本短米 叫做似返少少日本菜餐廳 但見同場其他食客都猛咁落枱面枝甜豉油黎撈飯 😢都咪話唔陰公 俾到差唔多兩舊水入黎食鼓油撈飯一口牛丼$99好食指數:4.5/10我食呢碗飯既時候反思緊 到底我食緊d咩... 一樣好乾好乾 同埋我唔明佢所講既秘製醬汁係d咩 我淨係食到黑椒味餐亦都包左成層油既肥豬肉味噌湯 同 漬物 都係毫無吸引力聽講盛惠$159既丼只限剛開業期間 之後會改為$189 再加一就二百幾蚊溫馨提示 繁忙時間 限時45分鐘仲有 間舖好大風 吹到紙巾都吹起基本上食
呢間專食牛丼既日式店黎左銅鑼灣
今日就試下佢先