2023-04-21
今日黎到紅磡搵嘢食,實在太耐冇嚟過呢一區啦,見到有一間餐廳嘅裝修好似一個海洋感覺咁好有feel,出面仲有個識喐嘅拉麵裝置,今次在入去試試佢先🤤餐廳主打係一人火鍋,食物選擇都唔少,但係佢就會分曬abcd等我哋唔使選擇困難得咁辛苦,唔錯🥳之後我哋就叫咗兩個套餐一個套餐叫咗龍披金甲,咁係有芝士黑松露焗原隻大頭蝦🦐,海蜆六隻,青口一隻同埋生菜兩片,黎到既時間成個龍蝦伊麵樣咁好吸引 ,不過佢係拉麵底,加上佢既特濃芝士黑松露汁無得輸呀,蝦膏仲要勁多可以撈埋一齊食,必叫之選!另外仲可以配上金山翅煲雞湯味道都幾出,可以分開打邊爐另外一個套餐就叫係招牌鎮店一人火鍋湯麵套餐,嚐13味應牛福盤(升級版)即係有13款牛既不同部位,你都幾時候個盆幾有型跟住仲有十三款唔同嘅牛,入面有A5飛驒和牛,胸口朥,封門柳,安格斯頸脊,雪花.勃仁,匙仁,吊龍,肥胼.雙層肉,口感牛立方,潮州牛丸,牛展,牛柏葉,黃牛喉,鮮甜蘿蔔,招牌黑松露餃,不過個份量係真係比較少啲因為偏偏牛都係好細塊,味道係唔錯不過就真係太細塊食得唔夠喉,不過呢個價錢又抵食既😋湯底叫左限量龍蝦龍湯,配上陽春麵鍋物就另外再叫咗沙爹牛肉餃兩隻,呢個真係幾特別,咬
鍋物就另外再叫咗沙爹牛肉餃兩隻,呢個真係幾特別,咬入隻餃入面係沙爹牛肉既感覺真係幾過癮,仲有黃金蟹粉餃同埋牛頸脊四片但係佢地牛肉嘅方面都係偏細塊😅不過佢地係平D細塊D可以食多幾樣又唔錯既🤭
另外仲有小食,叫咗一個炸厚福龍蝦帶子餃,入邊係鮮甜既帶子外都炸到好脆,係特別嘅,我好鍾意食😍另外仲有一個係炸魚片頭另外仲有一個炸潮州肉餅薄薄地嘅香口,每樣炸物都幾唔錯👍
飽到脹住個肚出門口
#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #厚福館 @厚福館
厚福館 (黃埔天地)
地址 : 紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖