2019-10-24
lunch 同朋友食飯,揀咗一間黄店!呢間嘢係賣台灣嘢食嘅,某啲店員都係講普通話,所以相信真係come from台灣。首先要讚嘅係佢service, 因為入面間舖都唔係好大既,所以要係店外面等位,然後個staff居然會比一把遮你係出面等你唔好曬住,因為lunch晏晝都幾曬下嘅,真係有d surprise! 呢個係滷肉拌麵,味道ok,佢啲面唔係牛肉麵嗰種,係幼d嘅面嚟嘅。 68蚊,覺得相對比較細碗,我影出嚟已經影大咗佢。牛肉麵,牛展要85蚊,唔包嘢飲,牛肉係非常之薄嘅。 有少少辣,味道ok! 相比起中環其他台灣餐廳,eg鐵牛或者茶木,呢個cp值一般,不過見佢係黃店,而且佢係有米芝蓮推介,咁我就覺得都係貴啲正常嘅。同埋佢係有d lunch set, 即係有d小碟個種(都係唔包野飲),可能個d會抵d.