♦️極品手切封門柳♦️回頭率:✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿牛肉當中,我自己就最鍾意食封門柳呢一個部位,唔知點解我覺得食啲上嚟肉味比較重,而且肉質冇咁容易爛。呢度有得俾我叫實在太好了😋♦️生菜♦️回頭率:✿✿✿✿✿✿✿✿呢度嘅生菜洗得好乾淨💧,而且單點都來得好快,唔會話等好耐先有得食!而且佢啲生菜食起上嚟有種甜味。♦️炸午餐肉♦️回頭率:✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿有冇人同我一樣都係好鍾意打邊爐嘅時候加入午餐肉呢?平時呢我就就咁切開就調落去嘅,不過呢度就係炸咗先再放入鍋入邊煮,食起上嚟午餐用嘅味道更加突出,而且會更加香脆可口😻下一次我喺屋企自己打邊爐嘅時候都一樣會拎啲午餐肉去炸咗先食🫶🏻♦️湯底♦️回頭率:✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿佢哋嘅湯底有好多唔同嘅選擇,有辣有唔辣真係任君選擇㗎😏我最鍾意就係佢麻辣湯,好濃郁好夠味。

♦️極品手切封門柳♦️

♦️生菜♦️
回頭率:✿✿✿✿✿✿✿✿

♦️炸午餐肉♦️

♦️湯底♦️
2023-05-18 135 瀏覽
今日嚟咗打邊爐,但係最近我嘅並唔係佢哋嘅湯底而係佢哋嘅火鍋配料呀😽今日叫咗三款配料分別就係🤞🏻:頂級安格斯牛小排、牛三郎同日本廣島蠔。講吓嗰個牛小排先啦,改個名係頂級估唔到食落去都真係頂級貨👑第一啖食落口已經感受到佢嘅肉味非常之濃郁❗️唔會有太多嘅油份,就算食多幾片都唔會覺得好膩。之後呢就介紹吓佢個牛三郎,分別有三個唔同嘅部位。我自己最鍾意呢就係食牛柳粒如果唔太飽嘅話我都會加多一份牛柳粒食㗎🎲最後呢就係今日嘅重頭戲廣島蠔🤗,首先佢哋嘅蠔清洗得好乾淨,唔會話有蠔殼。食落口仲要係非常甜美,厚肉🫶🏻
2023-05-17 105 瀏覽
今日我黎到呢到係專門食佢地嘅自制韭菜餃、自家制鮮蝦雲吞、自制蟹粉蟹肉雲吞同埋魚皮餃。🙈雖然呢度去火鍋店但係我真係比佢哋嘅餃子同雲吞吸引嚟嘅🤪餃餃震一共有八粒,即係每款有四粒最好全部都係佢哋呢一間店自制嘅餃子同雲吞🤤‼口感好豐富,味道鮮美‼❣自制韭菜餃嘅韭菜味道濃郁,皮薄餡多,好好食❣自家制鮮蝦雲吞嘅鮮蝦肉質鮮甜,入口即化,口感非常豐富❣自制蟹粉蟹肉雲吞嘅餡料充滿咗蟹肉同蟹黃❣魚皮餃嘅餡料有肉有魚,口感豐富,魚皮薄餡多,好好食另外我仲叫咗珊瑚蚌同一杯鹹檸七一樣都係好正
🙈雖然呢度去火鍋店但係我真係比佢哋嘅餃子同雲吞吸引嚟嘅🤪
❣自制韭菜餃嘅韭菜味道濃郁,皮薄餡多,好好食

❣自家制鮮蝦雲吞嘅鮮蝦肉質鮮甜,入口即化,口感非常豐富

❣自制蟹粉蟹肉雲吞嘅餡料充滿咗蟹肉同蟹黃

❣魚皮餃嘅餡料有肉有魚,口感豐富,魚皮薄餡多,好好食
另外我仲叫咗珊瑚蚌同一杯鹹檸七一樣都係好正

2023-05-17 103 瀏覽
呢度嘅人流多幾多,餐廳職員做到冇停手😆可以證明佢哋冇吞pot😆今日同朋友黎打邊爐,有好多湯底可以選擇不過今次就想重點介紹吓佢哋嘅火鍋配菜好得!🤤今次主要就係想推介大家叫佢哋嘅頂級黑豚豬腩肉同埋娃娃菜。因為我覺得我覺得呢兩樣配料真係好好味啊!👍🏻豬肉好嫩好滑,肉質鮮甜,一啖入口就有股肉香👍🏻娃娃菜吸哂湯,好正呀呢兩樣配料真係好食‼️另外我地都叫咗一杯西柚梳打🍹,味道非常清新。西柚味好濃郁,令人耳目一新。梳打水清爽,又唔會太甜,好啱飲🤪仲下下火,冇咁熱氣

👍🏻豬肉好嫩好滑,肉質鮮甜,一啖入口就有股肉香
👍🏻娃娃菜吸哂湯,好正呀
呢兩樣配料真係好食‼️

2023-05-17 78 瀏覽
吞Pot呢一間火鍋店我相信大家都唔陌生,我最鍾意嘅就係👉🏻正宗重慶麻辣鍋 😍正宗得黎辣而不燥我同屋企人都好鍾意食㗎👅次次都食到流晒汗🤣另外呢我哋今次就叫咗西班牙頂級黑豚豬腩肉做火鍋配料,我哋平時都係食牛肉比較多但係今日店員介紹我哋食豬肉所以就諗住試吓😈點不知味道都唔錯!好重豬肉味㗎。既然佢嘅豬腩肉咁好食我哋就梗係順勢叫埋豬頸肉片試下,估唔到都一樣咁正🤩今次轉左食豬肉我覺得好唔錯😳如果大家都鍾意食豬肉嘅話不妨試吓佢哋呢個豬腩肉😍我哋成家人都讚口不絕真係超多謝個店員介紹我哋😋

2023-05-12
2023-05-16 91 瀏覽
今日叫咗幾樣嘢食,分別同大家介紹一下先-`❤︎´‐▫️正宗重慶麻辣鍋▫️豬頸肉片▫️西柚梳打主菜呢就係呢個正宗重慶麻辣鍋 🌶️🔥如果你鍾意辣嘅味道,正宗重慶麻辣鍋絕對係你嘅首選!呢一個麻辣鍋真係好夠味道!有少少似我平時喺大陸食開嗰啲😍另外就叫左豬頸肉片做火鍋配料🐷🍖豬頸肉片係火鍋店中一款好受歡迎嘅肉類,佢嘅肉質好嫩滑,入口即化。配上麻辣鍋底,味道更加出色,Very Yummy😆飲品呢我哋幾個人都叫咗西柚梳打 🍊🥤呢個火鍋真係幾辣㗎,所以呢我哋就聽咗店員講每人嚟咗一杯西柚梳打,清爽得來又解辣。

今日叫咗幾樣嘢食,分別同大家介紹一下先-`❤︎´‐
▫️正宗重慶麻辣鍋
▫️豬頸肉片
▫️西柚梳打

主菜呢就係呢個正宗重慶麻辣鍋 🌶️🔥

另外就叫左豬頸肉片做火鍋配料🐷🍖

飲品呢我哋幾個人都叫咗西柚梳打 🍊🥤
2023-05-06
2023-05-16 88 瀏覽
呢一間餐廳真係幾唔錯,佢哋嘅Menu有好多嘢食揀😏估唔到竟然連脆肉鯇、淮山都有得食😋脆肉鯇肉質較為韌性,就算煮耐啲都唔怕㗎,食落去一樣都係鮮味十足🤩我係超級鍾意食淮山因為鍾意佢有一種清香味道😝,平時喺市面上嘅餐廳真係好少見到會拎來做火鍋配料。呢度實在太好啦我都食到不停encore😆我諗我就快食晒佢成間鋪嘅淮山。呢度嘅抽風系統都幾唔錯,食完成餐火鍋都唔會話有好臭嘅火鍋味。冷氣嘅溫度幾舒適。最緊要係佢哋嘅嘢食真係有好多唔同嘅種類😏啱晒我哋10幾個人一齊去。

2023-05-03
10 分鐘 (堂食)
2023-05-16 99 瀏覽
有創意又好味!🍲胡椒豬肚雞煲一向都好鍾意飲胡椒豬肚湯 無奈好花功夫所以比較少飲到見到呢度有當然要試試!一嚟到見到奶白色嘅湯底已經好加分😍湯底味道超級濃郁 飲得出用咗大量雞殼同豬骨嚟熬明顯無無味精 因為味道十分天然而且打完邊爐飲埋湯都唔會好口渴胡椒嘅辛辣香味配肉嘅鮮甜味超級夾湯底仲要有好多材料 豬肚保持到Q彈爽口雞件都唔會乾柴柴 好嫩好好味👍🏻帶適當油脂令胡椒豬肚湯表面有層金黃色嘅雞油令湯底口感帶點張張地 更加濃郁有層次🌽粟米粟米絕對係我打邊爐嘅必點之一呢度會將粟米切成一段段粗粗的粒粒肉都好爽脆多汁。建議一開始就將佢放入湯底 因為粟米煲耐咗都唔會影響口感反而會令湯底變得更加清新香甜🍡手打香煎鵝肝蝦丸打邊爐又點少得丸類呢呢間餐廳仲有啲特色嘢😙平時一塊塊煎鵝肝就見得多 打成丸子真係第一次味道出奇地夾🤩原理係將鵝肝釀入蝦丸 先係食到蝦丸嘅彈牙鮮味咬到入面就會食到濃濃的鵝肝香氣有層次得嚟有夠惹味
有創意又好味!
🍲胡椒豬肚雞煲
一向都好鍾意飲胡椒豬肚湯 無奈好花功夫所以比較少飲到
見到呢度有當然要試試!
一嚟到見到奶白色嘅湯底已經好加分😍

令湯底口感帶點張張地 更加濃郁有層次

🌽粟米
粟米絕對係我打邊爐嘅必點之一
呢度會將粟米切成一段段粗粗的
粒粒肉都好爽脆多汁。
建議一開始就將佢放入湯底

原理係將鵝肝釀入蝦丸 先係食到蝦丸嘅彈牙鮮味
咬到入面就會食到濃濃的鵝肝香氣
有層次得嚟有夠惹味
2023-05-16 97 瀏覽
談及住家菜,第一時間想起價錢較高的私房菜,但其實也有例外喔!《吞POT 雞煲火鍋.住家菜》的價錢收費好合理,而且味道都唔錯架。最緊要嘅係食物款式多元化,當中有鮮有嘅茶餚選擇,啱晒唔同口味嘅人需要。咁我今日就叫咗好多嘢食嘅,不過我就重點介紹幾樣我自己覺得最好食嘅嘢啦。第一樣嘢就係佢哋嘅珊瑚蚌,啲蚌好新鮮,食落口嘅時候仲係好爽口。煎午餐肉,相信是不少家庭的家常小菜,而這裡竟然有炸午餐肉,雖然炸左再放落個湯,但係仍然係外脆內軟,相當驚喜!最後,還想介紹這個鮮淮山,味道好清甜,沒想過加進火鍋湯底後,會令到個湯充滿甜味,好唔錯㗎!整體來說,我覺得《吞POT 雞煲火鍋.住家菜》的質素都幾高質!收費真係合理,而且佢哋嘅職員都幾有禮貌,又有幫忙加湯了解顧客嘅需要。

2023-05-16 53 瀏覽
無論咩日子我同我男朋友都係好鍾意打邊爐嘅,我哋基本上真係一個星期一次。真係食極唔會厭🤣今日佢同我睇完戲之後就嚟咗呢一間餐廳食飯,今次就純粹叫咗普通湯底打邊爐,食咗佢哋嘅豬大腸、牛柳粒同蟹籽蝦滑,真係好好味🤤豬大腸❤️❤️❤️❤️❤️豬大腸係火鍋一個好經典嘅配料,呢間店嘅豬大腸好新鮮,煮得啱啱好,肉質都好滑嫩,加入火鍋之中,真係好香好美味。牛柳粒❤️❤️❤️❤️❤️其實我真係冇試過拎牛柳粒嚟打邊爐。今次係男朋友話好鍾意食所以我就叫咗啦。呢度嘅牛柳粒好嫩滑,肉質好鮮味,放落火鍋煮,令到湯底嘅味道更加濃郁。蟹籽蝦滑❤️❤️❤️❤️❤️呢度嘅蟹籽蝦滑質感好彈牙,蝦味同埋蟹籽味都好突出,同火鍋湯底嘅香味相輔相成,味道非常好。👍🏻呢間火鍋店嘅豬大腸、牛柳粒同蟹籽蝦滑,都係好好味嘅配料。估唔到夜晚都幾旺場,好多人嚟呢度食佢哋嘅雞煲,有機會下次我都要試吓。

豬大腸❤️❤️❤️❤️❤️

牛柳粒❤️❤️❤️❤️❤️

蟹籽蝦滑❤️❤️❤️❤️❤️

2023-05-16 65 瀏覽
未食過呢間餐廳嘅朋友仔我真係超級推介你哋🥹因為真係好好味!我哋已經再約咗下個星期再嚟食😆今日最主要呢就係試吓佢哋嘅🙆🏻‍♀️極品雞煲翅依一個雞煲翅本身已經係半熟狀態,再拎返出嚟俾我哋翻滾,雖然長時間都擺喺個火爐上面但係唔會話煮到啲雞肉好鞋👍🏻另外熄晒啲雞肉之後我哋就叫咗🙆🏻‍♀️極品手切封門柳🐮,切得幾好,每一篇大小均一,淥熟幾秒就食得🙈仲有呀仲有呀,爭啲唔記得咗介紹呢一個🙆🏻‍♀️珊瑚蚌,😳都幾正,好新鮮😝煮咗之後又唔會點縮水❤️整體嚟講我覺得呢一間餐廳嘅嘢食都唔錯,不過真係太多人了,如果可以少啲人冇咁嘈就好啦😂🤣

今日最主要呢就係試吓佢哋嘅🙆🏻‍♀️極品雞煲

2023-05-12
2023-05-15 55 瀏覽
芋絲太抵食啦😍竟然有一大盤🤣啱晒我呢啲芋絲迷😝我自己好鍾情食芋絲㗎!我最鍾意就係煮到最後先食,因為可以吸晒啲湯汁呀嘛😈火鍋就一定要有牛肉啦,今次叫嘅就係💁🏻‍♀️頂級安格斯牛小排,你睇吓一盤大好晒幾吸引先得㗎😍有濃郁嘅牛肉味,肉質好鮮嫩,*•.¸🩷I love it 🩷¸.•*桂花蚌我男朋友真係好鬼鍾意食🤨,不過平時嗰啲我覺得好腥又唔夠爽口😩,好彩呢間都OK !爽口得黎,有鮮甜味🥳我男朋友不知食得幾開心!差唔多一個人食晒成碟😂😂而我自己就一個人食晒啲芋絲🤣我哋兩個終於唔使再爭嘢食啊!因為呢度真係有好多唔同嘅賠了可以任君選擇,總有一樣啱我哋嘅口味😌

2023-05-10
講起正宗麻辣火鍋我就諗起呢一間火鍋店😈唔知點解可以做得咁出色🍺⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬鍋底味道好正,辣而唔太辣,啱啱好!真係令人食得好過癮(っ•̀ ̫•́ )っ💙☆≡。゚🌶.☆≡。゚🧡.☆≡。゚🌶.☆≡。゚🧡.☆≡。゚今次就另外加咗頂級雪花牛肋片、脆肉鯇腩做火鍋配料。呢度嘅雪花牛肋片真係一級棒💮!肉質好嫩滑,入口即化。啲肉紋嘅分佈都好靚,味道都好鮮美。配上麻辣鍋底,真係好好味😍脆肉鯇腩我諗好少人都會將佢放喺火鍋當中,我成日都好驚有骨🤣不過今次試過有幾好味喎!魚肉比較爽口😉下次真係要帶埋我嗰個好鍾意食辣嘢嘅阿妹一齊嚟先至得😋佢今日睇到我story已經話好想嚟啦🤣

☆≡。゚🌶.☆≡。゚🧡.☆≡。゚🌶.☆≡。゚🧡.☆≡。゚

今次就另外加咗頂級雪花牛肋片、脆肉鯇腩做火鍋配料。

2023-05-15 49 瀏覽
今日落大雨又轉涼緊係要即刻去食火鍋啦😆今日就試咗佢哋嘅胡椒豬肚雞煲🐥呢間火鍋店嘅🐥胡椒豬肚雞煲🐥好出色。煲入面有豬肚、雞肉同香料,燉煮之後豬肚同雞肉都變得好軟好嫩,之後再變火鍋一樣都係好好味。🐮牛三朗🐮真係聽都未聽過🙊係火鍋店入面好受歡迎嘅一道菜。呢度嘅牛三朗好入味,口感嫩滑,而且燉煮嘅時間啱啱好,令到肉質更加軟嫩。加入火鍋之中,更加美味。🥬娃娃菜🥬我自己真係好鍾意食㗎由細到大都係,我屋企人以前話食得多娃娃菜真係會變靚啲😂唔知有冇人同我一樣都係食好多娃娃菜都冇變靚呢😆

2023-05-04
  • 牛三郎
  • 胡椒豬肚雞煲
唔知大家有冇一啲平時食火鍋必定要食嘅火鍋配料呢?我就有幾款啦,今次呢一間餐廳就真係完成能夠滿足我嘅慾望🥹好感動!你所揀選的火鍋配料牛三朗、花膠、炸魚皮、芋絲都是非常受歡迎的選項,而且都有獨特的口感和風味。我最鍾意食呢就係👉🏻牛三朗 、花膠、炸魚皮、芋絲👈🏻牛三朗真係唔係度度都有㗎,佢食落去會比普通一般嘅肥牛更加油脂豐富,食落去嘅口感更加係正好多㗎🙌🏻女孩子真係要食好多花膠,自從我知道花膠可以補充骨膠原之後我就每一次有花膠嘅地方就有我😇炸魚皮大家鍾意浸湯定係就咁食呢,我自己呢就兩款都咁鍾意☺️,就咁食嘅話口感就輕薄酥脆,如果放喺湯入邊就可以吸埋啲湯汁😍芋絲又係吸湯首選😝有陣時食火鍋會食得唔夠飽,但係又唔想食咁多肉嘅時候我就會揀食芋絲,卡路里仲要冇咁高添😋

我最鍾意食呢就係👉🏻牛三朗 、花膠、炸魚皮、芋絲👈🏻

2023-05-07
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節