2023-08-22 167 瀏覽
我哋5:30左右去到,原來而家做緊優惠,只要7:30前離座或者9:30後入座,所有配料或者小食都有半價😆好吸引!即刻叫多幾樣嘢食食下😝等咗一陣麻辣雞煲就好快嚟到,熱辣辣好香好惹味,平時唔係好食得辣嘅我都食到,辣得都幾過癮,調味做得唔錯。另外食雞煲點少得牛肉,我哋叫咗頂級牛小排,食得出係靚牛,油脂分布均勻,肉味濃郁,份量亦都慷慨☺️最後大推爆芝響鈴😜雖然好邪惡,但係真係必食,其他地方冇咁足料,呢度即叫即炸,脆卜卜好好食。7:30前我哋都飽到食唔落🤣大家記得留意特價時段,半價真係10分抵食。

2023-08-22 107 瀏覽
今個週末去旺角睇完屋企裝修啲嘢之後,就留咗喺旺角搵食🥳見到吞pot好高分,即刻打去訂枱,好彩都有得食🫶🏻前菜我哋叫咗個生蝦刺身,排得好整齊又大隻,食落好新鮮爽口🤤跟住就到主角麻辣雞煲,啲雞件都切得幾大件,煮耐咗都唔會覺得太老會柴皮,仲幾滑🤩調味亦都唔錯,唔會死咸。配菜方面,最中意都係十全大寶丸,分別係五款手打丸類各兩粒,五款都非常特別,尤其是黃金海膽黑墨丸🤣第一次食已經愛上😍鍾意食丸嘅朋友,一定唔可以錯過❗️整體所有嘢都好高質,一定會帶朋友再嚟。

整體所有嘢都好高質,一定會帶朋友再嚟。
作為邊爐愛好者袋入面緊係有幾間係自己長去既list la👝而呢間就係如果係我星期六日/公眾假期lunch time想打邊爐既時候實會推薦俾朋友既一間pocket restaurant😎主要原因係因為佢星期六日/公眾假期既午市有promotion所有火鍋配料同小食都會有半價優惠😍其實真係超級無敵抵!如果你嗌到多啲人share除左可以試到多啲火鍋配料同小食之外仲有多個人去分擔鍋底價錢添🤣✅ 鴛鴦湯底$118👉🏻芫茜皮蛋鍋($90)👉🏻招牌鮮魚湯鍋($108)✅ 山水豆腐$50✅牛柏葉$68✅十全大寶丸(五款共10粒)$168呢到我真係試過好多無論係湯底定火鍋配料或者小食都好都唔會質素好差👍🏼而價錢更加係相宜添啦如果大家物色緊一間又平又靚嘅火鍋不妨諗諗佢😌
作為邊爐愛好者
實會推薦俾朋友既一間pocket restaurant😎
所有火鍋配料同小食都會有半價優惠😍
其實真係超級無敵抵!
如果你嗌到多啲人share
除左可以試到多啲火鍋配料同小食之外
仲有多個人去分擔鍋底價錢添🤣
✅ 鴛鴦湯底$118
👉🏻芫茜皮蛋鍋($90)
👉🏻招牌鮮魚湯鍋($108)
✅ 山水豆腐$50
如果大家物色緊一間又平又靚嘅火鍋
不妨諗諗佢😌
2023-08-19
2023-08-21 74 瀏覽
平時星期一至五都喺屋企食,難得週末梗係出去周圍試吓唔同嘅美食☺️今個星期我同班朋友就嚟咗吞Pot🫶🏻食物選擇真係多到唔知揀咩🤣 我哋最後叫咗香辣雞煲,雞件夠惹味又大舊😁啖啖肉。鍋底嘅洋蔥🧅俾我夾灑咁濟🥰跟住就可以加湯打邊爐。配料我最推介3秒象拔蚌同埋牛小排😆象拔蚌一淥即熟,爽口又彈牙。夠新鮮。牛小排一睇個擺盤已經好想食😋肉質較結實,帶有小許筋膜,油脂豐富。好吃!辣雞煲一定要配有氣嘅飲品,鹹檸七就最啱不過。透心涼,啱晒夏天。

2023-08-21 73 瀏覽
呢度唔係放題,逐樣叫嘅😝選擇種類都多。因為未齊人,所以我哋叫咗兩款小食食住等,wasabi 牛柳粒,生蝦刺身。牛柳粒好惹味,大概七成熟,所以依然好嫩。生蝦刺身亦都唔錯,大隻又爽口,中間個泰式生蝦醬調得好好。湯底我哋叫咗雙拼,尤其是蕃茄味嗰邊,真係超正🤤濃濃嘅蕃茄,真材實料。配料亦都好出色,海蝦同埋封門柳樓都係必點!兩樣都咁新鮮,同放題嘅食物冇得相比,好高質。最後我哋棒住個肚走都只係人均三百幾蚊😃抵食又好食。一定會推介俾朋友。

2023-08-08 219 瀏覽
我鍾意呢度嘅雞煲係因為夠麻夠惹味😝之前食過幾間都係得個辣字,麻嘅感覺欠奉,另外雞嘅質素都好緊要,呢度真係砌得返一隻雞出嚟🤣雞胸雞髀🍗雞翼等等全部齊晒😍配料方面大推芝士響鈴世一!即叫即炸,炸到卜卜脆,就咁食都夠正,放落雞煲湯底幾秒真係不得了😂又脆又軟,加埋芝士,邪惡到極點😙另外其實薯仔都係同雞煲好夾,呢度好嘅係厚切,食落更加有口感更入味。食完今餐之後大家都係好滿意,吞POT係我喺香港食過最好食嘅雞煲Top Three之一🤩一定會再嚟

2023-08-08 155 瀏覽
餐廳而家做緊優惠,只要7:30前離座或者係9:30後入座,所有火鍋配料和小食都有半價。我見到呢個優惠實在太吸引😍好抵!所以即刻約埋三個朋友一齊嚟試。我哋首先叫咗個麻辣雞煲,依個雞煲用咗好多香料嚟炒,所以一上枱已經勁香勁麻😜最鍾意食入面啲洋蔥,配料一定要叫竹笙,營養又美味,最緊要係吸收晒雞煲湯底,真係一人一碟都唔過份。我哋四個人想試多少少肉,所以叫咗一個牛肉拼盤-牛三郎😝鍾意食邊個部位都有,每款都好新鮮,大滿足。總結,餐廳本身價錢都好合理,而家做優惠仲要半價!更加抵食。大家一定要夾好時間嚟食😋😋

2023-08-08 135 瀏覽
朋友生日指明要嚟吞pot慶祝🍾️我哋當然識做即刻book枱。第一次嚟食嘅我終於明白點解朋友一定要揀呢間餐廳慶祝,食物水準在太高了🥰不論火鍋湯底或者配料都好好食!湯底我哋叫咗招牌嘅雞煲翅,湯頭好鮮,奶黃色🥹滿滿嘅骨膠原!人人先飲一碗湯😙另外都叫咗好多配料試吓,最鍾意係以下三款😍十全大寶丸係全晚最驚喜,五種不同手打丸類各兩粒,嗰啲配搭真係未食過😜但係又出奇地好夾,留返大家自己揭曉🤓水魷魚好新鮮,爽彈有咬口。牛三郎分別有三款唔同牛肉嘅部位,包括雪花肥牛,牛肋片,牛柳粒。三款都各有特色,雪花肥牛就最得我心,肥瘦適中,入口即溶。

2023-08-08 111 瀏覽
一路都有聽過依度嘅雞煲翅好出名,但係一路都冇機會試,咁岩前幾日朋友話見到餐廳做緊優惠,只要晚上7:30前離座或者9:30後入座,火鍋配料及小食都享有半價。所以我哋就趁住放假即刻book枱試吓😋雞煲翅果然名不虛傳,湯頭濃郁無比,好似用咗100隻雞去煲咁🤣🤣魚翅係一梳梳,真材實料,真係好有驚喜。另外我哋叫咗幾款小食,火鍋湯底都好滿意。印象最深刻就係芝士🧀️響鈴,係我第一次食,我相信以後每一次嚟到都係必叫,每一啖都食到香滑芝士,啱晒我依個芝士控🥹

2023-08-07 104 瀏覽
近依個月因為要減肥,所以差唔多日日都食得好清,但係實在太掛住打邊爐🤣所以今個星期日就嚟到吞pot😋決定打個低脂版嘅邊爐🫕我哋叫咗芫荽皮蛋湯,下火又唔肥😃肉類方面就可以盡情食,因為澱粉質好少,盡量避免叫加工食物或者油炸食物就可以了😎減肥恩物魚肚都係我好鍾意食嘅😘減脂又吸收晒湯嘅精華,好好食。要讚嘅係餐廳處理得魚肚好乾淨👍🏻另外一個必點小食就係泰式生蝦,估唔到火鍋店泰式生蝦水準咁高!而且份量超慷慨,總共有12隻大大隻,爽彈又鮮甜。所以只要識得叫嘢食,打邊爐都可以好輕鬆減肥🥳

所以只要識得叫嘢食,打邊爐都可以好輕鬆減肥🥳
2023-08-03 128 瀏覽
今日同朋友去開旺角行街,喺OpenRice見到吞pot好多好評🥰所以決定試吓。餐廳環境舒適,落地大玻璃,枱與枱之間唔會擺得密密麻麻,坐得好舒服。我地叫咗重慶麻辣雞煲,夠香又夠麻,兩者平衡得幾好,而且唔會好油,雞件亦非常入味,最鍾意係啲雞唔會砌得好碎,食起上嚟就啖啖肉。配菜方面爆芝響鈴真係好出色😍即叫即炸 ,雖然好邪惡,但係唔係成日食都OK嘅☺️所以我哋都叫咗淮山balance下😝淮山係減肥恩物,有薯仔嘅口感,但係澱粉質極低😗整體嚟講,價錢合理,啱晒一大班朋友來聚餐。

整體嚟講,價錢合理,啱晒一大班朋友來聚餐。
2023-08-02 133 瀏覽
我哋叫咗雞煲翅,湯料好多。真係同Menu張相一樣☺️雞件就算煲咗好耐都唔會覺得柴,仍然好滑,好有雞味。魚翅亦都吸收晒湯底嘅濃郁精華,入味又鮮甜。肉類方面,我哋最鍾意就係頂級安格斯牛小排,廚師刀工了得,每片大小相近👍🏻肉質鮮嫩,同放題質素冇得比。整體嚟講食物質素好,價錢又合理,所以一定會再光顧。餐廳而家星期日至四做緊優惠,只要like/follow ig, fb,就可以享有全單八五折。咁叫多幾樣嘢都唔會肉痛啦😙😙
2023-08-02 89 瀏覽
上次已經來吞pot試過雞煲翅,大家一致好評,所以今日又來試吓重慶雞煲🤩雞煲一上枱已經香到不得了🤤有好多香料,所以呢個雞煲都係偏重口味,但係又唔會太鹹,同埋唔會太乾身。另外份量非常慷慨,兩個女仔應該未必食得晒。因為我哋兩個都係牛魔王,所以叫咗一碟牛三郎😎一次過可以試到三款牛肉(雪花肥牛,牛肋片,牛柳粒)每樣都好高質😃三種不同口感,我最鍾意就係牛柳粒🤣最重牛味🐮另外今次叫嘅雞煲好辣,所以叫咗杯青瓜特飲,解辣之餘又唔會太甜,夏天飲簡直係透心涼,正嘅👍🏻
2023-07-25 159 瀏覽
聽人講旺角有呢間雞煲好有人氣。梗係要約埋朋友來大飽口福!裝修風格偏簡單大氣既工業風,給人鋼筋水泥般的感覺,空間視野好開闊,傍晚來用餐還能看落日,環境好好,讓人感到安靜舒適🔹花膠雞煲湯汁非常濃稠鮮美黃燦燦睇著都已 經好有食慾😋雞肉肉質鮮嫩多汁,飯前來一碗湯真的美滋滋🔹雪花肥牛雪花牛肉既紋理分佈均勻,鍋裡涮一涮就熟了,牛肉入口即化吃起來仲有一股淡淡的奶香味♨️🔹新鮮大蝦另外,仲有新鮮大蝦,大大隻,好新鮮,淨係呢度都已經回曬本🔹魚肚魚肚又係超鮮甜的,吸曬花膠湯既精華,好滋補,女生一定要吃。🔹即炸午餐肉 還有最愛邪惡午餐肉,呢個不得了,熟食又得,但原來火鍋浸係湯度食又別有另一番滋味,超正的。
🔹花膠雞煲
湯汁非常濃稠鮮美
黃燦燦睇著都已 經好有食慾😋
雞肉肉質鮮嫩多汁,飯前來一碗湯真的美滋滋
🔹雪花肥牛
雪花牛肉既紋理分佈均勻,鍋裡涮一涮就熟了,牛肉入口即化
吃起來仲有一股淡淡的奶香味♨️
🔹新鮮大蝦
另外,仲有新鮮大蝦,大大隻,好新鮮,淨係呢度都已經回曬本
🔹魚肚
魚肚又係超鮮甜的,吸曬花膠湯既精華,好滋補,女生一定要吃。
🔹即炸午餐肉
2023-07-25 140 瀏覽
近幾次出街打邊爐都係食麻辣湯底😝或者係雞煲,已經好耐冇食過傳統嘅港式邊爐。今日挑起條癮好想食,所以就嚟咗吞pot😙我哋叫咗鴛鴦湯底,分別係薯仔蕃茄湯同魚湯。兩款湯頭都好正🤩 蕃茄薯仔飲得出用咗好多蕃茄嚟煲,湯鍋仲有大量薯仔蕃茄,真材實料!魚湯更加有驚喜,湯係奶白色🤤仲要一啲都唔腥,好鮮甜,正👍🏻所以我哋都專登叫咗魚肚,即炸響鈴,兩者好似海綿咁吸收晒湯底嘅精華🤣大家一定要試!另外飲咗杯青瓜特飲都好正,夏天太熱,清涼消暑。
今日挑起條癮好想食,所以就嚟咗吞pot😙
另外飲咗杯青瓜特飲都好正,夏天太熱,清涼消暑。