2019-09-24 72 瀏覽
很久沒有吃過日式燒肉,前幾天朋友帶我去吃和匠。小店是簡單的日式裝潢,座位舒適闊落。 前菜點了日本安曇野豆腐沙律配上胡麻醬的沙律菜和豆腐既清新又滋味。日本帆立貝配上牛油、黑松露醬及蒜蓉調味,相當出色。第一次吃到烤完仍保持嫩滑及鮮味的帆立貝。🤤牛魔再現 套餐有美國prime等級的牛小排及牛角切和日本A4和牛肉眼。 和牛油脂比較豐富,餐廳職員建議我們先燒牛小排及牛角切,再吃和牛。 職員主動幫我們燒肉,火候控制得很好,肉質嫩滑多汁。😋三款肉類各有各風味。三文魚籽海膽炒飯 炒飯夠鑊氣,米飯粒粒分明,配上啖啖的蝦肉、三文魚籽及鮮瑤柱等,非常好味。👍🏻牛油炒雜菜 雜菜炒得乾身,有牛油香味但不會過油,配上木魚,又增加了風味及層次。 Peach mocktail/Green apple mocktail

前菜點了日本安曇野豆腐沙律
配上胡麻醬的沙律菜和豆腐既清新又滋味。

日本帆立貝

• 三文魚籽海膽炒飯
  • 日本帆立貝
  • 日本國產A4和牛肉眼
2019-09-23 46 瀏覽
早兩日收到一個好耐無見嘅同事電話,原來佢正準備為大老闆安排十月喺香港嘅行程、同住宿。仲記得當年我哋仲係同事嘅時候,好多時都會因為公事而合作,不過各散東西之後都好少見面。原來今次佢搵我係想問吓有關訂酒店嘅資料... 點知講吓講吓就已經停唔到咀😅 仲約埋出嚟食飯聚舊🍻呢日佢帶咗我去佐敦食燒肉,原來就係我成日幫襯開嗰間麵店隔離。「和匠日式燒肉店」嘅裝飾以木板為主題,座位都算幾闊落。原來我朋友知道我鍾意食牛,佢話之前上網睇過啲食評,睇嚟都qqqq唔錯,所以大家都好期待🙏🏻 我哋先嚟一份二人前「牛魔再現」,侍應🐮逐一介紹,包括有美國Prime牛角切、牛小排+日本A4和牛肉眼🐮 未講到最尾,我已經急不及待夾起一大注牛肉諗住擺落去燒啦... 點知比老細發現,佢即刻走嚟stop我🤪 以為自己搞錯嘢啦,原來佢只係怕我哋唔識處理,所以先過嚟幫手🤪 而家先知燒一件靚牛肉係要有步驟㗎,我又學識多一門手藝喇🤪 火路控制得好,連件牛肉都好食啲,煎到底面微微金黃色、肉身仲有啲血汁就可以入口,好有肉味仲好juicy!食晒啲牛肉,輪到我就返朋友嘅口味,佢見平時都鍾意食海鮮,就叫兩隻帆立貝+兩隻大虎蝦嘅慰勞吓佢。帆立貝上

食晒啲牛肉,輪到我就返朋友嘅口味,佢見平時都鍾意食海鮮,就叫兩隻帆立貝+兩隻大虎蝦嘅慰勞吓佢。帆立貝上面加咗啲牛油、蒜蓉、同黑松露醬,未入口已經聞到好香呀🤩 肉質軟熟得來有彈性,鮮甜。至於對虎蝦,真係望到我頸都長,不過咁大隻又難怪佢難熟啲嘅🤔 估佢唔到燒左10幾分鐘肉質依然脆口,而且蝦味好濃👍🏻 老細果然冇介紹錯。以自家舖形式營運,質素實屬中高層次,而且價錢唔算太貴💸有機會會再嚟幫襯呀。
2019-09-16
這一天放工約了朋友食飯-和匠日式燒肉,門面很日式我們點了以下幾樣食物首先是日本安曇野豆腐沙律沙律菜新鮮,豆腐冰涼,胡麻醬汁味道很夾我們點了一個牛魔再現的燒肉套餐,包了美國牛小排,牛角切粒,日本A4和牛肉眼店員建議我們食了牛小排和牛角切粒,然後再食和牛,因為和牛比較肥膩牛小排很薄,很爽口,正!😋牛角肉質都很煙韌,味道不錯A4和牛果然入口即融,很肥美日本產帆立貝有牛油,蒜蓉,黑松露醬一起燒,食落很香的黑松露味道,而且帆立貝很彈牙,美味!!三文魚籽海膽炒飯意想不到的好味道,炒飯粒粒分明,味道適中,我們很快就食完,哈哈😄牛油炒雜菜
這一天放工約了朋友食飯-和匠日式燒肉,門面很日式

我們點了以下幾樣食物
首先是日本安曇野豆腐沙律

沙律菜新鮮,豆腐冰涼,胡麻醬汁味道很夾

牛小排很薄,很爽口,正!😋

牛角肉質都很煙韌,味道不錯

A4和牛果然入口即融,很肥美

日本產帆立貝

三文魚籽海膽炒飯

牛油炒雜菜
  • 日本產帆立貝
  • 三文魚籽海膽炒飯
2019-09-17 2347 瀏覽
偶爾間因爲公事,#小秘書 同一位好耐無見嘅 #朋友 聯絡,原來佢轉咗工,office就喺我附近... 呢個世界真係細😚 相請不如偶遇,我就順帶約佢出嚟聚一聚☕️ 難得見面,唔想坐抵一粒鐘唔夠就比人趕走😅 所以 #小秘書 特登搵咗間 #小店,希望可以慢慢食、輕鬆吓。呢日我哋嚟到 #佐敦 #長樂街 和匠日式燒肉店,距離 #港鐵站B2出口 大概3分鐘嘅路程,都算幾方便。#和匠 嘅店舖外圍用木板裝飾而成,有一股日式小店嘅風格。因為第一次嚟幫襯,雖然知道 #和匠 最出名食牛🐮,但係咁多款揀咩好呢?正當我煩惱之際,老闆建議我哋可以試吓佢哋嘅「牛魔再現」,裡面包括有 #日本國產A4和牛肉眼、#美國Prime牛小排+#牛角切😋 對於只識食嘅我,當然唔係太識分🐮唔同嘅部位,不過難得可以樣樣試啲,梗係好啦!老闆好細心呀... 見到 #雞手鴨腳 嘅 #小秘書 對住個火爐 #毫無頭緒😝 仲要麻煩佢親自指導🤩 火喉嘅控制原來真係好重要,燒到 #牛小排 兩邊微燶,肉汁依然鎖住... 好正呀❤️ 不過我更愛嘅係 #和匠 嘅 #A4和牛肉眼,入口即刻感覺到 #油花嘅香味,而家諗起都口水流👍🏻 雖然🐮嘅份量唔算太多,不過其

因為第一次嚟幫襯,雖然知道 #和匠 最出名食牛🐮,但係咁多款揀咩好呢?正當我煩惱之際,老闆建議我哋可以試吓佢哋嘅「牛魔再現」,裡面包括有 #日本國產A4和牛肉眼、#美國Prime牛小排+#牛角切😋 對於只識食嘅我,當然唔係太識分🐮唔同嘅部位,不過難得可以樣樣試啲,梗係好啦!老闆好細心呀... 見到 #雞手鴨腳 嘅 #小秘書 對住個火爐 #毫無頭緒😝 仲要麻煩佢親自指導🤩 火喉嘅控制原來真係好重要,燒到 #牛小排 兩邊微燶,肉汁依然鎖住... 好正呀❤️ 不過我更愛嘅係 #和匠 嘅 #A4和牛肉眼,入口即刻感覺到 #油花嘅香味,而家諗起都口水流👍🏻 雖然🐮嘅份量唔算太多,不過其實都幾飽肚🤰🏻 所以我哋打算叫啲 #海鮮 嚟平衡吓,見到隔離枱嗰兩隻 #虎蝦 長過我塊面,#小秘書 嘅心心眼出哂嚟,而朋友就話想試吓佢哋嘅 #黑松露醬牛油帆立貝🤩 我當然無反對啦!

老闆為咗唔想我哋浪費食物,佢又忍唔住過嚟幫我哋❤️ 前前後後都搞咗成15分鐘先至食得,原來成隻 #虎蝦 最難熟嘅部位係個頭,要等到蝦肉慢慢變成白色先食得👀 我而家先知,原來即燒即食嘅 #虎蝦 係咁鮮甜㗎,肉質彈牙,蝦頭勁多羔,大家鍾意食羔嘅千祈唔好放過呀😏 最後嚟到 #燒帆立貝,原來都係一門學問,一樣係要慢慢燒等到啲海鮮汁差唔多燒乾、帆立貝變得挺身,就差唔多可以食得😋 唔講唔知,其實 #小秘書 係 #帆立貝 嘅fans,充滿 #牛油 同 #黑松露 香嘅 #帆立貝 啖啖肉,好滿足呀🥰

呢晚除咗食咗餐好嘅,仲上咗堂烹飪課👍🏻 所以我幾時都話幫襯 #小店 比較有人情味,真心多謝老闆嘅招呼呀🙏🏻
2019-09-16
  • 緬甸虎蝦
  • 香蒜牛油黑松露焗雜菌
2019-09-05 111 瀏覽
滿分💯!從來未比過滿分!呢間位於佐敦既日式燒肉店,店鋪風格偏向日本居酒屋風格,環境舒服😌而店鋪既主打係日本飛驒牛❗️我今次係同朋友二人去食,由於二人關係又食唔到好多野,所以就只係叫左一個$580牛魔再現套餐,套餐入面包括左有日本國產A4和牛、牛肉眼、美國Prime牛角切!一上菜就會有店員走埋黎教你點燒,佢會每款示範一次比你地睇,呢個服務都幾貼心,如果唔係有幾靚既牛都好,唔識燒都係冇用油脂分布好平均,未入口已經聞到陣陣既油香,肉汁仍然保留得好好,唔會話燒到乾晒,入口簡直係大滿足😍總括黎講,服務及食物既質素,都係超晒班👍🏻下次再食既話,我一定要試飛驒牛🤤

一上菜就會有店員走埋黎教你點燒,佢會每款示範一次比你地睇,呢個服務都幾貼心,如果唔係有幾靚既牛都好,唔識燒都係冇用[得意]油脂分布好平均,未入口已經聞到陣陣既油香,肉汁仍然保留得好好,唔會話燒到乾晒,入口簡直係大滿足😍
2019-09-04
5 分鐘 (堂食)
2019-09-04 102 瀏覽
今年生日朋友約我吃和牛燒肉,我們點了一個牛套餐,有A4和牛肉眼、prime牛小排、牛角切,侍應先點起火令爐熱起來,我們快慢慢把牛送下去~熱力傳來的滋滋聲,看著牛肉慢慢變熟,我們急不及待吃下了~油脂分佈平均,口腔滿是牛香~滋味十足侍應也有過來幫忙,和教導我們怎樣燒,先把牛肉燒到有少少外脆,中間保留肉汁,口感更有質次~~除了燒牛,我們還點了溫室青瓜蟹籽沙律,上有蟹籽蟹柳,吃下可清除一下油膩感再吃下一碟😂黑松露燒大元貝,元貝大件,慢燒看著牛油熔,黑松露和蒜泥掉被元貝吸收~炒雜菜,熱騰騰上碟,有椰菜、青椒、木魚絲,很香口惹味~鰻魚炒飯,鰻魚份量多,飯粒炒至每粒飯都入味,夠乾身。總括服務和食物水準都很不錯~
今年生日朋友約我吃和牛燒肉,
我們點了一個牛套餐,
有A4和牛肉眼、prime牛小排、牛角切,
侍應先點起火令爐熱起來,
我們快慢慢把牛送下去~
熱力傳來的滋滋聲,
看著牛肉慢慢變熟,
我們急不及待吃下了~
油脂分佈平均,口腔滿是牛香~滋味十足

侍應也有過來幫忙,和教導我們怎樣燒,
先把牛肉燒到有少少外脆,
中間保留肉汁,口感更有質次~~

除了燒牛,我們還點了
溫室青瓜蟹籽沙律,上有蟹籽蟹柳,
吃下可清除一下油膩感再吃下一碟😂

黑松露燒大元貝,
元貝大件,慢燒看著牛油熔,
黑松露和蒜泥掉被元貝吸收~

炒雜菜,熱騰騰上碟,
有椰菜、青椒、木魚絲,很香口惹味~

鰻魚炒飯,鰻魚份量多,
飯粒炒至每粒飯都入味,夠乾身。

總括服務和食物水準都很不錯~
2019-08-20
2019-08-30 112 瀏覽
朋友知我中意食燒肉,佢話之前食過呢間覺得好好食,所以今晚就帶我黎試下。平日晚上呢間餐廳都咁多人,我諗都真係好好食。餐牌有好多唔同款式的肉類可以選擇,仲有海鮮、熟食等。日本國產鹿兒島黑豚,豚肉唔會好肥,肉質鬆軟,幾香豬肉味!日本產帆立貝,呢度的帆立貝都幾大隻,面頭有牛油和黑松露。帆立貝燒到上面的水份滾起便可以反轉再燒另一面。帆立貝鮮甜彈牙,有淡淡的黑松露味。三文魚籽海膽炒飯,眼見基本上枱枱都會點。三文魚籽脹卜卜,海同拌入了炒飯,帶有點點海膽的味道,還有帶子、蝦等材料,特別惹味!Melon Mocktail,食燒肉又點可以唔飲D有氣的飲品,這杯飲品有淡淡的蜜瓜味,唔會好甜!呢間餐廳肉類質素高,可以book mark下次再黎。
平日晚上呢間餐廳都咁多人,我諗都真係好好食。
餐牌有好多唔同款式的肉類可以選擇,仲有海鮮、熟食等。

日本國產鹿兒島黑豚,豚肉唔會好肥,肉質鬆軟,幾香豬肉味!

呢間餐廳肉類質素高,可以book mark下次再黎。
2019-08-24 114 瀏覽
朋友生日,又要食好西啦。見網上評價好好,就卜位一試。好彩有卜位,七點半walk in 已經冇位。平日已經係咁,weekends會更full,想去真係要卜枱呀!餐廳抽氣做得不錯,沒有太大陣味。青瓜爽脆清甜,味道不錯,不過如果蟹籽多啲會更好,有三款牛,美國premium 牛小排,美國premium 牛角切,日本產A4和牛肉眼。油花均勻,色澤新鮮,入口即溶,牛味濃郁。服務員親切地教我們燒,務求令客人自己都能燒岀佳作落肚,而不會比我們糟蹋左啲咁靚嘅牛🤭超級大隻呀,配蒜蓉真係冇得輸!因蒜味頗重,吃不岀黑松露味。肉質軟腍又鮮美。調味恰到好處,不會太咸,雜菜炒得乾身,爽口清甜,有陣陣牛油香,加上木魚碎,增加味道層次。炒得粒粒分明,香口而不肥膩,鰻魚肥美,份量亦多。我們點了兩杯mocktail,我要的是青瓜mocktail, 味道清新,亦可幫助消滯去膩,
朋友生日,又要食好西啦。
見網上評價好好,就卜位一試。
好彩有卜位,七點半walk in 已經冇位

平日已經係咁,weekends會更full,
想去真係要卜枱呀!

餐廳抽氣做得不錯,沒有太大陣味。

青瓜爽脆清甜,味道不錯,
不過如果蟹籽多啲會更好,

有三款牛,美國premium 牛小排,
美國premium 牛角切,
日本產A4和牛肉眼。
油花均勻,色澤新鮮,
入口即溶,牛味濃郁。

服務員親切地教我們燒,
務求令客人自己都能燒岀佳作落肚,
而不會比我們糟蹋左啲咁靚嘅牛🤭

超級大隻呀,配蒜蓉真係冇得輸!
因蒜味頗重,吃不岀黑松露味。

肉質軟腍又鮮美。

調味恰到好處,不會太咸,
雜菜炒得乾身,爽口清甜,
有陣陣牛油香,
加上木魚碎,增加味道層次。

炒得粒粒分明,香口而不肥膩,
鰻魚肥美,份量亦多。

我們點了兩杯mocktail,
我要的是青瓜mocktail, 味道清新,
亦可幫助消滯去膩,

2019-08-17 119 瀏覽
呢排返工咁晏 更係梗係要食D好嘢慰勞吓自己啦!今日就黎到呢間和匠日式燒肉大食一餐啦餐廳主打飛驒牛 入到鋪頭已經見到大大面旗幟有唔同套餐同埋單點美食可以選擇首先黎咗一個日本安曇野豆腐沙律配胡麻醬 都算新鮮 多啲胡麻醬就更好啦重點黎啦 我哋叫咗個「牛魔再現-和匠推介」二人套餐有日本國產A4和牛肉眼美國prime牛小排同牛角切A4 和牛睇到啲雪花已經流晒口水再叫多兩隻黑松露醬牛油燒帶子香口惹味 黑松露醬好香最後食多個海鮮烏冬作結尾

餐廳主打飛驒牛 入到鋪頭已經見到大大面旗幟

再叫多兩隻黑松露醬牛油燒帶子

香口惹味 黑松露醬好香

最後食多個海鮮烏冬作結尾
2019-08-17 2004 瀏覽
之前同朋友食過呢間隱藏於佐敦的日式燒肉店,覺得質素唔錯,所以今晚再同友人黎回味一下。這次我們二人坐4人枱,位置舒適寬敞。溫室蕃茄沙律($62),先點了一份沙律健康一下,蕃茄鮮甜,配上和風醋沙律醬,令沙律非常開胃!牛魔再現($630),這次黎的目的就是要食燒牛肉,這款牛肉拼盤包括有日本國產A4和牛肉眼、美國Prime牛小排、美國Prime牛角切。牛角切店員建議可先放入去炒一炒鎖住肉汁,然後再煎熟,牛肉鬆軟多汁,一口一粒好有口感!牛小排是厚切的,肉汁鮮甜,好有牛味!而A4和牛肉眼入口即溶,味道能於口腔中一段時間。整份牛魔再現質素也好好!日本國產阿波尾雞腿肉($86),一向都很喜歡食雞肉,而這裡的雞肉鮮甜嫩滑,好有雞味,而且煎到個面脆脆地雞味更突出!Peach Mocktail($28),這款特飲梳打水加了桃味的糖漿,有淡淡的桃味,唔會好甜,個味亦唔會好假,很清新的感覺!一定會再帶其他朋友來品嚐高質的燒味!
這次我們二人坐4人枱,位置舒適寬敞。
溫室蕃茄沙律

日本產阿波尾雞腿肉

一定會再帶其他朋友來品嚐高質的燒味!
2019-08-15
溫室蕃茄沙律
日本產阿波尾雞腿肉
2019-08-14 100 瀏覽
為左慶祝週年紀念 特意上網搵一間比較高質素既日式燒肉上網見和匠既comments 唔錯 就訂左7:00去試下餐廳位於佐敦 都幾近地鐵站座位闊落 環境幾靜 適合聚會 我地首先叫左個豆腐沙津有好濃郁既芝麻醬👍🏻👍🏻之後叫左個牛魔再現-和匠推介裡面分別有和牛, 牛小排 同埋 牛角切和牛好多雪花 好夠油脂入口即化😋😋牛小排 同牛角切 都好重牛味🐂係燒既過程中 職員都會過黎幫我地手燒服務好好食完牛之後再叫左個黑松露蒜蓉牛油燒帆立貝職員仲教我地燒燒得岩岩好黑松露味好重最後食埋和匠海神烏冬就好滿足啦❤❤
為左慶祝週年紀念 特意上網搵一間比較高質素既日式燒肉
上網見和匠既comments 唔錯 就訂左7:00去試下
餐廳位於佐敦 都幾近地鐵站
座位闊落 環境幾靜 適合聚會

我地首先叫左個豆腐沙津
有好濃郁既芝麻醬👍🏻👍🏻

之後叫左個牛魔再現-和匠推介
裡面分別有和牛, 牛小排 同埋 牛角切
和牛好多雪花 好夠油脂

職員仲教我地燒
燒得岩岩好
黑松露味好重

最後食埋和匠海神烏冬就好滿足啦❤❤
今日同同事出九龍逛街,她吃過一間在佐敦的日式燒肉店,便推介跟我一起去試試。這間在佐敦的和匠日式燒肉店,鄰近佐敦地鐵站,地鐵站一出轉右邊到了。我們都逛得非常累,所以點了不少美食。點了餐後,店員便為我們開啟燒爐。溫室青瓜蟹籽沙律:本來以為溫室青瓜會切絲,原來是切片的,切片的效果就是,吃每口都感覺很健康,十分適合喜歡吃蔬菜的我。牛魔再現拼盤:已包含A4和牛肉眼,有3個手指公!牛肉切得不算薄,太薄沒有口感,太厚又難以掌握熟度。這個厚度剛好,我不喜歡太熟,外面烤得剛熟,中間帶點生,吃下去才不會覺得太韌。日本國產帆立貝:加入黑松露、牛油、蒜蓉一起烤,烤時店員還會替你翻動帆立貝,牛油味四溢,黑松露亦佈滿整個帆立貝,充滿多層次的味道,逐一擊破你的味蕾。炒雜菜:加入洋蔥絲、青椒絲、頗有鑊氣。鰻魚炒飯:這個鰻魚炒飯是我和朋友最喜歡的,饅魚毫不吝嗇,每一啖都總會有!調味十分配合,不會太鹹,我們兩個本來已經吃得七成飽,也忍不住把整碟炒飯都吞下肚子去。

炒雜菜:加入洋蔥絲、青椒絲、頗有鑊氣。

2019-08-07 80 瀏覽
今晚同同事又黎和匠食燒肉~水準都係繼續保持得好好今晚叫了一個「牛魔再現」套餐(2人份量),包左Prime牛小排、Prime牛角切同埋日本產A4和牛角切。二人份量足夠,d肉類在炭火上燒一燒,見到d肉汁多到爆,牛類入口即溶,十分好吃!前菜叫了青瓜蟹子沙律,份量比起其他舖頭多好多,可見足料烹調啊!海鮮方面叫了日本產帆立貝,帆立貝新鮮大粒厚肉,配上黑松露蒜和牛油十分入味,值得一讚是店員還會主動過來幫忙燒,服務都好好!主食方面叫了鰻魚炒飯和牛油炒雜菜,鰻魚炒飯也看見放了不少的鰻魚粒!今次呢餐真係食到飽一飽,下次都會再黎!
今晚同同事又黎和匠食燒肉~
水準都係繼續保持得好好

今次呢餐真係食到飽一飽,下次都會再黎!
2019-08-03 95 瀏覽
今日相約老公拍拖晚飯,一早便預訂了這家網燒,平常多吃韓燒為主,今天轉轉日式口味原來也不錯,加上這裡是以炭來燒,風味完全不同。店內的環境以日式風格為主,感覺舒服自然,又沒有油煙味,應該是抽風系統相當好。而且店員很友善,很主動教授如何燒才最原汁原味,如果沒有他們,相信我早就把食物燒燶,全都浪費掉了。“牛魔再現” 揀選這個是因為被餐牌上的讚好公仔吸引,價錢又合乎預算,它是一個3併的牛肉款式:”日本國產A4和牛肉眼” 我也忍不住一讚,有入口即溶的口感,又不油膩,可以用香滑來形容,正正因為它,令我很想再來。“美國Prime牛小排及牛角切” 有口感,不會韌,牛味亦相當濃,燒得香香地,入口份外滋味。”日本國產帆立貝” 這個亦是非吃不可,超大粒勁厚肉,口感一流,配上(黑松露蒜蓉牛油)味道很夾,燒海鮮一向是最好的選擇,因為可保留鮮味。

2019-07-25
2019-08-01 76 瀏覽
近黎韓式燒肉開到周圍都係,梗有一間係左近,但其實食既野都係差唔多。對比日式烤肉既食店,無前者開到咁普及,較紅既日本烤肉店都各有各優勢。黎到位於佐敦既「和匠日式燒肉店」,店子門面裝潢得很有日本風,餐廳入面客人可選擇正常坐位或者選擇坐面對牆壁位都可以。餐廳牌上既選擇其實都多,客人可選擇要套餐或者散叫;沙律、珍味、豬/牛/羊/雞、海鮮、菜揚物、炸物、和食、燒物、串燒、湯、拉麵/手打烏冬、炒飯等都應有盡有。店子也有提供一碟三款味道的醬汁,包括柚子汁、自家製燒肉汁(建議牛肉專用)、芝麻醬 (建議雞肉專用),不過要點邊隻醬汁,自己喜歡就好。日本安曇野豆腐沙律豆腐粒滑溜溜,冰冰涼涼,配上芝麻醬和爽脆沙律菜, 十分清新好吃,很適合夏天享用美國 Prime 牛角切 色澤紅潤既牛角切,食落富肉汁,咬落煙韌有口感,牛味不俗。美國 Prime 牛小排 紅紅的一片能看到上面的雪花紋,放在網上燒能看到格格網紋;入口肉質比較柔軟有嚼勁,肉味濃郁。帆立貝呢個帆立貝真係要推薦要試下,上面有好豐富嘅黑松露蒜蓉醬同牛油,而帆立貝又好厚肉,食落好juicy,再慢慢滲出陣陣黑松露味。香蒜牛油黑松露焗雜菌呢個雜菌一食落就停唔到口

日本安曇野豆腐沙律

美國 Prime 牛角切
色澤紅潤既牛角切,食落富肉汁,咬落煙韌有口感,牛味不俗。

美國 Prime 牛小排

帆立貝

香蒜牛油黑松露焗雜菌
呢個雜菌一食落就停唔到口,每條雜菌都佈滿香蒜、牛油、黑松露味,味道層次好豐富。

蒲燒鰻魚飯
看起來肉質飽滿了,魚皮烤的剛剛好滲出油,魚肉被烤的金黃,再涮上蒲燒汁。甜而不咸,焦脆入味。