餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
前幾晚同朋友去咗佢強烈推薦嘅「和牛燒肉一郎」,環境溫暖,燒肉嘅香味充滿全場,坐低即刻有食慾!▶️ 極上夏多布里昂呢個部位真係嫩滑,肉質細膩,輕輕一烤,肉味濃郁中帶油香,每一啖都好滿足😋▶️ 黑毛和牛六款一齊上六款黑毛和牛,每款口感唔同,有啲嫩滑有啲嚼勁,食落層次豐富,配燒肉醬一流。▶️ 牛舌拚豬五花肉牛舌切得夠薄,烤一烤好香口,帶少少嚼勁。豬五花肉就更加香,燒到微焦嘅油脂味一撲出嚟,真係好香~🥓▶️ 2色蔥花牛舌(鹽味)牛舌加咗兩種蔥花,鹹香夠味,口感彈牙,輕輕一咬就充滿蔥香味,唔錯!🌿▶️ 特上牛舌捧厚切嘅牛舌特別有嚼勁,食落好彈牙又有牛肉獨特香氣,口感獨特。▶️ 海蝦新鮮又彈牙,輕輕一烤就出晒鮮甜味,帶出咗蝦嘅原味,簡單又好味。🦐▶️ 和牛肉眼和牛肉眼燒完有油香,肉質均勻,入口帶少少脂香,輕輕加鹽已經非常夠味。呢度嘅燒肉質素高,選擇多元化,每一道都係精品,燒肉愛好者唔可以錯過嘅餐廳!✨

▶️ 極上夏多布里昂

▶️ 黑毛和牛六款

▶️ 牛舌拚豬五花肉

▶️ 2色蔥花牛舌(鹽味)

▶️ 特上牛舌捧

▶️ 海蝦

▶️ 和牛肉眼

4天前 0 瀏覽
女朋友生日,唔知應該帶佢去邊度食晚餐,就諗起咗之前同佢一齊嚟食過嘅呢間佐敦和牛燒肉一郎,之前食過佢就非常鐘意呢度,今次諗住再帶佢嚟食多次晚餐,慶祝佢生日!呢度嘅餐廳中間有路軌,送餐好快好方便,然後我咗叫咗兩個人,set D,見到有幾樣小菜好吸引,雖然系另外收費,都係叫咗嚟食,物超所值。牛西冷嘅牛肉質地比較實淨,咬落去好有彈性同嚼勁,濃鬱嘅肉味喺口中散開,正呀!五花肉嘅肉燒咗之後有住優質嘅香味,同時仲可以食到五花肉本身嘅鮮甜味道,女友特別鐘意!我蓋食到兩種唔同味道嘅牛舌,有檸檬同鹽味嘅。檸檬嘅牛舌酸酸甜甜,食落去好開胃,而鹽味嘅牛舌就鹹鹹地,味道好特別。兩種味道嘅牛舌各有特色,更加帶出咗牛肉本身嘅味道。佢哋嘅蝦子都有兩種,一種綁炸嘅,好酥脆,咬落去特別爽口!另外一種系海蝦,燒咗之後好香,而且蝦子仲鮮甜多汁,令人食到停唔到口!仲有提拉米蘇,鳳梨同雪糕。鳳梨唔會太酸或太甜,食落去好清爽,煮飯後生果好解膩!食咗咁多嘅燒物,梗係要食啲凍冰冰嘅雪糕解膩,仲可以綜合一下口味。佢哋嘅蛋糕好軟,仲好香,好啱煮飯後甜點!女友食到好開心,祝佢生日快樂!

女友食到好開心,祝佢生日快樂!
6天前 0 瀏覽
前晚同好朋友阿林出嚟逛街,然後晚餐就去呢間燒肉店食自助餐。入面有好料嘅和牛肉,鋪外面仲有可愛嘅牛公仔擺放。嗰陣我哋點咗Set E,有啲肉係另外點嘅,另外收費。其他就任食,可以無限追加。一嚟我哋就上咗和牛西冷,佢嘅肉質好細膩,燒咗之後散發出濃郁嘅肉香,食落口感好豐富。佢哋嘅五花肉,燒咗之後帶有油脂嘅香醇,因為切得比較厚,食落好有滿足感。牛脷仲搭配香水檸檬,我哋煮咗之後,外焦里嫩,都係好好食,搭配香水檸檬嘅清新酸甜,之後我哋仲點咗好多料,其中炸嘅有炸蝦同炸雞塊。都炸得啱啱好,金黃嘅,外酥里嫩仲點咗好新鮮嘅多春魚,仲有大大粒嘅扇貝。之後又上返啲肉類,生牛拖羅刺身、豬頸肉、牛里脊肉同牛脷捧。都處理得好乾淨,厚度啱啱好

仲點咗好新鮮嘅多春魚,仲有大大粒嘅扇貝。

期待咗好耐嘅燒肉放題終於嚟食啦!果然冇令我失望🤩 食過咁多間放題,最後都係最鍾意呢間,因為肉質全部都非常新鮮,唔使叫最豪華嘅套餐都已經可以食到好高質嘅肉類👍🏼 今日叫咗D餐: 🧡原條五花腩 厚切嘅五花腩食得非常滿足😌 肥瘦比例啱啱好,厚切嘅五花腩可以燒耐啲,表面微微焦黃之後外脆內嫩,正正正! 🧡薄切蔥花牛脷 我本身係唔鍾意牛脷,但係呢間嘅薄切牛脷一點異味都冇,燒熟咗之後唧少少檸檬汁更加添風味!味道超級清爽🤩 🧡菠蘿 男朋友拎咗菠蘿嚟燒,點知竟然出奇咁好食!!燒到外皮微焦之後,食落口爆汁,多汁嘅菠蘿仲帶住微微焦香🤤 🧡薄切牛里脊肉 睇呢個紋理就知好好味😋 粉紅色澤仲有靚嘅大理石紋路,輕輕燒完之後就可以食,肉汁俾鎖住而且非常嫩口! 各種海鮮類都好新鮮!海蝦新鮮又大隻彈牙,帆立貝肉質柔軟,件件都好鮮美💯 肉類停咗之後仲可以去自助吧枱任拎沙律、汽水、甜品~ 我哋拎咗棉花糖嚟燒,溶化咗之後甜甜哋嘅滋味完美咁結束呢餐嘢😘
今日叫咗D餐:
🧡原條五花腩

🧡薄切蔥花牛脷
🧡菠蘿
🧡薄切牛里脊肉

今次專程再去試呢間式燒肉店🥩環境乾淨,座位闊落😙通風設備唔錯,唔會太大油煙!這次試咗餐廳既熱賣E套餐👭優惠價$598,抵食之選!🐥原條五花肉佢哋係選用五花肉,屬於比較嫩身嘅位置~肉質幾結實🤩雞肉要用慢火燒,店員有提醒放喺爐嘅兩邊,避免燒燶🔥最後成功做到外脆內軟嘅效果😋亦都唔需要再沾醬汁,好入味!IMG_2263🐮和牛牛牛肉和牛牛肉切至一口一塊,咬落非常爽口!🫶肉質嫩滑,鎖住肉汁,好juicy!😽沾上少少鹽係唔錯既選擇;食到咁上下覺得膩嘅時候,配埋香蔥一齊食,提升牛肉既層次感🥰🐂和牛牛肋條呢個絕對係成個set嘅MVP✨牛肋條嘅色澤好靚,紋理清晰,油脂份怖好均勻,望到都流曬口水🤤再配埋蒜蓉粒,燒一陣好快就食得,嫩滑既口感,油脂香喺嘴𥚃面充斥著,每一啖都係極致嘅享受!🦞海鮮比較推薦係海蝦,炸蝦和青口,燒完之後食落比較爽口,再點少少燒汁幾好食~另外,比較特別既係炸蝦🦐係餐廳自家製嘅,不需要再燒就好食🤞其他海鮮味道正正常常
🐥原條五花肉
🐮和牛牛牛肉
🐂和牛牛肋條
🦞海鮮
2024-11-13
2024-11-18 0 瀏覽
食放題最重要就係食材夠新鮮。今日食嘅和牛同海鮮都好高質、抵食同新鮮✨座位舒適,最緊要係送餐速度都好快🙌🏻呢度嘅放題Set D,可以揀嘅和牛部位同海鮮款式都好多。和牛西冷:咬落去啖,口腔充滿牛油香。雖然牛脂較多,但係仲食得到瘦肉嘅咬勁,燒烤後仲香!牛脊肉:燒烤後鮮香無比,將油脂迫曬出黎。肥美香滑。鹽味牛舌:牛舌一啲都唔腥,用少少鹽調味已經好好食。薄薄一層軟姨彈牙,經過燒烤後更加有嚼勁,一碟唔夠喉。生牛肉壽司:生牛肉壽司真係好有特色,因為牛肉系生嘅,更加食到原汁原味,更加證明到牛肉系真係好新鮮,而且處理得好乾淨!帆立貝:有海鮮獨特嘅鮮味,燒烤後,帆立貝嘅鮮味更加突出,口味好豐富!木糠布甸:好好食嘅甜品。每次嚟都會食,唔會太甜,口感綿密。伴雪條:口味選擇多,冰冰涼涼,食完燒烤真係好爽!一個人嘅燒烤好爽啊!

呢度嘅放題Set D,可以揀嘅和牛部位同海鮮款式都好多。

牛脊肉:燒烤後鮮香無比,將油脂迫曬出黎。肥美香滑。

雪條:口味選擇多,冰冰涼涼,食完燒烤真係好爽!

一個人嘅燒烤好爽啊!

2024-11-17 0 瀏覽
極上夏多布里昂夏多布里昂俾人譽為一頭牛「最好嘅部位」,望住嗰個紅嫩嫩嘅色澤我哋口水都要流出嚟,脂肪含量低但係柔軟多汁,口感細膩。燒烤之後肉汁鎖住,咬落去輕盈柔軟,留低滿口濃郁嘅肉香~對於肉食動物嚟講,簡直就係天堂🤤黑毛和牛六款六款黑毛和牛部位一次食過癮!每塊肉都好高質,靚嘅大理石花紋,輕輕燒過之後油脂溶化,最愛就係牛肋肉,口感鮮甜軟嫩,仲keep住彈牙嘅口感,係今次我哋order最多嘅一款!牛脷拼豬五花腩牛脷都好好食滑嫩無筋,薄厚適中嘅牛脷嚼勁十足,一點腥味都冇同時五花腩都係好高質,厚切嘅五花腩食落去超級過癮!燒到焦黃嘅五花腩伴住油脂散發嘅香味,令人胃口大增!原隻魷魚筒同各種海鮮✨超大隻嘅魷魚!燒製嘅時候香氣撲鼻,口感鮮嫩又彈牙,新鮮又美味:帆立貝都係好新鮮,唔需要多餘嘅調味料就已經好鮮美😋仲有各種飲品同埋小甜品可以任拎,因為已經好飽我哋只係試咗芝士布甸同埋木糠布甸,滑嫩嘅口感同焦糖嘅甜味,最啱攞嚟當飯後甜品喇~😍

極上夏多布里昂

黑毛和牛六款

牛脷拼豬五花腩

原隻魷魚筒同各種海鮮✨

2024-11-15 0 瀏覽
上次同朋友食完另一間分店今次就同老公嚟食佐敦分店點咗佢哋最豪華嘅放題Set F能夠品嚐多款日本黑毛和牛同埋極上夏多布里昂極上夏多布里昂脂肪分佈均勻 食落去肉質好軟滑完全唔油膩咬入口毫不費勁 入口即化嘅口感令人食過一次就難以忘懷絕對係頂級嘅牛肉黑毛和牛六款有牛里脊肉 和牛西冷 和牛三筋 三角腹肉 牛肋肉 和牛牛肋條每一款和牛都有唔同嘅口感 但每一種都非常好食黑毛和牛肉唔單止係味道鮮美 肉質柔軟多汁細嫩 絕對係奢侈嘅味蕾享受牛舌拼豬五花肉 & 薄灸蔥花牛舌(鹽味)牛舌唔單止入口柔軟仲相當多汁 令人十分驚豔薄灸蔥花牛舌則係鮮嫩彈牙 口感極致美味青口食完燒肉之後 仲有色澤鮮亮嘅青口可以品嚐肉質緊實並且有嚼勁 口感特別新鮮雪條 & 雪糕食飽後仲可以行到餐廳嘅自助Bar 食雪條同埋雪糕解膩
上次同朋友食完另一間分店

黑毛和牛六款
每一款和牛都有唔同嘅口感 但每一種都非常好食
黑毛和牛肉唔單止係味道鮮美 肉質柔軟
多汁細嫩 絕對係奢侈嘅味蕾享受

牛舌拼豬五花肉 & 薄灸蔥花牛舌(鹽味)
牛舌唔單止入口柔軟仲相當多汁 令人十分驚豔
薄灸蔥花牛舌則係鮮嫩彈牙 口感極致美味

青口
食完燒肉之後 仲有色澤鮮亮嘅青口可以品嚐
肉質緊實並且有嚼勁 口感特別新鮮

雪條 & 雪糕
食飽後仲可以行到餐廳嘅自助Bar 食雪條同埋雪糕解膩
2024-11-14 0 瀏覽
推介大家一間好抵食嘅燒肉放題餐廳,就喺佐敦嘅和牛燒肉一郎。呢度有唔同款嘅放題套餐,大家可以按自己鍾意嘅嚟揀。我個人比較推介呢個放題Set E,有好多款牛肉任食,而且都係啲高級牛肉,真係好抵。首先講吓呢度嘅原條五花腩,肥瘦適中,燒完之後口感又好好,唔會油膩,好受大家歡迎。牛肋肉色澤好靚,均勻分佈嘅大理石油花紋路,食落去入口即溶,簡直人間美味。鍾意食生牛肉嘅你梗係唔可以錯過生牛拖羅刺身,見到靚靚哋又細緻嘅油花,食落去鮮香嘅牛肉味十足,口感一流。仲有生牛肉大腹壽司,鮮嫩口感嘅生牛肉連埋下面壓住嘅飯一齊送入口,口感嫩滑又好食,再加埋新鮮芥末,真係好滋味。呢度除咗可以食燒肉,仲有肉質飽滿嘅海鮮同埋好新鮮嘅自助沙律,全部都係任食,食得非常滿足。
2024-11-14 0 瀏覽
鍾意食肉嘅我哋梗係揀咗F餐啦,頭盤一擺上枱就已經睇得出餐廳滿滿嘅誠意~ ✨極上夏多布里昂 我哋點呢個餐嘅目的就係為咗佢!燒完之後散發出濃烈嘅肉香味,食落口柔中帶韌,食落去全部都係深厚嘅豐腴肉感!不愧係肉中極品!💥👍🏼 ✨黑毛和牛六款 六款唔同部位嘅牛肉喺呢一盤都可以食得到~每一件肉肉色澤豔麗,靚嘅紋路經過炙燒之後脂肪溶化,肉汁喺口入面爆發嘅口感真係令人難以忘懷!我個人最鍾意就係牛里脊肉,肉質細嫩而且油花分佈均勻,口感細嫩而且肉香味超級濃郁🤤 ✨原隻魷魚筒、帆立貝、青口、大虎蝦 各種海鮮喺呢度都可以享受到~嗰隻魷魚筒同我手臂一樣長!貝類都係非常新鮮,燒熟咗之後味道非常鮮美仲帶住淡淡嘅燒烤味~ 🥩和牛肉眼 呢個部位都係我嘅至愛!燒完之後油脂滿滿化開,牛肉嘅鮮味同淡淡嘅奶香味喺口入面綻放,入口即溶講嘅就係呢啖! 🥩牛脷拼豬五花腩 厚切嘅牛脷厚實多汁,每面短暫炙燒就可以,咁樣可以最大保留住牛脷嘅汁水,仲可以食到柔嫩嘅口感💯 五花腩都好味,一點腥味都冇!燒到微微焦香之後,食落更加緊實彈牙,點食都唔會厭😍 🥩薄切蔥花牛脷鹽味 每一片嘅薄切牛脷都已經用鹽醃製過,經過燒烤之後,外焦裡嫩🤩 簡單嘅調味就
🥩薄切蔥花牛脷鹽味 每一片嘅薄切牛脷都已經用鹽醃製過,經過燒烤之後,外焦裡嫩🤩 簡單嘅調味就已經揮發出牛脷原有濃郁嘅牛肉味,再唧少少檸檬汁,味道更加清爽~
2024-11-12 469 瀏覽
呢間和牛燒肉一郎喺香港有幾間分店,佢哋系我食過目前為止,食和牛放題最正嘅餐廳,喺呢度可以充分體驗到和牛燒烤嘅樂趣,都可以食到最正最新鮮嘅和牛各種部位,一定系我帶任何人嚟食飯嘅首選!我嚟為大家介紹我最鍾意嘅幾道菜。我個人認為最高級嘅和牛。燒烤後,鮮香無比,配埋醬汁,更加入味,真系好好味啊!每一款牛肉都好新鮮,都有自己獨特嘅味道,尤其我最鍾意入面嘅牛肋肉,好有彈性,好食!味道好正!五花肉搭配牛舌簡直系一流!喺口味同口感上都附有層次,好豐富。魷魚好可口,富有彈性,燒烤後嘅魷魚鮮香無比!富有彈性又唔會腥味。蔥花同鹽味充分咁把牛舌嘅香味凸顯出嚟,食得停唔到口,仲想再食!烤菠蘿嘅香味十足,甜味更加濃!牛肉眼好軟嫩,烤嘅時候好香,好食!而且肉眼嘅雪花好多,睇落去好惹味!

[夏多布裏昂]

[六款牛肉]

[牛舌同豬肉]

[魷魚筒]
魷魚好可口,富有彈性,燒烤後嘅魷魚鮮香無比!

[蔥花鹽味牛舌]

[菠蘿]
烤菠蘿嘅香味十足,甜味更加濃!

[牛肉眼]
2024-11-08
2024-11-12 422 瀏覽
今次約咗家人嚟佐敦嘅和牛燒肉一郎食放題,佢哋嘅自動送餐系統真係好有趣,中間有條路軌係專門用嚟送肉,坐低之後就可以專心享受唔使周圍走。再加上自助Bar上面有齊沙律、汽水、甜品等,真係任食任飲,點幾多都唔怕唔夠飽。首先推介下佢哋嘅原條牛舌佐香水檸檬,切成薄片嘅牛舌帶有少少嚼勁,擠上檸檬汁更加清新解膩,一啖咬落去口感好juicy。牛肋肉同牛里脊肉都係佢哋嘅主打,牛肋肉入口即溶、油脂分布均勻,牛里脊則係肉味特別濃郁,每片都燒到恰到好處。最值得一提嘅係和牛牛肉角切(一口牛)同和牛牛肋条,兩款都係正宗和牛,脂肪細膩分布均勻,一燒香後完全唔會過油,肉汁留喺口腔裡面,真係好正!另外,佢哋仲有多春魚同帆立貝,呢啲海鮮都係超新鮮,燒完之後口感鮮甜。小吃方面試咗炸雞塊,外層炸得脆脆地,入面嘅雞肉嫩滑多汁,作為燒肉放題中途嘅小食真係一流。壽司迷仲可以試下佢哋嘅生牛大腹肉壽司、生牛肉壽司,甚至仲有生牛肉刺身同生牛托羅刺身,呢幾款壽司真材實料,無論係厚切嘅牛肉還是魚生都好新鮮,口感嫩滑,係同燒肉一樣值得推薦。總括嚟講,和牛燒肉一郎真係適合一家大細嚟食個開心豐富嘅放題晚餐,店員服務細心,環境舒適,絕對係一個高質嘅燒

總括嚟講,和牛燒肉一郎真係適合一家大細嚟食個開心豐富嘅放題晚餐,店員服務細心,環境舒適,絕對係一個高質嘅燒肉放題好去處!

2024-11-10 406 瀏覽
呢度嘅放題真係好有特色!揀咗Set F任食套餐,可以無限量享受各種高質燒肉同海鮮,仲有餐廳中間嘅自動送餐路軌。極上夏多布里昂可以話係全場焦點,肉質極其柔嫩,每一片都係脂肪分布均勻,燒到啱啱好入面微紅,入口即溶,真係超級滿足!另外仲有黑毛和牛六款任食,唔同部位嘅和牛都有唔同嘅口感同香味,令我哋每一啖都有新鮮惑。其中最特別嘅就係西冷。西冷肉質柔軟又有咬口,燒到啱啱好時,啲油脂滲出嚟,香氣撲鼻,唔需要太多調味已經好出色,每一啖都充滿牛肉獨有嘅濃郁味道,真係好滿足!食燒肉點少得牛舌呢?鹽味葱花牛舌係我哋嘅心頭好,燒完加少少檸檬汁,入口爽脆而有嚼勁。再搭配一啲鮮甜嘅海蝦同帆立贝,成個海陸盛宴真係豐富多樣。成餐飯唔止燒肉咁簡單,自助Bar仲有沙律、汽水同甜品任食,真係齊全又滿足。呢度環境唔錯,自動送餐又增添咗趣味性,氛圍輕鬆,對於我哋嚟講真係一個輕鬆嘅約會地點。想嚟感受高質和牛放題嘅朋友真係值得試試!

再搭配一啲鮮甜嘅海蝦同帆立贝,成個海陸盛宴真係豐富多樣。

2024-11-06
2024-11-09 440 瀏覽
我同女朋友都鍾意食燒烤,尤其係鍾意呢間嘅燒烤。呢度嘅牛肉唔止種類繁多,水準亦都好高,保證你食完仲會再嚟食多幾次。餐廳嘅環境舒適,入面仲有自助Bar,無限提供沙律、汽水同埋甜品。我哋鍾意食呢度嘅Set D放題,個人覺得係最抵食嘅套餐,套餐仲包括日本嘅頂級和牛,真係好抵我哋鍾意食牛脷,通常嚟呢度都會叫唔同款式嘅牛脷,其中包括咗❣️原條牛脷配香水檸檬❣️薄燒蔥花牛脷(鹽味)牛脷有咬口嘅口感,品嚐到油脂之餘,卻唔會好油膩。放喺高溫嘅鐵網上面,即刻收縮緊實,將獨有嘅風味都鎖喺一嚿一口大小嘅牛脷入面,配埋特製嘅蔥鹽,爽口彈牙鮮甜嘅口感令人垂涎三尺,好食到不得了當然仲有一啲其他好食嘅牛肉,肉質嫩滑嘅牛脊肉,口感細膩嘅生牛肉刺身。唔止可以品嚐到高質素嘅牛肉,仲可以品嚐到新鮮嘅海鮮,例如多春魚等等食飽之後仲可以食雪糕,真係好滿足

❣️薄燒蔥花牛脷(鹽味)

食飽之後仲可以食雪糕,真係好滿足
2024-11-07 476 瀏覽
尋晚去左試佐敦「和牛燒肉一郎」嘅燒肉套餐整晚用餐體驗都好好👍🏻🌟和牛西冷西冷牛肉既紋理清晰肉質嫩滑唔會過肥燒完少少焦香味 肉汁豐富🌟原條五花肉五花肉油脂豐富但唔會膩 肥瘦適中燒到微焦 油香四溢 夠哂香濃🌟原條牛舌配香水檸檬賣相已經夠吸引牛舌好厚身 咬落帶嚼勁加上香水檸檬味道清新解膩 🍋🌟牛里脊肉里脊肉燒到微焦 散發濃郁既肉香口感柔軟 入口即化🌟青口青口好新鮮帶鮮甜味燒到外殼微微打開就啱啱好 🌟多春魚多春魚外皮脆香 魚籽越嚼越香🌟2色蔥花牛舌(鹽味)牛舌鹹香惹味加咗蔥花之後 香味更加突出🌟海蝦大海蝦燒到外皮微脆蝦肉鮮甜嫩滑彈牙成個套餐種類豐富絕對值得一試
尋晚去左試佐敦「和牛燒肉一郎」嘅燒肉套餐

燒到外殼微微打開就啱啱好

🌟多春魚
多春魚外皮脆香
魚籽越嚼越香

🌟2色蔥花牛舌(鹽味)
牛舌鹹香惹味
加咗蔥花之後 香味更加突出