2017-04-03
其實都是前一排食的, 但現在見到它的食評都要補讚它的美味.認識此店是透過雜誌介紹, 說老闆在新加坡學過煮喇沙才在香港開店. 所以知道自己會去新加坡前, 便先在此店試一次先, 才可以去到新加坡確定此店的水準同新加坡地道的味道有咩分別.我食的是牛舌喇沙, 因為食材不平同埋不是度度有得食, 所以想食. 新加坡是沒有牛舌喇沙, 但老闆創呢個牛舌喇沙都有成3塊 同埋煮得幾好食, 牛舌又香又淋, 啱晒我呢隻食肉獸喇沙最緊要湯底, 千萬不能hea, 求求其其咁無黎味道. 而呢間既喇沙湯底係好好味, 好濃, 好香椰汁味, 有少少微辣, 同我之後係新加坡食既湯底係差不多咁滯, 真係好驚喜, 因為可以係香港食到一碗新加坡味道既喇沙. 雖然$45係西九龍美食廣場算高少少的消費, 但是佢都好大碗下, 同埋如果驚唔夠, 落柯打時可叫老闆加多少少麵. 但因為我實在太愛過湯底, 所以飲晒, 食完之後飽晒. 希望老闆繼續努力, 喇沙專門店呢個名真係浪不虛名呀!!!