🍲🍲🍲天氣凍返少少又係時候約埋三五知己打邊爐啦😍筲箕灣呢間喜亭軒位於商場形薈入面開咗冇幾耐 裝修又大 坐得又舒適👍🏻最重要嘅係佢哋嘅晚市火鍋放題真係超抵食😍任飲任食兩個鐘 包你食到飽一飽🤪推介:套餐B 雞煲海鮮火鍋放題套餐 - 美國S R F黑毛和牛套餐 另加任食魚生拼盤 ‼️價錢:($288+$36)一嚟到我哋就喪叫魚生同埋熟食小食😭因為放工之後真係超肚餓😣魚生嘅款式超多 除咗三文魚、八爪魚、北寄貝仲有帶子、凍螺、甜蝦、虎蝦同油甘魚等等😳食材超新鮮 😳 每樣都好鮮甜😋最重要嘅係只係加$36 就可以任叫真係食幾碟都會回返本😂食住等到個鬧鐘響嘅時候就有得食雞煲🤪一打開個蓋嘅時候香到我哋流晒口水😭驟眼睇 大概有十幾件雞左右🤭一啖咬落去 雞肉好嫩 d醬汁又夠入味辣辣地 加埋芫荽蒜頭 好惹味🤤最估唔到嘅係 一般火鍋店叫啤酒都要另外加錢但呢度唔使之餘仲要唔係飲啲cheap cheap啤😭佢地會提供貴少少嘅純滑嘉士伯🍻連飲品都特別正過人👍🏻加分加分食到七七八八就可以叫定打邊爐嘅野食呢度嘅打邊爐配料同湯底嘅選擇真係超級多好多貴價嘢食都係任叫😍今次叫咗花膠胡椒豬肚同姬松茸益菌鴛鴦湯底兩邊嘅湯底超足料一邊
🍲🍲🍲
天氣凍返少少又係時候約埋三五知己打邊爐啦😍
筲箕灣呢間喜亭軒位於商場形薈入面
開咗冇幾耐 裝修又大 坐得又舒適👍🏻
最重要嘅係佢哋嘅晚市火鍋放題真係超抵食😍
任飲任食兩個鐘 包你食到飽一飽🤪

價錢:($288+$36)

一嚟到我哋就喪叫魚生同埋熟食小食😭

最值得一提嘅就係佢哋嘅海鮮拼盤
一上枱真係嚇親我哋😨
成個拼盤嘅presentation 勁靚 勁有氣派🤭
仲要全部都係名貴食材
有鮑魚、蟹、赤背、青口、石斑、墨魚等等🤩
重點係連呢個海鮮拼盤都係任叫😳
抵食到有啲驚個餐廳蝕本添😂

另外必叫嘅就係佢哋嘅黑毛和牛🐂🐂
一嚟到個賣相已經知道好食
牛上邊嘅雪花分明 又紅又鮮色
一睇就知好新鮮 放落火鍋度碌幾碌就食得
牛肉切得夠薄 食落入口即溶 好正呀😭

食到最後 最最最最唔少得梗係要食返杯雪糕啦🍦
佢哋呢個價錢仲包埋一人一杯hagandaz/ movenpick 雪糕😱😨
點解可以咁抵食架😧 仲要提供5款口味
食完真係超滿足🤤感覺好抵好抵👍🏻
2021-11-04 64 瀏覽
今日嚟筲箕灣試人人都話CP值高既任食雞煲+火鍋🍲,食完雞煲可另叫火鍋湯底,仲有海鮮、手打丸、不同豬、牛、羊、菜、雪糕雪條、飲品、啤酒🍻+38仲可以有埋刺身💥$218 任食2個鐘雞煲第一次見會有埋豬皮,吸哂雞煲精華🤤湯底有好多選擇,我特別揀姫松茸益菌鍋,勁多不同菌類,個湯底非常香濃,配海鮮,肉類、菜等等都好夾💯💯💯另外令我非常之喜歡嘅就係….佢有好多雪糕雪條任食🤣🤣 係… 我係雪糕怪👻總括嚟講,佢Cp值真係好高,低食又好味,海鮮新鮮,值得值得😆
+38仲可以有埋刺身
💥$218 任食2個鐘

雞煲第一次見會有埋豬皮,吸哂雞煲精華🤤

另外令我非常之喜歡嘅就係….佢有好多雪糕雪條任食🤣🤣
係… 我係雪糕怪👻
2021-11-04 48 瀏覽
難得聽日唔使番早,今晚特登約咗朋友嚟呢間新開嘅餐廳打邊爐,放題任食,盡情吹水。火鍋放題(一至四) $288宮廷香辣走地荔枝雞煲我本身唔係太食得辣,就叫咗唔辣,就算係咁雞都好夠味,啖啖肉,又夠滑。食完雞煲加咗兩個湯底,一邊豬骨湯另一邊係花膠胡椒湯。雖然兩邊湯底味道差唔多,但係都好濃好夠味,仲好足料添,有大大舊豬骨同花膠!海鮮盛盤超豐富,有齊蟹,鮑魚,扇貝,墨魚仔,魚塊,青口,蝦同魷魚。宜家已經好少放題火鍋會連埋雞煲同海鮮拼盤,二百幾蚊包咁多樣野認真性價比好高。美國SRS黑毛和牛睇樣都知有番咁上下質素,果然食落真係好夠牛味,又夠腍,好食過一般肥牛好多。食咗咁多肉同海鮮,當然要有蔬菜中和下,都有好多選擇,生菜,娃娃菜,金茹,冬菇…最後梗係有甜品,雪糕杯就一人一盒,雪條任拎,食到棒住個肚走。
火鍋放題(一至四) $288

宮廷香辣走地荔枝雞煲

美國SRS黑毛和牛

一個為食嘅朋友介紹咗我嚟呢間新酒樓,食午市任食兩小時雞煲海鮮放題(美國SRS黑毛和牛)💰2️⃣5️⃣8️⃣首先食咗宮廷香辣走地荔枝雞煲先,雞煲黎到煮兩分鐘就食得,雞煲嘅醬汁超濃郁帶點麻辣,豬皮同雞件都入哂味👍我哋追加💰3️⃣8️⃣追加刺身放題有帶子、甜蝦、榮螺肉、八爪魚、泰式虎蝦、北寄貝三文魚同油甘魚之後鍋底就要咗駕鴦鍋花膠胡椒豬肚➕姬松茸益菌鍋湯底料幾足料鍋底跟咗一個活海鮮盛盤裡面海鮮有帶子、鮑魚、墨魚仔、蟹、青口同蚌都幾新鮮火鍋料就Order咗美國SRS黑毛和牛黑毛和牛油脂好平均🤤西班牙黑豚肉黑豚肉幾好食,唔好煮太耐會鞋蒙古羊肉卷羊肉卷半肥瘦有少許羊騷味芝心牛肉丸有啲似山竹牛肉crossover版黑松露蝦丸手打蝦丸加入咗少少黑松露,味道平衡得幾好鵝腸好新鮮放落鍋灼一灼,食落好爽脆飲品有多款啤酒汽水任飲當然唔少得甜品,每人限一杯movenpick,仲有其他款式雪糕雪條任食🎈喜亭軒🎈筲箕灣筲箕灣道393號形薈1樓1號舖
一個為食嘅朋友介紹咗我嚟呢間新酒樓
豬皮同雞件都入哂味👍

我哋追加💰3️⃣8️⃣追加刺身放題
有帶子、甜蝦、榮螺肉、八爪魚、泰式虎蝦、
北寄貝三文魚同油甘魚

之後鍋底就要咗駕鴦鍋
花膠胡椒豬肚➕姬松茸益菌鍋
湯底料幾足料

鍋底跟咗一個活海鮮盛盤
裡面海鮮有帶子、鮑魚、墨魚仔、蟹、青口同蚌都幾新鮮

火鍋料就Order咗
美國SRS黑毛和牛
黑毛和牛油脂好平均🤤
西班牙黑豚肉
黑豚肉幾好食,唔好煮太耐會鞋
蒙古羊肉卷
羊肉卷半肥瘦有少許羊騷味
芝心牛肉丸
有啲似山竹牛肉crossover版
黑松露蝦丸
手打蝦丸加入咗少少黑松露,味道平衡得幾好
鵝腸
好新鮮放落鍋灼一灼,食落好爽脆

飲品有多款啤酒汽水任飲
當然唔少得甜品,每人限一杯movenpick,
仲有其他款式雪糕雪條任食

🎈喜亭軒🎈
筲箕灣筲箕灣道393號形薈1樓1號舖

2021-11-01
午餐
成間鋪空間幾大,而且有靠窗位望落幾陽光,除左雞煲火鍋平時都仲有點心小菜可以食😋見有黑毛和牛好似幾正,就同友人叫左個套餐B,成個放題1.5個鐘😆— 美饌B海鮮雞煲放題 美國SRF黑毛和牛 $258 (+$38 任食刺身)1️⃣ 刺身 🤍4/5🌩刺身款式都幾多,有三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦、八爪魚等~🌩 食落都幾新鮮,肉質甜美而且肥滿彈牙 👍🏼✨🌩個人覺得帶子最好食😋2️⃣ 雞煲(小辣)🤍4.5/5🌩 呢款小辣啱啱好,啱曬啲好似我唔食得辣但係覺得唔辣唔過癮嘅人🤣🌩 雞肉份量唔少,大大舊大啖肉🐓而且肉質好嫩滑😋食完雞煲會有人幫你換過個煲轉binlo😋3️⃣ 花膠胡椒豬肚湯底 🤍4/5🌩 花膠胡椒湯底相對養身温和,唔會過份重口味☺️而且都見唔少塊花膠豬肚好足料😌4️⃣ 美國SRF黑毛和牛 🤍5/5🌩 薄切黑毛和牛,細細塊易入口😋🌩 雪花條理鮮明,肥瘦分佈均勻,食落口超級軟腍,而且好重牛味,不停enocore🌟🌟🌟5️⃣ 海鮮🌩 大大隻原條海蝦🦐口感彈牙,新鮮十足😆🌩 鮑魚肉質厚實而且同樣鮮甜✨🌩 蜆肉嫩滑甜美,而且粒粒都有爆開好新鮮🤩🌩 除左呢啲之外青口同墨魚仔都唔錯😌6️⃣ 其他🌩 佢啲丸都幾特別,可以一試🤣芝心牛肉

— 美饌B海鮮雞煲放題 美國SRF黑毛和牛 $258
(+$38 任食刺身)

1️⃣ 刺身 🤍4/5
🌩刺身款式都幾多,有三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦、八爪魚等~
🌩 食落都幾新鮮,肉質甜美而且肥滿彈牙 👍🏼✨
🌩個人覺得帶子最好食😋

2️⃣ 雞煲(小辣)🤍4.5/5
🌩 雞肉份量唔少,大大舊大啖肉🐓而且肉質好嫩滑😋

食完雞煲會有人幫你換過個煲轉binlo😋

3️⃣ 花膠胡椒豬肚湯底 🤍4/5

4️⃣ 美國SRF黑毛和牛 🤍5/5
🌩 薄切黑毛和牛,細細塊易入口😋

5️⃣ 海鮮
🌩 大大隻原條海蝦🦐口感彈牙,新鮮十足😆
🌩 鮑魚肉質厚實而且同樣鮮甜✨
🌩 蜆肉嫩滑甜美,而且粒粒都有爆開好新鮮🤩
🌩 除左呢啲之外青口同墨魚仔都唔錯😌

6️⃣ 其他
🌩 佢啲丸都幾特別,可以一試🤣芝心牛肉丸質感軟腍少少拉芝,黑松露蝦丸食落又幾match😌
🌩 甜品方面,佢有多款唔同口味嘅dryer’s 同movenpick,而且仲係任食😍😍

平日火鍋放題 (美國SRF黑毛和牛) $288 🙆🏿‍♀️任食刺身 加$38 🙆🏿‍♀️宮廷走地荔枝雞煲 (走辣) 🙆🏿‍♀️唔知點解食到有少少甜甜地都幾入味 仲要好貼心俾個兜我哋裝骨份量仲要唔算比得多 食完仲可以轉火鍋湯底完全俾我哋留肚食其他火鍋料、海鮮同刺身🤤🤤花膠胡椒豬肚湯 💁🏿‍♀️一開始覺得較清食多一陣啲胡椒味出晒嚟👍🏿入邊都有2-3舊花膠仔 果然無吹水仲有吸晒啲味嘅白蘿蔔姬松茸益菌湯 🙆🏿‍♀️好重菇味 入邊仲有好多菇款鍾意食菇嘅我哋都覺得唔錯😋前菜中華沙律 🙆🏿‍♀️ & 麻辣木耳 💁🏿‍♀️中日混合 開胃前菜😆小食黃金魚片頭 💁🏿‍♀️佢加咗少少泰式辣醬雖然凍咗 但都唔算太差活海鮮盛盤呢個跟火鍋湯底點嘅 有限人數份量蟹 🙆🏿‍♀️ 花蟹 殼薄肉多 味道鮮甜鮑魚 🙆🏿‍♀️ 肉厚 彈牙帶子 🙆🏿‍♀️ 加大碼魚腩 💁🏿‍♀️ 正常發揮 (都可能因為我哋都麻麻哋魚腩)墨魚 🙆🏿‍♀️ 煮完都唔縮水 爽口彈牙象拔蚌 🙆🏿‍♀️ 有咬口 夠鮮刺身三文魚 🙆🏿‍♀️、八爪魚 🙆🏿‍♀️、北寄貝 🙆🏿‍♀️、帶子 🙆🏿‍♀️、榮螺 🙆🏿‍♀️、甜蝦 💁🏿‍♀️ (仲有油甘魚可以揀)加$38就可以任食 我覺得係好抵😍刺身嘅
平日火鍋放題 (美國SRF黑毛和牛) $288 🙆🏿‍♀️
任食刺身 加$38 🙆🏿‍♀️

宮廷走地荔枝雞煲
宮廷走地荔枝雞煲 (走辣) 🙆🏿‍♀️
唔知點解食到有少少甜甜地
都幾入味 仲要好貼心俾個兜我哋裝骨
份量仲要唔算比得多 食完仲可以轉火鍋湯底
完全俾我哋留肚食其他火鍋料、海鮮同刺身🤤🤤

花膠胡椒豬肚湯 💁🏿‍♀️

呢個跟火鍋湯底點嘅 有限人數份量
蟹 🙆🏿‍♀️ 花蟹 殼薄肉多 味道鮮甜
鮑魚 🙆🏿‍♀️ 肉厚 彈牙
帶子 🙆🏿‍♀️ 加大碼
魚腩 💁🏿‍♀️ 正常發揮 (都可能因為我哋都麻麻哋魚腩)
墨魚 🙆🏿‍♀️ 煮完都唔縮水 爽口彈牙
象拔蚌 🙆🏿‍♀️ 有咬口 夠鮮

刺身
加$38就可以任食 我覺得係好抵😍
刺身嘅質素都唔差 全部都幾鮮
特別係榮螺咬落好爽口 帶子亦粒粒肥美飽滿
推三文魚、帶子同榮螺😋
甜蝦刺身如果有頭會加分 亦會鮮甜啲 但一分錢一分貨啦

火鍋
美國SRF黑毛和牛 🙆🏿‍♀️ 重牛味 肉質柔嫩 必點 首選 翻兜再翻兜!
安格斯肩胛肥牛 🙆🏿‍♀️ 肥瘦參半 比較有嚼勁 似傳統食開嘅肥牛
西班牙黑豚肉 🙆🏿‍♀️
蒙古羊肉卷 🙆🏿‍♀️ 有羊味 又唔羶
炸魚皮 🙆🏿‍♀️ 脆口 唔鹹
黑松露蝦丸、蟹子墨魚丸比較特別少少👍🏿
香菇貢丸、魚皮餃、鵝腸、鮮冬菇、蜂巢豆腐、菜心苗、青口都屬正常

甜品

服務好好 經理會周圍睇吓有無人要幫手/ 講解
又會周圍搵人吹吓水 好親切💯

✅ 加一服務費
2021-10-27
$358.6 (晚餐)
宮廷走地荔枝雞煲
  • 刺身
2021-11-01 48 瀏覽
今日黎到筲箕灣搵朋友佢話有間任食火鍋好抵食就決定去試下有雞煲,海鮮加黑毛和牛太豐富了吧飲品自助形式,好多選擇雞煲香濃惹味,雞件吸收哂醬汁食落好juicy好嫩滑,一件接受一件咁食刺身加$38就可以任食!點可以錯過有三文魚,油甘魚,帶子,甜蝦等全部好新鮮,即叫即切食左好多round!花椒胡椒豬肚(左) 豬軟骨鍋(右)叫左鴛鴦鍋滿足2個願望2個湯底都好濃郁,好開胃推薦!美國SRF黑毛和牛好靚既油花!淥10秒就食得油香爆發,好好食!將今晚推上高潮海鮮好新鮮,淥完唔洗點醬食都可以因為本身夠鮮甜
今日黎到筲箕灣搵朋友
佢話有間任食火鍋好抵食
就決定去試下

雞煲,海鮮加黑毛和牛
太豐富了吧

飲品自助形式,好多選擇

雞煲

香濃惹味,雞件吸收哂醬汁
食落好juicy
好嫩滑,一件接受一件咁食

刺身

加$38就可以任食!
點可以錯過
有三文魚,油甘魚,帶子,甜蝦等
全部好新鮮,即叫即切
食左好多round!

花椒胡椒豬肚(左) 豬軟骨鍋(右)

叫左鴛鴦鍋
滿足2個願望
2個湯底都好濃郁,好開胃
推薦!

好靚既油花!
淥10秒就食得
油香爆發,好好食!
將今晚推上高潮

海鮮

好新鮮,淥完唔洗點醬食都可以
因為本身夠鮮甜
天氣開始轉涼又想打邊爐了~~但朋友鍾意食雞煲多d,傾左一輪搵到間兩樣都有既酒樓,仲要係新開架!今次就黎試試😋😋-🥘美饌B 雞煲海鮮放題套餐(美國SRF黑毛和牛) $288/位✨一坐低店員就問我地雞煲要辣定唔辣~~我地點左一份唔辣,配料有洋蔥、芫茜、豬皮,聞落好香!!雞肉食落又滑又彈牙,幾惹味🤤🤤豬皮都炒得好香,食落好爽脆~~份量唔算好多,食完可以留返quota再食其他野😏😏差唔多食完我地就order埋火鍋湯底同配料,順便出去拎埋醬料、飲品,選擇都好多~~加($38)仲可以任食魚生添!我地用QRcode落單後,魚生拼盤好快送上黎😍😍拼盤有三文魚、北寄貝、帶子、生蝦等,全部都好厚肉鮮甜👍🏻👍🏻湯底方面,我地就揀左姬松茸益菌湯~飲落好清甜,更加能夠帶出食材鮮味😋😋每枱附送既活海鮮盛盤都好豐富!有鮑魚、帶子、蟹、龍躉等,全部都好新鮮~~肉類選擇就有美國SRF黑毛和牛🐃、安格斯肩胛肥牛🐂、西班牙黑豚肉🐖同蒙古羊肉卷🐏~~我地最鍾意黑毛和牛!油花好靚,仲要入口即溶🤤🤤羊肉卷都唔錯,一d都唔羶~~最特別係丸類,選擇好多!有黑松露蝦丸、蟹籽墨魚丸、 芝心牛肉丸、梅菜豬肉丸等~~全部都好出色!黑松露蝦丸
天氣開始轉涼又想打邊爐了~~

一坐低店員就問我地雞煲要辣定唔辣~~
我地點左一份唔辣,配料有洋蔥、芫茜、豬皮,聞落好香!!
雞肉食落又滑又彈牙,幾惹味🤤🤤
豬皮都炒得好香,食落好爽脆~~
份量唔算好多,食完可以留返quota再食其他野😏😏

我地最鍾意黑毛和牛!油花好靚,仲要入口即溶🤤🤤
羊肉卷都唔錯,一d都唔羶~~

全部都好出色!黑松露蝦丸好濃味夠彈牙,推介👍🏻👍🏻

每樣試試好快就飽啦~~
最後每人order埋一杯Movenpick雪糕,真係超滿足❤️❤️
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 𝘼𝙡𝙡-𝙔𝙤𝙪-𝘾𝙖𝙣-𝙀𝙖𝙩 𝙃𝙤𝙩𝙥𝙤𝙩 𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 HKD 268 @ 🌟 喜亭軒《👽食神大媽打邊爐》.👽 追蹤大媽足夠耐嘅老友記都會知道大媽好少介紹任食同自助餐,因為質素普遍都將貨就價。但最近竟然發現左呢間性價比超高,有海鮮、和牛、甚至連雞煲都有嘅任食火鍋店 😱.👀 呢個價錢,真係以為會普普通通,環境麻麻,坐得唔耐。點知,呢間餐廳光潔明亮,位置寬闊舒適,食足兩個鐘,食材仲要超優質!🤩.😍 你有冇幻想過任食打邊爐會有雞煲任食?!真係非常之興奮,一坐低就有一個雞煲,仲要超好味,調味一流!雞件非常多,唔係全部骨頭細細件嗰啲,辣度可以自己揀。.🐟 緊接着嘅就係一大盤刺身!唔好以為係會揸流攤俾啲唔新鮮嘅你,係非常之好似爽口、彈牙、新鮮!唯一無奈嘅係胃口真係唔夠大,仲要留肚打邊爐 🤣.🦪 仲有海鮮拼盤,冇錯你冇聽錯,係除咗刺身以外仲有一大盤海鮮拼盤!淨係食咗呢幾樣所謂嘅打頭陣嘅美食,已經飽咗 🥲.🐂 終於嚟到主角和牛啦!完全鮮嫩無筋,仲要有多種部位同品種選擇!除左牛牛仲有靚豬同雞,一共成十幾款,款款都好新鮮嫩滑。重點係,D
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

雞煲海鮮放題套餐B

姬松茸益菌湯底

刺身拼盤

海鮮拼盤

🐂 終於嚟到主角和牛啦!完全鮮嫩無筋,仲要有多種部位同品種選擇!除左牛牛仲有靚豬同雞,一共成十幾款,款款都好新鮮嫩滑。重點係,D肉類完全無雪藏臭味,海鮮仲要係,活架!天呀,呢個價錢,簡直難以置信!🤤

美國SRF黑毛和牛

🍡 肉類以外配料都超級多,生熟都有多種選擇,淨係未計丸類餃類。仲有好多自助自選配料又多達二十種!淨係蔬菜都幫你裝成一盤靚靚又洗得乾淨!😋

各款丸類餃類
蔬菜拼盤
炸響鈴

🍰 甜品係雪糕,有好多款,款款好味!汽水又多選擇,成個雪櫃任你攞!🤪
🌟 打邊爐係一年四季都適合嘅活動,呢間高質又抵食,係大媽試過咁多間任食邊爐入邊最豐富最多美食選擇嘅一間!大家記得約齊D朋友仔黎呢度吹水打邊爐就最啱喇!❤️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
各款丸類餃類
蔬菜拼盤
炸響鈴
2021-10-29 776 瀏覽
今天跟朋友去行山,大家都餓了一整天,就想找個地方大吃一頓,剛好看到這裡的挺吸引的,就進來吃一下了!美饌B雞煲海鮮放題套餐(美國SRF黑毛和牛)(288元)(任食刺身+38元)A餐跟B餐只差了40元,那肯定選B餐,因為B餐的美國SRF黑毛和牛會高級很多,吃起來也會更好吃!牛肉剛來的時候,就可以看到這個的雪花真的非常好,牛肉的質素真的很高,非常意外,吃起來肉質嫩滑,充滿油香,又有牛香,非常推薦!而且之後再叫的質素也沒有下降,這真的是好評!一開始就會有一個宮廷香辣走地荔枝雞煲,朋友不太能吃辣,所以就叫了小辣,雞的份量不算多,剛好用來作開胃挺不錯,而且還有豬皮,花膠加了進去,吃起來也非常惹味,麻麻辣辣的,雞件也嫩滑!吃雞煲途中就可下好火鍋的鍋底了,如不是會等很久的!這次我們就叫了花膠胡椒豬肚鍋配特盛豬軟骨鍋,兩個都挺足料的,最明顯的是豬軟骨鍋,那個超大的豬骨!在等其他食物的時候,我們特別加了的刺身也送到了,刺身選擇還可以,而且挺新鮮的,特別喜歡這裡的帶子和三文魚,都很好吃!終於到食物來的時候了,這裡還是上菜得挺快的,而且完全沒有漏單,食物的份量都非常足,而且常見的都有,比較特別的是丸類,都是手

終於到食物來的時候了,這裡還是上菜得挺快的,而且完全沒有漏單,食物的份量都非常足,而且常見的都有,比較特別的是丸類,都是手打類的,吃起來非常彈牙!
熟食類我推薦蜜椒一口雞翼,炸得外焦裡嫩,再配上蜜糖,吃起來甜甜辣辣的,非常過癮!泰式鳳爪也挺不錯,非常爽脆!

這裡有送一個海鮮拼盤,一共有六款海鮮,其中墨魚仔和龍躉魚片都非常不錯,吃起來爽滑彈牙!還有任食的海鮮,如鮮蝦和沙白蜆,都挺新鮮,特別是沙白蜆,這裡的吃起來完全沒沙,而且非常鮮甜,我們吃了非常多!
當然最後還有最重要的雪糕了,除了每人一杯貴的外,其他的都可以任食,其中還有特別的黑糖珍珠鮮奶味雪條和榴槤雪條,都非常推薦!
2021-10-28
任食雞煲 x 美國SRF黑毛和牛海鮮火鍋放題,先食雞煲,然後再轉另一個鍋,自己揀湯底打邊邊❤️雞煲 雞件啖啖肉,好滑好夠味得黎又唔會咸,豬皮好入味!🧡刺身 一坐低轉頭就有一碟刺身送到,三文魚 帶子 玻璃蝦 好多款唔同刺身,樣樣都好新鮮💛海鮮火鍋 姬松茸益菌+特盛豬軟骨溫底🦀固定份量好豐富既海鮮船有鮑魚 帶子 象拔蚌 沙白蜆等等,青口 海蝦 水魷等等其他海鮮就係任點任食~🐃薄切黑毛和牛雪花均勻,第2~3 round 都仲係好靚仔既牛牛🦑手打蟹子籽墨魚丸 黑松露蝦丸超好食!! 雞煲+刺身+海鮮+和牛食晒咁多野都只係$288/位,仲有movenpick 雪糕添,真係好抵食!!🥰

❤️雞煲 雞件啖啖肉,好滑好夠味得黎又唔會咸,豬皮好入味!

💛海鮮火鍋 姬松茸益菌+特盛豬軟骨溫底

🦑手打蟹子籽墨魚丸 黑松露蝦丸超好食!!

2021-10-27
火鍋放題🧆🥘🥟火鍋有多款湯底選擇,今次我就揀咗花膠胡椒豬肚湯拼野菌湯底,胡椒湯辣辣地好開胃而野菌湯底相對健康🍄,係火鍋食物種類方面同樣一應俱全,由多款海鮮(如鮑魚、蟹肉🦀、帶子、魚腩🐠)以致肉類 (如美國黑毛和牛🥩、西班牙黑豚肉、安格斯肩胛肥牛)、丸類(如黑松露蝦丸、蟹子墨魚丸) 、蔬菜類🥦同埋澱粉質類都有好多任君選擇,嘢食多得來又高質任食宮廷香辣走地荔枝雞煲 🐓🍲走地荔枝雞嘅口感特別鮮嫩,而且大部份嘅雞肉都以滑嘟嘟嘅雞俾肉為主,好有誠意👍🏻,至於麻辣程度方面,可以根據客人嘅喜好選擇,入面嘅材料除咗雞之外亦都有豬皮、洋蔥同埋少量嘅菜,味道仲好入味添🤤新鮮任食刺身 🐟🦐刺身嘅種類多得黎又大眾化,好似有三文魚、虎蝦、赤貝、海螺🐚、鯛魚、八爪魚🐙等等,全部都好新鮮肥美,食到停唔到口😋多款Dreyers、Movenpick雪糕任食 🍨好少火鍋放題有任食兼多種口味嘅Movenpick 雪糕呀😍,好似有瑞士朱古力🍫、雲呢拿、士多啤梨🍓同埋特濃咖啡☕️,高貴得來又好味,為呢一餐任食刺身、火鍋、雞煲畫上完美嘅句號🎉
火鍋放題🧆🥘🥟

任食宮廷香辣走地荔枝雞煲 🐓🍲

新鮮任食刺身 🐟🦐

多款Dreyers、Movenpick雪糕任食 🍨
好少火鍋放題有任食兼多種口味嘅Movenpick 雪糕呀😍,好似有瑞士朱古力🍫、雲呢拿、士多啤梨🍓同埋特濃咖啡☕️,高貴得來又好味,為呢一餐任食刺身火鍋雞煲畫上完美嘅句號🎉
2021-10-23 45 瀏覽
經過筲箕灣 見到呢間集合哂雞煲🐓刺身🍣海鮮🦪火鍋🍲嘅任食放題 就入去試一試!雞煲海鮮放題套餐 【美國SRF黑毛和牛】 (hkd288) 加hkd38仲有刺身任食(∗ᵕ̴᷄◡ᵕ̴᷅∗)՞一開始店員會呈上雞煲🐓 本來以為呢間專做火鍋嘅餐廳 雞煲質素應該會一般 點知又幾好食 每塊雞件都好入味好濃郁 而且份量都唔少 肉質嫩滑~ 而刺身質素都正常🍣 食得出係新鮮 呢個價錢黎講cp值超高!至於重點嘅火鍋🍲 湯底一共有5款 我就點左花膠胡椒豬肚湯🧂同埋姫松茸益菌鍋🍄 特別推介前者 胡椒豬肚味好突出好香 亦都有幾塊花膠~ 配料方面 店員好快就呈上一盤勁豐富嘅海鮮拼盤(ؑ⸍⸍ᵕؑ̇⸍⸍)◞ 有青口🦪 鮑魚 帶子 海蝦🍤 蜆🐚 非常吸睛✨ 新鮮得黎份量都好大!另外和牛好重牛肉味 質素正常 仲有好多其他配料 保證吃到飽( •⌄• ू )✧總括而言 雞煲同埋海鮮拼盤都有驚喜 係一間性價比高嘅放題🤍

總括而言 雞煲同埋海鮮拼盤都有驚喜 係一間性價比高嘅放題🤍
🍴餓底組必試!刺身+雞煲+海鮮火鍋放題🍲🥘🍣位於筲箕灣的喜亭軒提供晚市放題,有兩款肉類主題套餐選擇,這晚筆者和朋友選擇了[美饌B雞煲海鮮放題套餐]可點選較高級別的牛肉「美國SRF黑毛和牛」🐮套餐星期一至四晚上$ 288/位,+$38更可任食刺身🍣(另收加一服務費) 餐廳設自助調料區和飲品區。客人在等雞煲的同時可先點刺身和小吃,邊吃邊等。雞煲可自選辣度,亮點是內裡竟有豬皮,豬皮吸收了雞煲來的精華, 雞肉又嫩又滑,香噴噴,十分惹味。吃完雞煲後侍應會為客人帶換上火鍋,湯底亦可自選。我們選擇了麻辣拼花膠胡椒豬肚湯底。另一亮點是:餐廳會因應供供量,每枱贈送海鮮拼盤,拼盤有鮑魚/帶子/青口/蝦/深海魚腩/蜆,海鮮新鮮,份量亦足。美國SRF黑毛和牛滿佈雪花,牛味濃,入口即溶,是回點單項首選。火鍋丸類選擇多,蔬菜新鮮翠綠,實在讓人吃得滿載而歸。前半段吃過雞煲和火鍋雖然已九分飽,但千萬別錯過Movenpick和Haagen-Dazs雪糕啊!這兩款牌子雪糕每人限一杯,而其他雪糕則可任食。任吃的選項亦有聚多選擇,推薦大家吃榴槤味雪條,榴槤味濃,香滑美味。🔸小總結:喜亭軒環境寬敞,坐得十分舒服。侍應服務殷勤有
🍴餓底組必試!刺身+雞煲+海鮮火鍋放題🍲🥘🍣

餐廳設自助調料區和飲品區。

客人在等雞煲的同時可先點刺身和小吃,邊吃邊等。

吃完雞煲侍應會為客人帶換上火鍋,湯底亦可自選。我們選擇了麻辣拼花膠胡椒豬肚湯底。

火鍋丸類選擇多,蔬菜新鮮翠綠,實在讓人吃得滿載而歸。

前半段吃過雞煲火鍋雖然已九分飽,但千萬別錯過Movenpick和Haagen-Dazs雪糕啊!這兩款牌子雪糕每人限一杯,而其他雪糕則可任食。任吃的選項亦有聚多選擇,推薦大家吃榴槤味雪條,榴槤味濃,香滑美味。

🔸小總結:
喜亭軒環境寬敞,坐得十分舒服。侍應服務殷勤有禮,性價比高,材料新鮮。晚市想一次過滿足放題雞煲、打邊爐,值得一試。

👅 味道:4.9/5
🍽 餐廳:喜亭軒
🌐地址: 筲箕灣道393號形薈1樓1號舖
2021-10-21
2021-10-23 91 瀏覽
襯假期,諗住去食海鮮火鍋,見付近新開左尼間就去試試,點知中伏,火鍋海鮮任食,第一輪上枱份量正常,但係同宣傳海報唔同,就係中間無左隻蟹,轉左扇貝,都唔緊要啦,扇貝都幾好食算新鮮,食完再落單叫過啦,反正任食,點知海鮮類十隻手指都數得曬,得幾款海鮮任食,魚無(沽清),扇貝無(原來第一輪比左就無得再點)海鮮得蝦同青口任食@@無講大話,一肚氣!都算,因為我點和牛海鮮餐,未點和牛片羅,比第一輪算正常,之後再叫和牛,就出現漏單同埋和牛勁多根,成個火鍋只不停食和牛、蝦、青口、鵝腸,少量丸類,埋單3個人$950連加一。最後想講真係不知所謂,雪糕櫃用鎖鎖住,驚人客食雪糕,食都蝕埋。如果3百蚊出面放題有更好選擇,唔需要去尼度。-----完----

海鮮得蝦同青口任食@@