2021-12-03 68 瀏覽
筲箕灣新開張左火鍋放題酒樓,格局似某類台式高級火鍋店。由於新開張,而且平日關係,人流唔會好多,坐位都舒適,但可能佢盡量安排集中坐關係,冷氣溫度不足,而且抽氣情況相對較弱,亦可能因為商場中央冷氣原故。值得留意的是火鍋放題分左A , B 兩款套餐,最主要唔同是牛肉質素,一款是SRF 和牛,另外值得留意的是刺身需要另外加錢才可任食。由於堂食至到10點,時間太倉猝,所以只食火鍋。首先坐低就已經有雞煲,雞煲有辣度選擇,味道唔錯,可以再叫。食完雞煲之後可以開始加湯底打邊爐,以QR Code 網頁點餐方式,上菜速度都快,無甩單嘅情況出現。海鮮會有海蝦、花蟹、帶子、鮑魚、龍躉片、北寄貝,當中部分只是一人一份。海蝦則可以任食。整體味道都還可以,服務都唔差。
首先坐低就已經有雞煲雞煲有辣度選擇,味道唔錯,可以再叫。食完雞煲之後可以開始加湯底打邊爐,以QR Code 網頁點餐方式,上菜速度都快,無甩單嘅情況出現。
整體味道都還可以,服務都唔差。
湯底
火鍋配料
海鮮配料(只有一次)
2021-12-02
火鍋配料
海鮮配料(只有一次)
•喜亭軒🍲筲箕灣超抵食雞煲火鍋❤️晚市火鍋放題 🍲🍲任飲任食2小時😆😌😋🧡🧡🧡🧡🧡~~~~~~~~美饌B雞煲海鮮放題套餐($288)*食完雞煲先至嗌湯打邊爐,而雞煲可以任添雞🐥🐥,添到夠為止🤣🤣🤣雞煲隻雞雖則細細隻,但食落好惹味好香,有少少辣味夠哂正😌😌😌·食完雞煲就嗌湯底,小編嗌左鴛鴦湯底🍲,一邊香茜皮蛋鍋🥚,另一邊特盛豬軟骨鍋🐷,兩個湯底入邊都好足配料,成舊豬骨都攞到出嚟😂😂但係個湯底味道好似差唔多,因為最base個湯底係一樣🤣🤣🤣再睇下啲火鍋料😌😌😌·1️⃣海鮮拼盤🦀🦐🦑🐙🐟*海鮮拼盤以人頭落單,每人一份,拼盤好豐富都,有鮑魚、扇貝、蟹🦀️半隻、龍躉、墨魚仔🦑、赤貝等等,全部都好新鮮好正,爽口既爽口,彈牙既彈牙😁😁😁想要多份都無😆😆😆(Score: 5/5)·2️⃣美國SRF黑毛和牛*美饌B餐俾多$40有得食美國SRF黑毛和牛😍😍黑毛和牛肥瘦脂肪比例適中,入口即溶,有啲似牛肩肉咁,係細塊同薄片左啲,如果大片啲就正喇😆😆😆(Score: 4/5)•3️⃣安格斯肩胛肥牛*安格斯肩胛肥牛就係美饌A餐,而美饌B餐都有得試既😍😍肥既部分真係好多😂😂😂睇下個人喜好去食肥膏🤭🤭🤭(Score:4/5)·其他:

喜亭軒🍲
筲箕灣超抵食雞煲火鍋❤️
晚市火鍋放題 🍲🍲
任飲任食2小時😆😌😋
🧡🧡🧡🧡🧡
~~~~~~~~
美饌B雞煲海鮮放題套餐($288)
再睇下啲火鍋料😌😌😌
1️⃣海鮮拼盤🦀🦐🦑🐙🐟
(Score: 5/5)
2️⃣美國SRF黑毛和牛
(Score: 4/5)

3️⃣安格斯肩胛肥牛
(Score:4/5)
其他:
*食物種類繁多,小編都唔能夠逐一介紹,但小編認為羊肉🐑、豚肉🐷都值得推介,食落都好香,肉質都唔錯,但如果怕羊有臊味就可能會差啲😂😂另一樣值得推介既就係小食,單骨雞翼、魚角等等,都做得好出色👍🏽👍🏽👍🏽😌😌😌
*仲有好多火鍋配料都可以食到,各式各樣嘅魚蛋、餃子、蔬菜🥬等等,一次過滿足哂所有願望😆😆😆
*所有飲品都可以自己去攞,飲品嘅種類都有好多,各式各樣嘅果汁🍹、茶🍵、汽水🥤、啤酒🍻等等都係任攞任飲😌😌
甜品方面每人可以要一杯Movenpick或者Dreyers雪糕🍦另外出面有啲雪條都係可以任攞🤣🤣🤣
*店舖以電子形式order食物,坐低時會有個QR code,數入去就可以嗌嘢食,兩小時內任嗌任食😛😛😛加多$38有得任食刺身添🤣🤣🤣呢個價錢真係無得輸😆😆😆👏🏽👏🏽👏🏽

評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
自從搬咗屋 係港島區覓食嘅機會多咗好多🤣今日去開呢頭附近做嘢 咁岩轉天氣變涷 友人話要打邊爐😂見到餐廳新開梗係幫手開齋試試我地叫咗雞煲加打邊爐再加刺身放題好飽。。。真係好飽。。。。講下服務同食物質素先上菜嚟講真係好快 叫刺身幾分鐘後上咗 之後within 5分鐘內都上埋海鮮拼盤同其他食物 所以以放題嚟講上菜速度係幾快 咁就唔使呃鐘🙈刺身方面夠新鮮 每樣都叫咗少少試下 唔係好多放題都有油甘魚食㗎!而小妹我最鐘意油甘魚 所以私心加咗呢度分!之後就到雞煲啦 雖然第一次上份量比較少 但可以續添真係無得輸 不過味道我自己就麻麻地 薑蔥味搶咗雞嘅鮮味 似食啫啫雞咁 做開運動嘅友人表示無限食雞係正嘅 跟住到火鍋啦 揀咗豬骨同胡椒豬肚 兩個都比較清嘅 豬骨就真係有大大舊係裡面 其他食物 例如牛肉都好正 唔係廉價肉 有質素嘅!海鮮拼盤就無咩特别 唔腥已經算係好好啦!仲有其他蔬菜都新鮮 不過叫一份嘅份量係真係好同少嘅 想一次過食多啲嘅朋友可以一次叫多少少!最後要讚下有任食雪條 雖然無movenpick 任食(貪心的人類)但雪條都好多選擇 有紫糯米啊同榴連!總括嚟講 今次體驗係正嘅 呢個價錢咁多嘢食算係好唔
自從搬咗屋 係港島區覓食嘅機會多咗好多🤣
我地叫咗雞煲加打邊爐再加刺身放題
好飽。。。真係好飽。。。。
講下服務同食物質素先

總括嚟講 今次體驗係正嘅 呢個價錢咁多嘢食算係好唔錯 !
2021-11-29 719 瀏覽
冬天嚟到啦❄️,想食雞煲,又想打邊爐暖暖個身🥰?喜亭軒兩樣都有,仲可以食埋刺身添,真係豐富到不得了🤩。今次就試左個美饌B雞煲海鮮放題套餐,$288再加任食刺身+$30@1,仲有任食美國SRF黑毛和牛🐮。宮廷香辣走地荔枝雞煲🐓雞煲嘅名改得好有美感,叫做宮廷香辣走地荔枝雞煲,叫左小小辣嘅我覺得啱啱好👌🏻😀,微微灼熱感下細味到滑嫩濃郁嘅雞肉,不論係份量抑或係口味都恰到好處😝。 刺身🍣而估唔到可以加30蚊就可以有任食刺身😍,身為刺身愛好者,可以同大家講呢30蚊可以放心比👌🏻,各類刺身都夠新鮮,我自己就最鍾意三文魚同帶子,可以食得出三文魚係新鮮肥美😋,帶子鮮甜,抵食🤗!開胃小菜🥒呢度有好多款小菜任君選擇💯,拍青瓜,中華沙律,醋香木耳等等,酸酸地勁開胃😆,幫你準備之後大快朵頤!海鮮拼盤🦐🐟🦀🦑特別之處仲有佢嘅海鮮拼盤,有青口、墨魚仔🦑、桂花蚌、鮑魚、魚🐟同埋蟹🦀,亦都可以自己再叫蝦,超級豐富😚。各類海鮮中我最鍾意好難得嘅桂花蚌,個種爽口鮮甜真係令人上癮🤩🥰,仲唔到仲要有蟹!食落去啖啖肉,爽!肉類(美國SRF黑毛和牛、豬肉、羊肉)從肉類嚟講,美國SRF黑毛和牛🐮不愧為鎮店之寶之一,淥熟之後牛味香濃,質

宮廷香辣走地荔枝雞煲🐓

刺身🍣

開胃小菜🥒

海鮮拼盤🦐🐟🦀🦑

肉類(美國SRF黑毛和牛、豬肉、羊肉)
從肉類嚟講,美國SRF黑毛和牛🐮不愧為鎮店之寶之一,淥熟之後牛味香濃,質地細滑,食多多都唔會厭😹。而令人驚喜嘅仲有豬肉,好少會食到咁肉質細膩嘅豬,而且食得出唔係劣質冰鮮貨,讚💯!同場加映仲有羊肉,非常難得🤩!

鴨血🦆
食得鴨血就一定要放係濃味嘅湯底入面😏,又滑又彈嘅鴨血加上濃郁香辣味,無得輸😛!

丸類
喜亭軒嘅丸類真係有心,好多都係新鮮肉類自己打成🥺,唔係坊間現成個陣,食落入粒粒分明,正💯!其他如牛柏葉,豆腐同炸魚皮都唔錯。

雪糕🍦🍨
超級開心佢地有movenpick🤩,仲要有五隻味,有我最愛嘅swiss chocolate🍫 ,食完所有野食杯雪糕超滿足💯🥰!
2021-11-29 162 瀏覽

宮廷香辣走地荔枝雞煲🐓

刺身🍣

開胃小菜🥒

海鮮拼盤🦐🐟🦀🦑

肉類(美國SRF黑毛和牛、豬肉、羊肉)

鴨血🦆

丸類

雪糕🍦🍨
  • 美國SRF黑毛和牛
;美饌B雞煲海鮮放題套餐 $288(任食刺身+$38)先嚟個宮廷香辣走地荔枝雞煲,雞肉嫩滑,份量啱啱好過下口癮。刺身新鮮,肉質鮮甜,有三文魚 、八爪魚 、北寄貝 、帶子 、榮螺 、甜蝦同埋油甘魚等多種選擇。火鍋揀咗豬骨同莞茜皮蛋,配料必嗌有極重牛味、油脂分佈均勻嘅SRF黑毛和牛,特別推薦出面少食到嘅芝心牛肉丸同埋松露蝦丸,好食。其餘仲有安格斯肩胛肥牛、 西班牙黑豚肉、蒙古羊肉捲 、 青口、海蝦、鵝腸、海鮮、黑松露蝦丸、蟹籽墨魚丸、梅菜豬肉丸、 黑椒牛筋丸 、香菇貢丸、蟹柳棒、芝士腸、魚片頭、 魚皮、雲吞同埋水餃,眼花繚亂,包你飽到上心口。
;美饌B雞煲海鮮放題套餐 $288(任食刺身+$38)

宮廷香辣走地荔枝雞煲

2021-11-22
宮廷香辣走地荔枝雞煲
最近去左筲箕灣[ 喜亭軒 ]  食放題任食!好耐冇食打邊爐,天氣凍凍地啱啱好。呢間上次喺朋友屋企附近經過時,已經號想去。食過嘅打邊爐放題當中,呢間嘅食材都算豐富,多選擇咯!最精彩係佢嘅雪糕。有Dryers.同Movenpick,Movenpick嘅咖啡味雪糕超級好食我食咗兩杯,記得一定要食。仲有一款韓國珍珠奶茶雪條都好好味。講返主食,可以自己用手機落單。有和牛任叫,仲有海鮮拼盤!海鮮拼盤嘅蟹好清甜,新鮮,仲有鮑魚,石斑,帆立貝,墨魚仔,蚌😍刺身任叫,三文魚大大件好厚肉。仲有甜蝦,虎蝦同埋帆立貝等。佢嘅手打肉丸都好出色。解黑松露蝦丸同埋墨魚丸。香口又彈牙。記得要食佢嘅麻辣雞煲!味道有驚喜,食晒完全唔夠喉!而我叫了小辣,鐘意食辣推薦中辣,非常好味😋飲品選擇都好多!😍😉好想快啲再去食多次!
仲有一款韓國珍珠奶茶雪條都好好味。
刺身任叫,三文魚大大件好厚肉。仲有甜蝦,虎蝦同埋帆立貝等。
佢嘅手打肉丸都好出色。解黑松露蝦丸同埋墨魚丸。香口又彈牙。
飲品選擇都好多!😍😉
好想快啲再去食多次!

麻辣雞煲
和牛
麻辣雞煲
和牛
閒日去食,$248晚市放題可以食足兩粒鐘😆😆包埋一盤刺身,螺肉同帶子都好鮮甜~三文魚發揮都正常~唔錯!對得住個價☺️雞煲叫咗小辣,炒得好香好入味正,略嫌啲雞唔係話超滑。之後可以揀鴛鴦鍋,揀咗芫荽皮蛋同埋花膠豬肚湯底,同friend一人一邊幾正喎。跟住啲湯底真係勁足料,並唔係淨係得啲湯!又有海鮮拼盤,又有都頗好味嘅牛叫,都頗抵食。用手機落單的,好快送到,試咗牛豬羊,我會話建議大家瘋狂食牛,真係好味高汁!有美國SRF黑毛和牛,雪花靚又勁腍重牛味,正😭仲有安格斯肩胛肥牛都唔錯。仲有好多飲嘢選擇。雪糕🍦一人一盒movenpick😋總括而言性價比勁高!食物很不錯,特別是牛🔥大家如果喺筲箕灣嗰邊行完山都可以一大班人去呢度打邊爐🍲!推薦推薦!

仲有好多飲嘢選擇。

雪糕🍦一人一盒movenpick😋

2021-11-15
  • 雞煲
2021-11-25 138 瀏覽
我又食雞煲打邊爐la😋依排密密打邊爐🤣我就揀左個鴛鴦鍋~花膠胡椒豬肚湯底+香茜皮蛋湯底😋淥下依個湯底又淥下另一個湯底😋仲加左錢任食刺身添,只係加$38就有得任食新鮮刺身,好正ar🥰場地好大坐得好舒服,有自助調料區、飲品櫃同雪糕櫃,不過如果要食Dreyer's同Movenpick就要係點菜機㩒機la😋食足兩個鐘,出餸好快,依頭㩒完點菜機,轉頭先有餸上枱🤣食得滋味又滿足😋為食餐單: 晚市火鍋放題雞煲海鮮放題套餐]安格斯肩胛肥牛🍲 $248/位(選任食刺身🍣 +$38/位)首先上左個惹味雞煲先,炒下炒下雞,食落好滋味好香😋刺身方面樣樣都好鮮甜,三文魚、帶子、甜蝦肉質好soft好滑😋活海鮮盛盤有鮑魚、魚塊、墨魚仔、蟹等,蟹剪開左兩邊,一啖咬落去食到鮮甜蟹肉😋另外好仲意美國SRS黑毛和牛、安格斯肩胛肥牛,牛肉味香濃肉質好正😋雪糕仲有Dreyer's同Movenpick添😍我地就揀左Dreyer's呂宋芒果同Movenpick雪呢拿夢幻😋兩隻都好香好滑😋
我又食雞煲打邊爐la😋依排密密打邊爐🤣

為食餐單:
晚市火鍋放題[美饌A雞煲海鮮放題套餐]安格斯肩胛肥牛🍲 $248/位
(選任食刺身🍣 +$38/位)

首先上左個惹味雞煲先,炒下炒下雞,食落好滋味好香😋

雪糕仲有Dreyer's同Movenpick添😍

2021-11-18
1K
2021-11-25 104 瀏覽
冷鋒落咗嚟香港幾日,大胃終於正式打個邊爐喇要盡興嘅當然要任食放題啦,囤積定脂肪過冬打邊爐嘅熱身運動,好自然係食雞煲,呢間嘅宫廷香辣走地荔枝雞煲幾香口,雞肉頗嫩,醬汁啱啱好包住啲雞肉,唔會過淡過濃,食完唔夠可以翻叮可以邊食雞煲,邊食小食,唔使等佢熟。有中華沙律、鳳爪、海蜇、手拍青瓜等等,開定個胃都幾好大胃揀咗姬松茸雜菌同胡椒豬肚花膠鴛鴦湯底,一煲兩味夠和味,雜菌湯真係勁爆香濃,啲食材放入去淥都吸晒菇味。花膠湯內含大量豬肚花膠,認真揼本肉類有豬牛羊選擇,牛肉有肥牛同和牛,睇雪花都知冇得輸豚肉唔嚡口,仲幾有彈性𠻹海鮮盤都係任嗌,上面有墨魚、蚌肉、鮑魚、蟹、魚肉、帆立貝等等,款款鮮味十足,相當抵食丸類好多款式,滴滴骰骰但好彈牙響鈴大大碌,蜆肉同樣好有鮮味醬汁任配多選擇,令人躊躇不決嘢飲都算多款,而且啤酒任飲,正呀
冷鋒落咗嚟香港幾日,大胃終於正式打個邊爐喇

要盡興嘅當然要任食放題啦,囤積定脂肪過冬

火鍋放題

肉類有豬牛羊選擇,牛肉有肥牛同和牛,睇雪花都知冇得輸

豚肉唔嚡口,仲幾有彈性𠻹

丸類好多款式,滴滴骰骰但好彈牙

響鈴大大碌,蜆肉同樣好有鮮味

醬汁任配多選擇,令人躊躇不決

嘢飲都算多款,而且啤酒任飲,正呀
2021-11-24
火鍋放題
  • 美國SRF黑毛和牛
香港溫度終於跌至十幾度,我這個火鍋控知道公司附近有一間晚飯時間二百幾蚊可以食到美國SRF黑毛和牛火鍋放題,放工即刻捉個同事一齊烚烚下🤣🤣🤣-餐廳門外有點中國風,踏入去先發現地方非常大,光線充足,我們被安排坐在落地玻璃旁,但檯與檯之間沒有空間感, 如果鄰檯真的坐下其他食客,出入比較不方便。-HK$288雞煲海鮮放題套餐美國SRF黑毛和牛:先吃雞煲,名叫宮庭香辣走地荔枝雞。2人前的雞約半隻,肉質鮮嫩,微辣之中帶點麻的感覺。吃完雞煲後便會上另一個鍋作火鍋用,湯底我們選了花膠胡椒豬肚及特盛豬軟骨鍋。-肉類:油脂像大理石花紋又肉質軟嫩的美國SRF黑毛和牛、肉汁豐富的安格斯肩胛肥牛、軟熟的西班牙黑豚肉、羊味濃郁的蒙古羊肉捲;海鮮拼盤:新鮮的帆立貝、彈牙的鮑魚、鮮甜十足花蟹、厚厚的東星斑、墨魚、象拔蚌-我們還點了其他食品,爽口的鵝腸、豐盛菜籃、水餃、雲吞、彈牙的牛柏葉及我至愛的響鈴;-+HK$38 刺身 我們另外加錢吃刺身放題~三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子、榮螺、甜蝦、希靈魚。全部刺身鮮味十足-啤酒汽水任飲仲有每人限order一杯movenpick 或者 dryers雪糕,其他牌子可以任食呀❤️❤️❤️❤️

HK$288雞煲海鮮放題套餐美國SRF黑毛和牛:
宮庭香辣走地荔枝雞

肉類:油脂像大理石花紋又肉質軟嫩的美國SRF黑毛和牛、
美國SRF黑毛和牛

海鮮拼盤

牛柏葉

響鈴

任食刺身

-天寒地凍最適合吃打邊爐,記得唔好眼闊肚窄,多吃會壞肚皮😜

2021-11-22
5 分鐘 (堂食)
宮庭香辣走地荔枝雞
美國SRF黑毛和牛
海鮮拼盤
響鈴
<放肆的星期四火鍋雞煲夜>_筲箕灣-喜亭軒 : 雞煲海鮮火鍋放題$288/ one & 任食刺身$38 _完全估唔到喺筲箕灣嘅豪宅開左咁多間不同嘅餐廳,今晚同朋友仔決定勇闖下- 任飲任食嘅火鍋放題☺️喜亭軒,任食有度好可以見住個Menu 就可以唔駛睇價錢盡情發揮😌_入到嚟空間感十足,鮮風值得一讚,因為包包有啲職業病一入到坐,竟然先留意餐廳嘅鮮風,依度抽氣做得好好,冇一向放題雞煲火鍋嘅死症-勁大油煙,食油煙已經飽晒🤓,最後食完D衫同頭髮都冇咩味👌🏻_坐低餐前小食就到,有雲耳仔同青瓜仔,正常野,幾開胃為依餐打開序幕~😆_打邊爐前,先上嘅係雞煲,今次叫左小辣,份量兩個人食剛好,仲可以留返胃嘅空間打個靚邊爐,食完雞煲出去行咗轉,飲品種類有意外驚喜喎,有果汁、紙包烏龍茶、汽水啤酒、支裝水咁,掂呀👍🏻_再行前啲到左自助調味區,唔錯,幾乾淨,平生最怕依區黐立立😂因為包包喺拿醬狂魔,依度嘅火鍋豉油應該有自行調配過,唔會有死咸嘅感覺,其中最特別喺金榜醬,出色呀依個有啲XO醬嘅感覺,但又唔會太油,沾肉或海鮮食都幾夾😛_火鍋湯底今日決定傳統一下,來個香茜皮蛋&姫松茸益菌鴛鴦鍋,Ummm如果芫荽
<放肆的星期四火鍋雞煲夜>
_
火鍋湯底今日決定傳統一下,來個香茜皮蛋&姫松茸益菌鴛鴦鍋,Ummm如果芫荽味可以再重就仲正la ,或者蔬菜果度可以揀芫荽,照顧一下包包依類芫荽愛好者🥰。至於姬松茸益菌呢,有種養生嘅感覺,幾岩女士☺️
_
剌身呢,加$38 就可以任食,CP 值都ok 嘅,其由三文魚、帶子、八爪魚、北寄貝幾好味幾鮮,放題嚟講質素收貨嘅~
_
至於海鮮呢,有鮑魚仔、 元貝、海蝦、墨魚仔、青蟹等等,其中鮑魚仔肉質幾嫩,唔鞋口,仲有墨魚仔夠爽口彈牙,不錯喔
_
肉類方面,今晚主攻豬-西班牙黑豚肉,食落屬於瘦底,油脂感唔太重,正!最怕豬太肥😂
_
丸類方面,叫左蟹籽墨魚丸、梅菜豬肉丸、黑松露蝦丸。依度丸打得ok,夠彈牙。其中,至愛喺蟹籽墨魚丸,墨魚味濃,食落有咬口,點埋果辣豉油食,非常夾😋
_
食飽飽去甜品櫃行返轉,揀左兒時回憶雜果冰冰,之後返埋位叫埋杯Movenpick 做Ending 🥳
🔸飲品和醬料兩樣都係自助既,飲品方面有成3個飲品櫃,載住茶、汽水同果汁等等,而醬料都幾多選擇🤣🔸宮廷香辣走地荔枝雞煲 首先會黎一個雞煲,份量唔會好多,咁就唔驚會食到好飽,如果唔夠係可以再加,雞煲𥚃面除左雞外,仲會有啲豬皮,個汁都好濃味,十分惹味😙🔸刺身(加$38)加錢可以任食刺身,所有都幾新鮮,最愛就係三文魚同帶子,前者肥美後者大大粒厚肉😍encore左好多次🔸花膠胡椒豬肚湯底 & 麻辣湯底胡椒豬肚湯好足料,有好多花膠同豬肚,亦飲到胡椒味,而麻辣湯辣度就比較溫和,相信唔太食得辣既朋友仔都食到😳🔸海鮮拼盤食食下就會送個拼盤,有多款唔同既海鮮,比較深刻係鮑魚同蟹,鮑魚好嫩,一啲都唔韌,而蟹都幾鮮甜,唔會霉😋🔸小食呢度仲會有啲前菜小食可以叫,都係任食,試左海蜇、酸辣鳳爪、蜜糖雞翼、中華沙律同木耳,小編鍾意食個海蜇,好爽口而且都幾辣,雞翼就蜜糖味好香,幾好食🤩🔸SRF黑毛和牛 & 安格肩胛肥牛油脂分佈好靚,和牛比安格斯牛更軟滑同淋,兩者牛味都幾濃,不過如果加多少少錢就有SRF牛食,就建議加埋😎🔸火鍋配料都係有唔同既丸同餃,任叫既海鮮包括海蝦、沙白同青口,其他配料仲有鵝腸、牛柏葉、蔬菜同麵類🔸雪

🔸飲品和醬料

🔸宮廷香辣走地荔枝雞煲

🔸刺身(加$38)

🔸花膠胡椒豬肚湯底 & 麻辣湯底

🔸海鮮拼盤

🔸小食

🔸SRF黑毛和牛 & 安格肩胛肥牛

🔸火鍋配料

🔸雪糕

每人會包一杯貴少少既雪糕,其他既雪條雪糕就係任食

正價時段:$288加一
刺身任食:加$38
2021-11-21 65 瀏覽
應該叫個老細,由朝早八點坐到夜晚10點,當自己係食客。可能老細係大陸人啦,落唔到來做監察啦。好多嘢可以做好啲,但係冇做到。今次係早茶星期日,由於OpenRice訂位,所以位置特別優越,有一點風景看看。其實有冇心做好,好緊要。地點OK,食物OK,服務員OK,其他呢?唔掂。若半年內內冇改善,必執。到時唔好埋怨其他人,係你做得唔好。咁我講少少食物啦唯有:子薑皮蛋酥,根本冇整熱。我去奇華買嚟食都得啦,蒜蓉蒸鮮魷仲離譜,鮮魷干過干魷,咁你不如干魷唔係話唔得,係要有步驟。一步一步嚟。最後,廚師應記一功,佢已經盡晒力。以咁嘅原料質素做到咁嘅食物水準。可以話得喺化腐朽為神奇
好多嘢可以做好啲,但係冇做到。
若半年內內冇改善,必執。到時唔好埋怨其他人,係你做得唔好。
咁我講少少食物啦唯有:
子薑皮蛋酥,根本冇整熱。我去奇華買嚟食都得啦,
蒜蓉蒸鮮魷仲離譜,鮮魷干過干魷,咁你不如干魷

唔係話唔得,係要有步驟。一步一步嚟。

喜亭軒🇭🇰天氣咁凍❄️終於有藉口瘋狂打邊爐🤤筲箕灣新商場開咗好多新餐廳所以決定嚟試試🤩﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/美國🇺🇸𝑆𝑅𝐹黑毛和牛 雞煲海鮮放題套餐+刺身 $288+38/一入坐就會嚟第一輪雞煲🐣熱辣辣好香好濃味🤩雞都幾滑同多肉 重點係有得任添不停食🍗用緊scan qr code落單 所以要揀湯底🥣貪心嘅多肉妹梗係要鴛鴦鍋 特濃豬骨同胡椒豬肚湯🐖湯底嘅料好多 竟然有一大舊豬骨🦴仲要有啲軟骨嗰種🤩海鮮拼盤係跟人頭數🤤多款式 鮑魚幾彈牙龍躉魚肉好食🐟刺身就建議嗌帶子🌊SRF牛肉🥩雪花分佈均勻牛味重🐄羊肉都重味 配菜就覺得水魷🦑手工丸🍡蔬菜拼盤🥬都可以嗌最後雪糕🍦選擇都幾多🤩每人可以揀一杯貴啲嘅movenpick🍨打完邊爐食凍嘢最爽😍﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
喜亭軒
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎