坐低半個鐘都無得食!又唔解釋,嘈佢先死撐多單做唔切!事源係入去餐廳坐低前已經在門口買了飛並付款, 已經問了男侍應是否隨便坐便可以,他説:係、一陣會送餐的.現在疫情嚴重晚上8點幾根本無咩人. 都等咗一陣其中一碗麵來了, 之後第二碗遲遲未來!之後男侍應,又走來問我們張單幾號,之後又走咗去.過咗10幾分鐘第二碗都未嚟,男侍應又突然話要張單,攞咗去完全無回應就行咗去!究竟發生咩事?完全無解䆁!最後終於第二碗來了,我當然即刻追問男侍應究竟發生咩事?坐咗成半個鐘都末有嘢食?又唔解釋發生咩事!男侍應竟然話之前有十幾張外買單!所以整唔切!😡我即時講:係咪我唔啱先,你講到錯喺我哋身上咁!之前你嚟過問張單兩次完全又無解釋點解咁遲呀?跟住男侍應見我們大聲,又突然話講我哋飲嘢!我話好行夾唔送喇!以後都唔會嚟幫襯!最終男侍應一句對唔住都無講!就行咗去!喂,如果要等咁耐我一早就唔嚟食吖,我唔係嚟乞食㗎,有俾錢㗎!大家如果想食到一肚氣就去啦!😡😡😡😡😡😡😡😡😡
大家如果想食到一肚氣就去啦!😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2020-03-07 90 瀏覽
因為隻熊仔所以去但好有驚喜😋😋😋-本來嚟影熊仔冰呃吓like但原來佢哋d麵食都好多人like㗎豬扒擔擔麵係我至愛,當然要點啦!豬扒炸得鬆脆香口,美味湯底濃稠,我最鍾意 👍-喇沙唔係配油麵,而係米線,好在唔係我叫啫 🙈如果可以轉做其他麵類應該會好食d(我無問過可唔可以轉)-單骨雞翼好味甜甜地有香蒜係面,惹味-熊仔冰1. 巨峰提子2. 黑糖珍珠略嫌太多冰,味道普普通通係呃like首選 😂😂-整體嚟講~食物味道可口環境乾淨,好鍾意佢木系設計,好舒服-係會再去嘅餐廳
因為隻熊仔所以去
但好有驚喜
😋😋😋
本來嚟影熊仔冰呃吓like
但原來佢哋d麵食都好多人like㗎
豬扒擔擔麵係我至愛,當然要點啦!
豬扒炸得鬆脆香口,美味
湯底濃稠,我最鍾意 👍
喇沙唔係配油麵,而係米線,好在唔係我叫啫 🙈
如果可以轉做其他麵類應該會好食d
(我無問過可唔可以轉)
單骨雞翼好味
甜甜地有香蒜係面,惹味
熊仔冰
1. 巨峰提子
2. 黑糖珍珠
略嫌太多冰,味道普普通通
係呃like首選 😂😂
整體嚟講~
食物味道可口
環境乾淨,好鍾意佢木系設計,好舒服
係會再去嘅餐廳
2020-03-07 1220 瀏覽
有冇諗過去一間餐廳食嘢,就可以好似去左幾個國家地方旅行咁🤩 哩間位於K11 Musea既麵食概念店,一次過集齊10款不同亞洲地區既麵食,一次過嚟個味蕾滋味旅遊😋·☆ 新加坡海鮮喇沙 HKD$108湯頭正正係我喜愛嗰種,喇沙係椰香味較重嗰種,而花生醬味亦相當濃郁,並加入大蝦、青口等海鮮提昇鮮甜道,整個湯底濃郁且順喉,十分喜歡😋·☆ 吉隆坡傳統蝦麵 HKD$98未食已經聞到強烈蝦味,一嚐湯頭果然充滿住蝦既精華🦐 呈紅色既湯頭味道濃而不膩,粗身既麵條掛湯力十足,令人吃下每一口都齒頰留香😚·☆ 粵式籠仔金蝦餃 HKD$26要數香港點心特色代表非蝦餃莫屬👍 蝦餃表皮掃上金箔更顯矜貴,蝦餃皮整得十分薄身,裡面既蝦肉份量十足,咬落爽口彈牙,食完好滿足🤩·☆ 老上海鍋貼 HKD$32上海鍋貼亦係香港人很喜歡吃既特色美點之一,鍋貼煎得幾脆口,咬開裡面包住滿瀉既湯汁,感覺豐盛而不油膩。·☆ 白熊牛油果 HKD$46哩杯卡哇依冰熊特飲完全溶化我既心💕 將牛油果味既特飲化成超可愛既小熊冰磚🐻 就算溶化左都唔會令味道變淡👍 仲好有童真既我同熊仔📸左好多,打卡一流,必點!

☆ 新加坡海鮮喇沙 HKD$108

☆ 吉隆坡傳統蝦麵 HKD$98

☆ 粵式籠仔金蝦餃 HKD$26

☆ 老上海鍋貼 HKD$32
☆ 白熊牛油果 HKD$46

2020-02-20
  • 白熊牛油果
2020-03-04 79 瀏覽
我又來了這間主打東南亞麵食的餐廳吃晚飯, 這裏環境大, 可以自由選擇座位, 幾舒適的, 可以和一班朋友來吃晚餐。他們提供多國的麵款, 實有一款適合你吃的~在座位上掃一掃QR Code 選購食物, 以電子付款形式結賬, 然後等食物送來, 很方便呢~ 我之前來這裏吃過這款拉麵, 認為很好吃, 所以今次又是吃同一款拉麵。京都叉燒醬油拉麵 - 裏面有筍、蔥、粟米、叉燒、溏心蛋🥚 。拉麵質感彈牙, 啖啖醬油濃湯味, 還有一隻半流心的溏心蛋~

2020-02-24
2020-03-01 84 瀏覽
日本有喫茶所,香港有喫麵所,就在MOMA store旁。店面新派裝修,都好多位,仲有自家設計的家品,。店家附圍裙,食麵可以豪放咁食,都唔怕彈到。自助落單大魚蛋配秘製麻辣汁($18),魚蛋超大粒,好彈牙,醬汁蠻辣的,是有質感的,不是普通的醬。曼谷牛腩船麵($98),牛腩很嫩,有肉有筋的,分佈均勻,不是很乾身那種,豬肉丸扎實,仲有炸豬皮和很多芽菜和通菜,配料豐富,湯底味道也很濃郁,配金邊粉吃,好吃,推薦!曼谷香芧芒果檸檬茶($42)選了紅茶,檸味十足,口味清新,可以減膩,跟船麵很搭!吉隆坡龍蝦海鮮蝦麵($188),龍蝦鮮味,青口也很大隻,五花腩也不會肥,半熟蛋剛好,蝦湯蝦味很重,配油麵,整體不錯,就是料可以再多一點。

店家附圍裙,食麵可以豪放咁食,都唔怕彈到。

自助落單

• 大魚蛋配秘製麻辣汁
  • 曼谷牛腩船麵
2020-02-28 819 瀏覽
今日又黎到K11 MUSEA 試新餐廳, 喫麵主打東南亞菜, 有麵食, 小食, 飲品及甜品! 餐廳夠寬敞舒適, 裝修明亮時尚!點餐可以選擇手機落單或店面嘅點餐機落單, 方便、環保又快捷!新加坡海鮮喇沙$108新加坡喇沙好大碗, 勁足料! 材料包括有蝦, 青口, 魚蛋, 魚片頭, 溏心蛋, 豆卜, 非常豐富! 喇沙湯底厚身 , 味道非常香濃, 帶微辣, 好正! 濃稠嘅喇沙湯底令每一條粗麵都能夠掛湯, 好滋味呀!曼谷牛腩船麵 $98牛腩份量十足, 而且煮得軟腍, 又入味! 船麵湯底非常濃郁, 帶甜味, 個人很喜歡, 推介!蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 $48雞翼外層炸得香脆,  肉內裡保持嫩滑!表面上加上蜜糖和炸蒜粒, 甜甜地又惹味!泰式黑熊珍珠奶茶 $34熊仔系列嘅飲品, 絕對係餐廳必點之選,  打卡一流!可愛嘅熊仔坐喺珍珠奶茶上, 非常得意有趣! 而且熊仔用奶茶造成, 可以令整杯奶茶保持香濃順滑, 唔會愈飲愈淡!白熊芒果 $46白熊仔用椰汁造成, 加上半杯芒果蓉和芒果汁, 每啖充滿芒果甜味!

新加坡海鮮喇沙$108

曼谷牛腩船麵 $98

蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 $48

泰式黑熊珍珠奶茶 $34

白熊芒果 $46

2020-02-28 60 瀏覽
今日帶左兩隻小魔怪出去行下順便試下新野。絕對為左杯冰熊特飲打卡而離。YumMee 雲集亞洲各地的麵食文化。叫左幾款比較多人簡既,味道唔錯,價錢都好親民,可以再離。下次想試下喇沙,應該都唔錯。😋😋😋😋.#曼谷牛腩船麵#河內和牛湯河#海南雞飯#泰式冬蔭配炸木瓜絲#蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼#白熊芒果#魔幻熊柚子蘇打#魔幻熊巨峰提子蘇打.喫麵 (尖沙咀)📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖
#曼谷牛腩船麵
#河內和牛湯河
#海南雞飯
#泰式冬蔭配炸木瓜絲
#蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼
#白熊芒果
#魔幻熊柚子蘇打
#魔幻熊巨峰提子蘇打
喫麵 (尖沙咀)
📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖
2020-02-25 111 瀏覽
這次是我第3次來食-喫麵這間麵店有飯有麵,有不同國家的麵食,新加坡,台湾,香港,上海,泰國等等。。。麵質素一向不錯,味道好,麵的份量,第一次食就覺得小左點,之後第2、3次食位量加大了,好滿足。飲品有黑熊冰飲拍照,推介泰式黑熊珍珠奶茶好味,珍珠Q彈,又可以呃like.試過新加坡海鮮都,好食上海麻辣黑毛豬擔擔麵,足料又夠味,如果喜歡食濃味野,呢個麵啱晒,炸黑毛豬扒好食不油膩。環境舒服衛生,服務人員有禮貌如果坐下飲野,傾計都舒服
這次是我第3次來食-喫麵
麵質素一向不錯,味道好,麵的份量,
第一次食就覺得小左點,之後第2、3次食位量加大了,好滿足。
試過新加坡海鮮都,好食
環境舒服衛生,服務人員有禮貌
如果坐下飲野,傾計都舒服

2020-02-24
60 分鐘 (堂食)
  • 泰式黑熊珍珠奶茶
  • 上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵
2020-02-22 79 瀏覽
今日和朋友往K11 MUSEA喫麵食晚餐,我們點了吉隆波傳統蝦面,新加坡海鮮喇沙、蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼、大魚蛋配秘製麻辣汁、泰式黑熊珍珠奶茶和泰式黑熊珍珠咖啡。吉隆波傳統蝦面賣相吸引足料,材料有蝦, 朱肉、蛋和菜, 蝦食落鮮甜彈牙,朱肉爽口有肉味、蛋味香滑、菜和蝦面食落爽口, 湯底味道香濃, 帶點微辣,整碗吉隆波傳統蝦面食落美味,口感滿足;蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼蜜糖甜度適中,蒜蓉香脆,單骨雞翼食落肉質鮮嫩味美,佐酒一流;大魚蛋配秘製麻辣汁大魚蛋食落大大粒爽口彈牙, 口感十足,秘製麻辣汁辣度適中,食落惹味;最後泰式黑熊珍珠奶茶茶味香濃, 甜度適中,黑熊是奶茶冰可保持奶茶的甜度,珍珠爽口彈牙。餐廳座位舒適闊落,而且手機落單,自助方便;餐廳有亞洲地圖很有特色, 而且食物美味,份量十足,我們口感大滿足。
吉隆波傳統蝦面
蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼
大魚蛋配秘製麻辣汁
泰式黑熊珍珠奶茶
2020-02-20
2020-02-22 43 瀏覽
今日相約好友去尖沙咀新商場K11 musea 行街,這個商場裝修都充滿著藝術,相當有特色,而且有多間不同的餐廳,今晚就去左YumMee食飯,餐廳環境舒適又寬躺,好舒服👍🏻👍🏻食物都可以scan qrcode選擇、落單及付款,可以位做晒十分方便。芒果鴨絲牛油果紙米卷芒果十分香再配上鴨絲十分入味,再加上牛油果更加香滑美味。上海麻辣黑毛豬擔擔麵好夠份量大大碗的擔擔麵,點左少辣都唔覺得有辣味,味道不錯再配上香脆的豬扒更加滋味😋😋熱騰騰鮮蝦雲吞湯天氣都較凍都中意叫番熱辣辣的湯,炸蝦薄餅入口十分鬆脆可口,皮很薄身,蝦很鮮甜入味👍🏻👍🏻白熊芒果白熊在飲品上十分可愛,以新鮮芒果汁去調配,再加左奶,味道剛好又唔會好甜。鮮芒果糯米糍用左新鮮芒果去整,糯米糍外皮煙韌,入口口感不錯,為晚飯畫上句號👍🏻

芒果鴨絲牛油果紙米卷
芒果十分香再配上鴨絲十分入味,再加上牛油果更加香滑美味。

上海麻辣黑毛豬擔擔麵

熱騰騰鮮蝦雲吞湯
天氣都較凍都中意叫番熱辣辣的湯,

炸蝦薄餅
入口十分鬆脆可口,皮很薄身,蝦很鮮甜入味👍🏻👍🏻

2020-02-17
2020-02-20 78 瀏覽
有沒有想過,吃個麵就可以環遊世界?YumMee就是賣這個概念了,這裡可以找到馬來西亞的龍蝦海鮮蝦麵、日本的蟹腳蟹油拉麵、泰國的牛腩船麵等,在想念哪一個國家嗎?吃碗麵一解相思之苦吧!餐廳的位置有點弔詭,雖說是「一樓」,但我在一樓走了幾遍仍找不到,原來是要在「名潮食館」旁邊的電梯落半層,YumMee就在MoMA的側邊。餐廳採用自助形式,大家可以走到售賣機點選餐單,最後用八達通繳費,十分方便。裝修以木系色調為主,給人舒服閒適的感覺。走到餐廳最入位置,是一個小房間,有坐得舒服的梳化之餘,枱面還設有充電器,好方便啊!吃麵最怕被湯汁弄髒衣服,YumMee也想得周到,提供用完即棄的圍裙,身光頸靚的朋友記得要拿來穿。慢煮豬腩肉配泰式酸辣醬 $48粵式籠仔金蝦餃 $26吃麵之前不如先試小吃?慢煮豬腩肉夠腍身,配上泰式酸辣醬實在惹味,我不太吃辣,覺得相當刺激!還是蝦餃更適合我,塗上金色更添貴氣,新年快來吃!曼谷牛腩船麵 $98新加坡海鮮喇沙 $108河內和牛湯河 $108很多食評都讚喇沙好吃,我們又怎可以錯過?湯底香濃,大蝦鮮甜又啖啖肉,魚蛋清爽彈牙,還別忘了那豆卜,完全吸收了喇沙湯的精華,十分入味。不過

慢煮豬腩肉配泰式酸辣醬 $48

粵式籠仔金蝦餃 $26

曼谷牛腩船麵 $98

新加坡海鮮喇沙 $108

河內和牛湯河 $108

不過也許先入為主,我覺得最先吃到的泰國船麵也很好,一條條的豬皮炸得香口,湯底濃郁惹味,加上大量的通菜和芽菜,吃起來好爽口,惟牛腩炆得未夠腍,美中不足。

相對上,越南和牛湯河比較清淡,和牛很腍,喜歡清淡一點的朋友可以試。

吉隆坡海南雞飯 $118

最新加入的成員還有海南雞飯,雞肉嫰滑,雞皮沒有多餘的脂肪,女士們可以食得放心;黃油飯味道不錯,每粒飯都被染成金黃,十分平均,不過我喜歡吃軟飯,這個質感稍硬。

魔幻熊巨峰提子蘇打 $38+
黑熊珍珠港式奶茶 $38

最後不得不提的是飲品,熊仔冰冰好可愛,絕對屬打卡級!我喝的是巨峰提子,藍色冰是蝶豆花,一邊飲一邊將底下較甜的糖水稀釋,味道剛剛好!
2020-01-23
黎K11 Musea食飯,黎到muse edition一樓有呢間麵店。餐牌主打東南亞同中國各地嘅麵,亦有東南亞嘅飯。門口仲有個飲品吧。裝修幾高檔,落單係自助形式,可以用枱面QR Code,亦可以用門口嘅自助售賣機。河內和牛湯河($108)朋友叫左呢個越式湯河,河粉夠滑,湯底同和牛都幾有牛味,略嫌份量較細。新加坡海鮮喇沙($108)我就叫左呢款新加坡嘅代表。湯底十分濃,椰香味十足。用嘅係幼麵,而唔係平時啲米粉加米線,都幾彈牙。青口、蝦、魚蛋各兩隻,都幾好送。蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼($48)單骨雞翼就係將雞翼斬開一半,比較容易食到肉。外皮酥脆香甜。健康彩虹沙律($58)呢個沙律預拌沙律醋,上面有健康食物藜麥、青蘋果、士多啤梨等,色彩繽紛,所以叫彩虹沙律。鮮芒果糯米糍($32)甜品就要係外面雪櫃自己攞。呢度嘅糯米糍無平時見到嘅一層糯米粉係面,所以比較痴底,比較難離開底下張紙,黏性較強。入面嘅芒果都夠大塊,夠juicy。呢度雖然係自助形式,但係都有侍應幫手送餐嘅,所以一定要保留張單以供識別。好貼心呢度有埋圍裙可以用。

河內和牛湯河($108)

新加坡海鮮喇沙($108)
我就叫左呢款新加坡嘅代表。
湯底十分濃,椰香味十足。
用嘅係幼麵,而唔係平時啲米粉加米線,都幾彈牙。
青口、蝦、魚蛋各兩隻,都幾好送。

蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼($48)
單骨雞翼就係將雞翼斬開一半,比較容易食到肉。外皮酥脆香甜。

健康彩虹沙律($58)

鮮芒果糯米糍($32)

2020-02-19
2020-02-19 39 瀏覽
K11 Musea開了很多特色餐廳,今晚就和朋友一起到了試試這間自助點餐形式的東南亞餐廳。餐廳採用了無貨幣政策,採用了自助下單系統。餐廳每個座位都有貼上QR code, 只要一scan就可以在手機電子餐單上下單,全場冇+1,食物準備好時,店員會根據你下單號碼端上你的食物到你座位。不用帶錢出街,跟朋友出去食飯亦非常方便。小食越南炸春卷放上檯時還是熱烘烘,外表乾身香脆,餡料是菰菌,軟綿油潤,令味道變得增添層次豐富,多吃也不會覺得膩。炸蝦薄餅薄餅炸很非常酥脆,而且一點也不油膩,老上海鍋貼新鮮即炸,肉餡食落亦鮮香富嚼勁,完全不會過韌,的確有水準。粉面飯曼谷牛腩船麵賣相漂亮而且份量大,牛腩肉質軟腍,配埋湯內浸至入味的麵剛剛好,不會太淋。加上吸收咗湯中精華,飽滿又多汁,和牛腩湯底配合得相當好。吉隆坡海南雞飯用料十足的海南雞飯,雞肉滑嫩,完全無落味精,味道鮮甜。飲品黑熊珍珠薑奶IG打卡主角黑熊珍珠薑奶,精緻的熊仔原來是黑糖等佢慢慢溶,這樣不但沒有比平時的珍珠奶茶甜,邊飲邊看到這可愛的熊仔更添趣意,令人一試難忘。甜品芒果糯米糍糯米皮皮薄煙韌,芒果鮮甜,吃下去非常新鮮,個人認為很有泰國糯米甜品的味道。

小食
越南炸春卷

炸蝦薄餅
薄餅炸很非常酥脆,而且一點也不油膩,
老上海鍋貼
新鮮即炸,肉餡食落亦鮮香富嚼勁,完全不會過韌,的確有水準。

粉面飯
曼谷牛腩船麵

吉隆坡海南雞飯
用料十足的海南雞飯,雞肉滑嫩,完全無落味精,味道鮮甜。

飲品
黑熊珍珠薑奶

甜品
芒果糯米糍
2020-02-18 56 瀏覽
喺k11 musea商場既麵店,未試過,好吸引咁。餐廳採用自助落餐方法,少左用紙張落單,環保又方便。有多款湯麵及飯類可選,想食喇沙湯麵呀。泰式黑熊珍珠咖啡 $34超可愛呀!係3D立體熊仔冰,少女心爆炸。大大杯凍咖嗨哩個價錢好抵飲,黑糖配咖啡好夾,珍珠有咬口。新加坡海鮮喇沙 $108香濃既喇沙好香呀,辣度同椰香味調配剛好,有魚蛋、青口、蝦等配料,麵條掛湯有彈力,好味。越式炸春卷 $38春卷皮好脆,含料幾健康,有冬菇、紅蘿蔔、豬肉碎,幾好!粵式籠仔金蝦餃 $26賣相精緻,擺籠仔充滿中式色彩。蝦肉爽口,皮薄,包住肉汁,高質!京都叉燒醬油拉麵 $98叉燒肥瘦適中,有炭燒香味,流心半熟蛋好味,醬油湯底濃味,麵條爽口。餐廳裝修舒服,下次都會黎食!
有多款湯麵及飯類可選,想食喇沙湯麵呀。
泰式黑熊珍珠咖啡 $34
新加坡海鮮喇沙 $108
越式炸春卷 $38
春卷皮好脆,含料幾健康,有冬菇、紅蘿蔔、豬肉碎,幾好!
粵式籠仔金蝦餃 $26
京都叉燒醬油拉麵 $98
餐廳裝修舒服,下次都會黎食!
  • 泰式黑熊珍珠咖啡
  • 越式炸春卷
近排少左出街, 出得街一定plan好行程, 食飯一定以衛生行先, 盡量我會揀空間較大而路線較年青嘅地方食野, K11MUSEA近地鐵站嗰邊一上電梯就見到li間麵店, 有多國特色麵食(泰/星/越/滬/日/馬/港式都有得揀), 用QR Code落order好方便. 廚房以一大塊玻璃隔住, 出菜則劃了一大個counter而同食客嘅枱有好闊嘅距離, 衛生加哂分!!!>新加坡🇸🇬海鮮喇沙(HKD108)*推介!*想食熱+辣辣但又唔好成頭汗嘅一定係食喇沙啦!份量同味道絕對比得上個價錢, 首先兩大件連殼青口, 豆卜, 魚蛋, 魚片頭, 去殼蝦, 溏心蛋勁足料. 一大抹炸蒜, 喇沙湯底微辣, 口感濃稠又溫和, 即時呷兩口先, 麵款係粗身嗰隻, 每一箸麵勁掛湯, 食完係無口喝感覺架👍🏻. >芒果鴨絲牛油果紙米卷(HKD42)🤩🤩🤩🤩🤩🤩必食🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩大家都係越式米紙卷嘅big fans, 一人一條開心share: 芒果, 牛油果🥑非常新鮮又夠甜, 矜貴嘅鴨絲帶起哂整體嘅美味, 加上紅蘿蔔絲多重口感, 以附上嘅生菜同9層塔包住再dip魚露勁正.>白熊芒果(HKD46)貪得意來杯

新加坡🇸🇬海鮮喇沙(HKD108)

*推介!*
新加坡🇸🇬海鮮喇沙

芒果鴨絲牛油果紙米卷(HKD42)
🤩🤩🤩🤩🤩🤩必食🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
芒果鴨絲牛油果紙米卷

白熊芒果(HKD46)
白熊芒果

貪得意來杯白熊芒果特飲, 隻熊仔超可愛呢!1/3杯都俾芒果蓉+芒果, 每啖充滿奶香芒果甜味, 個人覺得冬天可以落少啲冰, 隻熊仔飲哂都好似未溶到😂.
鮮芒果糯米糍(HKD32)
鮮芒果糯米糍

唔小心又揀多款芒果系列, 薄薄嘅糯米皮包住一大大大舊芒果肉, 一人一啖淺嚐勁滿足!
2020-02-17