2019-12-30 39 瀏覽
呢間餐廳好特別,有不同亞洲風味既粉麵食鍾意食麵既呢間喫麵一定啱哂口味呢度主要係自助形式,自己取餐的落單都可以用呢部機落單加付款,夠哂方便亦可透過scan QR code落單京都叉燒醬油拉麵本身我想食泰國船麵不過可惜我唔食牛腩,所以就揀左日本拉麵!呢碗麵都好大碗,叉燒仲有3塊添味道幾好食,個湯唔會好油膩,拉麵有啲Q彈既口感港式燒鴨河粉燒鴨起碼有6件架,不過口感就鞋左啲!而且河粉有點少,媽咪食完之後唔夠飽,所以就叫左個芒果糯米糍芒果糯米糍皮薄肉厚個芒果好甜呀,忍唔住要叫多一份峰蜜苦瓜汁+雜莓汁
呢間餐廳好特別,有不同亞洲風味既粉麵食
鍾意食麵既呢間喫麵一定啱哂口味

呢度主要係自助形式,自己取餐的
落單都可以用呢部機落單加付款,夠哂方便

亦可透過scan QR code落單

京都叉燒醬油拉麵
本身我想食泰國船麵
味道幾好食,個湯唔會好油膩,拉麵有啲Q彈既口感

港式燒鴨河粉

芒果糯米糍
皮薄肉厚
個芒果好甜呀,忍唔住要叫多一份

峰蜜苦瓜汁+雜莓汁
2019-12-30
午餐
2019-12-30 373 瀏覽
K11 Musea 又有新餐廳喇,今次係亞洲麵食店:YumMee 喫麵。呢度以自助形式點餐,可以Scan QR code order (然後以Alipay比錢),或者直接用自助點餐機 。餐廳有一邊係專整飲品,呢度有兩種特色飲品,分別係熊熊系列,有藍蝶花、紅茶、椰子口味的熊熊放喺飲品上,小朋友一定鍾意。另一款係手工檸檸系列,特別的有檸檸咖啡,或者檸檸配紅茶或茉莉綠茶底,我呢杯係手工檸檸西柚紅茶($38),檸檬味十足,又有茶味同生果味呢。好解渴。餐廳主打亞洲麵食,由港式燒鴨河,台式牛肉麵,上海擔擔麵,日本拉麵,到新加坡喇沙都有。我揀左出面比較少食到的吉隆坡傳統蝦麵($98),湯底濃而且帶微辣,油麵索湯,配料有流心蛋、豬腩肉、蝦及青口,若果覺得唔夠辣,仲可以點參巴醬,香辣口感大愛!湯底好rich!亞洲特色小食都有好多款,例如泰式東北沙律,炸木瓜絲配冬蔭功醬等等,我呢款炸蝦薄餅($38),確如其名,好脆好薄,好似係蝦片咁!大魚蛋配秘製麻辣汁($16),大大粒魚蛋加上麻辣汁,同蝦麵味道好夾!甜品有澳門葡式芒果木糠布甸($28)及芒果糯米糍($22),踏入呢間餐廳,可以一次過食到東南亞不同食物,幾

湯底好rich!

甜品有澳門葡式芒果木糠布甸($28)及芒果糯米糍($22),踏入呢間餐廳,可以一次過食到東南亞不同食物,幾有趣呢!

• 吉隆坡傳統蝦麵
  • 手工檸檸西柚紅茶
2019-12-30 39 瀏覽
今日趁放假又到了K11 Musea逛逛、發現開了間東南亞餐廳YumMee、餐廳走自助形式、可以直接用門口的電子屏幕又或者掃barcode 下單。大蝦冬蔭公湯麵 味道突出唔太辣、大蝦新鮮肉質爽口、麵條軟硬適中、好有香茅味道。唯獨香茅切粒 比較易夾在麵條中~曼谷牛腩船麵 湯底牛肉味濃郁、牛丸都爽滑、 河粉幼身滑溜、不錯哦。蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 新鮮炸起非常香脆、甜甜的作為小食不錯。 手工檸檬香橙苿梨綠茶 味道天然酸酸甜甜、不過橙皮可能浸了一些時間有點兒苦澀。粵式籠仔金蝦餃 以竹籠盛上、上面鋪上金箔、精緻帶點尊貴😛 而且皮薄好多蝦肉、新鮮爽口、好高質!這個魔幻熊柚子梳打 超可愛、好大個藍色熊仔冰飄浮著、打卡影相一流😍😍

2019-12-29 182 瀏覽
今日同朋友行K11 Musea, 見到有間新特色食肆開,在門口已見到一幅亞洲多國特色麵式,淨看相片也感覺好吸引。 近門口處更有兩部自助柯打機,方便即時自行柯打。也可以先安坐後,用電話掃描枱上QR code 舒舒服服坐著柯打。餐廳設計簡潔,一道大玻璃窗,清晰見到廚房運作。新加坡海鮮喇沙,湯底濃郁更配上青口丶蝦丶魚蛋丶流心蛋及配菜,麵條吸收了濃湯,令人吃到停不了口。曼谷牛腩船麵牛腩炆至肉質鬆軟,加上肉丸及炸豬皮,好豐富船麵。泰式冬蔭配炸木瓜絲,木瓜絲炸至幼幼脆脆,好特別。老上海鍋貼,每粒皮薄餡多汁,肉汁鮮甜。好可愛白熊牛油果及白熊芒果,見到熊啤啤咁可愛,真係唔捨得把它飲掉。

餐廳設計簡潔,一道大玻璃窗,清晰見到廚房運作。

曼谷牛腩船麵
牛腩炆至肉質鬆軟,加上肉丸及炸豬皮,好豐富船麵。
曼谷牛腩船麵

泰式冬蔭配炸木瓜絲,木瓜絲炸至幼幼脆脆,好特別。
泰式冬蔭配炸木瓜絲

老上海鍋貼,每粒皮薄餡多汁,肉汁鮮甜。
老上海鍋貼

白熊芒果丶白熊牛油果

老上海鍋貼
白熊芒果丶白熊牛油果
2019-12-29 43 瀏覽
YumMee喫麵門面水泥色的背景配上黑色英文的餐廳名字,旁邊投影著中央是麵碗的圖案,以不同的世界景點如雙子塔、獅身魚尾象圍著,內裡一樣水泥色的地板配上磚紋的牆身,悠閒寫意的感覺。新加坡海鮮喇沙分量非常有誠意的海鮮喇沙,海鮮和其他材料佈滿整個碗上,有大大隻的青口、爽口魚片頭、白魚蛋、鮮甜的大蝦、吸滿湯汁的豆卜、溏心蛋和芽菜。上海麻辣豬扒淡淡面擔擔麵經典的上海麵吃,上面放著花生碎、蔥花、辣椒粒、豬肉碎、榨菜碎,和擔擔面混合後口感豐富,當中的花生味不是太濃但麻辣味很出,配上即叫即炸的酥炸豬扒,鬆化香脆。泰式冬蔭配炸木瓜絲特製的泰式冬蔭醬汁,內裏有花生、辣椒、蕃茄仔,酸酸甜甜的醬汁,配上香脆的炸木瓜絲。粵式籠仔金蝦餃即叫即正的晶瑩剔透蝦餃,上邊有着金箔半一樣的顏色,內裏滿滿的蝦肉,名副其實的金蝦餃。白熊芒果、白熊牛油果造型非常可愛的白熊特飲,杯頂放着一隻椰奶白熊冰,令特飲中的冰塊溶化後也不會令飲品的味道變淡,白熊芒果中的芒果粒非常鮮甜;而白熊牛油果配上椰奶後順滑易入口、當中滲出淡淡的牛油果香,
YumMee喫麵

上海麻辣豬扒淡淡面擔擔麵

粵式籠仔金蝦餃

白熊芒果、白熊牛油果
2019-12-29 66 瀏覽
嚟新K11有咩好食?呢度最近新開咗一間麵店,集合世界各國嘅招牌麵款,而且價錢相宜,我同朋友二話不說就黎試吓。店內環境非常寬敞,全自助式運作,取票後等叫號取餐。新加坡海鮮喇沙 $98雖然面嘅種類多籮籮,香港、上海、台北、河內、新加坡、京都......包羅萬有,但主打始終係泰國、新加坡麵類,我地梗係試招牌啦😍喇沙湯底椰香好重,非常濃郁,而且配料豐富,有魚蛋、豆卜、青口、鮮蝦、雞蛋,抵食!布吉大蝦冬蔭功粉 $118鍾意食辣嘅朋友就唔可以錯過冬蔭功,採用原隻布吉大蝦,香料香濃惹味,粉的硬度剛剛好,我真係連汁都飲埋。飲品都係呢度一大特色,重點係價錢唔貴,而且顏值極高!熊仔造型非常可愛,奶茶仲有泰式同港式選擇,兩杯都好飲。黑熊珍珠港式奶茶$38泰式黑熊珍珠奶茶 $34芒果鴨絲牛油果紙米卷$38鮮芒果糯米糍$22連甜品都有供應,係新鮮嘅芒果糯米糍。下次再嚟K11行街,一定會把握機會試埋其他麵類。

店內環境非常寬敞,全自助式運作,取票後等叫號取餐。

新加坡海鮮喇沙 $98

布吉大蝦冬蔭功粉 $118

黑熊珍珠港式奶茶$38
泰式黑熊珍珠奶茶 $34

芒果鴨絲牛油果紙米卷$38

鮮芒果糯米糍$22
甜品都有供應,係新鮮嘅芒果糯米糍。

下次再嚟K11行街,一定會把握機會試埋其他麵類。
2019-12-27
今日去咗尖沙咀逛街順便參觀新開張的K11 musse得累了途經這間店舖 看見都很多款式選擇就進去了這間餐廳是把重點東南亞的特色菜式推介出來例如有星加坡的叻沙 河內的牛肉湯河日本的拉麵 台灣的紅燒牛肉麵 還有很多特色小吃 和打卡必選擇的白熊系列飲品價錢亦都不太貴 我們兩個人就叫咗以下菜式粵式蝦餃 $22一盒兩粒 非常飽滿蝦肉極多 芒果鴨絲牛油果米卷$38有越南風味的小吃 清新的打開味蕾海鮮喇沙$98有青口 蝦 豆卜等等 湯底濃郁 椰汁味濃 不太辣冬陰公湯配飯 $98冬陰公湯鮮味十足 材料亦夠多非常好送飯另外亦叫了一個白熊芒果 $46芒果分量足夠 配上椰汁 再加上可愛的白熊 非常好喝這兒價錢公道 食物質素亦不錯 逛得累了可以選擇這兒呢!

今日去咗尖沙咀逛街

冬陰公湯配飯 $98

冬陰公湯鮮味十足 材料亦夠多非常好送飯
另外亦叫了一個白熊芒果 $46

芒果分量足夠 配上椰汁 再加上可愛的白熊 非常好喝

這兒價錢公道 食物質素亦不錯 逛得累了可以選擇這兒呢!

2019-12-29 36 瀏覽
K11 MUSEA 新開嘅呢間喫麵主打亞洲各地出名嘅麵食,價錢合理又好味,推介大家可以嚟試下新嘢喔!餐廳俾錢係全自動,用自助點餐機或者係座位度素一素QR Code就可以落order。埋單以電子形式結賬,方便又快手!🥭芒果鴨絲牛油果紫米卷餡料超多,一啖咬落去口感豐富。鴨肉同芒果及牛油果味非常夾,味道清新!🍤炸蝦餅新鮮熱辣發起,非常香脆可口!外層香脆,中間夾住嘅蝦肉口感彈牙!點埋酸辣醬一齊食更加惹味呀!🍜上海麻辣豬扒擔擔麵 豬扒非常酥脆,啖啖肉,非常juicy!食肉獸必定鍾意!麵條有咬口,掛湯能力非常高。每一啖都食到湯底嘅味道!湯底麻辣味唔太強,相信即使唔食辣嘅朋友仔都可以handle 到呀!🍜新加坡海鮮喇沙配料非常多,有:蛋,鮮蝦、豆卜、魚片、魚蛋,份量超足!特別喜歡魚蛋,爽口彈牙超正!湯底椰香味濃郁,令人難以抗拒。一啖接一啖好快就飲晒!🥤白熊芒果面頭好多芒果粒,非常足料!而且賣相非常可愛,打卡100分!啱晒鍾意相機食自嘅朋友呀!☕️ Cappuccino咖啡味香濃會咁,但面頭沒有拉花,有少少失望!

🥭芒果鴨絲牛油果紫米卷
餡料超多,一啖咬落去口感豐富。
鴨肉同芒果及牛油果味非常夾,味道清新!

🍤炸蝦餅
新鮮熱辣發起,非常香脆可口!
外層香脆,中間夾住嘅蝦肉口感彈牙!
點埋酸辣醬一齊食更加惹味呀!

🍜上海麻辣豬扒擔擔麵
豬扒非常酥脆,啖啖肉,非常juicy!食肉獸必定鍾意!
麵條有咬口,掛湯能力非常高。每一啖都食到湯底嘅味道!

🍜新加坡海鮮喇沙
湯底椰香味濃郁,令人難以抗拒。一啖接一啖好快就飲晒!

🥤白熊芒果
面頭好多芒果粒,非常足料!
而且賣相非常可愛,打卡100分!
啱晒鍾意相機食自嘅朋友呀!

☕️ Cappuccino
咖啡味香濃會咁,但面頭沒有拉花,有少少失望!
2019-12-29 33 瀏覽
行經Moma design後,去左旁邊一個yummee 中文取其諧音喫面, 一間食店將同世界各地美食集合於一身, 包括新加坡, 越南,香港,台灣,越南等等, 一道餐廳有家嘅感覺,home style, 聖誕節開幕,新店開張年輕化作風, 張張台上都有一盤植物, 以及無線叉電, 問店員借咗一個無線叉電器去充電,真方便, 坐喺梳化之後,見到隔離有好多圖書畀人睇, 老闆真係指人心意,大量 擺放左旅遊書籍, 最後hea咗三個鐘先至離開,真係relax。新加坡海鮮喇沙米線 98hkd魚蛋/豆腐卜/青口/ 豬肉/溫泉蛋/芫茜/辣椒, 喇沙味濃厚, 配菜材料多, 食物新鮮, 冇味精, 喇沙正宗。九龍蕃茄濃湯鮮牛肉湯麵 88hkd蕃茄膏味道特濃, 牛肉份量頗多, 薄身, 剛剛少少熟, 湯嘅份量唔係非常多, 底原來是米線, 無味精, 芽菜多。泰式冬陰配炸木瓜絲 38hkd木瓜司冇乜特別, 最特別係佢嘅配醬, 酸醋加上四季豆/番茄/花生 /薄荷葉 組合很特別。芒果鴨絲牛油果紙米卷 38hkd底層有兩塊大生菜, 同平是越南食開嘅紙米卷有一點唔同, 呢個材料比較多, 芒果大份, 亦有甜甜嘅牛油果, 入口冰涼,

新加坡海鮮喇沙米線 98hkd

九龍蕃茄濃湯鮮牛肉湯麵 88hkd

泰式冬陰配炸木瓜絲 38hkd

芒果鴨絲牛油果紙米卷 38hkd
底層有兩塊大生菜, 同平是越南食開嘅紙米卷有一點唔同, 呢個材料比較多, 芒果大份, 亦有甜甜嘅牛油果, 入口冰涼, 加埋酸咪咪嘅酸醋,正

飲品38hkd
(元氣三色果汁)蘋果/紅菜頭/甘筍汁, 感覺唔似添加咗水分, 果汁結撻撻, 適合健康人士。

飲品38hkd
( 雜莓) 用日本攪拌機打出,混合咗唔同莓攪拌而成, 上面 七成左右係泡沫狀, 仲有底下三成係清水及果汁,好健康。

泰式冬陰配炸木瓜絲 38hkd 木瓜司冇乜特別, 最特別係佢嘅配醬, 酸醋加上四季豆/番茄/花生 /薄荷葉 組合很特別。

新加坡海鮮喇沙米線 98hkd 魚蛋/豆腐卜/青口/ 豬肉/溫泉蛋/芫茜/辣椒, 喇沙味濃厚, 配菜材料多, 食物新鮮, 冇味精。

九龍蕃茄濃湯鮮牛肉湯麵 88hkd 蕃茄膏味道特濃, 牛肉份量頗多, 薄身, 剛剛少少熟, 湯嘅份量唔係非常多, 底原來是米線, 無味精, 芽菜多。

2019-12-28 269 瀏覽
K11 Musea 是我近日非常喜歡逛的商場,品味型格不乏新概念,而且少有的空間充足,今天我又來了,走過一樓,發現了喫麵。甫進店內,首先被水吧的水果吸引,看來非常新鮮。環境舒適型格,不同角落散發文青風格。緊貼科技潮流,是一家全自動選購程序的食店,門口有購票機,客人亦可從 QR code 下載,安座之後慢慢選擇,然後直接下單,以信用卡、支付寶等付款。是家集各國招牌麵於一身的食店,上海擔擔麵、星加坡喇沙、港式鴨腿湯麵、吉隆坡蝦麵、布吉冬陰公、曼谷船麵及日式拉麵等,非常適合多心的我;若然唔想吃麵,配飯亦得。新鮮果汁冰沙固然有,不可不試招牌卡哇依冰熊特飲,賞心悅目更增食慾。白熊牛油果 $46魔幻熊柚子梳打 $38我的白熊牛油果是冰涼奶昔,奶滑回昔甜美,冰做的白熊如雪地上的雪熊,超可愛呵!魔幻熊比較男仔,與白熊正如一對,味道微酸充滿「氣」力。泰式冬蔭配炸木瓜絲 $38心水推薦,必點小吃,木瓜絲炸得香酥不膩,吃到淡淡的木瓜香,泰式冬蔭醬汁更是香辛惹味,裏面的花生辣辣地很好味。炸蝦薄餅 $38薄脆,加點魚露軟化更好吃。上海麻辣豬扒擔擔麵 $98擔擔麵醬料份量足,吃到啖啖豬肉及一種特別的香料味道,麵條

甫進店內,首先被水吧的水果吸引,看來非常新鮮。

環境舒適型格,不同角落散發文青風格。

白熊牛油果 $46
魔幻熊柚子梳打 $38

魔幻熊比較男仔,與白熊正如一對,味道微酸充滿「氣」力。

泰式冬蔭配炸木瓜絲 $38

炸蝦薄餅 $38

薄脆,加點魚露軟化更好吃。

上海麻辣豬扒擔擔麵 $98

擔擔麵醬料份量足,吃到啖啖豬肉及一種特別的香料味道,麵條粗身幼滑掛汁,調味相當不錯。

但對我來說唔麻唔辣,幸好店內供應秘製辣醬,混合來吃倍增食味。

吉隆坡傳統蝦麵 $98

湯頭頗香濃,顏色對辦,材料豐富,同樣不錯。

品質有水準,賣相吸引,價錢合理,值得重訪。
2019-12-28
2019-12-28 36 瀏覽
呢度環境真係好舒服,有輕快的音樂伴奏著,餐廳係多國菜,有日本,台灣,香港,泰國,越南,印尼嘅面,感覺非常之新鮮特別吉隆坡傳統蝦麵,傳統蝦麵湯味濃郁帶辣,粤式籠仔子金蝦餃,蝦🦐肉爽彈,蝦餃皮透薄軟腍,這個必叫吧!新加坡海鮮喇沙,湯底濃濃唔算辣,有淡淡的椰香,每一條麵係掛到滿滿的湯,蝦🦐是爽彈好味,豆卜入了湯的味,青口亦很新鮮。魔幻熊巨峰提子蘇打,有個熊仔頭嘅冰露出杯面非常之有gimmick,另外佢嘅巨峰梳打非常之香甜,又大杯

吉隆坡傳統蝦麵,
傳統蝦麵湯味濃郁帶辣,

粤式籠仔子金蝦餃,
蝦🦐肉爽彈,蝦餃皮透薄軟腍,這個必叫吧!

新加坡海鮮喇沙,

2019-12-28 27 瀏覽
發現MoMA design store旁開了間食店,地方很大又新潮。忍不住去朝聖。入口有兩部點餐機,旁邊有提示,不遠處也有服務櫃檯。正在硏究如何使用時,服務員很主動走來幫忙兼介紹。原來YumMee專售各國有特色的麵食。除了師傅學得技藝,又有泰國和布吉師傅在場坐陣,加上YumMee 旗下有日本食店,所以麵食一定夠道地。聽了服務員介紹之後,我們當然選了有師傅坐陣的曼谷和布吉麵。除了麵,其實還有飯和小吃,當然少不了飲品。布吉大蝦冬蔭功粉,$118。冬蔭功味道剛好,微酸微辣。大蝦是新鮮貨色,肉質彈牙。麵吸湯力強,有濃濃的冬蔭功味。曼谷牛腩船麵,$88。味道濃厚,芽菜勁多,令成個麵增強了口感。材料豐富,牛腩超軟嫩👍。泰式冬蔭配炸木瓜絲,$38。本身炸木瓜絲已經很香脆可口有木瓜味,加上香辣酸酸的泰式冬蔭配汁,就有平時那種泰式木瓜沙律的味道,不過這個口感更爽。白熊牛油果,$46。味道清新帶少少甜。魔幻熊巨峰提子蘇打,$38。濃郁的巨峰提子味。本來我想喝手作茶的,被這個用冰做的可愛熊仔吸引了,唯有下次再試手作茶。點餐紙左上角有號碼,留意顯示屏顯示,見到自己號碼就可以出去拿。如果食物太多,店員都會幫忙拿

白熊牛油果,$46。味道清新帶少少甜。

點餐紙左上角有號碼,留意顯示屏顯示,見到自己號碼就可以出去拿。如果食物太多,店員都會幫忙拿,未有的食物其後更會親自送上,服務很好👍。另外留意食物和飲品是分開區域的。食品區隔類就是調味料區。飲品區在入口附近位置。

後來發現枱上其實都有個牌子讓你掃QR code點餐。而且每張枱上還有不同款式的精緻可愛盆栽,而且枱的間隔很大,坐得好舒適。

另外,最遠的角落有餐具區,還有閲讀閣!這區自成一角,有書籍可看,每張枱更有差電位置,可以邊吃邊Hea,超讚。👍
2019-12-28
  • 泰式冬蔭配炸木瓜絲
2019-12-28 27 瀏覽
新開了一段時間的K11 Musea,裏面除了名店外,還有多間新餐廳進駐,其中一間喫麵,主要搜羅了亞洲的麵食,包括上海、新加坡、泰國及日本等最出名的麵。九龍蕃茄濃湯鮮牛湯粉蕃茄湯濃郁,味道酸甜開胃,配上幼爽滑的米粉,牛肉夠腍無渣且有肉香。吉隆坡傳統蝦麵蝦湯底濃郁鮮甜帶點微辣香,豬腩肉炆至入口鬆化,還有些蝦肉及青口,整體比茄湯米更有特色。蜜糖蒜蓉單骨雞翼雞翼炸至香脆,肉質嫩滑,帶點蜜糖香味。芒果鴨絲牛油果紙米卷以生菜包裹著米卷,再淋上魚露混合醬汁,完全無油膩,簡單清新。元氣三色果汁&雜莓汁有紅菜頭、蘋果及甘筍配搭而成,紅菜頭味道較突出,香甜清新;有藍莓及士多啤梨,加上檸檬汁,女士可抗衰老。

九龍蕃茄濃湯鮮牛湯粉

吉隆坡傳統蝦麵

蜜糖蒜蓉單骨雞翼
雞翼炸至香脆,肉質嫩滑,帶點蜜糖香味。

芒果鴨絲牛油果紙米卷

元氣三色果汁&雜莓汁
2019-12-28 23 瀏覽
今日行開MoMA 見到隔離有間新開嘅餐廳 係K11 Musea入面難得親民嘅裝修 木色為主 吸引咗我入去😂呢間餐廳叫YumMee喫麵 顧名思義係食麵嘅門口有好大個Mon播住佢地嘅Menu 但原來除咗麵食 仲有小食同好特別嘅飲品入到去係用自助點餐機或者QR code點餐 都係世界嘅大趨勢 愈來愈智能化👍🏻睇咗一陣 我最後揀咗新加坡海鮮蝦麵同白熊芒果🥭喇沙好有驚喜!!個湯真係好濃好濃 配料好足 魚蛋、魚片、豆腐卜、蝦肉、半隻溏心蛋最後我都食唔哂 請咗啲比朋友食😂呢個白熊芒果好得意呀🥭😂成隻熊坐咗係杯飲品上面係香港好似未見過😂
今日行開MoMA 見到隔離有間新開嘅餐廳

呢間餐廳叫YumMee喫麵 顧名思義係食麵嘅

睇咗一陣 我最後揀咗新加坡海鮮蝦麵同白熊芒果🥭

新加坡海鮮蝦麵

喇沙好有驚喜!!
最後我都食唔哂 請咗啲比朋友食😂

新加坡海鮮蝦麵
白熊芒果
  • 新加坡海鮮喇沙
2019-12-27 37 瀏覽
想身在香港都可以食盡亞洲各地麵食, 體驗各國的風味?這間新店主打各國麵食, 有來自上海、香港🇭🇰、台灣🇹🇼 、泰國🇹🇭、日本🇯🇵、越南🇻🇳、新加坡🇸🇬、馬來西亞🇲🇾等等的。全自動選購程序, 可以於自助點餐機或座位上掃QR Code 選購食物, 以電子付款形式結賬, 好方便呢!京都叉燒醬油拉麵🍜 - 拉麵上有叉燒、筍、芽菜和溏心蛋, 分量剛剛好。醬油味不會太過鹹, 拉麵質感彈牙, 充分吸收到湯汁的味道。牛油果椰子奶昔🥑 - 質感超creamy, 同時有椰子香味。另推薦 - 蜂蜜苦瓜汁 - 現場新鮮榨汁, 蜂蜜令果汁味道不苦, 底部還有少量苦瓜蓉。
想身在香港都可以食盡亞洲各地麵食, 體驗各國的風味?

2019-12-27