2020-05-04 105 瀏覽
早在去年年尾已嚐過一家位於K11 Musea很親民的新餐廳喫麵 YumMee,吃的是亞洲各國的精彩美食當中包括飯、麵、小食、甜品及飲品,得知近來餐廳又有新麵飯和小食推出一於約好友吃過快飯聚聚! 好友點了左面的元氣三色果汁$38內由蘋果、紅菜頭及甘荀味道應該很清爽,車爸爸則選了台味甚濃可愛黒熊珍珠薑奶$38。 而我選上新推出亞洲檸檸系列中的香港檸檬茶$36,可自選紅或綠茶底更可少冰少甜自由度極高,新鮮的檸檬配香醇不澀的紅茶很合我心水,另更有多達11款不同風味的檸檸系列可選總有您心水的。 另外YumMee還推出了自家製手工檸檸漬系列,當中包括有經典檸檸漬、海鹽檸檸漬、黑糖薑檸檸漬及桂圓檸檸漬,而檸檸漬皆醃製浸泡超過一個月才出售$48 (100ml) 、$58 (200ml),我這天也帶了經典檸檸漬及海鹽檸檸漬各一瓶回家, 以經典檸檸漬配英式紅茶來泡製檸檸茶作早餐的飲品,喝下味道清香不甜膩好順喉好滋潤呢! 在自助點餐機選好心水食物和飲品,在自助服務區取餐具便乖乖找好座位等吃喇喂! 自助服務區除了調味料餐具外更供應有紙巾和圍裙,真的很合吃東西論盡經常弄污衣服的車爸爸

自助服務區除了調味料餐具外更供應有紙巾和圍裙,真的很合吃東西論盡經常弄污衣服的車爸爸啊~

我喜歡吃牛油果一於來客牛油果健康沙律$58開胃,除了完熟香滑的牛油果外更混有士多啤梨、藍莓、奇異果、芒果和新鮮沙律菜伴藜麥,份量不少兼且健康又美味是我的必食推介!

新口味小食點了兩款其一是沙嗲雞肉串$48,沙嗲入口挺嫩配合香甜的沙嗲醬吃很惹味。

另一客是印度素食香脆薯蓉咖喱角$32,皮薄外脆沾點甜酸醬吃香口過癮。

這客熱騰騰的越式炸春卷$38也十分不俗,外皮酥脆內餡是滿滿的素菜口感超卓。

我指定要重溫這兒的粤式籠仔金蝦餃$26,依舊是澄皮煙韌餡靚溜這價位真的吃得過喔!

有新飯吉隆坡海南雞飯$118推出當然要一試啦!一看那黃油雞已令我垂涎不已吃下肉質更是嫩滑可口,油飯用了白米加日本珍珠米來炮製口感香軟不油,配合三色醬和冬瓜湯成件事很正宗耶!

而另一新花臣是吉隆坡乾撈雲吞麵$68,撈麵帶有大地魚的香氣味道很香濃,而麵質亦爽口彈牙但如果鹼水味可溫柔點更妙,蝦肉雲吞大大粒之餘皮亦夠滑而蝦肉餡亦爽口鮮很不錯。

如不想外出的朋友便更加著數,餐廳的網上外賣平台外送服務由即日起至5月底只需消費滿$200就可享有半價優惠,真的非常超值萬物錯過喔按此訂購!
2020-04-24
K11 MUSEA 1樓呢間👉👉「YumMee」嗰碟*海南雞飯*同埋碗大大碗嘅*泰國曼谷牛腩船麵*真係好得,係勁好味嗰隻😋!呢碗船麵嘅餸十分豐富,除咗有好腍滑嘅🐂🥩牛腩粒之外,仲有爽身嘅豬肉丸、泰風炸🐷豬皮、芽菜、蔥、蒜🧄⋯⋯。最正係🥣個湯,超濃郁味道係同喺泰國食嘅一樣味呀!碟海南雞飯,D雞肉🐥好滑酸瓜蘿蔔醃得唔錯,爽脆得黎不會過酸👍,至於碗飯就最💯,香得黎軟硬度剛好😋😋😋👏🏻👏🏻仲一D都唔油膩!
K11 MUSEA 1樓呢間👉👉「YumMee」嗰
最正係🥣個湯,超濃郁味道係同喺泰國食嘅一樣味呀!
2020-04-19 125 瀏覽
好想去旅行呀!不過而家都唔知要等到幾時先去到!未有得飛咁去食住YumMee解下相思外遊之苦佢主打亞洲不同城市菜色同地道小吃去到先發現原來而家用 網上外賣平台 外賣滿$200仲享有半價優惠!早知叫外賣啦😂試左幾款新menu既菜色吉隆坡海南雞飯🐔 採用的係黃油雞所以肉質更嫩滑,油飯香口而不油膩,不過雞件偏薄亦唔夠相,如果可以厚身啲會更有口感京都咖哩黑毛豬扒飯🍛 幾鍾意呢個咖哩味道,香濃中帶點甜,值得一讚個豬扒,就算隔左好耐凍左都依然好脆身牛油果健康沙律🥗 以草莓、藍莓、奇異果、芒果和藜麥組成的沙律,健康又有益自家製手工檸檬漬系列☕️有海鹽、黑糖薑、桂圓等選擇,可以揀以開水或洋甘菊、伯爵茶底等調配,又好飲又健康~好好飲☺️
佢主打亞洲不同城市菜色同地道小吃
試左幾款新menu既菜色

自家製手工檸檬漬系列☕️

上次一個人在這裏,一個人吃了一碗龍蝦海鮮湯麵,感覺不錯。有朋友留言話叻沙好出色,於是同自己講,有機會再試。一個人力量有限,食唔到幾多野,一直想再試多一兩樣野,多朋友嚟試可以食多幾款唔同嘅麵。有睇過我之前嘅介紹,都知道呢間YumMee主要係提供亞洲好多種唔同種類麵食嘅餐廳,如你都係船麵、越南牛肉河、台灣牛肉麵、叻沙fans,我相信你冇可能抗拒呢個地方。今次朋友P小姐帶我同三個朋友過來,四人剛剛好,在這個冇得飛的日子,大家喺呢度就好似飛遍左亞洲一樣。女仔一定喜歡這裏的呃like飲品,一人一杯,一個柚子梳打,一個珍珠奶茶,當然也是珍珠奶茶取勝,柚子梳打可能你諗起首爾,但我卻喜歡曼谷。叫了兩個小食,其中一個係我吃過而推介嘅蝦餃,蝦餃內容嘅豐富很少見,大概冇諗過呢類餐廳嘅點心竟然會咁出色。慢煮豬腩肉配酸辣醬,好正好惹味,個醬汁唔係太難就算唔食辣都要試,味蕾立刻去了曼谷。曼谷牛腩船麵,真係一流。尤其是送上嘅豬皮,魚蛋和牛腩,還有那船麵湯底,我在幻想,吃完後就可以來個泰式按摩,然後吃個芒果糯米飯。新加坡海鮮喇沙,那個椰汁香叫我嗅到了亞洲嘅旅行氣息,那種感覺就如置身在新加坡或馬來西亞一樣,可能你會吃得
上次一個人在這裏,一個人吃了一碗龍蝦海鮮湯麵,感覺不錯。

有朋友留言話叻沙好出色,於是同自己講,有機會再試。

新加坡海鮮喇沙,那個椰汁香叫我嗅到了亞洲嘅旅行氣息,那種感覺就如置身在新加坡或馬來西亞一樣,可能你會吃得汗流浹背,可能你會因奶香和椰香吃到好飽,但那參參就是叫你感受到那地道的美。

還有大量的魚蛋、魚片、蝦和青口,同上次嗰碗龍蝦湯麵一樣好得。

海南雞飯從來都是香港一個好受歡迎嘅菜式,呢度冇君悅酒店咁正,但價錢平好多。

可能呢樣野就冇咁有旅行感覺,但技巧取勝,我記得上一次都未有海南雞飯供應,雞肉不錯,特別喜歡佢嘅油飯同埋佢嘅三色醬汁。

海南雞好大份,雞肉嘅嫩滑,雞皮也不可以錯過。

台灣牛肉麵又真係幾特別,個藥材香好吸引,我諗呢個係最令我最懷念飛行嘅滋味。

牛肉嘅腍和麵嘅彈性都係上佳,加上大量嘅蔥同酸菜,我想起了西門町嘅劉山東牛肉麵,我又想起我未食過新分店嘅林東芳,我又想掛住洛陽街附近嘅建宏或小吳,一堆牛肉麵店,不過好彩喺呢度,搵返少少安慰。

還有越南嘅牛肉河,相對我去越南嘅數量無咁多,思念也隨之而少,不過碰巧上星期朋友K跟我說胡志明市原來唱卡拉OK時都有得食越式牛肉河和火鍋,而且飲酒係極之平,食呢碗牛肉河時令我對越南嘅幻想空間更大。

睇完呢篇文你係咪仲想飛?不過抗疫緊要,而家冇得飛就嚟呢度用味蕾走遍全亞洲止癮先。

喫麵
2020-03-25
2020-04-17 144 瀏覽
喺K11musea搵到CP值高嘅餐廳! YumMee 匯集左十個亞洲城市嘅經典麵食,價錢親民,食落仲有驚喜添🤤 .🥩黑毛豬扒擔擔麵黑毛豬扒真係好好食! 又香又鬆化,擔擔面湯有香濃嘅花生味。 .🍜海鮮喇沙海鮮好足料,喇沙湯飲得出係用好多蝦熬成,稠得黎唔會咸,忍唔住飲咗幾啖湯😍 .🍤籠仔金蝦餃呢個打卡一流,而且蝦肉彈牙少肥膏,我覺得好食過唔少嘅酒樓! .🍗蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼雞翼香脆帶微微甜味,不過份量有啲少,唔夠我食🤣 .🐻卡哇依冰熊特飲系列泰式珍珠奶茶同牛油果奶昔上面放左超得意嘅冰熊,超靚呀☺️泰式奶茶嘅味道正宗,非常濃郁,相反牛油果奶昔就比較清新!
喺K11musea搵到CP值高嘅餐廳!
YumMee 匯集左十個亞洲城市嘅經典
麵食,價錢親民,食落仲有驚喜添🤤 .
🥩黑毛豬扒擔擔麵
🍜海鮮喇沙
🍤籠仔金蝦餃
🍗蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼
雞翼香脆帶微微甜味,不過份量有啲少,唔夠我食🤣 .
🐻卡哇依冰熊特飲系列
2020-04-12 121 瀏覽
聽朋友説K11有間好味麵店,終於抽空一試,原來是一間亞洲粉麵專門店,主打香濃麵食、小食及吸睛冰熊特飲!食店更設自助點餐,非常方便!多國口味包括港、日、泰、台、越、星馬、上海等麵食!當天我們點了叻沙及適合小朋友的番茄牛肉麵!叻沙湯底香濃食材非常豐富!店員更為我們準備圍裙,以防湯汁弄污上衣除了麵食、還有多國地道小食,紙米卷、春卷、蝦餃、泰式沙律、單骨雞翼等等⋯小朋友非常喜歡單骨雞翼!而可愛的冰熊特飲更是大人小朋友也喜歡!我們點了芒果特飲,好味清新。

2020-04-03 122 瀏覽
𝐘𝐮𝐦𝐌𝐞𝐞 有十個城市經典湯麵同小吃 曼谷、京都、布吉、上海、台北都有😛🥩台灣牛肉麵$𝟗𝟖牛肉好軟淋而且淡淡中藥材味道 湯底偏鹹粗麵條有咬口🍖炸黑毛豬扒配四川擔擔麵$𝟗𝟖我同𝐦𝐲𝐛𝐨𝐢驚嘆比出面上海小店好食 湯底花生味超級濃郁 辣度仲可以自選🍯單骨蜜糖雞翼$𝟒𝟖表面加左香蒜粒 酥炸單骨雞翼比較方便食用 外皮酥脆肉質嫩滑 加上蜜糖甜甜的好難唔鍾意🤤🥑香芒牛油果鴨肉米紙卷$𝟒𝟐-𝐘𝐮𝐦:👅👅👅👅/𝟓
𝐑𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟓
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: $𝟐𝟎𝟎/𝐡𝐞𝐚𝐝
————————————————喫麵 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道𝟏𝟖號𝐊𝟏𝟏 𝐌𝐔𝐒𝐄𝐀𝟏樓𝟏𝟑𝟔號舖———————————————— . .
𝐘𝐮𝐦𝐌𝐞𝐞

𝐘𝐮𝐦:👅👅👅👅/𝟓
𝐑𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟓
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: $𝟐𝟎𝟎/𝐡𝐞𝐚𝐝

————————————————

喫麵 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道𝟏𝟖號𝐊𝟏𝟏 𝐌𝐔𝐒𝐄𝐀𝟏樓𝟏𝟑𝟔號舖
———————————————— . .
2020-04-03 94 瀏覽
YumMee 有十個城市經典湯麵同小吃 曼谷、京都、布吉、上海、台北都有😛🥩台灣牛肉麵$98牛肉好軟淋而且淡淡中藥材味道 湯底偏鹹粗麵條有咬口🍖炸黑毛豬扒配四川擔擔麵$98我同myboi驚嘆比出面上海小店好食 湯底花生味超級濃郁 辣度仲可以自選YumMee喫麵小食推介單骨蜜糖雞翼$48🍯同香芒牛油果鴨肉米紙卷$42🥑表面加左香蒜粒 酥炸單骨雞翼比較方便食用 外皮酥脆肉質嫩滑 加上蜜糖甜甜的好難唔鍾意🤤🤤.-Yum:👅👅👅👅/5
Revisit:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/5
Price: $200/head
————————————————喫麵 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖———————————————— . .

🥩台灣牛肉麵$98
牛肉好軟淋而且淡淡中藥材味道 湯底偏鹹粗麵條有咬口
🍖炸黑毛豬扒配四川擔擔麵$98

YumMee喫麵小食

Yum:👅👅👅👅/5
Revisit:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/5
Price: $200/head

————————————————

喫麵 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖
———————————————— . .
2020-04-02 68 瀏覽
主打東南亞麵食, 有來自上海、香港🇭🇰、台灣🇹🇼 、泰國🇹🇭、日本🇯🇵、越南🇻🇳、新加坡🇸🇬、馬來西亞🇲🇾... 之前來過這裏吃晚餐, 除了有麵類、飯類、小吃、飲品之外, 今次來還多了甜品系列, 有芒果糯米糍和木糠布甸。顧客可於自助點餐機或座位上掃QR Code 選購食物, 以電子付款形式結賬, 好方便呢~海南雞飯是他們的人氣主菜, 會配上黃薑油飯及蘿蔔雞湯, 亦會伴上三色醬, 分別有甜豉油、薑蓉及辣醬。薑蓉撈飯很好吃😋!海南雞肉質嫩滑, 有彈性, 雞皮爽。湯有蘿蔔粒, 加了些青葱, 味道清甜。配菜有酸蘿蔔及醃青瓜, 酸酸的, 令人開胃。京都叉燒醬油拉麵🍜 - 拉麵上有半隻溏心蛋、青蔥、竹筍、叉燒。湯底味道幾香濃, 整體來說不會過咸或油膩。拉麵質感幾彈牙, 吸收到湯底的濃味。

2020-04-02
2020-03-27 73 瀏覽
K11 Musea開咗好多新餐廳呢間係餐廳匯集多個亞洲城市嘅粉麵總有一款係啱我同朋友嘅口味!餐廳設有自助形式點餐 可以Scan QR code 就可以點餐夠晒方便!.😻河內和牛湯河 $108俾和牛吸引住啊🙉河內和牛份量好多 而且每塊牛肉都厚切 夠晒滿足!牛肉烹調時間啱啱好 口感肉質鬆軟 牛肉鮮味十足濃郁牛肉湯底香味 非一般湯河!🥰新加坡海鮮喇沙 $108新加坡嘅喇沙湯底都好出色!喇沙湯底濃郁💗💗配料新鮮豐富值得一讚嘅係魚蛋夠彈牙!豆卜吸曬湯底嘅精華 每啖都飲到喇沙湯粤式籠仔金蝦餃 $26蝦仁🍤夠哂大粒 賣相好吸引一啖放落口就夠晒滿足🌝喫麵尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖
K11 Musea開咗好多新餐廳
呢間係餐廳匯集多個亞洲城市嘅粉麵
總有一款係啱我同朋友嘅口味!
😻河內和牛湯河 $108
俾和牛吸引住啊🙉
河內和牛份量好多 而且每塊牛肉都厚切 夠晒滿足!
牛肉烹調時間啱啱好 口感肉質鬆軟 牛肉鮮味十足
濃郁牛肉湯底香味 非一般湯河!

🥰新加坡海鮮喇沙 $108
新加坡嘅喇沙湯底都好出色!
喇沙湯底濃郁💗💗配料新鮮豐富
值得一讚嘅係魚蛋夠彈牙!
豆卜吸曬湯底嘅精華 每啖都飲到喇沙湯

粤式籠仔金蝦餃 $26
蝦仁🍤夠哂大粒 賣相好吸引
一啖放落口就夠晒滿足🌝

喫麵
2020-03-27 57 瀏覽
呢間餐廳係K11黎講價錢算比較平易近人🤣值得一讚既係可以用點餐機/qrcode黎點餐就可以唔駛同店員接觸位同位之間都隔好遠可以避免同其他客人太過近相對比較安全而且廚房係開放式可以睇到員工煮食既環境同情況食得就可以好安心啦menu有勁多選擇今次我地就嗌左喇沙同蝦麵湯底幾濃郁 份量好大 可以share黎食發覺蝦麵個麵底 配喇沙個湯底 係最好味😂蝦餃好大粒不過有d太油 同似叮叮點心既味但蝦都好爽單骨雞翼好正好脆 肉juicy又嫩滑
呢間餐廳係K11黎講

但蝦都好爽

單骨雞翼好正
好脆 肉juicy又嫩滑
2020-03-24 890 瀏覽
位於尖沙咀某大商場的店舖!店舖裹面非常有特式!真係好特別!地方好有文青的格局!用來打咭必選地方!至於食物方面都好多款式!由食物到飲品都好特別!食物方面我叫咗幾款:例如吉隆坡海南雞飯、吉隆坡傳統蝦麵、粵式籠仔金蝦餃、泰式冬䕃配炸木瓜絲。飲品方面叫咗魔幻熊巨峰提子蘇打、經典蜂蜜檸檬漬。先介紹海南雞飯,雞肉嫰滑,雞肉味道好新鲜!味道適中又唔會好咸,味道我覺得好特別!這碗油雞飯食入口味道好好味!好又口感:!唔錯之選!另外一碗吉隆坡傳統蝦麵,味道非常之唔錯!蝦肉新鮮又嫰口,又唔會腍身的感覺!蝦麫軟硬適中好有口感!而這碗麫D湯味道非常好味唔錯!粵式籠仔金蝦餃皮薄蝦爽!味道適中蝦肉又彈牙!非常之正!泰式冬蔭配炸木瓜絲係特式小食味道唔錯又夠鬆脆!真係好特別!飲品方面真係好特別!睇得又飲得真係好吸引!至於飲品方面真係好吸引!味道方面又唔會好甜恰恰好,我覺得好好飲!價錢又唔貴值得試吓!魔幻熊巨峰提子梳打、經典蜂蜜檸檬漬!至於價錢方面中等價錢,因為位於尖沙咀大型商場店舖,所以我覺得唔算貴!可以到來試吓!.
食物方面我叫咗幾款:例如吉隆坡海南雞飯

、吉隆坡傳統蝦麵

、粵式籠仔金蝦餃

、泰式冬䕃配炸木瓜絲

飲品方面叫咗魔幻熊巨峰提子蘇打

、經典蜂蜜檸檬漬

蝦麫軟硬適中好有口感!而這碗麫D湯味道非常好味唔錯!
粵式籠仔金蝦餃皮薄蝦爽!味道適中蝦肉又彈牙!非常之正!
泰式冬蔭配炸木瓜絲係特式小食味道唔錯又夠鬆脆!真係好特別!
魔幻熊巨峰提子梳打、經典蜂蜜檸檬漬!

2020-03-19
午餐
今天來到K11 MUsea這裡覓食一番,去了另一邊的食肆覓。由於未食過所以決定去探店一下❤。當天在午市前去到時所以未算有太多人,所以可以選擇位置坐,我們坐的位置是店舖最美的打卡區📸。在這個美美的打卡區有梳化位和餐桌位,桌子上還隱藏著充電位置以便為手機加加油👍。在書架上有不少書籍可以看看,除了食東西外,也可以感受一下書卷氣息。店舖是以自助買單的方式去下單,再等待取餐就可以。餐牌上面有不少款式選擇,麵食/小吃/飲品/甜品也有供應,靜靜是為了打卡飲品來的,所以點了兩杯😆。💥吉隆坡海南雞飯 HKD$118,是店家新推出來的食物。海南雞肉質嫰滑挻喜歡吃🤤,飯底與平常看到的一樣也是用了雞油做,但不會很油挻不錯。💥吉隆坡傳統蝦麵 HKD$98,湯底很香味道濃郁不會太咸,麵質煙韌有咬感。配料有流心蛋🥚/鮮蝦/豬肉,吃到飽飽的麵食😋。💥泰式冬陰配炸木瓜絲 HKD$48,這個要馬上食以保持最佳口感。這個切到很幼細,真是很考廚師刀工的食物之一。味道挻有咬感不太油膩,配上醬汁酸酸辣辣很惹味😍。💥粵式籠仔金蝦餃 HKD$26,價錢相宜而且很大粒😍。外皮做到薄身而且晶瑩剔透,蝦肉爽口彈牙口感不錯,靜靜覺得這食物可

💥粵式籠仔金蝦餃 HKD$26,價錢相宜而且很大粒😍。外皮做到薄身而且晶瑩剔透,蝦肉爽口彈牙口感不錯,靜靜覺得這食物可以媲美中菜館呢。

💥魔幻熊泰式黑糖珍珠奶茶 HKD$34,面頭的小熊十分吸睛,靜靜是沖著這個小熊飲品而來的。小店的奶茶味道是比一般的微糖,不太喜歡甜飲品的我也能按受到。茶底挻香濃,黑糖珍珠煙韌有咬感。

💥魔幻熊巨蜂提子梳打 HKD$38,這個也有小熊呢,與松鼠妹的樣子還有點相似,但我覺得松鼠妹更可愛🐿❤。飲品攪拌過後,味道不會很甜挻好。

💥經典蜂蜜檸檬漬 HKD$28,在這個時間飲一些檸檬飲品會健康一點,這個性價比不錯的飲品,味道不太甜又帶點咸,挻生津解渴又潤喉的。
2020-03-19
15 分鐘 (堂食)
2020-03-14 69 瀏覽
第一次去食,係俾佢小熊珍珠奶茶嘅賣相吸引。入到去,發覺有好多麵款可以選擇。於是點左船麵試吓。本身幾大碗,料亦足,湯底濃郁,賣相不錯。最後,梗係唔少得點我的最愛:黑糖珍珠奶茶啦!
第一次去食,係俾佢小熊珍珠奶茶嘅賣相吸引。

入到去,發覺有好多麵款可以選擇。於是點左船麵試吓。

2020-03-13 102 瀏覽
今日試試一家新式麵店。這家店位於尖沙咀的K11 Musea 一樓。店子的面積唔小,採現代時尚的簡約設計。全自然木色系,加上微黃的燈光,感覺舒適自在。這家店是全自助形式運作。客人要先去touchscreen 落單,然後用信用卡、八達通付款,再回座位等待。既然叫喫麵,當然要試試麵食。曼谷牛腩船麵$98這船麵份量十足,材料都幾豐富,有牛腩粒、豬肉丸、炸豬皮、青菜、芽菜和花生等。先呷一口湯,湯汁濃香帶丁點辣,而且味道的層次豐富,可惜唔太熱,只是暖的溫度。牛腩炆得軟腍入味,而豬肉丸也爽口彈牙、加埋脆香的炸豬皮,食味十足。Cappuccino $28這咖啡是一般水平,咖啡的味道比較溫和,入口比較熱,奶味比咖啡味重一點。吉隆坡海南雞飯$118這海南雞是水準之上。海南雞全部已經去骨,皮下沒有太多的脂肪,雞肉香滑嫩口,沾上醬汁,再吃一口軟硬適中的油飯,真滿足。估唔到這海南雞飯比上次在chatterbox 吃的海南雞飯更好吃,不錯。最愛這餐廳空間感十足,完全沒有太逼或密集的問題,吃得放心。

全自然木色系,加上微黃的燈光,感覺舒適自在。

既然叫喫麵,當然要試試麵食。

曼谷牛腩船麵$98

Cappuccino $28

吉隆坡海南雞飯$118

最愛這餐廳空間感十足,完全沒有太逼或密集的問題,吃得放心。
午餐