2019-05-05 126 瀏覽
I’ve tried this noodle restaurant first time. I ordered coriander and thousand years old egg soup base with yellow egg noodle and some extra topics. The broth was light and with right amount of coriander flavour. I wish to have a bit more portion of eggs in my dish. On a side I’ve got nice crispy fish skin, soft and tender curry squid and Chinese mushroom. Also they do have a rice in a menu but everything comes with a meat so I didn’t order it.The service was good, the place is very clean and br
The service was good, the place is very clean and brand new. If you are looking for a good noodles and don’t want to have anything from the ghetto place this restaurant is for you.
Definitely worth it!
2019-05-05
2019-05-02 135 瀏覽
同事介紹這間餐廳 說價錢合理所以約了同事一起試試幸好今日早到 不用等就可以被安排入座位子都蠻多 而且樓上也有位子地方也寬敞今日我和同事點了客飯套餐 (送湯和熱湯)我點是四爺柱候牛筋腩飯起初覺得飯份量少 但吃起來挺飽肉份量也算多 但牛腩和牛筋有點硬 比較難咬開 有點失望但蘿蔔不得不讚 超清甜!下次點車仔面必選呀!同事點了皇買瑞士豬腩仔豆腐飯同事都覺得豬腩仔有點硬比較難咬值得一讚是客人可以自選多汁或少汁迎合自己需要 如果男士覺得不夠飽的話 可以加錢加大飯的份量而餐附送的湯一點也不馬虎 完全足料聽說每日都提供不同款式的湯 蠻吸引
同事介紹這間餐廳 說價錢合理
所以約了同事一起試試

幸好今日早到 不用等就可以被安排入座
位子都蠻多 而且樓上也有位子
地方也寬敞

今日我和同事點了客飯套餐 (送湯和熱湯)
我點是四爺柱候牛筋腩飯
起初覺得飯份量少 但吃起來挺飽
肉份量也算多 但牛腩和牛筋有點硬 比較難咬開 有點失望
但蘿蔔不得不讚 超清甜!下次點車仔面必選呀!

同事點了皇買瑞士豬腩仔豆腐飯
同事都覺得豬腩仔有點硬比較難咬

值得一讚是客人可以自選多汁或少汁迎合自己需要
如果男士覺得不夠飽的話 可以加錢加大飯的份量
而餐附送的湯一點也不馬虎 完全足料
聽說每日都提供不同款式的湯 蠻吸引

2019-05-01 112 瀏覽
貪食專員同朋友去灣仔換完禮品後,就來到附近的四爺車仔專門店食新式的港式車仔麵,這店車仔麵的餸選擇多多,驚喜的還有老火靚湯的選擇。出前一丁配金牌豬骨湯(餸就有1.日本無公害溏心蛋 2.墨魚丸 3.皇牌豬腩仔),在食麵前不妨可以先品嚐麵的湯底,這碗的豬骨湯會飲到清香的豬骨味,不會覺得咸或重味精,溏心蛋的蛋黃大粒而且高身,除了蛋黃很流心流白的位置都好滑溜,還有帶有甜味,墨魚丸好彈牙,而皇牌豬腩仔的醬汁醃得好濃味,入口鬆化,肥肉的部分不算多,很美味。讚歧烏冬配皮蛋莞茜湯(餸 1.咖哩牛筋腩 2.咖哩牛栢葉 2.瑞士雞翼),皮蛋莞茜湯有濃味的莞茜味,而且皮蛋都是流心皮蛋,好欣賞餐廳是會將有汁醃過或濃味的餸分開另上,好讓客人可以先行品嚐一下湯底,逐樣逐樣食,讚歧烏龍麵質感好滑,牛筋腩同牛栢葉的咖哩的醃得好入口,充滿很濃的咖哩味,帶有微微的辣味,兩款都好爽口彈牙,瑞士雞翼,雞翼大大隻,瑞士汁又甜甜地。飲品:凍檸蜜 & 凍袖子蜜。百合螺頭燉海底椰,燉湯約3碗,2個share真的剛剛好,湯底除了百合、螺頭、海底椰外,還有瘦肉、瑤柱和雞腳,所以都相當足料,湯以深啡色為主,而且好清潤,真的是唔錯的夏天潤補潤

飲品:凍檸蜜 & 凍袖子蜜。

百合螺頭燉海底椰,燉湯約3碗,2個share真的剛剛好,湯底除了百合、螺頭、海底椰外,還有瘦肉、瑤柱和雞腳,所以都相當足料,湯以深啡色為主,而且好清潤,真的是唔錯的夏天潤補潤肺的湯水。

2019-05-01 141 瀏覽
今日在灣仔吃晚飯,今晚誤打誤撞來到這家麵店吃車仔麵。餐廳裝潢簡單,燈光偏暗,石泥地板配上卡座或雙人座位,用餐環境頗寬敞。這裏除了車仔麵,還有不少原盅湯品,也有小食,例如炸魚皮、豬手餃子等。⭐️蟲草花花膠百合燉雞腳$128湯料很足,有不少花膠、雞腳、百合、蟲草花等。湯頭很清澈,喝起來味道甘甜,看見一大片的花膠,喝起來特別滿足。花膠吃起來很爽脆,不過我比較喜歡吃軟的。⭐️三餸車仔麵四爺秘制芫茜皮蛋湯湯頭清淡健康。招牌瑞士鹵豆腐吃起來很入味,豆腐吃起來嫩嫩的而不鬆散,味道不錯。古法滷水豬大腸口感軟腍,吃起來很有風味。配上銀針粉,一條條入口有口感,配上通菜,吃得十分飽!⭐️三餸車仔麵湯底是金牌豬骨湯,淡淡的豬骨香配上幼麵,幼麵入口不是爽脆,屬於比較腍的口感。咖喱陳皮魚蛋不是口感彈牙那種,一粒粒滿咖哩有風味,吃起來軟軟的。紫菜是我每次都會點,加上貢丸,貢丸比較彈牙,不錯。⭐️四爺鮮磨豆漿$5豆漿可以熱或凍飲,也可以選擇甜度,非常體貼,入口都味突出,很好喝!⭐️檸檬可樂$10
今日在灣仔吃晚飯,今晚誤打誤撞來到這家麵店吃車仔麵。

蟲草花花膠百合燉雞腳

⭐️蟲草花花膠百合燉雞腳$128
湯料很足,有不少花膠、雞腳、百合、蟲草花等。

⭐️三餸車仔麵

四爺秘制芫茜皮蛋湯湯頭清淡健康。

招牌瑞士鹵豆腐

古法滷水豬大腸口感軟腍,吃起來很有風味。

配上銀針粉,一條條入口有口感,配上通菜,吃得十分飽!

⭐️三餸車仔麵

咖喱陳皮魚蛋

紫菜是我每次都會點,加上貢丸,貢丸比較彈牙,不錯。
四爺鮮磨豆漿

⭐️四爺鮮磨豆漿$5

⭐️檸檬可樂$10

蟲草花花膠百合燉雞腳
招牌瑞士鹵豆腐
四爺鮮磨豆漿
2019-04-30 78 瀏覽
上星期跟友人到了這間車仔麵店晚膳,我點了一碗豬骨湯油麵,配三餸(白蘿蔔、水餃、鹵水雞翼)另配木耳。本身對這間車仔麵好有期望,但先試白蘿蔔不夠入味、不夠淋,就已經失望了,個人認為白蘿蔔是車仔麵的靈魂,如果煮得失色,就會大打節扣。水餃亦是一般貨色,沒有令我留下深刻印象,感覺似「X仔碼X」的水準,略嫌交行貨。以為鹵水雞翼是招牌,應該會入味好食,但卻不是出色之物。雞翼看似很上色,但味道偏淡...... 滿失望的。木耳除了是因爲健康,就希望保留原有味道,但這裡的木耳用上一些汁,這些汁味道怪怪的。這裡坐得舒服,但食物水準中下,希望店方會有改善
上星期跟友人到了這間車仔麵店晚膳,

這裡坐得舒服,但食物水準中下,希望店方會有改善
2019-04-28 122 瀏覽
行開灣仔見到有間車仔麵,對車仔麵幾有好感嘅我就決定喺呢度食晚飯。車仔麵配料選擇夠多,揀咗個秘製芫荽皮蛋湯,估唔到佢仲有一粒皮蛋係入邊,好足料,面底揀咗菠菜麵,佢菠菜麵粗幼度適中,食到淡淡菠菜味,餸我就揀咗柱侯牛筋腩,手工白菜餃同埋魚腐,每樣配料都有幾舊,柱侯牛筋腩炆得夠林夠入味,魚腐同白菜餃味道都唔錯,清清地反而試得出柱侯牛筋腩種惹味味道。同行朋友就揀咗豬骨湯底菠菜麵,配響鈴,豆卜牛肉丸配通菜,見佢款豆卜牛肉丸幾特別,就拎咗舊試吓,見到佢包得都幾足料,腐皮外層包住啖啖牛肉,感覺好滿足~見到啲燉湯幾吸引,所以就揀咗個北海道牛乳杏汁燉花膠扒,佢個燉湯顧名思義用牛奶燉成,一開見到好清奶白色嘅湯底覺得都唔錯,而且又有紅棗同埋花膠扒,係一個養顏嘅養生湯。飲落去飲到牛奶味,而且同花膠同紅棗一齊食有少少清甜嘅感覺,感覺唔錯。最後飲埋杯豆漿已經好滿足,佢豆漿好有豆味,而且唔太甜,適合我嘅口味👍今餐好滿足,下次有機會會再想試吓其他配料🤤
柱候牛筋腩
芫荽皮蛋湯底菠菜麵
金牌豬骨湯底波菜麵
北海道牛乳杏汁燉花膠扒
凍豆漿
今餐好滿足,下次有機會會再想試吓其他配料🤤
2019-04-26
柱候牛筋腩
芫荽皮蛋湯底菠菜麵
金牌豬骨湯底波菜麵
北海道牛乳杏汁燉花膠扒
凍豆漿
  • 菠菜麵
2019-04-24 70 瀏覽
今日想食清d,搵下簡簡單單嘅車仔麵食下。難得灣仔有間平價嘅餐廳,睇裝修又幾新淨。燉湯聽名都覺得養生,花膠好厚肉😛,仲有鮑魚、雞腳,感覺好重骨膠原,好養顏。湯係清甜,一d都唔會覺得佢落左味精。車仔麵黎講佢d餸唔hea😳,有好多款簡。南乳豬手入味,唔肥膩。豬腩仔同樣高質,肉質鬆化。另外仲叫左車仔麵必叫配搭-蘿蔔,清甜入味,食左咁多肉,咬啖蘿蔔balance 返又幾好。呢到竟然有菠菜麵,麵質彈牙,配香濃牛骨湯底,基本上每啖麵都要飲飲個湯先開心😛。

2019-04-24 262 瀏覽
車仔麵呢d地道既香港美食真係買少見少,唔知係香港人既口味改變,定係車仔麵個車轆太細,追唔上時代既巨輪呢?今晚我同朋友,2個女仔,大家都唔想食d heavy野,就揀左呢間——「四爺車仔麵」。❣環境&座位商業區個個收哂工反屋企食飯,造就左我地坐得幾舒服呢,2個人都唔洗搭枱!走廊都好闊落啊,卡位又比一般茶餐廳既長,就算搭枱都唔會太貼,而引起尷尬呢。❣Menu有2張✔✔紙既,有湯+麵既餐,同車仔麵餐可以叫。我地就決定每人一碗,再叫個燉湯share。❣我地食左呢d,✨金牌豬骨湯+秘制沙嗲汁+粗麵真係好耐冇食過粗麵la,覺得粗麵比較有咬口d,有得揀都一定會揀佢丫。湯底方面就清清地,唔會過濃,有淡淡既豬骨香味,中意濃味小小就可以撈匀個沙嗲汁。✨竹笙條條都好白雪雪,睇得出店家好用心準備食材,處理得好乾淨,竹笙剛好吸哂湯汁,入口份外鮮味。✨咖哩牛柏葉呢小碟咖哩牛柏葉其實都唔小,個份量係酒樓一籠點心咁,牛柏葉都沾滿哂咖哩汁,而且好入味。✨瑞士雞翼呢個瑞士雞翼又係誠意之作,要浸足夠時間,先會有咁深褐色既雞翼。咬開,入面都好夠味,唔洗再點汁已經好夠味,雞肉又嫩又滑,好味道。✨四爺秘制芫茜皮蛋湯+菠菜麵+皇帝菜
環境&座位
Menu
❣我地食左呢d,
✨金牌豬骨湯+秘制沙嗲汁+粗麵
咖喱牛柏葉
咖哩牛柏葉
四爺秘制芫茜皮蛋湯+菠菜麵+皇帝菜
朋友鐘意Green,所以叫左個全碗綠嘅菠菜麵,加埋秘制芫茜皮蛋湯。湯底方面就芫茜味唔算太濃,清清地,淡淡嘅茜味反而來得歷久常新。菠菜麵有咬口,配合茜湯,味道真心夾。
至於皇帝菜就好嫩口,夠晒翠綠,新鮮夾脆。
韮菜豬紅
✨韭菜豬紅
豬紅細細粒都入味,食落好夠爽,一碟五粒,朋友好想encore。
皇牌豬腩仔
✨皇牌豬腩仔
呢個重心推介,豬腩仔肉煮到非常入味,腩肉一層肥一層瘦,肥膏唔膩,入口即溶,雖然好邪惡,但真係好好食,必點!
凍菜蜜+凍柚子蜜
✨凍菜蜜+凍柚子蜜
2碗車仔麵跟餐都可以用優惠價點飲品架~
✨百合螺頭燉海底椰
自從返左工,收得晏,都少左返屋企食晚飯,難得呢度有燉湯,都要點個補補佢。燉湯好足料,用左螺頭、海底椰、龍眼肉、雞腳、豬展等燉成,飲落幾香甜,清清地,好潤喉嘅感覺。

❣總結
Overall,「四爺車仔麵」用料確實唔錯,味道好好,食得好滿足。簡單嘅燉湯,飲落好有家嘅感覺,岩晒返工嘅大家,好好補一補。下次過黎要試下其他款嘅燉湯先得,個燉花膠都好吸引呀!
2019-04-18
咖喱牛柏葉
韮菜豬紅
皇牌豬腩仔
凍菜蜜+凍柚子蜜
百合螺頭燉海底椰
呢個食評想分兩部份寫。第一部份寫一肚氣經過,第二部份寫食物。今次其實係第二次外賣,上次買飯餐,今次買車仔麵。外賣落單順利,收銀長髮馬尾小姐非常溫文漂亮,問題多多都會禮貌親切回應,工作又勤快,有這員工應該一讚。等了大約15分鐘外賣有了,就拿回公司,回去一打開,完全不是我叫的食物,應該是把別人的食物給了我,但貼在膠袋上的單卻是我的。唯有又走十多分鐘拿回四爺更換,在門口又等了十幾分鐘,這次食物交給我時我學乖了,打開來檢查清楚,發現還是漏了魚腐,又要再叫員工補上。其實樓面員工態度是好的,也有微笑說對不起,只是廚房太粗心了,一錯再錯,希望四爺的員工要知道,外賣不同堂食,弄錯了又要客人走一轉,還要再錯一次,這種工作表現實在不合格,就這樣走來去去用了一小時,我的午飯時間都完了,還一身汗。希望四爺那邊會注意一下,不要讓客人這樣辛苦和動氣。另外講食物,第一次幫襯已經愛上四爺的芫茜湯,非常足料美味,芫茜和皮蛋很足料,叫飯盒時會送一碗芫茜湯,美味得叫人停不了口,喝完還會想再喝,也就因為這樣今天再去四爺,太美味了。上次吃了一個豬腩仔豆腐飯還可以,比較像東坡肉那樣,上面肥膏,下面瘦肉,味道不算突出,但因為湯太好

另外講食物,第一次幫襯已經愛上四爺的芫茜湯,非常足料美味,芫茜和皮蛋很足料,叫飯盒時會送一碗芫茜湯,美味得叫人停不了口,喝完還會想再喝,也就因為這樣今天再去四爺,太美味了。上次吃了一個豬腩仔豆腐飯還可以,比較像東坡肉那樣,上面肥膏,下面瘦肉,味道不算突出,但因為湯太好喝,這次換了試試車仔麵,以芫茜湯作湯底。濃味的魷魚會另外以小碗盛載,不會讓咖喱汁污了芫茜湯的味道。車仔麵水準也是一般,下次還是再試其他飯餐。

現場等候時見到不少人喝燉湯,一盅一盅的,不過由於價錢不便宜,動輒過百元,而且天氣很熱,還是等冬天再試燉湯了。
車仔麵
2019-04-24
30 分鐘 (外賣自取)
車仔麵
  • 芫茜皮湯湯
2019-04-23 1539 瀏覽
講到香港美食,車仔麵都算係經典既香港代表😎🤤平時食既車仔麵都好似好頹咁,但今日試依間竟然無依個感覺-湯底有幾款:豬骨湯、芫荽皮蛋湯、麻辣湯、牛骨湯;而麵類有幼麵、粗麵、烏冬、菠菜麵、油麵、米粉、米線... 基本選擇都齊!我今晚試左豬骨湯粗麵,湯底濃郁清甜而朋友試左芫荽皮蛋湯,話唔係到到試到啵!岩哂鐘意食清清地又健康既你,邊個話車仔麵一定又膩又肥架!haha-車仔麵餸都勁多選擇,好多款四爺招牌,好想試招牌豬腩仔同豬大腸,但當晚已經賣晒😭😭我同朋友點左南乳豬手、瑞士鹵豆腐、咖哩魚蛋同埋柱候牛肚!最欣賞四爺係將車仔麵既餸同麵分開上,每個餸都一個兜仔,唔會啲汁溝埋哂👍🏻👍🏻南乳豬手正丫!蚊得好淋,食落啖啖骨膠原漿住口,南乳味再重d就完美😎柱侯牛肚都係推介!!又係勁淋!一咬就融化,非常入味,車仔餸黎講都算高質瑞士鹵豆腐,先係炸過,外脆內軟,瑞士味重,惹味之選最係係咖哩魚蛋,個咖哩汁做得好四爺車仔麵除左麵,仲有燉湯架👍🏻🤤🤤勁滿足呀!點左北海道牛乳杏汁燉花膠扒,飲落牛奶味勁香😍😍😍口感滑溜溜,好好飲!裡面仲有2-3 塊花膠同紅棗!好滋補有啖湯飲下係唔同啲,好飽🤩套餐仲有飲品!即磨豆漿!

我今晚試左豬骨湯粗麵,湯底濃郁清甜

瑞士鹵豆腐,先係炸過,外脆內軟,瑞士味重,惹味之選

最係係咖哩魚蛋,個咖哩汁做得好

裡面仲有2-3 塊花膠同紅棗!好滋補

有啖湯飲下係唔同啲,好飽🤩
套餐仲有飲品!即磨豆漿!

2019-04-10
2019-04-23 64 瀏覽
話說今日同男朋友去咗灣仔,諗住搵間 粉麵食下,見到呢間車仔麵裝修得幾好就心思思咁入咗去。睇menu呢間車仔麵比起外面都算ok,咁就試下佢啲推薦嘅食材啦。我就嗌咗碗牛骨湯底嘅銀針粉再配豬手、豬大腸、同埋雞翼;男朋友就嗌咗菠菜麵,配豬腩仔、牛筋腩同埋韮菜餃。我覺得呢度特別嘅地方係個湯底,唔似得出面嘅車仔麵咁冇乜味道,呢度嘅湯底比較鮮甜。至於佢嘅配料就好得意係用碟仔裝住一份份上 ,令你個湯底唔會有埋餸嘅汁,可以飲哂個湯!佢嘅食材都非常新鮮,其中最鍾意係佢嘅豬腩仔,一嚿肥再加一嚿瘦,口感非常之好。另外佢嘅粉麵選擇都好特別,就好似我哋揀咗銀針粉同埋菠菜麵咁 。除咗車仔麵我哋仲嗌咗一碗燉湯飲,佢係用北海道牛乳燉嘅花膠扒湯,口感非常濃滑,花膠亦非常之足料! 雖然價錢唔算好平,但我覺得絕對得住個價錢!
2019-04-22 81 瀏覽
今日係銅鑼灣行完街行行下去到灣仔見肚餓就去搵嘢食,應過見到好大間食車仔麵既餐廳,見到裝修完全唔似一間買車仔麵嘅餐廳似係一間好高級餐廳嘅裝修睇完餐牌後,見到好多有用樣餸都好吸引,最後女朋友叫左3個餸我就叫左4個,先講女朋友嘅餸韭菜餃牛肉多汁好juice 最重要個餡夠多皮夠薄,佇候牛腩佇候炆得夠入味牛腩亦都好林好牛肉味牛肉牛肉亦都有咬口,仲有麻辣豬大腸麻辣味好香但亦唔會太過麻仲有啲麻辣汁加落去個車仔麵都非常之正之後就講講我叫嘅餸,跟住我就叫咗四個餸,先講講麻辣牛肚,牛肚咬落好爽滑好有咬口好入味,食車仔麵好少會叫午餐肉最後喺呢度叫咗個午餐肉午餐肉仲未知食落嘅完全唔一樣口感特別配合買個沙嗲湯底非常之好,公園夠晒彈口食落有好香嘅冬菇味同埋豬肉味餐牌最後仲有見到幾個好特別嘅選擇原來呢間食車仔麵嘅餐廳入邊係有燉湯飲嘅,最後我哋叫咗個鮑魚花膠燉火瞳,個湯經過長長時間嘅燉煮所以係非常之有老火湯嘅火候,入邊仲有一粒大大粒嘅鮑魚同埋金華火腿呢一啲貴嘅材料,所以呢間車仔麵嘅餐廳一大家一定要去試啊因為唔係飛一般食車仔麵嘅餐廳

2019-04-22 39 瀏覽
糧尾要慳住駛,同男朋友食車仔麵。自己近排腸胃唔好,都係唔好食啲肥膩野啦。呢間乾淨企理,坐得舒服。滷水豬大腸 唔會有奇怪羶味,都算洗得幾乾淨,咬落去唔會嚼唔爛,食落帶點油脂香。最緊要既係佢唔會一味死鹹,香料味夠。咖喱豬皮一碟都唔少,咖哩汁係港式咖哩既味道,豬皮爽口彈牙,吸哂咖哩汁既味,醃麵食都好夾。柱侯牛筋腩 牛筋炆得軟腍唔過火,好既牛筋腩連軟骨都滲入左柱侯醬嘅味,可想而之有幾入味。粗麵既湯底揀左濃郁既豬骨湯,好鐘意呢間熬製既豬肉湯,唔係好覺有味精,食完麵唔會太頸渴。檸樂 係原罐可樂,特別爽😂

檸樂 係原罐可樂,特別爽😂

2019-04-20 43 瀏覽
行開灣仔,見到呢間車仔麵有咁多好評,就入黎一試。一入黎見到個裝修環境,真係有別於其他車仔麵檔。睇睇張車仔麵紙,如其他食評所講,係比起其他車仔麵檔貴左一截,我諗有貴左六七成左右⋯⋯我諗要揀三餸已經需要六十幾蚊,不過佢就會送一杯野飲。今次我叫左四餸,埋單要$80成個麵同餸嘅安排都比人一種好舒服嘅感覺。首先佢濃味嘅餸會分開一個個小碟上,確保每種餸嘅味道唔會交叉撈埋一齊。另外佢個牛骨湯底真係飲得出有好濃嘅牛骨味,唔係求祈搵水溝味精嘅味道。特別推介兩款餸:皇牌豬腩仔 - 炆得好入味!好少見到其他車仔麵檔有咖喱牛腩 - 又係一般車仔麵檔唔會有,可能因為怕咖喱影響左麵同其他餸。牛腩亦係炆得好「冧」好入味
行開灣仔,見到呢間車仔麵有咁多好評,就入黎一試。
一入黎見到個裝修環境,真係有別於其他車仔麵檔。

特別推介兩款餸:
皇牌豬腩仔 - 炆得好入味!好少見到其他車仔麵檔有
2019-04-20
$80 (宵夜)
  • 皇牌豬腩仔
  • 咖喱牛腩
原來食車仔麵都可以分好多層次,食到好滿足的車仔麵你又試過未?上星期去左灣仔搵舊同事食LUNCH,佢話呢間車仔麵係佢老公次次黎接佢放工都指定要食的,開頭聽佢講過食車仔麵已經個人冇咩EXPECTATION,不過為求見下佢,佢話食邊間咪邊間囉~~估唔到....車仔麵可以咁有驚喜!!睇張點餐紙已經覺得唔簡單,估佢唔到咁多正野揀喎,價錢比一般車仔麵少貴啦,但以港島區同而家物價黎計算係好合理了~原來呢度仲有做燉湯的,即刻精神哂,其實星期5真係唔介意食貴少少,最緊要呢餐食得開心~~心情好好地完結一個忙碌的星期,迎接星期6日的自由時間!!都幾大間,坐得舒服唔太迫牆上特寫了瑞士雞翼,冇理由唔試下人地D招牌菜丫~居然有我久違的酸蘿蔔,正呀!我地點左鮑魚花膠燉火腿湯~~勁足料!!件花膠幾厚~!我連雞腳都唔放過,煲到又林又入味呀!個湯超足料,一定冇落味精,因材料咁足,又已經有火腿的濃香~!我的3餸麵黎喇~~幾大陣象~~其實我覺得似叫左3條小菜加個好好飲嘅莞西皮蛋湯底同一大碗麵咁。大約6- 70蚊呢個價錢絕對唔貴!!我同朋友基本上都係叫差唔多野, 招牌四爺秘制莞西皮蛋湯底,菠菜麵,皇牌豬腩仔(我地一致覺得好食過

估唔到....車仔麵可以咁有驚喜!!

都幾大間,坐得舒服唔太迫

牆上特寫了瑞士雞翼,冇理由唔試下人地D招牌菜丫~

居然有我久違的酸蘿蔔,正呀!

我地點左鮑魚花膠燉火腿湯~~

我同朋友基本上都係叫差唔多野, 招牌四爺秘制莞西皮蛋湯底,菠菜麵,皇牌豬腩仔(我地一致覺得好食過牛腩),南乳豬手(骨膠原之選,夠哂淋),牛筋腩,仲有POSTER大推的瑞士雞翼(呢個真係超正,肉質好,入味,個汁好甜好好味!)

熱豆漿好正,擺一陣有層腐皮浮面,真材實料靚野先會咁~濃濃豆香~

豬手都好正

菠菜麵粗身咬起來有彈牙感~
非常不錯的~~下次值得再黎
2019-04-12